Valioliiga 2018–2019 – kuka haastaa Cityn?

  • 40 348
  • 219

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
“Exciting football, packed stadiums and passionate fans around the world - this all creates a vibrant competition, which generates positive economic and social impact at local and global levels.”
-Scott Duxbury, Watford


Tänään se alkaa! Suurin ja kaunein eli Valioliigakausi!

Taas niin monta mielenkiintoista seurattavaa asiaa. Pystyykö City säilyttämään viime kauden tasonsa, kuka sen voisi haastaa? Arsenal lähtee kauteen vihdoin uuden managerin eli Unai Emeryn alaisuudessa. Arsenalin harjoituskausi antoi lupauksia vahvasta kaudesta. Tottenham teki erikoisen ennätyksen kun se ei ostanut yhtään pelaajaa kesällä, se kertoo myös joukkueen vahvuudesta ja kuinka hyvin se on rakennettu. Tottenham muuttaa syksyllä uuteen hienoon stadioniinsa

Chelsea vaihtoi vaihteeksi valmentajaa kun Conte vaihtui Napolista tulleeseen Maurizio Sarriin. Tottenhamin tapaan City ja Man United jatkavat viime kauden managereilla ja lähes samoilla pelaajillakin. Toki myös Liverpool jatkaa Kloppin alaisuudessa mutta he onnistuivat myös tekemään joitain hyviä pelaajasiirtoja.

Eiköhän se Cityn mahdollinen haastaja löydy joukosta: Arsenal, Tottenham, Man United, Chelsea ja Liverpool.

Ainakin Pep Guardiola uskoo tämän joukon kykyihin:

"What we were able to do every team can do that, especially the five contenders," he said. "I would say absolutely all of them - [Manchester] United, Chelsea, Arsenal, Tottenham, Liverpool - will be there [challenging]."

Täksi kaudeksi Valioliigaan nousi Fulham, Cardiff sekä Wolverhampton.

Avauskierroksen ensimmäinen kamppailu tänään 10.8.

ManU vs Leicester

Huomenna 11.8 jatketaan:

Newcastle vs Tottenham
Bournemouth vs Cardiff
Fulham vs Crystal Palace
Huddelsfield vs Chelsea
Watford vs Brighton
Wolverhampton vs Everton

Ja Sunnuntaina 12.8 vielä kolme kamppailua:

Liverpool vs West Ham
Southampton vs Burnley

Ensimmäisen kierroksen päättää todellinen huippukamppailu, jossa Emery pääsee heti näyttämään kykynsä viime kauden mestaria vastaan:

Arsenal vs ManC
 
Viimeksi muokattu:

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Eiköhän se Cityn mahdollinen haastaja löydy joukosta: Arsenal, Tottenham, Man United, Chelsea ja Arsenal.
Tää on tietysti hiukan painottunut mielipide, mutta minusta Cityn vahvin haastaja on Liverpool. Viime kaudella sössittiin hiukan turhia pisteitä helpoille vastustajille, mutta ryhtiliike alkoi VvD:n hankinnasta tammikuun siirtoikkunassa. Sen jälkeen profiiliaan nostivat selkeästi laitapakit Robertson ja TAA, sekä topparipari Lovren. Gomez ja Clyne stunttaavat tarvittaessa, Klavan on statisti, Moreno on turhake, Matipin kunto on arvoitus. Kun tuohon taakse hommattiin vielä Alisson, peräpää on parhaassa kuosissa sitten Hyypiän aikojen. Kärki on edelleen timanttia, Mané/Firmino/Salah tulee aiheuttamaan kauhua viime kauden tapaan. Taustatukea antavat hyvään vireeseen päässyt Sturridge (jos ei siirry vesijuoksun puolelle) ja jokerikortti Shaqiri. Keskikentällä vahvistuksena Keita ja puolustavamman roolin Fabinho. Henderson pääsee hyökkäävämpään rooliin, mikä on pelkkää plussaa, jos siis mahtuu avaukseen. Can lähti, Ox loukkaantui, mutta leveyttä piisaa vielä Ginin, Lallanan ja Milnerin verran. Noista jälkimmäinen on takuuvarma suorittaja, mutta paikka avauksessa lienee harvinaisuus, ellei Fabinho floppaa. Eikä se silloinkaan ole itsestäänselvyys. Rooli lienee kuitenkin puolustava. Kloppon pelisysteemi alkaa olla aika hyvässä kuosissa ja joukkueen kemia vaikuttaa loistavalta.

Tottenhamin vahvuus voi kääntyä heikkoudeksi, jos siis joukkueen vaihtuvuudesta puhutaan. Minusta materiaali on aavistuksen ohut top2:n haastamiseen. Kane on toki vahva ehdokas maalikuninkaaksi, mutta se vaatii toimivan keskikentän. Dele vaikuttaa hiukan kiukkupussilta. Jos homma ei lähde skulaamaan, kuka toimii moottorina? Eriksen on toki maailmanluokan kaveri. Mutta maalinteko on niin vahvasti noiden kavereiden varassa, että epäilen hiukan joukkueen iskukykyä bussijoukkueita vastaan. Yhdellä huono päivä ja mistään ei tule mitään? Puolustus ja molariosasto lienevät kunnossa, joten vaikea joukkue voitettavaksi. Veikataan siis optimistisesti kolmossijaa.

ManU:lla taas ei ole kaikki aivan kunnossa. Sen myöntävät joukkueen omat fanitkin. Materiaali on ihan jees, mutta sen käyttö kaukana siitä. Pidän ihmeenä kahden parhaan joukkoon sijoittumista.

Arsu ja Chelsea ovat valmennuskuvioiden takia hiukan arvoituksia. Jos tulee nappikausi kummalle vaan, niin voivat hyvinkin haastaa Cityn. Jos on pakko veikata, niin veikkaan Chelsean sijoittuvan paremmin. Ihan veikkaus vielä tässä vaiheessa, kun en ole nähnyt kummaltakaan yhtään harjoituskauden peliä.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
@Leon

Liverpool jäi epähuomiossa tuosta listauksestani ulos. Sen sijaan Arsenal oli siihen putkahtanut kahdesti.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
En usko kenenkään pystyvän haastamaan Cityä tälläkään kaudella, vaikka nämä todennäköisesti jäävätkin viime kauden pistemäärästään.
Kakkossijasta taistelevat vahvimmin United ja Liverpool. Molemmilla tutut valmentajat ja laadukas avauskokoonpano.
Tottenhamilla kävi viime kaudella huikea tuuri loukkaantumisten suhteen, jolloin materiaalin kapeus ei muodostunut ongelmaksi. Esimerkiksi Harry Kanen loukkaantuminen olisi katastrofi. Uskonkin tuurin loppuvan ja loukkaantumisten vuoksi Tottenham ei pysy Liverpoolin ja ManUn kyydissä.
Chelsean materiaali ei ole myöskään kovin leveä ja hyökkäyspäässä edes kovin laadukas. Lisäksi vuosikausien bussin parkkeerauksen jälkeen hyökkäävämpi pelityyli voi tuottaa vaikeuksia. Ei Mestarien Liigaa ensi kaudellakaan.
Arsenal on pitkästä aikaa mielenkiintoinen seurattava. Materiaali on laadukas, mutta uuden valmentajan sopeutuminen saattaa ottaa aikansa. Taistelee Tottenhamin kanssa viimeisestä Mestarien Liigapaikasta, mutta jäänee niukasti viidenneksi.
Paljon muitakin mielenkiintoisia joukkueita löytyy tällä kaudella, kuten Everton, West Ham, Fulham ja Wolverhampton, jotka kaikki ovat hankkineet kovia ja mielenkiintoisia pelaajia. Hyvää kautta toivoisi tietenkin myös Newcastlelle Rafa Benitezin takia, koska kyseessä on hieno herrasmies.
Lopputulema kärjen osalta:
1. City
2-3. Liverpool ja ManU. Näiden välillä en osaa päättää. Jalkapalloilun kannalta tietysti toivoisi iloisen futiksen ottavan voiton puuduttavasta bussituksesta.
4. Tottenham
5. Arsenal
6. Chelsea
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
En ole lukenut ainuttakaan ennakkoa, joten en tiedä onko Wolverhampton menestyessään yllättäjä tai musta hevonen. Normaalistihan nousijajoukkue koostuu pitkälti kovaa taistelevista saarivaltion kansalaisista. Wolvesin joukkue on kuitenkin aika mielenkiintoinen. Viime kaudella puolustajan paikalta tehot 5+13 tehnyt Barry Douglas siirtyi kauden alla Leedsiin, ilmeisesti joukkueessa ei sitten kaivattu Iso-Britannian pelaajia.

Itse uskon Wolvesin olevan kauden alkaessa kovassa iskussa ja kauden lopussa sarjataulukossa heti suurseurojen perässä, miksei jopa siellä välissä.

EDIT: ohoh, enpäs ollutkaan yksin arvioni kanssa :)
Esim. PAF:illa Wolvesilla on 7. pienin mestaruuskerroin ja TOP6-sijoituksesta saa vain kertoimen 11!!


Poimintoja joukkueesta:
Rui Patricio (Portugali)
Willy Boly (Ranska)
Roman Saiss (Marokko)
Ruben Vinagre (Portugali)
Jonathan Castro (Espanja)
Joao Moutinho (Portugali)
Diogo Jota (Portugali)
Ruben Neves (Portugali)
Ivan Cavaleiro (Portugali)
Helder Costa (Portugali)
Adama Traore (Espanja)
Leander Dendoncker (Belgia)
Raul Jimenez (Meksiko)
Leo Bonatini (Brasilia)
 
Viimeksi muokattu:

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Mä luulisin että City antaa Liverpoolille kovimman vastuksen mestaruustaistossa, mutta silti Anfieldilla juhlitaan vihdoinkin keväällä. Spurs ottaa 3-tilan, Arsenal on neljäs ja ManU vaihtaa Moun pois syksyn aikana minkä ansiosta nousee viidenneksi.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Arsenal voi varmasti antaa kovan vastuksen citylle, jopa todella kovan. Poolin hyökkäys on erittäin hyvä ja mielenkiintoinen. Chealsea floppaa ja Spurs jatkaa siitä mitä on pari viime kautta ollut.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Wolwesin resurssit ja materiaali on tosiaan sellainen, että ei oikein voi puhua perinteisestä nousujoukkueesta. Kuvaavaa on että huomiseen kotipeliin Evertonia vastaan Wolwesilla on 2.33 kerroin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Lähtisin itse veikkaamaan turvallisesti Citya mestariksi, mutta uskon poolin antavan kovan vastuksen mestaruustaistossa ja itse liputan ainakin Poolin puolesta. Punaisten paholaisten kausi tulee olemaan täyttä myllerrystä ja lopulta Jose lentää ulos, ManU taistelee sijoista 4-6 ja edelle puskee vielä Tottenham ainakin, mahdollisesti myös Chelsea ja Arsenal. Arsenal on kyllä kans seura jolle toivoisi hyvää, omasta puolestani top-kolmen saisi muodostaa Pool, Arsu ja Spurs. Eikä haittaisi jos joku ennakkoon vähän alemmaksi rankattu seura tulisi sekoittamaan pakkaa kärjentuntumassa. Ketut tai sudet kenties?
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Jos vähän Spursin kautta. Spurs ei siis hankkinut ketään, mutta ei toisaalta menettänyt/päästänyt ketään pois. Halukkaimmat poispäin olivat kaiketi Toby ja Rose. Tobyn kanssa on toivottavasti saavutettu välirauha, sillä olisihan tuo merkittävä palanen matkalla top4 sijoituksiin. Rosen tapauksessa kyse lienee vain siitä, että hän ei ole ykkösvalinta vasemmalle, ellei tee duunia ja ryövää paikkaa Daviesiltä takaisin. Ainakaan häneltä ei kulu aikaa Spursin hankintojen googlaamiseen. (Onhan tää jo kulunut, mutta pakko oli) Pahin puute Spursin avauksessa alemman keskikentän luovempi tontti. Ykkösvalinta Dembele pelaa viimeisiään ja oli viime kaudella loistavien otteiden vastapainoksi paljon saikulla/levolla. Pochin raskas taktiikka alkaa olla myrkkyä Dembeleen fysiikalle. Dembeleen backup lupaava Winks esitti viime kaudella hienoja otteita ja nousi kolkuttelemaan Englannin majun portteja, kunnes loukkaantui. Winks on kysymysmerkki, mutta parhaimmillaan ratkaisee tuon tontin ongelman. Pysyykö kasassa ja onko oikeasti tarpeeksi kova? Tälle tontille voisi kaavailla myös Allia tai Erikseniä, koska ylemmäs on tarjolla nyt myös Moura, joka kohtaa kovat odotukset sisäänajon jälkeen. Alemman keskikentän puskutraktoriosasto on kunnossa Dierin, Wanyaman ja Sissokon toimesta.

Hyökkäysosasto on siis sama kuin viime kaudella vahvistettuna tervehtyneellä Lamelalla ja siis Lucas Mouralla. Sonilla on tosin joku Aasian keikka jossain välissä, josta en ole jaksanut ottaa selvää. Lisäksi pienenä mustana hevosena on tarjolla N'Koudou, joka oli ilmeisen pirteä preseasonilla.

City lienee tälläkin kaudella ylivoimainen, vaikka aina optimistiset poolfanit haaveilevatkin muusta. Chelsea, Arsenal ja ManU ovat minulle pieniä kysymysmerkkejä. Kovia joukkueita ja voivat olla mitä tahansa 2-6 välillä. Veikataan kuitenkin, että City klaaraa sen mestaruuden, Spurs kakkonen, Pool kolmas, Arsu nelonen, ManU vitonen ja Chelsea hyvistä hankinnoista huolimatta tuskailee maalinteon kanssa ja on kuudes.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Evertonin loukkaantumistilanne vetää kyllä aika sanattomaksi, tässä vaiheessa kautta jo 12 pelaaja lasaretissa: English Premier League Injuries & Suspensions - Premier Injuries Tänään olisi päiväpelinä jälleen todennäköisesti laatuottelu tiedossa, kun Spurs kohtaa Liverpoolin. Pahaa pelkään, ettei Spurs pysty haastamaan Poolia, varsinkin kun Lloris on kokoonpanosta pois ja myös Dele Alli on tippunut pois...
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tänään olisi päiväpelinä jälleen todennäköisesti laatuottelu tiedossa, kun Spurs kohtaa Liverpoolin. Pahaa pelkään, ettei Spurs pysty haastamaan Poolia, varsinkin kun Lloris on kokoonpanosta pois ja myös Dele Alli on tippunut pois...
No jopas. Aika paljon tasoitusta. Vaikka kausi on vasta alussa, tämä saattaa olla hyvin merkityksellinen ottelu kärkisijojen kannalta. Viime kaudella Pool luovutti mestaruusjahdin hyvissä ajoin ennen joulua. Nyt ei samanlaiseen koomailuun ole varaa. Poolin miehistöä päivän matsiin en ole vielä bongannut, mutta Kloppo kertoi, ettei tiistain PSG-pelillä ole vaikutusta tämän päivän kokoonpanoon. Mitään ylimääräisiä kremppoja ei maju-peleistä kai kellekään aiheutunut.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Evertonin loukkaantumistilanne vetää kyllä aika sanattomaksi, tässä vaiheessa kautta jo 12 pelaaja lasaretissa

Yksi tärkeimmistä noista pelaajista, Richarlison, on pelikiellossa punaisen takia, minkä otti Bournemouthia vastaan, eli ei ole varsinaisesti saikulla. Paljon noita loukkeja on silti.

Tänään on mielenkiintoinen kierros. City nappaa varmasti 3 pistettä, samoin Chelski, mutta tosiaan Spurs ja Pool ovat keskinäisessä, ManU vierailee yllättävän vahvan, ainakin itselle pienoinen yllätys ollut, Watfordin luona ja Arsu on Harakoiden vieraana. Watfordilla tietenkin vastukset ei kovimpia, paitsi Spurs, ja vain 1 peli vieraissa.

City ja Chelski ovat siis varmoja voittajia. Arsun pitäisi hoitaa Harakat, joilla on ollut vaikeaa, mutta sitten on Spurs vs. Pool ja ManU, joista ei oikein tiedä. Pool tuskin kykenee vierasvoittoon ja ManU:n tasuripiste ei olisi kai kuitenkaan jättiyllätys. Veikkaankin, että Chelski johtaa Valjua tämän päivän jälkeen.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Huomenna taas jatkuu. Pistin oheisen taulukon jo tuonne Pool-osioon, mutta laitetaan nyt vielä tännekin. Ei tarjoa mitään syvällistä analyysiä, vaan pelkkää numeroihin perustuvaa faktaa. Jokainen voinee tehdä itse omat analyysit tuon perusteella.

Manchester City and Liverpool suffer the worst European hangovers while Arsenal are best at winning Premier League games after midweek trips

Suurempia yllätyksiä tuskin tällä kierroksella tapahtuu. Vai voisiko Brighton järkyttää Spursia? Siellä on kuulemma vähän väsymystä ainakin osalla avainpelaajista. Poolin odotan lyövän Sotonin, kun Ings ei saa pelata.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Tänään kärkikamppailussa Valioliiga antoi aikamoisen statementin muiden liigojen suuntaan.
Vietin illan sporttibaarissa Cebu Cityssa ja seurailin useampaakin matsia Italian, Englannin ja Ranskan liigoista.
Chelsea vs Liverpool oli noihin muihin verrattuna pelitemmoltaan ja viihdyttävyydeltään kuin eri planeetalta. Jos joku katsoo mieluummin vaikkapa Italian diesel-palloa (jossa lopulta mafia päättää mestarin) kuin tätä high octane-viihdettä, niin suosittelen käyntiä pollatohtorilla.
Toki Valioliigassakin on näitä bussijoukkueita, mutta ilahduttavasti nykyiset kärkijoukkueet pyrkivät pelaamaan nopeaa ja hyökkäävää futista.
Ajan mittaan tämä tullee tuottamaan tulosta myös eurokentillä.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nyt on @Domi28 pakko myöntää, että ManU putosi kelkasta, kun puhutaan oikeista Cityn haastajista. 9 pistettä 7 kierroksen jälkeen on vaan liikaa.

ManUn ainoa pelastus on Moun kenkiminen, mutta onko esim. huhutusta Zidanesta nostamaan tasoa merkittävästi ja riittävästi, kun takamatkaa on jo nyt noin paljon? Tuskin, tai Citynki pitää jo kyykätä, mutta silloin siinä on vielä Pool paremmissa asemissa. Zidane ei Rellussa näyttänyt esim. Pepin kaltaiselta velholta, joka pystyisi Valjussa kesken kauden hinaamaan jengin yltiöpäisiin suorituksiin. Ihan niin hyvä ManUn materiaali ei ole, että Rellun kaltainen johtaminen riittäisi. Näin veikkaan. Aivan satavarmasti ManUn henkinen tila paranee sillä sekunnilla, kun Mou siirretään syrjään ja jo tällä pn vaikutuksia suorituksiin, mutta sillä pelkästään tuskin noustaan haastamaan mestaruudesta.

Chelski, Arsu ja Spurs ovat vielä tietyllä tavalla kannassa, mutta jos nuo meinaavat panostaa Valjuun, on niiden kaiketi tehtävä se CL:n ja EL:n kustannuksella.

No, tammikuussa voi tietenkin osakkeet vielä vähän heilahdella hyvillä hankinnoilla, mutta tammikuuhun on vielä pitkä matka.

City on edelleen omissa kirjoissa erittäin vahvoilla ja Pool voi ehkä sinnitelöä mukana johonkin asti, mutta miten tulee riittämään pitkälle kevääseen. Maalinteon tehokkuuden pitää Poolilla olla nykyistä parempi, jos halajavat oikeasti haastaa.

Su 7.10. on erittäin iso peli. Jos Pool haluaa oikeasti haastaa, on tuo peli Poolin pakko voittaa.
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Maalinteon tehokkuuden pitää Poolilla olla nykyistä parempi, jos halajavat oikeasti haastaa.
Totta. Toisaalta on aika huvittavaa, että Poolin kärkikolmikko on ollut aika surkea tähän saakka ja silti Pool on kärkikahinoissa. Odotas kun he heräävät oikeasti. Nyt alkaa vaikuttamaan siltä, että Mo alkaa pikku hiljaa heräämään, vaikka pari viimeistä vastustajaa ovatkin olleet heikkoa tasoa. Siihen päälle Firminon herääminen niin... jatko kertoo kaiken. Ei voi tietää, mahdollisuudet ovat vaikka mihin..

Tuo mikon laittama linkki vetää hiljaiseksi.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Aika hurja tuo Leicesterin juttu. Odotellaan lisätietoja, mutta eihän tuo nyt hyvältä näytä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Sky News painottaa kuinka ei vielä tiedetä. Mutta kuka muu siellä olisi sitten ollut. Aika harvoin varmaan kukaan lainaa kopteria kaverille.
 

BaronFIN

Jäsen
Britanniassa painotetaan sitä, että vältettäisiin turhaa spekulokntia ja asia tiedotetaan sitten kun sille on aihetta. Eli pyritään välttämään tilanne, että omaiset lukevat mediasta keitä kyydissä oli. Ihan tervettä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Nyt kerrotaan jo varmana tietona. Sinne läksi yläkertaan omistaja ja muutama kaveri.

'The darkest day in our history'

Tässä on varmaankin lakimiehillekin hommaa. Kuka seuran nyt sitten omistaa.
 
Viimeksi muokattu:

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Nyt kerrotaan jo varmana tietona. Sinne läksi yläkertaan omistaja ja muutama kaveri.

'The darkest day in our history'

Tässä on varmaankin lakimiehillekin hommaa. Kuka seuran nyt sitten omistaa.
Miksi eivät perilliset omistaisi seuraa jatkossa?
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Uskoisin perillisten jatkavan seuran omistajina, kunnioittaakseen isänsä työtä. Yksi pojista oli seuran varapääjohtaja.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös