Tampereen KOOVEE 2018–2019

  • 81 259
  • 182

Knap

Jäsen
Kooveella 13 pelaajasopimusta, mutta vaikea odottaa keltään noista pelaajista mitään, Risteli voi olla kova veskari tosin Mestiksessäkin. Suurin osa sopimuksista on tehty sen jälkeen, kun mestispaikka oli jo tiedossa, joten mitähän Kooveelta voi odottaa ensi kaudelta? Aikaa onneksi on, mutta jos sopimusuutiset on Kooveen osalta vain näitä suomariukkoja, niin voi tulla pitkä kausi. Lähinnä viiton siihen, että Kooveen puolelta muistaakseni annettiin jossain vaiheessa tyylinen viesti, että Mestikseen ei tulla kumartelemaan, mutta tässä vaiheessa se vielä näyttää siltä.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kooveella 13 pelaajasopimusta, mutta vaikea odottaa keltään noista pelaajista mitään, Risteli voi olla kova veskari tosin Mestiksessäkin. Suurin osa sopimuksista on tehty sen jälkeen, kun mestispaikka oli jo tiedossa, joten mitähän Kooveelta voi odottaa ensi kaudelta? Aikaa onneksi on, mutta jos sopimusuutiset on Kooveen osalta vain näitä suomariukkoja, niin voi tulla pitkä kausi. Lähinnä viiton siihen, että Kooveen puolelta muistaakseni annettiin jossain vaiheessa tyylinen viesti, että Mestikseen ei tulla kumartelemaan, mutta tässä vaiheessa se vielä näyttää siltä.

Olisikohan suoraan laskettu että saadaan se noin 15 sopimusta aikaan kutakuinkin tuttujen pelaajien kanssa ja kärkiketju tulisi sitten Ilvekseessä tai muilta joukkueilta pitkäaikaislainoja.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Liigaseuran kannattajan näkökulmasta Kooveen rosteri tässä vaiheessa kesää vähän hirvittää. Toki en omaa kovin vakuuttavaa tietotaitoa siitä kuinka ja millä aikatuluilla Mestisjengit yleensä kasataan. Omaan silmään näyttää, että Koovee on tällä hetkellä täynnä alakentän pelaajia ja muutama semmoinen toivotaan haku Mestistasolle. Nykyisistä sopimuspelaajista tutuimpia ovat Jesper-Juhani Ilvessuo ja Erik Ahopelto. Ilvessuosta odotettiin liigatason peruspakkia, mutta kehitys pysähtyi ja nuoremmat tulivat ohi. Kai Ilvessuossa silti edelleen potentiaalia on ja Mestis on hyvä paikka kehittyä. Ahopelto vaikutti puolestaan hyvin luistelevalta nöyrältä alakenttien pelaajalta, jonka kehittyminen mestispelaajasta liigatasolle olisi jo yllätys. Lindfors ei mahtunut Ilveksen junnuissa enää A:ssa juuri pelaamaan (Toki Ilveksellä oli poikkeuksellisen paljon hyviä pakkeja tarjolla) ja Jesse Hurme taisi tippua jo B-junnujen jälkeen kyydistä Ilveksessä.

Jos mietitään Ilveksen pelaajia jotka voisivat pelata Kooveessa niin pakistossa se tarkoittaisi lähinnä Jerry Laaksoa, Lassi Thomsonia, Elias Laitamäkeä, Nikolas Matinpaloa ja Tuomas Salmelaa. Oskari Laaksonen tulee varmasti saamaan ison mahdollisuuden Liigassa ja Thomsonkin saa varmasti paikan näyttää. Elias Laitamäellä ja Nikolas Matinpalolla on lähtökohtaisesti vielä matkaa miesten peleihin ja heidän reitti saattaa kulkea hyvinkin Kooveen kautta. Se kuinka isoon rooliin nuoret pakit pystyvät vielä Mestiksessäkään on vielä kysymysmerkki. Rokista tullut pakki Tuomas Salmela on itselleni vielä täysi kysymysmerkki, mutta Kooveessa pelatessaan varma mestistason pelaaja. Jerry Laakso voi hyvinkin olla pelaaja, joka opettlee amerikan vuosien jälkeen vuoden Mestistä ennen Liigaan nousuaan. Ilves on vielä etsimässä puolustajaa, mutta tällä hetkellä alustavan kuusikon muodostaa siis Laaksonen-Flood-Leimu-Vainio-Generous-Parikka. Jos esimerkiksi Thomson tai Laakso onnistuu heti nousemaan kuuden kärkeen, niin loukkaatumisten rasittama Parikka saatta joutua hakemaan vauhtia Mestiksestä.

Hyökkääjiä Ilveksellä on sopimuksen alla tällä hetkellä 14. Julius Valtonen oli viime kaudella suuri (?) pettymys ja lähtökohtaisesti edelleen peränpitäjä järjestyksessä. Ilves hakee käsittääkseni kahta hyökkääjää (Sentteri ja laituri) ja se tuo kaikkien terveenä pysyessä muutaman pelaajan Kooveeseen. Joona Ikonen oli jo viime kaudella fyysisistä puutteistaan huolimatta liigatasoa, mutta iso loukkaantuminen asettaa vähän kysymysmerkkejä. Nykyisistä sopimuspelaajista Kooveessa voisi lähtökohtaisesti pelata esim. Liuksiala, Haapanen tai Antonen (tryout). Toisaalta jokainen noista saattaa pelata liigassakin ja muutama loukkaantuminenkin varmasti tulee. A-junioreista Ilveksellä tuskin on Kooveeseen pelaajia tulossa.

Toivotaan Kooveelle hyvää menestystä muutenkin kuin Ilves-yhteistyön kautta. Hieno ja perinteikäs tamperelaisseua. Näkisin, että kentällisen verran takuuvarmoja mestismiehiä (ja mielellään niitä tulokseen pystyviä) Kooveen pitäisi pystyä sopimuksen alle sitoa, että kausi ei olisi pelkkää selviytymistaistelua.
 

Lätkä

Jäsen
Mikäli KOOVEE olisi seurana paikkakunnan ainoa jääkiekkojengi, niin tämänhetkinen rosteri toisi suorastaan kylmiä väreitä selkäpiihin!

Nooh... eipä satu olemaan paikkakunnan ainoa seura. Kaksi paikkakunnalla Liigassa pelaavaa joukkuetta kasailee vasta pakettejaan, joten eiköhän sieltä elokuun loppuun mennessä liikene KOOVEE:lle pari kolme kentällistä nippanappa liigapelaajia!

KOOVEE on kaikesta huolimatta tamperelaisten (käyt. Ilveksen) farmipaska, vaikka perinteitä seurahistoriasta löytyykin. Joukkue koostunut viimeiset 20 vuotta isoisä-Ilveksen junioreista, eikä tilanne siitä muutu miksikään. Jopa kannattajakuntakin samaa.
 

Kappis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Yleisesti hyvä jääkiekko, Ilves, KOOVEE
KOOVEEn kausikortti-kampanjan deadline meni, toteutuikohan tavoite (500 kpl)? Itse varasin kortin mutta mitään tietoa ei ole tullut. Näyttää KOOVEEn nettisivuilla olevan kausikortin hinta 99 euroa - ilman kampanjaakin. Onkohan taas tyhmää huijattu??!! No täytyy toivoa että ennen kampanjan deadlinea varanneille tulee jotakin extraa kun hinnassa ei tule etua aikaisesta varauksesta.
 

aatu10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viihdyttävä kiekkojoukkue, taitokiekko kunniaan!
... Näyttää KOOVEEn nettisivuilla olevan kausikortin hinta 99 euroa - ilman kampanjaakin. Onkohan taas tyhmää huijattu??!! No täytyy toivoa että ennen kampanjan deadlinea varanneille tulee jotakin extraa kun hinnassa ei tule etua aikaisesta varauksesta.
Nyt hintana näyttää olevan 179€
 

Reverse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
KOOVEE testaa neljää ulkomaalaista.
Slovakialainen puolustaja Branislav Pavuk, joka on nuorten MM-mitalisti, tshekkiläinen puolustaja Tomas Daucar sekä venäläiset hyökkääjät Dmitri Shaburov ja Aleksander Kregan.
Aamulehden uutinen

Tämän hetken sopimuspelaajat
Maalivahdit: Lassi Yrjölä, Tomi Risteli.
Puolustajat: Joni Mäkelä, Risto Lindfors, Jaska Ojanperä, Jesper-Juhani Ilvessuo, Saska Putkonen, Erno Hopponen.
Hyökkääjät: Kristian Tikka, Ville Lehtonen, Jesse Hurme, Erik Ahopelto, Alex Hukki, Miika Rissanen, Niki Huovinen.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo

ktmike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Eiköhän tässä kasata mahdollisimman laajaa rosteria Kooveelle. Ei näistä monta mestistä varmaan pelaa, Kooveen A:ssa varmaankin. Huomenna lekiä vastaan on sitten varmaan ihan miehiäkin mukana.
 

Takamies

Jäsen
Tryoutilla mukana:
Mukana 16-vuotias junnu, Suomi-sarjan täytepelaaja, A-junnujen Mestiksestä ja pari junnua Jukureista. Jos nyt ihan suoraan sanotaan, niin mielestäni tämän tason kavereita ei pitäisi olla Mestis-joukkueen kokoonpanossa edes harjoituspeleissä.
Pojat varmaankin kiittävät kannustuksesta ja avoimesta asenteestasi, etenkin, kun varmaan olet tutustunut näihinkin pelaajiin muuallakin, kuin elitessä. Hienoa, että KooKoo:n kokoonpanossa ei ole juniori ikäisiä pelaajia... Tosin illan vastustajalla taitaa olla neljä kentällistä junnuja?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
@ktmike @Takamies

Tunnustan rehellisesti, että en ollut huomannut että vastassa on A-junnut. Mutta KooVee pelaa kuitenkin miesten joukkueen nimellä virallista harjoituspeliä, joten en näe siinä oikein mitään hyötyä kenellekään, että mukana on ~kentällinen sellaisia pelaajia joilla rahkeet eivät vielä riitä lähellekään Mestis-tasoa. Toki tunnustan rehellisesti myös sen, että arvio on puhdasta elite-tilastotietämystä. Mutta Takamies osannee halutessaan kertoa, että ketkä esim. tästä porukasta ovatkin oikeasti kelvollisia pelaajia Mestis-jengiin.

Tsemppiä kuitenkin nuorille kokelaille. KooVeeta vastaan minulla ei ole mitään, oikeastaan päinvastoin: perinteinen seura on ihan mukava asia nähdä Mestiksessä, vaikka vähän sarjan farmiastetta lisääkin. Poikkeuksellisesti joutuu jopa toivomaan joukkueeseen merkittäviä laina-apuja, koska materiaali on ainakin vielä toistaiseksi hyvin köykäistä Mestikseen. Ei ole hyväksi sarjallekaan, jos joku joukkue on selvästi muita huonompi ja jämähtää perälle. Toivottavasti siis saatte vahvistuksia, tällaiset tryout-pelaajat eivät kuitenkaan vahvituksiksi kelpaa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kovaa kritiikkiä KOOVEElle.

Ja ainakin tällä haavaa myös aiheellista. Hyvin samalla lailla olen itsekin kirjoittanut palstalle. Joko KooVeen sisällä on huomattavasti parempaa tietoa pelaajistaan kuin meillä muilla, takataskussa on joku hyvä suunnitelma-b tai sitten kauteen lähdetään tarkoituksella ihan hupihengessä. Toivon jompaa kumpaa kahdesta ensimmäisestä vaihtoehdosta.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
No kyllähän jo valmentaja-valinta kielii tästä hupimeiningistä. Ei Pajuli ole mitenkään uskottava valmentaja edes Mestikseen. Siinä ja siinä olisiko Seppo Hiitelä ollut yhtä hauska läppä.
 

ktmike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
sama oli tilanne myös vuosi sitten myös ekoissa harkkapeleissä, jos nyt oikein muistan. Niistä pelaajista hyvä jos kentällinen tai 2 pelasi keväällä karsinnoissa. Itse uskon että kentällinen kokeneita pelaajia tulee vielä. Itse odotan että sandvik, anttila, niemi, sulo, törmänen ja jopa hilden saattavat ilmestyä pelaamaan. Puolustajista aalto ja friman viime kauden porukasta olis toiveissa. mutta käsittääkseni he ovat lopettaneet
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toisaalta onhan tuossa jonkinlainen "runko" valmiina, jos oletetaan että siihen ketjullinen "lainapelaajia" tulee Ilveksestä ja muualta niin muuttaahan se tilannetta jo, toki se muutama oikea mestispelaaja pitäisi saada lainapelaajien lisäksi että kunnolla olisi yllätysmomentteja jumbosijaa korkeammalle. Lekiä vastaan tuli rajusti turpaan, mutta tilanne voi vielä tasoittua kauden mittaan kun joukkueissa vaihtelee lainapelaajien määrä. Toki eihän ne Ilveksenkään pelaajat mitään supervahvistuksia ole, jos vertailaan vaikka ihan jo mitä vaikka Tappara voi Lekiin lähettää.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toisaalta onhan tuossa jonkinlainen "runko" valmiina, jos oletetaan että siihen ketjullinen "lainapelaajia" tulee Ilveksestä ja muualta niin muuttaahan se tilannetta jo, toki se muutama oikea mestispelaaja pitäisi saada lainapelaajien lisäksi että kunnolla olisi yllätysmomentteja jumbosijaa korkeammalle. Lekiä vastaan tuli rajusti turpaan, mutta tilanne voi vielä tasoittua kauden mittaan kun joukkueissa vaihtelee lainapelaajien määrä. Toki eihän ne Ilveksenkään pelaajat mitään supervahvistuksia ole, jos vertailaan vaikka ihan jo mitä vaikka Tappara voi Lekiin lähettää.

Edelleen painotan sitä, että tämän Ilveksen "kentällisen" varaan ei kannata paljon laskea. Ilveksellä on sopimuksen alla se 14 hyökkääjää ja siitä pari ylitse jäävää tuskin ovat mitään sateentekijöitä, jos Ilves sattuu säästymään ilman loukkaantumisia. Eniten siellä lienee tyrkyllä Julius Valtonen, joka varmaan on Mestikseen ihan hyvä pelaaja. Sen lisäksi voi hyökkäyspäähän tulla pari A-junnua, joiden potentiaali tulevaisuudessa on ehkä Liigan alakentissä. Saattavat yhtä lailla pelata myös Ilveksen A-nuorissa.

Puolustuspäähän on treenipelien perusteella tyrkyllä junnu Nikolas Matinpalo, joka yhtälailla saattaa pelata isossa roolissa A-junnuissa. Elias Laitamäki ja Tuomas Salmela ovat treenipelien perusteella lähellä liigapaikkaa molemmat ja eiköhän siellä seitsemän pakin joukossa jotain loukkaantumisiakin ole pitkin kautta. Jerry Laakso voisi olla Mestis-tasolle ykköspakki, mutta on tryoutilla Ilveksessä ja se kuvio lienee aika avoin vielä.

Kyllä näkisin, että ainakin kentällisen verran Kooveen pitäisi oikeita Mestis-pelaajia vielä kokoonpanoonsa naarata, että se pystyisi taistelemaan muustakin kuin kunniasta.
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Itse odotan että sandvik, anttila, niemi, sulo, törmänen ja jopa hilden saattavat ilmestyä pelaamaan. Puolustajista aalto ja friman viime kauden porukasta olis toiveissa. mutta käsittääkseni he ovat lopettaneet

Luettelemasi pelaajat eivät juuri Kooveen tilannetta muuttaisi. Kaikki hyviä pelaajia Suomi-sarjaan, mutta ei enää Mestikseen. Toki nykyistä Kooveen porukkaa vahvistaisivat mutta eivät muuttaisi paljoakaan tilannetta isossa kuvassa. Niemi voisi vielä varmaankin pärjätä ihan hyvin Mestiksessä ja ehkä Sandvik tai Anttila Koovee-ikonina. Kokemusta kyllä kaikki mainitsemasi pelaajat toisivat mutta siihen se sitten jääkin.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Edelleen painotan sitä, että tämän Ilveksen "kentällisen" varaan ei kannata paljon laskea. Ilveksellä on sopimuksen alla se 14 hyökkääjää ja siitä pari ylitse jäävää tuskin ovat mitään sateentekijöitä, jos Ilves sattuu säästymään ilman loukkaantumisia. Eniten siellä lienee tyrkyllä Julius Valtonen, joka varmaan on Mestikseen ihan hyvä pelaaja. Sen lisäksi voi hyökkäyspäähän tulla pari A-junnua, joiden potentiaali tulevaisuudessa on ehkä Liigan alakentissä. Saattavat yhtä lailla pelata myös Ilveksen A-nuorissa.

Joo varmaan yhteistyö muidenkin seurojen/pelaajien kanssa mahdollinen, mutta toisaalta jos valmennus ja organisaatio ei tarpeeksi palvele niin ei sinnekään välttämättä liikaa tunkua ole ainakaan pitemmillä koko kauden lainoilla joita varmaan monella löytyy näiden 5 pelaajan lisäksi joita voi kerralla peluttaa.

Tietenkin tuossa juuri tuo että vaikka 5 hyvätasoistakin lainaa tulisi niin kyllä niitä muillekin seuroille lainoja tulee, että silloin se oma materiaali enemmän ratkaisee. Oma pointti lienee edellisessä viestissä se että kyllähän lopulta aina muutama joukkue floppaakin että jos saa jotenkin yhteneväisen "suomisarjajoukkueen" kasaan ja sitä täydennettyä jonkinlaisilla kärjillä niin ei sitä ehkä viimeiseksi ainakaan joudu. Lisäksi säästää hieman rahaakin mitä myöhemmin pelaajia hankkii vaikka suurista säästöistä ei puhutakaan. Tietenkin onhan tässä ainakin mestiskauden alkuun vielä pitkä aika vaikka jo sitä ennen Suomen CUP pelejä pelataankin. Kerkee kärkkyä niitä vapaita pelaajia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös