Real Madrid C.F. 2018–2019

  • 111 486
  • 568

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Kaudesta 2004-05 kauteen 2009-10 Real Madrid lähti joka vuosi Mestarien liigassa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella laulukuoroon. Keväästä 2011 lähtien Madrid eteni kolme kertaa peräkkäin välieriin vain joutuakseen toteamaan vuorollaan niin Barcelonan, Bayernin kuin Dortmundinkin paremmakseen. 2014 vihdoin loksahti kohdalleen, kun Carlo Ancelotti johdatti Madridin kuninkaallisen siiven takaisin Euroopan valitaaksi. Somos los reyes de Europa laulaa puoli Madridia ja armon päivämäärällä 02.06.2018 tuo pitää erittäin hyvin paikkansa. Neljä Mestarien liigan voittoa viiteen kauteen ja näistä kolme viimeisintä peräkkäin, Real Madrid tosiaan on Euroopan kuningas. Varmaan aivan turha tässä sen enempää kirjoittaa tuubaa, kaikki tietävät missä mennään. Imperiumi on vastaiskunsa antanut ja se on ravisuttanut eurooppalaista jalkapalloa, la decimotercera.

Zinedine Zidane tuli legendana, mutta voidaan kai todeta, että hän lähti kuolemattomana. Reilussa kahdessa ja puolessa vuodessa kolme Mestarien liigan voittoa, liigamestaruus ja muut pokaalit päälle. Hämmentävä ihminen. Zizoun poistuminen tuli erittäin suurena shokkina, mutta toisaalta se pitää yrittää kääntää positiiviseksi, Real Madridin peli ei läheskään aina häikäissyt. Zidane ei ole mikään maaginen taktiikkavelho, vaan hän on mies, joka saa galacticoista joukkueen. Uskon, että Real Madrid tulee olemaan hyvissä käsissä myös tulevaisuudessa, kunhan Florentino Perez vain tekee nyt oikean päätöksen. Omissa papereissani Real Madrid omistaa jo Mestarien liigan, nyt tarvittaisiin valmentaja, joka saa joukkueesta dynastian myös Espanjassa.

MAALIVAHDIT: Monta vuotta on jo pohdittu David de Gean saapumisella, mutta mielestäni Keylor Navasin kolme peräkkäistä CL:n voittoa puhuvat näyttöinä costaricalaisen puolesta. Hän on erittäinkin riittävä ykkösmaalivahti Real Madridille. Välillä Gaylord edelleen tekee hassin, mutta sen hän paikkaa pysäyttämällä Bayernin välieräparissa totaalisesti. Kiko Casilla on ilmeisen pidetty koppipelaaja ja kakkosmaalivahtina ihan eliittiä. Miehen eleistä vain hieman paistoi, että Kiko saattaisi lähteä vastuun perässä jonnekin muualle. Nyt on palkintokaappi täynnä, nyt on aika vielä muutama kausi pelata.

PUOLUSTAJAT: Kirjoitan täsmälleen samalla lailla kuin edelliskauden kausiketjun avausviestiini: Avaus on täyttä timanttia tulevallakin kaudella: Dani Carvajal, Raphael Varane, Sergio Ramos ja Marcelo muodostavat Real Madridin tyylisen nelikon. Tuohon soppaan kun heitetään maailmanhistorian paras yleispuolustaja Nacho, puhutaan ihan Real Madridin seurahistorian yhdestä parhaista viisikoista. Laitapuolustuksen varamiehet Theo Hernandez ja Achraf Hakimi ovat lupaavia nuorukaisia ja Nachon tukemana ihan riittäviä varamiehiä Marcelolle ja Carvajalille. Jesus Vallejo saapui täksi kaudeksi kotiin kolmostoppariksi, mutta osin loukkaantumisen vuoksi jäi selvästi Nachon taakse hierarkiassa ja on sitä alkavalla kaudellakin. Tämä ei niinkään ole Vallejon huonoutta vaan Nachon huikaisevaa vakautta.

KESKIKENTTÄ: Mitä tästä nyt voisi kirjoittaa? Jos joukkueen ykkösnelikko on Casemiro, Toni Kroos, Luka Modric ja Isco, niin mitä tästä tosiaan voisi kirjoittaa? Ja kun tämän osaston tärkein vaihtomies on tasoa Mateo Kovacic niin pullat ovat ihan kivasti uunissa edelleen. Viime kauden ketjussa kirjoiteltiin, että Lukitan ura alkaa pikkuhiljaa kääntyä loppusuoralle, mutta syyskuussa 33 vuotta täyttävä kroaatti pelaa vielä yhden huikean kauden avauksessa, minkä jälkeen hän siirtyy enemmän rotaatiomieheksi. Toivon sydämestäni, että Kovacic ottaa sen tarvittavan askeleen ja nousee tuohon keskikentän neljänneksi mieheksi kokonaisvaltaisella pelaamisellaan. Dani Ceballosista odotettiin paljon, vielä ei saatu, mutta tällä 21-vuotiaalla andalusialaisella on niin mieletön potentiaali, että odotan hänen ottavan tulevalla kaudella ison askeleen eteenpäin uuden valmennuksen alaisuudessa. Näen jo sieluni silmin, kun Isco, Ceballos ja Marco Asensio ratkovat kilpaa pokaaleita Real Madridille.

HYÖKKÄYS: Tämä osasto on valmennuksen ohella kaikista eniten auki. Tottakai kaikki toivovat sekä Cristiano Ronaldon että Gareth Balen jatkavan ja säilyvän ehjinä, mutta nyt on ensimmäinen kesä, kun kummankaan jatkosta ei osaa sanoa mitään. Karim Benzema lienee uuden valmennuksen liipasimella päivästä yksi lähtien. Jos tämä oli yhteisen tien loppu, niin se päättyi onnellisesti, sillä Kariminho oli huikea niin Bayernia kuin Liverpooliakin vastaan. Kaikesta vitutuksesta huolimatta, tarina sai onnellisen lopun. Jos Benzema kaikesta huolimatta tuhnuilee taas yhden kauden piikissä, niin perun kiitokseni. Nyt koko rahalla jotain oikeasti kovaa maalintekijää tilalle. #Moratakotiin

Navas; Carvajal - Varane - Ramos - Marcelo; Casemiro; Kroos - Modric; Isco; Ronaldo - Bale.
tai
Navas; Carvajal - Varane - Ramos - Marcelo; Casemiro - Kroos - Modric; Bale - "Morata/Salah" - Ronaldo.

Mielenkiintoinen kesä Madridissa. Real Madridissa ei saa koskaan olla liian vakaata, valitettavasti ja onneksi. Nyt oikea päävalmentaja puikkoihin ja vain taivas on rajana.
 

Backis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Hyvä avaus, kiitokset siitä.

Aika samoilla linjoilla suurimmilta osin. Maalivahtitilanne on mielestäni kunnossa, eikä tarvitse muutoksia. Puolustuksen osalta olin itse ainakin hieman huolestunut menneellä kaudella. Ramos on hidastunut paljon ja välillä tuli kyllä turhauttavia virheitä koko sakilla puolustuspäähän. Toki sitten chämppärissä ratkaisevissa peleissä olivat taas huikeita. Kyllä tuosta voi vielä ulosmitata yhden kovan kauden mutta enemmän tarvitsee käyttää rotaatiota ja ajaa nuoria sisään.

Keskikentällä asiat ovat enemmän kuin kunnossa. Maailman kovin keskikenttä ja lisäksi vaihdosta on tuoda sisään nuoria lupaavia jätkiä. Enemmän vain vastuuta Kovacicille, Ceballokselle ja Llorentelle ellei sitten heitetä lainalle jotain heistä. Myös Asension rooli tulee varmasti kasvamaan, tosin en tiedä laskeako laitahyökkääjäksi vai keskikenttämieheksi.

Hyökkäys on täysi kysymysmerkki. Ronaldon ja Balen jatkaessa tuolla porukalla pystyy vielä sen yhden kauden pelaamaan, mutta kyllä tuonne voisi tehdä hyvää saada uutta jätkää.

Ehkä kokonaisuudessaan ajattelisin että vielä voi kauden samanlaisella kokoonpanolla pelata, mutta kyllä se vain on fakta että Ronaldo ja Ramos ikääntyvät ja kuitenkin kaksi tärkeintä jätkää ovat niin korvaajia täytyy miettiä. Toinen fakta on että miehistössä on aivan järkyttävän potentiaalisia jätkiä joka pelipaikalle, enkä jaksa millään uskoa että kaikki jatkavat ensi kaudelle. Vaihtomiesten taso riittää heittämällä avaukseen lukuisissa muissa seuroissa.

Valmentajahomma on kiinnostava. Toivottavasti Pochettino saataisiin naarattua vaikka en ole kyllä kovin luottavainen.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Kiitos Graingerille ketjun avauksesta, päästään taas rummuttamaan jo ensi kautta.

Real lähtee tosiaankin varsin mielenkiintoisesta asemasta ensi kauteen. Zidane tiputti pienen pommin ja joukkueella ei ole tällä hetkellä päävalmentajaa, Cristiano Ronaldon laukomiin kommentteihin saamme selvyyden 4. kesäkuuta ja Mestareiden liigan finaalissa kaksi maalia laukonut Gareth Bale ilmoitti heti finaalin jälkeen haluavansa tähtipelaajan kohtelua. Ei Real ole syyttä se suurin ja kaunein seura maailmassa, paineet ovat kovat ja kaikkia pitäisi mielyttää.

Lähdetään Graingerin tavoin katsomaan joukkuetta pelipaikka pelipaikalta.

Maalivahdit: Jo monen monta vuotta on puhuttu, että miten Navas ei riitä Realin tasoisen joukkueen ykkösvahdiksi. Kyllä, helppoja maaleja uppoaa aina silloin tällöin selän taakse, mutta olihan Keylor taas keväällä mies paikallaan. Bayern-ottelupari kokonaisuudessaan ihan kiitettävin arvosanoin ja olihan Barcelonalla El Clasicossakin tukuttain hyviä maalipaikkoja, mutta Navas otti isoja koppeja siinäkin ottelussa. Lähden ihan levollisin mielin Navas ykkösenä vielä tälle kaudella liikenteeseen, mutta kesällä 2019 saattaa jo sitten tapahtuakin jotain tällä rintamalla. De Gean ja Courtoisin sopparit loppuvat ja Courtois on ainakin ilmoittanut halukkuutensa palata Madridiin tuolloin. De Gea olisi toki se maalivahti, jota moni muukin palstaveli kuolaisi Realin tolppien väliin, mutta katsotaan maalivahtitilannetta tarkemmin uudestaan ensi kesänä. Casilla on riittävän hyvä kakkosvahti, mutta on tosiaankin jo väläytellyt, että siirtyisi kesällä jonnekin muualle, jossa olisi enemmän vastuuta tarjolla. Näin ollen kesän hankintalistalla olisi hyvä olla stabiili kakkosvahti, mikäli Casilla nostaa kytkintä kesän aikana. Toki sellainen 50-50-tyylinen tandem voisi toimia myös, Roman Allisonia on myös huhuttu Realin.

Puolustajat: Avauskokoonpano ei tule muuttumaan täksi kaudeksi ja oikeastaan miksipä pitäisi. Carvajal-Varane-Ramos-Marcelo kvartetti ei kalpene oikeastaan minkään muun joukkueen vastaavalle. Isoimpana ongelmana näen puolustuslinjan kohdalla sen, että miten se motivaatio riittää myös niitä pienempiä kyläjengejä vastaan pelaamaan yhtä korkealla tasolla kun näitä huippujengejä vastaan. Mikäli joukkue mielii taistella hörökorvapytyn lisäksi myös La Ligan voitosta ja CDR-pytystä niin vaatimustason on oltava astetta kovempi ja näitä ohipelejä ei saisi tulla. Nacho on pelannut itsensä Realin yleispuolustajana itsensä jo maajoukkueeseen asti ja mikäli Nacholle tämä rooli käy edelleenkin Realissa niin mies on ehdottomasti yksi joukkueen tärkeimpiä rotaatiopelaajia. 42 esiintymistä myös viime kaudella.

Laitapuolustajien osalta rotaatiota hoitivat viime kaudella Achraf Hakimi ja Theo Hernandez. Hakimin soppari loppui tähän kevääseen, mutta joukkueen nuorin pelaaja esitti erittäin lupaavia otteita oikealla laidalla, joten jatkosopimus lienee ihan selviö. Theo pelasi erittäin vahvan syksyn, mutta pienen loukkaantumisen jälkeen taso laski hiukan (tai sitten Marcelon taso nousi, joka sai Theon näyttämään huonommalta kuin oikeasti oli). Kyseessä on kuitenkin Hakimin tavoin nuori pelaaja, jolla on kirkas ja valoisa tulevaisuus edellä. On ihan mielenkiintoista nähdä, että pystyykö Theo toistamaan veljensä tempun ja valloittamaan avauskokoonpanopaikan ihan lähivuosina. Eilen kun tuli katsottua Ranska-Italia -harjoitusottelua niin Lucas oli aivan pitelemätön vasemmalla laidalla ja jos Theosta tulee vähintään saman tasoinen pelaaja niin Realin vasen laita tulee olemaan turvattu myös Marcelon jälkeen. Niin ja onhan meillä puolustuksessa myös tuo Vallejo, jonka kausi oli enemmän tai vähemmän rikkonainen loukkaantumisista johtuen. Tulevaisuuden pelaajia ja toivottavasti mies pysyy terveenä ensi kauden niin saatamme nähdä jopa oikeasti väläyksiä siitä potentiaalista, jota mies omaa.

Puolustuksen osalta hankintoihin ei ole suoranaista tarvetta vielä, mutta pidän melko todennäköisenä, että Hakimi kiinnitetään pitkällä jatkosopimuksella ja mies lainataan johonkin pienempään joukkueeseen, jossa olisi enemmän vastuuta tarjolla. Vakaalta näyttää joka tapauksessa.

Keskikenttä: Realin pelin sielu. Kroos-Casemiro-Modric muodostavat erittäin tasapainoisen keskikentän trion, jonka lisäksi Isco on saanut yhä enemmän vastuuta siinä ylempänä vapaammassa roolissa. Kroos on vetänyt jo monta kautta timanttisen kovalla tasolla pelin rytmittäjänä keskikentän pohjalla ja miehellä on vielä tässä roolissa monen monta vuotta edessä. Sympaattinen pullaposki-Casemiro jatkaa sitä repimistä ja riistämistä keskikentän pohjalla ja taikuri-Modric täydentää tuota trioa loistavasti millintarkoilla puolenvaihdoilla ja puolustusta puhkovilla läpisyötöillä. Realin pelin sielu tosiaankin viime vuosina, koska Real on pelannut niin vahvasti noiden keskitysten ja erikoistilanteiden kautta ja ovathan Kroos ja Modric tässä roolissa maailman kiistatonta eliittiä. Iscon kohdalla on noussut aina silloin tällöin siirtohuhuja, koska mies ei ole vakituinen avaaja joukkueessa, mutta etenkin keväällä Iscon paikka oli varsin sinetöity omassa roolissaan. Manchester City ja Pep Guardiola kuuluu miehen suuriin ihailijoihin, mutta eiköhän Perez pidä tästä timantista tiukemmin kiinni. Kenties Espanjan maajoukkueen tärkein pelaaja ja en näe mitään syytä, että miksi sama ei voisi olla jo ensi kaudella myös Real Madridissa uuden valmennuksen alaisena.

Vaihtopenkiltä löytyy myös ihan kohtuullisesti laatua. Kovacic on näistä vaihtopelaajista ehdottomasti se tärkein monipuolisuutensa vuoksi ja tämä kausi saattaa näyttää jo osaltaan sen, että onko Mateosta jopa siihen Modricin manttelinperijäksi. Väläytyksiä ollaan nähty isoissakin peleissä siitä, että miten mies pystyy pelaamaan maailman parhaita vastaan korkealla tasolla, mutta taso ailahtelee edelleenkin. Vähän samaa vikaa kuin Iscossa oli pari kautta sitten roolin ollessa hyvin samankaltainen. Marco Asensio on timantti, jota ollaan jo parin kauden ajan hiottu ja ihan tyhjästähän muut seurat eivät iske pöytään 150 miljoonan tarjouksia kyseisestä pelaajasta. Aivan siinä läpimurron kynnyksellä, paljon riippuu nyt siitä, että minkälainen on Real Madridin hyökkäys ensi kaudella. Veli Grainger unohti täysin keskikenttäpelaajista Lucas Vazquezin, joka pelasi taas viime kaudella eniten otteluita Real Madridin pelaajista (54 ottelua). Jos on Nacho puolustuksen yleispelaaja niin Vazquez on sitten oikeastaan joka pelipaikan yleispelaaja. Eipä taida olla vielä pelipaikkaa, jossa Vazquez ei olisi vielä pelannut Realissa. Tärkeä pelaaja ja tässähän voisi olla myös ratkaisu tuohon oikean laitapakin ongelmaan, jos Hakimi lainataan jonnekin. Joo, ei se Vazquez puhdas laitapuolustaja ole ja puolustamisessa on selkeitä puutteita, mutta on sen verran monipuolinen pelaaja, että heikompia vastustajia vastaan pystyy pelaamaan tuolla pelipaikalla. Dani Ceballos ja Marcos Llorente jäivät tosiaankin kakkosviulun soittajiksi viime kaudella ja molempien osalta on ollut puhetta siitä, että ensi kaudelle molemmat pelaavat eri joukkueissa. Ceballosin kohdalla on väläytelty paluuta Real Betisiin ja Llorente kiinnostaa varmasti monia muita La Liga -seuroja. Llorentelle antaisin rohkeasti enemmän vastuuta ensi kaudella Casemiron stunttina, mutta Ceballosin kannalta siirto toiseen seuraan voisi olla ihan fiksu. Toki, joko lainasiirto tai myynti takaisinosto-oikeudella.

Keskikenttä näyttää myös erittäin hyvältä. Ceballosin siirtyminen muihin maisemiin näyttää melko todennäköiseltä, mutta viime kauden vastuuta katsoessa en näe oikein tarvetta hankkia tilalle uutta pelaajaa. Entistä enemmän minuutteja Kovacicille ja Llorentelle niin hyvä tulee.

Hyökkääjät: Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Gareth Bale ja Borja Mayoral. Toki tässä täytyy muistaa, että niin Asensio, Isco kuin Vazquez ovat pelanneet laidalla, mutta tässä ovat selkeästi ne joukkueen pelaajat, jotka ovat eniten hyökkäyspäähän orientoituneita ja näistä Ronaldo, Bale ja Benzema valtasivat joukkueen sisäisen maalipörssin palkintopallin. Katsotaan vähän tilannetta pelaaja pelaajalta:

Mayoral olisi ansainnut ehdottomasti enemmän vastuuta viime kaudella. Peliaikaansa suhteutettuna oli varsin tehokas pelaaja jopa. Miehestä odotettiin näköjään uutta Morataa, mutta seitsemän maalia kaikissa kilpailuissa antaa vähän vertailukuvaa siitä, että ei ollut ehkä ihan uusi Morata (vastuu toki edelleenkin pienempi). Ei riittävän hyvä kakkoshyökkääjäksi, mutta haluaako tyytyä siihen rooliin, että pelaa cup-otteluita alempien divisioonien joukkueita vastaan ja esiintyy välillä myös La Ligan puolella vaihtopelaajan roolissa? Tuskinpa.

Karim Benzema, miljardin mies ja ei ainakaan maalintekijä Jumalan armosta. Joo, Karim tekee kentällä paljon muutakin kuin maaleja, mutta mielestäni Real Madridissa on jo aika siirtyä aikaan jälkeen Karim Benzeman. Peliaikaan nähden viisi (!) liigamaalia on heikko suoritus ja kokonaisuudessaan kauden maalimäärä oli erittäin vaatimaton, 12 maalia. Saa toki paljon anteeksi sen viimeisen kuukauden jakson aikana, jolloin mies iski kaksi maalia Bayernin verkkoon ja yhden Liverpoolin. Ja joo, kaksi lahjamaalia, mutta tekihän Karim näissä tilanteissa paljon asioita myös oikein. Bayern-maalissa prässi maalivahdille, jolla tuli sitten aikamoinen oikosulku. Liverpoolin maalissa Kariushan ei heittänyt palloa suoraan Karimin jalkaan, josta se olisi pompannut maaliin vaan kyllähän Karim ojensi siinä jalkaa myös sen verran. No, loppupeleissä kaksi lahjamaalia, mutta oli noissa molemmissa mukana myös sitä Karimin hyvyyttäkin. Mikäli hyökkääjä olisi ollut noissa tilanteissa aivan löysä kulli niin noita maaleja ei olisi koskaan tullutkaan.

Gareth Bale. Jo toinen UCL-finaali, jossa mies saa nimensä voittomaalin tekijäksi. 26 ottelua La Ligassa, joissa yhteensä kelvolliset 16 maalia. Ei missään nimessä umpisurkea saldo. Kauden kokonaissaldo oli 21 maalia 39 ottelussa. Syksyllä oli vammoja, mutta keväällä mies taisi olla koko ajan terveenä. Tajusikohan Zidane sen, että Garethista saa parhaat tehot irti silloin kun miestä peluutetaan säästeliämmin? Toki tämä ei itse Garethia selkeästi tyydytä, mutta onhan Garethista enemmän iloa silloin kun mies on terveenä. Oma mielipide Balesta on se, että pidetään ehdottomasti joukkueessa, mutta peluutuksen täytyy olla järkevää. On tullut jokseenkin selväksi, että viimeisen kolmen kauden aikana Balea on peluutettu väärin ja tästä toki oma syynsä on myös Balella, joka on selkeästi treenannut väärin, koska miehellä on ollut aivan tolkuttoman paljon kaikenlaisia pikkuvammoja, jotka eivät ole vaatineet leikkaushoitoa, mutta aina sellaisen 2-4 viikon levon. Taso riittää avaukseen, mutta onko rooli sellainen, joka tyydyttää herraa itse?

Cristiano Ronaldo. Oli jo taas hyvin lähellä, etteikö miehen päälle lyöty syksyllä sitä "poistuva tuote" -tekstillä varustettua punalappua, mutta keväällä mies painoi taas aika tolkuttomia tehoja. Maailman kovimpia pelaajia laittamaan sitä palloa pussiin kovissa paikoissa, mutta riittääkö se enää? Pelaajana jo yksipuolinen, joka kaipaa sitä lepoa joka vuosi entistä enemmän, jotta niitä tehoja saataisiin irti. Miehellä on selkeästi vielä markkina-arvoa (ehkä noin 35 % pelillistä avuista ja loput 65 % siitä, että mies on maailman seuratuin ihminen sosiaalisessa mediassa). Vielä olisi mahdollisuus napata se yksi lihava palkkakuitti (jota mies vaatii jo Real Madridissa) jostain Euroopan huippuseurasta (PSG?) ennen jäähdyttelyjä rapakon takana tai Kiinan liigassa. Ja toki tästä tulisi myös euroja Real Madridin kassaan. Itselle aika 50-50, kallistun ehkä tällä hetkellä enemmän siihen, että Cristiano Ronaldo saisi siirtyä uusien haasteiden (=isomman palkkapussin) perään. Tai hitto, paha sanoa. Seuralegenda, joka tuntuu rikkovan joka kausi tukun ennätyksiä.

Hyökkäyksen osalta tilanne on hyvin sekava. Olisi aikamoinen pommi räjäyttää se atomeiksi yhtenä kesänä, mutta ei se toki täysin mahdoton vaihtoehto ole. Voisi sanoa, että Karim on varmaan ainoa pelaaja, joka on tuossa hyökkäyksessä tällä hetkellä tyytyväinen. Mayoral ja Bale olisivat tyytyväisiä, jos saisivat enemmän peliaikaa ja Ronaldo olisi tyytyväinen, jos saisi enemmän rahaa. Vaikea yhtälö kaikinpuolin.

Siirtohuhuja kun katsotaan viimeisen puolen vuoden aikana niin sieltä ovat nousseet seuraavat nimet esiin melko usein: Neymar, Mo Salah, Icardi, Lewandowski ja Mbappe. Aika selkeä signaali siitä, että Real hakee sinne hyökkäykseen vahvistuksia. Etenkin viime aikoina tuo Mbappen nimi on noussut entistä useammin esille johtuen FFP:sta ja jos PSG mielii hankkia Cristiano Ronaldon vielä riveihin täydentämään sitä heidän hyökkäystrioa. Uskoisin kuitenkin, että siirtoja ei julkaista ennen kuin uusi valmentaja on kiinnitetty.

Siihen virkaan löytyy myös muutama mielenkiintoinen nimi. Pochettinon Spurs tuli viime kaudella vastaan Mestareiden liigan lohkovaiheessa ja olihan Spursin peliä oikein ilo katsella. Realissa olisi tarjolla astetta kokeneempi joukkue ja varsin mukava siirtokassa kesälle, jolla rakentaa mieluista joukkuetta. Vaikuttaa olevan myös pelaajien suuressa suosiossa (itselle ei ainakaan tule heti mieleen tilannetta, jossa Pochettinolla olisi ollut sukset ristissä jonkun kanssa. Oma ykköstoive ja Pochettinolla olisi oiva sauma päästä joukkueeseen, jolla on suurempi mahdollisuus voittaa pyttyjä.

Antonio Conten tilanne riippuu siitä, että vaihtaako Chelsea valmentajaa heikon viime kauden jälkeen. Contella on huikeasti karismaa, mutta miehessä on vähän samaa vikaa kuin Mourinhossa eli sukset menevät ristiin pelaajien kanssa.

No, katsotaan ensiksi, että minkälaisia uutisia Cristiano Ronaldolla on ensi maanantaina ja pohditaan sitten kuvioita eteenpäin. Vaikka joukkueella ei ole valmentajaa ja monen avainpelaajan kohdalla jatko on kysymysmerkki niin tilanne on kuitenkin harvinaisen vakaa. Ja hyvä näin.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Mateo Kovacicilta varsin kypsää tekstiä haastattelussa. Totesi kuin muassa, että tietysti haluaisi pelata finaalit ja olla avauksessa säännöllisesti, mutta ymmärtää joukkueen olevan niin vahva, etteivät kaikki voi olla avauksessa. Lisäksi totesi olevansa nuori ja kärsivällinen.

Tällaisia miehiä lisää. Täytyy sanoa, että Kovacic nousee kovaa kyytiä omiin suosikkeihini hyvillä otteillaan ja välittömän tuntuisella persoonallaan.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Julen Lopetegui on nimitetty Real Madridin uudeksi päävalmentaksi (linkki vie Real Madridin sivuille ja uutiseen aiheesta).

Kieltämättä Lopeteguin nimi tuli varsin puskista, eipä tainnut miehen nimi pyöriä edes näissä valmentajahuhuissa kertaakaan. Lopetegui on rakentanut sitä valmennusuraansa varsin määrätietoisesti lähtien sieltä Espanjan nuorisomaajoukkueista edeten aina ihan Espanjan päämaajoukkueen valmentajaksi asti, jonka aikana Espanja ei ole hävinnyt vielä yhtään ottelua. Maajoukkuetasolla kovimmat meriitit ovat U-19 EM-kulta vuodelta 2012 ja U-21 EM-kulta vuodelta 2013. Suurin kysymysmerkki lienee osaaminen seurajoukkuevalmentajana, käytännössä pesti ainoan vähän isomman seuran peräsimessä (FC Porto) päättyi potkuihin. Näin loppupeleissä kuitenkin menee positiivisen puolelle pitkälti tuon vahvan maajoukkuetaustan takia. Real Madridin kokoonpanossa on kuitenkin kuusi maajoukkuepelaajaa (Ramos, Carvajal, Nacho, Isco, Asensio, Vazquez), joten luottamuksen saaminen uudelta joukkueelta ei liene vaikeaa. Ja näin Espanjan maajoukkueen kannalta toki kova asia, koska jokainen näistä pelaajasta haluaa näyttää jo kisoissa sitä parastaan uuden seuravalmentajan silmien alla.

Varsin yllätyksellinen loppuratkaisu ehkäpä kesän mielenkiintoisemmalle kuviolle seurafutiksen parissa. Saa nähdä, että tippuuko MM-kisojen aikana jo pelaajauutisia vai odotetaanko näiden tiputtamista sitten MM-kisojen loppumiseen, jotta Real saa sen maksimaalisen hyödyn ja näkyvyyden itselleen.

EDIT: Sopimuksen pituus jäi mainitsematta eli kolmen vuoden lappu kyseessä.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Tulipa puskista, kun juuri samaisen uutisen luin. Tavallaan positiivinen kutina, sillä Lopeteguin Espanja on pelannut hyvää futista ja mies tuntee näitä Real Madridin runkopelaajia maajoukkueen kautta.

Pitää vähän sulatella, mutta varovasti peukku ylöspäin. Huonompiakin vaihtoehtoja olisi ollut.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Tavallaan positiivinen kutina, sillä Lopeteguin Espanja on pelannut hyvää futista ja mies tuntee näitä Real Madridin runkopelaajia maajoukkueen kautta.
Eikö se Barca-futis ollutkaan @Grainger tylsää, kun nyt kehut Lopeteguin maajoukkueessa peluuttamaan tikitakaa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Eikö se Barca-futis ollutkaan @Grainger tylsää, kun nyt kehut Lopeteguin maajoukkueessa peluuttamaan tikitakaa.

Espanja ei ole onneksi tikitakaa pelannut vuosiin. Huippukuntoisen Iscon varaan rakennettu pelityyli on huomattavasti suoraviivaisempaa kuin entinen muniinpuhaltelu ja alibisyöttely, kuten jo Espanjan kisaketjussa mainitsin. Provoile ManU:n mies toki ihan rauhassa.

Lopetegui sai sitten ilmeisesti kenkää maajoukkueesta pari päivää ennen MM-kisoja. Real Madridin kannalta ihan ok, sillä nyt mies pääsee keskittymään seurajoukkueeseen täysillä heti tästä päivästä lähtien, mutta miehelle itselleen ja maajoukkueelle toki iso kolaus. Onhan tuo liiton barcelonismo ollut ihan sairasta jo vuosia, eikä se näköjään hevillä katoa, vaikka pelaajistosta Barcan miehiä pudotellaan sivuun yksi toisensa jälkeen.

Mitä Lopetegui Real Madridille tuo? Ainakin Isco, Casemiro ja kumppanit tulevat saamaan vastuuta ihan entiseen malliin. Casemiro oli Lopeteguin luottomies jo Portossa ja sexIscon ympärille on rakennettu koko maajoukkueen uusi aikakausi. Benzema sen sijaan on aika heikoilla hangilla, toivottavasti ranskalaisesta joku vielä kelpo summan maksaa ja mies lähtee päättämään loppupeleissä varsin menestyksekkään uransa jossain toisessa liigassa. Paluu Lyoniin? Tällä hetkellä uskon vahvasti Gareth Balen olevan tulevaisuudessakin Real Madridin mies.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Jos on syyllinen, niin on syyllinen. Ei kai tuosta tarvinne sen enempää kommentoida, kun Ronaldon raha-asiat eivät minulle kuulu.

Hyvä maalintekijä ja se on Real Madridin kannalta tärkeintä.
 

Backis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
http://www.marca.com/en/football/real-madrid/2018/06/15/5b23b46fe2704e57288b484b.html

18,8 miljoonan sakot ja kahden vuoden vankeustuomio (muuttunee lisä sakoiksi ja ehdolliseksi). Tulkaas nyt @Grainger ja kumppanit samalla tavalla teilaamaan Crisu kuin Messi aikanaan. Hyvä että Crisu jossain onnistuu loistamaan Messiä enemmän, kun jalkapallokentällä jää aina kirpun varjoon, kuten uusi valmentaja Lopeteguikin tietää.

Eiköhän tuota tapahdu enemmänkin, isoimmat starat vaan sattuvat olemaan tiukemmassa syynissä.

VilleLeinolla ollut kova kevät, kun Roma tiputti Barcan, James ei pärjännyt koriksessa, Kanada ja McDavid ei pärjännyt MM-kisoissa, Chicago ei päässyt pleijareihin ja Pittsburgh tippui Capsille. Lisäksi inhokki Real voitti mestarien liigan, Ovechkin (Conn Smythe) ja Caps cupin ja Durant oli playoffien MVP.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Kyllä raha-asiat pitää olla kunnossa, on sitten kyseessä kuka tahansa. Tuo rangaistushan näyttäisi olevan samantyylinen kuin Messillä. Ja sekoilusta seuraa rangaistus, niin se tässä elämässä on. Nämä tuomiot ovat hyviä muistutuksia muille, että oikeuteen voi joutua kuka tahansa ja se on hyvä asia.

Messi tuskin tietää edes, mikä on Espanjan rahayksikkö, mutta Ronaldohan tekee lahjoituksiakin, mutta taustavoimat hänellä, myös hänellä, sössineet ja olisi voinut itse olla tarkempi. Ei kai se äiti-Ronttu siellä raha-asioita hoitele?

Seuraavaksi toivon, että Ronaldo aloittaa pelaamisensa jo syksyllä 2018 eikä vasta seuraavana keväänä.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
En tiedä, mutta luulisin että ns. Perus petteri joutuisi oikeasti istumaan näistä Messin ja Ronaldon veropetoksista, joten ei nämä minun mielestäni ihan oikein mene, sillä itse olisin pistänyt molemmat poseen, oli nimi selässä mikä tahansa. Tämä ehkä toimisi myös varoittavana esimerkkinä muille veronkiertäjä-superstaroille. Nythän nuo voivat kokeilla kepillä jäätä, ja jos sattuu jäämään kiinni niin maksaa naureskellen sakot.
 

Kole13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Messi olisi pitänyt aikoinaan laittaa tiennäyttäjänä istumaan kovaa tuomiota ihan surutta niin olisi toiminut varoittavana esimerkkinä, olisi ehkä silloin ollut hyväntekijä Cristianokin tarkempi. Mutta nyt meno on tämä ja varmasti Ronaldo on tuomionsa ansainnut.

Pistetään pelaajauutisiakin, Santosin Rodrygo Goes siirty vuoden päästä Real Madridiin. Kyseessä siis 17-vuotias superlupaus Brasiliasta, nähdäänkö mahdollisesti kaudella 2019-2020 Rodrygo ja Neymar kuninkaallisissa? Tiedä vaikka olisivat metsästämässä jo viidettä perättäistä Mestarien liigan voittoa.
 
Viimeksi muokattu:

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Realilla on käynnissä olevissa MM-kisoissa peräti neljä pelaajaa, jotka toimivat maidensa kapteenina: Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo, Marcelo ja Luka Modric. Näistä kolme ensiksi mainittua muodostavat myös Realin kapteeniston. Tiedä sitten, että onko peräti jonkinlainen ennätys, että yhdestä seurasta tulee peräti neljän eri maan kapteeni MM-kisoissa. Realissa on toki pelannut aikaisemmin myös samaan aikaan neljän eri maajoukkueen kapteeni: Zidane, Figo, Beckham ja Raul.

Espanja ja Brasilia ovat näiden kisojen ennakkosuosikkeja, joten voipi olla, että kisojen päätteeksi Realin pelaaja nostaa pytyn ensimmäisenä ilmaan. Voittamisen kulttuuri.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Realilla on käynnissä olevissa MM-kisoissa peräti neljä pelaajaa, jotka toimivat maidensa kapteenina: Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo, Marcelo ja Luka Modric.
Marcelo ei ole vakituinen kapteeni. Brasilia vaihtaa joka matsiin kapteeninsa, ja eilen oli Marcelon vuoro kantaa nauhaa hihassaan.
 

Fironic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Ducks, Kraken
VilleLeinolla ollut kova kevät, kun Roma tiputti Barcan, James ei pärjännyt koriksessa, Kanada ja McDavid ei pärjännyt MM-kisoissa, Chicago ei päässyt pleijareihin ja Pittsburgh tippui Capsille. Lisäksi inhokki Real voitti mestarien liigan, Ovechkin (Conn Smythe) ja Caps cupin ja Durant oli playoffien MVP.

Lisätään tuohon vielä se, että avausottelussa Piquet, Iniesta ja Messi olivat ihan lapasia ja Ronaldo teki hatun.

Ketjun asiasta sen verran, että itse en välttämättä Neymaria toivoisi Realiin. Ei persoonana viehätä ollenkaan, eikä siksi sopisi Galacticos-paitaan.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Kanesta Real-paidassa minä näen unia. Sitten joku sakemanni keskikentälle. Neymar Realissa kuulostaa hyvältä, mutta mieluummin ei. Toki otetaan jos väkisellä vänkää valkoiseen paitaan.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Marcelo ei ole vakituinen kapteeni. Brasilia vaihtaa joka matsiin kapteeninsa, ja eilen oli Marcelon vuoro kantaa nauhaa hihassaan.

Kappas vain, näköjään jollain tulee sitten kiire päivitellä noita Brasilian maajoukkueen sivuja /MM-kisojen kokoonpanosivua kun kapteenina on kerran joka pelissä eri pelaaja ja näinhän se on näköjään ollut myös harjoituspeleissä. Kieltämättä voi ampua vähän koko joukkuetta jalkaan tällainen systeemi kun avauksessa ovat kuitenkin Neymar ja Thiago Silva, jotka ovat sitä nauhaa pitäneet vakituisestikin. Marcelo on toki sen verran velikulta ja tuntuu olevan kaikkien pelaajien kanssa aina hyvää pataa oli kyse seura- tai maajoukkueesta niin olisi oiva valinta ihan vakituiseksi kippariksi, vink vink.

Jos nyt pari sanaa myös ihan Real Madridistakin ennen kuin päästään seuraamaan MM-kisojen hegemoniaottelua (Ruotsi - Etelä-Korea) niin Real Madrid on solminut jatkosopimuken viime kaudella Rayo Vallecanossa lainalla olleen Raul de Tomasin kanssa. Uusi sopimus ulottuu vuoteen 2023. 23-vuotias hyökkääjä, joka painoi viime kaudella 32 ottelussa 24 maalia. "Unelmien seura"; kuten de Tomas omalla Twitter-tilillään ilmoitti. Tämä siirto voisi antaa osviittaa siitä, että Mayoral ei ole jatkamassa Realissa ensi kaudella. Rayo Vallecano voitti viime kaudella Segundan ja de Tomas oli joukkueen paras maalintekijä. Realin kasvatteja, joten ehdottoman positiivinen asia siinä mielessä, että saa nyt näytönpaikan myös La Ligan puolella. Odotusarvona sellaista hyvää pöhinää otteluiden viimeisten 15-20 minuutin ajaksi ja enemmän vastuuta sitten näissä cup-peleissä. Saa toki yllättää.

@Kole13 mainitsi myös tuon Rodrygon siirron aikaisemmin. Realilla on nyt jostain syystä ollut hinku ostaa näitä brasiliaslupauksia melko isolla rahapinolla. Erinäisten lähteiden mukaan Rodrygoon sekä Vinicius Junioriin olisi uponnut noin 45 miljoonaa euroa per perse. Tätä se nykyfutis on kun pelaajasiirrot ovat lähteneet aivan lapasesta. Kahteen junnuun 90 miljoonaa euroa, toisaalta tuolla rahalla saisi esimerkiksi nykyään esimerkiksi "vain" 22-vuotiaan Thomas Lemarin. No, jos nyt edes toinen näistä Realin "arvasta" menee nappiin ja Realilla on lähes Neymarin tasoinen pelaaja parin kauden kuluttua kokoonpanossa niin voimme taas kumartaa Florentino-sedälle. Vinicius Junior on myös ensi kauden lainalla vielä ja miestä odotellaan Madridiin Rodrygon tavoin kaudeksi 2019-2020. Seurataan ihan mielenkiinnolla, että miten näiden lupausten kehitys jatkuu.

Brasiliasvyöryllä on myös oma kääntöpuolensa. Kapteeni Ramos on ilmaissut huolensa siitä, että mikäli Real hankkii tolppien väliin Alissonin ja tulevaisuudessa Rodrygo ja Vinicius Junior nappaavat avauskokoonpanon paikat niin espanjalaiset jäävät brasilialaisten jalkoihin kopissa. Real Madrid on kuitenkin se Espanjan pääkaupungin ylpeys ja onhan se maajoukkueenkin etu, että madridilaisseurassa pelaisi mahdollisimman paljon laadukkaita espanjanlaispelaajia. Yksi Espanjan maajoukkueen vahvuuksia vuosina 2008-2012 oli se, että merkittävä osa pelaajista tuli Barcelonasta ja Real Madridista (esimerkiksi vuoden 2012 EM-finaalin avauskokoonpanossa oli peräti yhdeksän pelaajaa näistä seuroista+Alba siirtyi Barcelonaan kisojen jälkeen). Ramos on siis luonnollisesti vahvasti sen kannalla, että tolppien väliin kuuluisi hankkia Espanjan ykkösmaalivahti, David de Gea, Alissonin sijaan. Ja onhan Ramosilla tuossa oma pointtinsa. Monelle fanille (varmaan näin Pohjolassa jalkapalloa seuraaville etenkin) se seurajoukkue on varmasti tärkeämpi juttu kuin maajoukkue, mutta pelaajille maajoukkue on erityinen asia varsinkin kun euroooppalaispelaajilla on mahdollisuus voittaa maallensa jotain vain kahden vuoden välein ja se kaikista kirkkain kruunu voidaan saavuttaa vain neljän vuoden välein.

Realin tulevaisuus näyttää kuitenkin kirkkaalta oli meillä 11 brasilialaispelaajaa avauksessa tai ei. Reilun kuukauden ajan saadaan nauttia huippufutiksesta, joten vaikka se Real Madrid pyörii aina välillä mielessä niin nautitaan nyt MM-kisoista!
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Tämä siirto voisi antaa osviittaa siitä, että Mayoral ei ole jatkamassa Realissa ensi kaudella.

Marcan mukaan Mayoralia on tarjottu ainakin Sevillalle. Veikkaisin myyntiä takaisinosto-optiolla. Kyllähän Mayoral tarvitsee La Liga -tason joukkueessa peliaikaa kipeästi. Madridissa sitä ei ilmeisesti ensi kaudella olisi tulossa. En ole aivan täysin vakuuttunut siitä, että itse olisin de Tomasin edustuksen riveihin Mayoralin sijaan ottanut.

De Gean jatkosopimuksen myötä miehen hinta taisi nousta niin suureksi, että ei kiitos. Marca kertoilee, että Chelsea olisi hylännyt Madridin 40 miljoonan euron tarjouksen Courtoisista ja samaisen aviisin mukaan Alissonin siirrosta olisi päästy sopuun Roman kanssa. Hintaa kevyet 60 miljoonaa.

Lisäksi perinteinen Hazard-huhu on pinnalla.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Marcan mukaan Mayoralia on tarjottu ainakin Sevillalle. Veikkaisin myyntiä takaisinosto-optiolla. Kyllähän Mayoral tarvitsee La Liga -tason joukkueessa peliaikaa kipeästi. Madridissa sitä ei ilmeisesti ensi kaudella olisi tulossa. En ole aivan täysin vakuuttunut siitä, että itse olisin de Tomasin edustuksen riveihin Mayoralin sijaan ottanut.

De Gean jatkosopimuksen myötä miehen hinta taisi nousta niin suureksi, että ei kiitos. Marca kertoilee, että Chelsea olisi hylännyt Madridin 40 miljoonan euron tarjouksen Courtoisista ja samaisen aviisin mukaan Alissonin siirrosta olisi päästy sopuun Roman kanssa. Hintaa kevyet 60 miljoonaa.

Lisäksi perinteinen Hazard-huhu on pinnalla.

Mayoralin potentiaali on kiistatta suurempi kuin de Tomasin, mutta kuten mainitsit niin Mayoral tarvitsee niitä peliminuutteja enemmän. De Tomas on kuitenkin "jo" 24-vuotias, jolla on muutama kelpo kausi takana Segundassa. Tässä vaiheessa pidän de Tomasia kuitenkin parempana pelaajana ja täten parempana vaihtoehtona kuin Mayoralia rotaatiohyökkääjäksi. Ei kuitenkaan riittävän hyvä kakkoshyökkääjäksi.

DDG:n mahdollinen jatkosoppari ei ole vielä ilmeisesti julkista tietoa, joten toivossa on hyvää elää vielä. Jostain syystä Courtois ei ole koskaan kolahtanut itselle ja näkisin toki itse ennemmin Alissonin Realin tolppien välissä. Italialaislehti Corriere dello Sportin mukaan AS Roma olisi hylännyt Realin 55 miljoonan+5 miljoonan bonukset -tarjouksen ja haluaa Alissonista 80 miljoonaa. Tosin AS tiesi kertoa, että hinta olisi "vain" 70 miljoonaa euroa. Milli sinne tänne.

Hazardin aikeet riippuvat pitkälti siitä, että mitä Chelsea aikoo tehdä kesällä. Mikäli Chelsean projekti on menossa oikeaan suuntaan ja joukkue vahvistuu niin mies olisi kuulemma jäämässä lontoolaisseuraan, mutta mikäli nykytilanteeseen ei tule huomattavaa parannusta niin Madrid kuulemma tietää, että mitä tehdä. Tämä suoraan itse miehen suusta, ellei nyt ranskalaislehti ole kirjoittanut ihan puutaheinää. Ihan hyvää löylyä Hazardilta niin nykyisen seuran suuntaan kuin Realinkin suuntaan, jossa muutaman hyökkäyspään pelaajan tulevaisuus on lievästi sanottuna epäselvä.

Samaisen italialaislehden mukaan Lopeteguin ostoslistalla on myös Laziossa ja Serbian maajoukkueessa ihastuttanut Sergej Milinkovic-Savic. Miehen perässä ovat myös noin kaikki muutkin Euroopan huippuseurat, mutta Milinkovic-Savic on kuulemma tunnustautunut Realin faniksi. Hintapyyntö vaatimattomat 150 miljoonaa euroa.

Huhut ovat aina huhuja ja niihin kuuluu suhtautua aina sellaisella omalla painoarvolla, mutta jos Realin korttitalosta vedetään yksi kortti pois (Ronaldo ja/tai Bale) niin se voi laittaa pyörät pyörimään aivan ennennäkemättömällä tavalla. Toki voi olla, että kesän aikana ei nähdä juurikaan yhtään merkittävää siirtoa suuntaan tai toiseen ja Real painaa vanhalla tutulla menestysreseptillä menemään myös jatkossa, mutta kuten aikaisemmin mainitsin niin tuossa avauksessa kytee sellainen pieni ikäpommi ja vaikka nämä vanhemmat pelaajat pystyvät pelaamaan edelleenkin huikean korkealla tasolla niin pystyvätkö he siihen kaksi-kolme kertaa viikossa? Epäilen. Toki kenties ehkäpä yksi kaikkien aikojen urheiljoista, Cristiano Ronaldo, lyö itselle ja muille epäilijöille, kahden kilon jauhosäkin kurkkuun ja jatkaa siitä, mihin keväällä jäi.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Samaisen italialaislehden mukaan Lopeteguin ostoslistalla on myös Laziossa ja Serbian maajoukkueessa ihastuttanut Sergej Milinkovic-Savic. Miehen perässä ovat myös noin kaikki muutkin Euroopan huippuseurat, mutta Milinkovic-Savic on kuulemma tunnustautunut Realin faniksi. Hintapyyntö vaatimattomat 150 miljoonaa euroa.

Marca puolestaan kertoo, että Florentino Perez olisi Milinkovic-Savicin "fani". Liian pitkä nimi Real Madridiin, joten hylätään heti kättelyssä. Eihän tuollaista jaksa kirjoittaa otteluseurantaan.

Borja Mayoralin perässä tällä hetkellä vahvimmin Real Betis ja Levante. Madrid haluaa 21-vuotiaasta espanjalaisesta vähintään kymmenen miljoonaa euroa.

Kun noita maalivahtien pyyntihintoja katselee, niin olisikohan ollut ihan idioottimainen veto viedä Bernd Leno Arsenalin nenän edestä? Hinta on huhujen mukaan (Ei ilmeisesti ole vielä varmistettu missään?) huomattavasti alhaisempi kuin nämä alissonien ja courtoisien 60-100 miljoonat eurot. Navas-Leno olisi varmasti ollut hyvä kaksikko.
 
Viimeksi muokattu:

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Marca puolestaan kertoo, että Florentino Perez olisi Milinkovic-Savicin "fani". Liian pitkä nimi Real Madridiin, joten hylätään heti kättelyssä. Eihän tuollaista jaksa kirjoittaa otteluseurantaan.

Borja Mayoralin perässä tällä hetkellä vahvimmin Real Betis ja Levante. Madrid haluaa 21-vuotiaasta espanjalaisesta vähintään kymmenen miljoonaa euroa.

Kun noita maalivahtien pyyntihintoja katselee, niin olisikohan ollut ihan idioottimainen veto viedä Bernd Leno Arsenalin nenän edestä? Hinta on huhujen mukaan (Ei ilmeisesti ole vielä varmistettu missään?) huomattavasti alhaisempi kuin nämä alissonien ja courtoisien 60-100 miljoonat eurot. Navas-Leno olisi varmasti ollut hyvä kaksikko.

No tuntuu, että näiden kisojen jälkeen miehen fanikanta on kasvanut moninkertaiseksi, sen verran vakuuttavasti mies pelasi jo Costa Ricaa vastaan. Ja jotain Ticoakin vastaan kun joku heittää otteluseurantaketjuun Savicin niin täytyy kahdesti tarkastaa, että olisiko meidän Savicista kyse vai patjantekijöiden.

No, maalivahtien osalta hinnat ovat pysyneet tosiaankin todella alhaisina vaikka viimeiset kolme-neljä vuotta sheikit ovat leikkineet omaa Monopolyaan futiskentillä.Öljyrahoilla pumpattu City tekikin uuden ME-siirron viime kesänä Edersonista ja se ylitti juuri ja juuri Gigi Buffonista maksetun siirtosumman (jos valuuttana toimii punta). Ja puntia pulitettiin "vain" 34,7 miljoonaa, Alissonin kohdalla puntamäärä pyörii varmaan siellä päälle 60 miljoonan, jolla mies liikahtaisi. Hyökkääjien osalta viimeistään viime kesänä lähdettiin laukalle ja puolustajien osalta puntapinot ovat kasvaneet myös pitkälti Cityn ansiosta, tosin VVD:stäkin maksettiin kunnioitettavat 75 miljoonaa puntaa.

Leno ei olisi huono haku, mutta onko Leno Navasia parempi maalivahti? Haluaako 26-vuotias maalivahti, joka olisi kuitenkin aika monessa seurassa ykkösvahti isolla vastuulla, tulla kilpailemaan peliajasta Navasin kanssa, jolla on vielä monen monta vuotta edessä huipulla? Ei olisi ollenkaan huono vaihtoehto hankkia vaikka joku U-19/U-21 -maajoukkueissa pelaava pelaaja rosteriin ja laittaa junnu lainalle. Kakkosvahdiksi sitten joku kokeneempi sotaratsu, jolle voi antaa vastuuta sitten näissä cup-otteluissa ja noin viidessä liigaottelussa. Keväällä Real Madridiin huhuttiin Kroatian U-21 maajoukkueen maalivahtia Karlo Leticaa, mutta mies valitsi osoitteekseen Belgian liigan.

Marca taas tietää kertoa, että Real olisi hankkinut 14 miljoonalla ukrainalaisvahti Andri Luninin. Ainakin hätäisimmät ovat ilmoittaneet Wikipediassa Luninin seuraksi jo Real Madridin. Lunin on 19-vuotias maalivahti, jota pidetään yhtenä tämän hetken lupaavimpina maalivahdeista. Ei olisi tällainen 19-vuotias maalivahti huono tandem myöskään Navasille, eivät nuo oblakit, courtoisit ja de geat olleet hirveästi vanhempia pelatessaan jo ykkösvahtina Atleticossa. Navas vaikuttaa pelaajatyypiltä myös sellaiselta, että osaa johtaa linjoja myös varsin hyvin, joten toimii varmasti hyvänä mentorina nuorelle pelaajalle. No, virallista tiedotetta odotellessa, jota ei varmaan ihan heti ole tulossa, koska Realin koripallojoukkue voitti eilen Espanjan mestaruuden. Annetaan heille toki oma hetkensä parrasvaloissa myös, hienoa duunia on tehty koriksen parissa myös!

Edit: Arsenal oli tiedottanut näköjään Lenon siirtymisestä eilen eli voidaan vetää yli. Ei siinä, että miestä nyt oltaisiin huhuttu missään vaiheessa Realiin.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Edit: Arsenal oli tiedottanut näköjään Lenin siirtymisestä eilen eli voidaan vetää yli. Ei siinä, että miestä nyt oltaisiin huhuttu missään vaiheessa Realiin.

Juu, ei ollut mitään huhuja liikkeellä Lenosta. Lähinnä tuo oli omaa mietintää, kun Alissonia huhutaan jollain 60 miljoonalla ja Lenon siirtosumma Arsenaliin oli reilu kolmannes tästä. Onko esimerkiksi se Alisson parempi maalivahti kuin Keylor? Eli kannattaako oikeasti tunkea tuollaista rahasummaa mieheen?
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs KalPa
  • 2.32
  • 4.00
  • 2.64
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös