NHL:n valmentajakaruselli

  • 568 708
  • 2 350

khalima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Oma veikkaus että Seattleen toistamaan Galllantin tarinaa. Nyt lepiä ja sormusten ihastelua. Sitten pelikirjaan tarvittavat päivitykset ja kiekkokiima päälle Seattlessa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Siellä on Seattlessa jo Dave Tippett luomassa pohjaa heidän tulevalle NHL-joukkueelle neuvonantajan roolissa, ja pitäisin aika vahvana valintana myös heidän tulevaksi päävalmentajakseen. On kuitenkin arvostettu ja kokenut päävalmentaja, ja siten hyvä ja turvallinen valinta uudelle laajennusjoukkueelle. Toisi uskottavuutta penkin taakse. Quenneville muutoinkin hieman liiankin ison profiilin päävalmentaja menemään mihinkään laajennusjoukkueeseen, sormuksia on kuitenkin sen verran paljon voitettuna jo. Tippett puolestaan kaikin puolin kokemukseltaan ja näytöiltään sopiva sinne.

Joel Quennevillen lisäksi siellä on vahvan kokemuksen omaavista valmentajista myös Alain Vigneault edelleen vapailla markkinoilla. Eli Bluesille tai muille valmentajia vaihtaville joukkueille on vaihtoehtoja tarjolla.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
^ Itsellä sellainen muistikuva, olisiko olkut athleticin tai vastaavan haastattelu, että Tippett ei aio valmentaa Seattlessa.

Ehkä muistan väärin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Two-Man Advantage podcast: Dave Tippett explains why he...

Näköjään sen suuntaista tuo on kertonut tosiaan, mennyt tuo ohitse aiemmin. Tosin ei noiden suorien lainausten perusteella nyt täysin poissulje myöskään sitä vaihtoehtoa ("kind of feel like I’ve gone the other direction from that" ja "That’s not what the plan is right now."). Suunnitelmat voivat muuttua vielä, mutta ei se ilmeisesti sittenkään ole ottamassa sitä päävalmentajan paikkaa sieltä. No siitä huolimatta näkisin Quennevillen hieman liian suuren profiilin valmentajana laajennusjoukkueeseen, vaikka varmasti Vegasin esimerkki houkuttaakin. Eiköhän JQ mene jonnekin ns. valmiiseen pöytään, kuten vaikka Bluesiin, jossa olisi jo hyvä runko tarjolla valmennettavaksi.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Hitchcock piti vielä kaivaa eläkkeeltä valmennushommiin vaikka vapaana olisi Quennevillen ja Vigneaultin kaltaisia valmentajia... Tai no vapaana ja vapaana, taitaahan noilla kahdella palkka juosta edelleen joten sen puolesta heillä ei ole kiirettä takaisin penkin taakse. Silti Hitchcockin paluu valmennushommiin kun vasta keväällä jäi eläkkeelle, niin on kyllä yllätys.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hitchcock piti vielä kaivaa eläkkeeltä valmennushommiin vaikka vapaana olisi Quennevillen ja Vigneaultin kaltaisia valmentajia...
Eivät varmaan suostuneet muuttamaan Edmontoniin. Eivät edes silti, vaikka siellä on McDavid.

Kiinnostava muutos Puljun kannalta. Ei tosin välttämättä paras vaihtoehto hänen kannaltaan silti mitä Hitchcockia valmentajana osaan arvioida.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Voi hyvää päivää. No on se ainakin kokenut. Jos se on meriitti. Ehkä jotain muuta olisin toivonut. Mutta jos GM sitten seuraavaksi vaihtoon.

EDIT:Ekan järkytyksen jälkeen vähän alkaa tuntua paremmalta. Ei se nyt ihan turha kaveri ole valmennushommissa. Ja jos ekana saa puolustuspeliä kuntoon niin ihan hyvä.
 
Viimeksi muokattu:

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Yeon potkiminen pihalle odotettua, Berubella jatkaminen ehkä ei, vaikka sijaisuudesta ainakin alkuun onkin kyse.

Armyltä kysyttiin pressissä suoraan Qsta, johon vastasi, ettei kommentoi ketään yksittäistä kandidaattia.

Robinson liittyy Bluesin valmennustiimiin parin viikon sisään.

Lellani myös odotetusti pihalle ja Hitch on Chiarellin näköinen valmentaja. Lemairea ei ilmeisesti enää kiinnostanut, eikä varmaan Quennevilleä. Täällä joku totesi taannoin Hitchcockin vaikuttavan kaverilta, joka valmentaa hautaan saakka, ja aina vaan osuvammalta tuntuu.

Quenneville lienee sanonut jo "ei" johonkin tarjoukseen. Veikkaan myös, että Vigneault odottelee sopivaa pestiä, sen verran monta mennyt jo ohi.

Edit. Hitchcockilla on turhaan maine kilpikonnaa peluuttavana kusipäänä. No kyllähän se puolustuksesta lähtee, mutta todella symppiksen oloinen ja terävä kaveri, ilmeisesti myös pelaajat pitävät, vaikka Hitch vaativa onkin. Kannattaa etsiä joku podcast missä Hitch on vieraillut. Ei mene kuin pari virkettä ja olette vakuuttuneita.

Edit. Niin ja siis Hitchcock on myös valmentanut jäätävän määrän jääkiekko-otteluita ja voittanut niitä isolla prosentilla. Nykyvalmentajista Q, Babcock ja Julien taitavat olla yli tuhannen ottelun jälkeen .6n paremmalla puolella. Niin ja Hitch.
 
Viimeksi muokattu:

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
McLellanilla tämän ja seuraavan vuoden voimassa oleva sopimus, josta kuittaa 3M kaudesta. Tuskin on heti ottamassa uutta pestiä vastaan.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Voisin kuvitella Hitchin valmentavan vain tämän kauden. Kauden jälkeen sitten tuuletetaan toimistoa kovempaa ja katsotaan pidempiaikaisempaa valmentajaa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
McLellanilla tämän ja seuraavan vuoden voimassa oleva sopimus, josta kuittaa 3M kaudesta. Tuskin on heti ottamassa uutta pestiä vastaan.

Tosiaan niin Quennevillella, Vigneaultilla kuin McLellanilla on sopimukset voimassa potkuista huolimatta aina kauden 2019-20 loppuun saakka. Quenneville tienaa $6 miljoonaa kaudesta, Vigneault $4 miljoonaa ja McLellan $3 miljoonaa, eli ei kenellekään heistä ole rahan puolesta mitään kiirettä ottaa uutta valmennuspestiä vastaan. Voivat rauhassa odotella sopivaa tilaisuutta.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Darren Dreger sanoi, että Hitchcock valmentaa kauden loppuun saakka ja tilannetta katsotaan sen jälkeen uudestaan. Mieluummin otan tässä vaiheessa kautta Hitchin kuin jonkun tuosta apuvalmentajakolmikosta.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Ei siellä Edmontonissakaan osata asioita käydä läpi. Edmonton on aika paljon samantyyppinen joukkue kuin Dallas, hyökkäyksessä on kova kärki ja puolustus on heikohko. Hitch pelikirjaa tukee hyvin puolustusvoittoista pelaajarosteria ja Edmonton kuhisee vauhdikkaita nopean kiekon pelaajia eikä isoja hitaita työjuhtia. Ehkä joukkue tulee pelaamaan tiukemmin omaan päähän ja päästää vähemmän maaleja, mutta kyllä se näkyy myös hyökkäyspäässä kun Hitch on peräsimessä. Yksi asia mikä Hitchin pelikirjassa on ehkä hyvä on tuo kurinalaisuus, pelaajat pitää pelata tiettyä pelityyliä ja kaikilla on vastuu kuten voittavalla joukkueella pitääkin olla, mutta 82 + kaudessa Hitchin pelityyli voi viedä mehut ja asenteen häntä itseään vastaan. Lyhyellä runilla Hitch voi toimia kuten nyt on uumoiltu Hitchin tuovan vain perustan Edmontoniin.

Tarasenko sour at Hitchcock over powerplay time

Muta ei ehkä se kaikista parhain valinta mitä olen katsonut Hitch peliä sen 5-vuotta.Ei anakaan ole päivitys McLellaniin. Tämä on vain minun mielipide.
 
Viimeksi muokattu:

Duffeldof

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars, TPS
Hithcock laittoi Dallasissa puolustuspelin uomiin, mutta tappoi kaiken hyökkäyspään pelaamisen. Voi olla tosi hyvä veto joukkueen kehittämiseksi, mutta tuskin Hitchcockin sapluunalla enää huippujengiä tehdään.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Peter Chiarelli kertoi eilen Edmontonin medialle pressitilaisuudessa alkaneensa harkita Todd McLellanin potkuja sunnuntaiaamuna. Hitchcock oli ainoa jonka kanssa hän kävi keskusteluja. Tiistaina valmentajanvaihdos sitten tehtiin. Sain vähän sen käsityksen vastauksesta, että tämä oli GM:n oma päätös.

Hitchcock kertoi sanoneensa joukkueelle ennen peliä, että nyt aletaan pelata joukkueena eikä yksilöinä. Vaikuttaisi siltä, että hän sai välittömästi pelaajien luottamuksen puolelleen. Hitch totesi myös ettei ole koskaan valmentanut NHL-urallaan näin nuorta joukkuetta ja sanoi pitävänsä pukuhuoneen ilmapiiristä. Voi olla ettei Oilersin pelityyli välttämättä kovin radikaalisti muutu Hitchcockin alaisuudessa. Puolustuspeli varmasti paranee ajan myötä. Jos Hitch saa tuon lauman sitoutumaan yhteiseen pelitapaan ja pelaamaan joukkueena, tietää se loppukautta ajatellen todella hyvää. Loppujen lopuksi pudotuspeliviivaan on matkaa vain kolme pistettä. Alku oli ainakin lupaava.

Minusta tuntuu, että tämä saattoi olla lottovoitto nuorelle Oilers-ryhmälle,
 
Viimeksi muokattu:

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Kuulostaa siltä, että keväällä ihmetellään vieläkin miksei kukaan muu kuin McDavid tee maaleja.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Nyt on helppo sanoa että Oilers teki ihan oikean ratkaisun kun palkkasivat Hitchcockin. Oilersin hyvä vire saa kyllä nyt McLellanin hieman huonoon valoon. Mielenkiintosta nähdä saako McLellan enään ykkösvalkun paikkaa vai joutuuko hakemaan vauhtia kakkosena kuten esim. Bylsma Detroitissa.

Tota Quennevillea veikkailin toisessa ketjussa Flyersin seuraavaksi valkuksi. Veikkaan että hän päätyy seuraan joka ei pääse tällä kaudella pleijareihi, jossa saa kunnon liksan ja on resussit kunnossa. Lisäksi Philadelphiassa muutenkin on muutoksen tuulet puhaltamassa joten eiköhän samalla oven avauksella tule sitten pari kesän kovimmista UFA hankinnoista.
 
Suosikkijoukkue
Turkoosi kevät 2024, Dallas Stars, Leksands IF
Mitenköhän lähellä panttereiden Bob Boughner on jo potkuja? Seurajohto ei ole varmasti tyytyväinen siihen miten Florida puolustaa maaliaan, tai siis ei puolusta. Kaikki Panthers-fanit varmaan jo ymmärtävät (viimeistään viime kevään jälkeen) että Gallantin kenkiminen oli vuosisadan virhe.

Phillyn Hakstol ja Jerseyn Hynes lienee kyllä myös jo liipasimella. Eiköhän vähintään joku tosta kolmikosta lennä vielä ulos kesken kauden.
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
John Hynes jatkaa Devilsin penkin takana monivuotisella jatkosopimuksella,

Devils extend Hynes on multi-year deal - TSN.ca
Shero on aina ollut uskollinen valmentajilleen.

Ensi kausi näyttää mielestäni Hynesin kohtalon Devilsin penkin takana. Tai etenkin siinä tapauksessa, että Shero onnistuu vahvistamaan joukkuetta ensi kesänä. Tuskin tässä jatkosopimuksesta huolimatta montaa kautta tällaista räpeltämistä katsotaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös