Maastohiihtokausi 2018–2019

  • 84 693
  • 414

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Suomen Cup on käynnistynyt, joten on aika avata maastohiihdon kausiketju.

Suomen maajoukkue lähtee uudistunein voimin tulevaan kauteen. Reijo Jylhän menestyksekkään mutta myös rajusti aaltoilleen kauden päätyttyä Matti Haavisto aloittaa työnsä maajoukkueen päävalmentajana. Hiihtäjistä Aino-Kaisa Saarinen, Nousiaisen pariskunta, Toni Ketelä ja Matias Strandvall eivät enää maailmancupia kierrä. Eihän näistä kuin Saarinen ole varsinainen menetys, mutta siltikin vaihtuvuudesta on tulossa poikkeuksellisen suurta lähivuosina.

Kilpailukalenterista kansainvälisesti silmään pistää se, että painopiste on todella vahvasti vapaalla hiihtotavalla, sillä miltei koko joulukuu kisataan pelkästään vapaalla ja vapaan kisoja on parhaimmillaan (pahimmillaan) huimat kuusi kappaletta putkeen. Tästä onkin herännyt keskustelua, onko FIS:n tavoitteena pikkuhiljaa siirtyä pelkkiin vapaan kisoihin, kun perinteisen sprintistäkin meinattiin luopua.

Itse kalenterihan näyttää tältä:

Pvm Paikka Matka Huom
24.11. Ruka Sprintti (p)
25.11. Ruka 10/15 km (p)

Lillehammerin minitour

30.11. Lillehammer Sprintti (v)
1.12. Lillehammer 10/15 km (v)
2.12. Lillehammer 10/15 km (p) Takaa-ajo

8.12. Beitostölen 15/30 (v)
9.12. Beitostölen Viestit
15.12. Davos Sprintti (v)
16.12. Davos 10/15 km (v)

Tour de Ski

29.12. Toblach Sprintti (v)
30.12. Toblach 10/15 km (v)
1.1. Val Mustair Sprintti (v)
2.1. Oberstdorf 10/15 km (p) Yhteislähtö
3.1. Oberstdorf 10/15 km (v) Takaa-ajo
5.1. Val di Fiemme 10/15 km (p) Yhteislähtö
6.1. Val di Fiemme Loppunousu

12.1. Dresden Sprintti (v)
13.1. Dresden Parisprintti (v)
19.1. Otepää Sprintti (p)
20.1. Otepää 10/15 km (p)
26.1. Ulricehamn 10/15 km (v)
27.1. Ulricehamn Viestit

9.2. Lahti Sprintti (v)
10.2. Lahti Parisprintti (p)
16.2. Cogne Sprintti (v)
17.2. Cogne 10/15 km (p)

MM-kilpailut, Seefeld 19.2.-3.3.2019

9.3. Holmenkollen 50 km (p) Yhteislähtö miehet
10.3. Holmenkollen 30 km (p) Yhteislähtö naiset
12.3. Drammen Sprintti (p)
16.3. Falun Sprintti (v)
17.3. Falun 10/15 km (v)

Maailmancupin finaalit

22.3. Quebec Sprintti (v)
23.3. Quebec 10/15 km (p) Yhteislähtö
24.3. Quebec 15/15 km (v) Takaa-ajo

Televisiointi

Hiihdon maailmancup tekee tälle kaudelle paluun Ylen kanaville. Selostajana jatkaa pidetty Jussi Eskola kavereinaan yhtä tai elleivät jopa vielä arvostetummat kommentaattorit Kalle Lassila ja Sami Jauhojärvi. Yle on kyllä vahvistunut huimasti niistä ajoista, kun Tapio Suominen, Pirjo Muranen, Virpi Sarasvuo ja Ismo Hämäläinen selostivat suurin piirtein valtiollisia hautajaisia.

Radioselostamossa jatkaa legendaarinen Jarmo Lehtinen.

Eurosportin hiihtotiimin muodostavat Juhani Henriksson, Toni Roponen ja Riikka Sarasoja-Lilja. Ei yhtään hassumpi vaihtoehto tämäkään. Henriksson näytti viime kaudella hanskaavansa hiihdot ja Roponen hoitaa hommansa taatulla laadulla, kun Mertaranta ei enää ole siinä vieressä. Itse sinällään pidin Mertarannastakin, mutta huonoimmillaan hän oli hirveä.

Ei tästä nyt ihan niin huikeaa avausta tullut kuin palstauran alkuvuosina olisi tullut, mutta pidetään ystävät hyvät (@erku , @Taitopelaaja , @Pekkis , @Beltran , @Aleksandros etenkin, ja kyllähän jokainen "muukin viesti on arvokas!) keskustelua yllä. Sitä varmasti riittää etenkin naisten viestistä ;)
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Tässähän saa live-olosuhteissa seurata kahta avausta, tämän ketjun sekä Hiihdon Suomen Cupin sprinttiä (v) joka kisa käytiin Vuokatissa. Tyypilliseen tapaan suuri osa maju-porukkaa oli poissa, päivän suurin juttu taisi olla se kun Katri Lylynperä voitti naisten puolella Mari Ederin ja koko kilpailun myöskin. Miehissä Lauri Vuorinen oli varsin ylivoimainen.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Hyviä huomioita Barnesilta.

Tosiaan kilpailukalenteri näyttää kovin vapaan hiihtotavan painotteiselta, mikä ei yleensä hyvää suomalaisittain tarkoita. Mielenkiintoinen kausi kuitenkin tulossa, kun Johaug tekee paluun ja kuningatar Björgen jätti hiihtoladuille hallitsijan paikan auki. Palataan hiihtäjäkohtaisiin ennakoihin tarkemmin myöhemmin.

Mahtava homma, että maastohiihto saadaan taas sinne, minne se kuuluu eli Yleisradion tarjontaan. Eskola hoiti mallikkaasti selostuspestiä aiemmalla YLE:n isännöimällä kaudella, mutta jotenkin aivan viime vuosina hän ei ole enää itselleni kolahtanut. Varmaan kuitenkin nykyisestä vaihtoehdoista se paras. Lassila ja Jauhojärvi ovat selkeitä ulosanniltaan ja asiantuntemusta riittää hyvin.

Kolmella ensimmäisellä kisaviikonlopulla on iso painoarvo, sillä niiden perusteella tehdään ratkaisut Tour De Skin osalta. Seefeldin osalta spekulaatiot ovat varmasti kovimmillaan Tourin jälkeen ja helmikuun alussa. Viime vuonna pyöriteltiin viimeiseen saakka etenkin naisten arvokisaryhmitystä ja toivottavasti tänäkin vuonna kilpailua kisapaikkoihin on.
 

Pekkis

Jäsen
Ei tästä nyt ihan niin huikeaa avausta tullut kuin palstauran alkuvuosina olisi tullut, mutta pidetään ystävät hyvät (@erku , @Taitopelaaja , @Pekkis , @Beltran , @Aleksandros etenkin, ja kyllähän jokainen "muukin viesti on arvokas!) keskustelua yllä. Sitä varmasti riittää etenkin naisten viestistä ;)

Kyllä toi avaus ihan kelpo oli, kiitos siitä!

Viime kaudesta vielä vähäsen. Aivan käsittämättömän jutun kuulin juuri Korean kisojen alla, ja en olisi kyllä ikinä uskonut että kyseisen urheilijan tarvitsee tällaisen ongelman kanssa tuskailla. Kaikkien ongelmien ratkaisemiseen ei vaadita aina rahaa, jämäkkä ja avoin keskustelu olisi tämänkin pulman ajoissa poistanut. Nyt ei siihen kyetty.

Reipasta pöhinää on ollut hiihtorintamalla. Valmennuspestejä on jaeltu ja hiihtäjät ovat seuroja vaihdelleet. Miesten puolella uusina potentiaalisina menestyjinä mainittakoon vaikka SkiTeam105 Raisiosta ja Pujon Hiihtoseura. Puijo voittaisi halutessaan kaikki viestit. Kouvola on ainakin hetkeksi hyytynyt kärkitaisteluista. Naisten viestin voittaa huomenna Hämeenlinna ja miesten viestin SkiTeam105.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Täällä ollaan valmiina seuraamaan naisten viestiä. Kyllä minä vähän luulen että Hämeenlinna voittaa. No katellaan nyt...
 

Pekkis

Jäsen
Kiinalaiset kyllä vielä jyrää meitin. Isolla rahasäkillään vievät meidän valmentajatkin käsistä. No, eipähän tartte enää talkoilla valmennella.
 
No Hämeenlinnahan sen voitti, mutta minä kiinnitän huomiota. 40-vuotias Riitta-Liisa Roponen nopein osuusaika 4km:n helpolla radalla - yli 10s nopeampi aika kuin Laura Monosella. Jokainen joka maastohiihdosta mitään tietää niin tietää sen, että Ritu on vapaan hiihtäjä ja erityisesti perinteisellä 0km-5km matkoilla on ihan kansallista tasoa. ja katsokaapas tätä...

Ruskamaraton 10km polkujuoksu

1. 278 Roponen Riitta-Liisa Haukipudas 39:56 +0
2. 213 Heiskanen Heli Posio 42:40 +2:44
3. 343 Klingestål Christina Liviöjärvi IF Sverige 48:41 +8:44
Ruskamaraton 2018 - Tulokset, Results


Kokonaiskisa, missä myös miehet mukana

1. 269 Pintamo-Kenttälä Keijo Inarin Yritys 38:38 +0
2. 282 Sandness Terje Team Sandness 38:42 +4
3. 278 Roponen Riitta-Liisa Haukipudas 39:56 +1:18
4. 320 Jurvelin Vesa-Pekka Asuntoauto.eu 40:17 +1:39
5. 258 Nieminen Tommi Kuikan Kisailijat 42:25 +3:47
http://resultservice.fi/2018/ruska/?act ... arja=TRAIL

On siinä miehillä haavi auki, kun 40-vuotias nainen ja melkein 3 minuutin ero 10km:n matkalla Heli Heiskaseen, joka on TOP 10 tason kansallisen tason hiihtäjä mm. 7. 2017 perinteisen hiihdon SM:ssä ja joka kiertelee tuota ski classics sarjaa. Ritu on muuten kunnossa. HURJASSA kunnossa!

Toinen mielenkiinnon kohde on nämä nuoret. mm. Lylynperä ja Nurmi mm. seuraavassa Rovaniemen Suomen cupissa on tiedossa perinteisen sprintti. Onhan Leena Nurmi hallitseva Suomen mestari kyseisellä matkalla, jossa jätti itsensä Pärmäkoskenkin taakseen.

Kisassa nähtiin myös paljon kiinalaisia. Kiina on aloittanut vuoden 2022 olympiaprojektinsa. 300 000 000 miljoonan kiinalaisen on määrä kokeilla eri talvilajeja. Kiina on noussut maailman isoimmaksi taloudeksi - ovat vieneet kesäolympialaiset. Seuraavaksi on määrä viedä talviolympialaiset. Pieni 5 miljoonan Norja jyrätään maan alle
 
Viimeksi muokattu:

Toppeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves ja Pelicans
Mielenkiintoinen viikonloppu takana. Paha tässä on vielä mitään voimasuhteita lähteä arpomaan, mutta Lylynperän viikonloppu oli positiivinen yllätys. Kisakalenteria tutkiessa ihan lämmittää sydäntä, että ennen mm-kisoja on kaksi viestikilpailua. Viime vuosina viestejä on hiihdetty liian vähän.
 

Kurt

Jäsen
Kahden viikon päästä selvästi isompi viikonloppu. Silloin kisataan perinteiset Muonion tykkihiihdot ja Rovaniemen Suomen Cup. Sinänsä aika outoa, että nuo kaksi osuvat päällekkäin. Noiden perusteella nyt kuitenkin jaetaan paikkoja Rukan Maailman Cup avaukseen. Ymmärtääkseni Iivo avaa kautensa Rovaniemellä ja Hakola taasen sprintin osalta Muoniossa.

Lylynperä oli hyvä Vuokatissa ja hän osoitti todeksi jo kesällä korviin kuuluneet puheet kehityksestä. Monet nuoret myös osoittivat kehittäneensä, hyvä niin. Rovaniemi kuitenkin kertoo paljon enemmän kun hiihdetään paljon tiukemmassa maastossa 10/15 km perinteisellä.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Viime kaudesta vielä vähäsen. Aivan käsittämättömän jutun kuulin juuri Korean kisojen alla, ja en olisi kyllä ikinä uskonut että kyseisen urheilijan tarvitsee tällaisen ongelman kanssa tuskailla. Kaikkien ongelmien ratkaisemiseen ei vaadita aina rahaa, jämäkkä ja avoin keskustelu olisi tämänkin pulman ajoissa poistanut. Nyt ei siihen kyetty.

Avaapas tätä hiukan lisää. Nyt kun jätit vain tällaisen teaserin. Vai enkö vain ymmärrä mihin tämä viittaa?
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
On kyllä koko lailla perseestä tuo tulevan viikonlopun tilanne. Eli Suomessa hiihdetään samana viikonloppuna kahdet kovat kisat saamaan aikaan eli Oloksen perinteiset Tykkihiihdot sekä Rovaniemen Suomen Cup. Normaalistihan nämä on hiihdetty eri viikonloppuina. Huvittavaa vielä, että myös hiihdettävät matkat ovat pitkälti samat eli molemmissa paikoissa hiihdetään pertsan sprintti sekä pertsan väliaikalähtökisa. Erona toki se, että Oloksella on kolmantena kisana vapaan väliaikalähtökisa.

Hiihtoliitto on ainakin tehnyt Olosta sorsivan linjauksen, kun on määritellyt ainoastaan Rovaniemen kisoille tarkkailukilpailun statuksen tulevia mc-valintoja silmällä pitäen. Tällä luonnollisesti on ohjattu maailmancupiin pyrkiviä hiihtäjiä osallistumaan Rovaniemelle.

Harmitusta lisää se, että Oloksella on tänä vuonna suhteellisen kova kansainvälinen kattaus, kun Venäjän maajoukkueesta on kovia nimiä useita mukana sekä esim. Saksan maajoukkue monen vuoden tauon jälkeen. Lisäksi yksittäisiä kovia nimiä kuten Poltoranin, Kowalczyk ja Svendsen sekä Suomen ampumahiihtotähti Mäkäräinen. Luulisi, että esimerkiksi Iivo olisi mieluusti ottanut mittaa pertsan normimatkan kisassa Bolshunovia, Vylegzaninia ja Bessmertnykhiä vastaan sen sijaan, että Ounasvaaralla nyt ainoa edes jossain määrin uskottava haastaja on sprintteri Hakola
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
On kyllä koko lailla perseestä tuo tulevan viikonlopun tilanne. Eli Suomessa hiihdetään samana viikonloppuna kahdet kovat kisat saamaan aikaan eli Oloksen perinteiset Tykkihiihdot sekä Rovaniemen Suomen Cup. Normaalistihan nämä on hiihdetty eri viikonloppuina. Huvittavaa vielä, että myös hiihdettävät matkat ovat pitkälti samat eli molemmissa paikoissa hiihdetään pertsan sprintti sekä pertsan väliaikalähtökisa. Erona toki se, että Oloksella on kolmantena kisana vapaan väliaikalähtökisa.

Hiihtoliitto on ainakin tehnyt Olosta sorsivan linjauksen, kun on määritellyt ainoastaan Rovaniemen kisoille tarkkailukilpailun statuksen tulevia mc-valintoja silmällä pitäen. Tällä luonnollisesti on ohjattu maailmancupiin pyrkiviä hiihtäjiä osallistumaan Rovaniemelle.

Harmitusta lisää se, että Oloksella on tänä vuonna suhteellisen kova kansainvälinen kattaus, kun Venäjän maajoukkueesta on kovia nimiä useita mukana sekä esim. Saksan maajoukkue monen vuoden tauon jälkeen. Lisäksi yksittäisiä kovia nimiä kuten Poltoranin, Kowalczyk ja Svendsen sekä Suomen ampumahiihtotähti Mäkäräinen. Luulisi, että esimerkiksi Iivo olisi mieluusti ottanut mittaa pertsan normimatkan kisassa Bolshunovia, Vylegzaninia ja Bessmertnykhiä vastaan sen sijaan, että Ounasvaaralla nyt ainoa edes jossain määrin uskottava haastaja on sprintteri Hakola
Kaikesta kirjoittamastasi olen muuten samaa mieltä mutta Oloksen kisoihin osallistuu (ainakin IL:n tietojen mukaan) Matti Heikkinen ja Kerttu Niskanen joten miksei Iivokin niin halutessaan voisi? Hiihtoliiton "kiristys" puree toki suurimpaan osaan hiihtäjistämme mutta ei Heikiseen ja Niskasiin sekä johonkin muuhun, lähinnä Pärmäkoskeen.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Rovaniemen naisten pertsan kymppi sujui odotetuissa merkeissä. Krista oli melko ylivoimainen ja sitten hänen perässään muut maajoukkuenaiset hiihtivät kohtuullisen tasaisesti. Kansallisen ryhmän kärki Kainulainen jäikin sitten melkein puoli minsaa hitammasta maajoukkuenaisesta Piiposta. Päivän pettymyksiä olivat liiton haastajaryhmään kuuluvat Lylynperä ja Julin, joiden olisi odottanut pieksevän kansallisen tason leidit, kun kyseessä oli kummankin parempi hiihtotapa.

Oloksella taas tuli negatiivinen yllätys, kun Kerttu Niskanen jäi pertsan vitosella yli puoli minuuttia voittaja Victoria Carlista. Kepan edellä oli Carlin lisäksi neljä muutakin saksalaista sekä myös huippusatsauksensa jo lopettanut Justyna Kowalczyk.
 
Hakola pommitti sitten hirmuvedon ja olympiavoittaja jäi kyseisellä matkalla taakse. Toni Roponen sanoi analyysissään, että se on ihme jos Niskanen on jollain muulla sijalla kuin 1.. Nyt sellainen ihme tapahtui. Mielenkiintoista katsoa mihin tämä kehittyy. Onko Hakola oikeasti lyönnissä vai oliko suksissa eroa? Nopein osuusaika oli jo edellisessä Suomen cupin viestissä 2vk. sitten. Itse veikkaan, että mies on lyönnissä. Veikkaan myös, että Matti Heikkinen on lyönnissä.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Jossain haastattelussa Iivo sanoi, että on panostanut harjoittelussa erityisesti vapaaseen tyyliin. Ei varmaan ainoa selitys, mutta ehkä jotain merkitystä kuitenkin.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Jossain haastattelussa Iivo sanoi, että on panostanut harjoittelussa erityisesti vapaaseen tyyliin. Ei varmaan ainoa selitys, mutta ehkä jotain merkitystä kuitenkin.
Useampana vuonna Iivo on lisännyt harjoitustunteja vapaan puolelle. Kokonaismäärät ovat pysyneet melko samassa, mutta enemmän ja enemmän treenitunteja menee vapaan puolelle.

Sanoisin, että Iivolla pientä alkukankeutta kovan harjoitusjakson päätteeksi ja toisaalta myös Hakola on iskussa.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Legendaarinen treenijumi. Tai sitten Iivon eväät alkaa olla syöty. Tuskin kyse siitäkään on, että Hakola olisi päässyt lähemmäksi maailman kärkeä.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Useampana vuonna Iivo on lisännyt harjoitustunteja vapaan puolelle. Kokonaismäärät ovat pysyneet melko samassa, mutta enemmän ja enemmän treenitunteja menee vapaan puolelle.

Jos en väärin ymmärtänyt niin perinteistä on vedetty sen verran vähän harjoituksissa, että arveli itse osaako edes sitä enää. Enemmän tuo silti herätti kysymyksiä, kun Rossingolilla on tuolle vesikelille ollut viime vuodet täysin ylivoimainen valkopohjainen suksi, mutta Iivo ei tänään sitä kyennyt hyödyntämään.

Loppuhaastattelussa myös mainisti testivedosta missä oltiin kaukana tarvittavasta tasosta, että katsotaan kauden aikana mitä tulee. Päätavoitehan on vasta mm-kisoissa.

Tuskin kyse siitäkään on, että Hakola olisi päässyt lähemmäksi maailman kärkeä.
Minä uskon, että Hakola on ottanut sen seuraavan stepin. Enkä sitä pane pahakseni, kun maajoukkueessa on maailman paras perinteisen hiihtäjä ja hänet peset ylivoimaisesti, niin varmasti Hakola saa tuosta itseluottamusta paljon ja se osaltaan antaa Iivolle täysin uuden tilanteen eteen mitä käsitellä.

Naisten puolelta ei paljoa tarinaa jäänyt. Krista oli omilla sekunneillaan. Muista on vaikea sanoa mitään ellei Roposen suoritusta pidä plus merkkisenä ja Kertun suoritusta Muoniossa pidä vähintään hälyyttävänä.
 
Tänään hiihdetty perinteisen sprintit. Itse odotin väkivahvalta Leena Nurmelta kovaa suoritusta. Ilmeisesti neiti oli sairastellut kuluvalla viikolla ja paras terä oli pois. Kuitenkin 2. tila. Kisan voiton vei Matintalo vakuuttavalla esityksellä.

Kisassa kuitenkin eniten herätti huomiota Pärmäkosken erikoinen ja hiihdossa harvinainen "tallimääräys". Pärmäkoski johti alkueräänsä ja jätti leikin kesken vimeisellä 100m:llä ja päästi seurakaverinsa ja suksitestaajansa Maaret Pajunojan ohitseen. Matintaloa harmitti, koska hän olisi halunnut Pärmäkosken päänahan. Voittihan hän Pärmäkosken jo karsinassa. Sen sijaan Ristomatti Hakola sai hymyssä suin Iivo Niskasen päänahan, jonka aikoo ripustaa korkealla seinälle. Hakola oli tämän viikonlopun tuplamestari, sillä myös sprintin hän vei.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Jos Hiihtoliitolla olisi jotain muutakin selkärankaa kuin seteliselkärankaa, niin Pärmäkoskelle napsahtaisi sopuilusta iso sanktio.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Eihän Kristan olisi tarvinnut kuin sijoittaa kymppitonni sprintin superkaksariin, niin olisi voittanut reippaat puolitoista miljoonaa.
Ai kertoimet olisivat pudonneet moisella panostuksella? No ei sitten.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Ei tuo nyt maailmoja mullistava veto ollut, mitä nyt vedonlyöntimonopolikin on hiihdon kanssa kimpassa. Mutta näyttihän se teatraaliselta, hivenen pelleilyltä ja sai teon että tekijänsä kautta huomiota.

Huvittaa toki jälkipuinti, puolustelijoiden näkemykset kuinka taktitointi kuuluu hiihtoon ja nyt moralistit että jeesustelijat ovat liikkeellä. Asianosaiset itse laittaneet suut suppuun kun temppu ei puhtaana naureskeluna ole läpi mennytkään. Keskinkertaista julkisuuden hallintaa maailmanluokan hiihtäjältä tukiryhmineen.

Osasta puolustelijoista paistaa vahva defenssi, kuinka epäkiva huomio tuntuu epämukavalta ja saa kiemurtelemaan. Onhan kyseessä sinivalkonen kansallislajimme ja hiihtokuningatar.
 

Gust

Jäsen
Olisihan tuon voinut tyylikkäämminkin hoitaa, mutta noin periaatteessa onhan urheilijalla oltava oikeus hiihtää juuri niin kovaa kuin haluaa. Naurettavinta olisi lähteä jakamaan rangaistuksia mokoman takia. Nuhtelut ja kehoitus tutustumaan sääntöihin mielestäni riittäisi.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Jos Hiihtoliitolla olisi jotain muutakin selkärankaa kuin seteliselkärankaa, niin Pärmäkoskelle napsahtaisi sopuilusta iso sanktio.

Nehän suorastaan kylpee rahassa. Ja maineessa. Olisiko sanktio ajallinen ja / vai setelinen, sitäkin voisi pohtia jos kiinnostaisi.

Ootteko muuten koskaan kuullut miten Tour de Skillä taktikoidaan ja saatetaan jättää kesken koko kiertue?
 

Salama44

Jäsen
Jos ei jaksa hiihtää kunnolla loppuun asti pitää jättää starttaamatta kokonaan.

Jokohan Matintalo pääsee tänä talvena viestijoukkueeseen vai haluaako Suomi viestimitalia ollekaan?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös