MM 2018: Suomi

  • 783 165
  • 3 763
Tila
Viestiketju on suljettu.

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Sen verran pelitapakeskusteluun otan kantaa, että tulee myös huomioida Suomen otteluruuhka. Voi olla, että jalat eivät aina riittäneet nopeisiin kääntöihin, ja sen lisäksi Tanskan passiivinen kiekoton ja huolellinen kiekollinen peli eivät usein mahdollistaneet nopeita kääntöjä.

Sörsseli -One- ja BlackWolf
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei Suomi hitaisiin lähtöihin siksi ryhtynyt, että niin olisi etukäteen päätetty, vaan siksi, että Tanskan karvaus ja trap oli passiivista. Tanska ei myöskään juurikaan menettänyt kiekkoja sellaisissa paikoissa, että suoraan vastaiskuun olisi ollut mahdollisuus. Näin ollen useimmiten kun Suomi sai kiekon, Tanskalla oli pelin alla 4-5 miestä jotka nopeasti muodostivat tuon träpin, mitä vastaan alivoimaisena puskeminen olisi ollut itsemurhaa. Mutta Suomen hitaiden hyökkäyksiinlähtöjen toimimattomuus on kyllä huolestuttavaa, vaikeaa tulee tosipeleissä jos ainoastaan nopeilla iskuilla päästään kontrolloidusti hyökkäysalueelle. Totta on sekin, että taktisesti hävittiin juuteille ja esimerkiksi aggressiivisempi paineistaminen olisi voinut tuoda paremman tuloksen. Mutta edelleen ongelma ei ole se, että niitä hitaita lähtöjä otettiin, vaan se, että ne ovat Suomella olleet yksinkertaisesti huonoja koko turnauksen.

Tanska sai ryhmittyä rauhassa kun Suomi rakensi tosi hitaasti hitaita lähtöjä. Näin kun pelaa jää ainoaksi vaihtoehdoksi hyökkäävälle osapuolelle kiekkojen heitto ränniin. Hitaassa lähdössä pitäisi kuitenkin kentällinen olla nopeasti ryhmittyneenä lähtöasemiin ja lähteä nopeasti liikkeelle jotta keskialue voitaisiin ylittää lyhyillä syötöillä ja ehtiä keskialueen yli ennen kuin vastustaja on ryhmittänyt trappinsa omalle siniviivalle. Suomen pelinopeus Tanska pelissä oli huono ja sen takia ei voitu nopeita tai hitaita lähtöjä käyttää tehokkaasti. Latvia yritti pelata samalla lailla kuin Tanska Suomea vastaan, mutta silloin Suomen pelinopeus oli paljon parempaa ja nopeat ja hitaat lähdöt toimivat kuten niiden pitikin. Valmentajan kuitenkin pitäisi johtaa peliä ja käskeä lähtemään liikkeelle nopeammin tai löytää jotain muita keinoja trapin purkamiseksi. Nykyisen joukkueen vahvuus materiaalin perusteella on nopea peli tapa. Muuhun pelitapaan ei tuo pelaajamateriaali oikein hyvin sovellu.

Huomenna on uusi peli ja toivottavasti parin päivän lepo auttaa.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Saroksen mukaantulon esteet on lähinnä a) Nashville ei päästä b) Ei vain haluta jostain syystä mukaan. Mitään muuta estettä en kyllä näe. Sopimuksen saa vaikka raajat katkeaisi...

Tolvanen on siinä ja siinä omasta mielestä. Tuo lisää hyökkäysvariaatioita, mutta se on se ainoa osa-alue, missä nyt ei varsinaista tarvetta ole. Myös pelaamattomuus on oikeesti helvetin pitkältä ajalta tuolla tasolla. Kyseessä ei ole mikään elävä legenda, joka pelkällä olemassa olollaan voittaisi pelejä. KHL-maalintekijä, mutta NHL:ssä vielä suht turisti. Ei välttämättä vahvistus kesken turnauksen tullessa.

Salomäki... Tälle profiilille ehdottomasti tilausta. Kaksi viimeistä peliä poppareilla, onkohan ihan ehjänäkään? Mieluummin katson vaikka tehotonta Salomäkeä kisoissa, kuin tehotonta Suomela-palola-jormakkaa.

Rinne.. jos tulee, niin on kyllä Pekkojen Pekka. Hattu taivaisiin! (tuskin tulee.)
Mites Saravon Pekka Pekka Pekka Pekka?

Kuten puhuttu niin Salomäki toisia sitä vyysisyyttä jengiin. Palolat, Jormakat, Suomelat ja Manniset ei vaa riitä isoja maita vastaan. Samalla puolustukseen Mikkola hoitelemaan maalinedustaa.

Pesonen-MG-Rantanen
Savinainen-Aho-Teräväinen
Kapanen-Suomela-Salomäki
Manninen-Mäenalanen-Anttila

Heiskanen-Nutivaara
Pokka-Riikola
Kivistö-Honka
Koivisto-Mikkola

Rinne/Saros-Husso-Säteri

Ja se on siinä!
 
Leijonilla olisi parannettavaa ainakin fyysisyydessä, ylivoimassa ja peluutuksessa. Näistä ylivoimaan ja peluutukseen voidaan vaikuttaa. Onko joku laittanut merkille, kuinka vähän kakkosyv on saannut vastuuta? Tämä ykkösyv tahkoaa liki kaiken jääajan. Mielestäni tässä kohtaa olisi korjaamisen paikka, mutta se tarkoittaisi, että yv-koostumukset menisi uusiksi. Lähdetäänkö tähän enää?

Minusta Leijonat vei 5v5-peliä Tanskaa vastaan selvästi. Lähinnä joukkue kaatui muutamaan hölmöön jäähyyn. Kaikki alkoi siitä toisen erän Mäenalasen järjesttömästä jäähystä. Tämä ko.episodi tuntui sotkevan Leijonien konseptin pitkäksi aikaa. Homman kruunasi Teräväisen jäähy pelin lopulla. Mutta edelleen, pelillisesti ei ole uhkia näkyvissä. Jos vaan maltti säilyy ja tyhmät jäähyt vältetään, se on jo hyvä askel oikeaan suuntaan.

Mutta tuo peluutus. Aho, Teräväinen, Granlund ja Rantanen pelaavat tolkuttoman määrän. Jopa alivoimaa. Olisiko tässä nyt oikea hetki jakaa vastuuta laajemmin?

Ylivoima tällä hetkellä 5/15 eli 33,33 %, sillä lukemalla ollaan turnauksen jaettuja kakkosia jenkkien kanssa. Tuo ylivoima näyttää hassulta, kun siinä käytännössä haetaan pelkkiä tyhjiä maaleja, mutta ei se mitenkään huonosti ole toiminut.

Tuo peluuttaminen vaikutti itsestänikin todella yksipuoliselta, mutta kun tilastoja katsoo, niin Mikellä on ainoana pelaajana yli 20 minsaa per peli (20:28). Aholla 19:33 ja Kapasella (oho!) 19:16. Kukaan muu hyökkääjä ei pelaa yli 18 minuuttia per peli. Ihan kohtuullisen kestävältä tuokin tuntuu lopulta.
 

3za

Jäsen
Olen aina miettinyt että miksi pelaaja jättäisi tällaisissa tapauksissa tulematta jos haluja on? Joo voihan kisoissa toki loukkaantua ja tuon takia mennä ensi kausi piloille, mutta Saroskin sen luokan talentti että saa sopimuksen varmasti vaikka missaisikin pahassa tapauksessa osan ensi kaudesta.

Voihan sitä rangellakin loukkaantua palloa lyödessä.
Tottahan tuokin on. Tapanahan on yleensä ollut ettei sopimukseton pelaaja lähde kisoihin. Pienentää se pelaamattomuus kuitenkin aika paljon sitä loukkaantumisriskiä vaikka pelaajat nyt onnistuvat loukkaantumaan siviilissä mm. lettuja syömällä ja golfia pelatessa kuten mainitsit. Toisaalta olishan sekin seuralla/vakuutusyhtiölle aika paukku jos joku Kane tai McDavid menisi loukkaantumaan niin pahasti ettei ura enää jatkuisi.

Niin eipä tuolla Salomäelläkään ole sopimusta ensi kaudeksi niin 90 % varmuudella uskon ettei kaveria nähdä kisoissa. Jos Tolvanen tulisi niin...

Tolvanen - Granlund - Rantanen
Manninen - Suomela - Kapanen
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tanska sai ryhmittyä rauhassa kun Suomi rakensi tosi hitaasti hitaita lähtöjä. Näin kun pelaa jää ainoaksi vaihtoehdoksi hyökkäävälle osapuolelle kiekkojen heitto ränniin. Hitaassa lähdössä pitäisi kuitenkin kentällinen olla nopeasti ryhmittyneenä lähtöasemiin ja lähteä nopeasti liikkeelle jotta keskialue voitaisiin ylittää lyhyillä syötöillä ja ehtiä keskialueen yli ennen kuin vastustaja on ryhmittänyt trappinsa omalle siniviivalle.
Aika harvoin kyllä hidasta lähtöä ehtii ottaa ennen vastustajan ryhmittäytymistä, ideaalitilanteessa toki kyllä. Hitaan lähdön tarkoitus Tanskan tavalla träppäävää vastustajaa vastaan on saavuttaa vauhtietu keskialueella, repiä träp hajalle ja yhdellä-kahdella syötöllä päästä kontrolloidusti hyökkäysalueelle.

Suomen pelinopeus Tanska pelissä oli huono ja sen takia ei voitu nopeita tai hitaita lähtöjä käyttää tehokkaasti. Latvia yritti pelata samalla lailla kuin Tanska Suomea vastaan, mutta silloin Suomen pelinopeus oli paljon parempaa ja nopeat ja hitaat lähdöt toimivat kuten niiden pitikin. Valmentajan kuitenkin pitäisi johtaa peliä ja käskeä lähtemään liikkeelle nopeammin tai löytää jotain muita keinoja trapin purkamiseksi.
Pelinopeus oli kyllä heikko, siinä jäi parannettavaa. Mielestäni tuo johtuu siitä, etteivät pelaajat ole ihan varmoja miten missäkin tilanteessa pitäisi rytmittää, eli ratkaisut eivät tule selkäytimestä. Siihen ei auta että valmentaja sanoo "pelatkaa nopeammin", mutta toki jonkin verran pitäisi pystyä yksinkertaistamaan erätaukojenkin aikana kun näkee ettei homma oikein toimi. Mutta ennen kaikkea mielestäni nämä ongelmat ovat sillä tavalla rakenteellisia, että ne pitää korjata harjoituksissa. Tässä tullaan myös siihen, mistä Marjamäkeä on ihan aiheestakin kritisoitu, eli pelitapaa on aiemmissa turnauksissa ehkä liikaakin varioitu vastustajan mukaan, jolloin näistä perusasioista on tullut liian vaikeita pelaajille.
 

Kotikatsomo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ylivoima tällä hetkellä 5/15 eli 33,33 %, sillä lukemalla ollaan turnauksen jaettuja kakkosia jenkkien kanssa. Tuo ylivoima näyttää hassulta, kun siinä käytännössä haetaan pelkkiä tyhjiä maaleja, mutta ei se mitenkään huonosti ole toiminut.

Mun mielestä nyt ei saa sokaistua siitä, että MM-tason supertähdet Aho, MG, Rantanen ja Teräväinen kykenee iskemään yv-häkkejä koreoita ja latvioita vastaan kovalla prosentilla vaikka pelaisivat väärän kätisillä mailoilla.

Ylipäätään näissä kisoissa eri tilastojen merkitys on kyllä välillä todella pieni, ihan pistepörssistä lähtien. Totta kai sielläkin on aina kovia jätkiä kärjessä, mutta itse arvostan enemmän tosipeleissä tehoilua kun 5+7 Moldovaa vastaan.

Sekottaisin kyllä pakkaa, jotta saataisiin kaksi validia yv-viisikkoa. Pitää myöntää etten edes tiedä missä koostumuksessa tuo kakkos-yv on nyt ollut. Mun puolesta vois kokeilla esimerkiksi normaaleilla hyökkäyskolmikoilla ja sitten mukaan esim. Heiskanen, Nutivaara, Honka ja Palola. Tärkeintä olisi nyt saada Rantanen omaan kunnon rooliin pyörittämään peliä ja Pokka veks vähintään tuosta ykkösviisikosta.
 

eläin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Maajoukkue, DIF, HIFK, Väsby Hockey
Toivotaan että sieltä tulisi joku NHL-vahvistus vielä. Onhan niitä usein pelaajia jotka ei tule kisoihin jos ei ole sopimusta. Toisaalta on siellä tänäkin vuonna pelaajia jotka tuli kisoihin ilman sopimusta. Esim Harri Säteri.
 

3za

Jäsen
Mahdollisesta jatko-ohjelmasta. Mediassa Suomen pahimpina vastustajina pidetään Ruotsia ja Venäjää. Ainakin itse näkisin Krejcillä ja Pastrnakilla vahvistuneen Tsekin Venäjää vaarrallisempana joukkueena. Ei välttämättä huono vaihtoehto, jos Suomi sattuisi jäämään 3. ja vastaan tulisi esim. Venäjä. Lohkon kakkossija toisaalta takaisi sen ettei (omasta mielestä kovin) Kanada (jos voittavat lohkon) tulisi vastaan pudotuspeleissä ennen finaalia.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tolvasen tulo on kyllä hyvä asia. Kakkosyyveehenkin vetouhkaa

Alimmat kentåt toivottavasti

3. Palola-Pesonen-Tolvanen
4. Jormakka-Mäenalanen-Anttila
 

Kotikatsomo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kenttäpelaajien osalta kokoonpano kasassa. Vähän kyllä herättää toiveita Rinteen/Saroksen saapumisesta, kun Kilpeläisen passia ei leimattu tässä samalla. Ainakaan suoraa kieltäytymistä ei ole siis vielä herroilta tullut.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Max Power
Tolvanen ykköseen ja Kapanen kolmoseen niin saadaan siihenkin ketjuun eloa.
Tolvanen-Granlund-Rantanen
Teräväinen-Aho-Savinainen
Kapanen-Suomela-Mäenalanen
Anttila-Niemi-Pesonen
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Päivitys klo 14.30: Leijonat tiedotti Tolvasen liittymisestä joukkueeseen verkkosivuillaan. Tolvasen lisäksi myös puolustaja Niko Mikkolan ja keskushyökkääjä Mika Niemen "kisapassit leimattiin".

Mä olin käsitykses et kaks kenttäpelaajaa ja moken saa enää leimata?

Tolvanen-MG-Rantanen
Savinainen-Aho-Teräväinen
Kapanen-Suomela-Pesonen
Mäenalanen-Niemi-Anttila

Mahd Pesonen ja Tolvanen päikseen.
 

Goxim Marky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hiroshiman karpit
No en nyt riemusta kilju, mutta ehkä sieltä nyt joku turhempi puukäsi tai koohottaja tippuu dj-vastaavaksi. Hyvä kuti Eelillä on, eli toiv pääsee pelaamaan edes jonkun hyvän syöttäjän kanssa. Muuten en näe juuri +-0 suurempaa hyötyä rahdata poikaa enää Tanskaan
 

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hieno juttu. Kuukauden pelaamatta ollu Tolvanen kelpaa huomattavasti paremmin kuin Sakari Manninen. Turhempaa pelaajaa maajoukkueessa ei ihan äkkiä tule mieleen.
 

Kotikatsomo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Päivitys klo 14.30: Leijonat tiedotti Tolvasen liittymisestä joukkueeseen verkkosivuillaan. Tolvasen lisäksi myös puolustaja Niko Mikkolan ja keskushyökkääjä Mika Niemen "kisapassit leimattiin".

Mä olin käsitykses et kaks kenttäpelaajaa ja moken saa enää leimata?

Niin siis Niemi lähti kotiin. Passia ei leimattu.
 

Patafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tolvanen ykköseen ja Kapanen kolmoseen niin saadaan siihenkin ketjuun eloa.
Tolvanen-Granlund-Rantanen
Teräväinen-Aho-Savinainen
Kapanen-Suomela-Mäenalanen
Anttila-Niemi-Pesonen

Aamen. Näin myös itse suunnittelin ketjut. Oli kyllä virhe leimata Palolan passi. Jormakka / Palola / Manninen, aivan liian samantyylisiä pelaajia. Senttereitä toi joukkue huutaa ja Niemen Mikan passi olisi pitänyt leimata ja sijoittaa nelosen keskelle.
 

Hexa

Jäsen
Ei tuo Tolvasen tulo ehkä ollut ihan sitä mitä mitä joukkue nyt olisi kaivannut. Kolmosketjun pitää edelleen pystyä parantamaan eniten peliä. Mitenhän ketjuja nyt sekoitellaan ja mihin ketjuun Tolvanen sijoitetaan?
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös