Yleistä keskustelua Liigasta

  • 2 428 601
  • 10 974
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Kunhan nyt saisivat edes nettisivut pysymään ylhäällä niin sekin olisi jo iso askel parempaan. Amatöörien puuhastelua koko Lüga.
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ongelmana olisi myös se, kenen ehdoilla siirtoja tehtäisiin. Jos esimerkiksi Eemeli Räsänen lainattaisiin liigajoukkueeseen ja sovittaisiin, että hän pelaa kuukauden joukkueessa. Siirron jälkeen seuraavan viikon aikana Sami Lepistö ja Karl Stollery loukkaantuvat kahdeksi kuukaudeksi ja Oliver Lauridsen saa kolmen ottelun pelikiellon, joten Jokerit kaipaisi varmasti Räsästä takaisin omaan kokoonpanoonsa mitä pikimmiten, ja varmasti liigaseura ei ihan tuosta vaan olisi tuollaisesta liikkeestä iloinen.
Tässä kirjoituksessa ei kyllä oo ollu järkeä mukana. Mistä Jokerijohto voi tietää pelaajaa lainatessaan, että kolmen päivän päästä sitä tarvitaa ko meiltä loukkaantuu kaks ja toi Lauridsen menee ottaa sen pelikiellon.

Ehkä ne Liigaseurojenki pomot osaa ajatella muutaki ku sitä, että "miks ne lähettää meille pelaajan jos tarvitsevat sitä kuitenki". Eihän ne välttämättä iloisia ole, mutta loukkaantumiset kuuluu jääkiekkoon ja niitä kun ei pysty ennustamaan. Pelikiellotkin, harmi kyllä, kuuluvat tähän peliin. Ja siis sillätavalla harmi, että se on merkki sääntöjen rikkomisesta, joka taas ei kuulu lajiin.
 

Tori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämä Pasilan keskitetty videotuomarointi tulisi myös saada tehokkuusmittareita vastattavakseen. Heille tulisi antaa max 3 min mahdolliseen kommenttiin ja sen jälkeen päätuomari päättää.

Hallin yleisöä ei Pasilan pojat munkkikahvinkaan päälle tulevalla tarkastuksella saisi viivyttää.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Muistan ajat kun Tshekin ja Saksan liigoille naureskeltiin kun niissä pystyi dominoimaan vielä eläkeiässä ja tasoerot olivat liian suuria. Nyt naureskelua on kuulunut paljon vähemmän. Nuo sarjat ovat yhä samassa tilassa (joskin Saksa on nousussa), mutta Liiga on nyt lähellä tuota samaa tasoa.

Sarjan kärkijoukkueet eivät ole mielestäni mikään ongelma. Ne ovat suht vertailukelpoisia Euroopan kärkeen ja KHL:n alempaan kastiin. Heidän keskinäisiä pelejään katseleekin mielellään. Ikävää on vain se, että noita matseja on vuodessa todella vähän koska kärki on kapea. Keskikastin joukkueet ovatkin sitten jo suhteellisen nihkeitä. Hyviä pelaajia on muutama ja ulkomaalaisvahvistukset tulevat alasarjoista. Norjan, Tanskan ja Latvian tapaisten hyvien pikkumaiden kunnollisia maajoukkuemiehiä ei täällä enää nähdä, koska he pyytävät ammattilaisen palkkaa. Alaketjut täytetään mieluummin halvoilla suomalaisilla, tai heikommilla maajoukkueilla kuten Ranska/Unkari/Itävalta.

Mikä pahinta Liiga ei pääty noihin nihkeisiin jengeihin, vaan sen jälkeen tulee vielä rako ennen pohjakerrosta. Runkosarjan seuraaminen onkin raskasta jos sarjassa on kolmen kerroksen väkeä. Pelien seuraamisen voi tietyllä tapaa aloittaa vasta puolivälieristä, koska kaikki ottelut eivät ole hyviä vielä siinäkään vaiheessa. Kolmijakautumista pitäisi karsia keinolla millä hyvänsä! Heikoimmat joukkueet pitäisi saada about sille tasolle mitä varmat sääliryhmät ovat tällä hetkellä.

Pitää myös muistaa että Liiga mainostaa itseään tasaisena sarjana, joka pakottaa pitämään tuomarilinjan nykyisenä. Jos mailalla huiskiminen ja kiekottomien estäminen kiellettäisiin, alkaisi täälläkin tulla rumia lukuja taululle. Asia josta KHLää kritisoidaan. On ymmärrettävää että matsit pidetään keinotekoisesti tasaisena, mutta onhan sitä 0-5 trappiä helvetin tuskaista katsella. Liigan taitotaso on sen verran matala, ettei sen puhkominen meinaa onnistua. Kovempia pelaajia vastaan sumputtaminen olisi toki vaikeaa millä halonhakkuulinjalla tahansa, mutta täällä sillä voi päästä yllättävän pitkälle.

Samalla jos mailan käyttö yms miekkailu vähenisi, voisi olla mahdollista, että fyysinen peli palaisi Suomeen. Ottelut ovat tällä hetkellä aika outoa seurattavaa, kun taklauspeliä ei nähdä. Usein menee parikin ottelua ilman kunnon pusuja. Oksettavimmillaan näin viime kaudella tilanteita, joissa pelaaja jarrutti hyvässä taklaustilanteessa ja peilasi vastustajan viereen tai pahimmillaan pakitti suoraan takaisin oman siniviivan trappiin! Tällä hetkellä taklauspeliä ei tietysti voi oikein ottaa peliin, kun kentällä on liikaa junnuja ja puoliammattilaisia. Kun kaverit eivät osaa ottaa taklauksia vastaan, niin jälki on usein rumaa jos joku osaa pommittaa edes välttävästi. Katseluelämys paranisi jos ammattilätkän elkeitä ei opeteltaisi Liigassa. Nyt joukkueissa on liikaa pelaajia joilla on puutteita perusasioissa. Joku osa-alue voi olla hyvinkin hallussa, mutta räikeät virheet muualla kuuluivat vielä joku aika sitten Mestikseen tai jonnekin Itävaltaan. Tuomareiden virheet menevät tavallaan käsi kädessä pelaajien amatöörimokien kanssa, mutta onko sitä pakko ylläpitää tieten tahtoen?

Jotta liigajumbon tasoa saataisiin nostettua, olisi helppo huutaa palkkalattian tai joukkuemäärän vähennyksen perään. Kun taloustilanne on mikä se on, niin palkkalattiaa ei varmasti nähdä. Joukkueiden vähennys olisi järkevää, mutta mestisjengejä ei tietenkään pidä pudottaa suoraan. Heille pitää antaa mahdollisuus maksaa nousurahansa jne. Täytyy myös muistaa että pitkäaikaiset liigajoukkueet ovat vetäneet ajoittain todella huonoilla joukkueilla, joten ei heitäkään pidä päästää pälkähästä. Jos joukkue on mukana vain osallistumassa, heidän pitää olla putoamisuhan alla.

Yksi suurista ongelmista on myös keinotekoinen säälipleijarisysteemi. Se mahdollistaa kikkailun heikolla joukkueella. Vaikka pelaisit miten huonosti tahansa, olet silti jatkossa tai ainakin lähellä sitä. Sidosryhmille varmaan riittää kun sanotaan että oltiin 5 pisteen päässä jatkosta. TPS on pelannut pari todella heikkoa kautta ja roikkunut silti jatkoon sijalta 10. Ne olivat oikeat säälipleijarit, koska ei sellaisen kauden jälkeen olisi ansainnut todellakaan yhtään peliä. Sama kävi IFKlle pari kautta sitten. He olisivat ansainneet taistelun heikosta kaudestaan. Nyt he pystyivät ottamaan rennosti kun tiesivät pääsevänsä jatkoon sijalla 8 tai 9. Jos raja olisi ollut 8 kohdalla, olisi taistelu ollut veristä. Ismo Lehkonen sanoi joskus hyvin, ettei playoffeihin kuulu mennä jos voittoprosentti ei ole edes 50..

Jos jatkoon menisi vain 8 joukkuetta, olisi runkosarjan panos paljon suurempi. Huono alku voisi tuhota kauden. Et myöskään voisi lähteä kauteen surkealla jengillä, koska suonenveto johtaa äärimäisen harvoin niin korkealle.

Meinaa jos se on Suomikiekon isoin ongelma, niin miksi me emme sitten vaan adoptoisi esim. Itävallan EBEL liigan mallia, jossa kauden lopussa pelataan ylempi ja alempi loppusarja, ennen pudotuspelejä. Kovat saisivat kovia pelejä enemmän kovia vastaan ja vähemmän kovat sitten pelaisivat oman tasoisiaan vastaan.

On vaikea uskoa että Liiga uskaltaisi tehdä suuria muutoksia kun ollaan lähdetty tälle tielle. Se tarkoittaisi samalla virheiden myöntämistä. Jos alakastin joukkueiden tasoa ei nosteta jonkinlaisella pakotuksella, niin tuo EBELin tapa on ehdottomasti paras! Joskus joulun jälkeen laitetaan 8 parasta pelaamaan keskenään kotieduista ja heikommat pelaavat kahdesta säälipaikasta. Samalla todella tylsiä otteluita nähdään vähemmän. Alemman sarjan viihdearvosta en tiedä, mutta ottelut olisivat vähintään tasaisia. Vaikka joku joukkue floppaisi alkukaudesta, se voi silti edetä pitkälle alasarjan kautta. Bolzano teki vastaavan tempun viime kaudella Itävallan liigassa. En tiedä olisiko Bolzano mennyt jatkoon jos olisi joutunut pelaamaan hyviä vastaan. Nyt he keräsivät voittoputken hakkaamalla roskajengejä, ja tästä kerätty itseluottamus riitti myös kovia joukkueita vastaan, joskin peli oli hieman selviytymistä.

Ylipäätään voidaan miettiä onko säälipleijareita järkeä pelata Euroopassa? Mitä olen seurannut eri sarjoja joidenkin vuosien ajan, niin SHL on mielestäni ainoa missä se on perusteltua. Siellä jää yllättävän hyviä joukkueita sijoille 8-11, joten he ansaitsevat kilpailun puolivälieristä. Brynäs, Linköping, Malmö, HV71 jne ovat ihan eri luokkaa kuin muiden sarjojen sääliryhmät. Saksa, Suomi ja Tshekki ovat kaikki hieman samanlaisia sarjoja. Niissä on kovat kärkiryhmät, mutta seinä tulee nopeasti vastaan ja pohjalla on sitten hyvin kyseenalaisia joukkueita. Näissä kaikissa voisi käyttää EBELin mallia tai pelkkiä puolivälieriä. Myös NHL ja KHL ovat toki kolmen kerroksen sarjoja, mutta niitä on miellyttävämpi katsoa koska heikotkin pystyvät pelaamaan kunnon lätkää. KHLn kärkijoukkueet ovat vain niin naurettavan kovia, ettei sinne kannata lähteä leikkimään TPSn tai IFKn tasoisilla jengeillä kuten 2-4 heikointa tekee.

Todellisuudessa Liiga tulee purjehtimaan tässä oudossa välivedessä vielä vuosia. Vaikea nähdä mikä herättäisi päättäjät. Jos edes tuomarilinjaa ei saada 2010-luvulle, niin miksi muita asioita laitettaisiin kuntoon? Pitäisikö katsojien kadota lopullisesti? Hardcore-fanit käyvät toki yhä peleissä, mutta yleiset lätkäihmiset ovat hylkäämässä liigan. Parempia sarjoja näkee nykyään liian helposti eri lähteistä, jolloin räikeän eron näkee nopeasti. Jos sydämesi ei syki millekään joukkueelle, niin on liian helppoa seurata muita sarjoja. Ennen oli helppo pyytää ihmisiä katsomaan matseja livenä ja sarjasta pystyi keskustelemaan kahvipöydissä. Nyt tulee vastaukseksi aika paljon, että ei seuraa kuin maajoukkuetta tai sitten NHL/KHL kiinnostaa Viasatin kautta.
 

Pardus

Jäsen
Olenkin puolivakavissani epäillyt tiettyjen nimeltämainitsemattomien pelaajien tempausten johtuvan huumeidenkäytöstä. Aika näyttää osuinko epäilyksissäni oikeaan. Eivätköhän näiden käyttäjien nimet saada julkisuuteen ennemmin tai myöhemmin.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Tässä kohtaa on kiva todeta, että tuskin osuu omaan seuraan. Saipan maksamilla liksoilla ei keskikaljaa kovempaan ole varaa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
On vaikea uskoa että Liiga uskaltaisi tehdä suuria muutoksia kun ollaan lähdetty tälle tielle. Se tarkoittaisi samalla virheiden myöntämistä.
Olipahan huikean hieno kirjoitus kokonaisuudessaan, ehkäpä paras ikinä Jatkoaika.comissa! Suunta on tosiaan valittu, eikä näköpiirissä ole suunnanmuutosta. Harmillista.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
"Tässä on kaksi vekkulia, jotka tekee kokkelia". Ihan pienen pientä PR-tappiota puskee Liigalle.

Missäs seurassa tällaista on sitten epäilty? Kuninkaallisen Pallokerhon liksoilla nokan saanee valkoiseksi korkeintaan perunajauholla.
 

tomechkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
"Oli niin surkea matsi että koko jengi jää matsin jälkeen vetämään viivoja"
Ei vaan, ei tule yllätyksenä. Alkaa yleistymään täällä suomessakin, esim. Kannabis nyt on ihan arkipäivää nuoremmilla.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun jatkuvasti fanit toivovat, että loukkaantumisista tiedotettaisiin tarkemmin, niin hyvä ottaa huomioon, että joissakin tapauksissa (täysin omaa spekulaatiota) pelaajan epämääräinen poissaolo voi johtua myös siitä, että olisi seuran sisällä narahtanut viivojen vetämisestä.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Tässä kohtaa on kiva todeta, että tuskin osuu omaan seuraan. Saipan maksamilla liksoilla ei keskikaljaa kovempaan ole varaa.
Itseasiassa tiettävästi yksi pelaajista on viime kauden SaiPan pelaaja
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
No olipas taas yllättävä uutinen. Osaisin nimetä liigasta useita lopettaneita ja pari nykyistä liigakiekkoilijaa jotka tykkäävät muusta kuin oluesta. Välillä jopa tuntuu, että lähes haluavat jäädä medialle kiinni. Sen verran huolimatonta touhua välillä.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Mikä pahinta Liiga ei pääty noihin nihkeisiin jengeihin, vaan sen jälkeen tulee vielä rako ennen pohjakerrosta. Runkosarjan seuraaminen onkin raskasta jos sarjassa on kolmen kerroksen väkeä. Pelien seuraamisen voi tietyllä tapaa aloittaa vasta puolivälieristä, koska kaikki ottelut eivät ole hyviä vielä siinäkään vaiheessa. Kolmijakautumista pitäisi karsia keinolla millä hyvänsä! Heikoimmat joukkueet pitäisi saada about sille tasolle mitä varmat sääliryhmät ovat tällä hetkellä.
Joo, Ässät, Lukko ja Tappara vittuun Liigasta! Tollasia pohjakerroksen paskoja täällä tarvita.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vai että jotkut oletettavasti suhteellisen hyvätuloiset, enemmän tai vähemmän julkkisstatuksella varustetut nuoret miehet käyttäisivät bilehuumeita...? Ei kyllä uskoisi.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Vai että jotkut oletettavasti suhteellisen hyvätuloiset, enemmän tai vähemmän julkkisstatuksella varustetut nuoret miehet käyttäisivät bilehuumeita...? Ei kyllä uskoisi.
Toivottavasti nimilista pysyy edes jossain määrin siedettävänä ja kyseessä olisi yksittäistapauksia. Dopingrikkomukset harventavat pelaajamateriaalia varmasti.
VITUN URPOT!
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Pitäisi ainakin ko. seuran johtohenkilöä vähän kouluttaa kulman takana. Vittuako huutelee pitkin kyliä.
Tämän täytyi olla sarkasmia. Toivotaan että todellakin asia tulee käsitellyiksi joukkueissa. Rantasen jutuista en ole pitänyt, mutta nyt osuu kyllä kolumni aiheesta täysin maaliin ja erittäin hyvin kirjoitettu juttu muutenkin. Kommentti: Silmät auki – kokaiini ja muut kovat huumeet kiinnittyvät huippu-urheiluun vahvemmin kuin uskalletaan tunnustaa (linkki iltasanomiin)
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
No ei todellakaan ollut. Seuran johtohenkilö ei tässä kohtaa ollut muuta kuin juoruämmä kuka aiheuttaa hallaa muille.
Niin eli pääasia ettei kukaan saa tietää, että Liigassa on kokkelinokkia? Että out of sight, out of mind? Ja syyllinen on se joka nimettömänä tälläisestä helvetin vakavasta ja isosta ongelmasta tulee julkisuuteen, ei ne jotka sitä kokkelia on siellä vedelleet. Tämä on se todella rakentava tapa lähestyä asiaa, että ammutaan se sanansaattaja, kun paskiainen on uskaltautunut suunsa avaamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös