Jääkiekon Suomen Cup 2018

• 51 801
  • 150
Porvoossa Hunters-Viikingit peli keskeytettiin kolmannen erän alussa tilanteessa 7-5 jään pettäessä. Sama ongelma oli Titaanit-pelin aikana kauden alussa.Jää pettää laidan vierestä. Ei enää naurata Porvoon hallin meininki. Onko jäädytyslaitteisto alitehoinen vai onko jääongelmien syy jään hoidon taidottomuus?

Eräs asiaa jonkin verran ymmärtävä epäili, että jäätä ei höylätä riittävän usein ja jään paksuus aiheuttaa kaukalon reunan tuntumaan ongelmia.

Itse pelistä sen verran, että Viikingit pystyi ahdistelemaan Huntersia kaksi erää hyvin. Nyt kuitenkin pelataan myöhemmin uudelleen. Silloin saisi Huntersin puolustusasenne olla parempi.

Espoonmies

Kiekko-Espoo
Porvoossa Hunters-Viikingit peli keskeytettiin kolmannen erän alussa tilanteessa 7-5 jään pettäessä. Nyt kuitenkin pelataan myöhemmin uudelleen.
Nyt menee mielenkiintoiseksi. Milloinhan peli pelataan? Sehän vaikuttaa jatkoonpääsijöihin. Seuraavan kierroksen lohkoja ei kai voi arpoa ennenkuin jatkoonmenijät on tiedossa. Ja seuraavan kierroksen pelien pitäisi alkaa keskiviikkona.

Alustavasti pelipäivä on huomenna sunnuntaina. Peli pelataan Porvoon harjoitushallissa. Asia varmistuu myöhemmin. Näin kerrotaan Huntersin kotisivuilla.

oiler99

Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Raahe-Kiekko - Laser 1-2

Niukka tappio paikallisvastustajalle. En ollut katsomassa peliä, mutta ainakin torjuntatilaston perusteella tasaista menoa on ollut. Laser on jäähyillyt urakalla etenkin toisessa erässä, etunenässä Rajala ja Holappa.

Janatuine

Pohjoinen
Kai se on tasaista kun Kurre pitää omaa showtaan pillin kanssa.

No Laseri ansaitusti jatkoon lohkosta 2. Vastaan tulossa luultavasti Hermes tai Roki

daerok

Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
Hokki taisi varmistaa jatkoon pääsyn jo ensimmäisessä ottelussa: Hokki-Liki 7-0 (2-0) (3-0) (2-0)

yleisö: 316

Pyry & Tappara
Pyry varmisti myös jatkopaikkansa tänään voittamalla Kiekko-Espoon kotonaan 3-2. Eilinen 16-2-murskavoitto Keravalla ja tämä voitto tarkoittavat sitä, että huomisessa K-Espoon ja KJT:n kohtaamisessa ei panosta ole.

Mitä tämänpäiväiseen otteluun tulee, niin ihan mukava jännitysnäytelmähän se oli. Pyryltä puuttui otteluun lähdettäessä kentällisen verran runkopelaajia muun muassa tähtihyökkääjä Tomi Wilenius, ja ottelun alussa loukkaantuneen Ossi Pellisen ja toisen erän alussa ulos pelistä joutuneen Niklas Lehtimäen puuttumiset vain heikensivät tilannetta.
Hienosti joukkue kuitenkin taisteli ja otti ansaitun voiton. Alivoima toimi ja vitosenkin Pyry onnistui tappamaan. Maalivahti Wille Mattila keräsi hurjat 41 torjuntaa. Jani Nieminenkin toisessa päässä oli kyllä työllistetty ja hän esittikin muutaman upean paraatitorjunnan.

Hetken kesti tottua näkemään taas Henri Sandvik Pyryn paidassa, tuon Koovee-vuoden jälkeen. Aika sähäkkää menoa oli kyllä häneltäkin, joten toivottavasti jatkaisi joukkueessa koko kauden. Seuraava vastustaja ilmeisesti taitaakin tulla Mestiksestä, joten jäädään innolla odottamaan kuka sieltä lopulta vastaan asettuu.

Oma raporttini tuosta Kiekko-Espoo-KJT Haukat-pelistä:
Suomen Cupin ottelu alkoi Espoonlahden Forumissa varsinaisessa huutomyrskyssä kun sekä koti- että vierasjoukkueen fanit aloittivat villin kannustuksen. Kiekko-Espoo saikin hyvän mylläkän aikaiseksi jo ensimmäisillä minuuteilla ja ensimmäinen Sami Nousiaisen torjunta kirjattiin reilun kahden ja puolen minuutin kohdalla. Ensimmäinen jäähy nähtiin ajassa 4:54, kun Kiekko-Espoon kapteeni Kim Hirschovits otti rangaistuksen kiekon sulkemisesta. Reilun minuutin päästä Haukat saa kiekon tolppaan, mutta jatkotilanteesta ei maalia synny. Ajassa 10:24 nähdään rangaistuslaukaus, mutta Kiekko-Espoon Konsta Kosunen osuu tolppaan. Ensimmäinen maali nähdään ajassa 14:39, kun Kiekko-Espoon Moses Mustonen spurttaa vasemmasta laidasta ja upottaa kiekon Nousiaisen taakse. Ja vain 21 sekuntia myöhemmin Mustonen uusii temppunsa ja vie Kiekko-Espoon jo kahden maalin johtoon. Ajassa 16:40 Haukat saa kiekon maaliin Miikka Lindholmin toimesta ja kaventaa tilanteeksi 2-1.

Toinen erä alkaa niin ikään fanien huutomyrskyllä. Kiekko-Espoo vyöryttää tilanteita Haukkojen päätyyn ja Haukatkin saa muutamia hyökkäyksiä aikaan, mutta tuloksetta. Ajassa 23:18 nähdään erän ensimmäinen jäähy, kun Kiekko-Espoon Markus Hämäläinen lähtee estämisestä kaksiminuuttiselle. Haukat ei kuitenkaan onnistu hyödyntämään ylivoimaansa ja näin jatketaan tasaviisikoin. Kiekko-Espoo siirtyy heti seuraavasta tilanteesta 3-1-johtoon kun Matias Nisula upottaa kiekon maaliin. Haukat kaventaa ajassa 27:39, kun Henri Salmela nostaa kiekon pienestä kulmasta ohi jäässä makaavan Jani Niemisen. Ajassa 34:52 Haukkojen Ville Välimaa ottaa koukkaamisesta kaksiminuuttisen ja Kiekko-Espoon ylivoima pyörii, mutta Haukatkin saa alivoimalla hyökkäyksiä aikaan. Kiekko-Espoo pääsee kahden miehen ylivoimalle ajassa 36:16 kun Haukkojen Veikko Weckman ottaa kampitusjäähyn. Kahden miehen ylivoimalla ei tulosta synny eikä myöskään yhden miehen yv:llä joten tasaviisikoin jatketaan. Erän loppu menee lähinnä pelailuksi, joten lukemista 3-2 mennään toiselle erätauolle.

Kolmas erä alkaa vahvalla Kiekko-Espoon myllytyksellä. Laukauksia satelee Haukkojen päätyyn, mutta maaleja ei synny. Haukat tasoittaa ajassa 43:20, kun Sampo Malinen onnistuu ohittamaan Kiekko-Espoon maalissa hyvin pelanneen Jani Niemisen. Ajassa 46:43 nähdään erän ensimmäinen jäähy, kun Kiekko-Espoon Andy Biorac lähtee estämisestä kaksiminuuttiselle. Puolisentoista minuuttia myöhemmin nähdään Haukkojen Sami Nousiaiselta todellinen game saver, kun Kiekko-Espoon Jere Laineella on puolityhjä maali edessään. Ajassa 49:50 nähdään Kiekko-Espoon toinen rankkari, mutta Emil Lindfors ei onnistu. Ajassa 52:42 Kim Hirschovits ja Andy Biorac pääsevät kaksi-ykköseen ja Hirschovits siirtää Kiekko-Espoon jälleen johtoon. Kymmenen sekuntia myöhemmin Kiekko-Espoo siirtyy kahden maalin johtoon kun Andy Biorac onnistuu. Ajassa 53:04 Haukat saa jäähyn kun Roope Sipiläinen lähtee estämisestä kakkoselle. Kiekko-Espoo ei kuitenkaan onnistu hyödyntämään ylivoimaansa. Kolmannen erän loppukin menee lähinnä coast to coast- pelailuksi joten Kiekko-Espoo voittaa Haukat lopulta 5-3. Melkoisen tasaväkinen ja tilannerikas ottelu Espoonlahdessa siis nähtiin, joten mielenkiinnolla jäämme odottamaan seuraavaa ottelua.
Ping @Toimitus

Uusintaottelu Hunters - Viikingit 5-2. Huntersille kolmas peli kolmeen päivään ja peli oli melkoista yhteen maaliin pelaamista. Viikinkien maalivahti oli täystyöllistetty läpi pelin ja pelasi loisto-ottelun. Huntersilla näytti vauhtia ja kuntoa piisaavan tiukasta ohjelmasta huolimatta, luistin kulki jopa paremmin kuin perjantain kesken jääneessä Viikingit-pelissä. Luvannee hyvää tulevaan sarjaan.

HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Muuten varmasti ihan hyvä raportti, mutta tuo keravalaisten joukkue ei jumalauta ole mikään Haukat. KJT tai KJT Haukat, mutta ei missään nimessä Haukat.
Komppaan vahvasti tässä Mikkeä. Ihan selkeyden vuoksi TÄYTYY tuosta Keravalla kotipaikkaansa pitävästä joukkueesta käyttää ehdottomasti nimeä KJT Haukat. Pelkkä KJT:kään mielestäni ei riitä, sillä joukkue on KJT:n ja Jääurheiluseura Haukkojen sekä Hawks ry:n yhteinen edustusjoukkue.

On aika jäätävän kova lohko vaan Huntersille osunut, kun Pyry ja Ketterä ovat tulevat vastustajat. Hyvä tasonmittaus tulevaa Suomi-sarjaa ajatellen.

Knap

Siis aivan jäätävän helppo lohko. Yksi helpoimmista. Lohkossa vain yksi Mestisjoukkue, mietippä lohkoja missä Suomi-sarja joukkue ja kaksi Mestiksestä.

Mikke73

Haukat, Ässät
Haukoilla on kyllä käynyt melkoinen tuuri lohkojaon suhteen. Suomisarjasta on samassa lohkossa mukana FPS, ja se yksi mestisjoukkuekin on viime kaudella karsinnoissa pelannut Peliitat.

Mikke73

Menee vähän offtopicin puolelle, mutta olen sinällään ihan samaa mieltä. Mainitsin tuon KJT:n vain siksi, että jos jotenkin on pakko lyhentää nimeä niin sitten mieluummin noin päin. Haukat on kuitenkin ihan oma joukkueensa, KJT:n käytöllä sentään pysytään vähän kartalla siitä mikä joukkue on kyseessä.

Minulle on on sama, onko jäätävän helppo vai vaikea lohko, kunhan on jäätävä, jotta kaukalon jää kestäisi pelin.

Kiekko-Espoo.

Huutomyrskyksi ilmeisesti lasketaan kun kaksi järvenpääläistä ja ehkä viisi espoolaista takoo rumpuja ja huutaa epätahtiin?
Itse pelistä: Kiekko-Espoolta huono ja ylimielinen ottelu 2.divarijengiä vastaan. Huomaa, ettei alla ole paljoakaan pelejä vielä. Veikkaan että etenkään alkukausi ei tule olemaan mitään voitosta voittoon iloittelua. Mielenkiintoinen yksityiskohta oli veljesten Miikka Lindholmin ja Nikke Kettukankaan kohtaaminen kaukalossa.