Töitä, mutta mistä?

  • 328 775
  • 1 617

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Kiitokset @Czescku ja @Styge

Olen tosiaan hakemassa duunia, joka on iso harppaus nykyiseen. Ilmoituksessa on tietenkin odotuksia ja taidan hakemukseen miettiä caset historiasta ja laittaa niiden kohdalle suosittelijat.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Suosittelijoiden tarve riippuu myös maasta ja kulttuurista. Edellisessä asuinmaassa ne oikeasti soitti niille ja kyselivät. Tiedän sen varmaksi, kun juttelin entisen pomon kanssa

Nykyisessä maassa taas ketään ei kiinnostanut ihan rehellisesti paskan vertaa.

Turhaa ihmisten kiusaamista nuo suositukset. Vaikka olisit miten hyvin tehnyt hommasi, niin se ei vain ole kivaa vinkua sellaisia entiseltä pomolta.

Kuinka moni kysyy ex-vaimolta saisinko panna tätä, sopisiko sinulle.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mun kokemuksen mukaan noihin suosittelijoihin otetan yhteyttä jos sieltä löytyy joku haastattelijan tuttu yms.

CV:ssä voi valehdella, mutta ei ihan missä kohtaa tahansa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
CV:ssä voi valehdella, mutta ei ihan missä kohtaa tahansa.

Nöyrä suomalainen ei aina ymmärrä tätä miten ollenkaan voi. Helposti voi, mutta harkiten.

Eräässä paikassa jokunen vuosi sitten kävi tapaus missä annettiin tehtävä, mutta jouduin sanomaan tästä en kyllä mitään tiedä. Pomo väitti minun sanoneen haastattelussa osaavani tuonkin.

Enpäs vain ollut, pöydän toisella puolella kusetetaan myös.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mun kokemuksen mukaan noihin suosittelijoihin otetan yhteyttä jos sieltä löytyy joku haastattelijan tuttu yms.

Riippuu paljonkin alasta. Avovaimo on kunnallisella alalla töissä. Määräaikainen sijaisuus loppui keväällä, ja kun hän haki uutta työpaikkaa, niin olivat ainakin kahdessa paikassa soitelleet suosittelijoille. Ilmeisesti hyvät suositukset auttoivat, ja vakivirka löytyi.

Samaten insinöörialalla, jolla itse olen, suosittelijoille soittaminen on kokemusteni mukaan varsin yleistä, vähän firmasta riippuen.
 

JKyykka

Jäsen
Itselle kävi aika hassu juttu suosittelijaan liittyen. Tulevan työnantajan oli tarkoitus soittaa minulle ja kutsua haastatteluun. Hän oli kuitenkin vahingossa soittanutkin cv:stä löytyvälle suosittelijalle. Työnantaja oli ajatellut, että nyt kun kerran tälle suosittelijalle tuli soitettua, niin voisi samantien kysellä minusta. No eipä ollut suosittelijani osannut kertoa minusta yhtään mitään. Ei siis edes ollut muistanut minun nimistä ihmistä. Minut työhaastatteluun halunnut kaveri oli luonnollisesti aika ihmeissään tästä. Hän oli hetken päästä soitellut uudestaan ja sitten oli alkanut suosittelijan muisti toimia. Sain työpaikan tästä episodista huolimatta, joten hyvin onneksi lopulta kävi. Aloin kuitenkin miettiä, että onkohan joku muukin hänelle aikaisemmin soitellut ja saanut samanlaisen vastauksen. Olin siis tietenkin pyytänyt häntä suosittelijaksi ettei tämän pitänyt hänelle yllätyksenä tulla. Ja melko pitkään kuitenkin ehdimme töitä tehdä yhdessä. Noh, kyseessä ei ole enää mikään ihan nuori mies, niin ehkä tämä helle on ollut liikaa.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nöyrä suomalainen ei aina ymmärrä tätä miten ollenkaan voi. Helposti voi, mutta harkiten.

Eräässä paikassa jokunen vuosi sitten kävi tapaus missä annettiin tehtävä, mutta jouduin sanomaan tästä en kyllä mitään tiedä. Pomo väitti minun sanoneen haastattelussa osaavani tuonkin.

Enpäs vain ollut, pöydän toisella puolella kusetetaan myös.

Puolassa on (tai ainakin oli) sellainen laki, että yli 10v työkokemuksella saa kuusi ylimääräistä vuosilomapäivää. Kokemuksen ei tarvitse olla samalta alalta ja kouluistakin saa jotain kokemuspisteitä. Multa puuttui joku pari vuotta tuosta ja äkkiäkös kirjoitin itselleni työtodistuksen jostain hanttihommista jota olin muka tehnyt kolme vuotta. Koko tarina suomeksi luonnollisesti. HR:n isotissinen blondi ympyröi siitä tulosteesta sitten työsuhteen aloitus- ja lopetuspäivämäärän ja sanoi asian olevan kunnossa.

Ruotsalainen duunikaveri ei tehnyt näin ja valitteli sitten toimistolla kun muut olivat koko ajan lomalla.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Koko tarina suomeksi luonnollisesti. HR:n isotissinen blondi ympyröi siitä tulosteesta sitten työsuhteen aloitus- ja lopetuspäivämäärän ja sanoi asian olevan kunnossa.

Ruotsalainen duunikaveri ei tehnyt näin ja valitteli sitten toimistolla kun muut olivat koko ajan lomalla.

Näin tuo toimii, kannattaa olla tarkkana mihin ryhtyy, vaikka tissit voivatkin hämätä. Uskoo ken haluaa, mutta minulla on juurikin tuo 10 vuotta täynnä, niin ei tarvinnut valehdella. Säätää toki jonkun verran, mutta sitten pamahti järjestelmään myönnetyt lomat. Ja sitten kelpaa olla.

Vain Suomessa on jotain kummallisia lomakausia ja muulloin muka pitäisi aina olla sorvin tavoitettavissa.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Töitä tästä maasta kyllä löytyy, ihan kohtuullisella palkalla. Riippuu vaan mitä on valmis tekemään ja pystyykö minkään vertaa liikkumaan sen työn perässä.

Tämä on kyllä jossain määrin aika tyhjä toteamus. Varsinkin, jos se oletus siinä taustalla on, että puhelinmyyjiä ja taksikuskeja yövuoroihin tarvitaan aina. Tarvitaan varmasti, mutta kaikille ne työt eivät sovellu. Jos on muutenkin kiinnostusta tehdä jotain toimistotyötä ja työtä, missä tarvitsee ajatella, niin vaikea siitä muotista on itseään työntää siivojaksi tai muuhun suorittavaan työhön palkalla, millä ei elä. Mutta joo. Perus. Eiköhän tuollekin työt kelpaisi muualtakin kui Lahesta.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Minä en puhu mistään puhelinmyyjistä, enkä edes siivoojista, ruumiillisesta työstä kuitenkin. Siivoojien ammatti on varmaan aliarvostetuin sihen nähden, kenelle kaikille työn jälki näyttäytyy. Itse arvostan kyseistä ammattikuntaa yleisesti, eikä mulle itselleni olisi kynnystä hakeutua noihin hommiin ellei muuta löytyisi. Kaikennäköistä remppa, varasto, huolinta tms.kokoonpanohommaa on jatkuvasti tarjolla. Suurimpaan osaan noista töistä tarvitaan ainoastaan motivaatio, muun oppii tehdessä. Mut kaikkien pitäis päästä siisteihin sisätöihin palaveria pitämään.
Mun mielestä on turha itkeskellä ettei ole töitä, jos ei ole valmis niitä tekemään. Joo ja ei taas koske kaikkia, on seutuja missä ei ole tarjolla mitään eikä elämäntilanne salli muuttoa.
Hauskaa että mainitset työt missä täytyy ajatella, koska juuri sellaisia työntekijöitä tuolla suorittavassa portaassa tarvitaan. Niitä vaan harvoin sinne saadaan, vaikka varastoonkin oli pari insinööriä hommiin eksynyt. Omissa duuneissa on päätä saanut käyttää varmasti enemmän, kuin perus toimistohommien valkokaulusduunari. Se tuntuu vaan olevan monille kova paikka myöntää, että joutuu "tyytymään" näihin oikeisiin(ruumiillisiin) töihin.

Palkat noissa mainitsemissani hommissa antaa mahdollisuuden ihan kelpo toimeentuloon, koska liksaa saa hoitaessaan työnsä hyvin helposti sen 2500-3000€ brutto. Monissa paikoissa motivoitunut duunari tienaa 40k€ vuodessa, eikä ylitöissä tarvi roikkua kokoaikaa.(palkkatasot pk-seutu ja ympäryskunnat).
Ps. Lidlin kassana työskentelevä tuttu tienaa lisineen yli 35k€ vuoteen, eikä ylitöitä ole juuri ollenkaan. Mut lisät on yli kympin vuodessa, kun tekee iltaa ja viikonloppua. Kyllä tuolla pärjää vallan mainiosti, vaikka eläis yksin ylikalliissa vuokrakämpässä.

Voihan siellä päästä palkoille. Onhan noista ihan oikeita tilastojakin, niin ei tarvitse todeta, että kyllä joku jossain tienaa ihan hyvin. Ne paremmin palkatut duunarihommat taitaa olla kuitenkin koulutusta vaativia ja vaikka ei olisikaan, olisi akateemisesti koulutettu aika riskipalkkaus. Se lähtee heti, kun sille aukeaa oman alan töitä. Jos siis aukeaa. Sitten tuossa tulee vielä yli 35-vuotiailla vastaan se, että mikäli ei ole fyysistä työtä tehnyt tai edes liikkunut aktiivisesti, menee työnantekijällä helposti useampi kuukausi, että kroppa tottuu rasitukseen. Niin ja vuorotyö. Siitähän ne duunarien palkat koostuu. Kaikille ei kuitenkaan ole elämänjärjestelyn kannalta kovinkaan mahdollisia vuorotyöt. Mitä nyt tessejä katselin, niin nollakokemuksella varastolla maksetaan se reilu 10/h. Isoimmat työnantajat ainakin tuolla alalla taitaa pääkaupunkiseudulla olla Barona, Transval yms., joissa taidetaan aika suoraan mennä listahinnalla. Voi sinne kyllä muitakin mahtua. Nyt ei ole siis tarkoitus ihmetellä tai arvostella duunariammatteja tai niiden tekijöitä.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Kyllä minä ymmärrän, että vituttaa huomata 35 vuotiaana, että on turhaan koulunsa käynyt. Fiksu vetää tuolloin sellaisen johtopäätöksen, että on aika muuttaa ajattelutapansa ja hankkia muita kuin koulutustaan vastaavia töitä. Tai jää sinne kortistoon itkemään, kun ei näin hyvää tyyppiä nyt kukaan palkkaa, vaihtoehto mitä aika moni korkeammin koulutettu näyttää (julkisuuden mukaan) harrastavan.

Tai sitten anekdootit eivät ole faktoja, vaan yksittäisiä juttuja vailla mitään yleistämisen pohjaa. Muistelen tämän viikon julkaistusta tutkimuksesta, että korkeakoulututkinnon suorittaneiden työllisyysaste on 82 %, toisen asteen tutkinnon suorittaneiden 6x % ja peruskoulutuksen varassa olevien taisi olla alle 40 %. Meistä varmaan jokainen tuntee ties mitä kansakoulupohjalta edennyttä (pääsääntöisesti nämä henkilöt ovat hyvin iäkkäitä), mutta kaikki, aivan kaikki fakta populaatiotasollakin on aivan muuta. Kyllä Suomessa muutama sata työtöntä lääkäriäkin on, mutta silti lääkärikoulutus lienee jokseenkin varmin tapa kohtalaisen korkeaan elinkaarituloon ja katkeamattoman työuraan. Tällaiset kuvaamasi henkilöt ovat pieni marginaali jopa niillä koulutettujen aloilla, joilla työllisyysaste on koulutustason keskiarvoa matalampi.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Ymmärsit nyt väärin tuon pointin. En väittänyt että pelkällä peruskoululla pärjäisi paremmin työmarkkinoilla, vaan pointti oli koulutuksen suuntauksessa ns. seksikkäille aloille millä työllistymisen mahdollisuuksia ei käytännössä ole. Media-ala nyt sattuu olemaan yksi näistä. Sama ongelma toki tulisi, jos meillä koulutettaisiin vuositasolla 30000 lääkäriä, ei niillekään enää töitä löytyisi. Onhan se nyt ihan helvetin tyhmää antaa yhteiskunnan varoilla koulutusta ammatteihin, joissa jo ennestään istutaan kortistossa tai ollaan hakeuduttu muihin hommiin. Panostetaan lisäresurssit niihin ammatteihin, minne nyt hommataan työntekijät Virosta, Puolasta, Latviasta tai Ukrainasta. Esimerkkinä raksahommat.

Otetaan nyt ylläolevasta keskustlusta jotitakin huomioita, vaikka viesti nyt varmaan aika sekavaksi muodostuukin. Koulutuksesta ei nyt kovin eri mieltä voi olla. Koulutuskin vaan on sellaista toimintaa, ettei se ihan hetkessä aina sopeudu siihen työvoiman kysyntään ja kysynnän muutoksiin. Tulevasiuuden ennakoiminen on aika haastavaa ja rakenteellisten uudistusten tekeminen koulutuksessa on hidasta.

Nostit tuossa erikseen esiin rakennusalan, mikä taitaa olla syksilisin tai ainakin hyvin lähellä sitä kaikista toimialoista. Se, että nousukaudella ja sen huipulla ei tunnu löytyvän työntekijöitä on jossain määrin eri asia kuin se, koulutetaanko alalle tarpeeksi väkeä. Samalla osa isoimmistakin rakennusalan yrityksistä, esim. NCC, on rakentanut yritysrakenteen niin, ettei työmailla ole käytännössä kuin muutama oma työntekijä. Työvaiheet on pilkottu naurettavan pieniksi urakoiksi, joita sitten hoitaa aliurakoitsijaketjut. Omat työntekijät sitten lähinnä korjailee muiden virheitä. Samalla toimialalla osa yrityksistä on käytännössä ulkoitanut kaiken, eli omia raknnusmiehiä ei työmailla ole ensimmäistäkään. Vastakohtana sitten taitaa olla ainakin Yit, mikä on panostanut huomattavasti talon sisäiseen osaamiseen. Lähinnä tuossa nyt on tarkoitus nostaa esiin se, että seuraavassa taantumassa niitä työttömiä raknnusmiehiä on työttöminä taas enemmän kuin tarpeeksi, eikä pienillä yrityksillä ole resursseja pitää osaamisestaan kiinni, mikäli töitä ei ole. Samalla isoista toimijoistakaan sitä työtenkijään sitoutumisen tarvetta ei ole kuin harvalla yhtiöllä. Toki niitä koulutuspaikkoja olisi syytä lisätä, mutta maltilla. Työnjohtajista työmailla taitaa olla isoin pula, enkä ihmettele yhtään.

Jos varastoalasta puhutaan, niin juttelin muutamalle kaverille tuossa nopeasti, jotka varastolla työskentelevät näiden isojen palveluksessa. Suuri osa noiden kohteista on ihan suoraan ulkoistuksia eli käytännössä hoidetaan logistiikkakeskuksen jotain tiettyä osaa kokonaan. Ainakaan Baronalla ei ole itsestään selvyys, että peruspalkan päälle maksettaisiin tes:n mukaisten lisien päälle yhtään ylimääräistä. Osassa paikoissa on sitten käytössä tuotantopalkkioita, mitkä ovat riippuvaisia lähinnä asiakasyrityksen käytänteistä. Joissakin paikoissa niitä voi saada kohtuu helposti ja hyviäkin summia, mutta suurin osa työntekijöistä niitä ei saa ollenkaan tai niiden taso on vähäinen työmäärään nähden (200 euroa/kk). Sellaisenkin kuulin, että yksi yritys oli ilmoitusluontoisesti puolittanut tuotantopalkkiot, koska kilpailukyky. Samalla parhaiden työntekijöiden vuosipalkka tippui 3000-4000 euroa.

Jo nyt palataan vielä tähän keskustelun alkuun ja tähän työttömään. Siinä mielessä samaa mieltä, että jossain kohtaa se on hyvä puhaltaa peli poikki ja miettiä työnsä uudelleen. Toisaalta se usean vuoden uudelleen koulutus ja sen aloittaminen ei ole mitenkään helppo päätös. Työnhaku työttömänä on yllättävän raskasta puuhaa useimmille. Vain harvat siihen kai osaa suhtautua pidemmällä aikavälillä kovinkaan rakentavasti. Ymmärrän kyllä ne mielipiteet, mitä sinäkin esitit, mutta yksilön kautta ajateltuna se ei ole niin mustavalkoista, helppoa tai edes mahdollista.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että varsinkin työkokemuksella varustettu perusduunari on etulyönti asemassa korkeakoulutettuun nähden lähes aina, jos hakevat samaa työpaikkaa esimerkiksi varastolta. Varsinkin, jos korkeakoulutetulla ei ole aikaisempaa työkokemusta esimerkiksi opiskeluajoilta.

Nämä nyt on taas näitä mitä sille rekrytoijalle kannattaa kertoa. Aikoinaan tarvitsin jonkun homman sillä lailla, että mielellään alkaisi heti maanantaina. Kyllähän se onnistui. Sanoin jotain, että olen kyllä ollut koulussa, mutta tajusin kuinka ne eivät oikein olekaan minun juttu.

Minkä takia työnhakija ei saisi vedättää, kun työnantaja tekee samaa.

Juuri eilen taas kuulin, että edellisessä jutussa missä olin, niin sieltä laitetaan 14 pihalle, vaikka pulju tekee historiallisen kovaa tulosta.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jaha ja taas mennään. Tällä kertaa talouselämä ollut julkaisemassa juttua tarkastamatta lähteitään.
Tekijöitä ei löydy, vaikka alueella on 12 000 työtöntä - "Kyllä meidän täytyy olla varakkaita, että pystymme ylläpitämään tällaista" (linkki talouselämään)
Uuninpankkopojasta en niin välitä, mutta näissä työ hommissa on kirjoitellut ihan fiksujakin, kuten tällä kertaa.
Etsitään palkatonta työvoimaa - Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika vääristelee totuutta oman ideologiansa värittämänä - kuten nykyään niin monella on tapana sekä oikealla että vasemmalla...

Rekrytointikoulutuksessa yritys maksaa puolet kustannuksista. Muutaman kuukauden koulutus (esim. metallialalle) maksaa helposti ~ 100 000 €. Aika kallis tapa hankkia "ilmaista" työvoimaa...

Väännetään sama vielä rautalangasta: Uuninpankkopoika väittää, että rekrytointikoulutuksia järjestään siksi, että saataisiin ilmaista työvoimaa koulutuksen ajaksi. Koska koulutus itsessään maksaa (halvimmillaankin pienen ryhmän lyhyt koulutus on useita kymmeniä tuhansia), väite on järjetön. Halvemmaksi tulisi maksaa palkka. Ainoa selitys on, että rekrytointikoulutus järjestetään, koska työntekijät on pakko kouluttaa, jotta he osaavat tehdä työnsä.

Tietenkin voitaisiin vaatia, että työntekijöille pitäisi maksaa palkka heti ensimmäisestä työssäoppimispäivästä lähtien. Eli työnantajan pitäisi maksaa sekä palkka että puolet koulutuksen kustannuksista. Mutta jos työ oikeasti on niin vaativaa, että sitä ei osata "pystymetsästä" tehdä, niin ei ihmisen työsuoritus voi olla juuri minkään arvoinen heti ensimmäisenä päivänä. Ja jos silti vaadittaisiin sekä palkan että koulutuskustannusten maksamista, niin suurin osa yrityksistä vain toteaisi, että "ei kannata" - ja työpaikat jäisivät syntymättä...
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Uuninpankkopoika vääristelee totuutta oman ideologiansa värittämänä - kuten nykyään niin monella on tapana sekä oikealla että vasemmalla...

Rekrytointikoulutuksessa yritys maksaa puolet kustannuksista. Muutaman kuukauden koulutus (esim. metallialalle) maksaa helposti ~ 100 000 €. Aika kallis tapa hankkia "ilmaista" työvoimaa...

Väännetään sama vielä rautalangasta: Uuninpankkopoika väittää, että rekrytointikoulutuksia järjestään siksi, että saataisiin ilmaista työvoimaa koulutuksen ajaksi. Koska koulutus itsessään maksaa (halvimmillaankin pienen ryhmän lyhyt koulutus on useita kymmeniä tuhansia), väite on järjetön. Halvemmaksi tulisi maksaa palkka. Ainoa selitys on, että rekrytointikoulutus järjestetään, koska työntekijät on pakko kouluttaa, jotta he osaavat tehdä työnsä.

Tietenkin voitaisiin vaatia, että työntekijöille pitäisi maksaa palkka heti ensimmäisestä työssäoppimispäivästä lähtien. Eli työnantajan pitäisi maksaa sekä palkka että puolet koulutuksen kustannuksista. Mutta jos työ oikeasti on niin vaativaa, että sitä ei osata "pystymetsästä" tehdä, niin ei ihmisen työsuoritus voi olla juuri minkään arvoinen heti ensimmäisenä päivänä. Ja jos silti vaadittaisiin sekä palkan että koulutuskustannusten maksamista, niin suurin osa yrityksistä vain toteaisi, että "ei kannata" - ja työpaikat jäisivät syntymättä...
Mistähän koulutuksesta sinä nyt puhut, kun maksaa noin paljon? Käsitääkseni Pankkonpoika puhuu tuossa että otetaan 9€/pvä tyylillä ihmisiä sinne jotka oppii työn ohessa/omat kouluttaa niihin hommiin ja sillä hyvä. Toki tuollakin on jokin hintalappu, mutta tuskin ihan mitä väität.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mistähän koulutuksesta sinä nyt puhut, kun maksaa noin paljon? Käsitääkseni Pankkonpoika puhuu tuossa että otetaan 9€/pvä tyylillä ihmisiä sinne jotka oppii työn ohessa/omat kouluttaa niihin hommiin ja sillä hyvä. Toki tuollakin on jokin hintalappu, mutta tuskin ihan mitä väität.
Puhun Rekrytointikoulutuksista (linkista TE-palveluiden määritelmään). Rekrytointikoulutuksista Uuninpankkopoikakin puhui. Sen verran muistin väärin, että tuolla sanotaan työnantajan maksuosuuden olevan vain 30 %.

Ainoa koulutus, jota tuli vuosia sitten seurattua sivusta erinäisistä työhön liittyvistä syistä maksoi kaikkiaan 99 000 €. Nykylainsäädännöllä työnantaja maksaisi siitä n. 30 000 € (paikallinen ELY-keskus maksoi loput)

Työtön joka osallistuu Rekrytointikoulutuksiin, saa työttömyysturvaa (useimmiten korotettuna) + 9 €/pvä ylläpitokorvausta.

Uuninpankkopoika antoi ymmärtää, että rekrytointikoulutuksiin sisältyy kikkailua niin, että koulutuksen jälkeen yritys hylkäisi koulutettavat, ja aloittaisi uuden koulutuksen uusilla opiskelijoilla.

On totta, että työntekijöille ei makseta koulutuksen (johon sisältyy työssäoppimista) ajalta palkkaa. Mutta koska koulutus itsessään on kallis järjestää, niin en voi uskoa, että siitä saisi mitään taloudellista hyötyä, että pyörittäisi jatkuvasti uusia ihmisiä kalliissa koulutuksessa.

Virallista statistiikkaa en ole nähnyt, mutta paljon koulutuksia järjestävä Saranen Consulting väittää, että heidän Rekrytointikoulutuksistaan n. 90 % johtaa työsuhteeseen koulutuksen päätyttyä. Saranen on toki erikoistunut ICT-alan koulutuksiin Uudellamaalla - voi olla, että Savossa metallialalla tilanne huonompi (yritys joutuu toki maksamaan myös niiden koulutuksen, joita se ei palkkaa.)
 

Vode

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse osallistuin viime vuonna puolivuotta kestäneelle TE-toimiston koordinoimaan rekrytointikoulutukseen kun vanhassa duunipaikassa oli toistuvia lomautuksia. Meitä muistaakseni aloitti saman koulutuksen 42 henkilöä ja puolen vuoden päästä kurssilta valmistui 40 henkilöä (2 hyppäsi pois kesken saadessaan muualta uuden duunipaikan). Näistä 40:stä 39 työllistyi hänet koulutukseen mukaan ottaneeseen yritykseen. Yksi ei työllistynyt, mutta tässä tapauksessa syy oli ko. henkilön sopimaton avautuminen esimiehelleen.

Tosin tässä tapauksessa tuo koulutus ei voinut millään maksanut yrityksille tuollaisia summia edellä on mainittu tai sitten olen kustannuksista ihan pihalla.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Itse osallistuin viime vuonna puolivuotta kestäneelle TE-toimiston koordinoimaan rekrytointikoulutukseen kun vanhassa duunipaikassa oli toistuvia lomautuksia. Meitä muistaakseni aloitti saman koulutuksen 42 henkilöä ja puolen vuoden päästä kurssilta valmistui 40 henkilöä (2 hyppäsi pois kesken saadessaan muualta uuden duunipaikan). Näistä 40:stä 39 työllistyi hänet koulutukseen mukaan ottaneeseen yritykseen. Yksi ei työllistynyt, mutta tässä tapauksessa syy oli ko. henkilön sopimaton avautuminen esimiehelleen.

Tosin tässä tapauksessa tuo koulutus ei voinut millään maksanut yrityksille tuollaisia summia edellä on mainittu tai sitten olen kustannuksista ihan pihalla.
Täällä oli vastaavantyylinen kurssi, mikä ei todellakaan maksanut firmoille mitään. 16 osallistujasta 3 sai työpaikan. Muille ei edes tarjottu mitään, eikä niillä firmoilla ollut mitään muuta halua kuin saada ilmaisia työntekijöitä. Ja kaikki kurssille osallistuneet oli siis tutkinnon suorittaneita, ei mitään peruskoulupohjaisia.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Täällä aina hakuvinkkejä kysellään, mutta onko kuvien käytöstä CV:ssa ollut minkä verran puhetta.

Kaveri tarvitsi puljuunsa taas uuden työntekijän naisvaltaiselle alalle. Spontaani repeäminen tuli, kun eräs hakija oli käyttänyt jotain softaa missä oli lisännyt kuvaansa sydämiä. Vilkaisi nopeasti nauraessaan ja aivan pätevänoloinenkin oli, mutta hakemus suoraan roskiin.

Ei terveydenhuoltoalalle nyt vain voi hakea hassuttelulla. Jossain on tietenkin taas neuvottu kuinka pitää koittaa erottua. Sitä ei voi tietää olisiko tullut valituksi, mutta haastatteluun olisi päässyt, jos olisi ollut asiallinen.

Lopettakaa se turha erottuminen, käyttäkää bulkkihakemuksia ja joku sitten palkkaa kyllä.
 

Tuamas

Jäsen
Kaveri tarvitsi puljuunsa taas uuden työntekijän naisvaltaiselle alalle. Spontaani repeäminen tuli, kun eräs hakija oli käyttänyt jotain softaa missä oli lisännyt kuvaansa sydämiä. Vilkaisi nopeasti nauraessaan ja aivan pätevänoloinenkin oli, mutta hakemus suoraan roskiin.

Tutulle yrittäjälle asiantuntijarooliin tuli tuossa kuukausi sitten hakemus jossa oli käytetty hakijan kuvaan snapchatin koirafiltteriä, ei jostain syystä päässyt haastatteluun.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Täällä aina hakuvinkkejä kysellään, mutta onko kuvien käytöstä CV:ssa ollut minkä verran puhetta.

Kaveri tarvitsi puljuunsa taas uuden työntekijän naisvaltaiselle alalle. Spontaani repeäminen tuli, kun eräs hakija oli käyttänyt jotain softaa missä oli lisännyt kuvaansa sydämiä. Vilkaisi nopeasti nauraessaan ja aivan pätevänoloinenkin oli, mutta hakemus suoraan roskiin.

Ei terveydenhuoltoalalle nyt vain voi hakea hassuttelulla. Jossain on tietenkin taas neuvottu kuinka pitää koittaa erottua. Sitä ei voi tietää olisiko tullut valituksi, mutta haastatteluun olisi päässyt, jos olisi ollut asiallinen.

Lopettakaa se turha erottuminen, käyttäkää bulkkihakemuksia ja joku sitten palkkaa kyllä.

Kuvien käyttö normaalissa CV:ssa on hyvin helppoa. Yksi (1) normaali passikuva tai vastaava, ei mitään muuta. Nykyään herättää huomiota eikä välttämättä positiivisella tavalla jos kuvaa ei ole lainkaan, mutta rekrytoija ei halua nähdä sydämiä tai mitään koirakuvia, jolleivät jotenkin liity kiinteästi haettavaan postiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös