Tampa Bay Lightning (1.) – Washington Capitals (1.), Idän konferenssifinaalit

  • 45 584
  • 166

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Sen mitä katsoin pelejä niin aika herhiläisenä se raihnainen purkkiki hyöri ja pyöri Caps maalilla. Tampalla tulee puolustajiin kakstoista kertaa kovempaa painetta ja veikkaan ettei Caps siinä vaiheessa enää kovin rauhallisesti liikuttele kiekkoa omalla alueella. Ja kyllähän se Bostonkin sai hyvää painetta Tampan päähän muttei päässyt maalille sitten millään. Näkisin että tämä kielii nimenomaan siitä hyvästä puolustuksesta. 4-1 Tampa taas jatkoon.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Katsoin kaikki pelit. Ja oikeastaan vain vikasta tuli sellainen olo, että se on kunnossa. Ennen sitä siltä, että Boston oli vain huono.

Olen katsonut kaikki Bruinsin pelit vuodesta miekka ja kypärä. Ja oikeastaan tuosta Bolts-sarjan kolmospelistä tuli ensimmäistä kertaa pudotuspeleissä sellainen olo, että nyt on sellainen vastustaja, jota Bruins ei voi voittaa. Bruins oli hyvä, mutta vastustaja paljon parempi.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Kolmeen edelliseen peliin Bruins ei tainnut tasakentällisin tehdä yhtään maalia, eli kaipa siellä jotain tehtiin oikein.
 

Rinkside

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Bäckström käynyt tänään jäällä ennen Capsien vapaaehtosia aamujäitä ja tehnyt kevyttä ”stickhandlingiä” myös. Sekä Bäcks että Bura matkustaa joukkueen mukana Tampaan mutta varmuutta pelaamisesta kummankaan osalta ei vielä ole. Sikäli positiivista että Bäcks pystyy pitämään mailaa kädessä ja jotain sillä tekemään tässä vaiheessa. Toivottavasti kunnossa ja valmiina pelaamaan huomenna.
 
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, symppis Nashville Predators
Tänä yönä sitten mennään. Kait tuo peli on pakko herää katsomaan. Toivottavasti Tampa ei ole yhtä ruosteessa, kuin mitä Bostonia vs ekassa pelissä. Peluutuksen Cooper varmaan laittaa Point vs Kuni, Cirelli vs Bäckke. Stammer sitte joko Ellerin tai Beaglen kenttää vastaan. Saapi nähä miten Mcdonagh ja Strålmanin jalka riittää Kutznetsovia vs..

Pelin kulminaatiopisteet ovat erikoistilanteissa jossa Tampan paska av ottaa Wsh:n timanttisen ylivoiman vastaan. Kaino toive olisi, että siellä ois av:lla Point killerin paikalla. Jos Tampa pysyy boxista pois niin en usko olevan suurta hätää. Tampa kuitenkin lähtökohtaisesti pitäisi hallita 5vs5 peliä.

Harmi, kun veikkauksen vetokohteissa ei ole kohtaa "Kuinka monennessa pelissä Tom Wilson ottaa pelikieltoa". Kun yhdestä nuolijasta päästään niin toinen ihmisjäte tulee vastaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Runkosarjan keskinäiset:

TBL-WSH, 4-3 ot
WSH-TBL, 3-1
WSH-TBL, 2-4
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Backstrom nyt menee ”game time decision” virkkeellä edelleen, mutta eiköhän sen nyt näe Tampan pahimmatkin rantapummit ettei miestä kaukalossa vielä tänä yönä näy. Pitäisin sunnuntaitakin epätodennäköisenä.

Burakovsky palailemassa kokoonpanoon. Ennen loukkantumista täysin yössä vaihteeksi, mutta ties vaikka huili ois avannut jotain lukkoja taas. Sille päälle sattuessaan voi olla hyväkin lisä, mutta just nyt harmittaa että vie rosteripaikan kolmikolta Boyd/Walker/Gersich.

Eka peli on mahdollisuus. Tästä voitto ja momentumilla pökköä pesään. Mutta tuleeko ekaan peliin rento ja nälkäinen, vai rento ja kylläinen Capitals. Voitto ei Tampan nykyvireessä ole selviö kummassakaan tapauksessa.

Vihdoin kolmannella rundilla :)

Harmi, kun veikkauksen vetokohteissa ei ole kohtaa "Kuinka monennessa pelissä Tom Wilson ottaa pelikieltoa". Kun yhdestä nuolijasta päästään niin toinen ihmisjäte tulee vastaan.

Wilson sai ekan pelikiellon yhdeksän pelin jälkeen, joten kovin pieniä kertoimia en lähtis pelaan. Päähän osuminen sen sijaan on keskimääräisesti kerran kolmessa pelissä.
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Todella heikko oli kotijoukkue, mutta kaikesta huolimatta olisivat saaneet pelata todella hyvän matsin ottaakseen tuosta voiton. Capitals nimittäin pelasi erinomaisen pelin ja ansaitsi voittonsa. 4-0 maalin jälkeen matsi oli enemmän tai vähemmän pelailua ja minuutit kulutettiin pois.

Eiköhän Tampakin ole ensi pelissä paremmin mukana, joten laadukasta kiekkoa odottelen näkeväni Su-Ma yönä.

Let’s Go Caps!
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Oho! Ylikylä ei päässyt ekassa vauhtiin ja Capseille eka täppä melko (kovan) rutiinitason puolustuksella. Muutahan tämä ei meinaa, kuin että seuraaviin kahteen lähetään melko paineettomasti. Vieraista haettiin jo se pakollinen ja kotoota saa yrittää kaks kertaa että tuikitärkeeseen viidenteen päästään vähintään tasatilanteessa.

Vasi penkin päähän. Aloittanee seuraavan kuitenkin.? Jos saadaan molari näppeihin heti ekasta lähtien niin ei se ainakaan mahkuja huononna.

Stephenson ja Chiasson, jestas mutta hyvät pelit näille. Kuten myös Niskasen johdolla koko puolustus rautaa, vaikka kolmas erä peruuteltiinkiin ja annettiin kaverin kaunistella lukemia.

Nammm
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Vain pari peliä seuranneena en osaa suhteuttaa Boltsien esitystä edellisiin - tietenkin alisuorittaminen mutta oliko poffsiensa pahin?
Caps sen sijaan oli todella tiukka. Aivan loistavaa viisikkopeliä.
Jäitä on kyllä pipossa ainakin kilon verran - ei tämä tietenkään tähän jää.
Mutta hyvä alku sarjalle.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Tämä tulos kelpaa seuraavaa peliä silmällä pitäen mihin pääsee paikan päälle hallille. Kaiken järjen mukaan sunnuntaina kentällä nähdään todella ärsytetty ja terävä Bolts lauma..
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Vierailta kieltämättä todella hyvä esitys ja kotijoukkueelta sitten taas ei niin hyvä. Ensi peliin Boltsin pitää tulla oikeanlaisella raivolla tai muuten alkaa näyttämään heidän osaltaan pahalta vaikka sarja on vasta alussa. Varsinkin herroilta Stamkos ja Kucherov odottaisin todella paljon enemmän, eivät ole vielä näissä poffeissa olleet sillä tasolla millä pitäisi olla. Uskon yhä salamapaitoihin niin laadukas nippu Tampassa vain on, mutta kieltämättä vieraiden esitys oli täyttä rautaa ja tuo omista pois lähteminen syöttelemällä on kyllä hienoa katsottavaa. Cooper puolestaan joutuu nyt pähkäilemään miten Tampa pääsisi tuosta puolustusmuurista läpi pelaamalla ja kannattaako kovin korkealta edes karvata kun kaveri kiekottelee noin nätisti paineenalta pois kerta toisensa perään?
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Vain pari peliä seuranneena en osaa suhteuttaa Boltsien esitystä edellisiin - tietenkin alisuorittaminen mutta oliko poffsiensa pahin?

Jos nyt vertaa vaikka Bruins-sarjan ensimmäiseen peliin, niin olihan tuo viimeöinen ihan hirveää räpellystä Tampalta sen ekat 40 minuuttia. Joten näkemistäni peleistä kyllä selkeästi huonointa Tampaa tänä keväänä.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Caps oli todella hyvä. Toisaalta Bolts pelasi vähän niin kuin että uskovat voittavansa sarjan, vaikka eivät ihan joka kiekosta kamppaile täysillä. Eivät voita. Kyllä tässä vaiheessa kautta pitää mennä itseään säästelemättä jokaiseen tilanteeseen ja lisäksi toivoa, että tuurit eivät ole vastaan.

Boltsin vuoksi sarjan avaus oli melkoinen pettymys, mutta eiköhän tässä vielä hienoa kiekkoa nähdä. Kumpikaan ei ole vielä seiskaan joutunut, joten väsy ei pitäisi olla.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jos nyt vertaa vaikka Bruins-sarjan ensimmäiseen peliin, niin olihan tuo viimeöinen ihan hirveää räpellystä Tampalta sen ekat 40 minuuttia. Joten näkemistäni peleistä kyllä selkeästi huonointa Tampaa tänä keväänä.

Näinpä. Tampa ei ollut hävinnyt maalipaikkakertymiä vielä yhdessäkään pelissä näissä pleijareissa, mutta nyt tuli huolella hallinnallisesti turpaan. Caps rakensi lähes tuplasti arvokkaammat määrät paikkoja ja ansaitsi voittonsa ihan puhtaasti hyvällä esitykseellä. AO etenkin oli liekeissä, huimaa kokonaisvaltaista duunia, eikä mitään yksiulotteista controller disconnectedia.

Tästä tulee tiukka sarja, Tampa varmasti laittaa parastaan kakkospeliin ja hyvin todennäköisesti tasoittaa sarjan.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Tampa avasi sitten tämän sarjan pelaten ylivoimaisesti huonoimman pelinsä koko keväänä. Ei sillä, 100 prosenttisella suorituksellakin olisi voinut voitto jäädä saamatta, niin hyvä oli Caps.

Tampa on muuten Cooperin aikana päässyt aloittamaan playoff-sarjan 8 kertaa kotona, joista tuloksena on 2 voittoa, melkoinen rekordi. Eiköhän 6 tunnin päästä kuitenkin nähdä täysin erilainen kotijoukkue ja nyt ei pitäisi asenteesta jäädä vajaaksi. Boksista täytyy pysyä poissa. Niin paskaa tuo Tampan av on.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Tuota Tampan avta tuli kyllä ihmeteltyä. Passiivineliö oman häkkärin eteen harvoin muutenkaan nykypäivänä muotia on, mutta varsin kyseenalainen lähtökohta etenkin silloin kun vastustajalla on laittaa Ovechkin ja Carlson sinne neliön kärkeen. Suorastaan pakottavat käyttämään sitä samaa vakiokuviota mitä 29 muuta joukkuetta yrittää ottaa pois.

Konsensus on että Tampa tulee kovaa päälle alusta kun pitää näyttää hauis ekan konttauksen jälkeen. Yhtälailla silti meille jäi todistettavaa. Suuri yleisö otti ekan pelin tuloksen vastaan sattumana. Tampalle osui vain huono peli. Jos Tampa palaa tasolleen me jäädään matkustajan paikalle.?

Backstrom ollut reeneissä mukana ja näyttää siltä että paluu on lähellä. Tänään uskoisin/toivoisin silti olevan vielä huilissa. Ei tarvetta hoputella kaukaloon johtoasemassa, liian iso riski isompaa kuvaa ajatellen. Boksiin vain jos tosissaan kunnossa.

Harvinaisen mukavat fiilikset ennen peliä. Vieraista vähintään se tasuri jo taskussa, peli rullannut hyvin ja kun pelaillaan kuitenkin jo sitä kolmatta sarjaa ekan kerran sitten Esa Tikkasen! Ja kelitkin on vielä mainiot. Tässähän alkaa ihan nauttia keväästä, eikä edes koivuallergiat pysty pahemmin masentamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Bolt_up

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lightning
Suuri yleisö otti ekan pelin tuloksen vastaan sattumana. Tampalle osui vain huono peli. Jos Tampa palaa tasolleen me jäädään matkustajan paikalle.?

Capsien voitto ei todellakaan ollut sattumaa. Pitää paikkansa, että Tampalle sattui huono peli, mutta en usko, että tuosta olisi voittoa tullut vaikka Tampa olisi hyvän pelin pelannut. Sehän tässä hieman hirvittääkin.
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Toinen voitto Amalielta!

Herra Mäkinen ja moni muukin puhuu Tampan tasosta, mitä tuli ensimmäisen kerran oikeastaan tarkemmin mietittyä tuon lausahduksen jälkeen. Itsekin olen täällä joskus käyttänyt sanontaa ja tästä lähtien pyyhkäisen tuon mielestäni nimittäin, eikös se Tampan taso ole tuo mitä kentällä tällä hetkellä näkyy? Capitals omalla pelillään on tehnyt Tampan ”tasosta” tuon mikä se tällä hetkellä on. Cooper ei ole keksinyt toistaiseksi mitään, millä pystyisi horjuttamaan tämän hetkistä Capitalsia ja nimenomaan Capitals on tuolla tyylillä syönyt Tampan vahvuuksia ja siitä syystä se peli näyttää tuolta. Hieman on tullut viime kevään Hawks-Preds sarja mieleen tämän yön peliä katsellessa, kun selvähkö ennakkosuosikki ei pelaa ”tasollaan” ja kaveri vie mennen tullen. Chicago ei tuohon viime keväänä keksinyt lääkitystä vain lähti 4-0 lauluun. En vain millään voi uskoa lyhyen sarjan aikana tehtävää radikaalia muutosta, jolla Tampa tai mikään muukaan joukkue voisi kääntää kurssinsa täysin toiseen suuntaan.

***

Mitä mieltä muuten Capitals-veljet on Backsin paluun jälkeisistä kokoonpanoista? Luulisi sen verran olevan lähellä paluu, että tätäkin sopii miettiä. Nimittäin Eller on pelannut tuossa nykyisessä ketjussa erinomaisesti, joten olisikohan järkevintä lyödä ketju Bura-Backs-Stephenson yhteen?

Let’s Go Caps!
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Niin viihdyttävää lätkää pelaava jengi kuin Tampa on ollutkin, niin kyllä Caps on kova luu. Jo kahtena edellisena kautena on pingufanina ollut kynsissä pureskelemistä, ja pelillisesti Caps on ollut hyvä, joskin se viimeinen voittamisen kyky on puuttunut. Itselleni ei tullut ihan niin yllätyksenä Capsin huikea startti ottelusarjaan, päinvastoin, pidin Capsia jopa Tampaa kovempana hevosena edellisvuosien perusteella, mitä playoff-otteluita olen nähnyt pingusarjoissa (joka nyt ei ihan huikea otanta ole). Nyt sitten punnitaan Tampan kyky muovautua, sillä Tampan taso ei tällä hetkellä riitä. Ja joukkueen tasosta puhuttaessa, se on juuri se, mitä kentällä sillä hetkellä näkyy. Joukkueen "potentiaalista" itse puhun mielummin, kuin mietitään, mitä joukkueelta voisi nimilistan ja pelityylin perusteella odottaa, mutta joukkueen taso on sen sijaan konkreettinen asia, ja taso on juuri niin hyvä kuin viimeisin vaihto/ottelu. No vähän kärjistin, mutta jotain käärmekeittoa pitää Cooperin miehistön nauttia, jos meinaavat vielä SC-finaaliin päästä. Ehkä vähän höllätä prässiä, ja yrittää tilkitä oma pää maalintekoskaban sijaan. Ja Vasylle pitää alkaa kopin tarttua.

Mutta, en tiedä kenelle jäljellä olevista Cup:ia toivoisin eniten, pingufaninan ei kai "saisi" toivoa capsille menestystä, mutta päinvastoin, ite ehkä näkisin capsin mieluummin tampan sijaan finaalissa, vaikka Tom Wilsson ei ole hyvä jätkä :D
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Muikea reissu aurinkorannoille takana ja tuliaisiksi pari pistettä itäfinaalin tulostauluun. Niin hulluja tässä ei olla että alettais sarjan osalta suurempia huutelemaan ja henkseleitä ei aleta paukuttelemaan kun just pari viikkoa sitten tultiin tuosta kuopasta ite ryminällä ylös, mutta antaahan tää tilanne jo aika monta pomppua ja jonkun ohipelinkin anteeksi. Vaikka ottais tukkaan molemmat kotona niin vielä on aikaa korjausliikkeille.

Huikee flow päällä ja kuten toivoinkin niin ei lähetty yhtään odottelemaan sitä ”Tampan tason nostoa” vaan painettiin heti ekaan vaihtoon jäätävä paine päälle ja kiekko reppuun. Oli muuten sitä Wilsonia mitä vierasjoukkueiden fanit ei tahdo ”sikailujen” läpi nähdä, maukas ohjuri alkuun ja kiekonriistolla kolmannessa naulamaali aluille.

Koko nippu rullaa hyvin ja Backstromia ei pääse edes tuleen ikävä. Antaa miehen jatkaa huilivuoroa kunnes tarvitaan tai on kunnolla ehjä ja kyllähän Ellerin johtama kakkonen on niin vahvassa vireessä että Backstrom ottaa tullessaan ”kolmosketjun” haltuunsa. Laidoille Stephenson ja Connolly.

Nyt sitten vaan samalla ilmeellä kotikaukaloon!
 

FinnPeak

Jäsen
Capitals on marinoinut männäkausina tuota henkistään siten, että nyt kun pääsivät lopulta oikeaan moodiin ja mörkönsä Pingviinitkin pudottivat, niin porukassa voi olla aika hieno henki päällä juuri nyt. Tampa taas näyttää että porukkana juurikin se viimeinen napsu on vielä löytämättä. Hieno osoitus taas siitä kuinka joukkupeleissä se jengin kulloinenkin "taso" on pirusti muutakin kuin yhteenlaskettu lajitaito.

Washingtonin puolella näissä ehdottomasti. Ovie on symppiksen oloinen kaveri ja sellainen lajilegenda, että kyllä hänellekin Cupin soisi. Toivottavasti Vegas vielä naapurista kampeaisi vielä kaveriksi, Jets ei herätä kyllä mitään mielenkiintoa.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Huikeasti pelannut kyllä Capitals Tampaa vastaan. Sarja tällä hetkellä 2-0 Capseille, joka on itselleni pienoinen yllätys. Capitals on saanut Tampan näyttämään huonolta. Kehäraakit jätettiin hankkimatta siirtorajalla ja joukkuessa on oikeanlaista raikkautta Kempnyn, Djoosin, Vranan ja Stephensonin myötä. Lisäksi Eller ottanut kakkosketjussa todella hyvin roolia ja tuo ketju on tällä hetkellä aikamoisessa lennossa. Bäckström kun tulee takaisin, niin varmaan löytää itsensä kolmosketjusta? Myös Wilson sopii (kaikesta rottailuista huolimatta) tuohon ykköseen aivan helvetin hyvin - toivottavasti pelaa puhtaasti koko sarjan.

Tämän sarjan piti tietysti olla Tampalle 4-1 tai 4-2 (toki vielä mahdollista), mutta tämä Capitals on kyllä huikealla joukkuepelillä ja puolustuspelaamisellaan nollannut Tampan hyökkäyksen täysin.

Ei kyllä haittaa yhtään, mikäli Ovechkin nostaa pokaalia kauden päätyttyä.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Kyllähän vituttaa, peliä seuratessa tuntui että Caps vaan haluaa voittaa enemmän ja jätti kaikkensa kentälle.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tampa on päässyt liian helpolla ennen tätä sarjaa ja nyt se on ajettu nurkkaan hyvinkin nopeasti. Viimeinen hetki herätä on ensi peli, Caps on tunnetilassa ihan eri tasolla kuin Tampa, kyllä Tampalla taidot riittää tämä pari vielä kääntää jos Vasilevskiy ottaa koppeja.

Ensi peli on kuitenkin salamapaidoille pakkovoitto tai jos Caps sen vie niin pääkaupungissa pelataan finaaleja pitkästä aikaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös