Venäjän nykytilanne

  • 3 408 757
  • 18 259

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
@abianos Jep, kansallismielisyys toimii eri maissa lähinnä EU:ta vastaan, mutta noin laajemmin on Venäjä-fanitusta vaikeaa myydä. Muukalais-, homo- & markkinavastaisuus vetoaa vain pieneen porukkaan, onneksi. Kaikki täysjärkiset kyllä ymmärtävät, että taas on Venäjän kansa roistojen alaisuudessa ja kaikki oikeudet menetetty. Harva sellaista omaan maahansa tosissaan haluaa.
 

Hapsiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
Eikös se Putin ole halunnut viedä Venäjää kohti Neuvostoliiton kulta-aikoja, Igor vaan perinteiseen tyyliin sääti aikakoneen vituilleen ja nyt ollaan vuodessa 1987 matkalla kovaa vauhtia kohti 90-lukua...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Juu, rosvojen loppu häämöttää. Vahva signaali on priorisoitujen uusien aseiden jääminen pieniin sarjoihin (Armata & SU-57). Stealth-hävittäjä näkyy tutkassa ja moottorit ovat liian tehottomat. Lisäksi Intia sai hankkeesta tarpeekseen ja vetäytyi rahoineen. Armata on taas liian kallis, eikä sitä ilmeisesti rakenneta kuin parisataa kappaletta. Tästä voi päätellä, että se on edelleen jossain suhteessa prototyyppi.

Aseiden kehittely on kenties toistamassa jo mainitun yhteläisyyden Venäjän ja Neuvostoliiton välillä. Tähän saumaan USA (pl. Trump) iski kertoen avaruuden aseistamisesta. Putinhan oli Politicon mukaan ehdottanut Trumpille Helsingissä, että juuri näin ei toimittaisi... Huipputekniikassa myös ydinvoimaloiden puolella on tullut takaiskuja, kun länsi ei niistä ole kiinnostunut (pl. Suomi). Putin on kuitenkin saanut kaupat tehtyä Turkin kanssa kahdesta ydinvoimalasta.

En sinänsä kannata asevarustelun lisäämistä tai jonkun maan laittamista pakotteisiin, mutta Putinin Venäjän tapauksessa muita vaihtoehtoja ei yksinkertaisesti ole. Länsi on toivottavasti oppinut Georgiasta ja Ukrainasta + 4-5 muusta läksystä (ml. hybridivakuttaminen) sen verran, että Putinin liehittelyyn (pl. Suomi) ei ryhdytä enää missään oloissa. Annetaan Valko-Venäjän (ml. Suomi) koota Putinin kunniaksi ystävyysjääkiekko-otteluita, kun presidentti vierailee Putinin kutsusta Venäjällä hetkellä, jolloin viimeisetkin todisteet Venäjän sekaantumisesta omien kansalaistensa murhiin on kaivettu esille.

Neuvostoliitolla oli edes kommunismi, mitä pystyi levittämään. Nykyisen Venäjän nationalistinen agenda on vähän huono idea myydä laajemmin ulkomailla. Ei kai ne tosissaan luule, että 140 -miljoonainen, epäyhtenäinen valtio voisi olla pidemmän päälle iso tekijä 7,5 miljardisen maailman johdossa? Vallankin kun maan taloudellinen painoarvo dippaa kaiken aikaa, sillä kasvu on hitaanpaa kuin muualla.

Venäjä haluaa Neuvostoliiton rajat takaisin. Mutta tärkein tehtävä on ennen sitä hajoittaa länsi hybridivaikuttamisella. Valitettavan hyvin on tuloksia myös tullut (ml. Trump).
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitä muuten tulee Venäjän tilanteeseen, kohti poliittista ja taloudellista konkurssiahan siellä kuljetaan. Kyse on vain ajasta ja aikaa on todennäköisesti vähemmän, kuin moni luulee. Rosvovaltion loppu lähenee.
Riippuu aika paljon öljyn hinnatsta ja DT on tekemässä palvelusta putelle käymällä Iranin kimppuun->maailman öljyntuotanto luultavasti laskee ja sitä kautta hinta nousee.

Putlerin regime on tähän asti ollut pehmeää terroria. Siellä on vielä varaa kiristää reilusti ja välineet sitä varten on luotu ml lainsäädäntö, joka antaa luvan ampua kovilla väkijoukkoon ja tähän soveltuva lähes 400.000 ukon kansalliskaarti. Muistetaan, että Vladimir Valloittaja on opiskellut stalininsa tarkkaan ja se ei voi luopua vallasta ilman että varantaa sekä henkensä että omaisuutensa.

Nykyisen Venäjän nationalistinen agenda on vähän huono idea myydä laajemmin ulkomailla. Ei kai ne tosissaan luule, että 140 -miljoonainen, epäyhtenäinen valtio voisi olla pidemmän päälle iso tekijä 7,5 miljardisen maailman johdossa? Vallankin kun maan taloudellinen painoarvo dippaa kaiken aikaa, sillä kasvu on hitaanpaa kuin muualla.
Se myytävä idea taitaa olla kansalliskonservatismi. Perhearvot ja sitä rataa.

Noilla samoilla eväillä NL oli maailman toinen napa jokusen vuosikymmenen. Ne tosiaan haikailee takaisin suuruuden ja vahvuuden aikaa nykyisen nöyryytyksen sijaan.

Eikös se Putin ole halunnut viedä Venäjää kohti Neuvostoliiton kulta-aikoja, Igor vaan perinteiseen tyyliin sääti aikakoneen vituilleen ja nyt ollaan vuodessa 1987 matkalla kovaa vauhtia kohti 90-lukua...
1900-luvun suurin geopoliittinen jkatastrofi oli Putlerin mukaan Neuvostoliiton hajoaminen ja sitä vahinkoa hän on kiivaasti yrittänyt korjata - tärkein tekeminen varastamisen ohella... Georgian jäätynyt konflikti ja Ukraina-Venäjä sota on osoitus, että kyse ei ole pelkästä puheesta. Suurin kanto kaskessa on NATO ja sitä yrittää horjuttaa operaatiolla Trump. Menestys on ollut yllätävän hyvä, mutta "marjat" voipi tulla Putelle liian myöhään poimittaviksi.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
1900-luvun suurin geopoliittinen jkatastrofi oli Putlerin mukaan Neuvostoliiton hajoaminen ja sitä vahinkoa hän on kiivaasti yrittänyt korjata - tärkein tekeminen varastamisen ohella...
Volodja oli tuossa lausumassaan harvinaisen lähellä totuutta. Tosiasiassa 1900-luvun suurin geopoliittinen katastrofi oli Neuvostoliitto itse.

Sivumennen, "totuus" on termi, joka Putin-yhteydessä tulisi aina varustaa (sic) -lisäosalla.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Riippuu aika paljon öljyn hinnatsta ja DT on tekemässä palvelusta putelle käymällä Iranin kimppuun->maailman öljyntuotanto luultavasti laskee ja sitä kautta hinta nousee.

Kun Venäjän talous on lähes täysin riippuvainen energian myynnistä, tuottavuus heikkoa ja valtion johto kontrolloi (= tuloja taskuunsa) merkittävimpiä yrityksiä, toivoa ei juuri ole. Venäjän markkinoilta puuttuu lähes täysin kilpailu, ja tämä puute on korvattu korruptiolla. Energian hinta voi nousta, mutta Venäjälle se tarkoittaa myös pakollisten uudistusten hautaamista, koska raha virtaa taskuihin muutenkin. Kun muut taloudet perustuvat yhä enemmän vapaasta kilpailusta ja innovaatioista alkaen kaikkeen siihen, mitä Venäjän talous ei ole, Venäjä kaatuu Neuvostoliiton tapaan. Aika riippuu sitten monista tekijöistä. Vanhentuva väestö ja sopivasti MM-kisojen aikaan kerrottu eläkeuudistus ovat nekin isoja ongelmia seuraavina vuosikymmeninä. Tosin eläkeuudistus oli varmasti pakollinen, mutta silti maksajia saadaan vielä etsiä - eikä välttämättä löydy.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Putosi edellisestä, laitan omanaan, koska merkitys on niin suuri Venäjän taloudelle:

Tutkija Pekka Sutela totesi joskus viime vuonna suunnilleen niin, että nyt kun Venäjä joutuu kairaamaan öljyä arktisilta alueilta, siihen ei Venäjällä ole osaamista. Pakotteet voivat estää (ja taitavat jo estää) yhteistyön amerikkalaisten kanssa, joilla on tekniikkaa ja osaamista arktiseen tuotantoon. Tällöin Venäjän talous saattaa romahtaa, koska öljynvienti putoaa paljon nykyistä alemmaksi.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Venäjä kaatuu Neuvostoliiton tapaan.
Paljon suurempaa rytinää vaatii VP kaatuminen. Siellä on lait ja koneistot valmiina teilaamaan haitallisen kehityksen. Niin tietysti oli neukkulassakin, mutta Venäjän nykyinen eliitti on sidottu suoraan Putiniin rikoksen siteillä ja kumous ei ole heille mahdollisuus -kuten NL:n hajoaminen oli silloiselle eliitille, vaan uhka menettää kaikki.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aikoinaan Tsekkosslovakiaa pidettiin maailman puolueettomimpana maana, Se ei puuttunut edes omiin sisäisiin asioihinsa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
50 vuotta Prahan kevään murskaamisesta. Aika hyvin maalta, joka ei ikinä koskaan ole hyökännyt minnekään.

AFP:n juttu.

Ilta-Sanomien juttu Medvedevin höpinöistä.
NL/Venäjän voidaan hyvästä syystä sanoa olleen sytyttämässä 2MS. Tämä tapahtui yhteisesti sovitun hyökkäyksen merkeissä Puolaan. Natsit hyökkäsi 1.syyskuuta ja venäläiset pitivät sopimksesta kiinni ja hyökkäsivät 17pv samaa kuuta armon vuonna 1939. Saman sopparin pohjalta Suomikin sai osansa vähän myöhemmin Talvisodan merkeissä. Johtopaatös: "Venäjä ei ole hyökännyt ikinä minnekään!" Eikä varsinkaan naapuriin eli Ukrainaan alkaen v2014.

Putler on joko nostalginen tai pelkää vallankaappausta armeijan taholta:
Putinin jättiyllätys: Komissaarit ja politrukit uudestaan Venäjän armeijaan - Neuvostoliitossa tehtävänä oli suojella poliittista johtoa sotilasvallankaappaukselta linkki IL

Tuo on pelkkää resurssien tuhlailua ellei kyseessä ole aito pelko armeijaa kohtaan. Voipi olla, että ne ei ole saanet karsittua kaikkia isänmaallisia upseereita vielä pois ja varotoimet on tarpeen. Jos joku bongaa näistä uuspolitrukeista tarkempaa tietoa, niin linkistä oltaisiin kiitollisia.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Tekijät tunnistettu ja tietysti suojelevat omiaan. Pomolta menisi kasvot FSB:n silmissä, jos tekijät passitettaisiin britteihin.

Uutiskanavalta tuli suorana tiedotustilaisuus, odotellaan mitä tästä seuraa.

Heitetäänkö tässä joku bussin alle.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Varmuudella voidaan sanoa, että putte ei luovuta ketään, joten kuka voitaisiin heittää bussin alle? Theresa May?

Kai joku on Putinin luottamuksen pettänyt vai pidetäänkö niin tiukasti yhtä, että kaveria ei jätetä. Viranomaiset tietävät nyt jotain mitä niiden ei haluttaisi tietää ja jostainhan se johtuu.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kai joku on Putinin luottamuksen pettänyt vai pidetäänkö niin tiukasti yhtä, että kaveria ei jätetä. Viranomaiset tietävät nyt jotain mitä niiden ei haluttaisi tietää ja jostainhan se johtuu.
Eihän puten luottamusta ole petetty. Petturi on murhattu, käsky toteutettu ja sikäli kaikki hyvin. Toki valvontakameroita ei ole osattu väistellä tai naamioitua, mutta se lienee vähäinen seikka. Osaavat sitten paremmin seuraavalla kerralla.

Jo käytetty myrkky oli sellainen, että jäljet sylttytehtaalle piti löytyä, koska muuten terrori/pelkovaikutusta ei olisi saatu. "Nuolen" piti osoittaa Venäjälle, tuo tekijöiden tunnistus lienee epähaluttua kuitenkin..
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Jos Briteissä meinaa väistää kamerat, saa olla kyllä melko ovela. Siellä on kaikki aukiot, asemat ja vilkkaat kadut jatkuvan kameravalvonnan alaisina. Ei niitä voi mitenkään välttää.
Nyt uudehko, reilu puoli vuotta kestänyt ilmiö on ruplan erkaantuminen öljyn hinnasta. Tähän asti ne ovat kulkeneet käsi kädessä, mutta nyt rupla on laskenut, vaikka öljyn hinta on noussut. Pakotteet purevat ja niitä on tulossa myrkyttäjille lisää.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Venäjän nykytilanteesta eli pohjimmiltaan arveen Neuvostoliitto-kuvasta, foliohattuisesta väärinkäsittämistä johtuva mielikuva: nämä herrasmiehet, aliakset Alexander Petrov ja Ruslan Boshirov ovat oikeina ihmisinä jo saattaneet joutua Ryssän Paratiisiin. Tai tietysti mikäli ovat kovinkin perheellisiä ja tosiluotettuja Perheen Jäseniä, niin ehkä elävät jossain Siperian kolkassa. Mutta ensiksi minulle tuli mieleen Äiti Venäjän multainen syli.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mutta ensiksi minulle tuli mieleen Äiti Venäjän multainen syli.
Ehei, niillä on nyt kunniamerkkiä rinnassa ja iso nippu ruplia taskussa. Ne on tuon regimen sankareita, pettureiden teloittajia. (Vaikka ei kuollutkaan, niin viesti meni perille.) Muistetaan, että Putinin vallan peruspilari on valtion väkivaltakoneistojen uskollisuus ja siksi kenttätyön sankareita ei voida heittää susille tai eliminoida.

Ja tuli jo julkisestikin, että omia ei jätetä.
Putin allekirjoitti agentteja suojelevan määräyksen juuri ennen kuin Britannia syytti venäläisagentteja hermomyrkkyiskusta - epäillyillä oli paluulippu kahdelle lennolle IL
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Trump-ketjussa ollaan nyt puhuttu pitkiä pätkiä venäjästä ja vertauksista neuvostoliittoon. Tuon nyt tänne erään pohdinnan asian suhteen koska Trump-ketjussa koska se menee muuten offtopiciksi.
Vaikka nykyvenäjä Putinin alaisuudessa on rikollinen mafiavaltio ja Putin itse toimii vallankahvassa kuin vanhan ajan tsaarit konsanaan, on miehem suosio kansansa keskuudessa silti täysin ymmärrettävää. Verrattuna Tsaarien ajan sortoon ja Neuvostoliiton ajan rautakouraiseen alistamiseen, tavan venäläisellä on todella hyvät oltavat nykyhallituksen alla. Putin on ymmärtänyt jotain mitä Tsaristit ja Kommunistit eivät ymmärtäneet: Tyytyväinen kansa ei kapinoi.
Tottakai Putinkin käyttää raakoja keinoja eiävien mielipiteiden hiljentämiseksi mutta täytyy muistaa että ne toimet ovat silti häviävän pieniä määriä vrt edellisten hallistusten kauhutekoihin.
Ulkopoliittisesti Putin on maailman vaarallisin mies. Mutta sisäpoliittisesti? Mies on oman kansansa silmissä jumala. Eikä häntä ihannoida PELKÄN pelon takia a la Stalin.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
tavan venäläisellä on todella hyvät oltavat nykyhallituksen alla. Putin on ymmärtänyt jotain mitä Tsaristit ja Kommunistit eivät ymmärtäneet: Tyytyväinen kansa ei kapinoi.

Se on tietenkin harmillista, että diktatuurit ei järjestä rehellisiä vaaleja, mutta se kuitenkin länsimaissa usein sujuvasti unohdetaan, että monet niistä voittaisi rehellisetkin, jos ottaisivat riskin sellaiset järjestää.

Ei vaikkapa Venäjällä heti lähde henki, jos kritisoi Putinia, mutta monilla ei ihan oikeasti ole tarvetta siihen, koska asiat on ihan hyvin.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Verrattuna Tsaarien ajan sortoon ja Neuvostoliiton ajan rautakouraiseen alistamiseen, tavan venäläisellä on todella hyvät oltavat nykyhallituksen alla.
Tsaarin sorto on myytti verrattuna etenkin neukkulaan ja myös nykyiseen Venäjään, jos mittatikkuna on poliittiset vangit.
Ei vaikkapa Venäjällä heti lähde henki, jos kritisoi Putinia, mutta monilla ei ihan oikeasti ole tarvetta siihen, koska asiat on ihan hyvin.
Venäjän pääministeri Medvedev myönsi: Köyhyys on Venäjällä "räikeä ongelma"

Eikä kaikkia tarvitse tappaa, kun valtioterrorilla pelotellaan hiljaiseksi.
Jäätävä arvio murhasta Moskovassa: ”Vladimir Putinin vastustajia kuollut ennenkin”

Viranomaisten vaino on taattua, jos aktiivisesti rupeaa pullikoimaan Putleria vastaan. Eikä se aina merkitse tappamista. Elämän voi tehdä muutenkin hakalaksi.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Vaikka nykyvenäjä Putinin alaisuudessa on rikollinen mafiavaltio ja Putin itse toimii vallankahvassa kuin vanhan ajan tsaarit konsanaan, on miehem suosio kansansa keskuudessa silti täysin ymmärrettävää. Verrattuna Tsaarien ajan sortoon ja Neuvostoliiton ajan rautakouraiseen alistamiseen, tavan venäläisellä on todella hyvät oltavat nykyhallituksen alla.

Ihan niin on hyvät olot Putinin alla, että kansasta lähes 60 prosenttia kaipaa Neuvostoliittoa takaisin. Linkissä vuoden 2016 tulos ja linkki vie Nykypäivään:

Yli puolet venäläisistä haluaa Neuvostoliiton takaisin

Putin on ymmärtänyt jotain mitä Tsaristit ja Kommunistit eivät ymmärtäneet: Tyytyväinen kansa ei kapinoi.

Todellisuudessa kansa kaipaa Neuvostoliittoa, köyhyys on räjähtänyt silmille (@Sako linkki) ja valtion kassat ovat ehtymässä, palkkojen ostovoima laskee ja eläkeikää nostetaan eikä tuotantoa ole uudistettu, vaan tyydytään banaanivaltion tasoon. Kansa on olettaakseni vähemmän tyytyväistä Putinin johdolla, kuin kansa oli Stalin tai Hitlerin johdolla. Jos se siis on sinulle joku mittari.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Todellisuudessa kansa kaipaa Neuvostoliittoa

Politiikasta ei ulkomaalaisen kannata liikoja huudella, mutta tätä pystyy havaitsemaan rivien välistä. Monet asiat vain oli selkeämpiä ja helpompia, vaikka ongelmiakin oli.

Myös esimerkiksi monet puolalaiset ovat eläneet hyvän elämän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös