Montréal Canadiens 2018–2019

  • 248 341
  • 930

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Drafti lähenee, ja mennyt kausi jää lopultakin hiljalleen taakse. Vuosi oli Montrealille joka tavalla karmea. Oman pään vuotamista ei saatu kuriin missään vaiheessa. Tämä johtui osin pakistosta, mutta paljon putoaa myös hyökkääjien niskaan. Kauteen kysymysmerkkeinä lähteneet pelaajat eivät pystyneet ottamaan askeleita parempaan suuntaan tänäkään vuonna. Kun harvat tähdet kärsivät loukkaantumisista ja seuran paras sentteri Tomas Plekanec kaupattiin vielä Torontoon (suht hyvällä korvauksella), niin runkosarjan viimeisiä kuukausia ei tarvinnut paljon seurata. Samalla katkesi monen vuoden putki, jossa tuli seurattua käytännössä kaikki ottelut. Lopputuloksena oli ansaittu sijoitus sarjan pohjilla ja hyvä varausvuoro. Kun Canadiens pääsi varaamaan viimeksi näin korkealla, sattui kohdalle harvinaisen huono varausvuosi. Silloin haaviin tarttuikin Alex Galchenyuk. Nyt pitäisi välttää noin heikon pelaajan draftaaminen keinolla millä hyvänsä! Menestysjoukkue rakennetaan usein juuri niin, että päästään varaamaan joitakin kertoja 5 kärjessä ja nämä herrat kantavat sitten joukkueen menestykseen..

Canadiensin tilanne on haastava kauteen lähdettäessä. Puolustus tarvitsisi vahvistusta ja kahden suuren roolin sentterit puuttuvat kokonaan. Laituritilanne on sinällään hyvä, että heistä on ylitarjontaa. Toisaalta kukaan laituri ei ole korvaamaton ja miehiä pitäisi treidata pois jos aikoo hommata ketään uusia sisään. Vaikka jotain pieniä muutoksia tulisikin, niin hyökkäys on edelleen pienehkö, pehmeä, taitava ja heikko puolustamaan. Jollain aikavälillä tuota pitäisi saada muutettua.

Selvät paikat kokoonpanosta nappaavat kärkikenttien mies Gallagher ja monipuolisena miehenä kaikkiin kolmeen kenttään sopiva Lehkonen. Drouin oli heikko sentterinä, mutta hän on joukkueen paras puhdas taitomies ja laidassa täten selvä kärkiketjujen pelaaja. Paul Byron on vetänyt niin hyvin, että hän ottaa paikan kolmosessa. Deslauriers ja Shaw pelasivat hyvän kauden, joten he ovat nelosen laiturit. Tämän jälkeen on vielä aika samasta puusta veistetyt puhtaat taitopelaajat Pacioretty, Galchenyuk, Scherbak ja Hudon. He pystyvät tekemään positiviisia temppuja joukkueen eteen, mutta heille täytyy etsiä oikeat kenttäkaverit ettei tuotos ole joukkueelle haitallinen tasakentällisin. Carr ja MacCarron ovat vaihtoehtoja neloseen.

Sentteriosastolla joukkueesta ei löydy kuin hyvin vihreät De La Rose ja Danault. He pystyvät pelaamaan pienessä roolissa alaketjuissa, mutta vastuuta ei voi antaa vielä liikaa. Danault voi kehittyä joskus jopa kakkoseen, mutta en löisi siitä vetoa hirveillä summilla. Joukkueesta puuttuu siis molemmat suuren roolin sentterit! Viime vuosina siinä on kokeiltu kaikenlaisia laiturisenttereitä, mutta nyt olisi aika hankkia ihan oikeita keskushyökkääjiä! Sen räpellyksen katsominen on ollut nimittäin tuskallista. Kahden sentterin hankkiminen on todella vaikeaa yhden kesän aikana, joten pitäisin mahdollisena myös Tomas Plekanecin paluuta. Hän ei ole pitkäaikaisratkaisu, mutta kun katsoi Toronton playoffeja, niin Tomas näytti jälleen miten hän pystyy pelaamaan vastustajan parhaita vastaan elintärkeässä roolissa. Plekanec nostaa myös omien kenttäkaveriensa tasoa, johon kukaan muu Habs-sentteri ei ole pystynyt viime vuosina. Paul Stastny olisi loistava laastari vuotavaan Habs-laivaan, mutta hän pyytänee liikaa dollareita ja vuosia + saattaa haluta kovempaan joukkueeseen. Toisaalta Radulov valitsi keskinkertaisen Dallasin, joten ei näistä koskaan tiedä. Plekanec olisikin hyvä ratkaisu 1-2 kaudeksi Stastnyn 5-6 vuoden lapun sijaan.

Kun laituriosastolla on ylitarjontaa, ei ole mikään ihme että Paciorettyä ja Galchenyukia on kaupiteltu eteenpäin. He ovat valmentajan kannalta rasittavia pelaajia laiskoina taiteilijoina, mutta omaavat toisaalta jotain vaihtoarvoa pistesarakkeen ansiosta. On tietysti helppo sanoa, että molemmista olisi saanut paremman hinnan pari vuotta sitten ennen kuin heidän peli sukelsi syvälle. Varsinkin Galchenyukin pitäminen oli kuitenkin silloin ymmärrettävää kun hänestä pystyi odottamaan jotain nuoren iän takia. Kun peli ei kehittynyt yhtään kahdessa vuodessa, hänestä oli pakko päästää irti. Varsinkin kiekoton pelaaminen (ja osittain myös sokkona kuskaaminen kiekollisena) oli niin olematonta vuodesta toiseen, että lähteminen KHL:ään olisi ollut varmaan lähellä, jos hän olisi kasvanut isänsä tavoin Valko-Venäjällä, ja kokisi kaipuuta sinne muiden Belarussian poikien tavoin. On turha itkeä Alexin huonosta kohtelusta, kun jo 2 valmentajaa ovat huomanneet hänen suuret puutteensa, ja pelipaikka on siksi ollut yleensä laidassa + joskus jopa alaketjuissa. Dan Bylsma puhui siitä ihan hyvin Viasatilla, ettei kannata odottaa liikaa sentteripelin paranevan taikaiskusta yhdessä kesässä.

Unelmatilanteessa Galchenyukilla olisi saanut kakkosen sentterin, mutta kahden kauden paskat otteet pudottivat arvoksi nyt Max Domin. Onneksi sieltä tuli edes jotain "hyvää", koska 1-2 vuoden lisäperseilyn jälkeen korvaus olisi ollut luokkaa 3rd+ ahl-player. Ylivoimalla Domi voi olla huonompi, mutta oleellista on se, ettei hän voi olla tasakentällisin niin surkea kuin Alexander jr! Pacioretty on näistä se parempi pelaaja, joten hänellä pitää kalastaa sitä sentteriä. Spekulaatioissa olleet Raijan Raili ja RNH ovat hyviä pelaajia mutta eivät kuitenkaan mitään Malkineja tai Fedoroveja. Pacioretty + early 2nd pitäisi riittää jo aika pitkälle..

Puolustuksen paikkaaminen on vaikea pala purtavaksi. Periaatteessa tarvittaisiin kiekollista taitoa Markovin tilalle. Toisaalta oma pää vuosi hirvittävästi viime kaudella, joten mikään puhdas hyökkäävä hasardi ei myöskään toimi. Weberin loukkaantuminen oli toki kova kolaus viime vuonna. Todellisen Johtajan terveys on tärkein asia alakerran toiminnassa. Petry pelasi yllättävän hyvän kauden, mutta hän ja Alzner joutuivat kuitenkin liian suureen rooliin. He olisivat unelmatilanteessa kakkospari, ja samalla joku nuori himokas tulokas loisi painetta alempaa. Juulsen ja Mete ovat potentiaalisia, mutta ensi kausi taitaa tulla liian aikaisin. Jack Johnsonia on huhuttu puolustukseen. Hänkin olisi hyvä laastari lyhyellä tähtäimellä, mutten usko että hän suostuisi tulemaan Montrealiin muuten kuin pitkällä pahvilla. Viimeisistä paikoista on mukavasti kilpailua. Tshekistä hommattu kaksikko on ilmainen kokeilu, joka tuo parhaimmillaan painetta Reillylle, Valieville ja junnuille. He eivät maksa mitään, joten annetaan poikien kokeilla siipiään!

Alivoiman kuntoon saaminen on tärkeä juttu viisikkojen huonon puolustamisen ohella! AV oli naurettavan huonoa viime kaudella. Alkusyksystä ykkösalivoima vielä toimi kun siinä pelasivat Plekanec-Byron/Lehkonen Alzner-Weber. Tuo kenttä hajosi eri syistä, ja sitten olikin vaikeaa! Toimivaa kakkkosta ei löydetty missään vaiheessa, ja maaleja syntyikin liukuhihnalta muiden yrittäjien ollessa kentällä. Näitä juttuja ei pysty korjaamaan yhdessä kesässä, mutta parin vuoden säteellä pitää saada joukkueeseen enemmän oman pään erikoisosaamista. Tämän hetken taitopelaajat eivät ole edes erikoisen tehokkaita, joten heidän huono yleispeli ole mitenkään puolusteltavissa!

Bergevinin tilanne ei ole kadehdittava kun aukkoja on vähän joka suunnalla ja vain Price sekä Weber ovat oikeasti laadukkaita Olympiatason tekijöitä. Kauppatavaraa ei myöskään ole liikaa. Tämän vuoden draftissa on sentään paljon suht hyviä varauksia, joten nyt pitäisi saada runsaasti laadukkaita junnuja tai sitten se kohtuullinen kärkisentteri matkustaa Montrealiin!

Ensi kauden toivottava kokoonpano:

Drouin-X/O’Reilly-Gallagher
Domi-Plekanec/Stastny-Lehkonen
Byron-Danault-X/Zadina
Deslauriers-De La Rose-Shaw
Carr,Scherbak,McCarron,Hudon

X/Johnson-Weber
Alzner-Petry
Juulsen/Reilly-Schlemko
Mete,Valiev,Lernout

Price
Niemi
Lindgren​

Jos draftissa napataan Kotkaniemi, niin sitten tuohon kolmosen laitaan voi katsella UFAa. Hyökkäys on todella kevytrakenteinen ja näennäisen taitava. Tuolla joukkueella voisi kyllä lähteä kauteen, mutta suurta menestystä on turha odottaa varsinkaan pudotuspeleissä. Kärkiyksilöiden terveys on ratkaiseva tekijä kun kärki on noin kapea. Yksi vaihtoehto kolmoseen ovat myös Hudon ja Scherbak. He eivät ole olleet maagisia tähän asti, mutta varsinki Nikitalla on potentiaalia. Jos oletetaan että Galchenyuk ei kehity seuraavinakaan kausina, niin Scherbakilla on täydet eväät nousta vähintään samanlaiseksi näennäisen hyväksi pistetykiksi, jolla on kuitenkin suuret puutteet eikä pysty kantamaan joukkuetta millään lailla. Tuollainen pelaaja on kuitenkin hyvä lisä kolmosketjuun jos muut palikat ovat vain tarpeeksi kovia kahdessa kärkiketjussa. Mikkel Bödker heitettiin vasta pois Sharkista, ja hän on hyvin samantyyppinen laituri.

Nuorten peleistä ei ole täällä paljoa kirjoiteltu, joten pari sanaa niistä. KalPassa pelannut Joni Ikonen ei vetänyt kovin hyvää kautta. Liigassa ja nuorten kisoissa oli vaikeaa ja nyt tuli vielä paha loukkaantuminen. Toivottavasti homma lähtee rullaamaan paremmin joulun jälkeen jahka parentuu vammoistaan. Ryan Pöhling pelasi sen sijaan hienot kisat jenkkien kärkiketjuissa. Hänessä on selvästi potentiaalia Plekanecin seuraajaksi, mutta se ei luonnollisesti tapahdu ihan hetkeen. Ryaniä pitääkin seurata suurella mielenkiinnolla seuraavissa kisoissa!
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Hyvä avaus. Kiitos.

Shane Doan sanoi hyvin Domi-treidin jälkeen, että kun pelaaja tekee 25-30 maalia kaudessa, niin hän tekee ne 20-25 ottelussa. Sitten tullaankin siihen, mitä pelaaja loput n. 60 peliä. Onko hänestä noissa peleissä hyötyä? Karvaako, viekö taklaukset loppuun, blokkaa yms. Miten paljon hän hyödyttää joukkuetta noiden maalien lisäksi. Luin rivien välistä, että Domi ainakin auttaa, mutta auttaako Galchenyuk.
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
"Eagle has landed". Niin vain sieltä tuli Kotkaniemi ja lopulta "varma" kolmonen Zadina tippui kuudenneksi, eli pari muutakin seuraa skippasi hänet. Mm. Arizona otti myös sentterilupauksen ennen Zadinaa, vaikka saivat juuri "sentterin" Galchenyukin muodossa.

Onhan Kotkaniemi hieman riski tai reach, mutta suomalaisena Habs-fanina on hienoa nähdä lisää suomipoikia Montrealin nutussa. Kotkaniemi varmaan jatkaa ainakin kauden Ässissä ja sitten AHL:n puolelle treenaamaan kaudeksi. 20-21 kausi alkaa sitten NHL:n puolella, toivottavasti.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
"Eagle has landed". Niin vain sieltä tuli Kotkaniemi ja lopulta "varma" kolmonen Zadina tippui kuudenneksi, eli pari muutakin seuraa skippasi hänet. Mm. Arizona otti myös sentterilupauksen ennen Zadinaa, vaikka saivat juuri "sentterin" Galchenyukin muodossa.

Onhan Kotkaniemi hieman riski tai reach, mutta suomalaisena Habs-fanina on hienoa nähdä lisää suomipoikia Montrealin nutussa. Kotkaniemi varmaan jatkaa ainakin kauden Ässissä ja sitten AHL:n puolelle treenaamaan kaudeksi. 20-21 kausi alkaa sitten NHL:n puolella, toivottavasti.
Olen lueskellut jotain legendaa että Habsin AHL -tiimi on aivan jäätävää basgaa, pitääkö paikkansa? Onko sieltä valmistunut Montrealille pelaajia?
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Olen lueskellut jotain legendaa että Habsin AHL -tiimi on aivan jäätävää basgaa, pitääkö paikkansa? Onko sieltä valmistunut Montrealille pelaajia?
En oikein näe itsekään, että top3 pickki menisi näin pitkän kaavan kautta. Eiköhän vaihtoehdot ole kausi Suomessa ja NHL tai suoraan pohjoisamerikkaan ensi kaudeksi. Historia tukisi omia päätelmiä/ajatuksia:
Tämän vuosikymmenen kolmosvaraukset:

2017 Miro Heiskanen. Pelasi kauden Liigassa, pelannee ensi kaudella NHL:ssä.
2016 Pierre-Luc Dubois. Varauksen jälkeen kausi QMJHL:ssä, sen jälkeen täysi kausi NHL:ssä (48 pinnaa).
2015 Dylan Strome. Varauksen jälkeen kaksi kautta käytännössä kokonaan OHL:ssä, ei vielä vakiinnuttanut paikkaansa NHL:ssä.
2014 Leon Draisaitl. Alotti varauksen jälkeisen kauden Edmonton Oilersissa, mutta palasi kesken kauden juniorisarjaan. Tämän jälkeisellä kaudella 51 pinnaa NHL:ssä.
2013 Jonathan Drouin, Varauksen jälkeen kausi QMJHL:ssä, sen jälkeen 32 pisteen kausi NHL:ssä.
2012 Alex Galchenyuk. Työsulun vuoksi varauksen jälkeinen kausi alkoi OHL:ssä, mutta päättyi NHL:ssä. Tämän jälkeisellä kaudella 65 matsissa 31 pinnaa NHL:ssä.
2011 Jonathan Huberdeau. Varauksen jälkeinen kausi QMJHL:ssä. Tämän jälkeisellä kaudella työsulun päätyttyä NHL:ssä 31 pistettä 48 ottelussa.
2010 Erik Gudbranson. Varauksen jälkeinen kausi OHL:ssä. Tämän jälkeen täysi kausi Florida Panthersissa.

Tätä taustaa vasten on hyvin todennäköistä, että Kotkaniemi pelaa vielä seuraavan kauden Suomessa ja samalla saa fysiikkaa parempaan kuntoon sekä tottuu sentterin tonttiin. Kaudella 2019-2020 olisi sitten aika lunastaa paikka NHL:n puolella.
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Olen lueskellut jotain legendaa että Habsin AHL -tiimi on aivan jäätävää basgaa, pitääkö paikkansa? Onko sieltä valmistunut Montrealille pelaajia?

AHL:n huonoimpia jengejä, mutta ainakin valmennusporras laitettiin nyt uusiksi. Edellistä ykköskoutsia tuskin jää kukaan kaipaamaan. Lupaavia pelaajia on ollut vähän, koska viime vuosina on treidattu varausvuoroja paljon pois. Nyt varaustilaisuudessa Habseillä on 10 varausvuoroa eli lähivuosina tuonne Lavaliin saadaan lupaavia pelaajia. On tuolta kuitenkin NHL:n puolelle noussut viime vuosina mm. Carr, De La Rose, Juulsen, Scherbak, Hudon. Viime kaudella Chris Terry oli koko liigan parhaita pelaajia.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Viimeiset pickit on vielä ottamatta mutta sentteriosastoa tässä lähdettiin sitten ihan reippaasti vahvistamaan 6 pickin voimin.

Romanov oli vähän outo haku mutta kaikenkaikkiaan ihan mukiinmenevältä suoritukselta vaikuttaa. Ei mitään superhakuja vuorosijoitukseen nähden mutta tasaista suorittamista. Odotan ainakin Kotkaniemi Ylönen Olofsson kolmikon vahvistavan jengiä muutaman vuoden päästä, mutta kolmikosta tuskin on apua ylhäällä ennen sitä.

Nyt siis vahvistettiin joukkueen jatkuvuutta ensisijaisesti ja hyvä niin. Yks kakkonen treidattiin alaspäin ja sitäkautta saatiin yksi picki lisää 10 ekan vuoron ollessa 1,2,2,2,3,3,4,4,5,5 roundilta.

Tästä kohti treidiuutisia ja heinäkuun ensimmäistä.

edit. Saldo oli lopulta 7 sentteriä 11 pickistä. Jospa tuolta Kotkaniemen ja Olofssonin lisäksi napsahtaisi joku lotto kohilleen.
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Olofsson saattoi olla hyvä ryöstö tuolla numerolla. Habsien Ruotsin scoutti ei ollut uskoa, että Olofsson on vielä tuolloin varattavissa. Habsejä ja Pelicansia fanittavana on tietenkin hauskaa, että Ylönen tarttui onkeen.

Paciorettyä vietiin Losiin ja San Joseen, mutta lopulta vain Paciorettyn agentti vaihtui.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Danault, de la Rose, McCarron ja Rychel saivat Habsilta QO:t. L. Shaw, Carr, Gregoire, Parisi ja Fucale päästettäneen näillä näkymin kävelemään.

Yllättävää näissä on mielestäni se, että kolme kautta taantuneeseen McCarroniin riittää vielä luottoa. Vastaavasti marginaalisella peliajalla vallan kelvollista tulosta tehnyt Carr saanee etsiä peliaikaa muualta. Fucale on nyt myös "virallinen" bust.

Draftin tuloksiin on hankala ottaa kantaa, mutta aikamoisella haulikkoammunnalla keskustaa pyritään korjaamaan. Eiköhän kuudesta draftatusta ainakin joku nouse aikanaan pelaavaan kokoonpanoon. Kotkaniemen varaukseen olen tyytyväinen, ainakin laastaria yritetään laittaa siihen paikkaan, missä haava on. Huvittava kyllä seurata, miten vastahankaisesti varaukseen on suhtauduttu paikallisten fanien toimesta etenkin kun edellinen kelvollinen kärkisentteri sai aikanaan vastaavanlaisen paskamyrskyn aikaan,
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Pienoinen pettymys, että Carr ei saanut QO:iä. Carr on tosin kuulemma saanut KHL:n puolelta sellaisen tarjouksen, että Habsien ei kannata lähteä kilpailemaan. Tiedä sitten vaikuttiko tuo ja ei edes maksanut vaivaa lähteä tarjoamaan mitään.

Duclairia huhutaan kovasti Habseihin, kun ei nähtävästi jatka Chicagossa.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikäs maalivahti Zach Fucalen tilanne on? Muistan, että häntä pidettiin hyvinkin lupaavana kaverina ja olihan hän voittamassa nuorten kisoja Kanadan paidassa 2015. Häneen meni Montrealilta toisen kierroksen alkupään varausvuoro.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Mikäs maalivahti Zach Fucalen tilanne on? Muistan, että häntä pidettiin hyvinkin lupaavana kaverina ja olihan hän voittamassa nuorten kisoja Kanadan paidassa 2015. Häneen meni Montrealilta toisen kierroksen alkupään varausvuoro.

Pelaaja ei siis saanut QO:ia, joten hänestä tulee UFA ja ura tuskin jatkuu Habs-organissatiossa. Miksei jatku? Taso ei riittänyt neljän parhaan veskarin joukkoon.

Odotukset olivat kovat, mutta mitään ei jäänyt käteen.
 

Backhander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Pelaaja ei siis saanut QO:ia, joten hänestä tulee UFA ja ura tuskin jatkuu Habs-organissatiossa. Miksei jatku? Taso ei riittänyt neljän parhaan veskarin joukkoon.

Odotukset olivat kovat, mutta mitään ei jäänyt käteen.

Fucalen tilanteesta en tiedä, mutta ei se tarkoita että tulee UFA vaikka ei saa Qualifying Offeria. Voi tehdä sopimuksen vielä 1.7 mennessä.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Millainen tilanne on Montrealin pakistossa/AHLssä? KalPan Otto Leskinen - Elite Prospects tulossa Montrealin leirille varaamattomana pelaaja? Kuulostaa aika oudolta näin omaan korvaan.
Valitettavasti toinen KalPassa pelaava, Joni Ikonen on 6kk huililla leikkaushoidon takia, mutta osallistuu hänkin leirille? Liekkö sit aistimaan tunnelmaa..

Otto Leskistä voisi pitää yleispuolustajana, hieman kuitenkin hyökkäysvoittoisena. Rauhallinen pelaaja, joka uskaltaa pitää kiekkoa ja etsiä syöttöpaikkaa. Antaa varman ja kovan ykkössyötön. Pistepotentiaalia on nähtyä enempäänkin, kun ei ole ylivoimaa juurikaan päässyt pelaamaa. Ei mikään tulisin ole toki se vetokaan, mutta pystyy toimittamaan kiekkoa maalille asti. KalPalaisittain hyvä luistelemaan ja syöttämään. Fysiikka on varmasti vielä vajanainen, mutta mitä nähnyt pari kertaa salilla treenaavan boxikyykkyä niin alakropassa on aika kivasti jo poweria. Tulevalla kaudella saa KalPassa varmasti enemmän vastuuta ja uskonkin, että tuleva sesonki Liigassa on Leskisen läpilyönti kausi. Ollut tosiaan +/- tilastoissa KalPan parhaita jo pari kautta putkeen (osittaan johtuen pienemmästä peliajastakin) mutta ei ole huono myöskään omissa.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Kiitos raportista @Noutolokku!

Habsit tekivät keväällä sopimukset tsekkipuolustajien Sklenickan ja Moravcikin kanssa. Heidän lisäkseen AHL:n puolella ovat Learnout, Simon Bourque, Valiev, Taormina ja T.J. Melancon. Tsekkien tasosta en osaa sanoa, Learnout ja Valiev taistelevat NHL-paikasta, varsinkin jos (toivottavasti) Bennistä päästään eroon. Kyllähän tuolta saattaisi löytyä jopa pelipaikka Leskiselle. Eri asia on sitten, että kannattaisiko vielä vuosi kehittyä Liigassa. Toisaalta jos pelaaja tulevalla kaudella ottaa kehityksessä merkittävän harppauksen eteenpäin, niin kiinnostuneita on varmasti muuallakin. Nythän Habseillä on hyvä tilaisuus katsoa pelaajan taso ja mahdollisesti tarjota sopimusta.

Hieman yllättynyt olin Leskisen ja Ikosen nimistä listalla. Leskinen ei sanonut mitään ja Ikonen tosiaan pitkään sivussa. Toisaalta ihan hyvää managementiä, että pyytää prospecktin paikan päälle haistelee tunnelmaa. Luulisi antavan lisäbuustia treenaamiseen.
 

Gally11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens #11 - Saku Koivu, Brendan Gallagher
Joel Armia treidattu Habseihin.

Lisäksi Montrealiin suuntaa Steve Mason ja kaksi varausvuoroa (7. kierros 2019 ja 4. kierros 2020). Winnipegiin suuntaa vastineeksi Simon Bourque.

Tykkään itse kyllä tästä diilistä. Armialla on mielestäni vielä lunastamatonta potentiaalia ja en yllättyisi vaikka tekisi ensi kaudella sen läpimurtonsa pisteiden muodossa. Masonin sopimus tuossa nyt tulee sitten vuodeksi kärsittäväksi, mutta en näe sitä minään suurena tappiona.
 

Tuamas

Jäsen
Armialle hyvä organisaatio.

Pelaaja josta kannattajat yleensä pitävät ja jolla on vielä värkeissä varaa parempaan hyökkäyspäässä.

AV:lla, takakarvauksessa ja omaan päähän jo nyt todella hyvä.

Takeaways/giveaways-tilastossa toistuvasti todella kova.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Tässä on potentiaalia Bergevinin kuusvuotiskauden top-5 kauppojen joukkoon. Bottom-20 onkin toki sitten karumpaa luettavaa.

Entinen kuutoskierroksen varaus, joka viime kaudella mahtui hädin tuskin umpipaskan Lavalin rosteriin vaihdossa Laineen ja Wheelerin taakse juuttuneeseen Armiaan, nelos- ja seiskakierroksen varauksiin sekä salary dumpiin.

Mielipiteensä kaikista Habsin siirroista jo ennalta päättänyt jengi vaahtoaa jäniksen kokoinen vaahto munissa, kuinka typerää Masonin hankinta oli ja toisaalta kuinka Habs ampui itseään jalkaan antamalla Jetsille nyt siimaa signata Stastny. Tälle kirjoitettaneen huomenna saatanasti ylihintainen ja -pituinen pahvi, enkä usko, että tällä olisi ollut hetkeäkään kiinnostusta pohjamutajoukkueeseen edes signata. Masonin liksa taas oli luonnollisesti kaupan toteutumiseksi pakko ottaa vastaan ja eiköhän tämä saada tavalla tai toisella siivottua pois rosterista ennen kuin kausi alkaa.

Lähtökohtaisesti helvetin fiksun oloinen kauppa, jossa ei Molsonin mahdollisen päiväpalkan lisäksi menetetty käytännössä mitään. Lisäksi osittaisen rebuildin osalta mielestäni askel oikeaan suuntaan jonkun ikääntyvän UFAn ylimitoitetun sopimuksen sijaan.

Pidän erittäin todennäköisenä, että Habsin haaviin ei isoja kaloja huomenna ui, oli ylimääräistä verohaittaa tai ei, koska joukkue lienee tällä hetkellä viiden vähiten kiinnostavan joukossa. Ja hyvä niin.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Montrealin 3. kenttä Armia-Kotkaniemi-Lehkonen? ois aika herkkua näin suomalaisittain.

Eikös siellä ole myös KalPa kaksikko Ikonen sekä Leskinenkin leirillä mukana. Alkaa olla melkoinen suomalais-armeija Montrealissakin päin. Floridalla ja Carolinallakin taitaa olla pari ketjullista suomalaisia jo haalittuna. Toki Armia tuli nyt vähän vahingossa, mutta olisi kiva tietää mikä nuissa on aina taustalla. Onko Montrelilla, Floridalla ja Carolinalla suomalais-scoutteja taustalla vai hyvät kokemukset niin haalitaan vähän lisää suomalaispelaajia organisaatioon?
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Eikös siellä ole myös KalPa kaksikko Ikonen sekä Leskinenkin leirillä mukana. Alkaa olla melkoinen suomalais-armeija Montrealissakin päin. Floridalla ja Carolinallakin taitaa olla pari ketjullista suomalaisia jo haalittuna. Toki Armia tuli nyt vähän vahingossa, mutta olisi kiva tietää mikä nuissa on aina taustalla. Onko Montrelilla, Floridalla ja Carolinalla suomalais-scoutteja taustalla vai hyvät kokemukset niin haalitaan vähän lisää suomalaispelaajia organisaatioon?

Ikosen ja Leskisen lisäksi vielä myös Ylönen sekä tietysti maalilla Niemi, jonka uskon Masonista huolimatta kakkosena ensi kaudella pelaavan.

Montrealin palkkalistoilla on suomalaisskoutti Hannu Laine, johon vaikuttaisi nyt monen tyystin hiljaisen suomalaisvuoden jälkeen luottoa löytyvän. Venäläisiin vähemmän...
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Ikosen ja Leskisen lisäksi vielä myös Ylönen sekä tietysti maalilla Niemi, jonka uskon Masonista huolimatta kakkosena ensi kaudella pelaavan.

Montrealin palkkalistoilla on suomalaisskoutti Hannu Laine, johon vaikuttaisi nyt monen tyystin hiljaisen suomalaisvuoden jälkeen luottoa löytyvän. Venäläisiin vähemmän...
Aivan. Vielä pari lisää siis.

Jotain tuommosta ehkä osasi taustalla olevankin. Ei siinä, ei ole huonoja pelimiehiä nuo ketkä ovat Montrealin haaviin pudonneet. Suomalaisista jos puhutaan siis.

Ikosella on vielä töitä fysiikan kanssa, mutta se tulee iän myötä. Omaa terävän rannelaukauksen, kunhan oppii hankkimaan vedolleen tilaa paremmin.
Leskisestä jo aikasemmin enemmän kirjoittelinkin.
Lehkonen on kova tekemään töitä ja pystyy myös maalintekoon.
Armian varmasti kaikki NHLää seuranneet tietävät, että missä ovst vahvuudet.
Kotkaniemi pelasi hyvät U20 kisat ja jo viime kausi Liigassa miesten peleissä. Vielä on väkisinkin fysiikka kesken.
Niemi menee varmasti vielä kakkosmokkena NHL tasolla, vaikka hieman on toki ura alaspäin ollut menossa. Joskin petrasi myös kauden mittaaa tekemistään.
Ylönen saanee tulevalla kaudella Liigassa roolia, mutta ei ole ihan vielä NHLään hinkuamassakaan
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös