Vancouver Canucks 2018–2019

  • 96 760
  • 364

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kesän varaustilaisuus kolkuttelee jo ovelle, joten voisi availla myös Vancouverin ensi kauden kausiketjun. Viime kautta ei jaksaisi miettiä enää tässä sen suuremmin uudestaan, mutta sanottakoon siitä lyhyesti pari asiaa, joilla on suuremmin merkitystä myös tulevaisuuteen.

Joukkueen keulakuvina lähes kaksikymmentä vuotta pelanneet Sedinin kaksoset lopettivat pitkät ja upeat uransa, joten ensi kauteen lähdetään nyt suurten kysymysten johdolla. Sedinien merkitys joukkueelle oli kentällä melko iso ylivoimaroolien kautta, mutta varmasti vielä suurempi merkitys oli heidän arvonsa joukkueen sisällä henkiselle puolelle. Joukkueella on nyt uuden kapteeniston valinta edessään ja samalla Canucks tulee ajamaan Kaksosten tilalle uutta sukupolvea.

Tuo uusi sukupolvi vaikuttaa etenkin hyökkäykseen ja Sedinien luistinten täyttäjiksi olevan onneksi paremmalla mallilla kuin pitkään aikaan joukkueen historiassa. Bo Horvat on kehittynyt koko ajan, hän oli viime kaudella joukkueen arvokkain pelaaja ja pelaa jo kovalla tasolla kahden suunnan peliä. Hän on mahdollinen tuleva kapteeni Henrik Sedinin työn jatkajaksi. Brock Boeserin tulokaskausi ei jättänyt varmaan ketään kylmäksi ja ilman loukkaantumista Boeser olisi voinut rikkoa jopa 40 maalin rajan.

Jake Virtanen otti isoja askelia eteenpäin ja vaikuttaa nyt tulevaisuuden NHL-pelaajalta. Adam Gaudette valittiin viime kaudella yliopistosarjojen arvokkaimmaksi pelaajaksi ja osoitti loppukaudella hyviä otteita NHL:ssä. Viime kesän ykköskierroksen varaus Elias Pettersson voitti SHL:ssa oikeastaan kaiken mahdollisen ja toinen nuori ruotsalaishyökkääjä Jonathan Dahlen valittiin Allsvenskanin arvokkaimmaksi pelaajaksi. Viime kesän toisen kierroksen varaus Kole Lind takoi kovia tehoja WHL:n puolella. Tuohon on hyvä rakentaa tulevaisuuden hyökkäystä.

Puolustus onkin sitten vaikeampi paikka. Joukkueella oli viime kaudella mielestäni NHL:n huonoin alakerta etenkin kun ottaa huomioon ykköspuolustaja Chris Tanevin erittäin rikkonaisen kauden. Tanev ja Alex Edler pystyvät edelleen pelaamaan top4-roolia ja Troy Stecher on rajatapaus sinne, mutta muu osasto ei täytä top4-puolustajan saappaita.

Michael Del Zotto, Erik Gudbranson, Alex Biega, Derrick Pouliot ja Ben Hutton ovat kaikki korkeintaan kolmosparin puolustajia NHL:ssä. Joukkueen alakerrasta puuttuu terävä kärki edelleen eikä sellaista ole tulossakaan ellei puolustusta muokata rajummalla otteella ja siihen keskitytä oikein. 

Maalilla Jacob Markström ja Ruotsin MM-kisasankari Anders Nilsson on kelvollinen kaksikko, mutta kaukana esimerkiksi takavuosien Luongo-Schneider -kaksikosta. Farmissa lupaava Thatcher Demko on tulossa ylös kahden seuraavan kauden aikana ja saattaa hyvinkin olla joukkueen tuleva ykkösmaalivahti. Demkolle on luvassa mahdollisesti ensi kaudella enemmänkin näyttöpaikkoja, ellei Markströmin kova loppukausi viime kaudelta saa ensi kauden aikana jatkoa. Nilsson lienee joukkueen maalivahdeista se, joka pistetään kiertoon jossain vaiheessa.

Ensi kaudelle joukkueen sopimustilanne näyttää tältä:

Hyökkääjät:

Loui Eriksson; Cap Hit 6,0m, sopimus loppuu 2022 -> UFA

Bo Horvat; 5,5 / 2023 -> UFA

Brandon Sutter; 4,375 / 2021 -> UFA

Sam Gagner; 3,15 / 2020 -> UFA

Derek Dorsett; 2,65 / 2019 (lopettanut uransa)

Brock Boeser; 0,925 / 2019 -> RFA

Adam Gaudette; 0,916 / 2020 -> RFA

Brendan Gaunce; 0,750 / 2019 -> RFA

Brendan Leipsic; 0,650 / 2019 -> RFA

(Elias Pettersson; 0,925 / 2021) -> RFA

Rajoitetut vapaat agentit:

Jake Virtanen 

Sven Bärtschi

Markus Granlund

Michael Chaput

Rajoittamattomat vapaat agentit:

Jussi Jokinen

Nic Dowd

Darren Archibald

Puolustus:

Alexander Edler; 5,0 / 2019 -> UFA

Chris Tanev; 4,45 / 2020 -> UFA

Erik Gudbranson; 4,0 / 2021 -> UFA

Michael Del Zotto; 3,0 / 2019 -> UFA

Ben Hutton; 2,8 / 2019 -> RFA

Alex Biega; 0,825 / 2020 -> UFA

(Olli Juolevi; 0,863 / 2021) -> RFA

Rajoitetut vapaat agentit:

Derrick Pouliot

Troy Stecher

Maalivahdit: 

Jacob Markström; 3,66 / 2020 -> UFA

Anders Nilsson; 2,5 / 2019 -> UFA

(Thatcher Demko; 0,925 / 2019 -> RFA)


Capfriendlyn ilmoittamat kokonaisluvut Canucksille tällä hetkellä:

Projected Cap Hit: $52,811,179

Projected ltir used: $0

Projected Cap Space: $22,188,821

Roster size: 17/23 (Pettersson kanssa tuo nousee 18 pelaajaan)

Eli palkkakatossa on tällä hetkellä tilaa noin 21 miljoonaa 18 sopimuksella.

Jatkuu...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jatkuu edellisestä..

Uudet sopimukset:

Joukkueen rajoitetuista vapaista agenteista Virtasen, Bärtschin, Granlundin ja Stecherin jatkot olisivat tärkeimpiä. Heistä Bärtschi saattaa olla tosin kaupankin, kun Jonathan Dahlen, Brendan Leipsic ja Nikolai Goldobin haastavat lähitulevaisuudessa vähän samanlaiseen rooliin tilalle halvempina pelaajina. Jos hänestä saadaan kohtalainen korvaus, kauppa on mahdollinen. 

Myös Granlundin tulevaisuus seurassa on tällä hetkellä vähän epävarma rikkonaisen viime kauden jälkeen. Varmasti nuorempi Granlund toivoi itsekin tehoja hienon toissakauden jälkeen ihan eri lailla kuin niitä tuli, ja kauden päättänyt vamma oli lopullinen sinetti lisäämään pettymystä. Uskoisin kuitenkin, että Granlundin puolustusosaaminen Sutterin ketjussa antaa hänelle vielä ainakin yhden lisäkauden osoittaa tasonsa.

Viime kaudella uransa henkiin puhaltaneen Virtasen kanssa tehdään luultavasti lyhyt sopimus ja katsotaan mihin hänen uransa tästä menee. Puolustuksessa Stecher saatetaan kiinnittää jo pitempäänkin sopimukseen. Arvoltaan Stecher oli viime kaudella parempi puolustaja kuin neljän miljoonan jatkon tehnyt Erik Gudbranson, mutta sopimus ei välttämättä niin isoksi nouse. Veikkaan silti yli kolmen miljoonan sopimusta.

Uusiin sopimuksiin rajoitettujen vapaiden agenttien kanssa menee yhteensä ehkä reilu neljä miljoonaa enemmän mitä viime kaudella noille samoille pelaajille maksettiin.

Hyökkäyksen suunnitelma:

Sedinien lopettamisen jälkeen joukkueella on avautumassa hyökkäyspään- ja ylivoiman rooleja jatkossa nuoremmille pelaajille. Viime kaudella Kaksoset ottivat tasakentin noin 75 % aloituksistaan hyökkäyspäästä ja kantoivat ylivoimalla Boeserin ja Horvatin kanssa päävastuun. Nyt tuota vastuuta tullaan varmaankin jakamaan tasaisemmin muille ja mahdollisesti esimerkiksi ensi kauden erittäin mielenkiintoiselle tulokkaalle Elias Petterssonille tullaan antamaan Sedinien tavoin voimakkaasti hyökkääviä minuutteja.

Vancouverin hyökkäyksen suurin tarve olisi kahden ensimmäisen ketjun sentterille ja lyhyellä sopimuksella. Petterssonista ja/tai Gaudettesta saattaa tuohon rooliin kehittyä vielä pelaaja, mutta ei välttämättä vielä ensi kaudella. Petterssonin voisi kuvitella pelaavan pari ensimmäistä NHL-kautta laidalla ja Gaudettea valmentaja Travis Green istutti viime kaudella enemmän puolustavaan rooliin.

Henrik Sedinin lopettamisen jälkeen Horvat jääkin hyökkäysvastuullisessa roolissa yksin mikäli hänelle ei tukea kahden ensimmäisen ketjun keskustaan hankita. Huhuissa Vancouverin on kerrottu olevan erittäin kiinnostunut Washingtonissa Stanley Cupin menneellä kaudella voittaneesta Jay Beaglesta, eikä hänestä saa kyllä tuollaista kakkosketjun sentteriä tekemälläkään.

Minulla ei tosin olisi mitään tuota kovaa työntekijää, aloituseksperttiä ja alivoimaraatajaa vastaan, mutta Beaglen mahdollinen siirtyminen Vancouveriin tarkoittaisi melkein Gaudetten tai Petterssonin pelaamista hyökkäävässä roolissa keskellä. Brandon Sutter ja Beagle pelaisivat tuossa tapauksessa puolustavat minuutit. Kysymykseksi tuossa nousisi se, ajettaisiinko nuoria liian nopeasti liian suureen vastuuseen.

Joukkueen hyökkäyksessä on hyviä palasia, mutta hyökkäys on kokonaisuutena vähän sekaisin eikä ihan kärkeä lukuun ottamatta selkeitä parivaljakkoja tai kokonaisuuksia ole nuorten sisäänajosta johtuen löytynyt. Paljon riippuu hyökkäyksen muodostumisesta sekin, mitä joukkueella jää käteen vapaiden agenttien markkinoilta.

Puolustuksen suunnitelma:

Kuten todettua, puolustus on joukkueen suuri murheenkryyni tällä hetkellä. Ryhmästä puuttuu kiekolliset taitavat puolustajat ja kärki on tullut koko ajan alaspäin. Kärkipuolustajat Tanev ja Edler ovat kärsineet viime kausina ihan liikaa vammoista ja paljon vammoja on nähty myös fyysisellä Erik Gudbransonilla.

Nuorista puolustajista Ben Huttonin kehitykseen tuli seinä eteen, Nikita Tryamkin palasi Venäjälle ja Olli Juolevin kehitys ei ole ollut niin nopeaa kuin Vancouver toivoi varaustilaisuudessa pari vuotta sitten. Oikeastaan vain kovalla asenteella illasta toiseen pelaava Troy Stecher, viime kesän hankinta Michael Del Zotto ja syvyyspuolustaja Alex Biega ovat pelanneet suunnilleen toiveiden mukaisesti.

Vancouver tarvitsisi puolustukseen selkeän noston ja pienen ravistelun. Huonoa ei tekisi käyttää tämän kesän ykköskierroksen seitsemättä varausta puolustajaan (joukkue tosin varaa "paras tarjolla oleva pelaaja -periaatteella") ja nyt ehkä ensimmäistä kertaa voisi tosissaan harkita Tanevinkin myyntiä, mikäli tuo aukko paikattaisiin nuoremmalla puolustajalla muualta (esimerkiksi Toronton Dermott kiinnostaisi). Ben Huttonin tilalle pitäisi miettiä myös toista puolustajaa ja Derrick Pouliot -kortti on luultavasti jo nähty.

Farmin puolella Vancouverin prospectitilanne puolustukseen näyttää korkeintaan kelvolliselta. Ashton Sautner pelasi viime kaudella lupauksia herättävää peliä NHL:ssä, mutta hänen kehityskäyränsä osoittaa kolmospariin. Samoin näyttää Guillaume Briseboisin kehitys. Evan McEnenyn kausi meni pieleen loukkaantumisten vuoksi, eikä tuossa ole takuita mihin suuntaan jo lupaavalta näyttänyt kehitys tulee jatkumaan.

Jordan Subbanin ja Andrey Pedanin suhteen luovuttiin sen sijaan jo toiveista ja kaksikko myytiin viime kauden aikana eteenpäin. Philip Holm olisi saattanut olla vielä ihan käyttökelpoinen puolustaja, mutta hänellä saatiin hyökkäykseen Brendan Leipsic, eikä joukkuetta voi tuosta kaupasta moittia, vaikka puolustuksen syvyyttä se heikensi edelleen.

Mikäli Vancouver onnistuisi hankkimaan ulkoa pari hyvää puolustajaa esimerkiksi Huttonin ja Pouliotin tilalle kahden seuraavan vuoden aikana, tämän kesän ykköskierroksen varaus(?) kehittyisi hyvin, Juolevi tulisi mukaan kovalle tasolle parin seuraavan kauden aikana ja KHL:ssä kehittynyt Tryamkin palaisi joukkueeseen, tilanne voisi tuossa vaiheessa näyttää jo hyvältä. Esimerkiksi tuohon tilanteeseen on vain pitkä matka tällä hetkellä ja paljon kysymysmerkkejä edessä.

Maalivahtien suunnitelma:

Vancouverin maalivahtitilanne on tällä hetkellä kohtalaisella tasolla. Ykkösvahti Jacob Markströmin kauteen mahtui tason heittelyä ja mielestäni liikaa helppoja maaleja, mutta hän paransi kauden mittaan (oliko tekniikkakysymys, kuten hän itse sanoi?) ja piti myös joukkuetta paljon pinnalla. Ei Markström mikään parhaiden kausien Luongo ole, mutta pystyy hyvinä iltoina kääntämään pelejä.

Kakkosmaalivahti Anders Nilsson oli parhaimmillaan menneen kauden aikana kauden alussa ja kauden jälkeen MM-kisoissa. Hyvän alkukauden jälkeen Nilssonin peli sukelsi ilmeisesti kadonneen itseluottamuksen jälkeen todella alas ja ehkä paremman puolustuksen edessä hän olisi saattanut olla hyväkin maalivahti. Ajankysymys tällä hetkellä, milloin Demko ajaa Nilssonin ohi.

Jatkuu...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Yhteenveto kokoonpanosta:

Ketjukokoonpanoja kun olen rustaillut tässä vaiheessa, niin lähes aina olen mennyt syvälle suohon omissa hahmotelmissani. Kuitenkin kun on mahdoton tietää tulevista siirroista ja nuorten kehittymisestä, niin mennään näillä tiedoilla seuraavilla kokoonpanoilla:

Leipsic - Horvat - Boeser
Bärtschi - Gaudette - Pettersson
Granlund - Sutter - Eriksson
Gagner - "Beagle"(?) - Virtanen

Edler - Stecher
"de Haan"(?) - Tanev(?)
Del Zotto - Gudbranson
Biega/Juolevi

Markström
Nilsson

Luultavasti tuo tulee olemaan siis aika paljonkin erilainen kauden aikana kuin nyt. Jos mennään tästä hetkestä vuosi taaksepäin, niin tuolloin ei ollut tietoa Gaudetten, Petterssonin, Leipsicin, Gagnerin, "Beaglen(?)", Virtasen, Del Zotton, "de Haanin(?)" eikä Nilssonin tulosta mukaan. Eli yhdeksän yhteensä 20 vakiroolin pelaajasta on uusia jos mukaan lasketaan mahdollinen UFA-sentteri ja UFA-puolustaja.

Yhteenveto tilanteesta:

Joukkueen tilanne on edelleen se, että kokoonpano ei riitä paperilla kisaamaan playoff-paikasta. Sedinien lopettaminen teki suuren heikennyksen joukkueeseen ja nuorten onnistumisesta ei osaa sanoa mitään varmaksi. Näin fanina on kuitenkin hieno nähdä, että joukkueeseen ollaan ajamassa nuoria sisään ja vielä Boeserin ja Petterssonin kaltaisia nuoria helmiä. Varmasti ensi kauden pelejä on samalla toisaalta myös outo katsella ilman Kaksosia.

Varaustilaisuus aloittaa näennäisesti uuden kauden tulevana viikonloppuna. Vancouverilla on siinä hyvät asetelmat, vaikka viime kauden lopun Sedinien viimeiset pelit ja joukkueen piristyminen niihin asemia heikensivätkin. Seiskavuorolta on kohtalaisen hyvä mahdollisuus saada joku tulevaisuuden avainpelaaja mukaan tuohon muiden nuorten rinnalle.

Vancouver etenee nyt maltilla eteenpäin, mutta nuoret saavat isot saappaat täytettäviksi jos ovat valmiita ne viime kauden Boeserin tavoin kantamaan.

Prospect-ranking (listalle päästäkseen pitää olla pelattuna alle 25 peliä NHL:ssä, mitat Elite prospect -sivustolta):

1. Elias Pettersson; sentteri/oikea laitahyökkääjä, 19 vuotta, 188cm, 75kg

Listan ykkösestä ei ole epäselvyyttä. Petterssonin kausi SHL:ssä oli historiallisen kova. Hän voitti 19 vuotiaana sarjan pistepörssin niin runkosarjassa kuin playoffeissa, rikkoi yli 40 vuotta vanhoja ennätyksiä, voitti joukkueensa kanssa mestaruuden ja lähes kaikki mahdolliset henkilökohtaiset palkinnot mitä yksi pelaaja voi voittaa.

Pettersson on lähes täydellinen hyökkäyspään lupaus. Hänen pelinrakennustaitonsa olivat viime kaudella eliittitasoa SHL:ssä ja laukojana häntä parempaa Canucksista ei löydy kuin Boeser. Hänen paras avunsa on silti kyky ajatella peliä. Hän näytti olevan SHL:ssä vuosia pelanneita ammattilaisia vastaan pari kolme askelta ylempänä pelin hahmottamisessa.

Petterssonin heikkous on voimapuolella. Hänellä on hyvin mittaa esimerkiksi kiekon suojaamiseen, mutta hän on erittäin laiha poika vielä tällä hetkellä. Massaa ja voimaa pitää varmaan saada lisää ennen kuin Petterssonia voi kaavailla NHL:ssä pelaamaan keskelle. Pelinäkemys ja hyökkäyspään taidot riittävät jo ennen sitä luultavasti hyvään pistetahtiin. Petterssonia lupaavampaa prospectia Canucksilla ei ole ollut neljännesvuosisataan.

2. Thatcher Demko; maalivahti, 22 vuotta, 193cm, 87kg

Demko pelasi erinomaisen kauden Utican maalilla todella kokemattoman puolustuksen takana ja kehittyi jälleen eteenpäin. Hän oli yksi AHL:n eniten pelanneista maalivahdeista ja otti selvän ykkösvahdin roolin hyvältä farmimaalivahdilta Richard Bachmanilta. Loppukaudella Demko pääsi pelaamaan yhden pelin NHL:ssä ja vaikka näyttikin tuossa pelissä vähän hermoilevan, Vancouver otti voiton Demkon ensimmäisestä pelistä.

Isokokoinen maalivahti on ollut aina erittäin nopea reflekseistään ja loistaa etenkin jalkatyössä. Tekniikkapuoli on mennyt hiljalleen eteenpäin farmissa, mutta sijoittumisessa on vielä vähän töitä. Demko on tulossa kuitenkin vahvasti farmista ylös ja vaikuttaa nyt tulevaisuuden ykköstorjujalta NHL:ssä.

3. Olli Juolevi; puolustaja, 20 vuotta, 191cm, 90kg

Juolevin kehitys ei ole ollut niin nopeaa kuin Vancouverissa toivottiin, mutta hän näyttää olevan hyvällä tiellä tulevaisuuden NHL-puolustajaksi. Mikäli Juolevi ei olisi ollut aikanaan ikäluokkansa vitosvaraus, hän olisi nyt monen papereissa lupaavimpia puolustajia mitä Canucks on varannut. Nyt hän on monelle jonkinlainen pettymys ja joidenkin papereissa hän ei vaikuta tulevaisuuden NHL-pelaajalta.

Juolevi otti menneellä kaudella kehitysaskelia eteenpäin SM-Liigassa ja pelasi kauden kahdessa tärkeimmässä paikassa kauden parasta peliään. Hän oli jo hyvä puolustaja SM-Liigan runkosarjassa (äänestettiin tulokkaista neljänneksi vajaasta kaudesta huolimatta), mutta nosti pelinsä tasoa selvästi playoffeissa. Nuorten MM-kisoissa hänen selvästi paras pelinsä oli kisojen viimeinen ja ratkaiseva Suomen peli.

Juolevin peliäly, pelin avaamistaidot ja kiekon syöttämistaidot lupaavat hänelle melko varmaa NHL-uraa. Kysymykseksi nousee lähinnä se, millä tasolla tuo ura tulee olemaan. Tällä hetkellä Juolevi vaikuttaa olevan tiellä kakkosparin moderniksi kiekolliseksi puolustajaksi. Oman pään peliä ja fyysisyyttä pitää vielä kehittää. Pahitteeksi esimerkiksi tulevaisuuden ylivoimaroolia ajatellen ei olisi myös jos lämäri lähtisi kovempaa.

4. Adam Gaudette; keskushyökkääjä, 21 vuotta, 185cm, 83kg

Viime kaudella Gaudette voitti yliopistosarjassa oikeastaan kaikki mahdolliset henkilökohtaiset palkinnot, mukaan lukien parhaalle yliopistopelaajalle annettavan Hobey Baker Awardin. Hän tuli suurten odotusten siivittämänä ylös pelaamaan ja ehti pelaamaan loppukaudella viisi peliä. Noissa peleissä Gaudette jäi pisteittä ja ei päässyt ylärimaa lähemmäs, mutta pelasi hyvin ja odotuksia herättävästi ensimmäiset luistimen piirtonsa NHL:ssä.

Gaudetten kerrotaan olevan samanlainen armoton harjoittelija kuin Boeserinkin ja tuo voi hyvin pitää paikkansa, sillä harvasta viidennen kierroksen varauksesta kehittyy noin lupaava nuori hyökkääjä, mitä Gaudettesta on tullut. Hänelle tullaan antamaan kaikki mahdollisuudet onnistua uralla Vancouverissa. Mikäli kehitys menee eteenpäin parin viime kauden aikana nähdyllä tavalla, Gaudette voi olla vielä iso tekijä joukkueen tulevaisuutta.

5. Jonathan Dahlen; vasen laitahyökkääjä, 20 vuotta, 181cm, 80kg

Dahlen valittiin Ruotsin Allsvenskanin parhaaksi hyökkääjäksi ja arvokkaimmaksi pelaajaksi viime kauden jälkeen. Hän oli myös avainroolissa nostamassa seuraansa SHL:ään kauden lopussa. Etenkin siihen nähden että Dahlenin kausi alkoi mononukleoosilla, hän pelasi hienon kauden. Kausi loppui Utican joukkueessa farmin puolella, jossa hän sai paljon kehuja pelinrakentamiskyvyistä ja hänen suurimmasta vahvuudesta, pelaamisesta maalin lähellä.

Ensi kauden Dahlen aloittaa luultavasti farmissa, mutta hän saattaa raivata tiensä ylös jos kehitys menee jälleen eteenpäin. Ensimmäisiä luistimen potkuja pitää kehittää fysiikan kanssa ja käsissä voi olla tulevaisuuden kahden ensimmäisen ketjun hyökkääjä.

6. Kole Lind; oikea laitahyökkääjä, 19 vuotta, 185cm, 84kg

Vancouverin viime kesän toisen kierroksen varaus Lind teki WHL:ssä 39 maalia ja 95 pistettä 58 peliin. Hän oli Kelownan hyökkäyksen arvokkain pelaaja ja koko WHL:ssä kakkonen ottelukohtaisissa "primary pointseissa". Hänen 1.64 pistettä/peli oli WHL:n kuudenneksi paras lukema ja toiseksi paras lukema viime kesänä varatuista pelaajista.

Lindin parhaat avut hyökkääjänä ovat hänen pelisilmänsä ja pelinrakentamiskykynsä, mutta myös laukaus on erittäin hyvä. Hän pelaa peliä, jolla pääsee usein vastustajan ihon alle ja saa osakseen myös paljon fyysistä peliä, mutta saskatchewanilainen tuntuu vain syttyvän siitä. Lindin heikkoutena on ollut pieni epätasaisuus otteissa. Ensi kaudella Lind pelaa farmin puolella ja silloin nähdään paremmin minne hän on urallaan menossa.

7. Jonah Gadjovich; vasen laitahyökkääjä, 19 vuotta, 188cm, 95kg

Gadjovich meni tehoissa vähän taaksepäin varausvuodesta ja vaikka tuo on usein hälyttävä merkki, Gadjovichin kohdalla kyse oli nähdäkseni pitkälle loukkaantumisesta. Isokokoinen voimahyökkääjä pärjäsi pelillisesti kuitenkin sen verran hyvin, että hänet valittiin Kanadan nuorten maajoukkueeseen nuorten MM-kisoihin ja mielestäni myös onnistui kisoissa.

Vaikka Gadjovichilla on kova laukaus, hänen suurin vahvuus pelaajana on olla ketjussaan likaisia maaleja tekevä hyökkääjä. Hänellä on hyvät hyökkäyspään vaistot ja kun niihin lisätään iso koko ja hyvä silmä käsi koordinaatio, hän on oivallinen hyökkääjä rynnimään maalille ja iskemään irtokiekkoja sisään. Gadjovich pelaa myös hyvin kahteen suuntaan ja kehittyi menneen kauden aikana etenkin syöttelijänä.

Gadjovichin suurin heikkous on tällä hetkellä lähtönopeudessa. Mikäli hän ei saa sitä parempaan kuntoon, hänellä ei ehkä ole koskaan toiveita nelosketjua korkeampaan rooliin. Mikäli taas tuo kehittyy, Gadjovichista saattaa tulla yksi viime kesän parhaista varauksista toiselta kierrokselta.

8. Michael DiPietro, maalivahti, 19 vuotta, 183cm, 91kg

OHL:n parhaaksi maalivahdiksi ja sarjan ykköstähdistöön menneellä kaudella valittu DiPietro on erittäin lahjakas juniorimaalivahti. DiPietro on erittäin nopea ja urheilullinen maalivahti, joka tunnetaan erinomaisesta keskittymiskyvystään. Hieman pieni koko on ollut hänen suurin kritiikin kohteensa, mutta toisaalta maalivahdit kuten Juuse Saros, Antti Raanta ja Jonathan Quick ovat samaa kokoluokkaa. DiPietro on taistelijaluonne, mutta hukkaa välillä tekniikkansa.

Nähtäväksi jää miten DiPietro tuosta kehittyy ja missä on hänen tulevaisuutensa. Vancouverissa voi olla hankala raivata tietä Demkolta pois.

9. Guillaume Brisebois; puolustaja, 20 vuotta, 191cm, 86kg

Vancouverin kesän 2015 kolmannen kierroksen varaus Brisebois pelasi viime kaudella AHL:ssa tulokaskautensa ja kehittyi kauden mittaan hyvin. Etenkin kauden loppu oli vahva, kun hän pääsi omalle vasemmalle puolelle pelaamaan pakkiparinsa Philip Holmin kaupan jälkeen. Loppukaudella Briseboisille alkoi tulla myös roolia Utican erikoistilanteista.

Brisebois ei ole ollut koskaan mikään älytön pistemies, mutta hänen luistelu on hyvää ja mittaa löytyy tulevaisuuden NHL-puolustajaksi varsin hyvin. Hän on taistelijaluonne ja johtaja kentän ulkopuolella. Kyvyt eivät luultavasti vie koskaan häntä NHL:ssä suuriin parrasvaloihin, mutta hänestä voi kehittyä hyvin liikkuva kolmosparin puolustaja.

10. Petrus Palmu; laitahyökkääjä, 20 vuotta, 171cm, 81kg

SM-Liigan viime kauden parhaaksi tulokkaaksi valittu Palmu on hyvä hyökkäyspään pelaaja. Hän on nopea, hänellä on hyvä pelikäsitys, hän osaa laukoa kovaa ja nopeasti ja menee ahtaisiinkin tilanteisiin pienestä koostaan huolimatta. Palmu on varreltaan lyhyt, mutta samalla voimakasrakenteinen ja häneltä on vaikea ottaa kiekkoa pois.

Palmun mahdollisuudet luoda tulevaisuuden NHL-ura eivät ole suurimmat mahdolliset, mutta aika harvalla kuudennen kierroksen varauksella ne sitä ovat. Kuitenkin Palmu pärjäsi hienosti kapeassa kaukalossa OHL:ssa ja menneellä kaudella miesten sarjassa Liigassa. Seuraava hyppy olisi ottaa AHL-paikka ensi kaudella. Hän teki sopimuksen jo Vancouverin kanssa.

Tästä keskustelua käyntiin tässäkin ketjussa...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Aloitetaan keskustelu tuolla viime yön uutisella: Daniel and Henrik Sedin awarded 2017-18 King Clancy Trophy

King Clancy myönnetään pelaajalle, joka parhaiten ilmentää johtajuutta kentällä ja sen ulkopuolella ja joka on tehnyt suuren vaikutuksen yhteiskunnalle. Kaksoset tekivät tuossa historiaa, sillä he olivat ensimmäisiä veljeksiä jotka tuon voittivat. Henrik Sedin teki myös historiaa, sillä hän on ensimmäinen pelaaja, joka on voittanut palkinnon kahdesti. Daniel Sedinista tuli kolmas pelaaja Canucksin historiassa, joka on voittanut tuon arvostetun palkinnon. Henrik Sedinin lisäksi myös Trevor Linden voitti aikanaan King Clancyn.

Through the charitable arm of the Vancouver Canucks, the Canucks for Kids Fund, Daniel and Henrik have supported BC Children's Hospital not only by making frequent visits to spend quality time with the children dealing with serious illnesses, but also by purchasing and donating thousands of dollars worth of Canucks game tickets to those same kids and families. In addition, they have been the face of the Jeans Day provincial fundraiser for several years, helping BC Children's Hospital Foundation raise more than $1 million alone in 2018. The Sedins along with their spouses also made a joint $1.5 million donation to help build a brand new BC Children's Hospital in 2010.

The Sedins are also proud supporters of Canuck Place Children's Hospice which provides pediatric palliative care to BC's sickest children and their families. They help create lasting memories for the Canuck Place families with numerous visits and ticket donations year after year. They are also committed to the Canucks Autism Network (CAN) which provides awareness, support, and programming for individuals and families living with autism. They regularly participate in the annual CAN Sports Day, helping create lasting memories for the participants and families. Daniel and Henrik have also been supporting some of the province's most vulnerable families at the Canucks Family Education Centre over the last several years.

In addition to their contributions with the Vancouver Canucks, the Ornskoldsvik, Sweden natives established a charitable foundation to reach even more people in the community. The Sedin Family Foundation works with schools, community groups and social service agencies to identify needs and find creative and unique ways to make a difference for children and families. In March 2018, the Foundation sponsored 15 First Nations Youth from the remote town of Port Hardy to attend the Gathering Our Voices Indigenous Youth Leadership Training conference in Richmond, BC. The Sedins additional community involvement include donating to numerous community projects such as cultural centre and playground builds, as well as kids sports programs, across British Columbia.

Huippu-urheilijat ovat harvassa. Vielä harvemmassa on huippu-urheilijoita, jotka tekevät edes osan Sedinien työstä yhteiskunnan eteen.

***

Brock Boeser oli parhaan tulokkaan Calder-äänestyksessä kakkonen Islandersin Barzalin jälkeen. Vain kolme tulokasta on tehnyt viimeisten 20 vuoden aikana enemmän pisteitä kuin Barzal nyt ja nuo olivat Ovechkin, Crosby ja Malkin. Boeser olisi voinut terveenä tehdä 40 maalia surkeassa joukkueessa, mutta tuokaan ei olisi välttämättä riittänyt tällä kaudella. Ihan oikealle pelaajalle siis tuo palkinto meni ja äänestyksen erokin kertoi jo siitä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Benningia oltiin haastateltu draftiin Sekarasin ja Pricen toimesta. Lyhyesti vapaalla "suomennoksella" Benningin kommentteja tuosta;

- Uskoo, että joku hyökkääjä on pudonnut tuossa seitsemännelle sijalle. Ei ole ajatusta miten joukkueet ajattelevat, mutta hyvä pelaaja on tulossa 7. vuorolla.

- Nosti esiin sentterin saamisen vaikeuden ja kertoi, että jos pidät jostakin, pitää vaan varata sellainen, saada systeemiin ja kehittää. Vaikuttaa lähes mahdottomalta treidata sellaista.

- Tulee olemaan mielenkiintoinen päivä ihan kärjen ukopuolella. Sijoilla 3-10 varatuissa pelaajissa saattaa olla järjestys, jota kukaan ei osaa veikata. Joten tuo voi olla hyvä asia Canucksille.

- Peli on todella nopeaa tällä hetkellä. Kun katseli playoff-kiekkoa, peli oli erittäin nopeaa. Mutta edelleen etenkin pelisilmä nousee arvoonsa.

- Lähtee katsomaan miten drafti lähtee etenemään. Jos tulee tilaisuus hankkia ylimääräinen vuoro, joukkue katsoo tilannetta. Mutta uskoo saavansa seiskavuorolla pelaajan joka voi olla top6-hyökkääjä tai top4-puolustaja.

- Benning sanoi, että uskoo Wahlströmin tulevaisuuden olevan laidalla. Hänellä on erittäin nopeasti lähtevä ja tarkka laukaus. Hän saa kiekon haltuunsa ja osaa todella laukoa.

- Näkee draftin sellaisena missä on paljon syvyyttä puolustuksessa. Jos joukkueen taktiikkana on ottaa mielestään paras pelaaja ykköskierroksella, hän luottaa siihen että 2-7 kierroksilta löytyy puolustajia.

Otetaan nuo nyt sitten miten tahansa. Benning on ollut perinteisesti vaitelias ennen varaustilaisuutta (verrattuna esimerkiksi Gillisiin tai Burkeen takavuosina) eikä ole antanut juuri mitään ulos.

***

Mattthew Sekeras veikkasi Canucksin tämän vuoden draftiin ykköskierroksen osalta seuraavaa työlistaa:

- Näkee joukkueen olevan kiinnostunut kauppaamaan alaspäiin Chicagon tai Rangersin kanssa (8/9 vuorot).
- Ottaa Zadinan tai Tkachukin jos he ovat vapaina (epätodennäköistä)
- Ottaa puolustajan (Hughes, Dobson, Bouchard järjestys)
- Ei ota Wahlströmiä tai Boqvistia.

Sekaras on ollut asioista hyvin perillä ennenkin ja tiesi esimerkiksi Juolevin. Toisaalta ei hänkään aina osu ja esimerkiksi viime kesänä Sekeras ei tiennyt Petterssonista.

***

Omat suosikkini ykköskierrokselle olisivat järjestyksessä (lasken Dahlinin ja Svetsnikovin listan ulkopuolelle, mutta muuten jätän kaikki avoimeksi):

Zadina
Hughes
Dobson
Bouchard
Smith
Boqvist
Kotkaniemi
Wahlström
Tkachuk
Lundeström

Saa nähdä yöllä miten toiveiden kanssa käy.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Omat suosikkini ykköskierrokselle olisivat järjestyksessä (lasken Dahlinin ja Svetsnikovin listan ulkopuolelle, mutta muuten jätän kaikki avoimeksi):

Zadina
Hughes
Dobson
Bouchard
Smith
Boqvist

Kotkaniemi
Wahlström
Tkachuk
Lundeström

Saa nähdä yöllä miten toiveiden kanssa käy.
Ei tuossa huonosti käynyt. Hughes on pienikokoinen puolustaja, mutta aivan huikea luistelija ja iso lahjakkuus hyökkäyspäähän. Trendin mukaan mentiin, kun nuo pienikokoiset pakit nostavat koko ajan enemmän päätään. Kolmekymmentä pakkia teki viime kaudella 40 pistettä tai enemmän. Noista yhdeksän oli alle kuuden jalan. Kolme noista oli lyhyempiä kuin 5-10. Yhteensä 45 NHL-pakkia oli alle kuuden jalan. Pienten pakkien määrä on nousussa koko ajan ja tuossa kategoriassa Hughes on ihan kärkipään lahjakkuus.

Luistelua kun katsoo, niin koko seurahistoriassa ei tule kuin Pavel Bure ja huippukausien Ryan Kesler mieleen parempina luistelijoina. Kädetkin ovat erittäin hyvät ja pysyvät jalkojen vauhdissa. Hughes on hyökkäävä puolustaja, mutta hänen puolustuspelinsäkin on hyvää aktiivisen mailapelaamisen ja liikkeen ansiosta. Laukausta pitää vielä kehittää jotta tulevaisuuden yv-pakin rooli olisi vielä tehokkaampaa. Kaiken kaikkiaan Hughes oli Dahlinin jälkeen minulle selkeä kakkosvalinta puolustajista ja tuosta valinnasta pitää olla innoissaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverin tämän kesän draftista voisi sanoa yhteenvetona sen, että joukkue meni vahvasti liike- ja taitopuoli edellä. Yhtään isoa pelaajaa ei haaviin tarttunut edes kauampaa. Myös puolustajat olivat tänä vuonna korkealla Canucksin listoilla (kolme neljästä ensimmäisestä varatusta oli puolustajia) ja ihan syystäkin. Pakit eivät ole yhtä seksikkäitä varauksia kuin hyökkääjät, mutta noita on pakko olla lukumääräisesti enemmän kuin Canucksilla on ollut ja hyvä että tuota puutetta saatiin paikattua.

1. kierros (#7): QUINN HUGHES, puolustaja, 178cm, 79kg, Univ. of Michigan (NCAA), 37ott, 5+24=29, 26min, +14

Hughesin varaukseen olen erittäin tyytyväinen. En alunperin uskonut Hughesin lipuvan enää Canucksin vuorolle, mutta joukkueiden otettua pari hyökkääjää yllättävän korkealla (Kotkaniemi ja Hayton etenkin) Canucksin vuorolle jäivät valittavaksi kaikki pakit Dahlinia lukuun ottamatta ja mahdollisuudet Hughesiin. Sportsnetin toimittajissa istunut Brian Burke sanoi, että Quinnin isä Jim Hughes oli sanonut Burkelle ettei Benning päästäisi Hughesia käsistään jos hän olisi vielä vapaana. Eikä päästänyt. "I didn’t think he was going to be there, but I’m so happy that he was" Benning sanoi.

Hughes on hieno pelaaja seurata; huipputaitava luistelija erinomaisilla taidoilla sekä peliälyllä ja hän tarjoaa Canucksin alakerralle sieltä kauan puuttunutta kiekollista taitoa. Hughes oli ehkä varausikäluokan paras luistelija. Scoutit ovat ihastelleet hänen suoraluisteluaan, mutta teränkäyttö ja kyky nopeisiin suunnanmuutoksiin tekevät hänen luistelustaan erinomaista. Hughes on moderni puolustaja, jonka arvo tulee vain kasvamaan pelin suunnan mennessä koko ajan enemmän nopeammaksi.

Tuo alakerran liike oli ehkä joukkueen monista ongelmista suurin ja ellei yllättävää takapakkia tule, tuohon saadaan Hughesin kautta tulevaisuudessa selkeää nostetta. Myös ylivoimasta on puuttunut kiekollinen pakki todella pitkään. Noihin kumpaankin Hughesin vahvuudet tarjoavat täsmälääkettä. Lisäksi hän on hyvä puolustaja omassa päässä pienestä koostaan huolimatta. Hughes on erinomainen lukemaan peliä ja on kiekossa liikkeensä ansiosta usein ensimmäisenä kiinni.

Hughes pelasi menneen kauden yliopistossa ja oli sarjan nuorin pelaaja. Hänen kautensa vanhempia pelaajia vastaan oli todella hyvä ja hän teki 29 pistettä 37 pelissä. Hän oli yliopistokauden jälkeen ainoa yliopistopelaaja, joka pääsi USA:n joukkueeseen MM-kisoihin ja Hughes pärjäsi aikuisten kisoissakin kovia vastustajia vastaan edukseen. Harva varausikäluokan pelaaja olisi ollut samassa tilanteessa samalla tasolla etenkään puolustajana.

Canucks Armyn kattavissa draft-ennakoissa Hughes rankattiin neljänneksi kaikista.

I’ve been following Hughes for two years now and I feel comfortable saying that Quinn Hughes is one of the smoothest, most effortless skaters I’ve ever seen… at any level.

Offensively, Hughes has a high-end and diverse set of skills. He’s creative and dynamic with the puck, pulling off moves even most forwards couldn’t dream up, let alone execute. His two-step quickness and deceptiveness allow him to catch opponents flat-footed, and he has the hands to keep the puck moving as fast as his feet. His outlet passes are crisp and clean, which makes him a potent weapon on the breakout when paired with his ability to rush the puck on his own. His shot doesn’t have much pop, but he more than makes up for this by thinking the game two or three steps ahead of his peers. Unlike most defenders, Hughes prefers to shoot mostly when there’s a chance to score. Otherwise, he’d rather get the puck to a teammate in a high-danger area. In the attacking zone, Hughes doesn’t make the right play. He makes the better play.

Some people might look at Hughes’ small stature and reputation as a dynamic offensive player and assume he has deficiencies on the defensive side of the game. They would be wrong. While his occasional turnovers make him riskier in the neutral zone than his peers and his small frame can result in struggles to win puck battles at times, Hughes’ defending is excellent. His speed makes him a tenacious and dedicated backchecker, and he has an active stick which he uses to break up passing plays. As you might expect, his speed and puck skills also mean that once he regains possession, the puck doesn’t stay in his own zone for long.

Future Considerations kirjoitti Hughesista;

He’s got blazing end-to-end speed. He’s always going in the same direction as the game itself. He’s fast and quick and efficient on his skates. This is a dominant player.

Hughesin kauden koostevideosta on nähtävillä etenkin tuota luistelua.

Yksi asia mikä Hughesissa mielestäni nousee pintaan, on hänen persoonansa kiekkoilijana. Hänellä vaikuttaa olevan jalat maassa ja määrätietoinen asenne kehittymiseen ja tulevaisuuteen. Niin ja olisihan se hienoa jos tuo nuorempi veli varattaisiin ensi vuonna samaan joukkueeseen. Hughesin lehdistötilaisuus varauksen jälkeen katsottavissa täältä.

Hughes tulee kisaamaan jo syksyllä paikasta Vancouverin kokoonpanoon tosissaan. Hän on näyttänyt pystyvänsä pelaamaan vanhempia pelaajia vastaan yliopistossa ja MM-kisoissa, joten ei liene mahdoton ajatus, että tuo kehitys voisi poikia paikan ylhäältä heti varauksen jälkeen. Mikään huono paikka ei tosin olisi vielä fysiikan kehitys yliopistossakaan. Jos tuo hyppy NHL:ään onnistuisi jo nyt, Canucks-faneilla riittäisi ainakin mielenkiintoista seurattavaa tulokkaissa Petterssonissa ja Hughesissa.

2. kierros (#37): JETT WOO, puolustaja, 182cm, 91kg, Moose Jaw (WHL), 44, 9+16=25, 33, +29

Jos Vancouverin draftin ensimmäinen varaus Hughes oli tuollainen vasemmalla puolella pelaava, nopea, taitava ja hyökkäyksiin innokkaasti lähtevä puolustaja, kakkosvaraus Woo on myös hyvin liikkuva, mutta lisäksi oikealla puolella pelaava, kovaotteinen, kovaa taklaava ja enemmän omaa päätä turvaava puolustaja. Tosin, Canucks uskoo että Woo'ssa on muutakin...

Hockey Prospectin raportti kuvailee Woota seuraavasti;

Defensively, Jett is one of the best in the league. He is always in the right spot to make the play. Going back to retrieve the puck his head is always up and on a swivel. Jett seldom loses a puck battle.

Jett Woo lähti kauteen melko kovien odotusten säestämänä. Hän oli viime kaudella (2016-2017) Moose Jaw'ssa vain 16-vuotiaana seuran ykkösalivoiman pelaaja ja pelasi vaikeita minuutteja. Keväällä 2017 hän oli Kanadan 18-vuotisten MM-joukkueessa ja hänet valittiin alaikäisenä joukkueen kolmen parhaan pelaajan joukkoon. Mennyt varausiän kausi lähti Woolla hienosti käyntiin ja ensimmäisten noin 20 pelin jälkeen hän oli piste/peli -tahdissa. Ylivoima-aikaa ja hyökkäysvastuuta tuli reilusti.

Sitten tuli olkapäävamma, Moose Jaw hankki WHL:n parhaan hyökkäävän puolustajan Kale Claguen ja palattuaan kentille Woo sai enemmän puolustavia minuutteja ja vähemmän roolia - ollen kuitenkin top4-puolustaja joukkueessaan. Menneen kauden viimeisten 20 pelin aikana Woo ei tehnyt enää kuin 2+4 pistettä ja hänen raporttinsa muuttuivat kovasta kahden suunnan WHL-puolustajasta enemmän kovan luokan puolustavaksi junioripuolustajaksi. Puolustuspelaamisen Woo osaa ainakin hienosti. Hän rakastaa pelata kovaa, on hyvä luistelija pärjäten sarjansa nopeimpia pelaajia vastaan liikkeessä ja ei ota juuri jäähyjä pysyessään oikealla puolella kiekkoa pelissä mukana.

Woo olisi luultavasti ollut ensimmäisen kierroksen varauksia ilman loukkaantumistaan. Siitä toipuminen söi yhdessä Claguen tulon kanssa hänen hyökkäyspään minuutteja ja sijoitus tippui rankkauksissa. Nyt hänen keskiarvorankkauksensa isompien firmojen listojen kesken oli 32 sija, joten tuohon nähden Canucks poimi hänet ihan listojen mukaan joka tapauksessa.

Kiinalaistaustainen (isän puolelta) Woo on hyvän oloinen pakkilupaus niin pelillisesti kuin persoonaltaan muuten, mutta tuo olkapäävamma tuo kysymysmerkin hänen tulevaisuudelle. Pystyykö kovaa pelaava puolustaja käyttämään yhtä suurinta vahvuuttaan (fyysistä peliä) tulevaisuudessa? Canucksin näkemys on että pystyisi, mutta katsellaan miten tuossa tulee käymään. Myös hyökkäyspeli on tällä hetkellä kysymysmerkki tehojen puolesta heikon kauden lopun vuoksi. Ensi kaudella Woolla on luultavasti Moose Jaw'ssa ainakin iso rooli kun Clague lähtee edestä pois ja tuolloin nähdään paremmin mihin hänestä on.

Jett Woon pressitilaisuus.

Jett Woon vanhammat kertovat pojastaan ja nimen taustoista - Jettin äitiä kuuntelisi pidempäänkin...

Woo'n highlight-kooste

3. kierros (#68): TYLER MADDEN, keskushyökkääjä, 180cm, 68kg, Tri-City (USHL), 32, 9+11=20, 24, -7

Tyler Maddenin isä John on kolminkertainen Stanley Cup- voittaja ja Selke Trophyn voittaja, mutta pojalla Tylerillä on nyt jotain mitä isä ei koskaan saanut: NHL-varaus. Madden teki viime kaudella USHL:ssä 50 pelissä 34 pistettä ja on fyysisesti pahasti raakile, joten tämä varaus tuli vähän puskista. Maddenin keskiarvosijoitus listoilla oli 77, joten siinäkin mielessä Canucks otti hänet listoja aikaisemmin.

Jos jotain positiivista ja toivoa herättävää tästä hakisi, niin Canucksin USHL scouttaus on ollut hyvää (Boeser, Gaudette ja Lockwood) viime kausina ja Madden menee Northeasternin yliopistoon pelaamaan. Gaudette teki pari kautta sitten USHL:ssa varausiässä Maddenia heikommat 30 pistettä 50 pelissä ja meni Northeasterniin pelaamaan.. Joukkue luottaa nyt tuossa heille tutuksi tulleeseen yliopisto-organisaatioon.

Toinen tekijä mikä Maddenissa Vancouveria kiinnosti on tuo hänen raakilemainen fysiikkansa. Bracketilta kysyttiin miksei Canucks varannut tuolla vuorolla vielä vapaana olevaa ja listoilla yleisesti korkeammalla ollutta toista USHL-hyökkääjää Jake Wisea. Brackett näkee Maddenissa olevan enemmän kehittymisen varaa ja korkeamman upsiden. Saa nähdä miten käy, mutta tuota vertailua Wiseen tullaan seuraamaan Canucks-fanien toimesta vielä.

Madden on taitava hyökkäyspään pelaaja. Hockey Prospect sanoi hänestä;

Tyler has quick hands and feet with puck on his stick. He has the ability to beat defenders one on one with his skill by assessing his opponent’s body positioning and exposing the time and space they give.

Ja ISS;

A very skilled forward with “high end puck skills", “complete 200-foot player.”

Madden on jo fysiikkansa puolesta pidempi projekti, mutta mielenkiintoinen seurattava kuitenkin samaa reittiä ylöspäin kuin Gaudette aikanaan. Vertailua Wiseen tullaan varmasti tekemään ja saa nähdä onko pojassa vähän samanlaista myöhäiskehittyjää kuin isässä aikanaan.

5. kierros (#130): TONI UTUNEN, puolustaja, 180cm, 77kg, LeKi (Mestis), 28, 2+10=12, 12, +2

Viidennellä kierroksella haaviin tarttui Tappara-/ LeKi-puolustaja Utunen, joka oli Suomen kapteeni 18-vuotisten kisoissa. Utunen pelasi koko kauden miesten sarjoissa ja esiintyi edukseen nuorten kisoissa, joten NHL-varaus oli odotettu. Varausikäluokassa hän vaikuttaa olevan vähän samanlaisessa tilanteessa kuin Sami Vatanen aikanaan; kummatkin olivat Suomen kapteeneita 18-vuotisten kisoissa, eivät tehneet mitään jäätäviä tehoja runkosarjassa (Vatanen pelasi varausiässä nuorten SM-sarjaa 20 peliä ja teki 10 pistettä) ja kummatkin ovat pienikokoisia puolustajia.

Utunen on kahden suunnan puolustaja, jonka parhaat osa-alueet vaikuttaisi olevan oman pään pelaamisessa. En nähnyt häneltä Mestiksen pelejä, mutta kansainvälisissä peleissä hän teki ainakin vähän virheitä ja pelasi yksinkertaista, mutta peliä eteenpäin vievää kiekkoa. Omassa päässä hermot tuntuivat pitävän hyvin tiukassakin paikassa ja pelisilmä vaikutti olevan kunnossa. Hänellä ei näyttäisi olevan mitään huikeaa liikettä, jolla dominoisi Hughesin tavoin pelejä, mutta hän kykenee antamaan helpon ykkössyötön, tuomaan kiekon hyökkäyspäähän ja arsenaalista löytyy ihan kohtalainen lämäri.

Suomalaisvaraukset ovat aina mielenkiintoisia seurattavia ja niin tässäkin tapauksessa. Toivottavasti Utunen pystyisi ottamaan ensi kaudella vakipaikan Liigasta.

6. kierros (#186): ARTJOM MANUKYAN, oikea laitahyökkääjä, 170cm, 63kg, Ovangard Omsk (KHL), 24, 1+1=2, 2, +3

Vancouverin fanit eivät nähneet tässä varauksessa oikein mitään miksi Manukyan otettiin edes jälkimmäisillä vuoroilla. Joidenkin mielestä kyse oli siitä, että joukkueen piti saada varausikäluokan yhteiskuvaan yksi Hughesia pienempi pelaaja. Toisen teorian mukaan joukkue kokeili hakea tällä varauksella mahdollisimman epätodennäköistä pelaajaa tulevaisuuteen. Manukyan oli kolmannessa draftissaan, hän on todella pieni ja mukana on vielä "KHL-peikko".

Manukyanissa on kuitenkin muutakin. Hän teki viime kaudella Venäjän junioriliigan piste-ennätyksen 105 pistettä 60 peliin. Tällä kaudella hän pelasi pääosin Avangardin joukkueessa KHL:ssä, jossa tosin tuli vain kaksi pistettä 24 peliin. Venäjän alle 20-vuotisten maajoukkueissa hän oli kauden aikana maan tehokkain pelaaja yhdessä Alexei Polodyanin kanssa. Nuorten MM-kisoissa Manukyan antoi kaksi syöttöä viiteen peliin. Lisäksi hän oli antamassa näyttöjä CHL/Russia Super Seriesissa, jossa tuli neljä pistettä kuuteen peliin.

Tässä vaiheessa draftia on vaikea saada tulevaisuuden pelaajaa ylös ja myös Manukyaniin liittyy paljon kysymyksiä. Kuitenkin otan ennemmin hänen kaltaisen hyökkäävän taitopelaajan kuin 190 senttisen pelaajan, joka ei osaa luistella.

7. kierros (#192): MATTHEW THIESSEN, maalivahti, 188cm, 86kg, Steinbach Pistons (MJHL), 34ott, 2.06, 92.3%

Vancouverin tämän vuotinen maalivahtivaraus nähtiin seitsemännellä kierroksella. Tällä vuorolla joukkueen prospectien maalivahtiosastoa Demkon ja DiPietron taakse täydennettiin Manitoban junnuliigan maalivahdilla Matthew Thiessenilla, joka oli Centralin listalla neljäntenä NA-maalivahdeista. Ihan kohtalaisen kokoinen maalivahtilupaus Thiessen on menossa Mainen yliopistoon (Bishop ja Darling ovat sen polun käyneitä maalivahteja), mutta tuo tapahtuu vasta 2019-2020 kaudella. Näin ollen Thiessen on todella pitkän tähtäimen projekti.

Tulokaskautensa MJHL:ssä pelannut maalivahti oli sarjan ykköstähdistön maalivahti menneellä kaudella. Lisäksi hän johdatti joukkueensa mestaruuteen ja merkkautti pudotuspeleissä hienon 94.4% lukeman. Hänellä oli pudotuspeleissä neljä nollapeliä. Raporttien mukaan Thiessen pelaa hyvin oppikirjamaista maalivahdin peliä maalilla, mutta on melko heikko kiekonkäsittelyssä. Kokonaiskuvaa tämän maalivahdin tasosta on kuitenkin hankala saada niin kauan kunnes pelit yliopistossa aikanaan alkavat.

Tällaiset kuusi varausta tarttui mukaan tänä vuonna. Hughes ja Woo ovat luonnollisesti kiinnostavimmat nuoret, mutta toivottavasti myös Maddenista ja Utusesta kehittyisi jotain. Manukyaniin ja Thiesseniin ei oikein jaksa usko tällä hetkellä riittää, kun noilta sijoilta saa pelaajan niin harvoin.

Loppuun Vancouverin scouttipuolen pomon Judd Brackettin näkemyksiä Canucksin tänä kesänä varatuista pelaajista.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kiitokset @nuck jälleen kerran laadukkaasta avauksesta sekä draftin analysoinnista. Eipä tuohon avaukseen ole juuri lisättävää, sen verran kattava se on. Eikä voi olla oikeastaan mistään kovinkaan paljoa toista mieltä.

Granlund ja Bachman saivat draftia ennen jatkosopimukset. Granlund odotetusti vain vuoden soppari ja hinta oli edullinen (1,475 miljoonaa). Bachman taasen jatkaa farmissa ja ehkä hivenen yllättäen suostui vielä kahden vuoden kahden suunnan sopimukseen (0,675 miljoonaa). Ensi kauden Bachman vielä koulii Demkoa ja sitten varmaan on DiPietron vuoro.

Neljä RFA-pelaajaa on jäljellä ja noiden jälkeen capissä on tilaa hyvin. Toivottavasti sitä ei tuhlata huonoihin sopimuksiin heinäkuussa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Laitetaas kans muutama sana noista varatuista pelaajista.

Vancouverin tämän kesän draftista voisi sanoa yhteenvetona sen, että joukkue meni vahvasti liike- ja taitopuoli edellä. Yhtään isoa pelaajaa ei haaviin tarttunut edes kauampaa.

1. kierros (#7): QUINN HUGHES, puolustaja, 178cm, 79kg, Univ. of Michigan (NCAA), 37ott, 5+24=29, 26min, +14

Hughesin varaukseen olen erittäin tyytyväinen.

Ei tähän varaukseen voi olla pettynyt, kun nyt saatiin draftin toiseksi paras puolustaja. Menee omissa papereissa Juolevin edelle ja organisaation ykköspakkiprospectiksi. Todella mielenkiintoista nähdä kuinka valmis hän on syksyllä.

2. kierros (#37): JETT WOO, puolustaja, 182cm, 91kg, Moose Jaw (WHL), 44, 9+16=25, 33, +29

Jos Vancouverin draftin ensimmäinen varaus Hughes oli tuollainen vasemmalla puolella pelaava, nopea, taitava ja hyökkäyksiin innokkaasti lähtevä puolustaja, kakkosvaraus Woo on myös hyvin liikkuva, mutta lisäksi oikealla puolella pelaava, kovaotteinen, kovaa taklaava ja enemmän omaa päätä turvaava puolustaja.

Kova varaus tämäkin vaikka tässä vaiheessa olisi ollut vapaana myös esim Bode Wilde tai Ryan McLeod. Mutta kyllä tällä hetkellä Woo tuntuu hyvältä varaukselta. Woo täyttää vasta reilun kuukauden päästä 18 vuotta, joten todella nuorena hän pelasi hyvän kauden WHL:ssä. Tai oikeastaan hän on pelannut jo kaksi hyvää kautta siellä. Tärkeä varaus joka vahvistaa aiemmin heikkona ollutta pakkien prospect-osastoa. Hughesin ja Woon jälkeen tuokin osasto näyttää huomattavasti paremmalta.

3. kierros (#68): TYLER MADDEN, keskushyökkääjä, 180cm, 68kg, Tri-City (USHL), 32, 9+11=20, 24, -7

Bracketilta kysyttiin miksei Canucks varannut tuolla vuorolla vielä vapaana olevaa ja listoilla yleisesti korkeammalla ollutta toista USHL-hyökkääjää Jake Wisea. Brackett näkee Maddenissa olevan enemmän kehittymisen varaa ja korkeamman upsiden. Saa nähdä miten käy, mutta tuota vertailua Wiseen tullaan seuraamaan Canucks-fanien toimesta vielä.

Itseä ei olisi haitannut vaikka olisi varattu vielä kolmas pakki tähän alkuun (esim Ty Emberson), mutta jos hyökkääjä oli tarkoitus varata niin pakko ihmetellä tosiaan Jake Wisen ohittamista. Ja näköjään myös Jakub Lauko skipattiin jostain syystä. Pitää toivoa, että Madden kehittyy hyvin ja hänestä saadaan muutaman vuoden päästä hyvä keskiketjujen sentteri. Tällä hetkellä näyttää varsin pitkältä tie NHL:ään.

5. kierros (#130): TONI UTUNEN, puolustaja, 180cm, 77kg, LeKi (Mestis), 28, 2+10=12, 12, +2

Suomalaisvaraukset ovat aina mielenkiintoisia seurattavia ja niin tässäkin tapauksessa. Toivottavasti Utunen pystyisi ottamaan ensi kaudella vakipaikan Liigasta.

Utunen pelasi jo muutamia pelejä Liigaakin, joten ihan hyvä prospecti hän on. Mutta toki siinäkin vaiheessa vapaana oli mm Spencer Stastney tai hyvän kauden OHL:ssä pelannut 17-vuotias sentteri Blade Jenkins. Kumpikin olisi itsellä maistunut enemmän kuin tämä valinta, mutta toivotaan taas, että scoutit ovat tehneet huolella työnsä.

6. kierros (#186): ARTJOM MANUKYAN, oikea laitahyökkääjä, 170cm, 63kg, Ovangard Omsk (KHL), 24, 1+1=2, 2, +3

Vancouverin fanit eivät nähneet tässä varauksessa oikein mitään miksi Manukyan otettiin edes jälkimmäisillä vuoroilla. Joidenkin mielestä kyse oli siitä, että joukkueen piti saada varausikäluokan yhteiskuvaan yksi Hughesia pienempi pelaaja. Toisen teorian mukaan joukkue kokeili hakea tällä varauksella mahdollisimman epätodennäköistä pelaajaa tulevaisuuteen.

Tämän pickin Vancouver sai, kun treidasi kuudennella kierroksella myöhäisemmäksi ja sai lisänä seuraavan vuoden kuudennen kierroksen pickin. Eikä kyllä mikään ihme, että pystyivät treidaamaan myöhäisemmäksi, jos tavoite oli tosiaan Manukyan. Tämä oli kyllä sellainen ässä hihasta, että pakko ihmetellä miksi se piti tehdä jo kuudennella kierroksella? Oliko oikeasti pelkoa että joku muu joukkue ottaisi tämän 20-vuotiaan 170 senttisen KHL/MHL-pelaajan? Miksei sitten varattu vastaavan kokoista, mutta vuoden nuorempaa Trey Fix-Wolanskyä? No mutta annetaan Manukyanin yllättää positiivisesti.

7. kierros (#192): MATTHEW THIESSEN, maalivahti, 188cm, 86kg, Steinbach Pistons (MJHL), 34ott, 2.06, 92.3%

Vancouverin tämän vuotinen maalivahtivaraus nähtiin seitsemännellä kierroksella. Tällä vuorolla joukkueen prospectien maalivahtiosastoa Demkon ja DiPietron taakse täydennettiin Manitoban junnuliigan maalivahdilla Matthew Thiessenilla, joka oli Centralin listalla neljäntenä NA-maalivahdeista.

Tämä oli mielestäni jopa hyvä valinta viimeisellä kierroksella. Maalivahtien osalta drafti oli tasainen eikä siellä oikein kukaan erottunut etukäteen suuremmin muista. Mistä näistä mokeista tietää kuinka kehittyvät, joten eipä se nyt haittaa että yksi maalivahtilupaus on enemmän reservissä.

Kokonaisuutena olen kanssa draftiin tyytyväinen, mutta kyllähän siellä pari erikoisuutta vedettiin ohi listojen. Harvemmin noi nyt erityisen hyvin toimivat, mutta katsotaan nyt kuinka scouttien silmät ovat toimineet.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vancouver vaihtoi Michael Chaputin Tanner Keroon Chicagon kanssa. Kero on Chaputin kanssa samaa 1992-ikäluokkaa, mutta on tullut NCAA:n kautta NHL:ään draftaamattomana pelaajana. Tulokaskaudella Kero teki 16 pinnaa 47 otteluun, mutta viime kaudella pääsi pelaamaan vain 8 ottelussa (1+2). Tiedä sitten mikä on ollut syynä.

Itse näin jo Chaputin "kokeiltuna" pelaajana, joten Kero tuo nyt ainakin kilpailua lisää training campille. Siellä alkaa tulokkaiden (Dahlen, Gaudette, Pettersson, Lind, Jasek, Palmu, Gadjovich) lisäksi olemaan jo melkoisesti uusia naamoja (Kero, Leipsic, Motte) taistelemassa vanhojen tuttujen kanssa (Goldobin, Gaunce, Boucher) pelipaikoista. Ei tuo ollenkaan huono tilanne ole ja kyllähän siellä muutama paikka on vapaana.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Itse näin jo Chaputin "kokeiltuna" pelaajana, joten Kero tuo nyt ainakin kilpailua lisää training campille. Siellä alkaa tulokkaiden (Dahlen, Gaudette, Pettersson, Lind, Jasek, Palmu, Gadjovich) lisäksi olemaan jo melkoisesti uusia naamoja (Kero, Leipsic, Motte) taistelemassa vanhojen tuttujen kanssa (Goldobin, Gaunce, Boucher) pelipaikoista. Ei tuo ollenkaan huono tilanne ole ja kyllähän siellä muutama paikka on vapaana.
Niin näin minäkin ja Chaputillekin tekee ihan hyvää tuo seurasiirto - oli sitten hänen lopullinen paikkansa Chicago tai joku toinen seura. Kilpailu on tosiaan aina hyvästä. Siellä on nyt AHL:n piste/peli miehet Goldobin ja Boucher jäämässä rosterin ulkopuolelle näillä näkymin ja myös Gauncelle kuuluisi paikka pelaavasta kokoonpanosta, mutta taitaa jäädä ottamatta ellei joukkue pistä ulos pelaajia. Gauncekin oli farmitasolla yli 20 minuuttia pelissa pelaava hyökkääjä ja pelasi viime kaudella erittäin vaikeita minuutteja puolustussuuntaan hyvin ylhäällä.

Leipsic - Horvat - Boeser
Bärtschi - Gaudette - Pettersson
Granlund - Sutter - Eriksson
Gagner - Gaunce/? - Virtanen

Tuossa suunnilleen tämän hetkinen kokoonpano ilman ainuttakaan hyökkääjähankintaa - joita voisi kuvitella vielä tulevan. Leipsicin kohtalo on tosin epävarma, mutta jos yhtään jatkaa siitä mihin jäi, ottaa paikan jostain. Petterssonin ja Gaudetten uskon aloittavan ylhäällä. Boucher, Goldobin, Motte, Kero ja ehkä Dahlen kisaavat tuonne pääsystä varmaan kovimmin.

Mr. Smith kirjoitti:
Kokonaisuutena olen kanssa draftiin tyytyväinen, mutta kyllähän siellä pari erikoisuutta vedettiin ohi listojen. Harvemmin noi nyt erityisen hyvin toimivat, mutta katsotaan nyt kuinka scouttien silmät ovat toimineet.
Noissa listoissakin on kyllä ollut hankaluuksia, joten vaikea sitä on tietää mikä olisi paras reitti. Jos sitä viittä vuotta katsoo pelaajan kehityksestä, niin kesällä 2013 Canucks varasi listoihin nähden hyvin. Hunter Shinkaruk oli tuolloin Centralin listalla kuudes ja Canucks sai hänet 24. vuorolla. Jordan Subban oli 55. ja Vancouver varasi vasta 115. vuorolla. Anton Cederholm oli 25. ja hänet varattiin vasta 145. sijalla. Horvatin varausta puolestaan mietittiin kun hän oli listalla 15. ja Canucks "meni ottamaan jo" yhdeksäntenä. Eli en yhtään tiedä onko tuo listojen mukaan varaaminen hyvä vai huono asia. Katsellaan miten noissa käy. Lähtökohtaisesti minulla on nyt ainakin luottoa tuohon Brackettin tiimiin eri lailla kuin aikaisemmin scouttipuoleen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Benningin mukaan Green olisi täysin avoin kokeilemaan Petterssonia keskellä leirillä ja harjoituspeleissä. Hänen mukaan tuo sentterin paikka on myös se, minne Canucks Petterssonia kaavailee tulevaisuudessa ennemmin tai myöhemmin.

“He played centre five games last year and I saw one of them and he didn’t look out of place."

“He’s smart and because of that, he’s good down low because he can read the play.

“We want to move him to the middle when he’s ready because we feel he gets more puck touches up the middle than he does on the wing.

“As a winger, you’re relying more on the centres to get you the puck

“We see him as playmaking centre. He has a great release on his shot but he sees the ice so well, he makes plays.”

Tuohon nähden oli vähän yllättävääkin, että (Vancouver Provincen mukaan) Canucksin listoilla Hayton ja Kotkaniemi olivat kuulemma sijoitettuina ennen Hughesia ja Zadinaa. Toinen joukkue joka oli todella kiinnostunut Haytonista, oli Blackhawks ja heidän kerrotaan koittaneen katselleen kauppaa ylöspäin saadakseen varattua hänet.

Toki ei tuo lista siinä mielessä yllättävä ollut, että joukkue olisi ottanut vain heidän mielestään parhaan tarjolla olevan pelaajan, pelipaikasta riippumatta. Puolustajien listalla Hughes oli kuulemma selvä valinta Dahlinin jälkeen. Benning kertoi Hughesin sanoneen Vancouverin haastattelussa halustaan pelata Kanadassa;

“When we interviewed him, we asked him where do you want to play and he said ‘I’d love to play in Canada.’

“Because he wants to be under the microscope.”

Varmasti tulee saamaan haluamansa, hyvässä ja pahassa.

***

Canucks Armyn fanien äänestyksessä "kenet Canucksin pitäisi varata seitsemäntenä?" Hughesilla oli 1313 ääntä. Kakkosena oli Dobson 730 äänellä, kolmantena Wahlström 676 äänellä, neljäntenä Tkachuk 278 äänellä ja viidentenä "joku toinen" 155 äänellä. Fanit saivat haluamansa ainakin.

***

Draftin yhteydessä Linden ja Green kävivät kummatkin keskustelemassa Don Meehanin kanssa. Tiedä sitten mistä juttelivat, mutta Meehan on Tyler Bozakin agentti.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Laitetaan tännekin tuo Quinn Hughesin draft-päivän video.

John Weisbrod kertoo tuossa olleensa samassa sairaalassa kun Hughes syntyi. Weisbrod oli (ennen sitä Orlando Magic -uraansa) vielä IHL-seura Orlando Solar Bearsin manageri. Tuossa joukkueessa Hughesin veljesten isä Jim Hughes oli tuohon aikaan valmentajana. Ilmankos näytti varaustilaisuudessa, että Quinn Hughesilla oli joku side Weisbrodiin, kun Weisbrod oli onnittelemassa varauksesta.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vancouverissa taitaa iso luuta lakaista, kun viisi pelaajaa jäi ilman QO:ta:
  • Cole Cassels
  • Anton Cederholm
  • Griffen Molino
  • Derrick Pouliot
  • Mackenze Stewart
Stewart ja Cederholm ovat lähinnä ECHL-tason pelaajia, Molino ja Cassels tehottomia AHL-pelaajia, mutta Pouliot vähän yllätti. Hänellä kuitenkin oli halpa soppari, mutta taisi olla välimies-mahdollisuus minkä takia QO jätettiin tekemättä. Halpa soppari kelpaisi Pouliotin osalta, mutta pitkää ja kallista sopparia en halua nähdä, kun pakisto vaatisi isoa remppaa. Hyvässä joukkueessa Pouliot voisi mennä kolmospakkiparissa, mutta Vancouver tarvitsee nyt parempia pakkeja.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Stewart ja Cederholm ovat lähinnä ECHL-tason pelaajia, Molino ja Cassels tehottomia AHL-pelaajia, mutta Pouliot vähän yllätti. Hänellä kuitenkin oli halpa soppari, mutta taisi olla välimies-mahdollisuus minkä takia QO jätettiin tekemättä. Halpa soppari kelpaisi Pouliotin osalta, mutta pitkää ja kallista sopparia en halua nähdä, kun pakisto vaatisi isoa remppaa. Hyvässä joukkueessa Pouliot voisi mennä kolmospakkiparissa, mutta Vancouver tarvitsee nyt parempia pakkeja.
Pouliotin kanssa tehtiin tosiaan 1.1 miljoonan dollarin sopimus. Ei nyt olisi viime kauden jälkeen hirveästi haitannut, vaikka olisi jäänyt ilman tuota, mutta katsellaan pystyykö hän nostamaan tasoaan. Viime kausi alkoi hyvin, mutta sitten tuli todella synkkä jakso ja Green penkitti ihan aiheesta puolustajaa. Kauden loppu oli taas parempaa. Jos hän pystyisi pitämään tasaisemman tason ja lähellä sitä viime kauden alkua sekä se viime kaudella nähty luovuttaminen kesken pelin jäisi uran viimeiseksi, niin Pouliot voisi mennä vielä kolmosparissa tulevaisuudessa.

Benningin mukaan Canucks tarvitsee tuota syvyyttä puolustukseen; "The last two years, we were on our 10th or 11th defenceman and one thing I learned in our division is you better have a lot,”

Cole Casselsiin oli aikanaan odotuksia hänen tehtyä OHL:n runkosarjassa 81 pistettä 54 peliin ja playoffeissa 31 pistettä 21 peliin, ollen samalla yksi liigan parhaista kahden suunnan hyökkääjistä, mutta kehitys ammattilaisena ei koskaan oikein lähtenyt kulkemaan. Muihin tuon listan pelaajiin ei oikein missään vaiheessa ehtinyt tulla edes pieniä odotuksia. Molino tosin kävi pelaamassa NHL:ssä Wiiksen viimeisellä kaudella muutaman pelin, mutta laihoin tuloksin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
The Athleticissa taas hyvä Nando Eggenbergeristä, joka on tulossa Vancouverin leirille. Eggenberger oli McKenzien listalla Kotkaniemi surges into top five of TSN Draft Ranking - Article - TSN sijalla #90, mutta ei lopulta tullut varatuksi. Sopparia ei kuitenkaan voida vielä tehdä Eggenbergerin kanssa, joten vähän ehkä ihmetyttää Manukyanin varaus jos ja kun kiinnostusta oli myös Eggenbergeriin.
Eggenberger olisi voinutkin olla loogisempi valinta kuin Manukyan syvyyskierroksilla. En sitten tiedä miksi häntä ei kukaan ottanut.

Vähän samanlainen tilanne tuossa voi olla käsillä nyt kun oli aikanaan Abolsin kohdalla. Eli joukkue haluaa katsoa häntä lähempää ja ottaa mahdollisesti ensi vuoden draftissa jos kokee hänet sen arvoiseksi ja hän on vielä vapaana. Tuossa muuten tuo kesäleirin osallistujalista. Suomalaisvarauksista mukana ovat Palmu ja Utunen. Muita mielenkiintoisia nimiä leirillä ovat ainakin maalivahdeista DiPietro ja Thiessen, puolustuksessa Rathbone, Hughes ja Woo sekä hyökkäyksessä Gadjovich, Lind ja Madden.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Bob McKenzie kertoi, että Canucks olisi vahvimmin Beaglen perässä:

Multiple teams in on Jay Beagle but looks like VAN is front runner to land the UFA centre who is expected to leave WSH for a multi-year deal on July 1.

Mielenkiintoista olisi tietää sopimuksen pituus ja arvo jos tuo pitää paikkansa. Eikä minulla ole mitään syytä epäillä McKenzien sanoja. Jason Botchford tiesi aikaisemmn tässä kuussa kertoa, että useat joukkueet ovat kyselleet Sutteria Canucksilta. Useammat seurat ovat senttereiden perässä, Sutter ja Beagle ovat saman roolin pelaajia, Beaglesta ei tarvitse antaa mitään takaisin, hän tulee varmasti halvemmaksi ja kesän tarjonta keskellä on kapeaa... Beaglen sopimuksen arvoksi/pituudeksi saattaa muodostua sellainen, mitä harvempi tilastoja tuijottava Canucks-fani ei liputa.

Beaglesta ei sinällään ole mitään pahaa sanottavaa hänen omaan hommaan. Iso puolustava sentteri on yksi NHL:n parhaista aloittajista ja erinomainen oman pään aloituksissa, hän oli mestarijoukkue Capitalsissa aika selvästi eniten peluutettu alivoimahyökkääjä ja on ollut voittamassa ainoana pelaajana niin ECHL:n, AHL:n kuin NHL:n mestaruuksia. Hän on kova tekemään töitä joukkueen eteen, hyvä karvaaja, erinomainen joukkuepelaaja ja hän toisi arvokasta kokemusta nyt muuten nuoreen keskustaan.

Washington Postissa oli toukokuussa artikkeli Beaglesta ja tuossa joukkuekaverit ja valmentaja Trotz sanoivat Beaglen asenteesta aika ylistäviä kommentteja:

Holtby; “Probably the most respected guy in our locker room for how he’ll just do anything for the team.”

Wilson; “You know he’s going to be the hardest-working guy on the ice, probably”

Trotz; “A guy that is not scared of work. He’s not scared of preparation. He’s not scared of giving his all every day.”

Oshie; “He puts in twice the effort and twice the work as everyone else.”

Vancouverille Beaglen kaltaisen kokeneen ja arvokkaan joukkuepelaajan mukaantulo olisi ehkä nyt tärkeämmässä roolissa kuin pitkään aikaan. Joukkueessa on johtajuustyhjiö ja joukkue kaipaa Beaglen kaltaista kokenutta pelaajaa, joka laittaa itsensä peliin ja näyttää esimerkkiä sitä kautta. Lisäksi Beaglen pelaaminen tarkoittaisi sitä, että Horvatin lisäksi myös Gaudette tai Pettersson saisivat enemmän helpompia hyökkäyspään minuutteja. Varmaankin käytännössä Sutter saisi edelleen senttereistä toiseksi suurimmat minuutit Horvatin jälkeen, kun Gaudette ja Pettersson ovat tulokkaita ja Sutterilla on Greenin vankka luotto.

Eihän Beagle lähellekään seksikkäin kesän vapaa agentti sainauksista olisi, mutta edes välttävällä sopimuksella Vancouverin tarpeisiin tervetullut pelaaja tähän tilanteeseen.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Beagle kelpaisi itselle paremmin kuin hyvin. Lisäksi Burrowsilla olisi ilmeisesti vielä kiinnostusta jatkaa uraa, joten itse ottaisin johtajuutta Burrowsin muodossa alempiin ketjuihin. Miljoonan ja vuoden soppari kuulostaisi hyvältä ja sen jälkeen Burrows voisi lopettaa Vancouverin paidassa. Ja paita samantien kattoon (ROH).

Myös Antoine Rousselia huhutaan Vancouverin. Mikäli on tulossa niin hyökkäys alkaa olla aika täynnä. Toki itse näen tilausta myös hänelle, mutta sitten pitäisi jotain jo saada poiskin. Esim Gagner tai sitten jos Sutterille on kysyntää niin olisin valmis myymään hänetkin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Myös Antoine Rousselia huhutaan Vancouverin. Mikäli on tulossa niin hyökkäys alkaa olla aika täynnä. Toki itse näen tilausta myös hänelle, mutta sitten pitäisi jotain jo saada poiskin. Esim Gagner tai sitten jos Sutterille on kysyntää niin olisin valmis myymään hänetkin.
Minä olen aina inhonnut Rousselia NHL:ssä. Mikä tässä tapauksessa tarkoittaa sitä, että haluaisin hänet omaan joukkueeseen, enkä nähdä vastustajalla.

Hän voisi olla hyvä seuraaja Dorsettille samassa roolissa. Kova karvaaja, joka menee vastustajan ihon alle, pystyy tappamaan jäähyjä, asettaa joukkueen aina etusijalle ja pystyy tuomaan jonkin verran tehojakin syvyydestä. Viime kausi oli uran heikoin ja loppukaudesta nähtiin peräti 42 pelin maaliton putki, joten nyt sopimuksen periaatteessa pitäisi olla maltillinen. Toisaalta kun seuroissa tiedetään se tosiasia, että kaudet eivät ole toistensa kopioita ja 28 vuotias pelaaja pystyy vielä pelaamaan muutaman kauden parasta peliään (etenkin tuolla vammataustalla), niin tuo ei välttämättä hirveästi tule näkymään sopimuksessa.

Ei tuossa olisi kuin yksi isompi negatiivinen asia.

Sportsnetin Rick Dhaliwal kirjoitti;

"I’m hearing Roussel with #Canucks could be a 4 year deal worth just a tad over 3 million dollars per season."

Tuossa olisi mielestäni vuosi ja miljoona liikaa. Toisaalta jos Canucks haluaa kovuutta tuohon pehmeään joukkueeseen (minne Pettersson ja mahdollisesti Hughes tuovat vain lisää sitä ensi kaudella), joukkueen ehkä pitää maksaa ylihintaa. Ei tämän hetken Canucksiin kukaan tule välitöntä menestystä hakemaan, mutta kolmen-neljän vuoden päästä tilanne saattaa olla jo parempi. Siihen saakka Canucks koittaa tarjota nuorilleen helpompia minuutteja ja vierelle sopivia tukipelaajia.

Trevor Linden sanoi oman mielipiteensä seuran tilanteesta;

We’ve gotten to a place now where we’ve got a very good group of exciting young players, and that continues to build. It’s just a matter of being patient and sticking with it now. July 1 is not a day to build. You can add some pieces. But if you look at good teams, the core is usually drafted.

“We need to think about getting better from within. We need to get our young players to take a step and be better. Our wins next year will be from the growth of young players. That’s where we are. July 1 isn’t a day where we’re going to build our team. It’s a patient day for us.

Jos Beagle ja Roussel tulisivat mukaan, hyökkäys voisi näyttää suunnilleen tältä;

Leipsic - Horvat - Boeser
Bärtschi - Gaudette - Pettersson
Granlund - Sutter - Eriksson
Roussel - Beagle - Virtanen

Gagner/Goldobin/Gaunce/Boucher/Motte/Dahlen/Archibald?

Nuorella ja lupaavalla kärjellä ja syvyydessä sitten noita kokeneempia roolipelaajia.

Tuota katsellessa Burrowsille voi olla vaikea löytää paikkaa, vaikka olisi hieno nähdä hänet vielä yhden kauden verran joukkueessa tuomassa kokemusta ja johtajuutta. Siellä olisi noilla palikoilla jo yli kolmen miljoonan taalan Gagner ulkona minun ketjulotossa ja pari nuorempaa tulossa sisään. Gagner on tuolla pelaaja, jonka ensi kautta on vaikea kaavailla. Hän saattaa olla parhaimmillaan (jos Leipsic ei onnistu) jopa Horvatin ketjussa, mutta samalla viime kauden otteiden perusteella pelipaikka suorasta kokoonpanosta on kysymysmerkki. Luultavasti hän sen ottaa jostain kuitenkin, vaikka ei omaan lottoon osukaan.

Sutteria en itse halua pois (hän on ollut kehittyneistä tilastoista huolimatta kokonaisvaltaisessa pelissä parempi kuin odotin hänen tullessa), ellei tilalle saada hyvää varausvuoroa tai jotain lupaavaa nuorempaa puolustajaa. Pitää muistaa, että Gaudette ja Pettersson ovat tulokkaita ja heidän sopeutumisensa koko kauden sentterin rooliin on kysymysmerkki. Jos heidän kanssa tulisi ongelmia, niin Horvat ja Beagle(tullessaan?) eivät kyllä kaksistaan riittäisi mihinkään. Toki tuolla Granlund, Gaunce ja Gagner pystyvät sentterin roolia hoitamaan, mutta en laittaisi heidän onnistumiselleen isoja panoksia.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Jos Roussel Vancouveriin tulee, niin ainakin vähän saadaan säpinää Blackhawksin ja Canucksin välisiin otteluihin, kun kuluneina vuosina sitä rivalry-henkeä ei ole ollut. Roussel nimittäin on kaikkien Blackhawksien inhokki. Toki viime kauden ykkösärsyttäjä Hartman on poissa ja Shawilla ja patongilla oli kivoja kärhämiä, mutta John Hayden varmasti saa Rousselin kanssa hyvät keskustelut ainakin käyntiin, miksei myös Brent Seabrook.

Kuten edellä todettiin, inhokki vastustajalla, mutta omaan joukkueeseen ottaisin ilomielin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jos Roussel Vancouveriin tulee, niin ainakin vähän saadaan säpinää Blackhawksin ja Canucksin välisiin otteluihin, kun kuluneina vuosina sitä rivalry-henkeä ei ole ollut. Roussel nimittäin on kaikkien Blackhawksien inhokki. Toki viime kauden ykkösärsyttäjä Hartman on poissa ja Shawilla ja patongilla oli kivoja kärhämiä, mutta John Hayden varmasti saa Rousselin kanssa hyvät keskustelut ainakin käyntiin, miksei myös Brent Seabrook..
Olisihan tuonkin aika jo herätä henkiin. Viime kausien Vancouverille ei ole kyllä tuollaisia kunnon rivalry-pelejä ollut kenenkään kanssa (ei edes Flamesin tai Oilersin), kun joukkueella ei ole ollut kuin tarkoitus selvitä peleistä ja fyysisten pelaajien merkitys on ollut aika olematonta. Viime kaudellakin kaksi fyysisintä pelaajaa Dorsett ja Gudbranson eivät tuoneet juuri mitään jäälle alkukauden jälkeen - ensimmäinen lopetti uransa kesken kauden ja jälkimmäinen kärsi loukkaantumisista. Fanina sitä toivoisi peleihin tuota fyysisyyttäkin.

***

Canucksin HF-puolen prospect-guru thefeebster teki koosteen tämän kesän viidennen kierroksen varauksen Toni Utusen 18-vuotisten kisoista.

Pidin tuosta Utusen varauksesta noilta sijoilta. Vaikka tietysti matka viidennen kierroksen varauksesta NHL:ään on pitkä, hänellä voi olla sinne mahdollisuuksia. Mielenkiintoinen seurattava lähikausina.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jos Beagle ja Roussel tulisivat mukaan, hyökkäys voisi näyttää suunnilleen tältä;

Leipsic - Horvat - Boeser
Bärtschi - Gaudette - Pettersson
Granlund - Sutter - Eriksson
Roussel - Beagle - Virtanen

Gagner/Goldobin/Gaunce/Boucher/Motte/Dahlen/Archibald?

Nuorella ja lupaavalla kärjellä ja syvyydessä sitten noita kokeneempia roolipelaajia.

Nyt meni kyllä jännäksi Vancouverin hyökkäys, kun ensimmäisenä päivänä tuli vähintään kolme uutta hyökkääjää.

Jay Beagle ja Antoine Roussel identtisillä sopimuksilla jengiin. Kummallekin 4 vuotta ja 3 miljoonaa per vuosi. Kalliita ovat bottom6-osaston laadukkaat kaverit, ei voi muuta sanoa. Mutta onhan tuo Beagle ihan loistava nelosen sentteri ja kolmosessakin menee hyvin. Roussel sitten 3/4-ketjujen laituri ja tehojakin voi jonkin verran odottaa.

Tim Schaller tuli ainakin itselle täysin puskista. Kahden vuoden sopimus ja 1,9 miljoonaa per vuosi. Schaller on käsittääkseni pelannut alemmissa ketjuissa sekä keskellä että laidassa. Viime kaudella tuli toki 12+10 tehot ja kohtuu fyysisestikin Schaller pelaa. Mutta Schaller on huono aloittaja eikä kuitenkaan ole se innokkain taklaajakaan. Toki jos nelosesta käsin tekisi taas 10 maalia niin se ois loistava suoritus.

Näiden hankintojen jälkeen kokoonpano menee kyllä mielenkiintoiseksi. Itse ottaisin Leipsicin pois rosterista ja tuonne reserviin:

Eriksson- Horvat - Boeser
Bärtschi - Gaudette - Pettersson
Granlund - Sutter - Virtanen
Roussel - Beagle - Schaller

Leipsic/Gagner/Goldobin/Gaunce/Boucher/Motte/Dahlen/Kero

Mutta tuolla reservissä olisi nyt sitten Gagner, Gaunce, Leipsic, Boucher, Kero ja Goldobin joiden pitää läpäistä waiverit mennäkseen alas. Luulisi, että jotain kauppoja olisi tulossa Bärtschin ja/tai Gagnerin osalta. Mene ja tiedä.
 

Ferris

Jäsen
Pitäkää Beaglesta hyvää huolta, saitte laatuäijän niin jäällä kuin kopissakin! Harmittaa vietävästi ettei jatka Capseissa, mutta ymmärrettävästi kaverin on nyt otettava rahat kun niitä tarjolla on. Caps olisi varmasti voinut samalla caphitilla pitää vielä vuoden kaveria kokoonpanossa, mutta sitten olisi jäänyt sen verran monta miljoonaa saamatta, että pahaa olisi tehnyt. Beagle jo ehtikin kertoa, että MacLellan oli pitänyt hänen agenttinsa hyvin kartalla ja kertonut jo ajoissa etteivät pysty pitkää sopimusta tarjoamaan samalla tasolla mitä muualta tullaan tarjoamaan.

Ja vinkatkaahan sinne valmennusosastollenne, että vaikka Beags on monen mielestä nelosketjun kaveri, niin kyllä häntä voi käyttää ihan huoletta väliaikaisena stunttina myös korkeammissakin ketjuissa, etenkin jos on tarvetta saada tähdille/nuorille muistutusta/mallia asenteeseen ja/tai maalineduspelaamiseen.

PS. Kertokaapa vähän tästä teiltä saapuneesta Nic Dowdista, jolle tarjoillaan mahdollisuutta hypätä Beaglen saappaisiin.

PS2. Ja kun tuo Jayson Megnakin näyttää tulevan teiltä päin, niin saa hänestäkin jotain kertoa, vaikka varmaankin Hershey-hankinta enemmänkin on.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Pitäkää Beaglesta hyvää huolta, saitte laatuäijän niin jäällä kuin kopissakin!

Kuulostaa hyvältä. Benning tuossa korostikin, että Beagle on hyvässä kunnossa oleva ammattilainen, jonka odotetaan tuovan kokemusta sekä laatua alempiin ketjuihin ja alivoimaan. Samalla tavalla odotuksia on Rousselia kohtaan, että hän tuo fyysistä peliä jota Dorsettin lopettamisen myötä menetettiin sekä alivoimaan lisää osaamista. Kummankin osalta korostettiin, että haluttiin pelaajia joita vastaan on vaikea pelata. Myös Schallerin kohdalla Benning korosti, että hän on hyvä aloittaja ja alivoimapelaaja, mutta ainakaan tuo hyvä aloittaminen ei näy tilastoissa (uralla 41,8 %).

Sven Bärtschi sai sitten kolmen vuoden jatkosopimuksen ja caphit nousi 3,367 miljoonaan. Bärtschi on toki tehnyt Vancouverissa nyt 15, 18 ja 14 maalia, mutta edelleen paras pistemäärä on vain 35 pinnaa. Nyt pitäisi saada maalimäärät nostettua sinne 20+ ja pinnatkin vähintään 40-50 väliin. Tiedä sitten onko Bärtschi sopparin kanssa edelleen kaupan vai odotetaanko hänestä nyt yhtä kärkiketjujen laituria.

Ensimmäisenä päivänä Canucks täytti sitten cappia yli 11 miljoonalla, joten nyt ollaan tuollaisessa 67 miljoonassa. Stecher ja Virtanen ovat enää ilman sopimusta, joten vielä on toki tilaa hankinnoille, mutta rosteri alkaa pullistelemaan saumoistaan.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös