Winnipeg Jets (2.) – Vegas Golden Knights (1.), Lännen konferenssifinaalit

  • 24 915
  • 75

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Laitetaan nyt sitten ketju alulle, vaikken kovin asiantuntevasti osaakaan analysoida tulevaa otteluparia. Molempien pelejä olen kuitenkin nyt ahkerasti pleijareissa katsonut, joten jotain näkökantaa on. Muut saavat sitten tuoda ilmi omat viisautensa.

Vegas Golden Knights

Vahvuudet:

1. Markku Antero Kukkanen maalilla. Kaveri on pelannut ilmiömäiset pleijarit, vain 1-2 peliä on ollut hivenen epävarma. Johtaa joukkuetta ilmeisesti myös pukuhuoneessa ja on kaikkien pitämä kaveri.

2. Näyttämisen halu. Joukkueen pelaajat kutsuvat itseään "Vegas Golden Misfits" nimellä, ja ilmeisesti kaikkia tympäisee se, että heidän edelliset joukkueensa eivät halunneet pitää heitä joukkueessa vaan laittoivat pyydykseksi Vegasille. Tai sitten heidät muuten vaan treidattiin Vegasiin.

3. Pelityyli. Ei hidastella omassa päässä, vaan lähdetään heti liikkeelle, ja hyökätään väsymättömästi pelin alusta loppuun, ja neljän kentän voimin. Tietty kaksi ekaa kenttää hyökkäävät tehokkaammin, mutta kyllä se peli on pyörinyt vastustajan päädyssä neloskentän voiminkin.

Heikkoudet:

1. Puolustus. Aika hyvin se on tähän mennessä mennyt, mutta kun vastustaja saa pelin rullaamaan, niin aika pyörimiseksi omassa päädyssä se on Vegasilla mennyt. Miller/Schmidt pelaavat hyvää avauspeliä, ja Theodore yrittää vähän liikaakin, mutta sellaista selvää siivoajaa ja isähahmoa puolustuksessa ei oikein ole, jollei nyt Engellandia haluta sellaiseksi kutsua.

2. Kokemattomuus joukkueena. Tuo nyt ei ole vielä tullut vastaan pahemmin näissä pleijareissa, mutta niinhän sitä sanotaan, että ensin täytyy oppia häviämään, ennen kuin voi voittaa mitään.

3. Oman pelityylin unohtaminen. Välillä joukkue unohtaa tuon oman tavaramerkkipelityylinsä, eli jatkuvan täysillä yrittämisen ja koko ajan ylöspäin menemisen, ja silloin ollaan vaikeuksissa.

Winnipeg Jets

Vahvuudet:

1. Iso koko ja taitavuus. Kun Winnipeg saa kaaoksen aikaan vastustajan päähän, on tuloksena usein maali vastustajan maalivahdin selän taakse. Joukkueessa riittää kokoa ja taitoa jolla tuo kiekko saadaan vastustajan päätyyn vauhdilla ja siellä pidettyä kunnes maalipaikka löytyy. Kokoa ja taitavuutta parhaiten ruumiillistavat Mark Scheifele ja "Big Buff" Dustin Byfuglien.

2. Hellebuyck. Vezina-ehdokas on ollut maalillaan hyvä, joskin muutamia helppojakin on mennyt. Mutta enimmäkseen sanoisin, että tässä on yksi joukkueen vahvuuksista.

3. Fanaattinen kotiyleisö. Tässä on se kuuluisa kuudes kenttäpelaaja, vaikka Nashville saikin sen ajoittain eliminoitua pois.

Heikkoudet:

1. Mitä nyt Nashvilleä vastaan näin, niin kovalla karvaamisella ja ajan poisottamisella Pegkin hyytyi. Pitäisi keksiä tapoja, joilla moinen karvaus saataisiin kierrettyä. Nashville oli ehkä tämän pelin mestari, mutta kovaa karvaa Vegaskin.

2. Paineet ja kokemattomuus. Joukkueella on koko Kanadan paineet niskassaan, puhumattakaan kotikaupungista. Joukkue on jo tehnyt uuden ennätyksensä pleijareissa etenemisessä, ja kuten Vegasin kohdalla sanoin, ensin pitää oppia häviämään ennen kuin voi voittaa.

3. Muutamien kärkipelaajien maalinteon hiipuminen pleijareissa. Ehlersillä ei ole vielä ainoatakaan maalia, ja Laineella vain kolme. Connorilla kaksi. Se on joko Scheifele tai Stastny joka maalin tekee, tai sitten se jää tekemättä (jollei Big Buff innostu).

Runkosarjassa keskinäiset pelit Vegasille 2-1. Tulokset (Vegas ensimmäisenä) 5-2, 4-7, 3-2 (jatkoajalla). Tasaista on ollut.

Oma veikkaukseni Vegasin menestyksen sokaisemana 4-2 Vegasille.

Nyt sitten vaan keskustelemaan ja kommentoimaan!
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Vegas 4-1. Työteliäs jengi ja MAF huippuvireisenä vaikea ohitettava.
 

BlueRanger

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Tulee olemaan viihdyttävä sarja! Omaan nokkaan tuoksuu hieman game7..
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
@Amerikanihme ,edellisessä sarjassa Nashvillea vastaan kotikaukalosta tuntui olevan ainoastaan haittaa, Jets voitti kolme kertaa vieraissa, Nashville kahdesti. Tuo Flowerpowerin kevätvire hiukan hirvittää, meneekö sinne selän taakse kiekko ollenkaan.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Ei uskalla enään veikata Vegasia vastaan. Eiköhän ne vie. Tänäyönä häviävät koska Winnipeg on vielä pelirytmissä, mutta sitten paukkuu Jetsien pakarat.
 

Carlos

Jäsen
Semmonen pieni juttu vaan, että mestaruudet ratkoo yleensä kolmos-neloskentät. Vegasilla on yksi kakkosketju, ja kolme kolmosketjua. Vaikea nähdä miten se ei olisi ihan hemmetinmoinen valtti. Winnipeqin otteet on taas liian ailahtelevaiset, ei riitä.

Sikäli kiva sarja, että kumpi vaan menee jatkoon niin olen iloinen.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Semmonen pieni juttu vaan, että mestaruudet ratkoo yleensä kolmos-neloskentät. Vegasilla on yksi kakkosketju, ja kolme kolmosketjua. Vaikea nähdä miten se ei olisi ihan hemmetinmoinen valtti. Winnipeqin otteet on taas liian ailahtelevaiset, ei riitä.

Sikäli kiva sarja, että kumpi vaan menee jatkoon niin olen iloinen.
Ei helvetti, jos Karlssonin ja Marchessaultin ketju on kakkosketju niin mitä helvettiä? Millä mittatikulla?
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Semmonen pieni juttu vaan, että mestaruudet ratkoo yleensä kolmos-neloskentät. Vegasilla on yksi kakkosketju, ja kolme kolmosketjua. Vaikea nähdä miten se ei olisi ihan hemmetinmoinen valtti.
Tässä vaan se, että tuo oletus alempien ketjujen tärkeydestä tehty sarjoista, joissa molemmilla on yleensä ollut se ykkösketjukin, ja nää ei oo saanut selvää toisistaan.

Loistava veskari siellä on Jetsilläkin maalissa, en mä nyt pysty Vegasia tässä minään suosikkina näkemään. En tosin pahasti altavastaajanakaan, varmasti laittavat Jetsinkin tiukoille, eikä finaalipaikka suuresti yllättäisi. Enää.
 

Eduuz21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Winnipeg Jets
Jetsin vahvuudeksi näkisin monipuolisen hyökkäyksen. Jos Wheelerillä ja Scheifelellä on hiljaisempi päivä, Stastnyn tai Littlen ketju nousee esiin. Vaikka tuolla aiemmin mainittiin mm. Ehlersin maalittomuus, kaveri on kuitenkin tehnyt usein esityön tärkeään maaliin. Laajuuttaa, taitoa ja ratkaisuvoimaa löytyy moneesta ketjusta, iskipä varsin nimetön Brandon Tanevkin 4:ssä peräkkäisessä pelissä maalin.

Jos Jets onnistuu kääntämään kotiyleisönsä vahvuudekseen, se on vahvoilla. Jos yleisö lisää joukkueen paineita liikaa ja kiekkoa ei saada Fleuryn taakse, Vegasilla on ratkaisun avaimet kädessään. Nashville onnistui vieraspeleissä lähes täydellisesti ja sama taktiikka voisi toimia myös Vegasilla.

Nashvillea vastaan erikoistilanteet takkusivat ajoittain. Ylivoimalla jopa kiekon ylöstuonti oli hankalaa ja alivoimalla Arvdissonin maskipelaaminen sekä Subbanin viivakudit olivat alivoimanelikolle ja Hellebuyckille kohtuullisen hankala kanto kaskessa. Näitä osa-alueita olisi hyvä parantaa, sillä erikoistilanteet ratkaisevat usein pienten marginaalien pelejä.

Odotan vauhdikasta sarjaa joka kääntyy Winnipeg Jetsille voitoin 4-2 tai 4-3.

Pelien ajankohdat matchaavat kyllä arkiviikoilla loistavasti, varsinkin Vegasin kotipelit, jotka alkavat viiden maissa. ;)
 

jatu

Jäsen
Suosikkijoukkue
alhaalta ponnistavat
Millä todennäkösyyksillä vegas pelaa konferenssi finaaleissa(ei tarvi niitä antaa) on jo huima suoritus. Nyt on se tuhannen taalan paikka winnipegillä, mikä oli losilla ja san josella, mutta vegas Fleuryn johdolla oli liikaa. Winnipegin rebuild on nyt virallisesti valmis, eli voitto kelpaa enään. Paineet siirretään siis pohjoiseen ja valitettavasti nuo pojat ne kestää sen (tarkempaa analyysiä en kirjoita näin kevään pimeinä hetkinä). Lopputulos wpg 4-vgk 1
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti

Carlos

Jäsen
Ei helvetti, jos Karlssonin ja Marchessaultin ketju on kakkosketju niin mitä helvettiä? Millä mittatikulla?

Odotusarvolla ennen kautta, ja se missä roolissa herrat olisivat olleet missä tahansa "vanhassa" joukkueessa. Toki he nyt ovat sitten osoittaneet pystyvänsä pelaamaan (myös) tulosvastuussa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Komeaa katsottavaa oli Winnipegin jyräys ensimmäiset vajaa kymmenen minuuttia. Jos he pystyvät tuollaisen jakson pelaamaan ainakin neljässä pelissä, niin Vegasilla ei ole paljon jakoa tässä sarjassa. Mutta kolmen maalin jälkeen Peg esitti ihan vain pelailua ja loppu meni Vegasille 2-1, joten tuollaisessa pelailussa Ritarit kyllä pärjäävät.

Voisi tietenkin jossitella, että Kukkasen olisi pitänyt ottaa Big Buffin kuti kiinni, mutta taisi siinä olla miehiä maalin edessä blokkaamassa näkyvyyttä. Ja tuuri maali Armialta. Mutta yhtä kaikki, Jetsit olivat selvästi parempia nuo alkuminuutit, joten ansaittu voitto.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Knights kaytti paikkansa paremmin tanaan. Harmillisia puolustusvirheita eika Hellebuyckilla ollut ihan paras paivansa, eka maali oli turhan helppo.

Ehlers huolettaa talla hetkella, hanesta ei oikein saada mitaan irti. Usein kurvailee ympariinsa kiekon kanssa ja odottaa liian kauan ja sitten ei saada edes laukausta aikaan.

Laine teki itselleen muutamia laukaisupaikkoja murtautumalla keskustaan mutta Fleury oli tanaan parempi. Maalille ei nayttanyt kukaan haluavan ensimmaisessa kahdessa erassa.

Mauricen heikkous pelitilanteissa nahtiin taas. Han ei tehnyt muutoksia ekan eran jalkeen, ei edes toisen eran jalkeen ja penkkia ei lyhennetty ennen kuin maalivahti vedettiin pois.

Jets vie sarjan mutta tekivat siita itselleen hankalan.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mitä ihmettä Vegasin toisessa maalissa tapahtui? Connorilta karvataan (kärkihyökkääjänä!) kiekko keskialueella ja pääsevät n. kahdella nollaa vastaan? Oliko siellä tosiaan tuossa tilanteessa vaihto noin pahasti kesken, vai mihin muu kentällinen katosi? Muuten Connor oli vaisun Jetsin harvoja valopilkkuja Paten ohella, mutta tuossa olisi kai pitänyt heittää tyynesti kiekkoa päätyyn? VGK oli kyllä todella kova ottelun alkupuoliskon. Tulee vielä jännä sarja.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Mitä ihmettä Vegasin toisessa maalissa tapahtui? Connorilta karvataan (kärkihyökkääjänä!) kiekko keskialueella ja pääsevät n. kahdella nollaa vastaan? Oliko siellä tosiaan tuossa tilanteessa vaihto noin pahasti kesken, vai mihin muu kentällinen katosi?

Connor oli hypännyt juuri kentälle, eikä tainnut hiffata, että siellä oli ketjulla minuutin vaihto alla. Ei voi ihan puhtaita papereita antaa myöskään Buff-Enström -kaksikolle. 2vs0 on tuossa tilanteessa saavutus sinänsä, kun vaihtopenkki on kuitenkin omalla kenttäpuoliskolla.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Vahva alku oli Jetseillä ja 10-5 laukaukset kotijoukkueelle, tässä vaiheessa kiekko oli käynyt jo parikin kertaa molarin seläntakana, mutta Ehlers tykitti rimaan ja Scheifelen längistä tuikkaus jäi johonkin matkan varrelle. Aika avonaista peliä oli tässä vaiheessa ja Jets vyöryi vastustamattomasti alueelle ja maalille. Sen jälkeen 0-8 kudit ekan erän loppuun ja VGS teki parit maalit- game over!
 

Eduuz21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Winnipeg Jets
Jetsiltä vastaavanlainen peli kuin pari kertaa Nashville-sarjassa. Vastustaja saa avausmaalin ja Jets joutuu takaa-ajajaksi avauserässä. Tämän jälkeen hyökkäyspelaaminen näyttää vaikealta ja keskusta on tukossa. Connorin maali sytytti yleisön toden teolla ja ajattelin, että tästä joukkue herää, mutta helppo maali omiin saman tien tappoi pelin. Nashville-sarjassa tällaista peliä seurasi vakuuttava esitys ja voitto, mihin uskon tälläkin kertaa.
 

Rene Saari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hamilton Mustangs
Kaipaisin kyllä @psychodad :n tapaan hieman ketjurulettia.
Winnipegin kausi on ollut tuloksellisesti hyvä, mutta olen sitä mieltä (n. 100-120 peliä kahden kauden ajalta katselleena), että kovempaankin suoritukseen olisi ollut rahkeita.
Miksi Laine pelaa kakkosessa pienemmillä minuuteilla, voi olla useampia syitä, mutta olisi kai tuota jonkun pätkän voinut Scheifen vierellä kokeilla. Varsinkin kun ekalla kaudella yhteispeli oli kuitenkin lähellä maagista.
Sama juttu Little -Wheels parin kanssa, tai miksei jopa Stastny-Wheels parin kanssa.
Connorilta ja Ehlersiltä (miksei Perreault ja Armia myös) tarvittaisiin enemmän tulitukea, ja vaikka nyt pisteille kaksi ensin mainittua ovat päässeetkin, ei kärkiketjujen yhteispeli tasaviisikoin ole mitenkään suurempaa vaikutusta tehnyt.
Ollaan toki 4:n joukossa, joten ei Mauricea voi kovin moittiakaan, mutta syöttöketjut ovat jäänet aika laihoiksi viime peleissä. Omaan muistiin vaarallsimpia pyörityksiä on tullut Lowry-Armia-Copp akselilta.
Tämä ei tarkoita, etteikö Wheels ansaitsisi ykköskentän minuutteja, mutta vähän tuuletusta olisi virkistävää nähdä.
Laineen pelisuoritukset ovat olleet kaksijakoisia, loisti tosiaan kun pääsi Scheifelen vierelle 2-1 tappiossa, mutta muuten taso on laskenut ainakin hieman runkosarjasta.
Scheifele on ollut ehkä tasaisin Pegsin hyökkääjä. Korkealla tasolla pelaa vaihdosta toiseen.

Edit: tägäys
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jos ketjuja muuttaisin, niin Laine-Stastny-Wheeler kiinnostaisi paljon enemmän kuin yhdistäminen Scheifelen kanssa.

Scheifele on niin hyvä että kantaa oman ketjunsa ketä tahansa laidoillaan.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Nyt Vegas oli hereillä alusta lähti, ja Jetsit eivät päässeet ihan samalla tavalla vyörymään päälle kuin ensimmäisessä pelissä. Kestettiin nolla-nollana ekat kymmenen minuuttia ja sitten Ritarit rupesivat pelaamaan siten kuin parhaiten osaavat, eli valtava työmäärä päälle, kävivät vastustajan kimppuun kuin kiimainen härkä ja luistelivat, luistelivat, raatoivat ja taistelivat...hienoa katsottavaa. Palkkioksi pari maalia ja muutama maalinkehikko. Loppupeli sitten pelailtiin. Hienosti katkottiin tuo Winnipegin virta heidän maalinsa jälkeen tuolla vastamaalilla.

Schmidtiltä ihan uskomattoman hieno peli. Siinä on kyllä varsinainen ilopilleri ja varsin erinomainen pelaaja kaiken lisäksi. Jopa Big Buff oli helisemässä Naten kanssa. Flowerilta ihan hyvä peli maalilla myös helposti sisään lirahtaneesta maalista huolimatta. Näin kun jatketaan niin mitään hävettävää ei jää, kävi sitten miten kävi. Se vaan, että riittääkö kunto tuollaiseen pelityyliin jatkuvasti.
 

Rene Saari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hamilton Mustangs
Jos ketjuja muuttaisin, niin Laine-Stastny-Wheeler kiinnostaisi paljon enemmän kuin yhdistäminen Scheifelen kanssa.

Scheifele on niin hyvä että kantaa oman ketjunsa ketä tahansa laidoillaan.
Toikin olisi kiva nähdä. Jakaisin vain hyökkäyksen mielummin kolmeen ketjuun, kun joukkueesta siihen materiaalia mielestäni löytyisi. Ehkä kemioitakin?
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Vegas johtoon. Koosteen perusteella Hellebuyckilla ei pää kestänyt, kun taas Fleury veti jälleen God-modella. Jets lähtee aikamoiset paineet niskassa seuraavaan vieraspeliin.
 

Rene Saari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hamilton Mustangs
Saa nähdä, kuinka pitkään Mauricen ketjumuutokset ovat minimalistisia.
Nyt tarvittaisiin leveyttä 3 kentältä.
Scheifelen rinnalle tarvitaan nostetta kaipaavia jannuja, Wheeler toiseen kenttään tuomaan leveyttä.
Ja Laineesta enemmän tehoja irti. Kuitenkin on näyttöjä kovien pelien ratkaisukyvyistä.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Jets oli runkosarjan parhaita joukkueita, pelasi aika vakiintuneilla ketjuilla, ja nyt sitten konferenssifinaaleissa pitäisi pistää ketjut remonttiin?

Eivätköhän ne keinot löydy muualta, jos ovat löytyäkseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös