Vegas Golden Knights 2017–2018

  • 463 660
  • 1 268

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
4/7 Sharks vs. Golden Knights

Summeri soitti ottelun päättymisen merkiksi puoli minuuttia sitten, joten palvellakseni valveutunutta lukijaa, kerron mitä ottelussa tapahtui.

Vegas jatkoi samalla voittavalla kokoonpanolla. Tatar korvasi toisessa ottelussa putkeen Carpenterin kolmosketjussa. Haulalle tuli ensimmäinen paikka oikealle kaarelle Smithin kulmapelin ja Tuchin pinchauksen jälkeen, mutta Jones sai palasen matalasta vedosta kohti taka-alakulmaa. Kolmen minuutin kohdalla Tatar purki surkeasti suoraan Fehriä kohti, joka katkoi sinisellä ja isäntien nelonen sai päätypelin kautta luotua paikan viivaan, jonka Fleury hoiti lopulta. Erona viime peliin alussa oli se, että Sharks ei ihan yhtä kovalla intensiteetillä karvannut ja Vegas pääsi paremmin kiekottelemaan keskialueen yli luoden jopa suoria hyökkäyksiä. Vieraiden karvaaminen puolestaan pyrki edelleen riistoihin syvältä koko kauden, mutta siinä oli alussa hieman pölhökustaamaisia piirteitä ja tilanteiden tunnistus oli puutteellista, kun hyökkääjät turhaan ajoivat maalin taaksekin epätoivoisesti karvaamaan, jolloin kakkosmies joutui reagoimaan ja hänetkin pelattiin ulos tilanteesta suhteellisen vaivatta ja San Jose sai tilaa ylittää keskialueen. Seitsemän minuutin jälkeen Donskoi laukoi suorasta hyökkäyksestä ohi takakulmasta, mutta seurasi paluukiekon ja pelasi kulmasta päätyyn Vlasicille, joka pomputti kiekon Fleuryn haltuun. Hetkeä aiemmin Karlsson ja Marchessault olivat 2v2-hyökkäyksessä, joka päättyi ruotsalaisen matalaan kutiin patjaan etualakulmaan vasemmasta laidasta.

Erän puolivälissä kakkosvitja toi kiekon alueelle ja Schmidt pääsi laukomaan oikealta pienestä kulmasta laukauksen melkein yllättäessä seisoneen Jonesin, jonka patjaan veto osui ja ohjautui vastakulmaan. Ensimmäisen mainoskatkon jälkeen kotijoukkue lisäsi intensiteettiä ja muun muassa Meier taklasi Merrillia vauhdilla maalin takana. Heti toisen mainospaussin jälkeen 11 minuutin hujakoilla Jones otti fleurymaisen ryöstön, kun Marchessault tarjosi päädystä slottiin Smithille. Vlasic-Braun pari seikkaili maalin takana tilanteessa ja hävisi painit siellä. Sen jälkeen Vegasilla oli pari puolittaista paikkaa hetkellisten kulmarallien jälkeen, mutta esim. Nealin kääntö slotista kilpistyi iholla olleeseen Burnsiin.

Reilut neljä minuuttia ennen erän loppua isäntien nelosvitja rankoi, kun Tuch ei pysynyt Sörensenin suojauksessa mukana ja tämä ajoi oikeasta laidasta röyhkeästi maalille kunniakujaa pitkin nostaen kiekon lopulta jäihin alistetun Fleuryn patjan yli. Millerkään ei ehtinyt enää paikkaamaan Tuchin kamppailutappiota. Minuutti myöhemmin Bödker esti hyökkäysalueella kiekotonta Theodorea seuraamasta Hertliä saaden rangaistuksen. Florida-viisikko ei saanut mitään aikaan, mutta 20 sekuntia ennen rangaistuksen umpeutumista Schmidt kilautti viivasta ranteella oikeaan tolppaan Nealin tehdessä maskia ja ehkä osuen kiekkoon. Viisi sekuntia ennen erän loppua sitten koko erän ajan hyvä ollut Donskoi sooloili vauhdilla yli keskialueen nelosketjun puolustuspelin vuotaessa ja laukoi lopulta kaukaa ranteella kiekon oikeaan yläkulmaan McNabbin jalkojen välistä. Laittaisin maalin puoliksi myös Fleuryn piikkiin, vaikka veto tulikin juuri ja juuri läpi blokista, josta se ei olisi saanut tulla. Laukaukset kirjattiin 11-9, joka vastaa hyvin pelitapahtumia. Vegas pelasi paremmin avauserän kuin viimeksi, mutta ironista kyllä oli kahden maalin tappiolla nyt eikä maalittomassa tasatilanteessa. Sharks hyödynsi tilanteensa tehokkaammin Smithin tuhlatessa vieraiden parhaan paikan. Olin joka tapauksessa kohtalaisen tyytyväinen parantuneeseen paineen alta tulemiseen tuen kiekolliselle pelaajalle ollessa lähempänä.

Toinen erä alkoi sillä, että ykkösketju siirsi pelin isäntien alueelle Marchessaultin vasemmalta lähteneen laukauksen myötä. Kahden minuutin jälkeen Fehrin vitja pyöritti Eakinin ketjua ja lopulta Merrill kaatoi Sörensenin maalin takana tämän suojatessa. Hetkeä aiemmin Miller sai naamaansa osuman, joka jäi viheltämättä. Ylivoiman lopussa Kane pääsi nokikkain Fleuryn kanssa, kun Miller ja Schmidt sekosivat miehissä vastaanottaessaan hyökkäystä. Fleury kuitenkin pysyi mukana sivuttaisliikkeessä ja torjui Kanen rystyuiton patjallaan. Sitä ennen ykkösviisikko oli marinoinut jo minuutin Bellemarea, Nosekia, Engellandia ja McNabbia.

San Jose iski kolmannen maalin viiden ja puolen minuutin kohdalla, kun Haula hävisi aloituksen omissa Couturelle. Sen jälkeen Bödker lähti kiertämään maalia ja Engelland ei pysynyt kyydissä. Tanskalainen käänsi kiekon maalille ja Fleuryn patjareboundin siivosi sisään Hertl Theodoren ollessa väärällä puolella miestään. Karmea ero oli jalkanopeudessa Engellandin ja Bödkerin välillä. Haulan vitjalle jo illan toinen miinus. San Josen hyökkääjien suojaaminen ja maalille kääntö ovat olleet myrkkyä Vegasin alakerralle tässä sarjassa. Puhun siis vapaasti suomennettuna voimaliikkeistä.

Erän puolivälissä Tierney syötti vasemmalta laidalta painottomalle puolelle taustalle LaBlancille, joka tulitti yli maalin. Vegasin hyökkäyspelaaminen oli kuihtunut totaalisesti erän avausvaihdon jälkeen ja keskialueen ylittäminen oli jälleen hankalaa Sharksin paineistaessa ylempää ja puolustajien tullessa vastaan keskialueella. 13 minuutin kohdalla vieraiden vaihto oli pahasti kesken. Hertl ja Bödker pääsivät hyökkäämään kahdella nollaa vastaan, mutta Theodore heittäytyi viime hetkellä ja katkoi syötön. Seuraavassa vaihdossa Neal haastoi vasemmalta ja jätti kiekon Haulalle, joka laukoi jaloista takapatjaan.

Viisi ja puoli minuuttia ennen erän loppua Burns otti jäähyn estettyään laidassa Carrieria. Siirretyn rangaistuksen aikana Marchessault sai kiekon takatolpalle, mutta puolityhjä maali ei kelvannut, vaan Jones liukui vielä eteen. Ylivoimalla Haulan viisikko oli se, joka sai kuvion kuntoon. Nealin veto ranteella vasemmalta jäi kuitenkin Jonesin varusteisiin helposti. Jäähyn jälkeen McNabb tavoitteli ensin takatolpalta omaa pelaajaa syötön karatessa ränniin ja seurauksena oli 2v1-hyökkäys omiin. Theodore kuitenkin paikkasi ja katkoi Meierin syötön kohti LaBlancia. Puoli minuuttia ennen erän loppua Couture kamppasi kesken kulmarallin Engellandin ja otti jäähyn. Vieraat loivat vielä kaksi huippupaikkaa, kun Smith syötti vasemmalta slottiin alueelle tulon jälkeen ja Karlsson pääsi laukomaan vapaasti, mutta Jones otti ison kilpitorjunnan. Jatkotilanteessa Tuch syötti kulmasta viivaan ja Marchessault käveli lähemmäs ampuen matalan laukauksen patjaan. Kahden erän jälkeen laukaukset olivat 24-23, mutta kaksi ylivoimaa enemmän kaunisteli Vegasin tilastoa. Kolmen maalin tappioasemassa usko vaikutti loppuneen ja viisikkopuolustus rakoili.

Päätöserän alun ylivoimalla Fleury hukkasi Sharksin purun jälkeen kiekon maalin takana ja Schmidt joutui kaatamaan Hertlin, jottei tämä rankonut tyhjiin. Isäntien YV oli staattista pyörimistä ja Couturen kudit vasemmalta pelattiin pois.

Viiden minuutin jälkeen Tuch haastoi vasemmalta Burnsia ja syötti toiselle puolelle rystyltä, mutta Neal missasi maalipaikan. Vegas kuitenkin sai ylivoiman samalla. Paras paikka tuli Smithille, kun hän sai kiekon maalin edessä Tuchin otettua iskun vastaan, mutta Jones otti rystynoston läheltä kiinni ja kavennus jäi tekemättä. Toisessa päässä ennen erän puoliväliä Vlasic laukoi keskeltä yli 4v2-hyökkäyksen päätteeksi. Maalipaikkoja kirin aloittamiseksi oli tarpeeksi, mutta Jones oli vain liian hyvä tässä pelissä.

11 minuutin kohdalla Schmidt laukoi viivassa päin karvaajaa ja omiin tuli 2v1-hyökkäys, mutta Bödkerin oma ratkaisu oikeasta laidasta pysähtyi kilpeen. Maalin takana kuitenkin McNabb kampitti itsensä boksiin sekunteja myöhemmin. Ylivoimalla syntyi viimeinen naula, kun Burns levitti Couturelle, joka laukoi vasemmalta matalan vedon. Pavelski ohjasi sen ensin Fleuryn patjaan ja siivosi sitten vapaasti reboundin pussiin jäitä pitkin Fleuryn ollessa sivussa maalin suulta.

Viimeisen vitosen alkuun Meier kolasi Joonatanin jäihin ja vierailijat saivat vielä kerran yrittää kavennusta. Muutamaa alibilaukausta kummempaa Vegas ei kuitenkaan saanut aikaan. Sen jälkeen Carrier, Kane ja Dillon vielä nahistelivat, jonka myötä Sharks pyöritti ylivoimaa viimeiset minuutit saaden jopa vielä kahden miehen ylivoiman McNabbin nostettua kiekon katsomoon, mutta maaleja ei enempää kuitenkaan syntynyt. Loppulukemat kirjattiin 4-0, vaikka Vegas lopulta voitti laukaukset kohti maalia 33-34. Maalinteon tehokkuus ratkaisi ennen kaikkea tämän pelin. Toki viisikkopuolustus rakoili enemmän kuin Sharksilla samaan aikaan. Esitys oli kuitenkin rohkaiseva ajatellen sarjan kuudetta ottelua ja kolmatta vieraspeliä.

Yksilöistä Fleury hävisi Jonesille, toinen maali olisi ollut otettavissa. Puolustajista Engelland oli katastrofi kolmannessa maalissa. Theodorella oli myös oma osansa siinä, mutta hän paikkasi sen katkomalla samassa erässä vielä kahden maalipaikan synnyn. Merrill otti kiintiöjäähyn ja ehkä kokeilisin jo Sbisaa hänen tilallaan. McNabb mokasi puolestaan toisessa maalissa surkealla blokillaan. Miller ja Schmidt olivat raikkaimmat yksilöt tutusti. Hyökkääjistä Haulan ketjulle reippaasti miinusta kahdesta päästetystä maalista kriittisessä vaiheessa. Tuch ei ollut terävimmillään eikä Haulakin makoili useasti jäässä painien jälkeen. Neloselle puolestaan risuja toisen maalin huonosta keskialueen puolustuspelistä, koska heillä ei ole varaa ottaa maaleja omiin, kun hyökkäyspeli on huonompaa kuin Kings-sarjassa ja nelosvitjojen taistossa Fehrin ketju on selvästi edellä. Ykkösketju loi paikkoja, mutta tuhlasi niitä valitettavasti. Eakinin vitja oli tasaisen harmaa Perron valopilkkunaan. Eakin toki oli hivenen näkyvämpi kuin viime pelissä, mutta Tatar ei vain pääse samalle pelikirjan sivulle millään ollen vielä enemmän pimennossa kuin edellisessä ottelussa. Carpenter vain takaisin rosteriin, kiitos.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
@Salming hieno otteluraportti. Itsekin aloin seuraamaan vasta toisesta erästä eteenpäin, joten tämä auttoi hahmottamaan, miten Sharks otti kuskin paikan. Pienenä sivuhuomiona vaikka kattava raportti olikin, niin vastaisuuden varalta se on Kevin Labanc ilman L:ää ja pienellä B:llä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
@Salming hieno otteluraportti. Itsekin aloin seuraamaan vasta toisesta erästä eteenpäin, joten tämä auttoi hahmottamaan, miten Sharks otti kuskin paikan. Pienenä sivuhuomiona vaikka kattava raportti olikin, niin vastaisuuden varalta se on Kevin Labanc ilman L:ää ja pienellä B:llä.
Kiitos. Jostain syystä sukunimi oli pinttynyt päähän eri muodossa kuin se todellisuudessa on, joten hyvä kun korjasit.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
5/7 Vegas Golden Knights vs. San Jose Sharks

Sbisa korvasi Merrillin ja palasi ties kuinka pitkän tauon jälkeen rosteriin. Edellinen peli oli kaiketi helmikuun lopussa. Nelosvitjassa Carpenter korvasi hivenen yllättäen puolestaan Nosekin. Tatar tiputettiin myös vilttiin ja Lindberg teki debyyttinsä näissä pudotuspeleissä. Lisäksi Perron palasi nyt Haulan ketjuun ja Tuch tippui kolmoseen.

Heti ensimmäisessä vaihdossaan Sbisa katkoi yhden syötön maalille. Lindberg puolestaan laukoi yli läheltä kahden minuutin kohdalla Tuchin syötettyä kulmasta keskelle. Vieraat saivat alussa pari kaukolaukausta viivasta, mutta ne eivät menneet maalille asti. Neljän minuutin hujakoilla Perron laukoi oikealta b-pisteeltä Jonesin syliin Haulan päätypassista. Seuraavaksi Millerin pinchattua liian syvälle Sbisa jäi yksin kahta pelaajaa vastaan ja ei saanut passia katki, mutta Fleury tökkäsi kiekon pois vasemmasta laidasta maalille ajaneen Tierneyn lavasta. Ottelun alussa jäi edelleen sellainen vaikutelma, että aivan kuten viime pelissä, Sharks voitti isolla prosentilla kaksinkamppailut Vegasin alueella ja sai pitkiä hyökkäyksiä aikaan. Kotijoukkueen pelaajilta puuttui kiima ja raivo ottaa väkisin stoppi omalla alueella, joten tunteen puuttuessa Sharksin annettiin pyöriä laidoilla.

Yhdeksän minuuttia oli pelattu, kun Smith hakeutui slottiin suojauksen päätteeksi, mutta ranne karkasi yli maalin. Minuutin päästä Neal otti kiekon haltuun keskialueella ja nousi oikeaa laitaa laukoen jaloista takapatjaan Carrierin tehdessä maskia, mutta reboundissa ei ollut omia pelaajia. Avauskympillä laukaukset kohti maalia kirjattiin 7-2.

Heti toisen kympin alkuun Fleury avasi päin Couturea, joka syötti maalin eteen Bödkerille, mutta Fleury paikkasi virheensä hanskaryöstöllä alakulmasta. San Josen päätylautakarvaaminen aiheutti sen, että Vegas ei päässyt millään edes punaviivalle asti syöttelemällä, vaan Sharks sai riistoja, palautti alas ja käänsi sitten heti yhden pakki-pakki kiekottelun jälkeen takaisin paineen Vegasin alueelle. Sharksin syöttöketjut napsuivat paremmin lavasta lapaan ja siten keskialue ylittyi helposti Vegasin prässin puolestaan vuotaessa.

Viisi minuuttia ennen erän loppua Vlasic blokkasi McNabbin viivakudin. Jones oli hivenen pimennossa ja Carpenter pääsi laukomaan irtokiekkoon kohti tyhjänä ollutta vasenta etukulmaa, mutta kiekko ei ollut optimaalisessa asennossa, joten veto jäi kaaliperhoseksi ja Jones ehti reagoimaan siihen. Reilu minuutti ennen erän loppua Karlsson murtautui keskialueen aloituksesta vetopaikkaan, mutta Jones oli peittämässä kulmat lähellä. Juuri ennen taukoa sitten T-Mobile Areena räjähti, kun Haula otti riiston laidassa ja paine jäi Sharksin alueelle. Engelland laukoi maalille ja kiekko kimposi kulmaan, jossa Perron pyöritteli Burnsia ja syötti sitten viivaan, josta Theodore laukoi ja irtokiekko kimposi luistimista suoraan Nealin lapaan ja tämä naulasi laatan pussiin ajassa 19:57 ennen kuin häntä vartioinut Dillon ehti reagoida tilanteeseen. Vaikka Vegas vei laukaukset kohti maalia 15-7, Sharks sai pidempiä kulmaralleja ja Vegasin avauspelaaminen oli suurimmalti osin karmeaa katsottavaa, kun kiekkoa siirreltiin seisoville miehille ja ajoitukset eivät pelanneet. Johtomaali oli henkisesti tärkeä, jotta Golden Knights ei joutunut kolmannessa pelissä putkeen takaa-ajajaksi.

Toisen erän alussa Theodore katkoi keskialueella Bödkerin nousun ja nosti jalalla sinisen yli syöttäen sitten vasempaan laitaan, josta Smith laukoi päin Jonesia. Parin minuutin jälkeen Miller roikkui kiinni Tierneyssä maalin takana ja Sharks pääsi ylivoimalle. Carpenter korvasi Nosekin Bellemaren alivoimaparina. Theodore pelasi myös alivoimaa Schmidtin parina Millerin ollessa boksissa. Burns pääsi kerran laukomaan painottomalta puolelta ilman maskia, mutta muutoin alivoima toimi mainiosti ja aktiivinen mailahäirintä tuotti riistoja. Seuraava jäähy tuli Hertlille tämän estettyä Milleriä aloituksen jälkeen. Ylivoima toimi, kun Karlsson piti ensin viivan kiinni ja kiekkoa liikutettiin nopeasti sen jälkeen. Marchessault antoi ristiin viivaan Karlssonille, joka syötti viereen Theodorelle. Tämä levitti takaisin Marchesssaultille vasempaan siipeen ja sen jälkeen aukeni syöttöväylä slottiin Smithille. Jones otti patjatorjunnan one-timeriin, mutta Tuch siivosi irtokiekon sisään jäitä pitkin. Hertlin hölmö jäähy hyökkäyspäässä oli kallis.

Seitsemän minuutin kohdalla Smith syötti kulmasta maalille, mutta Joonatan ei saanut sohittua pomppivaa kiekkoa kunnolla kohti maalia. Minuutin päästä kolmonen riisti syvällä kiekon Burnsilta. Tuch laukoi vasemmalta pienestä kulmasta ja Eakin haki vanhanaikaista jatkotilanteessa tuloksetta. Vegas siirtyi kolmen maalin johtoa vielä ennen ottelun puoliväliä, kun Haula laukoi vasemmalta nollakulmasta kiekon sisään tolpan ja patjan välistä Jonesin imuroidessa. Syöttöpisteet Carpenterille ja kiekon suoran hyökkäyksen päätteeksi kulmaan toimittaneelle Perronille.

Toisen puoliskon alkuun Sörensen ajoi maalille vahvasti ja kolasi samalla Fleuryn. Irtokiekko siivottiin suoraan Burnsin lapaan kaiketi Millerin toimesta, mutta Fleury nousi salamana jäistä ja ehti torjumaan. Hetken päästä Vegas sai toisen ylivoimansa, kun Braun kamppasi kulmassa Tuchin. Paras paikka tuli lopussa Schmidtille, mutta tämä latasi ranteella keskeltä niukasti ohi oikealta. Muutoin Sharks selvisi helpolla. Reilu vitonen ennen loppua Eakin syötti kulmasta maalille Lindbergille, mutta tämän matala laukaus ei uponnut kilpipuolelle. Hyvä kääntöpeli kuitenkin kolmosvitjalta jälleen riiston jälkeen. Hetken päästä Engelland avasi pitkällä syötöllä Nealin puolittain läpi, mutta vaikka tämä kuinka koitti suojata ja kiilata Braunia, pihdeistä ei ollut asiaa vapaaksi. Sen jälkeen toisessa päässä Meier pääsi laukomaan slotista, mutta Fleury nollasi hänet hanskallaan. Jatkotilanteessa Pavelski antoi laidassa poikittaista Marchessaultille ja ryntäsi itsensä jäähylle.

Haulan viisikko loi parhaat paikat ylivoimalla. Perron tarjosi viivaan ja Miller latasi, mutta Jones torjui. Alivoimalla Dillon meinasi kaventaa, kun hän kiersi helposti Marchessaultin, mutta Fleury sai kilven väliin yläkulmaan. Viimeisellä minuutilla Carpenter syötti vielä oikeasta laidasta taakse Lindbergille, mutta tämä ei onnistunut ohittamaan vieläkään Jonesia. Ryan-Burns pari oli viennissä tuossa kohdin. Toisen erän laukaukset merkattiin 13-10. Vegas oli selvästi parempi ja hyödynsi maalien myötä tulleen momentumin. Se loi Sharksia enemmän kulmaralleja eli osat vaihtuivat avauserään nähden ja nyt kotijoukkue oli se, joka ylitti keskialueen vaivatta ja voitti kamppailut.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Päätöserän alkuun Karlsson ja Smith karkasivat heti 2v1-hyökkäykseen, mutta swedu kadotti kiekon haastaessaan. Hetken päästä Hertl sai yhtäkkiä kiekon maalin eteen, mutta Fleury otti gamesaverin kilvellään. Theodore kolasi Hertlin sen jälkeen jäihin ja sai jäähyn. Alivoimalla Smith vapautti keskialueelta Karlssonin läpi, mutta Burns häiritsi ilmeisesti sen verran, että taas laukaus epäonnistui kiekon karatessa lavasta. San Jose ei puolestaan laukauksia saanut aikaan, vaan Vegas pelasi toistamiseen ottelussa vahvan alivoiman. Theodore otti pian uuden jäähyn, kun hän kamppasi taas Hertlin. Ylivoiman alkuun Hertl sohi kiekon oikeaan laitaan Labancille, jolla oli tyhjä maali, mutta veto pomppivaan kiekkoon jäi pehmeäksi. Fleury ehti heittäytymään eteen viime hetkellä eikä Pavelskikaan osunut kiekkoon välissä ihme ja kumma. Muuta mainittavaa ylivoimalla ei tapahtunut.

Juuri ennen erän puoliväliä Vegas iski lopullisen naulan tai niin luulin, kun Fleuryn torjunnan jälkeen Tuch siirsi kiekon maalin edestä laitaan Lindbergille, sai sen takaisin keskikaistalle, polki ylös, syötti oikeaan laitaan Eakinille ja ohjasi sitten Eakinin rystylätyn läheltä ylös. Samalla Dell vaihdettiin maaliin. Pian maalin jälkeen Neal huitoi Fehriä näpeille sinisellä ja Sharks sai jo erän kolmannen ylivoiman. Se tuotti kavennuksen vihdoin, kun Couturen levitys vasemmalta löysi oikealta Labancin, joka naulasi vapaasti läheltä kiekon oikeaan yläkulmaan Bellemaren ollessa myöhässä ja McNabbin pyöriessä ihmeellisesti Fleuryn edessä.

Sharks kavensi toistamiseen kahdeksan minuuttia ennen loppua, kun Couture pyöri laidassa ja laukoi päätyyn Engellandin jaloista. Bödker poimi irtokiekon ja haki vanhanaikaista rystyllä. Kiekko kimposi maalin eteen, johon luisteli Hertl ja hän viimeisteli kiekon takakulmaan Haulan katsellessa perässä. Tuon jälkeen meinasi jo hieman tulla hätä, että noinkohan Sharks vielä nousisi. Viimeisellä vitosella Sharks tuli jo maalin päähän neljä minuuttia ennen loppua, kun Bödker nosti kiekon läheltä sisään karmeasta ruuhkasta Fleuryn torjuttua ensin kiekon ilmaan ja sitten Vegasin epäonnistuttua purussa ja kiekon kimmotessa Engellandin blokista suoraan Bödkerin lapaan maalin kulmalle.

Viimeiset minuutit olivat piinaa katsoa. Kellossa oli 2:21, kun Demelo laukoi viivasta ja Fleury torjui. Huono rännikiekko sitä ennen Sbisa-Engelland parilta. Dell lähti seuraavaan aloitukseen pois maalilta. Marchesssault päästi Vegasin piinasta upottamalla kiekon tyhjiin kaukaa reilu minuutti ennen loppua, kun aikaa oli tähdätä. Jo sitä ennen hänellä oli paikka keskialueen riiston jälkeen, mutta silloin Burns oli edessä. Nyt Burnsin laukaus blokattiin Bellemaren ja Karlssonin toimesta ja Joonatan pääsi ratkomaan ottelun. Lopussa vielä Vlasic otti käytösboksin huitomisjäähynsä päälle ja kotijoukkue neppaili loppuajan ylivoimalla. Loppulukemat VEGAS 5 - SAN JOSE 3. Viimeisen erän laukaukset kirjattiin 11-13 ja siihen päälle Vegas blokkasi kahdeksan laukausta. Erä alkoi menemään väärään suuntaan Theodoren jäähyjen myötä ja vaikka ne tapettiin, hyökkäyspeli ei lähtenyt rullaamaan. Onneksi Tuchin yksittäinen maali lisäsi etumatkaa eikä Sharks saanut sitten enää sitä neljättä maalia tehtyä hurmoksessa. Kuumotus oli hirveä, mutta onneksi emme pupeltaneet.

Yksilöistä Fleury otti monta huipputorjuntaa voittaen maalivahtaiston. Hyökkääjistä kehut Haulan vitjalle kahdesta maalista. Ykkönen värkkäsi hienon YV-maalin ja oli vahva tasakentin. Ainoa miinus Karlssonille viimeistelystä. Uusitut alaketjut toimivat myös hyvin. Pidin erityisesti Eakinin ketjusta ja se saikin palkinnon päätöserässä. Lindberg tosin ei vieläkään osaa tehdä maaleja avopaikoista. Tuch teki kaksi maalia ja oli taas lennokkaalla jalalla ammeessa. Carpenter korvasi nelosessa Nosekin hyvin ja alivoimalla yhteistyö toimi Bellemaren kanssa. Puolustajista Theodore jäähyili, mutta oli mukana myös kahdessa ensimmäisessä maalissa. Sbisalta ehjä paluu rosteriin ja jatkaa ilman muuta Millerin parina. Muilta sitten melko peruspelaamista.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
6/7 San Jose Sharks & Vegas Golden Knights

Carrier oli sivussa loukkaantumisen vuoksi, joten Reaves korvasi hänet nelosketjussa. Nosek oli toisesta pelistä putkeen sivussa, mikäköhän siihen mahtaa olla syynä. Mene ja tiedä, muutoin rosteri oli sama kuin viidennessä ottelussa.

Tällä kertaa katsoin pelin tulospiilosta, koska alkamisaika oli niin karmea. Lisäksi keskityin vain kelaamaan ottelun läpi mahdollisimman nopeasti enkä tehnyt välissä muistiinpanoja, joten pitkästä aikaa tynkäraporttia olisi siis tarjolla niille, jotka eivät jaksa lukea maratonviestejä.

Mutta sitten itse asiaan. Avauskympiltä jäi mieleen kaksi erinomaista alivoiman tappoa. Haula kamppasi heti alussa itsensä jäähylle, kun Hertl oli kulmassa liian liukas ja myöhemmin McNabb nosti kiekon katsomoon. San Jose sai oikeastaan yhden pidemmän pyörityksen aikaan noiden ylivoimien aikana, mutta muutoin alivoima sai otettua ylimääräisen tilan pois. Kertaalleen muistaakseni Karlsson pääsi laukomaan oikeasta laidasta suunnilleen samasta kohdin, josta hän upotti kolmannen ottelun voittomaalin, mutta tällä kertaa laukaus osui takapatjaan. Enempää jäähyjä Golden Knights ei ottelussa edes ottanut, joten annan plussaa jäähykurista viimeisen kahden erän aikana. Pystyimme puolustamaan jäähyttömästi, joka ei ole ihan aina onnistunut.

San Jose hallitsi avauserää ja Vegas oli mankelissa, se on myönnettävä. Fleury kuitenkin oli muuri ja lisäksi sitten tolpat olivat Vegasin puolella. Esimerkiksi erän puolivälissä Hertl karkasi läpi vaihtovirheen seurauksena, mutta laukaus osui rimaan. Laukaukset maalia kohti kuitenkin kirjattiin 11-12 Vegasille, mutta Sharks tykitti sitten vastaavasti paljon myös päätypleksiin ja kaikki laukaukset olivat selvästi San Josen hyväksi. Lisäksi vierasjoukkue blokkasi jo avauserässä kymmenen vetoa. Tuch ja Eakin saivat kertaalleen kiekon maaliin viiden minuutin pelin jälkeen Alexin vanhanaikaisen jälkeen, mutta Jones työnnettiin maaliin ja peli oli kaiketi myös vihelletty jo poikki, joten eipä tuossa ollut mitään epäselvyyttä hylkäyksestä. Erän puolenvälin jälkeen puolestaan Vegas sai ottelun ainoan ylivoimansa, mutta siitä ei jäänyt mitään käteen oikeastaan kuin hetkellinen hengähdys Sharksin vyöryn välissä. Vegasin paras osa-alue avauserässä oli koko illan huikeasti pelannut nelosvitja, jonka pitkät hyökkäykset söivät vastustajaa hivenen. Reaves tuoreena mieheenä pärjäsi jalallakin mainiosti väsyneitä pelaajia vastaan ja oli härkämäisen vahva kulmissa.

Toisessa erässä vedot kirjattiin maalia kohti 7-5. Lisäksi blokit menivät Vegasille 0-7. Ottelun avausmaali nähtiin kuuden minuutin jälkeen, kun Vlasic menetti omalla alueella kiekon Karlssonin prässätessä ja Smith syötti irtokiekon välittömästi maalille, jossa oli Marchessault ja tämä pussitti kiekon jalkojen välistä sisään. Vlasicilla oli hivenen myöhemmin erässä paikka paikata virheensä, mutta veto slotista karkasi yli. Hetkeä myöhemmin Vegasin johtomaalin jälkeen vierailla oli paikka toiseenkin osumaan, kun McNabb sai syötön painottomalle puolelle, nousi maalille ja malttoi ennen syöttöään niin kauan, että Jones meni jäihin. Takaviistossa oli sitten muistaakseni Karlsson tai Smith laukomassa, mutta Tierney pelasti maaliviivalta blokillaan maalin synnyn. Vegasin toinen maali syntyi erän loppupuolella, kun Perron kaapi aloituksen Tierneylta, Haula siirsi viivaan ja Schmidt latasi ranteella kiekon tolpan kautta sisään. Maalia ei nähnyt ensin kukaan, mutta sitten summeri törähti ja Torontosta ilmoitettiin kiekon käyneen maalissa. Ei ollut muuten ensimmäinen aloitusvoitto Perronilta, joka johti maaliin. Vegas oli toisessakin erässä ottavana osapuolena, mutta ei ihan niin pahasti kuin ensimmäisessä. Erän alku oli mielestäni ihan pirteä ja kiekkokontrolli oli yhtä lailla vierailla, mutta johtomaalin jälkeen Sharks sai momentumin takaisin jotenkin itselleen ja sillä oli paikkoja tasoittaa ennen Vegasin toista maalia.

Mitä tulee sitten päätöserään, se oli kerrassaan loistavaa johtoasemapelaamista. Vartin peluun jälkeen vedot olivat muistaakseni 11-3. Nelosvitja näytti mallia pitkien hyökkäysten suhteen jälleen. Sharks vaikutti lamaantuneelta jostain syystä. Vegas pääsi paineen alta pois helpommin kuin aiemmin, koska rännissä oli aina oma mies tukemassa puolustajien siirrettyä kiekkoa eteenpäin ja siten paine saatiin purettua. Vegasilla ei laukaushallinnasta huolimatta ollut huippupaikkoja, vaan vedot lähtivät huonoista sektoreista esim. Neal laukoi pari kertaa vasemmasta laidasta ranteella vain kohti Jonesia, mutta kun maskia ei ollut, nuo vedot eivät uppoa, mutta niillä saatiin aikaan hyökkäyspään aloituksia ja kellosta pois sekunteja. Lopussa sitten Jones otettiin maalilta pois reilut pari minuuttia ennen loppua ja Vegas rankoi tyhjiin, kun Carpenter nousi oikeaa laitaa riiston jälkeen ja sen sijaan, että hän olisi itse naulannut sinisen jälkeen tyhjiin, hän malttoi ja syötti vielä viereen Eakinille, joka iski lopullisen ratkaisun ajassa 58:09. Kakkossyöttö 1+1 tehot keränneelle Schmidtille. Viimeisen erän laukaukset kirjattiin lopulta 10-16, mutta peli oli melkeinpä ratkennut, kun Vegas päästi laukauksia läpi viisikkopuolustuksen. Blokkejakin kertyi päätöserässä vain kolme kappaletta vierasjoukkueelle.

Fleury oli tietysti illan arvokkain yksilö playoffien neljännellä nollapelillään. Puolustajista Schmidt oli tähti tehoin 1+1. McNabb oli huiman hyvä omalla alueella ja avauserässä katkoi kerran yhden varman maalin, kun Pavelski tavoitteli Kanea takatolpalta. Sbisa oli luotettava ratsu omalla alueella kuten myös Engelland. Theodore pelasi myös ehjän pelin, vaikka anti ylöspäin jäi totuttua vähäisemmäksi. Miller oli tuttu terrieri kulmissa ja fokus oli Theodoren tavoin enemmän oman pään suorittamisessa. Hyökkääjistä nelosvitja oli kerrassaan loistava ja loi useita pitkiä hyökkäyksiä. Reaves teki vaikutuksen ja osoitti ensimmäisen kerran syyn, miksi hänet treidattiin Vegasiin. Vahvaa painimista kulmissa ja kun vastassa oli väsyneempiä pelaajia, Reavesin jalkanopeus tuoreena miehenä riitti. Carpenter oli niin ikään erinomainen vanhaa seuraansa vastaan ja on paikannut Nosekia mainiosti alivoimalla. Bellemarelle kirjattiin peräti kuusi laukausta kohti maalia, joka oli eniten vieraista ja kertoo nelosketjun vahvasta työstä. Kolmosketjulle on myös annettava reippaasti tunnustusta. Eakin teki yhden maalin lopussa, mutta omiin tämä ketju ei juurikaan maalipaikkoja antanut, vaan tasapaino oli hyvä. Lindberg on tuonut raikkautta ja luisteluvoimaa, olen ollut positiivisesti yllättynyt myös hänestä runkosarjaesitykseen verrattuna. Vielä kun viimeistelyn saisi kuntoon. Tuch ei ollut niin näkyvä kuin aiemmissa peleissä, mutta hoiti oman ruutunsa kahteen suuntaan. Kärkiketjut värkkäsivät tarvittavat maalit, enempää ei voi vaatia.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Lopussa sitten Jones otettiin maalilta pois reilut pari minuuttia ennen loppua ja Vegas rankoi tyhjiin, kun Carpenter nousi oikeaa laitaa riiston jälkeen ja sen sijaan, että hän olisi itse naulannut sinisen jälkeen tyhjiin, hän malttoi ja syötti vielä viereen Eakinille, joka iski lopullisen ratkaisun ajassa 58:09.
Nähdäkseni sieltä San Josen mies heittäytyi jäähän Carpenterin eteen, joten laukaus olisi todennäköisesti tussahtanut häneen, joten ihan oikein mielestäni Carpenter tuossa toimi, jotta kiekko saatiin toimitettua verkon perille asti.

Kiitos taas ansiokkaasta selostuksestasi! Aika uskomatonta, että muistat noin paljon ilman muistiinpanoja. Minä tuskin muistaisin paria tapahtumaa enempää per erä. Enkä muistaisi, missä erässä ne tapahtuivat.

Nämä ansiokkaat otteluselostuksesi mielestäni sopisivat myös noihin ottelusarjaketjuihin, koska käsittelet molempien joukkueiden ansioita (ja voisihan selostuksen laittaa sinne vaikka käsittelisit sitä vain Vegas-puolelta). Ehkä saisit enemmän lukijoita vaivannäöllesi sillä tavalla. Tai jos joku antaa palautetta, että ei ottelusarjaketjuihin tuollaisia yksittäiskohtaisia otteluraportteja, niin sittenhän ne voisi siirtää takaisin tänne joukkueen kausiketjuun. En tiedä, ovatko modet antaneet opastusta tähän asiaan, mutta minä lukisin raporttejasi mielelläni ottelusarjaketjusta, ja voidaan palata sitten tänne joukkueen ketjuun, kun tulee pelkästään Vegasin joukkueen asioita koskevaa juttua tai kauden loputtua. Tällainen vain tuli mieleen.

Nyt juhlitaan tätä ottelusarjavoittoa pari päivää. Oma veikkaukseni sarjasta osui kohdilleen, 4-2 Vegasille. Täytyy sitten miettiä vastustajasta riippuen, miten jatkossa. Mielestäni Nashville voisi olla paremmin sopiva vastustaja Vegasille. Peg on iso ja pelottava.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Nähdäkseni sieltä San Josen mies heittäytyi jäähän Carpenterin eteen, joten laukaus olisi todennäköisesti tussahtanut häneen, joten ihan oikein mielestäni Carpenter tuossa toimi, jotta kiekko saatiin toimitettua verkon perille asti.

Kiitos taas ansiokkaasta selostuksestasi! Aika uskomatonta, että muistat noin paljon ilman muistiinpanoja. Minä tuskin muistaisin paria tapahtumaa enempää per erä. Enkä muistaisi, missä erässä ne tapahtuivat.

Nämä ansiokkaat otteluselostuksesi mielestäni sopisivat myös noihin ottelusarjaketjuihin, koska käsittelet molempien joukkueiden ansioita (ja voisihan selostuksen laittaa sinne vaikka käsittelisit sitä vain Vegas-puolelta). Ehkä saisit enemmän lukijoita vaivannäöllesi sillä tavalla. Tai jos joku antaa palautetta, että ei ottelusarjaketjuihin tuollaisia yksittäiskohtaisia otteluraportteja, niin sittenhän ne voisi siirtää takaisin tänne joukkueen kausiketjuun. En tiedä, ovatko modet antaneet opastusta tähän asiaan, mutta minä lukisin raporttejasi mielelläni ottelusarjaketjusta, ja voidaan palata sitten tänne joukkueen ketjuun, kun tulee pelkästään Vegasin joukkueen asioita koskevaa juttua tai kauden loputtua. Tällainen vain tuli mieleen.

Nyt juhlitaan tätä ottelusarjavoittoa pari päivää. Oma veikkaukseni sarjasta osui kohdilleen, 4-2 Vegasille. Täytyy sitten miettiä vastustajasta riippuen, miten jatkossa. Mielestäni Nashville voisi olla paremmin sopiva vastustaja Vegasille. Peg on iso ja pelottava.
Joo olihan siinä mies välissä, joten hyvä ratkaisu Carpenterilta pelata varman päälle ja syöttää viereen. Mitä tulee raportteihin, laitan ne ensisijaisesti tänne, koska kun joskus joku selaa tätä ketjua tulevaisuudessa, avauskauden playoffraportit ovat samassa ketjussa kuin runkosarjan vastaavat ja niitä ei tarvitse etsiä sarjakohtaisista ketjuista. Uskon kyllä, että halukkaat löytävät ne myös täältä, vaikka en niitä aina linkkaisi sarjakohtaiseen ketjuun.

Jos saisin valita seuraavan vastustajan, ottaisin kyllä Jetsin, koska Preds on pahimmillaan neljän kentän työteliäs joukkue, kun puolestaan mututuntumalla sanottuna Winnipeg voisi olla hivenen epätasapainoisempi ja murentua helpommin. Nashville pystyisi vastaamaan Vegasin yksilöiden työmoraaliin astetta kovemmilla yksilöillä.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Vaikka Vegasia tullut ennustettua jatkoon molemmilta kierroksilta niin nyt on kyllä vaikea enää nähdä miten Jets tai Preds kaatuisi. Ei vaikka MAF seisoisi jokaisen pelin päällänsä.

Siinä missä Kings oli optimaalinen vastustaja Vegasin pelityylille ja Sharksistakin löytyi niitä kysymysmerkkejä vakkka kuinka niin nuo kaksi jengiä on kokonaisvaltaisesti niin laadukkaita ettei siinä oikein ole mitään mihin iskeä kiinni. Jetsin kohdalla ehkä enemmän tarttumapintaa jos heidän pakiston saisi murennetua vauhdilla, mutta vastaavasti sieltä löytyy taas laajuutta niin paljon noihin maalintekokisoihin.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Jos saisin valita seuraavan vastustajan, ottaisin kyllä Jetsin, koska Preds on pahimmillaan neljän kentän työteliäs joukkue, kun puolestaan mututuntumalla sanottuna Winnipeg voisi olla hivenen epätasapainoisempi ja murentua helpommin. Nashville pystyisi vastaamaan Vegasin yksilöiden työmoraaliin astetta kovemmilla yksilöillä.
Varmaankin olet oikeassa. Minulle vaan tulee sellainen olo, että Nashvillen viivelähtöihin voisivat Vegasin energiset karvaajat käydä kiinni, kun taas Winnipeg vyöryy parhaimmillaan vauhdilla (ja isojen miesten voimalla) yli vastustajan. Vegasin pelaajat eivät ole juurikaan koolla pilattuja ja tuskin joku Reeves pystyisi vastaamaan Winnipegin vauhtiin ja taitoon. Pekka Rinne ei Nashvillen maalilla myöskään vakuuta, joten sinne maaliin voisi joku Tuch ympätä kiekkoa useastikin. Mutta nämä ovat vain tällaisia harrastelijaseuraajan mutuja.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
1/7 Winnipeg Jets vs. Vegas Golden Knights

Samalla rosterilla jatkettiin kuin mikä oli kehissä San Josea vastaan kuudennessa ottelussa. Reaves pörräsi siis nelosen laidassa Nosekin ja Carrierin oltua edelleen sivussa. Sbisa jatkoi alakerrassa Millerin parina ja Merrill sivussa.

Tosiaan, euroviisukiiman vuoksi katsoin tämän historiallisen pelin vasta nyt. Organisaation ensimmäinen konferenssifinaaliottelu. Alku oli karmea, kun Scheifele jätti Byfuglienille ja tämä latasi lyöntilaukauksen kaukaa ohi Fleuryn, joka olisi pitänyt ottaa kiinni, koska Theodore ei maskissa ollut edessä, vaan Fleury näki laukauksen hyvin. Vegasin paras paikka avausvitosella tuli Schmidtille, joka pääsi lataamaan samanlaisesta paikasta, mutta Hellebuyck torjui patjoillaan. Vajaan kuuden minuutin kohdalla Tuch koukki Littlen kumoon keskialueella ja Jets hyödynsi ylivoiman, kun Wheelerin syöttö meni neliön läpi ja Laine naulasi etualakulmaan. Hetken päästä Miller pinchasi liian optimistisesti ja Perreault tökkäsi laidan kautta kiekon ohi Vegas-puolustajan. Seurauksena kotijoukkue pääsi 3v1-hyökkäykseen, mutta Fleury torjui lopulta laukauksen hänestä katsottuna vasemmalta Perreaultin syötettyä poikittain. Vajaa minuutti toisesta maalista kuitenkin Jets iski jo kolmannen maalin, kun Chiarot kiersi maalin ja käänsi sitten kulmasta maalille. Kiekko kimposi sisään Armiasta ja maali lopulta hyväksyttiin pitkän tarkistuksen jälkeen Jounin koskettua ohessa Fleurya. Carpenter oli väärällä puolella miestään. Vegas sai hanat auki kahdeksan minuutin jälkeen, kun ykkösketjun pyöritys tuotti kavennuksen. Schmidt laukoi viivasta, Smith voitti kulmapainin ja Marchessault syötti päädystä vasemmalle b-pisteelle, johon oli uinut McNabb ja tämä laukoi ranteella kiekon sisään.

12 minuutin kohdalla Perron ja Neal kolaroivat ja Jets karkasi 3v1-hyökkäykseen. Stastny jätti taakse Laineelle, jonka ranne viuhui ohi kuitenkin. Samassa vaihdossa Haula koukkasi Laineen jäähynarvoisesti kumoon. Wheeler kokeili kertaalleen laidasta, mutta kuti karkasi ohi ja yli takakulmasta. Smith tavoitteli Karlssonia takatolpalta puolittaisessa 2v1-tilanteessa, mutta AV-maali jäi tekemättä, kun syöttö ei napsunut lapaan ja lopulta Vegas kesti alivoiman pitäen syöttölinjat neliön läpi kiinni. Reilut kolme minuuttia ennen erän loppua Connor meinasi veivata kiekon sisään etukulmasta pelattuaan Fleuryn jäihin, mutta ei saanut ujutettua kiekkoa maaliin pienestä kulmasta. Hetken päästä Vegas sai erän loppuun ylivoiman Trouban otettua estämiskakkosen. Ylivoima oli kuitenkin melko köyhää. Paras paikka tuli lopussa Marchessaultille, kun Theodore levitti nopeasti ja Joonatan laukoi ranteella ohi vasemmasta yläkulmasta. Tauolle mentiin lopulta 3-1 lukemissa. Laukaukset 12-6 kertovat siitä, kumpi oli parempi. Ensimmäinen kymppi oli vaikea ja käytännössä ratkaisi jo pelin. Fleurylla ei ollut ihan paras iltansa ja silloin on vaikea voittaa vieraissa. Lisäksi vieraiden oman alueen täyttö vuosi ja kun puolustat huonosti, hyökkäät huonosti.

Toisessa erässä tehtiin sitten ottelun loput maalit. Niitä ennen kuitenkin oli muitakin tapahtumia. Neljän minuutin kohdalla Ehlersin vitja pyöritti puolisen minuuttia Engellandia ja Theodorea. Ehlers laukoi kertaalleen pienestä kulmasta suojauksen päätteeksi tuloksetta. Vieraiden ensimmäinen kunnon paikka tuli viiden minuutin jälkeen, kun kolmosketju sai paineen päätyyn. Lindberg syötti laidasta päätyyn Tuchille, joka punnersi maalin eteen, mutta laukaus läheltä meni suoraan logoon. Jatkotilanteessa kaksi tanssiparia komennettiin jäähylle. Minuutin päästä Smith laukoi oikeasta laidasta terävästi vastaiskun päätteeksi, mutta ei kyennyt ohittamaan Hellebuyckia. Pari minuuttia myöhemmin jälleen Laineen vitja pyöritti kiekkoa kulmissa ja suomalainen pääsi maalipaikkaan pienen pompun jälkeen maalin kulmalle, mutta hän haki vielä syöttöä keskelle Ehlersille, jonka kuitenkin McNabb piti kurissa. Seuraavassa vaihdossa Wheeler tuhlasi tyhjän maalin saatuaan syötön vasemmasta laidasta toiselle takatolpalle. McNabb koukki sen verran, että Fleuryn jäihin heittäytyminenkään ei johtanut neljänteen maaliin. Ylivoimalla kuitenkin se maali syntyi, kun Wheeler pelasi viivaan, Dustin laukoi ohi Smithin blokin ja Scheifele ohjasi kiekon sisään.

Neljännen maalinsa jälkeen kotijoukkue jatkoi vyöryä ja sai jatkuvasti pitkiä hyökkäyksiä väsyttäen Vegasin viisikoita. Lisäksi vieraat hävisivät enemmän kamppailuja. 13 minuutin jälkeen Neal ylitti vauhdilla keskialueen ja syötti viereen Haulalle, joka laukoi slotista ranteella ohi vasemmalta. Hetken päästä Neal katkoi omissa ja oli spurttaamassa karkuun, mutta Chiarot otti vauhdin pois ja vieraat tekivät sitten ylivoimalla kavennuksen, kun Marchessault syötti oikeasta laidasta takatolpalle, johon hiipi Karlsson ja tämä ohjasi kiekon läheltä sisään neljä minuuttia ennen erän loppua. Hyvä alueelletuonti Tuchilta, levitys Karlssonille, tiputus Smithille, levitys Marchessaultille ja pitkä syöttö ruotsalaiselle maalitykille. Hetken päästä Vegas pääsi vielä 3v1-hyökkäykseen. Perron syötti vasemmalta Engellandille, joka laukoi ranteella kuitenkin päin Hellebuyckia oikeasta laidasta. Hieman tuo mahdollisuus hukattiin laukomalla huonosta sektorista ja Perron olisi voinut hakea omaa ratkaisua. Toisen erän laukaukset kohti maalia olivat 10-7. Jets sai edelleen mukavan määrän pitkiä hyökkäyksiä ja peli oli hyvin sen hallussa.

Päätöserässä laukaukset kohti maalia kirjattiin 4-8, mutta kavennus ja tasoitus jäivät tekemättä. Jets oli uhrautuvainen ja blokkasi yhdeksän laukausta. Neljän minuutin kohdalla Sbisa tulitti pari kertaa viivasta samassa vaihdossa, mutta maski puuttui. Erän ainoa tilastomerkintä oli Reavesin jäähy viiden minuutin tienoilla hänen taklattuaan omissa selästä laidan lähellä ollutta kotijoukkueen yksilöä. Tällä kertaa kuitenkin vieraiden alivoima piti kotijoukkueen kurissa, kun Jets veteli hieman puolivaloilla ylivoimaa. Sbisa blokkasi kertaalleen lopussa Myersin vedon toisesta aallosta ja hetken päästä Connor laukoi ruuhkan päätteeksi ohi ja yli oikealta slotista, kun Sbisa oli myös hänen laukauksensa tiellä.

WInnipeg sulki hyvin luukut päätöserässä ja puolusti kurinalaisesti omissa. Vegas ei vain päässyt ytimeen ja luotua laadukkaita paikkoja. Yksittäiset laukaukset lähtivät kaukaa ja ne olivat marjoja. Erän puolivälissä Perron nousi vasenta laitaa, mutta laukaus jaloista osui vain sivuverkkoon. Neljä minuuttia myöhemmin Jets kulutti kelloa kulmarallissa ja Byfuglien nousi oikeaa laitaa, mutta laukaus pienestä kulmasta osui niin ikään sivuverkkoon. Melko köyhä tapahtumien suhteenhan päätöserä oli ja voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Edes kohtalaisten syöttöketjujen luonti oli ylitsepääsemätön toive Jetsin PAPPin ollessa rautaista. Fleury otettiin pois ensimmäisen kerran reilut kaksi minuuttia ennen loppua. Ainut paikka melkeinpä oli Carpenterin nousu kulmasta maalille minuutti ennen loppua, mutta rystyveto jäi pehmeäksi ja Winnipeg voitti ensimmäisen kohtaamisen maalein 4-2.

Yksilöistä Fleury ei tosiaan loistanut, luotan hänen nostavan tasoaan ensi pelissä. Puolustajista Theodore-Engelland keräsi -2 ja otti omiin molemmat tasakentin tehdyt maalit. Ykköspari Schmidt-McNabb oli paras ja jäi plussalle. Hyökkääjistä ykkönen oli paras ja värkkäsi molemmat maalit. Haulan vitjan suoritus jäi vajaaksi. Perron oli tuon ketjun paras yksilö. Kolmosella oli se yksi paikka toisessa erässä, josta Tuch ei saanut kiekkoa maaliin. Nelonen oli suhteellisen näkymätön ja jäi pakkaselle tehotilastossa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
2/7 Armia vs. Haula

Fleury jatkoi maalissa ja puolustus oli samassa muotissa. Sen sijaan hyökkäyksestä tippuivat Perron ja Lindberg, joista ensimmäisen pitäisi olla kunnossa taas ensi pelissä ja hän oli vain tuntenut olonsa huonoksi, luojan kiitos. Tuch nousi kakkosvitjaan, Tatar oli kolmosessa yhdessä Eakinin ja Carpenterin kanssa ja Nosek palasi neloseen rymistelemään.

Scheifele osui melkein heti ensimmäisessä vaihdossa, kun hän haastoi McNabbia ja laukoi kohti Fleurya. Kiekko virui längistä läpi, mutta Schmidt pelasti maaliviivalta. Vajaan kahden minuutin kohdalla Tanev kamppasi maalin takaa nousseen Theodoren ja otti hyökkäysalueella hölmön jäähyn katkaisten isäntien myrskyn. Ylivoima kuihtui nopeasti väärän vaihdon takia. Jets sai omilla ylivoiman rippeillään rakennettua vetopaikan viivaan Byfuglienille, mutta Nosek blokkasi laukauksen. Tasavajaalla sitä ennen Schmidt nousi oikeaa laitaa vahvasti luistellen, mutta reboundissa ei ollut omia. Toisessa päässä Trouba nousi viivasta maalille Sbisan höntyiltyä, mutta hän sai paikattua virheensä lopulta olemalla tarpeeksi edessä. Avausvitosen päätteeksi Marchessault syötti vasemmalta kaistalta takatolpalle ilmassa, mutta Smith ei osunut kiekkoon. Alku oli kaikkinensa vauhdikas ja molemmat ajoivat maalille ahnaasti. Vieraat karvasivat päätylaudasta asti avauserässä.

Hieman ennen erän puoliväliä Tanev laukoi slotista yli Engellandin jätettyä hänet ensin vapaaksi, mutta sitten paikaten virheensä blokkaamalla vedon. Puolenvälin jälkeen Karlsson syötti kulmasta viivaan ja Schmidt laukoi maskitta syliin. Heti perään Marchessault ja Trouba komennettiin jäähylle painimisesta. Tasavajaalla Smith haastoi ja leikkasi keskelle jalkahyvällä, mutta laukaus slotista ranteella päätyi Hellebuyckin syliin. 14 minuutin kohdalla Tatar siirsi vieraat johtoon, kun Carpenter riisti kulmassa Stastnylta kiekon, syötti slottiin Theodorelle, joka jatkoi oikealle takatolpalle Tatarille ja tämä laukoi ensin tolppaan, mutta laittoi toisella yrittämällä kiekon sisään nollakulmasta. Erinomainen suoritus kolmosketjulta. Kolmisen minuuttia myöhemmin Vegas osui toistamiseen, kun Jetsillä oli vaihto kesken ja Connor menetti kiekon keskialueella Smithin takakarvatessa ahnaasti ja vapauttaen Marchessaultin läpiajoon. Tämä vei kiekon rystylle ja uitti putkista sisään. Aloituksen jälkeen Haula pääsi puolestaan läpi, mutta hän osui oikeaan tolppaan ja siitä kiekko kimposi Hellebuyckin selän kautta ohi. Minuutti ennen erän loppua puolestaan Carpenter nousi vasenta laitaa ja tykitti rautoihin Byfuglienin jaloista. Tauolle mentiin 0-2 tilanteessa. Laukaukset kirjattiin 11-13, vaikka ne olivat jossain vaiheessa jo 10-6. Varsinkin erän jälkimmäinen kymppi oli Vegasilta vahva. Keskialueen ohjaus- ja riistopeli oli parempaa kuin ensimmäisessä pelissä. Lisäksi kaksinkamppailut kääntyivät vieraille ja alun jälkeen PAPP oli ihan hyvässä kuosissa. Avausmaalin merkitys on huima ja Vegasin saldo ennen tätä ottelua oli kuusi voittoa ja yksi tappio, kun se oli tehnyt avausmaalin pudotuspeleissä.

Toisen erän alussa Wheeler kampitti Schmidtin. Karlssonin viisikko pelasi huiman ylivoiman pyörittäen puolitoista minuuttia ja laukoen seitsemisen kertaa. Theodore jakoi vuorotellen namia Karlssonille ja Marchessaultille siipiin, mutta Hellebuyck kesti. Neljän minuutin kohdalla Laine nousi oikeaa laitaa, mutta takapatjareboundissa ei ollut jatkajia. Minuutti myöhemmin Theodore siirsi päädystä kiekon huolimattomasti maalin eteen Armian prässätessä ja Copp kilautti läheltä tolppaan. Jetsin kulmarallit alkoivat hiljalleen toimia Vegasin ylivoiman jälkeen ja viimeinen vartti erästä oli käytännössä yhtä päätä. Vegas ei saanut omista kiekkoja pois millään. Scheifelen ja Armian ketjut mylläsivät monta kertaa vaarallisesti päädyssä. Vegasin oma hyökkäyspeli tyrehtyi ja koostui muutamasta yksittäisestä pistosta. Vierasjoukkue kuitenkin pysyi omalla alueella kohtalaisen hyvin maalin ja kiekon välissä vahvalla luistelulla ja siten kotijoukkue joutui pyörittämään peliä ytimen ulkopuolella ja kokeilemaan onnea viivalaukauksilla, joista suurin osa meni ohi maalin.

Yhdeksän minuutin kohdalla Nosek kiersi maalin ja suojasi itsensä slottiin, josta rannelaukaus meni ohi. Puolivälissä ottelua laukaukset olivat 14-18. Viisi minuuttia ennen erän loppua Karlsson syötti vastaiskun päätteeksi kulmasta, mutta Marchessault laukoi one-timerin keskeltä patjaan. Nosek puolestaan haki vanhanaikaista reilu minuutti ennen loppua. Toisessa päässä Morrisseyn kuskaus oli hyvä esimerkki erän kulusta eli hän luisteli keskialueelta päätyyn ja suojasi kiekkoa, mutta ei löytänyt keskeltä syöttöpaikkaa millään. Kahden erän jälkeen laukaukset kohti maalia olivat 19-21. Fleury oli varma toisessa erässä ja torjui eleettömästi kaukaa lähteneet vedot.

Päätöserän alussa Winnipegillä oli 1:58 ylivoimaa, kun McNabb oli kampannut toisen erän lopussa Wheeler isäntien ykkösketjun kulmarallin aikana. Vegasin alivoima kuitenkin toimi paremmin kuin avauspelissä. Paras paikka tuli Laineelle, joka leikkasi vasemmalta keskelle ja laukoi takapatjaan tuloksetta. Reilun kolmen minuutin kohdalla Neal tavoitteli Haulaa rystypassilla viisikon läpi, mutta kiekko ei mennyt suomalaisen lapaan, joka päivysti takatolpalla. Jatkotilanteessa Schmidt pinchasi liian syvälle ja Jets pääsi 2v1-hyökkäykseen, mutta Nate ehti vielä polkemaan alas ja paikkaamaan virheensä hidastamalla Scheifelea riittävästi sallitun keinoin. Viiden minuutin pelin jälkeen Miller kuskasi viivasta kohti vasenta laitaa ja levitti sitten toiselle puolelle Bellemarelle, jonka one-timer kaukaa meni oikealta ohitse. Sbisa otti jäähyn jalkakampista oman alueen kulmassa ja Jets sai viimeisen oljenkorren tulla peliin mukaan. Se hyödynsi sen, kun Ehlers syötti siniseltä vasempaan laitaan Connorille, joka laukoi kiekon etukulmasta sisään Fleuryn kainalosta. Engelland piti syöttöä kiinni keskustaan, joten maalivahdin maali. Kotiyleisö syttyi valtaiseen kannustukseen ottelua ollessa jäljellä vielä 12:43. Vedot olivat tasan 24-24 tuossa kohdin.

Kuitti tuli onneksi heti perään, kun Karlsson vapautti keskialueen pienellä siirrolla Smith vauhtiin keskikaistalla. Hän luisteli vasenta laitaa, odotti että puolustaja heittäytyy jäihin ja syötti sitten maalin eteen Marchessaultille, joka liikkui vastakkaiseen suuntaan Hellebuyckiiin nähden ja veivasi rystyltä kiekon sisään illan toisellaan. Maali hyydytti Jetsin kirin totaalisesti ja Vegas sai otteen itselleen. Erän puolivälissä sama vitja riisti ylhäällä, Karlsson syötti keskeltä maalin eteen lipuneelle Smithille, mutta hän nosti rystyltä pienestä kulmasta ohi. Sama mies oli asialla kolme minuuttia myöhemmin, kun Marchessault syötti syvältä viivaan ja McNabb jatkoi oikeaan siipeen, mutta Hellebuyck ryösti hanskalla Smithin laukauksen. Vierasjoukkue kulutti viisaasti kelloa pitkillä hyökkäyksillä kolmannen maalin jälkeen useasti. Vajaan neljä minuuttia ennen loppua Tuch jätti kiekon Haulalle ja tämä latasi ranteella kaukaa ohi maalin. Jets ei saanut edes oikeastaan kunnolla dumpattua kiekkoja päätyyn, vaan vieraat katkoivat keskialueella tai sitten pääsivät helposti paineen alta pois. Winnipeg ottikin maalivahdin pois jo pari minuuttia ennen loppua ja Marchessault haki ahnaasti hattutemppua tyhjään maaliin. Jets sai paineen alueelle lopussa, mutta Vegasin viisikko piti syöttölinjat kiinni keskustaan ja nollakulmasta tulleet maalillekäännöt Fleury hoiti, joten sarja etenee tasoissa Las Vegasiin vieraiden otettua 1-3 voiton.

Fleury palasi odotetusti tasolleen. Alakerrassa Schmidt-McNabb pari pelasi monsteripelin. Sbisalla ja Engellandilla oli pari kertaa ongelmia jalkanopeuden kanssa. Hyökkääjistä ykkösketju oli timanttisin. Haulan ketju oli pettymys edelleen hyökkäyssuuntaan. Alaketjut sen sijaan olivat erinomaisia. Kolmonen värkkäsi avausmaalin. Tatarilta oiva paluu rosteriin maalin muodossa. Carpenter ja Eakin pelasivat vahvasti kahteen suuntaan. Nelosketju piristyi myös Nosekin tulon myötä. Hänen kiekonsuojaaminen on taidetta, koska asento on niin tasapainoinen, että häntä on vaikea horjuttaa ja laukauskin on kohtalainen.
 
Vasta eilen työpaikalla ollessa tuli mieleen, että Las Vegashan voi voittaa Stanley Cupin! Entä jos ne voittaakin mestaruuden? What the fuck?
Nyt sarja onkin 2-1, joten pienen askeleen lähempänä se on. Seuraavasta pelistä jos tulee voitto, niin alkaa olla finaalipaikka ulottuvilla.

Olisi se käsittämätöntä, jos näin kävisi.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
3/7 Vegas vs. Winnipeg

Organisaation historian ensimmäinen kotikonferenssifinaaliottelu aloitettiin samalla kokoonpanolla, jolla Vegas pelasi toisenkin ottelun. Toki Lagace korvasi Subbanin varamaalivahtina. Perron oli jo lähellä tehdä paluun, mutta oli vielä sivussa.

Ensimmäinen vaihto tuotti heti maalin 35 sekunnin kohdalla. Scheifele menetti hyökkäyssinisellä, McNabb käänsi pystyyn, Marchessault polki karkuun Trouban ohi ja viimeisteli rystyltä. Arvokas maali, koska ennen tätä peliä Vegasin saldo oli 7-1 avausmaalin tehdessään. Toisessa päässä Armia laukoi ranteella slotista ohi vasemmalta ajassa 2:10 Vegasin kolmosparin Sbisa-Miller siirrettyä huolimattomasti kiekkoa omissa. Vajaan neljän minuutin kohdalla Neal jäi makaamaan Byfuglienin taklauksen seurauksena ja lähti koppiin, josta hän palasi kuitenkin vielä peliin myöhemmin. Smith ja Tatar tuurasivat häntä hetken. Avausvitosen loppuun Armia laukoi tällä kertaa lämärin slotista, mutta jatkajia ei ollut reboundissa. Copp taisi tarjoilla kulmasta riiston jälkeen. Pari minuuttia myöhemmin Bellemare katkaisi sinisellä Byfuglienin avauksen ja isäntien nelonen sai pitkän kulmarallin aikaan. Hetken päästä Carpenter laukoi vasemmalta b-pisteeltä paikoiltaan kohti etuyläkulmaa tuloksetta. Sitä ennen McNabb oli pysäyttänyt tylysti laidassa Wheelerin etenemisen.

Erän puoliväliin mennessä laukaukset kohti maalia olivat 7-2 ja aloitukset 9-1. Kotijoukkue loi pidempiä pyörityksiä alussa. Armian ketju sai ainoana jotain aikaan vierailta. 11 minuutin tienoilla Haula meni innokkaasti päätyyn ja kamppasi vahingossa Morrisseyn. Ylivoimalla Byfyglien laukoi kertaalleen ohi viivasta, muutoin Vegas purki useasti, kun syöttölinjat pidettiin kiinni ja Jets haki liian vaikeita syöttöjä. Viisi minuuttia ennen erän päätöstä Tuch levitti vasemmalta oikealle, mutta Haula laukoi blokkiin. Samassa vaihdossa kuitenkin Morrissey otti jäähyn. Ylivoimalla oli yksi hyvä tilanne, kun Marchessault laukoi oikealta takapatjaan ja vasemmalta puolelta Karlsson oli jatkamassa, mutta Hellebuyck ryösti hanskalla riman alle suuntautuneen paluukiekon. Kaksi minuuttia ennen erän loppua Wheeler syötti päädystä maalille, mutta Scheifele jatkoi ohi maalin. Avauserän laukaukset kirjattiin 10-3. Armian ja Marchessaultin ketjut vakuuttivat. Vegas loi tosiaan pidempiä hyökkäyksiä ja puolusti keskialueen paremmin. Viimeisellä minuutilla Perreault kamppasi hyökkäyspäässä Schmidtin ja kotijoukkue pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla.

Toisen erän alun ylivoimalla paras paikka tuli Smithille, kun kiekko avattiin hänelle vauhtiin vasempaan laitaan. Smith ajoi vauhdilla maalille, mutta rystyviimeistely ei uponnut. Reilun kolmen minuutin kohdalla Marchessault syötti vasemmasta laidasta keskelle, mutta Morrissey blokkasi Smithin one-timerin. Vajaan vitosen kohdalla Theodore nousi jalalla omista ja harhautti Perreaultin, joka kamppasi hänet, mutta jäähyä ei vihelletty. Sen sijaan Jets sai 2v1-käännön, mutta Roslovicin syötöstä Byfuglien pamautti Fleuryn patjoihin. Heti perään McNabb ei saanut maalin takana haltuun Schmidtin ränniä, joten Wheeler sai kiekon kulmaan ja toimitti sen maalille, josta Scheifele ohjasi kiekon sisään pienestä kulmasta taidolla. Kuitti tuli heti perään, kun Theodore heitti päätyyn, Hellebuyck siirsi kiekon Haulan lapaan ja tämä passasi maalille, jossa Neal puttasi tyhjiin vieden isännät takaisin johtoon. Hetkeä myöhemmin Marchessault tavoitteli Smithia 2v2-tilanteessa, mutta syöttö katkottiin. Seuraavassa vaihdossa Neal nousi oikeaa laitaa ja ohitti Enströmin. Hän laukoi matalan vedon patjaan, sai reboundin, kiersi maalin ja syötti maalin eteen, johon lipui Tuch ja nosti läheltä ylös ohi maaliviivalla olleen Byfuglienin blokin. Hieman ennen erän puoliväliä Tanev ohitti jalalla Sbisan ja ajoi maalille, mutta punnerrus ei tuottanut palkintoa. Wheeler säästyi jäähyltä hetken päästä osuttuaan mailallaan McNabbia naamariin, mutta sen sijaan Scheifelen huitominen McNabbin näpeille ei jäänyt huomaamatta ja Vegas sai ylivoiman ottelun puolenvälin jälkeen.

Tatar pelasi muuten Perronin tilalla toisessa YV-viisikossa. Kumpikaan ei ylivoimakenttä ei luonut paikkoja, vaan viimeiset syötöt olivat liian vaikeita. Kuusi minuuttia ennen erän loppua Vegasin nelonen pelasi pitkähkön päätymyllyn, mutta vastaiskusta Jets meinasi kaventaa, kun Miller ja Sbisa menivät samaan kiekkoon ja törmäsivät. Little pääsi läpi, mutta kiekko karkasi, kun piti viimeistellä. Fleury oli jo jäissä. Jatkotilanteessa kiekko pelattiin päädystä maalille ja Sbisa otti jäähyn estääkseen maalin. Ylivoimalla Laine kilautti tolppaan vasemmasta siivestä ranteella, kun neliön paketti hajosi ensimmäisen kerran. Engelland oli sivussa blokkinsa kanssa ja Karlsson muuten vain myöhässä. Reilut pari minuuttia ennen erän loppua Miller koitti kulmasta avata peliä, mutta kaatui. Wheeler toimitti seurauksena kiekon kulmasta maalille. Scheifele tuuppasi Fleuryn maalin sisään Haulan avustamana, mutta kiekko ei mennyt sisään. Hetken päästä Stastny voitti Haulan aloituksessa 100-0 ja Laine latasi kaarelta suoraan logoon. Viimeisellä minuutilla Vegasilla oli loistopaikka naulata ottelun kansi kiinni arkkuun, kun Karlsson suoran hyökkäyksen päätteeksi hidasti, rytmitti ja löysi toisesta aallosta Marchessaultin, joka viivytti syöttöä ja tarjoili sitten takatolpalla päivystäneelle Smithille, mutta tämän rystynosto läheltä ylös ei uponnut ja Joonatankaan ei saanut hakattua irtokiekkoa sisään. Toisen erän vedot kirjattiin vieraille 11-16 ja tauolle mentiin lukemissa 3-1. Vierailta selvästi pirteämpi erä kuin ensimmäinen ja paikkoja oli päästä tauolle tiukemmissakin lukemissa.

Päätöserän alkuun syntyi kavennus, kun Wheeler laukoi kaukaa ohi, Connor poimi päätykiekon ennen McNabbia, kiersi maalin ja syötti takatolpalle, johon uiskenteli Scheifele puttaamaan tyhjiin ennen kuin Schmidt ehti paikalle. Samalla tehtiin historiaa Scheifelen tehdessä poffien 11. vierasmaalinsa, joka on ennätys yksien pudotuspelien aikana. Vegasin ensimmäinen paikka tuli Carpenterille, joka laukoi kaarelta syliin Eakinin riistettyä kiekon päädyssä. Jets aloitti erän vahvasti, voitti kamppailut ja tuli keskialueen yli vaivatta. Erän kuva oli se, että se dumppasi kiekon päätyyn punaiselta ja Vegas tyytyi tulemaan paineen alta pois siirtokiekoilla, koska paine oli niin kova ja oma hyökkäyspelaaminen tyrehtyi. Toisen erän lopussa olisi vain pitänyt hyödyntää se maalipaikka.

Avausvitosen lopussa Laine syötti vasemmasta laidasta maalille, mutta Stastny ohjasi ohi Eakinin vitjan miesvartioinnin pettäessä. Pari minuuttia myöhemmin Armia taklasi päädyssä Theodorea ja riiston seurauksena Copp laukoi pienestä kulmasta syliin. Minuuttia myöhemmin Neal suojasi surkeasti kiekkoa ja Myers katkoi siniviivalla karaten läpiajoon, mutta Fleury pelasti olkapäällä. Päätöserän kudit kohti maalia olivat 4-8 yhdeksän minuutin tienoilla.

Päätöskympin alkuun Fleury otti ison tuplatorjunnan. Wheeler syötti Scheifelle one-timerin, mutta Fleury torjui alakulmasta patjalla. Irtokiekko kimposi takaisin slottiin ja Scheifele laukoi uudestaan ranteella, mutta Fleury otti tiikerinloikan ja torjui. Ykköspari alkoi olemaan pulassa ja viime pelin kaltaisesta monsteripelistä ei ollut tietoakaan Schmidtin ja McNabbin kohdalla. Vegas heitti päätöskympin alkuun useita pitkiä kiekkoja paineen ollessa koko ajan isäntien alueella avausvitosen jälkeen. Kuusi minuuttia ennen loppua tuli kuitenkin paikka pitkästä aikaa. Vastaiskusta Smith syötti vasemmalta keskelle ja Karlsson latasi ranteella rimaan. Minuutti myöhemmin Haulan ketju pelasi päätypelin kera Nosekin. Engelland laukoi viivasta, mutta Nosek oli pidettynä irtokiekossa. Hetkeä myöhemmin Carpenter siirsi keskialueella kiekon suoraan Byfuglienin lapaan, joka painoi väkisin Millerin ohi maalille, mutta Fleuryn vastaantulo päättyi patjatorjuntaan kiekon hieman karatessa jässikän lavasta. Reilut pari minuuttia ennen loppua Vegas sai taas vastaiskun. Neal laukoi itse vasemmalta ranteella, mutta Haula ei osunut ilmassa olleeseen reboundiin. Reilu minuutti ennen loppua puolestaan kotijoukkue paineisti ylhäältä ja Laine avasi suoraan maalin takaa McNabbille, joka syötti heti viereen, mutta Bellemaren veto lähti sen verran kaukaa, että Helteen hanska heilahti. Minuutti ennen loppua sitten maalivahti lähti pois. Bellemarella oli paikka naulata peli siniseltä 20 sekuntia ennen loppua, mutta hän laukoi ohi. Vegas kuitenki purki uudestaan, kun Fleury katkoi päätydumppauksen ja avasi mailalla ränniin, josta kiekko pelattiin päätyyn. Marchessault oli ensimmäisenä kulmassa ja viimeisteli lopulta vanhanaikaisella 4-2 loppulukemat tyhjään rysään. Avausmaali tuotti jälleen voiton ja saldo on nyt tuolloin kahdeksan voittoa ja yksi tappio. Avauserä oli hyvä, toinen melko tasainen ja kolmas pelkkää selviytymistä, jossa onnistuttiin.

Fleury vei veskaripelin. Puolustajista ykköspari oli jäällä molempien vieraiden maalien aikana, ei hyvä. Jäivät jalkoihin vastustajan ykköselle, mitä pidemmälle peli eteni. Theodore-Engelland oli ehkä tasapainoisin pari. Sbisan jalkanopeus on kärsinyt loukkaantumisesta, mutta se ei ole vielä näkynyt tulostaululla, vaikka pari läheltä piti -tilannetta on ollut. Millerilta peruspeli, hyvää luistelua. Hyökkääjistä kehut tasoaan nostaneelle Haulan ketjulle, joka teki pari maalia. Samoin ykköselle kirjattiin pari maalia, kun Markku osui lopussa tyhjiin. Alaketjuilta ei tullut panosta hyökkäyssuuntaan tehojen valossa, mutta Bellemaren ketju pelasi muutamia pitkiä kulmaralleja ja toki alivoimalla Bellemare-Nosek ja Eakin-Carpenter parivaljakot suorittivat puhtaasti.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Vasta eilen työpaikalla ollessa tuli mieleen, että Las Vegashan voi voittaa Stanley Cupin! Entä jos ne voittaakin mestaruuden? What the fuck?
Nyt sarja onkin 2-1, joten pienen askeleen lähempänä se on. Seuraavasta pelistä jos tulee voitto, niin alkaa olla finaalipaikka ulottuvilla.

Olisi se käsittämätöntä, jos näin kävisi.
Käsittämätöntä kyllä, mutta uskomattoman hienoa! Mutta ei nyt hypätä asioiden edelle, katsotaan "kui käi". Uskomaton kausi kyllä Las Vegasilta joka tapauksessa ja NBCSportsin asiantuntijat veikkailivat, että Vegas putsaa palkintopöydän NHL-awardseissa. Useimmat niistähän ovat runkosarjan perusteella annettuja palkintoja, mutta jos Vegas voittaisi Stanleyn, niin varmaan Conn Smythenkin veisi Vegas-pelaaja, Fleury.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Mihin on muuten kadonnut ketjusta @KöyhäRitari? Jonkun muunkin Vegas Golden Knightsin suosikkijoukkueenaan mainitsevan muistaakseni aiemmin näin, mutta en nyt löytänyt enää. Vähissä ovat Vegas-fanit. Mutta jos joukkue vielä Stanley Cupin finaaleihin menisi, puhumattakaan Cupin voitosta, niin eiköhän faneja löytyisi lisää.
 

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Mihin on muuten kadonnut ketjusta @KöyhäRitari? Jonkun muunkin Vegas Golden Knightsin suosikkijoukkueenaan mainitsevan muistaakseni aiemmin näin, mutta en nyt löytänyt enää. Vähissä ovat Vegas-fanit. Mutta jos joukkue vielä Stanley Cupin finaaleihin menisi, puhumattakaan Cupin voitosta, niin eiköhän faneja löytyisi lisää.

On sanottava että mahtavin ilmiö NHL:ssä miesmuistiin on juurikin Vegas!
Uskomaton tarina heti kauden alusta alkaen kun voittoja tuli heti solkenaan.

Sen jälkeen poffeihin, mihin tuskin moni heitä veikkasi.

Siellä Losi sweepillä lomille ja perään kokeneet Sharksit 4-2 samaan läjään.

Nyt hurjan hyökkäyksen ja muutenkin hyvän jengin omaava Jets on laitettu ahtaalle vaikka ekan pelin Vegas hävisikin. 2-1 sarjaa johtava Vegas jahtaa jo kolmatta kotonaan.

Vaikka paikallisia faneja piisaa niin täälläkin huomaa miten upouusi Vegas
ei vielä ole ehtinyt kerätä kannattajakuntaa tuntemattomuuttaan.

Olisi kyllä todella hurja pommi jos Vegas nostaisi kannua kauden jälkeen!

Itse olen sympannut Vegasia koska tulee mini-Pens mieleen heistä. MAF, Neal, Engelland ja Reaves ex-pensselit mukana kuitenkin.

Alan jopa Patesta huolimatta toivoa että VGK tekisi historiaa. Ei sekään haittaa toki jos sittenkin Jets vie pitemmän korren.

En olisi uskonut vielä muutama viikko sitten että näin kovasti haluan mestaruuden länteen, mutta näin se vaan on ihan täysin. Ei Ovetskinit, Kucherovit tai Kuzyt vaan jaksaa minua kiehtoa, sanoo muut muut heidän taidoistaan tai SC:n ansaitsemisesta mitä tahansa.
Lännen bandwagonissa mennään loppu kausi täällä!
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, Cogliano, RD
Mihin on muuten kadonnut ketjusta @KöyhäRitari? Jonkun muunkin Vegas Golden Knightsin suosikkijoukkueenaan mainitsevan muistaakseni aiemmin näin, mutta en nyt löytänyt enää. Vähissä ovat Vegas-fanit. Mutta jos joukkue vielä Stanley Cupin finaaleihin menisi, puhumattakaan Cupin voitosta, niin eiköhän faneja löytyisi lisää.
Varmaan meikäläisen olet ankkojen ketjusta bongannut...
Peleihin en pysty oikein muuta sanoa kuin että on tää jännää hei!
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Täällä ollaan. Rangers on aina se Änärin ykkössuosikki mutta kaveriporukalla tilattiin Vegasin fanituotteita saman tien, kun niitä NHL-shoppiin tuli myyntiin. Lippis ja pipo saapui Suomeen helmikuussa 2017.

Olen katsonut varmaan 80% Vegasin peleistä. Kyllä täällä vahvasti liputetaan Ritareiden puolesta. Hieno pöhinä menossa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
4/7 Golden Knights vs. Jets

Perron palasi peleille ja korvasi Tatarin kolmosketjussa. Muutoin kokoonpano oli sama.

Alku oli rikkonainen ja minuuttiin nähtiin kolme katkoa. Kahden minuutin kohdalla Myers blokkasi Carpenteria poikittaisella tämän dumpattua kiekon päätyyn ja Vegas sai ylivoiman heti pelin alkuun. Marchessaultin poikkisyöttö löysi Karlssonin oikeasta siivestä, mutta Hellebuyck ehti liukumaan eteen. Seuraavan aloituksen jälkeen sama kuvio toimi uudestaan ja tällä kertaa Karlsson pääsi naulaamaan vielä lähempää Byfuglienin lähdettyä höntyilemään pois paikaltaan. Smithille kakkossyöttö. Jetseillä kesti viisi minuuttia saada ensimmäinen laukaus kohti maalia, kun Chiarot laukoi viivasta syliin. Aloitukset olivat avausvitosen jälkeen 8-2 murskaavasti isännille ja vedot 4-1. Pari minuuttia myöhemmin nelosketju loi hyvän paikan, kun Reaves kiersi maalin ja toimitti maalin eteen, mutta Nosek laukoi ohi vasemmalta.

Seuraavaksi Scheifelen vitja pyöritteli kulmissa Eakinin ketjua ja ykkösparia Schmidt-McNabb ja perään Laine laukoi kaukaa maskitta ranteella päin Fleurya. 11 minuutin jälkeen Schmidt nosti omista jalalla pyörähdettyään ensin paineen alla, avasi oikeaan laitaan Marchessaultille, joka neppasi eteenpäin Karlssonille ja tämä teki itselleen laukaisupaikan oikeasta laidasta puolikkaan 2v1-tilanteen päätteeksi, mutta laukaus ranteella meni Hellebuyckin kautta yli laidan. Jets paransi keskialueen ylittämistä erän edetessä, mutta peli puuroitui sen jälkeen Vegasin puolustusalueen kulmiin ja isäntien pelaajat olivat iholla välittömästi. Vierasjoukkueen korkea karvaus aiheutti kuitenkin sen, että Vegas oli vaikeuksissa päästä omista pois kontrolloidusti ja joutui tyytymään siirtokiekkoihin keskialueelle laidan kautta.

Vegas kuitenkin sai illan toisen ylivoiman vajaan 14 minuutin pelin jälkeen Scheifelen huidottua itsensä boksiin sen jälkeen, kun McNabb oli ensin kaatanut kiekottomana luistelleen Scheifelen. Tuomarit näkivät vain koston, heh. Paras paikka miesylivoimalla tuli Haulalle lopussa, kun Perron passasi laidasta slottiin, Neal laukoi nopeasti patjaan ja Haula oli reboundissa maalin kulmalla, mutta ei saanut ohitettua gamesaverin ottanutta Hellebuyckia. Kolme minuuttia ennen erän loppua kolmosketjun suora hyökkäys päättyi Carpenterin jättöön Eakinille, mutta tämä viivytteli laukausta liikaa ja kiekko takakarvattiin pois. Toisessa päässä Roslovic haastoi Milleriä ja nosti pienestä kulmasta yli rystyltä. Hetken päästä siitä Fleury meinasi imaista Wheelerin toimituksen kulmasta maalille sisään. Tauolle mentiin lopulta 1-0 lukemissa. Vedot kirjattiin 9-10 vieraille ja blokkaukset 9-9. Jets ylitti paremmin keskialuetta tasaviisikoin, mutta Vegasin siirtokiekkopelaaminen toimi hyvin vielä avauserässä. Ylivoima toimi hyvin ja vieraiden neliö hajosi monesti. Marchessault-Karlsson kombo onnistui kolmesti, joista yksi tuotti avausmaalin.

Toista erää pelattiin 40 sekuntia, kun Tuch karvasi kiekon Chiarotilta maalin takana ja Neal pääsi nokikkain Hellebuyckin kanssa, mutta jälleen vieraiden maalivahti otti gamesaverin. Vajaan kolmen minuutin kohdalla puolestaan Marchessault riisti päädyssä kiekon Byfuglienilta, mutta Smith pomputti kiekkoa lavassaan maalin edessä ja veto jäi tekemättä. Jets lähti vastaiskuun, Wheeler pysähtyi äkisti ja leikkasi keskelle, jolloin Karlsson kaatoi hänet ja vieraat pääsivät ylivoimalle. Fleury otti huiman kylkitorjunnan, kun Ehlers laukoi vasemmalta takapatjaan ja Little jatkoi oikealta puolelta riparin hanskaan. Jäähyn jälkeen Vegas pelasi pitkän hyökkäyksen Byfuglienin joutuessa olemaan kauan jäällä, mutta Jets selvisi pyörityksestä lopulta ilman takaiskua, vaikka Myerskin rikkoi mailansa.

Laukaukset olivat 6-6 maalia kohti toisessa erässä ensimmäiseen mainoskatkoon mennessä molempien maalivahtien ollessa oivassa vireessä. Kahdeksan minuutin kohdalla Schmidt polki oman maalin takaa lopulta slottiin asti, mutta rannari jaloista päätyi logoon. Heti perään Engelland ja Reaves pääsivät 2v1-hyökkäykseen, mutta Derykin syöttö ei löytänyt perille. Jatkotilanteessa Nosekin maila jäi vastustajan jalkoihin ja hän kamppasi itsensä rangaistusaitioon. Wheeler sai syötön neliön läpi Laineelle 50 sekunnin pyörityksen jälkeen, mutta Fleury ehti eteen Laineen joutuessa ottamaan kiekon ensin haltuun vasemmassa siivessä. Aloituksen jälkeen Byfuglienin levitys viivasta löysi kuitenkin Laineen ja one-timer painui maaliin. Hölmö jäähy kostautui. Bellemare meni liian syvälle keskustaan ja Engelland kaatui poikittaisen vuoksi maalin edessä eikä ehtinyt blokkaamaan.

Nosek kuittasi virheensä kuitenkin välittömästi tasaviisikoin, kun Bellemare laukoi jaloista kohti Hellebuyckia, tämä pomputti eteen, Bellemare otti kiekon takaisin itselleen, kiersi maalin ja syötti maalille Nosekille, joka runttasi kiekon läheltä sisään. Maalivahdin maali Helteen lahjoitettua kiekon takaisin isännille. Samalla Bellemare, Nosek ja Sbisa merkkauttivat pudotuspelien ensimmäiset tehopisteensä.

13 minuutin jälkeen Engelland avasi pystyyn ja Perron punnersi Trouban ohi, mutta rystypassi ei löytänyt omia. Laineen sohaisu omista painui keskialueelle Ehlersille hieman onnella ja tanskalainen haastoi keskeltä kahta pelaajaa vastaan. Hän ohittikin Millerin, mutta kompuroi samalla. Kontaktia ei ollut, mutta tuomarit näkivät toisin ja Jets sai kolmannen ylivoiman putkeen, kun vieressä ollut Sbisa oli lopulta jäähynkärsijä. Paras paikka ylivoimalla tuli Laineelle, joka sai irtokiekon lapaansa ruuhkasta, mutta Fleury reagoi ajoissa ja ehti eteen. Jetsin kakkosviisikko pyöritteli sen jälkeen yli minuutin Vegasin väsyneitä AV-pelaajia vielä jäähyn umpeutumisen jälkeen, kunnes purku onnistui. Miller blokkasi parikin Ehlersin laukausta ja Carpenter koitti olla Myersin pommien edessä. Kolme minuuttia ennen erän loppua McNabb laukoi viivasta, mutta Smith nosti reboundin yli ja ohi. Viimeisellä minuutilla Tanev pelasi päädystä taustalle Morrisseylle, mutta McNabb blokkasi arvokkaasti ja tauolle mentiin 2-1 lukemissa. Kahden erän jälkeen laukaukset olivat 22-25 ja aloitukset tasan 23-23 molempien voitettua yhdet erät aloitusvoitoin 15-8. Toisessa erässä isäntien karvauspelaaminen oli aktiivisempaa ja se sai enemmän riistoja hyökkäysalueella avauserään verrattuna. Paikkoja oli useampaankin maaliin. Keskialueen ylitys onnistui myös hivenen vaivattomammin avauserään nähden. Jäähykurista valitettavasti lipsuttiin ja se maksoi yhden maalin sekä momentumin lipsumisen.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Mäkisen Antti kertoi mielenkiintoisen faktan päätöserän alkuun. Kahden erän jälkeen johdettuaan Vegas oli voittanut kaikki kahdeksan peliään poffeissa ja Jets oltuaan tappiolla hävinnyt kuusi kuudesta. Erän alkuun McNabb sai todella heppoisen jäähyn hänen puolustettuaan Scheifelea laidassa. Jetsin ykkösviisikko pyöritti puolitoista minuuttia, mutta Fleury oli muuri napaten kiinni tällä kertaa Laineen one-timerin ja sitä ennen avopaikan slotista. Jäähyn jälkeen pelin kuva alkoi muistuttaa edellisen pelin päätöserää Jetsin vyöryessä ja kotijoukkueen selviytyessä. Viiden minuutin kohdalla Wheelerin vitja pelasi hurjan vaihdon Karlssonin ketjua vastaan. Wheeler pääsi itse yhteen reboundiin, mutta ei onnistunut nostamaan kiekkoa patjan yli. Tasoitus syntyi kuitenkin heti perään, kun Myera sai päädystä syötön Roslovicilta ja latasi vastakiekkoon tasoituksen längistä.

Laukaukset olivat 0-9 seitsemän minuutin jälkeen päätöserässä karmean erän alun puhalluksen annettua vieraille ilmaisen momentumin. Fleury piti lukemat edes tasoissa. Kahdeksan minuutin kohdalla Neal ajoi laidasta maalille ja kolasi lopulta Hellebuyckin jäihin Morrisseyn taklattua jalat alta Real Dealilta. Avauserän tavoin Winnipeg karvasi syvältä ja Vegas ei päässyt keskialueen yli kiekolla. Erän puolivälissä laukaukset olivat vieraille jo 2-12.

Päätöskympin alkuun Carpenter pääsi kokeilemaan vanhanaikaista päätykiekon jälkeen, mutta Hellebuyck piti patjan kiinni tolpassa. Seitsemän minuuttia ennen loppua Bufyglien pyyhki pölyt kiekosta viivassa, Smith karkasi puolittain läpi ja naulasi riman kautta kiekon maaliin. Osittain maalivahdin piikkiin tämäkin, vaikka laukaus oli jäätävä juuri olkapään yläpuolelle.

Päätösvitosen ensimmäinen paikka tuli Ehlersille, joka laukoi vasemmasta laidasta kaukaa ohi takakulmasta ranteella. Kiekko meni ränniä pitkin aina keskialueelle Karlssonille, joka pääsi laukomaan vapaasti vasemmasta laidasta, mutta lyöntilaukaus pysähtyi räpylään. Seuraavat minuutit Vegas paineisti mainiosti keskialueella eikä Jets päässyt pois omista järkevästi. Puolitoista minuuttia ennen loppua Marchessault vapautti Karlssonin lätyllä nokikkain Hellebuyckin kanssa, mutta rystynosto jäi sivuverkkoon. Oiva keskialueen riisto sitä ennen Bufyglienin kuskattua kiekkoa. Peliä oli jäljellä 1:13, kun Jets otti aikalisän ja maalivahdin pois. Schmidt sai purun aikaan reilu puoli minuuttia ennen loppua, mutta pitkänä kiekkona. Eakin kaivoi aloituksen Littlelta ja peli puuroutui laitaan, kunnes Byfuglien ei saanut haltuun kiekkoa viivassa ja joutui hakemaan vauhtia omista. Sen jälkeen McNabb katkoi kiekon katsomoon vieraiden lavan kautta ja kuusi sekuntia jäi kelloon, mutta Eakin voitti uudestaan aloituksen Littlea vastaan ja Vegas voitti jälleen maalilla. Oletin, että sarja olisi ollut tasan neljän ottelun jälkeen, mutta otan toki mielellään vastaan 3-1 johtoaseman. Erän alussa Mäkisen kertoma tilastotaika piti kutinsa tässä neljännessäkin ottelussa.

Fleury voitti taas veskaritaiston. Alakerrassa ykköspari pelasi jälleen monsteriottelun kuten vierasryöstössä. Miller oli erinomainen myös puolustussuuntaan. Theodore ja Engelland jatkoivat tasapainoista pelaamistaan. Hyökkääjistä kehut kaksi maalia tehneelle ykköselle. Haulan ketju jatkoi pirteää pelaamista myös, mutta tehot jäivät tällä erää piippuun Nealin tuhlattua. Eakinin ketju nosti tasoaan Perronin tultua Carpenterin laituripariksi. Voi jotta on nautinnollista katsoa, kun nuo kaksi rightin jässikkää suojaavat kiekkoa kulmassa. Nelosketju teki kevään ensimmäisen maalinsa, siitä plussaa. Reaves on osoittanut olleensa treidin arvoinen mitä pidemmälle kevät on edennyt.
 

Vahamestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit sekä suomalaiset änärissä
Uskomaton joukkue!! Vaikka yksilötaidossa häviää, sen asenteessa ja tiimipelaamisessa ottaa takaisin. Ja sitten vielä MAF. Uskomattomassa vireessä, ja vie maalivahtien taistoa tällä hetkellä 100-0
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös