Ässien peliotteet kaukalossa kaudella 2018–2019

  • 298 565
  • 2 338

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Mielenkiintoinen viikko pyörähtää käyntiin.

No kauniisti ja diplomaattisesti sanottuna näin..

Tuollainen "täysin tekemätön" viime viikko tuli hankalaan väliin, josta ei käytännössä mitään voinut edes odottaa. Nyt sen sijaan tämä viikko (plus sitä seuraava Jukurit-ottelu) on sitten sellainen, joka oikeasti määrittää sitä suuntaa koko kaudenkin osalta. Nyt on tulossa pelejä, joissa ei voi mitenkään mennä sen "tekemätön paikka" -fraasin taakse. Lukon nyt pitäisi kaatua jo ihan vanhasta lihasmuistista, ylihuominen Pelsu-peli on se hankalampi. He ovat pelanneet kaikista joukkueista varmaan tasaisimmin (3-4-3) jurruttaen, eivät huippuhyvin mutteivät huonostikaan..

Viime viikolla kausi ei vielä ollut oikeasti vaakalaudella, nyt se alkaa pikkuhiljaa olla. Suuri kysymys vain kuuluu, että miten esimerkiksi pelitapaa nyt yhtäkkiä nopeasti kyettäisiin muuttamaan, ja onko se ainoa keino tämän tilanteen laukaisemiseksi.. ja onko Kotkaniemestä ylipäätään tähän?
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Lähteenmäki otti muuten aika paljon aloituksia Kärppä-pelissä ja taisi muutaman ottaa Kuopiossakin (?). Siis aloituksia. Aika jännä veto Kotkaniemeltä.

Tällä hetkellä aloituksissa on kolme ässäpelaajaa positiivisella - Tukonen, Seppälä ja Juusela. Tämä tosin johtuu siitä, että herrat ovat ottaneet kukin yhden aloituksen (prosentti 100!). Eiköhän tuo statsi pilata kauden aikaan samalla tavalla kuin Kiviahon kahden minuutin nollapeli.

Muuten aloitukset ovat menneet 8.10. mennessä seuraavasti (Pelaaja, aloitukset, voitto%) aloitusmäärien mukaan:

Makkonen 173 46,2%
Sillanpää
104 48,1%
Kärki
75 48%
Rekonen
60 50%
Tiivola
59 45,8%
Appelgren
55 47,3%
Saha
20 50%
Lähteenmäki
18 50%
Kivenmäki
10 30%

Mitä johtopäätöksiä tästä voi vetää? Ei oikeastaan mitään. Paitsi että yhdeksään peliin on nyt kokeiltu yhdeksää aloittajaa. Kahdeksan noista on pelannut sentterinä ainakin yhden matsin. Paperilla siis ei ainakaan pulaa keskikaistan pelaajista ole. Silmämääräisenä arviona voisin heittää, että yhtään oikeasti hyvää aloittajaa joukkueessa ei ole ja se on vähän turhauttavaa.
Täysin turhana knoppitietona todettakoot, että hyökkääjistä vain Salminen, Salmio ja Huhtanen eivät ole kokeilleet aloituksia tällä kaudella.

Nyt kun noita Liigan tilastoja jäin vilkuilemaan, niin Matti Lamberg on saanut Ässä-pelaajista vähiten peliaikaa per ottelu (6:23).
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Moni täälläkin kertoo, että pelitapaa olisi yksinkertaistettava. Minkähänlainen olisi se simppelein pelitapa, joka olisi omaksuttavissa mahdollisimman lyhyessä ajassa?

Puolustus on tosiaan helppo laittaa kuntoon toimimaan edes jonkin asteisella tasolla.

Hyvä ja yksinkertainen PAPP on oletuksena aika lähellä noppa vitosta. Kaikilla on siellä omat ukot; laitureilla pakit, sentterillä sentteri ja pakeilla laiturit. Toki merkattavia miehiä joudutaan välillä vaihtamaan, mutta kun paletti menee sekasin, on puolustussapluunan hyvä ns. hengittää keskustan kautta. Eli 1. keskustan ylimiehittäminen ja omien ukkojen merkkaus 2. estetään kiekon tulo keskustaan 3. ohjataan peli kulmaan

Laiturit: Puolusta oman puolen puolustaja pois. Pelin ollessa toisella puolella, ole valmiudessa varmistamaan sentteriä, kun hän tukee painollisen puolen pakkia kiekon riistossa.

Pakit: Merkkaa aina oma mies painottomalla puolella(yleensä se lähinnä maalia). Estä kiekon pääsy sota-alueelle, jos varmistus ei ole kunnossa pyri ohjaamaan kiekollinen kulmaan. Kun sota-alue on turvattu ja syöttösuunnat puolustettu pois, lyö paine kiekkoa kohti. Pidä huoli, ettet ajaudu pelin ulkopuolelle.

Sentteri... suojele korostetusti sota-aluetta. Anna HARKITEN tukea paineistuksessa.

Laitureilla tuo tehtävä on kohtuu simppeli... mutta sentteri ja pakit pyörittää puolustuskolmiota, joka ohjaa peliä kulmiin ja lyö painetta harkiten kiekkoa kohti... Näiden täytyy lennosta vaihtaa välillä paikkojaan, eli paineistaja vaihtuu, mutta pääpointti on se, että maalin edessä on lähes aina ainakin kaksi omaa ukkoa.

Mun mielestä tää on aika lähellä Karri Kiven ajan Ässien puolustustaktiikka.

Tällä taktiikalla riistot tapahtuu usein ennalta ennakoitavissa olevalla hetkellä, ja siksi ajoitukset ja etäisyydet on helpompi pitää kunnossa.

Ja tottakai on päivän selvää, että vastustajat usein pakottavat sapluunan muutokseen, mutta niihin on sitten vain reagoitava... samaa filosofiaa käyttäen. Painottoman puolen laituri on se, joka yleensä paikkaa sentteriä jos hän joutuu reagoimaan, kun vastustaja hakee jotain alueylivoimaa.

En sano, että minulla olisi tässä täydellinen suunnitelma, eikä varsinkaan täydellisesti ilmaistu... mutta ehkä tämä kirjoitus ansaitsee jo jonkun muun vastauksen kuin pelkkää kuittailua? Odotan mielenkiinnolla, kun avaat KOTKANiEMEN sapluunan meille, minulle kun se ei todellakaan ole peliä katsomalla vielä selvinnyt.

E: Oho, tiiä sit mistä aivon takasopukoista tuo Aho tuli Kotkaniemen paikalle

Varmaan olisi hyvä lähteä liikkeelle tuosta @Sörsseli :n hyvän kirjoituksen mukaisesta puolustusalueen pelaamisesta. Sen on varmasti jokainen oppinut jo pikkujunnuna ja siihen on helppo palata. Minusta nyt tarvittaisiin malttia pelaamiseen. Puolustusalueella lähdetään liian innokkaasti ja liian monen miehen voimin paineistamaan kulmaan, jolloin vastustajia jää vapaaksi maalintekosektorille. Vanha viisaus "kulmista ei tehdä maaleja" pätee edelleen niin kuin sekin, että suurin osa maaleista tehdään maalintekosektorista.

Hyökkäyksiinlähdöissäkin kaivattaisiin mielestäni malttia. Nopea pelin kääntäminen ja hyökkäykseenlähtö on tietysti hyvä asia onnistuessaan, mutta nyt lähdöt tuntuvat menevän hätäilyn puolelle. Ajoitukset ovat pielessä ja yökkääjät ovat liian kaukana tai pakit joutuvat antamaan hätäisiä syöttöjä. Maltillisemmat lähdöt tiiviinä viisikkona helpottaisivat ajoitusten kohdalleen saamista ja lisäisivät varmasti paikkoja lyhyille helpoille syötöille. Mieluummin vähän hitaampi onnistunut lähtö kuin nopea epäonnistunut.

Hyökättäessä enemmän suoraviivaista peliä maalia kohti, laukauksia ja miehiä irtokiekoille. Hyökättäessä koko ajan korkea puolustusvalmius.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Marttisen hankinnan jälkeen kokeillaan taas tämä viikko josko voittoja tulisi. Jos ei niin uutta ukkoa taas sisään ensi viikolla *hymiö*

#huhtanen&sillanpää
#tukonen
#marttinen
#XXX
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Edellä jo hyvää pohdintaa pelitavan yksinkertaistamisesta ja olen kyllä samalla linjalla.
Jokunen päivä sitten tuota Ässien puolustuspelaamista mietin ja siihen liittyen myös tuota rosteria, mutta en silloin jaksanut tänne mitään kirjoitella.

En ymmärrä miksi juuri nykyisillä pakeilla haetaan noita kaksinkamppailupareja ja pelataan mies miestä vastaan?
Mielestäni hyvin liikkuvat ja pienikokoiset puolustajat ovat parhaimmillaan juuri aluepuolustuksessa, estetään syöttölinjoja, ohjataan peliä kulmiin ja pidetään huoli siitä että "oma" mies ei kiekollisena maalintekosektorille pääsisi.
Aluepuolustuksella voidaan joutua omissa pyörimään kauemmin ja herkästi tulee vaikutus siitä, että ollaan kusessa, mutta antaa vastustajan tehdä työtä ja pyöriä sektorin ulkopuolella, painetta lyödään kun paikka tulee.
Alue puolustuksessa kun päästään riistoon ollaan kuitenkin pääasiassa helpommassa muodossa nopeaan hyökkäyksen kääntöön ja pelaajat ikään kuin omilla paikoillaan.
Alue puolustus on ehkä myös hiukan anteeksiantavampi jos joukkueen kamppailuvalmius ja taistelu ei ole ihan 100.


Tosi pitkälle omaa miestä siellä mielestäni nykyisellään seurataan, ei tosin aina. En tiedä onko tuo tarkoituksellista vai johtuuko, että ei tunnisteta tilannetta milloin "paria" pitäisi vaihtaa, jolloin käytännössä voisi puhua hybridipuolustuksesta jota viime kautena jo ajettiin sisään?
Toisaalta koska suurin osa puolustuksen rungosta oli jo viime kaudella mukana, niin miten se voisi nyt olla niin vaikeaa, kun se viime vuonna jotenkin toimi?
Vai siitä, että sitä vastaan hyökkäämistä on opeteltu ja hyökkäävä joukkue voi hiukan houkutella puolustavia pelaajia haluaamansa suuntaan? Onko tuotu PAPPiin vielä jotain uutta ja hienoa vielä lisää?
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Mies miestä vastaan puolustaminen vaatii paljon enemmän liikettä kuin aluepuolustaminen. Viime kaudella valmentajanvaihdoksen jälkeen sitä jo koitettiin ja silloin oltiin niin paljon jäljessä että oli pakko vaihtaa hybridimmäksi. Ihmettelen hiukan miksi tällä kaudella edes lähdettiin vastaavaan leikkiin.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
"Tommi Taimi sekä Niko Peltola ovat Liigassa profiilitason puolustajia. Tai siis ovat periaatteessa. Tällä hetkellä eivät todellakaan ole. Etenkin Taimen tulisi päättää, haluaako hän olla huippujääkiekkoilija vai henkinen jerekaralahti pronssiottelussa"

Tuo pitää kyllä erinomaisen hyvin paikkansa. Bisnes-Tommi ei ole kyllä mitenkään loistanut vaikka hänen pitäisi olla paras puolustaja mitä Ässät on tuottanut sitten Tapio Levon....
 

Phaneuf#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Huomenna nähdään kuulemma uusi Ässät ja paljon uudistunut pelitapa. Saas nähdä mitä on keksitty...
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Huomenna nähdään kuulemma uusi Ässät ja paljon uudistunut pelitapa. Saas nähdä mitä on keksitty...

Oisko paljon uudistuneen sijaan 'vähän viilattu' parempi ilmaisu? Keskikaistalle apuja. Ja av on varmasti tikissä, tai siis, siellä on joku selkee systeemi jota toteutetaan. Varmasti hinkattu päästä varpaisiin tuota erikoistilannetta.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jokohan Rekonen tänään vihdoin avaisi ne maalihanat? Monesti vanhaa seuraa vastaan intoudutaan esittämään parastaan ja tänään olisi kiva nähdä Rekoselta pari maalia.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pelikaaneilla kaksi kunnon pakkiparia, joten tänään pitää lyödä painetta heidän alakertaan koko ajan, se tuottaa viimeistään kolmannessa erässä tulosta, kun Kaski ja Casimir alkavat olla hapoilla. Kaski muutenkin nousee ihan älyttömästi koko ajan, joten kiekonriiston jälkeen kiekkoa sieltä laidasta paineistaen sisään.
Nyt on Ässien laitettava ihan kaikki tahtotila ja kroppa likoon, sillä tästä ei kelpaa mikään muu kuin voitto, vaikka Pelsut kova ryhmä onkin!
 

Tuamas

Jäsen
Kun katsoo minkä määrän lisävahvistuksia Ässät saa käyttöön ja kuinka repaleinen Pelicans-puolustus on, niin jos tänään ei tule voittoa, alkaa Kotkaniemen paikka olemaan aidosti uhattuna tai kausi olemaan paketissa.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Kun katsoo minkä määrän lisävahvistuksia Ässät saa käyttöön ja kuinka repaleinen Pelicans-puolustus on, niin jos tänään ei tule voittoa, alkaa Kotkaniemen paikka olemaan aidosti uhattuna tai kausi olemaan paketissa.

En yleensä tällaisia julistele, mutta kyllä nyt on se pakollinen 3p tilauksessa. Pelicansin tämän päivän pakistoon on iskettävä kyllä, vaikka pelikirja olisi kuinka suttuinen.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Bernard kolme torjuntaa viidestä laukauksesta - toisessa päässä Pulikaanilla ei ensimmäistäkään kertaa tarvetta asettua kiekon tielle.... Näyttää muutes helvetin hyvältä tää Kotkaniemen pelikirja.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Melkoisen velho taktiikka tänään lähteä paskat housussa peruuttelemaan, kotikaukalossa. Sitä kautta se pelifiilis puseroihin eiku. Eiköhän Miguel ole nähty, lähentelee vuosituhannen heikointa suoritusta. Tätä touhua on jo oikeasti hemmetin ahdistavaa seurata.
 

Sampr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NHL, Liverpool
Edelleen oksettavaa, tunteetonta peliä. Pelaajat aivan hukassa, pelsuilla paljon tilaa. Ei tässä ole muita vaihtoehtoja kuin pistää Kotkaniemi ulos, näin sekavaa peliä en ole hetkeen nähnyt. Hyi
 
Suosikkijoukkue
Ässät, SaiPa, Ketterä
Nyt pelaa liigassa kyllä yksi joukkue joka ei kuulu liigaan. Se on ässät. Ei montaa syöttöä putkeen omille, puolustus pelaaminen surkeaa ja hyökkäyksestä paha sanoa, kun ei sitä ole..
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Melkoisen velho taktiikka tänään lähteä paskat housussa peruuttelemaan, kotikaukalossa. Sitä kautta se pelifiilis puseroihin eiku. Eiköhän Miguel ole nähty, lähentelee vuosituhannen heikointa suoritusta. Tätä touhua on jo oikeasti hemmetin ahdistavaa seurata.
Joo voi vittu. Hyökkäysaleella ei voi paineistaa kun on riski että tulee 5-4 hyökkäyksiä, mutta omassa päässä äijiä yritetään väkisin heittää seinälle...
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ässät
Häpeällinen ensimmäinen erä. Ässillä ei palaakaan ja omissa soi koko ajan vaikka kuinka yritetään jotain inhorealistista keskialueen sumppua. Ei ajatustakaan että Pelicansin vajaaseen puolustukseen edes yritettäisiin lyödä painetta. Ei siellä tule edes hiki vaikka vetäisivät yhdellä parilla koko matsin.

Porissa ei pelata noin. Piste.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös