Tampa Bay Lightning (1.) – Washington Capitals (1.), Idän konferenssifinaalit

  • 45 622
  • 166

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Molempien divisioonien ykköset siis vastakkain konferenssifinaaleissa. Tampa Bayn tie tähän mennessä on ollut 4-1 voitot sarjoista New Jersey Devilsiä ja Boston Bruinsia vastaan. Washington taas kaatoi ensimmäisellä kierroksella Columbuksen Blue Jacketsin 4-2 ja samoin lukemin monivuotisen peikon Pittsburgh Penguisin. Tampan osalta peli oli Bruins sarjan ensimäisen pelin jälkeen erittäin tiivistä ja maalintekoon löytyi sopivasti leveyttä kolmelta kentältä.

Omasta mielestäni maalivahdit ovat aika tasaset. Holtby vakuutti Pens sarjassa ja Vasilevsky on ollut suht varma kaikissa peleissä. Puolustus menee paperilla Lightningille ja hyökkäyksen kärki on suht tasainen, mutta leveyttä Tampalla on enemmän. Ovie ja kumppanit saavat varmasti match upiksi Pointin ketjun, joka onnistui pimentään Bergeronin vitjan 5vs5 pelissä ensimmäistä peliä lukuunottamatta. Capitalsin kannalta varmaan kaikki toivovat että Bäckström on pelikunnossa, joku Caps fani voi tuosta kirjotella enemmän.

Joka tapauksessa, paineet sarjan voittamiseen ovat Tampalla ja Washington pääsee suht paineitta haastamaan idän ykköstä nyt kun ensimmäistä kertaa pitkään aikaan pääsivät konferenssifinaaleihin.

Ylivoimat ovat molemmilla toimineet varsin hyvin ja niillä tullaan todennäköisesti ratkomaan paljon. Tampalla ei alivoima toiminut Bruinsia vastaan ihan toivotulla tavalla, joten siinä on parantamisen varaa. Tampan alivoima % 74,2 ja Washingtonin 79,1% joten siitä pieni etu Capsille. Molempien maalikeskiarvo per peli on noin 3,5 joten se toivottavasti lupaa maalirikkaita pelejä. Pelinopeus tulee olemaan Lightning etu, johon Capsin on turha lähteä koittaa vastaamaan, vaan enemmänkin koittaa hidastaa peliä. Tampalla on myös pieni etu peleissä, kun Washington on joutunut pelamaan 2 peliä enemmän.

Otteluohjelma:
Game 1 11.5 klo 03:00 Tampassa
Game 2 13.5 klo 03:00 Tampassa
Game 3 15.5 klo 03:00 Washingtonissa
Game 4 17.5 klo 03:00 Washingtonissa

Tarvittaessa
Game 5 19.5 klo 02:15 Tampassa
Game 6 21.5 klo 03:00 Washingtonissa
Game 7 23.5 klo 03:00 Tampassa


Perjantaina siis aloitetaan ja oma veikkaukseni värilaseilla on että Tampa jatkaa samaa sarjaa eli jatkoon voitoin 4-1.
 

Caveman8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Kolme tärkeää asiaa pudotuspeleissä. Hyökkäyksen laaja ratkaisupotentiaali, puolustuksen materiaali ja maalivahtipeli. Jos moket pystyn näkemään jotenkin tasaisena, niin kaksi muuta menee kyl kirkkaasti Lightningille.

Capitalsilla on kuitenkin paljon hyvää sarjaan lähdettäessä. Kotiedun menettäminen ei luulisi haittaavan, koska Caps on pelannut vieraissa pudotuspeleissä kuusi peliä ja voittanut viisi. Altavastaaja, joka pelaa ilman paineita on tälläkin kaudella pystynyt yllättämään (Vegas Golden Knights). Valmentajat ja pelaajat ehkä, mutta hyvin harva muu ei uskonut ennen kauden alkua, että tämä Capitals menee näin pitkälle. Ei edes Caps GM MacLellan. Trotz on mahdollisesti jo tällä tuloksella lunastanut jatkosopimuksen ja jos ei, niin ottajia on nyt muutama enemmän kun ennen kauden alkua.

Pelillisesti tuntuu, että Capsilla ei ole mitään erityistä heikkoutta. Holtby on ollut loistava heti siitä lähtien kun tuli paikkaamaan Grubaueria. Puolustuksen kysymysmerkit Kempny ja Orpik ovat onnistuneet oikein hyvin odotuksiin nähden. Hyökkäyksen nimekkäimmät ovat pelanneet tähtistatuksen veroisesti ja Stephenson ja Vrana ovat yllättäneet positiivisesti. Alivoima on erinomaista ja ylivoima on ottanut juuri sellaisen boostin eteenpäin, kun pleijareissa vaaditaan.

Bäckströmin loukkaantumisen jälkeen Capitals ratkaisi viidennen pelin ja päätti sarjan kuudennessa. Bäckströmistä oli kuva ennen kuudetta peliä, jossa oli hallilla käsi paketissa, joten saa nähdä. Nämä mainitut voitot tulivat myös ilman Wilsonia, joka on nyt pelikieltonsa kärsinyt. Tällä hetkellä loukkaantunut Burakovsky saattaa olla käytettävissä jossain vaiheessa, mutta voi olla tekemistä mahtua pelaamaan. Eli jos Bäckström on ok, niin Caps pääsee parhaalla mahdollisella rosterilla aloittamaan. Puolustuksessa varsinkin on niin kapea materiaali, että se ei kestä yhtäkään loukkaantumista.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Paljon tosiaan riippuu siitä pelaako Bäckström ja missä kunnossa pelaa jos pelaa. Burakovskista ei ole (ainakaan ollut) juuri hyötyä.
Paperilla selkeästi Boltsien sarja mutta toisaalta Caps on pelanut alkumatsien jälkeen vapautuneemmin kuin miesmuistiin.
Joten pelataan ensin.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Ison veden foorumeilla Tampan fanit tuntuu vallanneen melkoinen ylikylä-syndrooma, saa nähdä onko vastaava rantautunut tänne kylmään pohjolaan. Capseilla ei kuulemma ole mitään palaa koska Tampalla on parempi valmentaja, maalivahti, puolustus, hyökkäys, syvyys, fanit, kotietu, GM, liikenneyhteydet, ilmasto ja Capitals nyt käytännössä on muutenkin heikompi kuin tähän mennessä kohdatut eikä sen edes kuuluisi näitä pelejä pelata. Tuurilla voittivat umpisurkean Pensin ja Tortorellan.

Jotenkin sitä ei vaan ite osaa mennä sängyn alle piiloon vaikka tuommoinen allstars nippu tulee meitä kurmoottamaan. Johtunee pitkälti siitä että ollaan aika läheltä päästy näkemään miten vastaavat powerhouse-jengit näissä karkeloissa kyllä kaatuu kun taivaan kappaleet on (epä)kohdillaan. Tämän kauden Tampassa kun on jotenkin hyvin paljon samaa mitä meidän viime vuoden ”varmamestaruus” joukkueessa. Erot ei ole niin suuria (5 voittoa 82 pelin otannalla) etteikö niitä pienellä momentumilla ja onnipompuilla käännetä jos vaan paketti ja maalivahti muuten pitää.

Ennakkosuosikiksi ei silti ole muuta vaihtoehtoa kuin Boltgers.

Mitään paineetonta tilaa Capitalsille en allekirjoita. Pensin voittaminen oli makeaa, muttei mahan täydeltä. Molemmilla joukkueilla on sarjan voitosta sama palkinto tai kesäloman alku. Mutta luulis että vuosikausien puristaminen helpottaa isosti ja peli-ilmeen raikastumisella voi olla yllättäviäkin vaikutuksia.

Tähän sarjaan meidän pitkässä kurimuksessa olleiden kotkafanienkin on kiva hypätä mukaan. Odotukset ei ole totuttuun tapaan pilvissä mutta mahdollisuudet on mihin vaan. Siihen kun otetaan vieraista yks eräpallo matkaan niin päästään ihan tosissaan leikkiin mukaan.

Capitals on näissä pleijareissa ollut kapteenin johdolla sinnikäs ja tiivis nippu. Sitä kautta ne pomputkin on alkaneet osua yllättäen ikuisen häviäjänkin puolelle. Ei muuta kun tulta päin!

Predators-Jets sarjan venyminen seiskaan toi erittäin arvokkaan lisäpäivän huilaamiselle. Meillä on paljon porukkaa puolikuntoisena ja Backstrom etenkin yrittää saada turvotukset pois että saadaan miehelle hanskat käteen ja takasin pyörittämään yksikätisenä yyveetä.

Ai että, alkais jo.
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Tampasta puhutaan kuin suuresta ja mahtavasta punakoneesta, jota kukaan ei pysty kaatamaan. Paperit tällaisissa sarjoissa ei ole ennenkään paljoa painanut, joten ne voi repiä heti kättelyssä.

Capitalsin henkiseen lukkoon löytyi avain todella pitkän etsinnän jälkeen ja nyt on sellainen hurmos päällä, että oksat pois. Viihdyttävä sarja on luvassa ja takuuvarmasti myös pari lyöntiä jää jokaisessa kohtaamisessa välistä, joten nautitaan.

Nyt on mahdollisuus tehdä jotain suurta ja hienoa.

Let’s Go Caps!
 
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, symppis Nashville Predators
Suurin pelko sarjaan lähdettäessä on, että kuinka monta Tampan pelaajaa Wilson ajaa pystyy/kuolleesta kulmasta. Vähintäänkin 2 tai 3 Tampan pelaajan kausi päättyy tässä sarjassa kyseisen herran toimesta.
 

Ralph

Jäsen
Suurin pelko sarjaan lähdettäessä on, että kuinka monta Tampan pelaajaa Wilson ajaa pystyy/kuolleesta kulmasta. Vähintäänkin 2 tai 3 Tampan pelaajan kausi päättyy tässä sarjassa kyseisen herran toimesta.
Tai sitten Wilsonin pelaamisen johdosta kaikkien Lightning pelaajien kausi päättyy tähän sarjaan. Mutta voihan Lightning käskyttää vaikkapa Kucherovin ajamaan Wilson pois peleistä, jos pelottaa.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Washingtonin kannalta itseä huoletta Bäcksin lisäksi se, miten tämä PPG Paints Arenan ihme pystytään käsittelemään. Setä Alexilla oli suu niin messingillä pelin jälkeen, että yksi haaste joukkueelle on oikeasti löytää se raivo ja viha tämän sarjan alkuun. Mikäli Capitalsilla on ollenkaan maha täynnä eiliseltä, niin sarjasta uhkaa tulla pannukakku. Toisaalta kaikki varmasti ymmärtävät, että nyt on viimeisiä hetkiä tavoitella tällä nipulla sitä suurinta, mutta ei se oman psyykkeen käsittely niin yksinkertaista ole.

Onneksi Wilson kehissä ja tuo, toivottavasti sääntöjen puitteissa, fyysisyyttä kentälle. Näyttää toimivan pelotteena faneille jo tässä vaiheessa. Jos sama myös Tampan pelaajien mielessä, niin hyvä tulee.
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, Cogliano, RD
Tai sitten Wilsonin pelaamisen johdosta kaikkien Lightning pelaajien kausi päättyy tähän sarjaan. Mutta voihan Lightning käskyttää vaikkapa Kucherovin ajamaan Wilson pois peleistä, jos pelottaa.
Stamkos tai Kucherov vahvoilla, pääosumia jo edellisiltä kierroksilla. Erolla että niistä ei pelikieltoa tuomittu.
Itse sarjan veikkaukseen, toivottavasti tulisi isomaalinen ja täysi 7 ottelun sarja, jossa veskarit ja isot johdot sulaa. Viihdettä kansalle.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Onhan Tampa ennakkosuosikki lähes kaikilla mittareilla, mutta mihinkään ylikävelyyn en todellakaan jaksa uskoa. Pens-sarjassa näkyi Pensin raskaat kaudet alla, mutta oikeasti myös Caps pelasi hemmetin laadukasta lätkää. Caps lähti omista todella hyvin syöttelemällä pois lähes läpi koko sarjan ja paine oli todellista myrkkyä (ainakin Pensille). Holtby pelasi maalillaan todella hyvin, helppoja ei taakse mennyt.

Tampa ei ole kohdannut vielä oikeastaan mitään ongelmia kauden aikana vaan homma on toiminut jatkuvasti. Runkosarjan lopussa vähän jalka pois kaasulta, mutta muuten ei mitään ja tämä vähän mietityttää, että mitä jos Caps sattuisikin vaikka viemään pari alkuun? Löytyisikö joukkueesta sitä luonnetta sitten kun muuten kaikki on mennyt tähän asti kuin satukirjassa?

No joo uskon kuitenkin vahvasti Tampaan, 4-2 eikä Ovie ja Caps voita Stanley Cupia taaskaan. Mielenkiintoinen sarja kuitenkin tulossa ja on mielenkiintoista nähdä miten Capsiin vaikutti tuo mörön peittoaminen, tullaanko sieltä kunnon hurmoksessa Tampan kimppuun vai näkyykö jonkinlainen ulospuhallus joukkueessa.
 
Tampa on suosikki tässä sarjassa, ansaitusti. Kuitenkin Tampankin peli on jättänyt kysymysmerkkejä, jopa isoja sellaisia. Heidän puolustaminen ei ole ollut kovin laadukasta. Eikä se maalivahti siellä ole mitään ihmeitä esittänyt. Usein jopa aika haparoivaa. Kun vastaan tulee joukkue, joka testaa noita kunnolla, nähdään, mitä Tampa tekee. Boston ei kyennyt siihen kuin yhdellä kentällä. Devils ei kyennyt siihen. Se ongelma on siellä välkkynyt silti samaan tapaan kuin runkosarjan lopulla. Voi olla, ettei se ole niin iso, etteikö Tampa voittaisi silti mestaruutta. Voi olla, ettei sitä kukaan edes kunnolla testaa, mutta vahva on usko, että jos Caps ei siihen pysty, niin viimeistään finaalissa se testataan kunnolla.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Ihan hölynpölyä muutenkin, että tässä olisi joku iso tasoero kyseessä. Puhutaan kuitenkin vain muutamien prosenttien edusta.

Löytyisikö joukkueesta sitä luonnetta sitten kun muuten kaikki on mennyt tähän asti kuin satukirjassa?

Löytyy. Nämä huonot ekat kotipelit tuntuu olevan muutenkin meidän bravuuri, mutta aina on palattu tasolle ja Detroitia vastaan noustiin sillan alta ylös ottammalla kaksi voittoa putkeen. Tampa on myös ollut aina todella kova kuolemanpeleissä ja esim. sitä tappiota Pensiä vastaan voi kanssa jossitella vaikka kuinka. ;) Kuitenkin sekin oli hyvä vieraspeli.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Heidän puolustaminen ei ole ollut kovin laadukasta.

Itse en taas ikinä ole ollut näin luottavainen puolustukseen. Todella tiivistä joukkuepuolustusta ja ainut heikkous toistaiseksi ollut tuo alivoima. Nyt ei edes olla vastustajia päästetty jatkuvasti läpiajoihin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tampa on myös ollut aina todella kova kuolemanpeleissä ja esim. sitä tappiota Pensiä vastaan voi kanssa jossitella vaikka kuinka. ;)

Häviäjät joutuvat tai voivat jossitella, voittajien ei semmoiseen tarvitse ryhtyä.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Häviäjät joutuvat tai voivat jossitella, voittajien ei semmoiseen tarvitse ryhtyä.

En tiedä tarviiko tähän vielä erikseen vastata, mutta pointti oli siinä että tuokin oli hyvä vieraspeli ratkaisevassa ottelussa ja paremmalla onnella siitäkin olisi voitto tullut.
 

aatelisode

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Skellefteå, Capitals, Erik Karlsson
Ohhoh! Tällaisella otsikolla varustettuun ketjuun ei olekaan tullut juuri kirjoiteltua, noh kerrankos sitä! Tämän kevään Capitalsissa on tapahtunut jonkinlainen henkinen kasvaminen verrattuna aikaisemiin vuosiin. Tänä keväänä on tapahtunut monia sellaisia asioita, joita aikaisempina vuosina ei ole. Columbus-sarjan pari kotitappiota heti kärkeen ja sieltä neljän voiton suora ja Pittsburghia vastaan kaikkien demonien voittaminen. Etenkin tuo vitospelin kääntö kolmannessa erässä oli jotain sellaista, mitä ei aikaisemmin ole nähty. Kutospelissäkään ei jumiuduttu pompulla tulleeseen tasoitukseen ainakaan kovin pahasti. Alakentät ovat toimineet erittäin hyvin tähän mennessä ja esim. Lars Eller on ollut mahtava. Samoin viimeisessä Pens-sarjan pelissä ollut nelosvitja oli todella hyvä.

Tampa on pelannut aivan erilaisella sykkeellä kuin runkosarjan lopussa. Tämä oli mielestäni varsin odotettavaa jo kun katsoo tuota rosteria. Edget menee sekä hyökkäyksessä, että puolustuksessa Tampan suuntaan, mutta veskapuolella antaisin edun tällä hetkellä täsmälleen oikeaan aikaan henkiin heränneelle Holtbylle. Tämä onkin se kohta, joka voi sarjaa kääntää Capitalsin suuntaan. Kahdesta ensimmäisestä pelistä olisi suotavaa saada ainakin yksi voitto, sillä en usko Tampan tyrivän 2-0 johtoaan.

Toivottavasti Bäckström on pelikunnossa, tuskin enää tämän kauden aikana on 100 prosenttisessa kunnossa, mutta kukapa tuolla olisi. Tom Wilsonin paluu on myös todella iso tekijä. Pystyy hämmentämään kirjaimellisesti monella tavalla ja ei ole pelaajanakaan täysin toivoton. Kunhan vaan taklaisi puhtaasti ja toisaalta ei sitten kärsisi kovin paljoa maineestaan (heh..). Joka tapauksessa tässä sarjassa on muutenkin vain voitettavaa. Toivottavasti maha ei tullut täyteen tuosta toisen kierroksen, kieltämättä, uskomattoman helpottavasta sarjavoitosta.

Järki sanoo, että Tampa in 6, mutta sydän Caps in 7.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
En tiedä tarviiko tähän vielä erikseen vastata, mutta pointti oli siinä että tuokin oli hyvä vieraspeli ratkaisevassa ottelussa ja paremmalla onnella siitäkin olisi voitto tullut.

Ymmärsin kyllä. Mielestäni Tampalle ei vain vielä tänä vuonna ole tuommoisia tiukkoja tilanteita ollut, 4-1 sarjavoitot ovat suhteellisen tylyä luettavaa ja joukkue ei ole vielä joutunut kiperiin tilanteisiin. Voi olla ettei se joudukaan ja jos joutuu niin mielenkiintoista nähdä miten siitä selviää.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Katsoitko yhtään peliä Boston-sarjasta? Tampan puolustus oli melkoista timanttia ensimmäisen pelin jälkeen.

Näin itse kaikki matsit tuosta sarjasta ja jotenkin mulle jäi fiilis, että tuota Tampan puolustusta ei testattu oikein kunnolla pl. NHL:n parhaan ykkösketjun toimesta. DeBrusk esimerkiksi oli täysin varjo Leafs-sarjasta, Krejciltä ei apuja oikein tullut ja en tiedä, jäi vähän semmonen pelityylillinen vajavaisuus Bruinsin hyökkäyspelaamisesta omiin aivolokeroihin.

Toki Tampan hyvyyttäkin, mutta Bäckströmillä varustettu Capitals on mielestäni astetta parempi ja nopeampi joukkue hyökkäämään kuin Bruins. Mielestäni Bruins pelasi todella organisoitua hyökkäyspeliä ja en sitten tiedä onko se toimivaa nykylätkässä. Muistutti vähän Blackhawksia tältä kaudelta, paremmalla kärkiosaamisella.

Toivottavasti Bäckström olisi kunnossa. Kuznetsov pelaa Ovechkinin kanssa jäätävää kevättä, mutta nyt puuttuu se 1-2 punch.

Ovielle kruunu, edelleen vaikea uskoa, että sitä toivon.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Näin itse kaikki matsit tuosta sarjasta ja jotenkin mulle jäi fiilis, että tuota Tampan puolustusta ei testattu oikein kunnolla pl. NHL:n parhaan ykkösketjun toimesta. DeBrusk esimerkiksi oli täysin varjo Leafs-sarjasta, Krejciltä ei apuja oikein tullut ja en tiedä, jäi vähän semmonen pelityylillinen vajavaisuus Bruinsin hyökkäyspelaamisesta omiin aivolokeroihin.

Toki Tampan hyvyyttäkin, mutta Bäckströmillä varustettu Capitals on mielestäni astetta parempi ja nopeampi joukkue hyökkäämään kuin Bruins. Mielestäni Bruins pelasi todella organisoitua hyökkäyspeliä ja en sitten tiedä onko se toimivaa nykylätkässä. Muistutti vähän Blackhawksia tältä kaudelta, paremmalla kärkiosaamisella.

Siis toki näinkin, Bruinsin secondary scoring oli täysin olematonta, mutta ei yksi liigan parhaista ketjuistakaan 5vs5 pelissä paljoa A-luokan tontteja saanut luotua, oli siellä kentällä sitten Tampalta keitä tahansa. Joutuu Tampa kovempaan testiin tosiaan (tervettä) Capsia vastaan, mutta en näe puolustusta mitenkään ongelmana.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Bäckström sivussa treeneistä, side kädessä. Wilson palannut ykköseen, Stephenson siirtyi kolmoseen. Bura myös treeneissä, mutta vielä kontaktikiellossa, muuten luistelu + mailankäyttön normin näköistä.

Bura ja Bäcks reissaa jengin mukana kuitenkin Tampaan. Tämä nyt ei tietenkään tarkoita vielä mitään vaan voi yhtälailla olla joukkuehengen kohotusta/Trotzin bluffia.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Bolts on osapuilleen kaikkien ennakkosuosikki tässä parissa, mutta näkisin, että maalivahtipeli voi hyvinkin kääntää sarjan Capsille. Holtbylla on ollut tällä kaudelle vaikeuksiakin, mutta parhaimmillaan hän on eliittikassari, topkolmonen, ihan siellä Pricen ja Lunkan kannassa.

Ja onhan Capsilla hyökkäksessä talenttia tehdä paikoista maaleja, vaikka Bolts otteluita pääsääntöisesti veisikin.

Seiskaan menee. Potentiaalia ikimuistoiselle sarjalle: on.
 

Ferris

Jäsen
Capseilla on menestymisen mahdollisuudet, jos Holtby jatkaa Pens-sarjan tasolla ja erikoistilannepelaaminen pysyy Capseilla aikaisemalla tasolla. Se on se osasto, jossa ollaan Tampaa edellä ja joka pitäisi pystyä hyödyntämään. Toisaalta Caps on istunut eniten kakkosia jäähypenkillä eikä tämä varmaankaan tule muuttumaan alkavassa sarjassa, kun Tampalla vauhtia riittää aikaisempia joukkueita enemmän. Jatkoonpääsyn kannalta olisi kuitenkin olennaista pysytellä mahdollisimman paljon boxista poissa ja rankoa Tampan jäähyistä kovalla prosentilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös