JYPin joukkueenrakennus ja spekulaatiot 2018–2019

  • 391 563
  • 1 765

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Ei vttu mitä pskaa!! Tuli ensiksi mieleen. Tosena mielessä pyörii se, että aikooko Holtari tuhota seuran lopullisesti. Nyky pakit on koko ajan jäljessä, myöhässä jne. Yogi on ehkä kaikkein hitain ikinä eikä tuo joukkueeseen mitään muuta kuin vanhan hitaan kehäraakin. Näitähän ei sitten hirveästi ennestään ollutkaan. Kiitti Hole! Eklundista taas voi oikeasti ollakkin jotain hyötyä. Ei sillä, että olisi miehestä muuta mielikuvaa kuin hockeydb:n statsit.

No jotain positiivistakin. Eli Tammisen poislähtö. Kyllähän tämä jokainen jo kauden alussa ties, että näin tulee jossain välissä käymään
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Pelkkää posia. Rooba, nice. Yogi ja Ekman takuulla auttavat puolustuspäässä. Tammisen ulostaminen pelkkää plussaa, jopa Mike Wirl oli parempi hankinta.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Yonkman kärsi aika paljon Virtasen puolustuspelisapluunasta ja näytti mielestäni sen vuoksi hitaammalta kuin mitä ehkä onkaan. Luultavasti miehen pelityyli ja raamit sopii paremmin aluepuolustukseen. Oscar Eklund on sellainen pelaaja jolta voi odottaa ligatason pelaamista, kiekollisesti pitäisi olla ihan ok kaveri.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Tässä on varmaan ajatuksena Holtarilla se, että kun Mäenpää palaa Joulun jälkeen, sekä mahdollinen Newtonin paluu samaan aikaan, loppuvat myös Eklundin ja Yogin sopparit. Mikäli Eklund osoittautuu pelimieheksi, voidaan hänen sopparia varmaan myös jatkaa. Yogin peluutus on varmaan seiskapakkina, ja keventää muilta kuormaa hajavaihdoin, tuskin jatkaa kahden kk päästä.

Nämä sopparit ei poista pelillisiä ongelmia, mutta puolustuspään ongelmia ne vähentää, ainakaan oman maalin edessä ei vastustajan hyökkääjillä ole niin kivaa kuin alkukaudesta.
 
Viimeksi muokattu:

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Yogi on ollut koko JYP-uransa ajan kovassa kunnossa. Toki kun raameja riittää ja ikääkin alkaa olla, niin liikkuminen on suuri haaste. Nyt ei kuitenkaan tarvitse enää pelata miespuolustusta, joka oli Yogin kaltaiselle pelaajalle täyttä myrkkyä. Yogi tuo varmasti hyvää henkeä koppiin ja penkille, sekä tietynlaista jämäkkyyttä ja hyvää asennetta pelaamiseen koko joukkueelle. Tuskin hintalappukaan päätä huimaa enää nykyään.

Eklund puolestaan on takuuvarma liigatason pakki, jollainen kyllä tähän joukkueeseen mahtuu.

Kaikenkaikkiaan mielestäni Yogi on itseasiassa juuri sitä, mitä JYP juuri nyt eniten tarvitsee, eli henkinen tuki ja selkäranka. Yogi tuo mukaan paljon sellaisia elementtejä, jotka auttavat juuri siinä tilanteessa, missä tämä joukkue juuri nyt on. Pelillisesti ei tuo paljon, mutta pystynee silläkin saralla hoitamaan oman tonttinsa. Alivoimalla Yogi on itseasiassa todella hyvä, kun ei ole tarvettakaan erityisesti mihinkään liikkua. Yogi osaa tehdä alivoimien aikana oikeita asioita ja peittää syöttölinjoja oikein pätevästi.

Jos haluaa keskittyä JYPin kohdalla negatiivisiin asioihin, niin tällä hetkellä se on äärimmäisen helppoa. Minä en kuitenkaan jaksa lähteä negaa hakemaan näistä hankinnoista. Tässä samalla myös viestitään kaikille, että JYP on edelleen tosissaan ja kirvestä ei ole heitetty kaivoon - eikä pitäisikään.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Reagoida piti, kun puolustus ei toiminut sitten mitenkään. Tietysti se ongelma pääsääntöisesti on ollut viisikkopuolustuksessa ja pelitavassa, mutta eihän siellä kovinkaan erikoista palikkaa ole jäälle laittaa. Reagoinneille posit ehdottomasti. Toivoin kesällä jo "Yonkmania" joukkueeseen, mutta toiveissa ei ollut Nolan Yonkman. Viime kausi oli heikko ja liike todella verkkaista, toki pienessä roolissa ja av:lla menee varmasti, sitä kautta erittäin tervetullut lisä joukkueeseen.
Eklund toivottavasti perusvarma suorittaja ja oikeastaan se positiivisemmat fibat lähtökohtaisesti tuova pelaaja.

Yonkman toki ollut suosikkeja JYPistä, sikäli hienoa paluu. Toisaalta näitä ikoneja on jo joukkueessa (ehkä) turhankin paljon, vaikka periaatteessa todella hienoa nähdä jokainen heistä päättämäänsä uraa JYPissä.
 
Suosikkijoukkue
Nykäskylän ylpeys, Bunch of jerks
Hienoa, että jotain reagointia tapahtuu ja edes jotain yritystä on korjata masentavaa alkukautta. Talousasioihin en osaa ottaa kantaa, enkä tiedä mikä pelillisesti mättää, mutta nämä pelaajauutiset on mun silmissä positiivinen merkki. Mitään ei ole vielä menetetty ja suora pleijaripaikka on edelleen ihan realismia. Toivottavasti suunta korjaantuu pian.
 

Eipou

Jäsen
Oscar Eklund oli ainakin Kookoossa vähän kuin salaatinlehti: hajuton, mauton ja melkein väritönkin, mutta kyllä sillä elossa pysyy. Tekee perusvarmaa puolustusduunia, muttei punaviivan jälkeen ole kertakaikkiaan mitään annettavaa hyökkäyspäässä, vaikka välillä pisteitä onkin sieltä täältä napsinut. Luutii tarvittaessa isojakin minuutteja ja tekee paljon 'näkymätöntä' duunia. Jonkun verran on käsittääkseni ollut loukkaantumisia urallaan. Jos tuli halvalla (kuten todennäköisesti tuli), niin varmasti hinta-/laatusuhteeltaan hyvä hankinta teille.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Nämä sopparit ei poista pelillisiä ongelmia, mutta puolustuspään ongelmia ne vähentää, ainakaan oman maalin edessä ei vastustajan hyökkääjillä ole niin kivaa kuin alkukaudesta.

Ollet oikeassa analyysissä. Mutta, lätkäisempä nyt muutamia osasia, joiden summa saattaa olla pelillisesti positiivinen. Ensinnä, täällä ihmetelty RD:n näkyisyys hallilla, oletan, että kyse on siitä paljon tällä kaudella paasatusta mentoroinnista, jonka ideana on siis vanhan kokeneen koutsin antama vinkkipatteri kokemattomalle märkäkorvalle.

Voisin kuvitella, että osa 1 tässä kuviossa on toteuttaa puolustuspeli nykyformun mukaisesti ja kuten olen monesti tänne postaillut, se ei vaadi mitään ihmeukkoja toteutuakseen. Siihen suhteutettuna Yogi on ihan ok valinta, tuo lisää ruutuun nimeltä voima. JYPin maalinedus on ollut koko liigakauden rauhallisin paikka, myös JYPin pelaajille, muista puhumattakaan. Asiaan on toki vaikuttanut järjetön puolustussapluuna, mutta myös se, että Voima maalinedustan siivoamiseen on puuttunut kokonaan. Vaikka kuinka pelattaisiin viisikossa hyökkäystä tukien, se ei ole mitään pelipaikatonta pelaamista ja sitä ei JYP ole missään vaiheessa edes yrittänyt toteuttaa - onneksi, ehkä. Niinpä tuota voi rakennella kivikautiseen toinen jää toinen tukee periaatteeseen. Ruukkua sateenkaaren päästä se ei tuo, mutta rauhoittaa vähän viidennen dynastian aikaisten pelurien tekemistä kentällä, kun mikään ei ole kuin ennen vanhaan (viittaus siis entisaikaan ja egyptiin).

Jos, tuon oman pään sapluunan saa edes jotenkin kohdilleen, se vaikuttaa paljon myös viisikkopelin ja avaamisen ongelmaan. Eklund ihan liigatasoisena pelaajana on plussaa, koska, vaikka nämä nuoret Allenit ja Viinikaiset on liigaan tulossaan onnistuneet, ne on kuitenkin vielä märkäkorvia, joka tarkoittaa, että taso heittelee vielä pelien sisällä ja eri peleissä liikaa, jotta kykenisivät korttitaloa kannattelemaan, veikkaan, että oikeanlaisen parin kanssa myös Kaltevan tekeminen tasoltaan nousee sinne, missä taidot on. Nämä liikut on siis toivon mukaan puolustuksen modernisointia tukemaan hankitut pelaajat.

Rooba sainauksena on todella tarpeellinen palanen, sillä JYP on olemassa ja pelaa vielä ensi ja sitä seuraavallakin kaudella jne. ja sitä runkoa on hahmotettava koko ajan. Kun katsoo, miten hontelossa kunnossa tulevaisuuden runko on, tämän asian pitää olla korkealla prioriteetissa ja minun mielestä Saari on ehdottomasti sainattava osana tätä jatkumoa. Minusta kaveri on kyllä esityksillään lunastanut paikkansa tämänkin kauden permanentissa ja pelaamalla kasvaa korkoa koko ajan.

Kaiken kaikkiaan näen noissa kiinnityksissä mahdollisuuden parempaan ja samalla viestin, että Merikivellä jatketaan, ainakin toistaiseksi. Kenenkään ei kuitenkaan kannata kuvitella, että näillä mooveilla mihinkään kuuhun rynnitään, mutta ehkä vältetään sija 14. Eräänlaista posin mahdollisuutta siis.
 

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
Minusta virta on nyt väärän suuntaan, ellei koiteta muita pelaajia myydä. Paljonkohan tästä kaudesta tulee takkiin tällä menolla? Pahoin pelkään että isosti.

No, positiivisin mielinä siinä mielessä että tämä toinen ei sentään ole paluumuuttaja. Yonkman on isäntä mutta niin perkeleen hidas että mitähän tässä nyt haetaan, taktinen muutos ja trap-kiekko esiin?
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Minusta virta on nyt väärän suuntaan, ellei koiteta muita pelaajia myydä. Paljonkohan tästä kaudesta tulee takkiin tällä menolla? Pahoin pelkään että isosti.

No, positiivisin mielinä siinä mielessä että tämä toinen ei sentään ole paluumuuttaja. Yonkman on isäntä mutta niin perkeleen hidas että mitähän tässä nyt haetaan, taktinen muutos ja trap-kiekko esiin?
Mitä länkytät, tätä kautta on todella paljon jäljellä ja ylemmät täysin kiinni otettavissa kiitos ristiin pelaamisen. Enemmän sitä tappiota tulisi jos nyt pelaajia myytäisiin ja pelattaisiin loppukausi tyhjälle hallille. Joku järki nyt mukaan taas..
 
Mistähän puheet tulee että JYP pelaa aluepuolustusta? Se on pelannut mies puolustusta samoin kuin viime vuonna, erona se että pakki ja hyökkääjä vaihtavat viimeistään yläkaarella niin ettei pakki pelaa miestään ylemmäs. Näin ei myöskään vastustajan pakin pitäisi päästä kävelemään vapaasti maalille niin helposti. Toiminuthan tuo ei vielä kovin häävisti ole, mutta näin sitä on pelattu. Tai ainakin olisi pitänyt pelata jos pelaajien omaan puheeseen on uskomista.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kiva, että vihdoin myös positiivisia uutisia. Rooban jatko iso peukku ylös! Jälleen löytyy vittumainen isäntä JYPin maalin edestä, welcome back Yogi! Toivottavasti Eklund tuo jotain apuja pelaamiseen, KK:n ajoilta jollain tasolla positiivinen mielikuva jäänyt. No joku voi ampua mielikuvan alas, jos muisti tekee ihan tepposet. Tammisen laittaminen kiertoon on erittäin fiksua.
 

hessum63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat ja SuKiKa
Itkeä vai nauraa Jypinkylän päivän hankinnoille? Hidas ja entistä kankeampi Nolan sekä hiipuva stara Eklund. Nämä hankinnatko korjaavat kurssin, jos jalalla joukkue ei muutenkaan enää kestä perässä?
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Nämä hankinnatko korjaavat kurssin, jos jalalla joukkue ei muutenkaan enää kestä perässä?

Voi olla, että nuo pelastavat sitä, mitä kaudesta on mahdollista pelastaa, sekavaan organisoimattomaan kohellukseen ei muutama raketti lisää toisi mitään muutosta, kun sille pohjaa ei ole olemassa. Mikäli tuo puolustus vaan organisoidaan simppeliksi ja tukkimaan oma pää oikealla tavalla, tuollakin hitaalla kombolla mennään kyllä sääleihin. Liika roikkuminen variaatiossa, jolla ei ole pohjaa on JYPin johtanut tilanteeseensa, eikä ole konseptia olemassakaan, jolla tuon taikaiskusta toiseksi muuttaisi. Siinä mielessä nämä hankinnat tuntuvat osuvilta, että ne tukevat sitä, mikä jo on, jatkossa JYPillä valtaisa urakka edessä, kun nahka on luotava ja uusiuduttava jotta tulevaisuudellakin olisi mahdollisuus, mutta se ei ole tämän kauden juttu ollenkaan. Veikkaan kuitenkin, jos tuo puolustus järjellistetään, ei JYP maalilla viihdy yksikään Kalpalainen, jos ei muunkaan joukkueen pelaaja, kun Yogi on laatikossa. Luonnollisesti sitten mennään mäkeen, jos valmennus hänelle rusettiluistelijan roolia tarjoilee, mutta tähän en usko edes Merikiven erehtyvän.
 

hessum63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat ja SuKiKa
Sehän liukkaasti liikkuville joukkueille (kärpät, ilves, hpk ja kalpa) nautinto on Yogibear on kentällä. Mies liikkuu lähes ainoastaan tukijalan varassa. Pitkät puoluspään mylläkät vain lisääntyy. Viime kaudellakin Yogi oli monesti rosterista kokonaan pois tai seiskana näitä liukkaita porukoita vastaan.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itkeä vai nauraa Jypinkylän päivän hankinnoille? Hidas ja entistä kankeampi Nolan sekä hiipuva stara Eklund. Nämä hankinnatko korjaavat kurssin, jos jalalla joukkue ei muutenkaan enää kestä perässä?
Katsotaan vaan, kumpi joukkue on tämän(kin) kauden päätteeksi korkeammalla ja itketään tai nauretaan vasta sitten. Minä luotan meidän jengiin, kuten myös Yonkmaniin. Eklund on 30 v., joten en usko hänenkään päivänsä vielä olevan lopullisesti luetut.
 

PasiAnssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Wycombe Wanderers
Sehän liukkaasti liikkuville joukkueille (kärpät, ilves, hpk ja kalpa) nautinto on Yogibear on kentällä. Mies liikkuu lähes ainoastaan tukijalan varassa. Pitkät puoluspään mylläkät vain lisääntyy. Viime kaudellakin Yogi oli monesti rosterista kokonaan pois tai seiskana näitä liukkaita porukoita vastaan.
Sepä se tässä onkin, että nämä liukkaat luikut ovat saaneet koko alkukauden luistella vapaasti maalinedustalle tekemään taikansa. Yogi tuo maalille ryhtiä ja kovuutta, joka on heiveröisten taitopelaajien pahin painajainen
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Sehän liukkaasti liikkuville joukkueille (kärpät, ilves, hpk ja kalpa) nautinto on Yogibear on kentällä. Mies liikkuu lähes ainoastaan tukijalan varassa. Pitkät puoluspään mylläkät vain lisääntyy. Viime kaudellakin Yogi oli monesti rosterista kokonaan pois tai seiskana näitä liukkaita porukoita vastaan.

Tää on oikeastaan peliä ymmärtämätön kommentti. Jos pitkät mylläkät lisääntyykin, se ei ole katastrofi, päin vastoin, sillä oikein organisoituna juuri noin pitää liikkuvampaa joukkuetta vastaan pelata. Yogin rooli on siinä pitää maalinedus tukittuna ja puhtaana, ei luistella vikkelämpien perässä. Mikäli oletukseni toteutunee, että oman pään peli tauon jälkeen on toisessa kuosissa kuin sitä ennen, niin sittenhän sen voit todeta ihan itse. Samalla, jos organisointi on oikea, se myös merkitsee suurempaa hyökkäysuhkaa, koska puolustamisen yksi peruspilareista on tilanteenvaihtopeli, joka hiivuttaa kokolailla mainitsemiesi joukkueiden kykyä dominoida peliä liikkeellä. Vaan saas nähdä, näkeekö JYP valmennus, luuloni mukaan, oikean vaihtoehdon pelin organisoimiseksi, vai rakennellaanko taas hyrrää, joka ei pyöri, eikä oikeastaan ole edes hyrrä.
 

Baldrick

Jäsen
Tervetulleita pelaajauutisia!

Rooban jatkolle iso peukku. Tammisen ulostaminen on varmasti sekä seuran että pelaajan etu.

Mutta pakkihankinnat, niihin vasta olenkin tyytyväinen. Kuten olen jo aiemminkin toivonut pakkihankintoja, jotka pelaavat nimenomaan kovaa ja tunnollisesti omissa puolustus edellä.

Yogi tarjoaa kovuutta ja korjaa sitä ongelmaa, että vastustajan on aiemmin ollut kiva asettua mukavasti maalin eteen, kun Hongat ja kumppanit huitelee ties missä.

Eklund taas auttaa oman pään rauhoittamisessa ja kaiketi osaa lähettää hyökkääjät vauhtiin helpolla ykkössyötöllä. Jos pelaa mallikkaasti, niin en näe estettä loppukauden jatkolle ja miksei suoraan vaikka seuraavallekin.

Näiden hankintojen jälkeen JYPin oma pää ei vain yksinkertaisesti voi näyttää samanlaiselta sekametelisopalta, jota tähän mennessä on todistettu. Saadaan myös vähän kilpailua puolustukseen ja katsotaan, jos Merikivellä riittäisi munat penkittää Kalteva hetkeksi. Pieni huili tekisi varmasti muutenkin hyvää. Toki täytyy mainita, että olihan Kalteva pari vuotta sitten syksyllä aivan susi ja keräili pakkasia, mutta jotain kolahti ja oli kevään liigapakkien parhaimmistoa. Odotan samantyyppistä tasonnostoa tänäkin vuonna.
 

JPL

Jäsen
Itkeä vai nauraa Jypinkylän päivän hankinnoille? Hidas ja entistä kankeampi Nolan sekä hiipuva stara Eklund. Nämä hankinnatko korjaavat kurssin, jos jalalla joukkue ei muutenkaan enää kestä perässä?

Tuota noin? Kenet Eklundit JYP on hankkinut? Se aiemmin Kärpissä ja KooKoossa pelannut Eklund on ollut aina semmoinen keskitason pakki, jolla ei erityisiä heikkouksia, mutta ei kyllä mitään keskinkertaista parempaakaan osa-aluetta. Kärpissä oli melko lasinen kaveri ja oli muistaakseni pari viikkoa saikulla kynsivallin tulehduksenkin takia...
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
Sehän liukkaasti liikkuville joukkueille (kärpät, ilves, hpk ja kalpa) nautinto on Yogibear on kentällä. Mies liikkuu lähes ainoastaan tukijalan varassa. Pitkät puoluspään mylläkät vain lisääntyy. Viime kaudellakin Yogi oli monesti rosterista kokonaan pois tai seiskana näitä liukkaita porukoita vastaan.

Tuota noin? Kenet Eklundit JYP on hankkinut? Se aiemmin Kärpissä ja KooKoossa pelannut Eklund on ollut aina semmoinen keskitason pakki, jolla ei erityisiä heikkouksia, mutta ei kyllä mitään keskinkertaista parempaakaan osa-aluetta. Kärpissä oli melko lasinen kaveri ja oli muistaakseni pari viikkoa saikulla kynsivallin tulehduksenkin takia...

Meille kelpaa ihan kuka tahansa juuri peruspeliin pystyvä kaveri, kun tällä hetkellä oikein keneltäkään ei onnistu edes se peruspeli. Jos tämä Eklund osoittaa omalla pelaamisellaan miten puolustetaan ja avataan peliä niin siitä voisivat ottaa mallia kaikki muutkin pakit jotka ovat tällä hetkellä joka ukko aivan pihalla. Ei tähän nyt tarvita mitään superstaroja ensisijaisesti vaan halpoja peruspelaajia joiden kautta voitaisiin saada homma paremmalle tolalle. JYP otti tarpeeseen pelaajia ja mielestäni ihan hyvät pelaajat kyseiseen tarpeeseen tulikin. Yonkman on maailman hitain mutta eipä se ole Tsonkmanin roolikaan olla mikään Karlsson. Toivottavasti Eklund on juuri sitä mitä aikaisempien seurojensa fanit ovat suoltaneet!

(edit lol typo)
 
Viimeksi muokattu:

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
pakki ja hyökkääjä vaihtavat viimeistään yläkaarella niin ettei pakki pelaa miestään ylemmäs. Näin ei myöskään vastustajan pakin pitäisi päästä kävelemään vapaasti maalille niin helposti. Toiminuthan tuo ei vielä kovin häävisti ole, mutta näin sitä on pelattu.

Etkös ole havainnut, että juuri noin pelaamalla viisikko antaa omaan päähän sen vapaalipun maalinedustalle. Organisointi on siis päin helvettiä. Koskaan tuommoinen ei tule myöskään toimimaankaan. Oman sinisen pitämiseen JYP liike ei jalalla riitä, siksi pakkien on valuttava liian aikaisin ja samalla viisikon on pakko tarjota pääsy alueelle, ennen kuin kyetään mitenkään organisoidusti ottamaan vastaan. Siihen vielä se, että pakkien on höylättävä päätylankkia ja laiturit pitää syöttösuuntia pakeille, niin keskelle jää yksi reagoija. Maalinedus on siis täysin tyhjä ja avoin ja keskusta tukkimaton. katselepa koosteista montako kertaa JYP verkko heiluu, kun molemmat pakit on painimassa maalin takana tai kulmissa, voi olla, että yllätyt.

On yksi lysti millä nimellä joku puolustamisen tapoja kutsuu, sillä ei ole mitään merkitystä pelin kannalta, sen sijaan sillä on merkitystä, miten viisikko ottaa hyökkäyksiä vastaan, alkaen jo keskialueelta. Koska JYP ei ole kovin liikevoimainen, ainoa järjellinen tapa on perääntyä sulkien keskusta ja miehittäen maalinedus. Silloin sinne kulmiin ja päätylankkiin menee joko sentteri tai laituri, ei pakit, eikä koskaan molemmat. Tottakai viisikon muoto liikkuu pelin kulun mukaan, mutta tuo on selkäranka johon nojataan. Samalla, koska kyse on myös tilanteenvaihto pelistä, se antaa riiston jälkeisen helpon avauksen _liikkeeseen_joko pakille tai riiston saajalle ja apropoo, pelataan pystysuunnan lätkää modernilla sapluunalla, kunhan liikkeessä on koko viisikko ja kaikki on ns. "pelivalmiina" antaen tarjonnan.

Puolustuksen organisoinnin kautta tapahtuu myös hyökkäyksiin lähtö, joten kunnossa sen on oltava, mikäli mitään tulosta haetaan 5 - 5 pelissä. pelattiinpa nyt mitä tahansa näennäistä pelisapluunaa noudattaen, tai vastaan.
 
Ihan asiaa mitä kirjoitit, ei siinä. Mutta täällä kun useammassa viestissä toistellaan, että JYP pelaa nykyisin aluepuolustusta ja siinä on Yonkmaninkin helpompi pelata, niin ei ole ollut yritys sitä pelata. Vaan samaa mies vs mies kuten viime kaudellakin poikkeuksena että ei seurata omaa miestä yläkaarta ylemmäs. Näin on ihan tämän kauden pelureista useampi sanonut, tuskin paskaa asiasta puhuvat. Mutta ei tästä enempää, toimimaanhan tuo puolustus olisi saatava.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Mutta täällä kun useammassa viestissä toistellaan, että JYP pelaa nykyisin aluepuolustusta ja siinä on Yonkmaninkin helpompi pelata, niin ei ole ollut yritys sitä pelata. Vaan samaa mies vs mies kuten viime kaudellakin poikkeuksena että ei seurata omaa miestä yläkaarta ylemmäs.

Niin, tässä puhellaan nyt entisaikain sapluunoista, eikä kumpikaan tapa ole tuottava nykykiekossa. Jos katsot esim. ihan liigajoukkueita pelkästään, huomaat, että Kärppiä myöten ajatus ja toteutus variaatio noudattaa kirjaamaani. Siihen on kaksi toisiinsa kiinnittyvää syytä, ensinnä se on tehokkain ja vähiten energiaa vievä puolustustapa ja toiseksi se antaa mahdollisuuden käännöllä luoda ylivoiman keskialueelle ja nykytyylisen pakkien tukemisen hyökkäyksiin. Kovasti pelätään vieläkin ajatusta vastustajan pyörimisestä omissa, mutta jos viisikko ei säntäile ja pyöri kuin se puolukka p*llussa, niin tehottomaksi jää pyöriminen, koska tilaa ei ole sektoreissa, joista maali tehdään ja, kun riisto saadaan hyökkäävä viisikko on jo väsy, joten päästään hyökkäämään ja kiekolla hyökätessä kyetään jopa riskittä joka kerta vaihtamaan tarpeen vaatiessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös