Biljardi & snooker

  • 830 209
  • 6 095

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Ronnie eteni jatkoon puhtaalla 4-0 voitolla Vahedia vastaan. Satasten tilastoon kilahti kolme satasta lisää ja Ronnien keskimääräinen lyötiaika ottelussa oli 14s. Nopeaa toimintaa harrasti myös voitossaan Brecel, joka pääsi nopella vilkaisulla aika lähelle Ronnieta. AST hänellä oli 15,8s.
Ja ensimmäinen breikki (joka ei siis ollut satanen) oli 86. Siinäkin kyseessä pöydän tyhjennys, eli pallot loppuivat kesken. Haastattelussa O´Sullivan puheli jostain alle 13s keskimääräisistä lyöntiajoista, kuulemma koittaa vielä nopeuttaa tuota. Sitten antaa ilmeisesti itselleen vielä julkisia tavoitteita, kuten että ei enempää kuin 5kpl safety-lyöntejä per freimi yms. Ja 3 turnaukseen tänä vuonna osallistunut (ennen tätä), tuloksena 2kpl voittoa ja yksi semifinaali. Ranking-pisteitä kertynyt kuitenkin vain 20 000, kun nuo kaksi eivät olleet ranking-kisoja.

Kauheassa tikissä oli kyllä eilen, sitten taas Trump tuntuu olevan aivan kuutamolla. Ja noita kickejä tuntuu tulevan, on se kumma ettei ole vaihtanut liitua vieläkään. Viime kaudella hävisi kickiin freimin, joka ratkaisi finaalin. Liidun ja valmennuksen vaihto voisi kannattaa, en tiedä auttaisiko tuo Ronnien ja Markin valmentaja myös Trumppia.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Ja noita kickejä tuntuu tulevan, on se kumma ettei ole vaihtanut liitua vieläkään. Viime kaudella hävisi kickiin freimin, joka ratkaisi finaalin. Liidun ja valmennuksen vaihto voisi kannattaa

Ronniehan on joskus todennut, että ei niitä kickejä tule jos osaa vain lyödä palloa puhtaasti :) No, provoa toki mukana mutta kyllä niitä mielestäni esim. juuri Ronnielle on vuosien saatossa keskimäärin vähemmän tullut kuin monelle muulle. Ja onhan se fakta että Taomin liitu on niitä vähentänyt yleisesti ottaen.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ali Cater tuli just tasoihin Williamsia vastaan ja viimeinen freimi ratkaisee. En ole nöhnyt kuin tämän kuudennen freimin, mutta jonkun hidastuksen näyttivät, missä Williams ryssi helpohkon punaisen. Ilmeisesti tuo maksoi viidennen freimin. Tässä kuudennessa Williams johti jotain 36-0, mutta taas virheet maksoivat lopulta freimin.

Juutubessa oli joku video, jossa Ronnie tuli eilen mestoille. En pätkää katsonut, mutta otsikossa taidettiin todeta, että tuli matsiinsa suoraan CoC:stä ja lentokoneesta harjoittelematta pelaamaan. Ei tuo ihan huonosti mennyt...
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Carter vei viimeisen freimin, jossa molemmta yrittivät virheillään tarjota freimiä toiselle. Williams tässä tarjoilussa lopulta onnistui ja tarjosi Carterille suotuisan paikan ratkaista freimi. Melko mitään sanomatonta pussitusta nuo kaksi freimiä molemmilta, mitkä näin.

Robin Hull voitti Pengfein 4-1 ja eteni siis jatkoon. Robinille kaksi yli 50 pisteen freimiä 71:llä ja ja 89:llä. Hull on näin 16 parhaan joukossa. Seuraava vastus on Ryan Day, joka on rankingin 14. Day voitti tänään juuri Robinin edellä rankingissa 80. olevan kiinalaisen Anzan 4-3. Viime vuonna Day voitti molemmat herrojen väliset kohtaamiset. Ensin helmikuussa German Mastersissa 5-4 ja sitten 23.11. juuri tässä samaisessa käynnissä olevassa NI Openissa juurikin samassa pelissä 16 parhaan joukossa 4-3. Nyt kalavelat maksuun ja 8 parhaan joukkoon? Tämän parin voittaja kohtaa 8 parhaan joukossa voittajan parista Higginson-Castle B.J. Hyvät nimikirjaimet jälkimmäisellä... Noi olisivat kyllä molemmat taas ihan voitettavissa.
 
Viimeksi muokattu:

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
No nyt oli kyllä todella huono peliä Ronnielta ensimmäiseen freimiin jonka kuitenkin onnistui lopulta voittamaan. Helppoja virheitä ja ylimielisen oloisia lyöntejä. Samaan tyyliin jos jatkaa niin turpaan tulee tänään.

Selby oli liekeissä aikaisemmin tänään Jimmy Robertsonia vastaan, nakutti pari satasta ja puhdas 4-0 voitto.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mikäs helvetti toi sutasu siniseen oli? Ei näköjään napostele ja ihan hv-meiningillä Ronnie kepittelemässä. Väliin vasurilla ja sitten turhautuneena pakka auki.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nooo, sitä se sitten kuitenkin lähti. Yksi satanen taisi tulla tilastoihin lisää. Seuraavalla kierroksella Ronniella on vastassa Wakelin tai Ford. Jos nyt edes hiukankin kiinnostaa pelata, niin tuskin seitsemää freimiä nähdään siinäkään matsissa.

Selby oli tosiaan kyllä aika murhaavassa tikissä aiemmin päivällä. Jimmy Robertsonin pussitus% taisi olla 100, tai ainakin lähelle se sitä jäi, samoin pitkien % oli 100. Ja silti turpaan. Ekan freimin lopusta asti Selby taisi viedä pisteet jotain likemmäs 400-0... Hassua oli myös se, että kaksi Jimmyn avauslyöntiä tuotti lähes täysin samanlaisen tilanteen pöydälle... Harvoin olen tuollaista nähnyt, että asetelma on ollut lähes identtinen.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Mikäs helvetti toi sutasu siniseen oli?

Oli ihan käsittämätöntä perseilyä. Melkein toivoin että Ronnie olisi tuon pelin hävinnyt, asenne ei ollut kunnossa ja ei selvästi oikein olisi kiinnostanut olla paikalla.

Paljon kovia ukkoja tippunut jo pois, tämän päivän mielenkiintoisimmat ottelut Robin vs. Day ja Trump vs. Lisowski. Niin paljon kuin Robinin voittoa toivoisikin niin uskon Dayn olevan vahvempi. Toivottavasti Lisowski pyyhkisi Trumpilla pöytää, tai tarkemmin sanottuna verkaa.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joo, ei vaan Robinilla riittänyt. Johti jossain vaiheessa muistaakseni 32-13, liekö ollut enemmänkin johdossa aiemmin, mutta Day tuli takaa ohi ja vei tosiaan viimeisen freimin lopulta pistein 40-79. Kai siinä Robinilla oli vielä pieni sauma, kun Day johti 32-60jotain, mutta Robin jäi tuohon 40 pisteeseen. Liveseurannasta pari kertaa tilannetta kurkkasin, niin en tiedä matsista sinällään mitään, mutta Dayn korkeimmat breikit 75 ja 64 sekä Robinilla 66, joten enemmän tiukalta jyystöltä vaikuttaa.

Ja korjataan eilistä kirjoittelua sen verran, että nythän pelataan 32 parhaan pelejä, eikä 16, kuten eilen kirjoitin. Day eteni nyt 16 parhaan joukkoon.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mitäs Trump-Brecel matsin toisessa freimissä kävi, kun luulin, että se on jo Trumpin heiniä ja katoin Huuhkajien peliä välissä, niin freimit onkin 1-1?
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Sitten Crucible-finaalin 2014 ja Selbyn ensimmäisen maailmanmestaruuden, ovat kohdanneet Ronnien kanssa neljästi. Kaikki kalenterivuonna 2016.

Ronnie voitti alkuvuodesta Masters- että Welsh Open-puolivälierät, Selbyn kuitatessa UK Championship-finaalin loppuvuodesta.

Jos Ronnie kaataa Gilbertin ja Selby Un-Noohin, olis taas välieräherkkua tarjolla.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Un-Nooh on ollut ihan tutkan alla ja todella taitava.

edit
Nopeus taitaa olla vahvuuden lisäksi myös heikkous, Selbyä vastaan ei voi lyödä huolimattomasti tai valita väärää lyöntiä.
 
Viimeksi muokattu:

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
On tuo Un-Nooh tuossa jo muutaman vuoden pyörinyt ja pari kertaa päässyt hiukan pidemmällekin, mutta mitään suurta menestystä ei ole tullut, siis voittoja. Pari maksimia on kyllä kepittänyt. Tässä NI Openissa tekaisi aiemmin 145:sen, jolla jakaa turnauksen korkeimman breikin.

Näin Selbyä vastaan juuri tuon viimeiseksi jääneen 8. freimin ja sen Un-Nooh kyllä täysin tarjoili Selbylle virheillään. Nopea heppu on, mutta varsinkaan nyt Selbyä vastaan ei pärjää pitkässä juoksussa, jos seifti ei toimi koko matsia ja teet pussitusmokia.

Trump vs. Day seuraavaksi ja Dayn pitää kyllä onnistua, jos meinaa Trumpin voittaa, kun Trumpilla nyt jotenkin kuitenkin kulkee. Vastus on nyt kuitenkin parempi kuin mitä esim. eilen illalla Higginson oli.

Selby vs. Ronnie semi näyttäisi tulevan, ellei Gilbert nyt ihan mahdottomaksi heittäydy. Päässyt tähän asti kuitenkin melko helpolla, kun vastukset ovat olleet heikompia. Stevens ollut kovin, mutta ei hänen lyöminen nyt mikään jymypaukku todellakaan ollut. Tietenkin vähän riippuu taas Ronniestakin, mutta josko tuo uskaltaisi voittaa ja kohdata Selbyn.

Ebdon on kyllä yllätys tässä vaiheessa, kun on tiputtanut edellisissä peleissään kaksi hieman korkeammalla rankingissa olevaa jannua jatkosta. Ebdon on kuitenkin jo lähes 5kymppinen ukko!
 
Viimeksi muokattu:

Kemppilukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Minkähän takia Peter Ebdon tiputti keppinsä maahan ja lähti käveleen omaa kulmaustaan kohti tehtyään ilmeisesti freimin voittaneen 79 breikin? Nopeesti vaan näytettiin yläkamerasta, jossa näkyy molemmat pöydät, kun katoin Ronnien matsia. 79 ei kuitenkaan oo tulos, joka olis esim. maksimi-yrityksessä käsittääkseni oleellinen(?)

Jos ei sit pääsy vapaapallolla alottaan ja ois ollu yli 147 mahdollinen.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Minkähän takia Peter Ebdon tiputti keppinsä maahan ja lähti käveleen omaa kulmaustaan kohti tehtyään ilmeisesti freimin voittaneen 79 breikin? Nopeesti vaan näytettiin yläkamerasta, jossa näkyy molemmat pöydät, kun katoin Ronnien matsia. 79 ei kuitenkaan oo tulos, joka olis esim. maksimi-yrityksessä käsittääkseni oleellinen(?)

Jos ei sit pääsy vapaapallolla alottaan ja ois ollu yli 147 mahdollinen.
Vahva mielenosoitus jotain katsojaa/katsojia kohtaan, kun häiritsivät vissiin jo toista kertaa lyöntiä tms. Ronnie kommentoi pilke silmäkulmassa, että Ebdonilla oli niin julma ilme että tuota lähemmäksi ns. tappavaa katsetta ei pääse, ja jopa hän hieman pelästyi.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nyt on kyllä sellaista tökkimistä Ebdonilta ja Sharavilta, että oksat pois ranskan pullasta. Hirveetä touhua. Sharav löi joku aika sitten punaisen pussin reunuksien kautta yli. Toisaalta välillä ei tiedä, että oliko lyönti seifti vai pussitusyritys. Hetki sitten kaikki väritkin oli sinisen toisella puolella pienten värien puolella. Loppuis jo. Jos Sharav vie, niin viihde vaan jatkuu. Trump kävelee huomenna finaaliin.
 

Kemppilukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joo ei kyllä pitäis olla Trumpilla huomenna ongelmaa finaalipaikan ottamisessa, jos keskittyy ihan peruspelaamiseen ja jättää sirkustemput pois. Ronnie vs Selby on huippumielenkiintonen. Ronnie toki selkee suosikki, mut kyllähän Selby aina tässä vaiheessa turnausta alkaa heräileen. Joku 6-4 Ronnielle on varmaan vedonlyöntitoimistojen linja. Tai ainakin mun linja.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ja taas vissiin Ebdonia häirittiin, tai niin hän taisi ainakin kokea. Nousi pari kertaa ylös lyöntiasennosta ja puhui dumarille jotain, mutta dumari ei tehnyt elettäkään katsojien suuntaan. Onko irkuilla jotain Ebdonia vastaan?
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joo ei kyllä pitäis olla Trumpilla huomenna ongelmaa finaalipaikan ottamisessa, jos keskittyy ihan peruspelaamiseen ja jättää sirkustemput pois. Ronnie vs Selby on huippumielenkiintonen. Ronnie toki selkee suosikki, mut kyllähän Selby aina tässä vaiheessa turnausta alkaa heräileen. Joku 6-4 Ronnielle on varmaan vedonlyöntitoimistojen linja. Tai ainakin mun linja.

Mä veikkaan, että Selby on vahvoilla. Näin tänään vain hitusen tuosta Ronnien pelistä ja vähän jotenkin tyypillistä Ronnieta. Selbyä vastaan ei voi vedellä vaan sinnepäin. Selbyn pää kestää seiftit ja niillä voi saada Ronnien padan jumiin. Ronnie taisi vetää viimeisen freimin avauslyönnin vasurilla? Joo, onhan se sillä hyvä, mutta riittääkö tuo kikkailu Selbyä vastaan, niin voi tehdä tiukkaa. Ja Selby varmasti haluaa voittaa Ronnien.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Vittu mitä touhua tämä Ebdon vs. Sharav on! Jos joku näkee tämän matsin ensimmäisenä snookermatsinaan, niin hänestä tulee varmasti lajin suuri fani! Kyllä menisi snookerneitsyys oikealle matsille. Ei tämä ole todellista. Miten helvetti voi olla mahdollista, että nämä jätkät ovat selvinneet turnauksessa tähän vaiheeseen asti?! Ketkä on pystyneet häviämään näille?!
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Ronnie taisi vetää viimeisen freimin avauslyönnin vasurilla?
Eikös Ronnie ole aloittanut jo vuosikausia vasurilla? Jonkun haastattelun mukaan aloituslyönnit onnistuvat paremmin vasemmalla kädellä.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Eikös Ronnie ole aloittanut jo vuosikausia vasurilla? Jonkun haastattelun mukaan aloituslyönnit onnistuvat paremmin vasemmalla kädellä.
Kyllä, tuohan on Ronnien tavaramerkki. Olikohan se tämän kauden ekassa turnauksessaan vaihtoi breikkaamaan oikealla kädellä, haastattelussa totesi että ei ole varaa antaa yhtään tasoitusta muille koville, kun oli hävinnyt jonkin kovan taiston breikkivirheisiin edellisellä kaudella (muistelisin että mainitsi siinä Higginsin, mutta en ole varma). Tuo oikealla kädellä breikkaus vaan ei toiminut ollenkaan, joten vaihtoi seuraavassa turnauksessa (vai peräti kesken tuon ekan turnauksen?) takaisin vasuriin, se on näköjään rutinoitunut jo oikeata paremmaksi. Seurasin alkupeliä eilen illalla vähän syrjäsilmällä, mutta olinkohan näkevinäni peräti yhden split-screenin lähetyksessä missä oli kaksi Ronnien breikkiä, ja ne oli käytännössä täysin identtiset, eli aika hyvällä tasolla ollut tuo breikkaus. Eikä se paikanpäälläkään CoC:ssä näyttänyt ollenkaan huonolta, ei jäänyt niitä avopaikkoja vastustajalle mitä aiempina kausina on monesti nähty.

Muuten eilinen peli oli Ronnielta kyllä aika vaisuhko, jälkihaastattelussa totesi että ei ole oikein tyytyväinen itseensä, kun joutui luottamaan kaverin virheisiin että pääsee voittamaan freimit. Taisi joka freimissä Gilbert päästä ensimmäisenä pussitusta yrittämään. Vaikka tämän kauden pelit onkin Ronniella sujuneet paremmin kuin Selbyllä, itse arvioisin 6-4 voittoa tänään Selbylle, koska Selby osaa vielä astetta paremmin sen safetymyrkyn millä Wilson CoC:n finaalin melkein Ronnielta vei. Jos Ronnie malttaa keskittyä yhtä hyvin kuin CoC:n alkupään peleissä, helposti voi kääntyä jopa selviksi numeroiksi Ronnien hyväksi, mutta eilisen post-game haastattelun perusteella hänellä ei ehkä ole ihan 100% fokus nyt tässä turnauksessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös