Vegas Golden Knights 2017–2018

  • 463 663
  • 1 268

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
81/82 Öljy vs. Vegas

Subban jatkoi maalissa. Rosteria oli myllätty jälleen rutkasti. Perron ja Marchessault eivät ole edes vieraskiertueella mukana, vaan kotona Vegasissa. Ykkönen jatkoi samassa muotissa kuin Vancouveria vastaan, mutta kakkoseen palasi Haula ja Eakin huilasi. Kolmonen oli muodossa Nosek-Lindberg-Reaves ja nelonen Carrier-Bellemare-Carpenter. Puolustuksessa Schmidt lepäsi ja Whitecloud teki NHL-debyyttinsä McNabbin rinnalla.

Debytantin ensimmäinen vaihto oli vielä tunnusteleva, sillä kiekkoskosketuksia ei tullut, mutta omassa päässä hän piti miehensä merkattuna maalin edessä tunnollisesti. Ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana vierailla oli pari hyvää paikkaa. Ensin Karlsson ajoi vasemmalta kaistalta kohti maalia, mutta veivatessaan itsensä keskemmälle veto karkasi maalin ohi. Carrier ajoi vielä vauhdikkaammin samalta puolelta maalille, mutta veto jäi piippuun. Oilers iski puolestaan erän ainoan maalin avauskympillä, kun Theodore-Engelland pari nukahti yllättäen omissa. McDavid syötti viivan tuntumasta vasemmalle kulmalle, josta pelattiin lätty RNH:lle maalin eteen ja tämä sai viimeistellä helpon maalin, kun Theodore seikkaili jossain ja Engelland ei saanut syöttöä poikki. Maalin jälkeen kesti aikaan 11:30 ennen kuin Vegas sai luotua kunnon paikan. Tuch pääsi laukomaan keskeltä ykkösketjun pyörityksen päätteeksi, mutta veto karkasi ohi vasemmalta. Heti perään Subban otti toisessa päässä tuplatorjunnan mm. Draisaitlin yrittäessä maalia. Vitonen ennen loppua Kassian ohjasi maalin edestä Cammallerin passin käsittämättömästi vielä ohi takakulman. Senkin jälkeen Oilersilla oli vielä pari paikkaa erässä, mutta Subban piti Vegasia pystyssä varsinkin jälkimmäisellä kympillä, jolloin vierasjoukkue ei juurikaan päässyt kontrolloidusti keskialueen yli kuin muutaman kerran. Talbot pääsi siksi melko helpolla. Laukaukset kirjattiin kuitenkin Vegasille maalia kohti 9-8, en tiedä miksi Subbanilla oli muka noin vähän torjuntoja, koska tuntui siltä, että niitä olisi pitänyt olla enemmän Talbotiin verrattuna. Kotijoukkue kuitenkin ansaitusti tauolle johdossa.

Toisen erän alkuun syntyi tasoitus, kun Bellemare voitti aloituksen ja sitoi sen jälkeen oman miehensä, jolloin McNabbille avautui tila nousta viivasta maalille asti oikeasta laidasta ja hän viimeistelikin kliinisesti tolpan kautta kiekon sisään ohi maskissa olleen Talbotin. Pirri jatkoi maalitehtailuaan viiden minuutin kohdalla, kun Tuch riisti sinisellä kiekon ja siitä avautui 2v1-hyökkäys. Pirri teki oman ratkaisun vasemmalta ja ampui kiekon kainalosta sisään Benningin katsellessä vieressä. Hieno nähdä Pirrin onnistuvan, pidin hänestä aikoinaan Floridassa kovasti. Gallant tiesi mitä halusi, kun Pirri treidattiin Vegasiin syksyllä vai milloin nyt olikaan. Tuon toisen maalin jälkeen neppailtiin viitisen minuuttia melko tasaisesti, kummallakaan ei ollut mitään huippupaikkoja.

Erän puolivälissä Carrier otti jäähyn ja Edmonton sai miesylivoiman. Ylivoimalla Draisailt pääsi kokeilemaan vasemmalta puolelta kohti etukulmaa tuloksetta. Melkoista pakkopullaahan tämän pelin katsominen oli, koska kummallakaan ei ollut panosta, mutta Whitecloudin debyytti sentään toi jotain mielenkiintoa. Siltikään en toki jaksanut keskittyä ihan niin hyvin raportoimaan kuin muita pelejä. Viisi minuuttia ennen erän päätöstä Benning kiinnipiti itsensä boksin puolelle. Toinen viisikko oli muodossa Theodore-Karlsson-Pirri-Tuch-Carpenter ja toinen olisi ollut Miller-Haula-Neal-Tatar-Lindberg, jos se olisi saanut enemmän peliaikaa kuin viimeiset 20 sekuntia ylivoimasta, jolla Pirri laukoi pari kertaa tuloksetta oikealta puolelta. Theodorella oli myös pari paikkaa viivasta, mutta laukaukset pomppivat ohitse. Viimeisellä minuutilla Cammalleri lätytti vasemmalta puolelta Larssonin vapaaksi painottomalta puolelta, mutta Subban tuli vastaan ja peitti kulmat, joten tauolle mentiin 1-2 tilanteessa.

Oilers tasoitti päätöserän alussa, kun Caggiula toi kiekon vauhdilla alueelle, pyörähti kulmasta kohti viivaa ja syötti Stromelle taakse, joka puolestaan syötti vielä Benningille toiseen aaltoon ja tämä harhautti Lindbergin sekä laukoi sen jälkeen Subbanin paketin läpi kiekon maaliin keskeltä. Kolmen minuutin kohdalla McDavid olisi päässyt laukomaan vapaasti läheltä, mutta Merrill koukki jäähyn. Nosek-Bellemare-Engelland-McNabb nelikko kyykki melko kauan, mutta selvisi, vaikka Caggiula laukoi keskeltä ohi reboundista. Vegasin hyökkäyspeli oli olematonta avauskympillä, poissaolot näkyivät. Kahdeksan minuutin kohdalla Puljujärvi lätytti maalin eteen Draisaitlille, mutta Subban otti upean patjatorjunnan. Seuraavaksi McDavid spurttasi oikeasta laidasta maalille helposti ohi Engellandin, joka joutui ottamaan jäähyn. Karmea ero jalkanopeudessa. Alivoimalla Bellemare katkaisi Karhun eli Bearin syötön, mutta ei päässyt läpi, joten hän laukoi vain läheltä siniviivaa ja sen vedon Talbot torjui. Seuraavasta vastaiskusta Carpenter puolestaan kilautti tolppaan vasemmasta laidasta ja käännön jälkeen Oilers iski johtomaalin hyödyntäen ylivoimansa, kun McDavid tökkäsi kiekon McNabbin lavasta maalin takaa maalin eteen ja Cammalleri viimeisteli salamannopeasti längistä. Löysää pelaamista Braydenilta, kun olisi pitänyt purkaa.

Seitsemän minuuttia ennen loppua Taavin poikkisyöttö löysi Rattien lavan ja tämä viimeisteli takakulmaan. Theodorelle miinusta, kun hän ei saanut kiekkoa haltuunsa laidassa ja siten purettua, vaan Jeesus ryösti kiekon ja loppu oli historiaa. Vierasjoukkue kavensi kuitenkin pian, kun Theodore paikkasi edellistä maalia katkaisemalla Karhun avauksen rohkeasti pinchaamalla ja sen jälkeen hän kiersi maalin taakse syöttäen sieltä maalin eteen Lindbergille ja tämä viimeisteli takakulmaan, kun aikaa oli tähdätä. Kolme minuuttia ennen loppua McDavid laukoi tulisesti Merrillin jaloista 1v1-tilanteessa, mutta veto osui vain rautoihin. Peliä oli jäljellä 1:48, kun Russell toimitti kiekon rystyltä maaliin nousunsa päätteeksi, mutta samassa Puljujärvi sai jäähyn, kun kiekoton Neal kaatui, mutta hidastuksen perusteella kaiketi Merrillin maila oli se, joka kaatoi Nealin ja oikeusmurha tapahtui. Vegas otti maalivahdin pois ja maalia hakivat Theodore, Miller, Karlsson, Haula, Neal ja Tuch. Oilers purki monta kertaa ja voitti lopulta 4-3, vaikka Pirrillä oli vielä viime hetkillä pari puolittaista paikkaa. Oikea joukkue joka tapauksessa nappasi pisteet tästä pelistä, sen verran enemmän kotijoukkueella oli laatupaikkoja.

Subban oli hyvä, vaikka neljä meni omiin. Puolustajista Whitecloud oli debyytissään ihan OK. Raamit ovat kunnossa, mutta ketteryydessä on parannettavaa. Tehotilastoon kirjattiin komea lukema +3 ja hänen parilleen McNabille +2. Kakkospari oli eniten ongelmissa eli Theodore-Engelland, joka ei yllätä. Hyökkääjistä Haulan ketju jäi miinukselle, johon ei voi olla tyytyväinen. Tatar oli todella näkymätön ja hudilta hänen hankinta näyttää valitettavasti. Ykkösketjusta Pirri ja Tuch olivat mainioita, Karlsson ei ihan samassa liekissä ollut kuin viime peleissä. Alaketjuista sitten Lindberg ja nelosketju olivat parhaat yksilöt. Reaves ja Nosek olivat vähän vaisumpia.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
82/82 Flames vs. Golden Knights

Runkosarja huipentui vierailuun Calgaryssa. Maalissa aloitti Fleury. Marchessault olikin kaivettu jostain mukaan reissuun ja hän pelasi ykkösessä, johon palasi myös pitkän breikin jälkeen Smith. Kakkosessa olivat Neal ja Tatar kera Haulan, kolmonen oli Carpenter-Eakin-Tuch ja nelosessa Bellemare ja Nosek lepäsivät, kun vitja oli muodossa Reaves-Lindberg-Carrier. Puolustuksessa pelasivat McNabb-Miller, Theodore-Engelland ja Hunt-Merrill.

Alku oli ihan hyvä, Marchessault pääsi läpi, mutta viimeistely-yritys längistä epäonnistui. Ensimmäiset neljä minuuttia vierasjoukkue oli lievästi jopa pelin päällä, mutta sitten Merrill menetti omalla alueella kiekon Ferlandille, joka riiston jälkeen syötti oikeasta laidasta takatolpalle ja Juhani Jääkiekko puttasi sisään, kun Hunt ei kyennyt saamaan syöttöä katki. Flames iski heti aloituksesta täysin identtisen maalin. Haula voitti aloituksen McNabbille, joka syötti laitaa ylös Tatarille, mutta tämä menetti kiekon ja sen jälkeen Gaudreau ohitti McNabbin ja syötti Jankowskille takatolpalle ohi Millerin lavan. Hetkeä myöhemmin vielä Tuch antoi poikittaista mailaa päädyssä ja Flames sai ylivoiman, joka ehti juuri loppua, kun Jankowski iski illan toisensa. Brouwer antoi poikkisyötön neliön läpi, Shore pomputti kiekon maalin kulmalle syvyyteen, josta Jankowski onnistui kääntämään sen sisään nollakulmasta Fleuryn hörpätessä kiekon varusteidensa kautta sisään. Karmea kolmiminuuttinen vieraille, jonka aikana Flames kuritti kolmesti. Giordano puolestaan otti jäähyn huitomisesta hieman ennen erän puoliväliä ja Vegas sai ylivoimatilaisuuden. Kakkosviisikko oli palannut tuttuun muotoon ykkösketju+Tuch+Theodore. Ykkösviisikko oli kakkosketju+Hunt-Miller. Ylivoimalla Vegas ei saanut juuri mitään aikaan, Marchessault kokeili kerran viivasta, kun maskia oli jonkin verran, mutta sekin veto pomppi kulmaan torjunnasta.

Jälkimmäisellä kympillä noin 12 minuutin pelin jälkeen Eakin pääsi laukomaan oikealta puolelta päätypelin jälkeen, mutta Gillies ehti liukumaan eteen. Haulan vitja sai kuutisen minuuttia ennen loppua luotua paikan Tatarille keskelle suoraan luisteluun, mutta tämä paukutti ohi puolustajan jaloista. Seuraavaksi Lindberg komennettiin boksiin korkeasta mailasta. McNabb pelasi Engellandin parina alivoimaa. Hyökkääjät olivat aluksi Eakin ja Carpenter. Toinen AV-nelikko oli Miller-Theodore-Karlsson-Smith. Alivoima oli huomattavasti parempi kuin ensimmäinen ja Flames ei saanut rauhoitettua kuviota. Tauolle mentiin lopulta 3-0 tilanteessa Flamesin vietyä laukauksien oltua tasan 6-6. Tasaviisikoin ei suurta hätää ollut, mutta henkilökohtaiset virheet maksoivat kolme maalia.

Toisen erän avausminuutilla kolmosketju kavensi, kun Eakin hävisi oman pään aloituksen, mutta riisti jatkotilanteessa kiekon siniviivalla Gaudreaun harhasyötöstä ja polki karkuun viimeistellen suoralla laukauksella kiekon maaliin kauden 11. osumallaan. Samalla toinen päätuomareista poistui koppiin ja peliä jatkettiin yhdellä tuomarilla. Vegas sai pian ylivoiman, kun Stajan esti kiekotonta Nealia. Floridan pojat loivat pari kohtalaista paikkaa, mutta Gillies torjui esim. Marchessaultin rannarin vasemmasta siivestä vaivatta. Rangaistuksen jälkeen miekkailtiin melko tasaväkisesti, ehkä kotijoukkue oli hivenen enemmän kiekossa hyökkäysalueellaan, mutta avauskympin paras paikka tuli kuitenkin Reavesille, joka pääsi laukomaan slotista McNabbin laukauksen paluukiekosta kohti yläkulmaa, mutta Gillies venytti räpylänsä eteen. Hyvä vaihto kuitenkin nelosvitjalta ja kulmarallin päätteeksi kiekko saatiin viivaan ja sitä kautta luotua maalipaikka.

Flames lisäsi johtoaan ajassa 30:27, kun ykkösketju ei saanut purettua kiekkoa viivalaukauksen jälkeen, vaan Karlsson taisi hävitä kamppailun ja sen jälkeen Lazar käänsi kiekon oikealle kulmalle Stajanille, joka vielä namutteli takaisin toiselle puolelle ja Hathaway puttasi kiekon sisään vapaasti. Lisää seurasi alle kahden minuutin päästä, kun Flames riisti omalla alueellaan kiekon ja lähti vastaiskuun kahdella yhtä vastaan. Backlund haki omaa ratkaisua ensin vasemmalta puolelta, mutta ajautui liian pieneen kulmaan. Hän kuitenkin tökkäsi kiekon maalin eteen Foolle ja tämä viimeisteli jäitä pitkin ohi Fleuryn. Miinusta Millerille, joka oli pinchannut liian syvälle. Tatar ja Neal olisivat toki voineet polkea alas kovemmin auttamaan. Neljä minuuttia ennen erän loppua Giordano esti kiekottoman Carrierin läpimenon laidasta jäähynarvoisesti. Ylivoima ei vieläkään tuonut tulosta, vaan Jankowski iski alivoimalla kuudennen maalin isännille. Hän kuljetti ensin kiekon kulmaan riiston jälkeen ja heitti sen sieltä maalille. Fleury palautti kiekon epähuomiossa peliin suoraan takaisin Jankowskin lapaan ja tällä oli helppo työ täydentää hattutemppunsa. Sitä ennen Nealilla oli paikka maalin edessä parikin kertaa runtata kiekko sisään, mutta eipä uponnut. Toisen erän alkuun lukemat olivat 6-1.

Viimeinen erä oli niin kaameaa läpsyttelyä, että siitä on turha kirjoittaa sen enempää. Jankowski teki illan neljännen maalinsa erän alussa ylivoimalla, kun Smith istui toisen erän lopussa saamaansa kampitusjäähyä. Haula hävisi laidassa kamppailun nimenomaan Jankowskille, joka pelasi viivaan, josta se kierrätettiin slottiin Brouwerille ja Jankowski nosti rystyltä irtokiekon sisään. Gallant sekoitti melko paljon ketjuja ja muun muassa Haula pelasi yhdessä Tuchin ja Carpenterin kanssa sekä Reaves ja Lindberg yhdessä Tatarin kera, mutta intensiteetti puuttui molemmilta joukkueilta, kun peli oli jo ratkennut. Flames laukoi hivenen enemmän vieden laukaukset nimiinsä 13-7. Fleurykin vaihdettiin tauolla pois ja Subban pelasi viimeisen 20-minuuttisen.

Kehut oikeastaan vain Eakinin ketjulle, joka värkkäsi ainoan maalin. Nelonen oli myös ihan OK eikä jäänyt miinukselle. Reaves olisi voinut tehdä maalin toisessa erässä, jolloin peli olisi voinut olla erilainen. Haulan ketjulle merkittiin tehotilastoon viittä ja neljää pakkaslukemaa, joten se epäonnistui karusti. Onneksi Perronin pitäisi palata rosteriin pudotuspeleihin ja Tatarin saa heivattua veks. Puolustajista en keksi yhtään onnistujaa, sillä kaikki jäivät miinukselle, koska huolimattomuusvirheitä tuli paljon ja fokus ei ollut tapissa. Toisaalta hyvä että se ohipeli tuli nyt eikä sitten Kingsiä vastaan.

Pudotuspeleissä tulee tosiaan vastaan Los Angeles Kings, jota vastaan ottelut runkosarjassa olivat todella viihdyttäviä. Jos olisi pitänyt joku vastustaja kolmikosta ANA-SJS-LAK valita, olisin valinnut juurikin Losin. Unelmarosterini heitä vastaan olisi:

Marchessault - Karlsson - Smith
Perron - Haula - Neal
Carpenter - Eakin - Tuch
Nosek - Bellemare - Carrier

Schmidt - McNabb
Theodore - Miller
Sbisa - Engelland

Pelkään kuitenkin, että Tatar pidetään väkisin rosterissa palkkapussin takia. Theodoren ja Engellandin erottaisin myös, koska Sbisa kaiketi palaa peleille, mutta veikkaan silti Gallantin peluuttavan heitä yhdessä, jolloin kokoonpano lienee realistisemmin ajateltuna:

Marchessault - Karlsson - Smith
Perron - Haula - Neal
Tatar - Eakin - Tuch
Nosek - Bellemare - Carpenter/Carrier/Reaves
+ Lindberg

Schmidt - McNabb
Theodore - Engelland
Sbisa/Merrill/Hunt - Miller

E: Laitetaan nyt vielä todennäköiset erikoistilannekoostumukset esille.
AV: Sbisa, Engelland, Schmidt, McNabb. Nosek-Bellemare, Karlsson-Smith, Eakin-Carpenter.
YV: Miller-Neal-Perron-Haula-Tatar/Carpenter/Hunt, Theodore-Smith-Marchessault-Karlsson-Tuch.
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Marchessault - Karlsson - Smith
Perron - Haula - Neal
Tatar - Eakin - Tuch
Nosek - Bellemare - Carpenter/Carrier/Reaves
+ Lindberg

Schmidt - McNabb
Theodore - Engelland
Sbisa/Merrill/Hunt - Miller
Harjoitusten perusteella Perron ja Sbisa eivät ole vielä pelikunnossa. Tuch pelannee Haulan ja Nealin kanssa kakkosessa ja Carpenter hänen paikallaan kolmosessa Tatarin ja Eakinin kanssa. Nelosketju on siinä muodossa kuin syksyllä alun alkaen eli Nosek-Bellemare-Carrier, joten Reaves ja Lindberg ovat ylimääräiset hyökkääjät. Puolustuksessa Sbisakaan ei liene vielä rosterissa, vaan Merrill on pelannut Millerin parina.[/QUOTE]
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
1/7 Vegas Golden Knights vs. Los Angeles Kings

Fleury aloitti maalissa. Perron ja Sbisa olivat tosiaan vielä sivussa rosterista, joten kokoonpano organisaation historian ensimmäisessä pudotuspeliottelussa oli seuraavanlainen:
Marchessault - Karlsson - Smith
Tuch - Haula - Neal
Tatar - Eakin - Carpenter
Nosek - Bellemare - Carrier

Schmidt - McNabb
Theodore - Engelland
Merrill - Miller

Fleury
Subban

1. erä
Ottelu alkoi kotijoukkueelta vahvasti, kun jo avausvaihdossa Marchessault tarjosi kulmasta ristiin keskelle Schmidtille, mutta tämä paukutti ranteella päätypleksiin. Jokainen vitja sai alussa paineen vieraiden päätyyn ja energinen alku konkretisoitui ajassa 3:23, kun nelosketjun ensimmäisessä vaihdossa Carrier jakoi painavan niitin laidassa, jotta paine pysyi alueella. Nosek nappasi irtokiekon ja kiersi maalin Martinez selässään. Sen jälkeen tsekki antoi kulmasta kiekon ristiin viivaan Theodorelle, jonka matala rannelaukaus livahti takakulmaan maskin läpi. Syksyllä Nosek teki hallin ensimmäisen virallisen maalin runkosarjaottelussa ja nyt hän toimi syöttäjänä Theodorelle, joka merkkautti itsensä historian kirjoihin. Minuutti myöhemmin Schmidt kompuroi oman maalin takana ja syöttö epäonnistui, joten McNabb joutui kamppaamaan Toffolin maalin edessä, jottei tämä päässyt laukomaan. Ylivoimalla Martinez laukoi kertaalleen keskeltä viivasta, mutta muutoin paikkoja ei juurikaan ollut, vaan alivoima toimi ihan kivasti. Muutama Kopitarin yritys oikealta puolelta jäi blokkiin. Tutut miehet pelasivat alivoimaa eli Engelland pakitti yhdessä McNabbin kanssa ja Miller Schmidtin. Hyökkääjäparit olivat Nosek-Bellemare, Karlsson-Smith ja Eakin-Carpenter eli niissä ei ollut mitään yllättävää.

Avausmaalin jälkeen Vegas pelasi kaikkinensa yli kuusi minuuttia saamatta laukaustakaan kohti maalia, kunnes puolivälissä erää Miller nousi vauhdilla omista ja pääsi laukomaan slotista puolustajien jaloista, mutta Quick oli hereillä. Yhdessä kohdin Doughty sai osumaa kantapäähän Marchessaultin mailasta vihellyksen jälkeen, sekin pitää mainita tästä erästä. Kings ei juurikaan kiekottelemalla tullut keskialueen läpi, vaan pyrki alusta asti dumppaamaan kiekon päätyyn ja voittamaan kamppailut siellä. Se taktiikka toimikin ihan hyvin. Seitsemän minuuttia ennen erän loppua sitten Karlsson rimpuili maalin takana ja Carter joutui jäähylle kiinnipitämisestä. Tilannetta edelsi nelosketjun päätypeli, joka väsytti Kings-viisikon. Ylivoimalla kesti minuutin verran saada kuvio kuntoon, mutta sitten alkoi tapahtua. Theodore levitti kahdesti vasemmalta puolelta oikeaan siipeen Karlssonille. Ensimmäinen yritys pysähtyi tolppaan. Kakkosylivoimaviisikko oli ennallaan eli muodossa Theodore-Karlsson-Marchessault-Smith-Tuch, mutta Haulan viisikossa pelasivat hänen, Nealin ja Millerin lisäksi Schmidt ja Tatar eli tätä ylivoimaa operoitiin tutusti kahdella puolustajalla.

Kotijoukkueen ylivoiman jälkeen oli jälleen vieraiden vuoro kokeilla miesylivoimalla, kun Nosek ajoi Toffolia selkään tämän nostaessa kiekon ulos alueelta laidan kautta. Fleury pysyi muurina ja torjui pari laukausta lähietäisyydeltä. Muun muassa Toffoli pääsi kokeilemaan oikealta kaarelta tuloksetta. Ennen kaikkea Fleury oli tarpeeksi vastassa ja peitti kulmat. Ykkösylivoima Phaneuf-Doughty-Kopitar-Carter-Brown on silti pirullisen hankala pidettävä. Kingsin YV oli siis tulokseton ja loppuerän kohokohta oli Tuchin luistimen terän irtoaminen hänen taklatessaan Doughtya, jonka jälkeen Alex konttasi vaihtoon. Taklauksia nähtiin jo avauserässä reilusti, ne olivat jossakin kohdin 15-25 Kingsin hyväksi. Laukaukset maalia kohti puolestaan kirjattiin 8-12. Erä oli kuitenkin vieraiden niukasti, koska Vegas oli hyvä vain ensimmäiset neljä minuuttia, jonka jälkeen Kings sai painetta kiitettävästi päätyyn ja voitettua siellä kamppailuja. Carrier jäi mieleen Vegasista hänen taklattuaan useasti Doughtya ja Fleuryn ansiosta tietysti pääsimme tauolle johdossa.

2. erä
Toinen erä alkoi kakkosketjun terävällä vaihdolla. Tuch pääsi kokeilemaan oikealta b-pisteeltä, mutta veto meni päin Quickia. Theodore toimitti myös samassa vaihdossa kiekon kertaalleen viivasta maalille päätypelin jälkeen. Sen jälkeen Kingsin nelosketju loi paikan, kun Lewis ampui keskeltä ja Thompson oli päätyreboundissa maalin kulmalla, mutta Fleury oli hereillä. Vihellyksen jälkeen painittiin. Kolmen ja puolen minuutin kohdalla puolestaan pienen pomputtelun jälkeen Smith ylitti sinisen Karlssonin jätöstä ja laukoi puolustajan jaloista vasemmalta puolelta Quickin varusteisiin. Minuutti myöhemmin Vegasin omalla sinisellä Nealin tikku jäi Kempen luistimiin ja seurauksena oli kaato sekä jäähy. Alivoiman alkuun kotijoukkue sai 2v1-hyökkäyksen, kun Engelland meni irtokiekolle, nosti jalalla pois alueelta ja levitti Nosekille, jonka oma ratkaisu päätyi kilven kautta päätyverkkoon. Ylivoiman paras paikka tuli Brownille, kun Doughty laukoi slotista nousunsa päätteeksi ohi maalin ja kiekko kimposi päädystä maalin kulmalle, mutta Brown onnistui jotenkin nostamaan kiekon vielä yli tyhjästä maalista. Engelland hieman nukkui tuossa kohdin.

Ensimmäisen mainoskatkon jälkeen aloituksesta Martinez nousi viivasta ohi Haulan ja ajoi maalille, mutta veto ei ihan mennyt perille asti ruuhkan läpi. Seuraavassa vaihdossa ykkösketju loi pari paikkaa Marchessaultin toimiessa järjestäjänä, mutta Karlsson laukoi vasemmalta puolelta katsomoon mailan kautta. Jälkimmäisen kympin aluksi Lewis antoi poikkarin maalin edessä Milleriin ja Vegas sai ylivoiman. Peli oli kaikkinensa edennyt tähän asti hieman enemmän vieraiden käsikirjoituksen mukaan. Los Angelesin puolustajat tulivat aktiivisesti vastaan keskialueella ja pysäyttivät Vegasin laiturit ennen kuin he pääsivät vauhtiin. Kotijoukkue ei siten päässyt murtautumaan vauhdilla laitojen kautta keskialueen yli, joka on ollut yksi menestyksen salaisuus. Kingsin kamppailutaktiikka toimi ja kun kiekko liikkui sulavasti kulmasta viivaan ja toisinpäin takaisin päätyyn, Vegas oli ajoittain helisemässä. Ylivoimalla Marchessault antoi huikean passin heti alueelle tuonnin jälkeen oikealta puolelta kohti vasenta takatolppaa, mutta Wiljami Karlsson ohjasi ohi maalin. Neal laukoi pari kertaa vasemmalta puolelta blokkiin myös ylivoiman aikana ja aivan lopussa Haula passasi toimistosta maalin eteen Tatarille, mutta Joonatan Nopea otti ison patjatorjunnan slovakin tuhlatessa avopaikan. Kuutisen minuuttia ennen erän loppua Nosek laukoi oikealta pienestä kulmasta ja veto menikin ohi etukulman, vaikka maskia oli hyvin. Joka tapauksessa nelosketjulta härkämäinen vaihto taas. Viisi minuuttia ennen erän loppua taklaukset olivat muuten jo 40-47 eli intensiteettia löytyi.

Brown sai jäähyn vajaa viisi minuuttia ennen erän loppua ajettuaan Fleuryn päälle. Samassa tilanteessa Iafallo oli syöttänyt hyvin laidasta toiseen aaltoon Kopitarille, joka haki maltilla ratkaisua rystyltä, mutta veto meni sivuverkkoon ja maalia ei tosiaan olisi edes hyväksytty. Tatarilla oli kaksi paikkaa, mutta viimeistely oli jäistä. Ensimmäisen paikan tarjosi Haula, kun syöttö vasemmasta kulmasta meni onnekkaasti läpi toiselle puolelle, mutta Tatar laukoi ohitse läheltä hieman pomppivasta kiekosta. Viimeiset kaksi ja puoli minuuttia erästä käynnistettiin Theodoren nousulla omalta alueelta. Soolo päättyi laukaukseen puolustajien jaloista Quickin räpylään. Reilu minuutti ennen erän loppua puolestaan Carpenter oli maalin kulmalla reboundissa, mutta hänellä oli selkä maaliin päin ja siksi kunnon vetoa hän ei saanut aikaan. Viimeisellä minuutilla yhdessä ollut 70's line melkein tasoitti, mutta Carter ei kyennyt upottamaan kiekkoa sisään maalin edestä kulmasta tulleesta tarjoilusta. Toisen erän jälkeen laukaukset kohti maalia olivat 19-20. Vegas paransi pelaamistaan jälkimmäisellä kympillä ja pääsi hivenen paremmin keskialueen yli. Molemmat maalivahdit jatkoivat tulikuumina.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
3. erä
Päätöserä alkoi kuten ensimmäinenkin eli Vegas loi painetta jokaisella ketjulla. Silti se sai vain kaksi laukausta kohti maalia ensimmäisen viiden minuutin aikana, vaikka kiekkoa pelattiin ahkerasti päädystä viivaan ja sieltä lauottiin kohti maalia. Toinen vedoista oli Marchessaultin kokeilu oikealta pienestä kulmasta. Mainoskatkolle mentiin kuuden minuutin kohdalla ja siihen mennessä Kings ei laukonut kertaakaan kohti Fleurya. Peli oli siis hyvin hallussa ja isäntien keskialueen karvauspelaaminen oli selkeästi ehjempää eikä Kings saanut dumpattua kiekkoja päätyyn.

Reilun seitsemän minuutin jälkeen puolestaan Carpenterin lavasta lähti seuraava laukaus, kun Karlsson punnersi itsensä päädystä vapaaksi ja syötti sitten kulmasta ristiin painottomalle puolelle, jonne liukui vaihdosta Carpenter ja tämän laukaus suoraan syötöstä oikealta b-pisteeltä päätyi Quickin hanskaan. Puolivälissä erää McNabb syötti vasemmasta laidasta maalin eteen, mutta Bellemare ei aivan yltänyt ohjaamaan kiekkoa sisään. Sen jälkeen Kopitar veivasi McNabbin kahville, mutta rystyuitto pienestä kulmasta ei uponnut onneksi. Carrier sai samassa vaihdossa kovan niitin päähän Doughtylta ja poistui koppiin eikä palannut enää askiin. Taklaus tuli puun takaa, kun Carrier ajoi oikealta laidalta maalille katse kiekossa. Selostajat spekuloivat, että taklaus nousi käsivarresta päähän, mutta päähän se joka tapauksessa osui. Rangaistusta ei tuomittu. Carpenter ja Eakin paikkasivat Carrieria nelosessa loppupelin ajan. Ensimmäisellä kymmenminuuttisella Kopitarin vitja vieraili siis kahdesti Vegasin alueella. Muut eivät saaneet mitään aikaan. Intensiteetti oli huima kuten jo ajoittain runkosarjassa näiden joukkueiden keskinäisissä peleissä.

Kahdeksan minuuttia ennen loppua Miller nousi vauhdilla keskialueen yli ja laukoi keskeltä pari kertaa jaloista tuloksetta. Toffoli laukoi seuraavaksi pienestä kulmasta oikealta puolelta. Vajaat seitsemän minuuttia ennen loppua Tuch riisti omissa ja neppasi eteenpäin. Neal ja Haula pääsivät 2v1-hyökkäykseen, joka päättyi nopean syöttelyn jälkeen Haulan laukaukseen oikealta puolelta, mutta viritetty rannelaukaus joustavasta rytmistä karkasi päätypleksiin. Viitisen minuuttia ennen loppua puolestaan Bellemare irtautui vapaaksi oikealta laidalta, mutta veto ranteella pysähtyi hanskaan Quickin ollessa hyvin vastassa. Tässä vaiheessa grafiikan mukaan maalipaikat olivat 20-11 ja laukaisuyritykset 70-48 Vegasille. Neljä minuuttia ennen loppua Phaneuf laukoi aloituksen jälkeen viivasta one-timerin suoraan hanskaan ilman maskia. Hetken päästä Haula pääsi taas 2v1-hyökkäykseen, mutta syöttö kohti Tuchia katkaistiin ja sen jälkeen Quick lähti maalilta reilu minuutti ennen loppua. Kings sai pari kertaa vielä paineen alueelle, mutta peli puuroutui laitoihin ja Vegas sai kaksi arvokasta purkua aikaan eikä Fleurya testattu enää lopussa. Loppulukemat siis 1-0 ja ensimmäinen täplä on nyt hankittu. Ensimmäiset 30 minuuttia Kings oli parempi, mutta sen jälkeen Vegas oli pelin päällä. Molemmat maalivahdit olivat loistavia.

Yksilöistä Fleury oli illan sankari nollapelillään. Puolustajista Theodore värkkäsi voittomaalin ja oli muutenkin erinomainen. Miller oli jatkuvasti siellä missä tapahtui ja sähisi kiitettävästi. Engellandista jäi mieleen monesti nähty tuima tuijotus. Pelasi luotettavasti. Ykköspari suoriutui myös mallikkaasti, ei moitittavaa heistäkään. Merrill sai myös purut pois alueelta riittävän usein. Hyökkääjistä sitten nelosketju ja ykkönen olivat parhaat. Varsinkin nelosketju oli loistava ja jatkoi siitä, mihin he syksyllä jäivät parhaimmillaan, kunnes loukkaantumiset hajottivat kolmikon. Carrier taklasi monesti Doughtya ja toki muitakin. Harmillisesti hän sai osuman päähän päätöserässä, toivottavasti mies on kunnossa. Nosek-Bellemare pari pelasi timanttista alivoimaa ja tasaviisikoin koko ketju sai useita kulmaralleja aikaan. Ykkösketjusta Karlsson tuhlasi, mutta pääsi kuitenkin paikoille, joita varsinkin Marchessault järjesteli hyvin. Smith oli oma itsensä ja pelasi vahvasti kahteen suuntaan, vaikka ihan se paras terä vielä uupuu, kun takana on vasta kaksi peliä paluun jälkeen. Kakkosketjusta Neal oli hyvä, vaikkei osunut. Taklasi ja raastoi sitäkin enemmän. Tuch oli lievä pettymys, hän ei ollut ihan samalla aaltopituudella ketjukavereidensa kanssa. Haula olisi voinut tehoilla, jos hänen syötöistään olisi tehty. Ihan OK esitys noin muutoin ja paransi taas puolustuspäässäkin pelaamistaan viime peleistä. Kolmonen oli suunnilleen samaa tasoa kuin kakkonen eli ajoittain hyvä. Tatar tuhlasi ylivoimalla ja Carpenter sitten tasaviisikoin. Eakin ei hyökkäyspäässä näkynyt, mutta omalla alueella kamppaili vahvasti ja puolusti.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
2/7 Vegas Golden Knights vs. Los Angeles Kings

Fleury jatkoi maalissa ja kenttäpelaajisto oli identtinen, kun Carrier oli pelikunnossa Doughtyn taklauksen jäljiltä.

Ensimmäinen tilanne oli Theodoren laukaus viivasta, mutta se pysähtyi ruuhkaan ja seurauksena lopulta pitkä kiekko vierailta. Sama mies spurttasi juoksukiekon perään ajassa 2:30, mutta yhden käden rysty jäi vajaaksi. Sen jälkeen sekoiltiin kellotaulun kanssa, joka ei toiminut. Kingsin ensimmäinen tilanne tuli ajassa 3:30, kun Phaneuf paukutti viivasta ohi. Vajaan viiden minuutin kohdalla kolmosvitjan laiturit Carpenter ja Tatar riistivät päädyssä ja kiekko tuli Eakinille oikean b-pisteen kaarelle, mutta Quick nappasi komean hanskatorjunnan. Ensimmäinen viisiminuuttinen oli isänniltä selvästi parempi kuin toissapäivänä ja keskialueen ylitys helpompaa. Kings-puolustajat vetäytyivät ja antoivat tilan tulla alueelle eivätkä tulleet niin reippaasti vastaan laitureita. Ajassa 6:30 kakkosketju loi suora hyökkäyksen, jonka päätteeksi Haula passasi keskeltä vasemmalle, mutta Quick sai kilven Tuchin vedon eteen. Kings ei päässyt ytimeen avauspuolikkaalla, vaan vedot tulivat lähinnä viivasta, kunnes vajaan kahdeksan minuutin kohdalla Brown leikkasi laidasta keskelle ja laukoi matalan vedon takapatjaan Schmidtin jaloista. Laukaukset kohti maalia olivat 5-2 avauskympin jälkeen. Gallant arvioi penkkihaastattelussa, että molemmat jengit olivat hivenen väsyneitä ja olen samaa mieltä, koska intensiteetti ei ollut niin kova kuin avauskohtaamisessa ja kulmissa oli jopa tilaa liikkua, kun miehet eivät olleet heti toistensa iholla liimaamassa kiinni laitaan.

Vegas sai ylivoiman, kun erää oli jäljellä seitsemän minuuttia. Clifford peruutti kesken painostuksen turhaan Fleuryn päälle. Ennen tätä ylivoimaa Kings oli tappanut kauden aikana kaikki 16 Vegasin ylivoimamahdollisuutta. Nyt se ei enää siinä onnistunut, kun kakkosviisikko pyöritti minuutin verran ja lopulta Smith katkoi Gravelin rännipurun, siirsi viivaan Marchessaultille, jonka veto meni ohi, mutta Tuch siirsi päätykimmokseen ohi maaliin Quickin Gravelin ollessa väärällä puolella miestään. Seuraavassa vaihdossa kuitenkin Fantenberg nousi vasemmalta maalille, mutta rysty meni ohi takakulmasta ja Vegas käänsi 2v1-hyökkäykseen, jonka päätteeksi Schmidt laukoi terävästi vasemmalta puolelta, mutta Quick torjui matalan vedon. Pari minuuttia ennen erän loppua Marchessault huitoi itsensä jäähylle. La Due korvasi Doughtyn ykkösylivoiman viivamiehenä. Engelland pelasti kertaalleen maalin, kun Kopitarin poikkisyöttö löysi Carterin, mutta varakapteenimme sai mailan eteen. Parikymmentä sekuntia ennen erän loppua vielä oman pään aloituksen jälkeen Kopitar antoi maalille ohjurin Carterille ja Brown oli riparissa, mutta Fleury kesti patjoineen. Vedot maalia kohti kirjattiin lopulta 12-5 avauserässä.

Toisen erän alku oli verkkainen. Kolmen minuutin kohdalla Carrier laukoi oikeasta laidasta kääntörannarin, joka osui tolppaan. Hetken päästä sama mies nousi oikeaa laitaa ja syötti maalille, mutta Bellemare ohjasi ohi. Minuutti myöhemmin Engelland laukoi maalille ja Phaneuf kolasi Karlssonin päin tolppaa saaden jäähyn. Kakkosviisikon Theodore-Marchessault-Smith-Karlsson-Tuch kuvio pyöri taas maltilla, mutta tuloksena oli vain pari puolittaista paikkaa Marchessaultin kautta vasemmalta. Puolivälissä peliä laukaukset kohti maalia olivat 19-7. Toisessakin erässä keskialueen ylitys onnistui pääosin vaivatta kotijoukkueelta. Kingsin HAHP oli edelleen olematonta.

Jälkimmäisen puoliskon aluksi Lewis kampitti Tuchin keskialueella. Miller tippui hetkeksi pois pelistä saatuaan avauserässä niitin, mutta palasi kehiin tälle ylivoimalle. Haula pääsi kokeilemaan läheltä kerran, mutta kuti osui patjaan. Ylivoiman jälkeen seitsemän minuuttia ennen loppua Kingseillä oli pitkästä aikaa pari paikkaa, mutta Kempe suti reboundia sisään liian pienestä kulmasta ahdistettuna. Seuraavaksi Marchessault riisti päädyssä ja tarjosi vastapalloon Karlssonille vasemmalle kaarelle, mutta Quick torjui takakulmasta. Vajaat kuusi minuuttia ennen erän loppua McNabbin tikku jäi Brownin jalkoihin pinchatessa, joten huolimaton hyökkäyspään jäähy isännille, joka maksoi maalin. Fantenberg ja Martinez toimivat ykkösylivoimassa viivamiehinä, mutta Vegas purki pari kertaa heti alkuun, joten vieraat ottivat kakkosviisikon kehiin, joka tasoitti 25 sekuntia ennen jäähyn loppumista, kun päätydumpin jälkeen kiekko kierrätettiin viivaan ja La Duen veto kimposi Engellandista sisään. Sama mies meni pehmeästi päätykiekkoon ja sitten vielä Eakin myöhästyi blokista kierrätyksen jälkeen, joten kierre oli valmis ja vieraat tekivät tilastomaalin. Omista paikoista Vegas ei naulannut, joten Kings otettiin peliin mukaan. Viimeiset kaksi minuuttia erästä pyörittiin vieraiden alueella. Quick sähläsi kerran maalin takana, mutta Carrier ei kyennyt hyödyntämään sitä ja kiepauttamaan vanhanaikaista sisään. Tauolle mentiin tasoissa, vedot erässä olivat 14-7 ja yhteensä 26-12 kahden erän jälkeen. Vegas hallitsi edelleen kenttätapahtumia, mutta Kings roikkui mukana ja tasoitti erikoistilanteesta. Kulmarallit olivat selvästi Knightsien hyväksi edelleen.

Päätöserää pelattiin 40 sekuntia, kun Smith laukoi vasemmasta laidasta yli takakulmasta suorasta hyökkäyksestä. Miller menetti hetken päästä kiekon sinisellä kuskauksensa päätteeksi ja Kings pääsi vastaiskuun, jossa kiekko pelattiin takaviistoon Cliffordille, mutta Haula polki alas blokkaamaan. Kopitarin ketju pelasi vahvan vaihdon vajaan neljän minuutin kohdalla, mutta lopulta kiekko kimposi päätyverkkoon viivavedosta. Seitsemän minuutin kohdalla Smith toimitti maalille päätypelin jälkeen ja Marchessault oli reboundissa laukoen sen yli mailojen kautta. Kings oli päätöserässä selvästi energisempi ja karvasi ylempää, joka tuotti vaikeuksia pelin avaamisessa. Peli oli tiukkaa ja tarkkaa vääntöä kuten toissapäivänä. Juuri ennen erän puoliväliä Haulan ketju pelasi hyvän pitkän hyökkäyksen, mutta Tuch ei saanut vanhanaikaista sisään. Avauskympin vedot kirjattiin 4-2 kohti maalia eli molemmat puolustivat tiukasti.

Jälkimmäisen puoliskon alku oli hankala isännille ja omista pois pääsy oli hankalaa Los Angelesin vyöryessä. Reilu vitonen ennen loppua Kopitar nousi oikealta, mutta Fleury torjui rystyvedon etukulmasta. Neljä minuuttia ennen loppua Tuch laukoi riiston jälkeen slotista, mutta veto jäi tussuksi. Se oli Vegasin ensimmäinen tilanne päätöskympillä. Minuutin päästä Neal laukoi oikealta puolelta ja Quick pomputti eteensä. Haula oli reboundissa, mutta Phaneuf blokkasi puolityhjän maalin Haulalta. Vegas sai otetta hieman takaisin erän lopussa ennen tulevaa jatkoerää muutamalla hyvällä vaihdolla. Viimeisellä minuutilla vielä Eakinin ketju loi paikan viivaan Engellandille, mutta ruuhkaa oli liikaa maalilla.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Jatkoerän Vegas aloitti vahvasti, kun kolme ensimmäistä ketjua saivat paineen Kings-alueelle. Kuitenkin alussa paras paikka tuli Kopitarille, kun Brown syötti kulmasta slottiin, mutta slovenialaisen ranne viuhui ohi takakulmasta. Heti perään Nealilla oli loistopaikka toisessa päässä, mutta ei maistunut upottaa kaarelta. Haula oli vieläpä hyvin maskissa. Pari minuuttia myöhemmin Marchessault haki takatolpalta Smithia, mutta tämä oli pidettynä. Brownin purku kimposi Pearsonin luistimista hivenen onnekkaasti Joonatanille oikeaan laitaan tuossa tilanteessa. Kahdeksan minuutin kohdalla Engelland nousi oikeasta laidasta ja laukoi terävästi. Nosek oli irtokiekossa slotissa, mutta Quick torjui kilvellä. Riederilta huolimaton purku.

Hieman ennen jatkoerän puoliväliä Vegasin nelonen oli pulassa ja heitti pitkän kiekon. Sen jälkeen Toffoli punnersi maalille ja Fleury torjui kulmaan, josta Bellemare neppasi kiekon katsomoon Carterin paineistaessa. Ylivoimalla Kopitar laukoi kerran oikealta puolelta napakasti, mutta muutoin Karlsson-Smith-Engelland-McNabb nelikko piti linjat kiinni hyvin. 13 minuutin kohdilla ykkönen murtautui pois omista ja pääsi 3v1-hyökkäykseen. Smith kuitenkin laukoi päin Quickia oikeasta laidasta Martinezin pitäessä syötön kiinni. Sen jälkeen Kings pelasi vahvasti pari vaihtoa ja kotijoukkue takelteli omista pois pääsyn kanssa, mutta selvisi kuitenkin. Minuutti ennen loppua vielä Marchessault laukoi sinisen jälkeen ranteella räpylään ilman maskia suorasta luistelusta.

Toinen jatkoerä alkoi samanlailla kuin ensimmäinen eli Vegasin hallinnalla. Kahden ja puolen minuutin tienoilla Marchessault syötti maalille, mutta Smithin ohjaus ei ohittanut Joonatan Nopeaa. Kuuden minuutin kohdalla Tatar laukoi kaukaa ranteella Quickin maskiin ja tämä kuumeni, kun peliä ei heti laitettu poikki. Vajaat kahdeksan minuuttia oli puolestaan pelattu, kun Nosek hassutteli itsensä keskeltä läpi. Kiekko karkasi lopussa, mutta meinasi silti lipua maaliin. Phaneuf kuitenkin koukki itsensä jäähylle samassa. Schmidt laukoi alussa pari kertaa, mutta sihti oli hukassa ja molemmat vedot menivät ohi. Ylivoimaa jäi jäljellä 43 sekuntia, kun oli aikalisän aika. Floridan pojat tulivat jäälle hakemaan maalia. Karlsson laukoi kerran oikealta ja sen jälkeen Kings purki kiekon kahdesti ja kesti alivoiman. Puolivälin jälkeen Kopitar laukoi oikeasta laidasta kaukaa, mutta kiekko melkein livahti räpylän kautta sisään etukulmasta. Pari minuuttia myöhemmin Haulan ketju pyöritti yli minuutin Carterin ketjua. Tuchilla oli paikka slotista, samoin Theodorella viivasta useampaan otteeseen. Myös Neal kokeili kerran vasemmalta kaarelta, mutta lopulta Kings sai purettua pitkän kiekon. Jatkoajan jatkuessa ja jatkuessa tehtiin historiaan, kun LAK pelasi historiansa pisintä ottelua ja Vegas teki ennätyksensä pelaamalla pisintä tulokasjoukkueen kokemaa ottelua. Lopulta saatiin ratkaisu ajassa 95:22, kun Neal nosti yli sinisen ja syötti oikeaan laitaan Haulalle, joka ajoi vapaata kaistaa maalille ja uitti kiekon Quickin alta maaliin jäitä pitkin. Kyllähän peli oli pääosin melko yhtä päätä, joten voitto oli ansaittu ja kotietu säilytetty. Lopulliset laukaukset kohti maalia merkittiin 56-30.

Fleury oli hyvä, hoiti oman ruutunsa. Puolustajista Engelland laukoi paljon viivasta. Miller oli hivenen vaisu, johtuiko sitten siitä alussa saamastaan tärskystä. Vaikutti ainakin aralta kamppailuissa. Schmidt kellotti hirmuminuutit ja oli vastuun arvoinen. Hyökkääjistä alaketjut olivat taas hyviä. Nelosen laiturit Nosek ja Carrier ovat ihanteellisia ihmiskuulia, joilla liikkuu myös luistin ja on käsiä jonkin verran. Carrier kirjasi peräti 11 taklausta. Kolmosessa Tatar on parantanut huimasti poffeihin. Peli-ilme on raikkaampi ja hän pysyy kiekossa paremmin kuin runkosarjassa. Bonuksena kahdeksan taklausta ottelussa, toiseksi eniten Vegasista. Eakin oli näkyvämpi hyökkäysalueella kuin avauspelissä. Ykkönen pelasi laadukkaasti joka erässä ja loi tilanteita kemian toimiessa, viimeistely vain uupuu. Marchessault laukoi 7 kertaa. Haulan ketju oli tasaviisikoin vaisu pari erää, mutta paransi sitten pelin edetessä reilusti ja värkkäsi voitto-osuman. Neal laukoi lopulta 11 kertaa kohti maalia.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Eikös tässä pitäisi olla 2/16?
Sarja kerrallaan nöyrästi.

3/7 Perronin paluu

Rosteri oli muutoin sama, mutta Perron palasi kehiin ja korvasi Tatarin kolmosvitjassa eli Tuch jatkoi kakkosessa, joten Perron palasi peleille hieman helpommilla minuuteilla. Tatar, Reaves, Lindberg ja Hunt olivat viltissä siis.

40 sekunnin kohdalla Karlsson antoi rystypassin ristiin painottomalle puolelle, mutta Marchessault laukoi blokkiin oikeasta laidasta. Perronin ensimmäinen vaihto oli ajassa 2:30 ja hän toimitti heti kiekon laidasta maalille. Kings antoi pari painavaa taklausta heti alussa mm. Kempelta ja Carterilta Milleriin ja Haulaan. Vajaan vitosen tienoilla Miller laukoi samasta kohtaa oikealta kuin Marchessault, mutta veto kohti längejä pysähtyi patjoihin. Minuutti myöhemmin Vegas tuli kiekottelemalla pois omista ja keskialueella Clifford esti taklaamalla Theodorea jäähynarvoisesti. Doughty-Muzzin-Kopitar-Toffoli oli Losin ensimmäinen AV-nelikko. Perron odotetusti otti ylivoimalla oman tonttinsa, jota Tatar oli paikkonut. Ylivoimalla ei juurikaan ollut paikkoja, vaan esim. Perronin kuti siivestä blokattiin. Heti jäähyn umpeuduttua Kings sai ylivoiman, kun Vegasilla oli liikaa pelaajia ammeessa. Ensimmäiseen mainoskatkoon mennessä laukaukset 1-4. Kotijoukkueen YV kuihtui välittömästi aloituksesta Brownin kampittua maalin edessä McNabbin. Muzzin ja Doughty ottivat paikkansa ykkösylivoiman viivassa Brown-Kopitar-Carter kolmikon takaa.

Juuri ennen erän puoliväliä Haula laukoi sinisen jälkeen ja Quick torjui kiekon ilmaan kilvellä. Samalla Muzzin työnsi Engellandin maaliin Quickin vangitessa kiekon lopulta. Kings sai avauskympillä pari yksittäistä laukausta kaukaa tai pienestä kulmasta ilman maskia, mutta ei mitään sen vaarallisempaa. Hyvä alku siis vieraspeliin. Ajassa 11:30 Neal riisti hyökkäyssinisellä ja pelasi laitaan Haulalle, joka laukoi maalille ja Tuch koitti kääntää reboundin jäitä pitkin sisään tuloksetta. Reilun 13 minuutin kohdalla Brown riisti päädyssä kiekon ykkösparilta ja Kopitar sai kiekon maalin kulmalle syöttäen sen heti takatolpalle Iafallolle, joka oli unohdettu vapaaksi ykkösketjun toimesta ja tämä naulasi läheltä ylös maalin kattoon. Isäntien johtomaalin myötä ensimmäistä kertaa organisaation historiassa Vegas Golden Knights joutui tappiolle playoffottelussa.

Neljä minuuttia ennen erän päätöstä Nosek sai syötön siniselle ja laukoi jaloista päin Quickia yksinäisenä hyökkääjänä. Minuutti myöhemmin Rieder laukoi vasemmalta 3 vs. 3 suoran hyökkäyksen päätteeksi Kempen siirrosta, mutta Fleury liukui mainiosti eteen. Erän lopussa vielä Kopitar kiersi maalin ja haki Brownia maalin edessä Fleuryn pyöriessä jäässä jo, mutta Haulan vitja onnistui selviämään paineesta. 20 sekuntia ennen erän loppua Eakin otti huonon hyökkäyspään jäähyn päädyssä jäätyään kamppailussa jälkeen Muzzinista ja tarttumalla sitten tämän rintaan hidastaen liikettä. Avauserässä Vegasin kärkiketjut olivat parhaat hyökkäyssuuntaan alaketjujen takellellessa, mutta sentään ne eivät päästäneet maalia toisin kuin ykkösketju. Ensimmäinen kymppi oli siedettävän hyvä, mutta jälkimmäisellä puoliskolla Quickia ei enää päästy juurikaan testaamaan. Laukaukset kohti maalia kirjattiin lopulta tasan 8-8.

Toisen erän alun ylivoimalla Muzzin laukoi pari kertaa viivasta, mutta Fleury näki kiekot hyvin. Carter ja Kempe kokeilivat puolestaan siivistä ranteella paikoiltaan, mutta nekin yritykset Fleury torjui kehollaan varmasti. Reilun kolmen minuutin jälkeen Vegas sai erän ensimmäisen tilanteensa, kun Tuch laukoi samassa vaihdossa sekä vasemmalta että oikealta puolelta tuloksetta Quickin torjuessa patjalla jälkimmäisen one-timerin. Hyvä pitkä hyökkäys kuitenkin Haulan ketjulta. Hetkeä myöhemmin Smith hassutti Muzzinin ja ajoi oikealta maalille, mutta kulma meni liian pieneksi Quickin ohittamiseksi. Juuri ennen mainoskatkoa Doughty nousi vasemmalta ja antoi rystypassin painottomalle puolelle, jossa Toffoli oli täysin vapaana, mutta Fleury venyi uskomattomaan patjatorjuntaan Nealin ollessa väärällä puolella miestään. Neal sai huitomisestaan kuitenkin jäähyn samassa. Alivoimalla Nosek ja McNabb karkasivat Doughtya vastaan Muzzinin pinchatessa liian syvälle, mutta tsekin laukaus vasemmalta meni suoraan logoon. Alivoima oli mahtavan aktiivista, vaikka LAK sai kuvion kuntoon hetkeksi. Doughty laukoi viivasta pari kertaa, mutta nekin olivat vain puolittaisia paikkoja ja eivät menneet perille asti.

Erän puolivälissä ykkösketju pyöritti minuutin verran Kings-alueella ja Theodore pääsi kokeilemaan kahdesti maalintekoa. Ensimmäinen yritys oli maalin läheltä, mutta rysty blokattiin ja toinen viivaveto vasemmalta puolelta kimposi ohi takakulmasta. Seitsemän minuuttia ennen erän loppua Carrier pyörähti kulmassa vapaaksi Folinilta ja laukoi sitten rystyltä kohti maalia. Kiekko oli kimmota Thompsonista ohi Quickin. Vihellyksen jälkeen Folin rojahti vielä Carrierin päälle nallepainimaan. Pari minuuttia myöhemmin Kopitar antoi maalin edessä poikittaisen Haulaan kaataen tämän ja jäästä noustessaan suomalaisen kyynärpää osui Kopitarin naamariin, mutta jäähyjä ei jaettu.

Kolme minuuttia ennen erän loppua Rieder syötti kulmasta vasemmalle b-pisteen kaarelle Brownille, joka laukoi yli takakulmasta. Engelland ei saanut passia katki tuossa tilanteessa ja ei siten merkannut ketään. Kaksi minuuttia ennen erän loppua Fantenberg heitti kiekon katsomoon Bellemaren ketjun paineistuksen ansiosta. Ylivoima oli kuitenkin surkeaa. Miller laukoi kahdesti suoraan syötöstä viivasta, mutta Quick torjui ensimmäisen helposti ja toinen jäi blokkiin. Toinen viisikko ei päässyt edes alueelle kontrolloidusti ja siitä turhautuneena Marchessault antoi poikittaista Doughtylle sekunti ennen erän loppua jäähynarvoisesti kamppailutilanteen päätteeksi hyökkäyssinisellä, joten Kings pääsi aloittamaan myös päätöserän ylivoimalla toisen erän tavoin. Doughty antoi vastineena vielä sarkastiset aplodit.

Toista erää leimasivat useat pitkät kiekot puolin ja toisin. Vegasin alaketjut paransivat avauserästä ja nyt nekin saivat puolittaisia pyörityksiä luotua, mutta Quick kyllä torjui kaikki huonoista sektoreista lauotut vedot. Laukaukset toisessa erässä menivät isännille 14-9 johtuen osin suuremmasta ylivoima-ajasta. Tasaviisikoin peli oli tasaisen aaltoilevaa ja tilaa oli vähän. Vierailta puuttuivat aivan Toffolin kaltaiset huippupaikat kuitenkin.

Päätöserän alun ylivoimalla ainoa Fleurylle asti mennyt kuti lähti ylivoiman lopussa Phaneufin lavasta viivasta. Vajaan viiden minuutin kohdalla Theodore harhautti karvaajan, joka taisi olla Lewis ja syötti sitten oikeaan laitaan Smithille, jolla oli puolityhjä maali, mutta Phaneuf blokkasi kudin. Pari minuuttia myöhemmin kolmosketju tasoitti. Ensin Perron löysi Millerin painottomalta puolelta ja tämä kilautti rimaan. Jatkotilanteessa Perron nouti kiekon kulmasta ja pelasi sen slottiin Eakinille, jonka ensimmäinen one-timer epäonnistui ja blokattiin, mutta Carpenter syötti heti perään uuden ja sen Eakin naulasi sisään läheltä tasoittaen pelin.

Ajassa 7:23 Muzzin kampitti Karlssonin maalin edessä heidän kamppaillessaan irtokiekosta ja vieraat saivat ylivoiman. Haulan viisikko ei saanut mitään aikaan, mutta Marchessault kilautti ranteella tolppaan kaukaa, kun Theodore ja Smith sahasivat hänelle paikan kahdella nopealla siirrolla. Tilannetta edelsi Tuchin hyvä kiekon alueelletuonti. Erän puolenvälin jälkeen tapahtui paljon reilussa minuutissa. Ensin Toffoli laukoi oikealta kovaa kilpeen ja vastaiskusta Nealin passi Haulalle 2v1-tilanteessa pysähtyi Doughtyyn, joka nosti jalalla luoden 3v2-tilanteen, jonka päätteeksi Pearson laukoi ohi etukulmasta vasemmasta laidasta. Paine jäi kuitenkin alueelle ja ykkösketju oli helisemässä, mutta useista viivavedoista huolimatta kiekko ei ohittanut Fleurya.

Kuutisen minuuttia ennen loppua Carpenter tulitti oikealta puolelta yli takakulmasta maskin takaa ja McNabb pinchasi liian syvälle vastaan rännikiekkoa, mutta ehti ajoissa alas jättäen Carterille vain 1v1-tilanteen ja Fleury hoiti laukauksen Schmidtin jaloista. Seuraavassa vaihdossa sitten tuhisi, kun Vegas lähti omista Schmidtin toimesta. Hän nosti jalalla ja antoi sitten kiekon oikeaan laitaan Nealille, joka pyörähti helposti ohi ryntäävän Fantenbergin, jonka jälkeen väylä oli auki kuten myös Quickin puikot ja tämä imi laukauksen sisään läheltä. Minuutti myöhemmin puolestaan Marchessault voitti hyökkäyspään aloituksen suoraan eteenpäin Kopitaria vastaan. Smith voitti päätypainin kahta pelaajaa vastaan ja syötti heti maalin eteen, jossa Karlsson oli täysin yksin ja tämä viimeisteli varmasti takakulmaan.

Kellossa oli jäljellä 5:03 Perronin joutuessa jäähylle kampituksesta. Alivoima toimi ja Vegas sai monta purkua aikaan sen jälkeen, kun Doughty oli saanut yhden laukauksen viivasta kohti ruuhkaa ylivoiman alussa. Komplimentit siis jälleen Bellemarelle, Nosekille, Karlssonille, Smithille, Engellandille, McNabbille, Schmidtille ja Merrillille. Kings otti maalivahdin pois reilut kaksi minuuttia ennen loppua ja kavensi heti, kun Smith hölmöili ja purki suoraan viivalla olleen Fantenbergin hanskaan, joka otti kiekon alas ja laukoi maalille, jossa Kopitar ohjasi kiekon sisään 1v1-painissa. Quick otettiin uudestaan pois minuutti ennen loppua, mutta enää Kings ei päässyt päätykiekoille, vaan Vegas purki Schmidtin johdolla kolmesti ja kesti loppuun asti.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Huima nousu NHL:n parasta kolmannen erän joukkuetta vastaan. Sanattomaksi ja kiitolliseksi vetää. Fleury jatkoi kliinisyyttään ja voitti veskaritaiston. Puolustajista Schmidt oli kuningas ja paikkasi välillä McNabbinkin hölmöilyjä. Theodore väläytteli pari kertaa hyökkäysalueella ja omassa päässä homma on toistaiseksi toiminut Engellandin kanssa odotuksiani selvästi paremmin eikä merkkausvirheitä ole enää juurikaan tullut. Kolmospari Merrill-Miller oli tasapainoinen molempiin suuntiin. Miller kolautti rimaan kertaalleen bonuksena ennen tasoitusta.

Hyökkääjistä en löydä pahaa sanottavaa kenestäkään. Kärkiketjut ratkoivat pelin kahdella pikamaalilla päätöserässä ja olivat vahvoja läpi ottelun. Smithille pieni miinus surkeasta purusta Kingsin toisessa maalissa, mutta toisaalta hän alusti voittomaalin. Haulan ketju oli nyt hyvä alusta asti eikä unessa kahta erää. Eakinin ketju paransi pelin edetessä ja oli ehkä jopa päätöserässä Vegasin paras luoden pisimmät kulmarallit ja tehden tietysti tasoituksen. Perronin paluu nosti tuon ketjun tasoa ja varsinkin Carpenter pääsi paremmin pelin sisälle kuin aiemmissa peleissä. Perronin kyky löytää syöttöväylät ahtaisiinkin tiloihin on ehkä joukkueen paras. Nelosketjun kaksikko tappoi alivoimaa taas loistavasti. Carrier ei ollut ihan niin ihmiskuulamainen kuin aiemmin, mutta hoiti ruutunsa silti moitteetta.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
4/7 Los Angeles vs. Vegas

Fleury jatkoi maalissa ja kenttäpelaajisto oli identtinen toissapäivään verrattuna. Ensimmäinen tilanne syntyi avausvaihdossa, kun Iafallo riisti sinisellä ja syötti laitaan, josta Kopitar tavoitteli maalilta Brownia, mutta lopulta kiekko meni ohi takaa ja maali siirtyi paikoiltaan Brownin ajaessa maalille. Reilun minuutin jälkeen Tuchilla oli viivalaukauksen jälkeen tilaisuus naulata reboundi slotista puolityhjään maaliin, mutta hän ei siinä onnistunut, koska Haula oli vastassa olleen Quickin takana ja kiekko osui hänen luistimeen estäen maalinsynnyn. Samassa vaihdossa Neal laukoi vielä kaukaa oikeasta laidasta puolustajan jaloista niukasti ohi takakulmasta suora hyökkäyksen päätteeksi. Avausvitonen oli muutoin Kingsin hallintaa ja varsinkin Kopitarin vitja sai joka vaihdossaan kulmarallin päälle. Vegasin syöttöpeli oli löperöä, esim. Theodore antoi kertaalleen kulmasta karmean avauksen suoraan Carterin lapaan. Vieraat olivat perässä myös kamppailupelaamisessa ja joutuivat vain tökkimään kiekkoa eteenpäin rännissä päästäkseen pois omista. Fleury otti monta matalaa patjatorjuntaa ensimmäiseen mainoskatkoon mennessä. Laukaukset kohti maalia kirjattiin 8-1 Kingsille ensimmäisten seitsemän minuutin aikana.

Vajaan yhdeksän minuutin tienoilla Tuch riisti päädyssä ja pelasi viivaan Millerille vetopaikan vastapalloon. Kiekko ajautui kulmaan ja sieltä Neal pelasi sen maalin taakse Haulalle, joka pääsi yrittämään vanhanaikaista Quickin pitäessä kuitenkin etukulman kiinni. Pari minuuttia myöhemmin McNabb menetti kulmassa ja Kopitar pääsi laukomaan ranteella suhteellisen keskeltä, mutta Fleury torjui. Kaksi minuuttia myöhemmin jälleen Anzen ketju oli jäällä, kun Iafallo kokeili kääntölaukausta vasemmasta laidasta, mutta Markku-Andre ohjasi kiekon kulmaan. Kuusi minuuttia ennen erän loppua Kempe otti omalla alueella jäähyn koukattuaan kiekotonta Smithia ykkösketjun päästyä hyökkäysalueelle luultavasti ensimmäinen kerran erässä.

Ylivoima oli farssi Vegasin oltua yhteensä noin 15 sekuntia alueella. Miller laukoi kerran heti aloituksen jälkeen ja Theodore puolestaan alueelletulon jälkeen viivasta, mutta samantien Kings purki kiekot alueelta noiden laukauksien jälkeen ja toki pari kertaa muutenkin. Lisäksi se paineisti jo keskialueella loistavasti. Reilu minuutti ennen loppua Theodore katkaisi keskialueella ja syötti sinisellä laitaan Marchessaultille, joka laukoi kohti längejä jaloista ja Theodore meinasi päästä kiinni jatkokiekkoon. Viimeisellä minuutilla Carter löysi keskeltä Toffolin Vegasin ylimiehittäessä laidan ja Tuchin hävitessä kamppailun, mutta Engelland ehti saamaan lavan väliin viime hetkellä. Laukaukset avauserässä merkattiin 14-8 lopulta. Kings hallitsi erää mielin määrin ja varsinkin Kopitarin ketju järjesti hyökkäyspään näytöksiä joka vaihdossa. Vegasilta vain Haulan ketju sai jotain aikaan hyökkäysalueella. Syöttö- ja kamppailupelaaminen oli yhtä heikkoa kuin viimeisissä runkosarjapeleissä. Fleuryn ansiosta peli oli tasan avauserän jälkeen. Vegasin keskialueen puolustuspeli vuoti toisin kuin isäntien.

Toista erää pelattiin kaksi minuuttia, kunnes Perron sai paikan maalin edessä Carpenterin päädystä lähteneen siirron jälkeen, mutta Quick pysyi mukana sivuttaisliikkeessä patjoineen. Kaksi minuuttia myöhemmin Karlsson syötti vasemmasta laidasta keskelle, johon ui Smith, mutta hän laukoi ahdistettuna ohi. Vastaiskusta Kopitar jätti taakse Brownille, joka leikkasi vasemmalta keskelle ja laukoi logoon. Sitä seuranneesta vastahyökkäyksestä Vegas rankoi, kun Karlsson nousi vasenta kaistaa ja jätti Smithille, joka hämäsi laukovansa keskeltä, mutta syötti vielä oikealle b-pisteelle ja McNabb naulasi one-timerin sisään ohi Iafallon blokin. Quick oli tilanteessa voimaton. Vajaan yhdeksän minuutin kohdalla Tuch jätti lähes alimpana miehenä huolimattomasti kiekon taakse ja Kings pääsi väliin, mutta Fleury paikkasi junnumaisen virheen. Sitä ennen Haulan ketju oli pelannut hyvän pitkän hyökkäyksen. Suomalainen suojasi vahvasti kiekkoa ja kiersi viivan kautta slottiin Carter selässään, mutta viime hetkellä kiekko karkasi. Vieraiden pelaaminen oli kuitenkin avauskympillä selvästi jämäkämpää kuin avauserässä ja muutkin ketjut kuin kakkonen saivat luotua päätypelejä.

Reilun 11 minuutin pelin jälkeen Carter ajoi maalille oikealta laidalta puolustaja selässään, mutta silti hän sai aikaan laukauksen yhdellä kädellä, jonka Fleury hoiti kunnialla. Seuraavassa vaihdossa Neal huitoi keskialueella Fantenbergia aloituksen jälkeen ja kotijoukkue pääsi ylivoimalle. Alivoima toimi taas hyvin ja syöttölinjat pidettiin kiinni, vaikka kovin Kopitar koitti löytää väylää. Kertaalleen hän löysi Carterin keskeltä, mutta tämä oli puristuksissa Bellemaren, Nosekin, Engellandin ja McNabbin välissä eikä saanut kunnon vetoa aikaan.

Viisi minuuttia ennen erän loppua Fantenberg menetti maalin takana kiekon Marchessaultille, joka syötti maalin eteen Carpenterille, mutta tämän rystyveto ei ohittanut Quickia. Hieman hätäinen ratkaisu avopaikassa. Hetkeä myöhemmin Pearson syötti vasemmasta kulmasta maalille, mutta Schmidt sai puolustettua Carterin lavan pois ja sai oman lapansa väliin. Toisen erän laukaukset maalia kohti olivat 7-7. Melko tasainen erä kaikkinensa. Molemmilla oli pari maalipaikkaa ja tällä kertaa vain McNabb osui. Vegas pääsi paremmin keskialueen ylitse ja sai päätypelejä selvästi enemmän kuin avauserässä, jossa ne jäivät olemattomiin. Kings ei enää voittanut jokaista laitakamppailua, vaan Vegas paransi silläkin osa-alueella.

Päätöserää pelattiin 40 sekuntia, kun Marchessault hassutti vasemmassa laidassa Fantenbergin ja syötti sitten keskelle Karlssonille, joka laukoi Joonatan Nopean hanskaan Kopitarin ollessa vastassa puolustajan paikalla. Avausvitonen sujui vieraiden kannalta hyvin eikä Kings päässyt vyöryttämään. Viiden minuutin kohdalla kolmosketju loi kaksi paikkaa Perronille. Eakin syötti päädystä, mutta Quick torjui one-timerin keskeltä samoin kuin Perronin toisen yrityksen samassa vaihdossa. Reilun seitsemän minuutin kohdalla Kopitar punnersi laidasta väkisin slottiin harhauttaen heittäytyvän Tuchin ja Nealin pihalle, mutta Fleury otti uskomattoman hienon torjunnan hanskallaan. Ensimmäiseen mainoskatkoon mennessä laukaukset olivat 5-2. Vegasin puolustajat pääsivät kääntämään hyvin peliä ennen kuin paine kohdistui heihin ja siten tuota Kopitarin paikkaa lukuun ottamatta hätää ei ollut.

Juuri ennen erän puoliväliä Brown sai Iafallolta kiekon takakulmalle syötön mentyä Merrillin ja Millerin läpi, mutta Fleury oli peittämässä etukulmaa ajoissa. Pari minuuttia myöhemmin Theodore avasi vasempaan laitaan vauhtiin Karlssonille, joka tiputti Marchessaultille keskelle ja tämä laukoi terävästi kaukaa Quickin maskiin ja peli laitettiin poikki. Seuraavassa vaihdossa Smith kaatoi huolimattomasti keskialueella Brownin ja Los Angeles pääsi ylivoimalle hakemaan tasoitusta kriittisellä hetkellä. Kings aloitti kakkosviisikollaan, joka ei saanut mitään aikaan reiluun minuuttiin kuin yhden Phaneufin roiskaisun. Ykkösviisikko ei myöskään saanut laukauksia aikaan, joten Vegas selvitti alivoiman ja pääsi johdossa viimeiselle viidelle ja puolelle minuutille.

Vegas paineisti jäähyn jälkeen korkealta ja Kings ei päässyt keskialueen yli helpolla minuuttiin. Neljä minuuttia ennen loppua ykkönen pääsi 3v2-hyökkäykseen, jonka päätteeksi Karlsson laukoi oikealta suoraan Smithin syötöstä, mutta veto lähti niin kaukaa, että Quick ehti torjumaan vaivatta. Kolme ja puoli minuuttia ennen loppua Schmidt lätytti vasemmalta keskelle Carpenterille, jonka matala kuti ei ohittanut Quickin patjaa oikeassa alakulmassa. Hyvä puolittainen ylivoimavastahyökkäyssanahirviö. Kings otti maalivahdin pois reilu minuutti ennen loppua. Paras paikka tuli kymmenen sekuntia ennen loppua Brownille slottiin, mutta Fleury sai hanskan väliin ja kiekko meni tolppaa nuollen ohi. Viimeiset viisi minuuttia Vegas puolusti kuin Kings parhaimmillaan osaa ja tilaa ei ollut ylittää keskialue kontrolloidusti, vaan Kings pyrki voittamaan tuloksetta päätykiekot. Seitsemän sekuntia ennen loppua Kings sai vielä hyökkäyspään aloituksen pitkän kiekon jälkeen, mutta Eakin kaivoi aloituksen kulmaan, jossa Schmidt piti kiekon ja Vegas voitti 1-0. Summerin soidessa Eakin keräsi vielä kiekon talteen jäältä.

Fleurylle sarjan toinen nollapeli, maaginen esitys. Hyökkääjistä Haulan ketju oli avauserässä paras, kunnes muutkin paransivat ja päätöserässä sitten ykkönen ja kolmonen loivat ne maalipaikat. Ykkönen vastasi myös voittomaalista toisessa erässä ja oli kaksi viimeistä erää Vegasin paras ketju kuitenkin. Nelonen ei saanut hyökkäyspäässä mitään aikaan, mutta Nosek-Bellemare akseli toimi alivoimalla. Puolustajista ykköspari pelasi hyvin ja oli osana voittomaalia. Avauserässä oli vähän hakemista varsinkin McNabbilla, mutta sitten varmuus kasvoi muun joukkueen tavoin toisesta erästä alkaen. Kolmospari oli melko näkymätön ja pelasi peruspeliä. Kakkosparilla oli samanlainen ilta kuin ykkösparilla eli alku oli hankala ja Theodorekin antoi sen yhden karmean harhasyötön, mutta toisesta erästä alkaen yhteistyö toimi.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Nyt sitten gloory-hunttaamaan tänne Vegasin ketjuihin. Ankkojen pelityyli ei enää jaksa kiinnostaa, ja kun joukkueessa ei ole enää suomalaisiakaan, niin vaikea innostua Ducksien seuraamisesta. Ehkä sitten ensi kaudella, katsotaan. Mutta loppukausi vedetään nyt sitten Vegasin bandwagonissa.

On ollut hienoa seurata syrjäsilmällä Vegasin otteita koko kauden, ja ne pelit, jotka olen nähnyt, ovat olleet todella viihdyttävää lätkää, jollaista toivoisin oman suosikkijoukkueeni pelaavan. Tämä viimeinen playoffs-peli nyt vedettiin vähän sellaisella "odotellaan ja toivotaan parasta" asenteella, joten toivottavasti tuollainen ei enää jatkossa toistu, vaan vedetään sillä vauhdilla ja jatkuvalla yrityksellä loppuun asti, jota olen tottunut Vegasilta näkemään. Suosikkipelaajani on Alex Tuch. En ole varma miksi, mutta jostain tyhjästä on kaveri tullut ja onnistunut tekemään 15 maalia runkosarjassa ja 37 pistettä. Ja nyt jo pari pistettä pleijareissa. Muutenkin mukavan nallekarhumaisen oloinen iso mies, jolla yritystä riittää.

Flowerista sen verran, että en kyllä ymmärrä sen englannista juuri sanaakaan.

Tässä ketjussa on @Salming tehnyt uskomatonta työtä, hattu päästä! Onko se muuten Stig Salming vai Börje Salming? Molemmat muistuvat mieleen.

Ei muuta kuin Särkien särkemiseen. Runkosarjassa vissiin kolme voittoa Ritareille ja yksi jatkoaikatappio Hailaumaa vastaan. Toivotaan, että kannu tulee Vegasiin ja saadaan kaikkien aikojen juhlat pystyyn kasinokaupungissa!
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
On ollut hienoa seurata syrjäsilmällä Vegasin otteita koko kauden, ja ne pelit, jotka olen nähnyt, ovat olleet todella viihdyttävää lätkää, jollaista toivoisin oman suosikkijoukkueeni pelaavan. Tämä viimeinen playoffs-peli nyt vedettiin vähän sellaisella "odotellaan ja toivotaan parasta" asenteella, joten toivottavasti tuollainen ei enää jatkossa toistu, vaan vedetään sillä vauhdilla ja jatkuvalla yrityksellä loppuun asti, jota olen tottunut Vegasilta näkemään. Suosikkipelaajani on Alex Tuch. En ole varma miksi, mutta jostain tyhjästä on kaveri tullut ja onnistunut tekemään 15 maalia runkosarjassa ja 37 pistettä. Ja nyt jo pari pistettä pleijareissa. Muutenkin mukavan nallekarhumaisen oloinen iso mies, jolla yritystä riittää.

Tässä ketjussa on @Salming tehnyt uskomatonta työtä, hattu päästä! Onko se muuten Stig Salming vai Börje Salming? Molemmat muistuvat mieleen.
Kiitoksia, Börjeen tosiaan nimimerkki viittaa sekä salibandymailamerkkiin. Tuchista pidän itsekin kovin. Ennustan, että hän tulee ensi kaudella väsäämään vähintään 30 maalia, jos kesällä viimeistely paranee laukomalla vaneerilta, koska sellaisen määrän paikkoja hän on tuhlannut. 15 maalia on hyvä saldo kolmosketjussa ja ensi kaudella lienee vastuuta tulossa myös runkosarjassa säännöllisesti kärkiketjuissa, jolloin se 30 maalia on ihan mahdollista, kun Haulakin jäi siitä vain maalin päähän.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olen marraskuusta 2017 asti odottanut, että milloin tän jengin meno hyytyy. Nyt puoli vuotta myöhemmin, huhtikuussa 2018 voi hyvällä omallatunnolla todeta, että ei tän jengin meno hyydy. Huikeaa, kertakaikkiaan huikeaa.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
On tämä kyllä aika erikoinen porukka, ei voi muuta sanoa... Harmittaakohan Minnesotassa yhtään tuo Haula? Kolmosen sena kun sieltä puuttuu.

MAF on saanut paljon kehuja ja aiheesta! Kun olen nyt muutaman pelin ukolta katsonut niin sanonta ”vanha koira ei opi uusia temppuja” joutaa romukoppaan => Pens-maalilla hääri Quebec-tyylin perhos-veskari ja Vegas-maalilla nähdään modernin V-tyylin tekemistä. Maallikolle helpoin merkki tästä on kaverin kintaat; vanha kukkanen pelasi/torjui kädet kyljissä/alhaalla ja nyky-kukkasella on kintaat edessä/irti kropasta (kuten Suomi-veskareilla on ollut koko ajan).

Mutta joo, en kyllä itsekään pidätä hengitystä odotellessa tämän jengin lennon loppumista, It’s Vegas, Baby!
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
1/7 Vegas Golden Knights vs. San Jose Sharks

Rosteri oli identtinen Kings-sarjan lopetukseen nähden. Gallant totesi kaikkien olevan pelikunnossa eli myös Sbisa on käytettävissä, mutta ainakaan vielä voittavaa rosteria ei rikottu.

Heti alussa ykkönen pelasi vahvan vaihdon ja Hertlin maila nousi Marchessaultin naamariin. Ylivoimaviisikot olivat ennallaan eli Miller-Schmidt-Haula-Neal-Perron ja Theodore-Smith-Marchessault-Karlsson-Tuch. YV:llä ei saatu aikaan mitään mainittavaa, Haula oli kerran reboundissa, mutta Vlasicin maila tuli puskista tökkäämään. Vajaan vitosen kohdalla kuitenkin Vegas sitten osui, kun kolmosketju pelasi vahvan päätypelin. Ensin Perron syötti laidasta viivaan Schmidtille, joka pommitti pleksiin. Perron sai kiekon uudestaan vasemmassa laidassa ja syötti McNabbille, jonka laukauksen Eakin ohjasi sisään maalin edestä. Seuraavassa vaihdossa Tuch haastoi oikealta laidalta ja Haula seurasi perässä napaten haastosta jääneen irtokiekon ja laukoi jaloista vasempaan alakulmaan. Pari minuuttia myöhemmin syntyi jo kolmas maali, kun ykkönen riisti hyökkäyssinisellä. Smith syötti vasemmalta laidalta viereen Kanen lavan alta Marchessaultille ja tämä sniputti lyhyellä virityksellä kiekon etualakulmaan. Hetkeä myöhemmin ensimmäiselle mainoskatkolle mentiin Tuchin jäähyn myötä.

Vegas jatkoi kuitenkin hyvää alivoimapelaamista. Smith kulutti loistavasti aikaa ja Schmidt hoiti lopullisen purun jälkimmäisellä minuutilla ohuen paineen jälkeen. Pyöritys kuitenkin jatkui sen jälkeen vielä kertaalleen jähyn jo umpeuduttua. Lopulta Tuch punnersi laitaa pitkin ja sai hankittua vieläpä ylivoiman erän puolivälissä LaBlancin roikuttua liikaa. Pian Burns nosti kulmasta kiekon laidan yli ja Vegas sai kahden miehen ylivoiman, joka oli surkeaa Haulan viisikolta, jossa Theodore korvasi Schmidtin. Tuloksena oli yksi laukaus Milleriltä. Yhden miehen ylivoimalla kuitenkin homma toimi, kun Tuch purjehti neljän pelaajan välistä tuoden kiekon fantastisesti alueelle ja viimeisteli sitten maalin kattoon. Noita on nähty ennenkin runkosarjassa, mutta viimeistely ei ole toiminut toisin kuin nyt, kun se merkitsee.

Erää oli reilut seitsemän minuuttia jäljellä, kun Vegas joutui taas alivoimalle. Hetkeä myöhemmin Carpenter kampitti keskialueella Burnsin ja Sharks sai 40 sekuntia kahden miehen ylivoimaa. Bellemare-Engelland-McNabb kolmikko kuitenkin pelasi tiiviisti syöttölinjat pois ja Fleury hoiti loput mm. Couturen kudin siivestä. Minuutti ennen loppua Karlsson vapautti laidasta ketjutoverit 2v1-tilanteeseen, mutta Smithilla poltti lavassa Marchessaultin syöttö ja tyhjä maali jäi hyödyntämättä. Laukaukset kirjattiin 17-9 erässä vieraille. Vegas oli siis tehokas ja Sharks ei käyttänyt omia momentumejaan Fleuryn ollessa hyvä varsinkin reboundeissa. Blokkeja avauserässä kotijoukkueelle kertyi peräti 15 San Josen kahta vastaan.

Toisen erän alku oli vauhdikasta peliä. Kolmen minuutin tienoilla nelonen ylitti sinisen ja Belle syötti vasemmalta maalille, mutta Carrierin ohjaus ei onnistunut. Hetkeä myöhemmin ykkösketju kokeili samaa kuviota. Smith katkoi keskialueella syötön, levitti Markulle oikealle, joka jakoi takaisin vasemmalle Smithille ja sieltä hän antoi namupassin Theodorelle, joka oli noussut tukemaan hyökkäystä ja ohjasi kiekon läheltä rystyltä ohi Jonesin, joka lähti samalla vaihtoon viiden päästetyn säkin jälkeen. Merrillin maila nousi Couturen naamaan kuuden minuutin jälkeen ja San Jose pääsi taas ylivoimalle. Alivoimalla Bellemare uhrautui tutusti ja keräsi pari blokkia. Ei voi kuin hattua nostaa yhdelle sarjan parhaista alivoimayksilöistä. Seuraavaksi oli isäntien vuoro saada ylivoimaa, kun Fehrin maila osui Theodoren naamariin kulmassa.

Ylivoima oli näennäistä pyöritystä hetken aikaa, Miller tulitti kertaalleen kaukaa one-timerin päätypleksiin. 13 minuutin kohdalla Perron suojasi ja jätti kiekon viivaan Merrillille, jonka ranne maskin takaa kilahti rautoihin. Carpenterilta hyvää työtä maalin edessä. Hetken päästä Meier kampitti Millerin laidassa, mutta Vegasin ylivoima oli edelleen jäistä. Kohokohtana oli Marchessaultin takakarvaus, jolla hän esti Fehrin laukauksen puolittaisessa 2v1-tilanteessa. Reilu minuutti ennen erän päätöstä kotijoukkue sai kolmannen ylivoiman putkeen, kun Perron ajettiin tylysti selästä laitaan, mutta jäähy tuli kuitenkin Tierneyn roikkumisesta. Neal sai kiekon maaliin neljä sekuntia ennen erän loppua, mutta maali hylättiin aluksi. Miller laukoi viivasta, Schmidt toimitti kulmasta maalille ja Neal hakkasi reboundin sisään käsivarrellaan tai mailan varrellaan. Videotarkistuksen jälkeen selvyyttä ei saatu, joten tuomio pysyi voimassa ja tauolle mentiin vain viiden maalin johdossa.

Ylivoimaa jäi 43 sekuntia päätöserän alkuun. Se ei tuottanut tulosta, mutta Pavelski otti jäähyn estämisestä kaataen kiekottoman Vegas-pelurin jäihin maalin edessä. Neal kokeili kertaalleen ylivoiman lopussa, muutoin ei ollut vieläkään mitään mainittavaa edistystä nähtävissä. Heti vapauduttuaan boksista Pavelski komennettiin takaisin hänen huidottuaan Schmidtia maalin takana. Samalla Kane antoi poikittaisen maalin edessä Bellemaren naamaan ja lensi ulos, joten tiedossa oli täydet minuutit kahden miehen ylivoimaa. Tällä kertaa Theodoren ja Millerin seurana oli ykkösketju. Se tuotti tulosta, kun Marchessault kiersi viivalle ja syötti kulmaan Karlssonille, joka tiputti alas Millerille ja tämä pommitti vasempaan kenkälaatikkoon. Kanen viiden minuutin jäähy hyödynnettiin vielä kertaalleen, kun Neal osui vanhanaikaisella 14 sekuntia ennen jäähyn umpeutumista kahdeksan minuutin kohdalla. Vegasin Twitter-tili twiittasi nerokkaasti touchdownista 7-0 tilanteessa. Maalia edelsi Haulan alueelletuonti, Nealin rännitys Perronille ja kiekon takaisin saanti maalin kulmalle.

Viimeisellä kympillä ei enää maalattu ja lähinnä neppailtiin, joten eipä siitä sen enempää. Bellemare otti yhden boksin, mutta alivoima toimi täydellisesti ja loppuluvut kirjattiin 7-0. Fleurylle toinen nollapeli putkeen ja nyt niitä on kertynyt kolme viidessä pelissä, huikea on tahti. Puolustajista kehut tietysti Theodorelle ja Millerille tehoilusta. Eipä siellä ollut yhtäkään heikkoa lenkkiä. Engelland ja McNabb olivat tärkeitä alivoimalla. Hyökkääjistä isot olivat isoja. Karlssonin ketju oli mukana neljässä maalissa ja Haulat kahdessa tai kolmessa, jos haluaa laskea Tuchin YV-maalin mukaan kolmosketjun vastatessa avausmaalista. Bellemare-Nosek pari pelasi timanttista alivoimaa.
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
On tämä kyllä aika erikoinen porukka, ei voi muuta sanoa... Harmittaakohan Minnesotassa yhtään tuo Haula? Kolmosen sena kun sieltä puuttuu.
Sanotaan, että harmittaa henkilökohtaisesti kaksin verroin. Sekä Wildin joukkueen suorittamisen kannalta suuri menetys että pelaajana ja persoonana valtaisa menetys. Oma henkilökohtainen suosikki aikanaan joukkueessa ja kyllä tuolla State Of Hockeyssa viime kesänä oli jokunen kaihoisa kannattaja kun miehestä jouduttiin luopumaan. Haula oli kuitenkin yliopistosarjasta saakka ollut "osavaltion kasvatti", joka oli sieltä raivannut tiensä Wildin rosteriin ja kannattajien sydämiin. Hieno pelaaja kaikin tavoin. Vaikea ellei mahdoton löytää pahaa sanottavaa tästä pelaajasta. #mancrush
 

Robu

Jäsen
On tämä kyllä aika erikoinen porukka, ei voi muuta sanoa... Harmittaakohan Minnesotassa yhtään tuo Haula? Kolmosen sena kun sieltä puuttuu.
Tavallaan joo, mutta kaikki jengit menettivät jotain. Parempi oli menettää Haula kuin Brodin tai Dumba. Jos harmistujia etsitään, niin kannattaa suunnata katse Floridaan.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
On tämä kyllä aika erikoinen porukka, ei voi muuta sanoa... Harmittaakohan Minnesotassa yhtään tuo Haula?
Varmaan harmittaa Haula, mutta harmittaako Tuch? Siinä äijässä näen potentiaalia jopa paljon Haulaa enemmän. Jos nyt Haulasta haluaa jotain negatiivista sanoa, niin aika pienikokoisena hän on helposti katollaan jonkun vähän tönästäessä.

MAF on saanut paljon kehuja ja aiheesta!
Yhdyn näihin kommentteihin. Minäkään en koskaan oikein Pensseleiden riveissä MAF:ia pitänyt minään ihmeellisen hyvänä, varsinkaan pleijareissa. Mutta nyt kun näitä Vegasin pelejä katsoo, niin äijähän on ihan maaginen. Onko sitten tyylin vaihdos tuottanut tulosta. Miksei ole Vezina-kandidaatti? Ei tarpeeksi pelejä, vai?

Mutta joo, en kyllä itsekään pidätä hengitystä odotellessa tämän jengin lennon loppumista
Tuon olen minäkin nyt oppinut. Vau, mikä pelityyli!
 

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tavallaan joo, mutta kaikki jengit menettivät jotain. Parempi oli menettää Haula kuin Brodin tai Dumba. Jos harmistujia etsitään, niin kannattaa suunnata katse Floridaan.
Kun paketissa meni myös Tuch niin ei tuo ihan putkeen mennyt,saattoi jopa viimeistellä Fletcherin kohtalon GM:na. Toisaalta,kukapa Haulalta&koko Vegasilta tälläistä kautta olisi odottanut. Mielenkiintoista on nähdä,onko tämä Haulan osalta suonenveto vaiko pystyykö useampaan näin hyvään kauteen,sama pätee myöskin koko joukkueeseen.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
2/7 Vegas vs. San Jose

Samalla rosterilla jatkettiin Bellemaren ollessa myös pelikunnossa. Alku oli tunnusteleva, mutta neljän minuutin kohdalla San Josen ykkösvitja Meier-Pavelski-Donskoi loi pari paikkaa päätypelistä, mutta Pavelski ei saanut kiekkoa sisään maalin edestä. Kotijoukkueen ensimmäinen laukaus nähtiin minuutti myöhemmin, kun Tuch kokeili rystyä maalin edessä. 20 sekuntia myöhemmin sama mies pääsi läpi, mutta ahdistettuna kuti pysähtyi vastaan tulleeseen Jonesiin. Kahdeksan minuutin jälkeen pelattiin tasavajaalla Nealin saatua jäähyn väkivaltaisuudesta ja DeMelo puolestaan kolasi Nealin jäihin samassa. Tierney pääsi laukomaan keskeltä erän puolivälissä, mutta Fleury torjui ja vastaiskusta puolestaan Karlsson ei saanut syöttöä tippumaan Smithin lapaan puolittaisessa 2v1-tilanteessa. Hetken päästä Nosek kompuroi alimpana ja Sörensen riisti, mutta Fleury pelasti. Fyysisyys lisääntyi erän edetessä ja taklauksia alkoi sadella. San Jose laukoi taas enemmän maalia kohti avauserässä kuten viime ottelussakin, vedot kirjattiin kaikkiaan 5-9.

14 minuutin kohdalla Neal käänsi maalille, mutta Haula ohjasi ohi läheltä. Haulan ketju oli Vegasin paras avauserässä ja kolmosketju puolestaan loi toiseksi eniten päätypelejä. 16 minuutin tienoilla pelattiin taas tasavajaalla vihellyksen jälkeisen nahistelun takia. Tuch nousi jalalla vauhdikkaasti omista, antoi käyttösyötön oikeaan laitaan Engellandille ja sai kiekon takaisin maalille, mutta Jones venyi patjatorjuntaan. Tuhlaajapoika nosti taas päätään. Kaksi minuuttia ennen erän loppua sitten syntyi avausmaali, kun Karlsson riisti kiekon ensin Burnsilta ja perään Donskoilta pelaten sen viivaan, josta Miller latasi hurjalla vedolla kiekon ohi oikealta, mutta se pomppasi vasemmalle kulmalle, johon oli ehtinyt Karlsson puttaamaan kiekon sisään.

Toisen erän ensimmäinen vaihto tuotti maalin, kun Smith paineisti Vlasicia kulmassa ja tämä avasi hätäisesti suoraan Karlssonille, joka otti pari potkua ja laukoi sitten oikealta kaarelta kiekon ohi Jonesin tämän hörpätessä sen sisään. Parin minuutin pelin jälkeen sitten tapahtui ratkaiseva käännekohta, kun Vegas alkoi jäähyilemään. Perron sulki hyökkäyspään aloituksen jälkeen DeMelon mailan kainaloonsa ja sai jäähyn. Kavennus syntyi heti, kun Bellemare hävisi aloituksen Pavelskille ja Burns paukutti viivasta kiekon sisään. Bellemare ei ehtinyt enää kuin puolittain blokkaamaan ja epäonnekseen kiekko kimposi hänen kauttaan maaliin. Hetken päästä Carrier taklasi DeMelon polven klesaksi ja sai pikkukakkosen. Tämä alivoima oli loistava Karlssonin purkaessa pari kertaa ja Sharksin saamatta kuviota kuntoon. Lisää alivoimaa oli kuitenkin luvassa, kun Dillonin viivatoimituksesta kiekko jäi pyörimään maalille ja Miller joutui koukkimaan jäähyn estääkseen maalin. Puntit tasattiin onneksi pian, kun Hertl kampitti Karlssonin. Tasavajaalla Pavelski laukoi kerran oikealta menetyksen jälkeen, mutta Fleury peitti pienen kulman.

Sen jälkeen puolivälissä Marchessaultin vedon jälkeen hän ja Vlasic tanssivat jäähylle. Edessä oli jo neljäs kerta tasavajaata. San Jose tasoitti, kun Sharks pomputti kiekon keskialueelta Fleurylle ja tämä päätti antaa kiekon viereen Engellandille paineen alle, joka oli virhe. Sharks riisti kiekon, Hertl teki pienen spinnin ja syötti sitten päädystä slottiin Couturelle, joka naulasi oikeaan yläkulmaan Schmidtin epäonnistuttua syötönkatkossa ja Engellandin ollessa myös myöhässä. Omalta alueelta lähtöjen kanssa oli suuria vaikeuksia varsinkin toisessa erässä kotijoukkueella. Vajaat seitsemän minuuttia ennen erän loppua nahisteltiin taas tasavajaalle, joka sopi Sharksille. Pavelski kaapi aloituksen Karlssonilta, Burns nousi oikeaa laitaa ja laittoi kiekon sisään vanhanaikaisella Fleuryn jäätyä jumiin Meierin tullessa hänen päälleen Millerin avustuksella. Pari minuuttia myöhemmin Haula kiersi vauhdilla viivan kautta suojaten ja syötti slotista takatolpalle, mutta Marchessault suti ohi. Pakka sekosi 2-0 maalin jälkeen turhiin jäähyihin ja kierre oli valmis, joten toisella tauolle mentiin 2-3 lukemissa. Viimeisellä minuutilla vielä Merrill koukki Hertlia maalin takana jäähynarvoisesti. Laukaukset olivat kahden erän jälkeen 13-24.

Päätöserän alun ylivoimalla San Jose laukoi pari kertaa vasemmalta, mutta ne olivat marjoja. Sen jälkeen peli oli tasaviisikoin tiukkaa kamppailua. Vegas ei saanut hyökkäyspeliä rullaamaan ja sai lähinnä vain pari yksittäistä laukausta avauskympillä. Sharks laukoi pienistä kulmista myös ja puolusti hyvin. Miller otti jäähyn päätöskympin alkuun, hänen mailansa nousi naamariin maalin edessä. Burnsilla oli paikka täydentää hattu väärältä puolelta, mutta Fleury torjui patjalla etukulmasta. Alivoiman jälkeen syntyi tasoitus. Perron kaapi hyökkäyspään aloituksen, Haula siirsi viivaan, Theodore levitti ja Schmidt latasi one-timerin blokin läpi. Neljä minuuttia ennen loppua alaketjut pelasivat vahvan sekavaihdon, mutta kiekkoa ei punnerrettu sisään etukulmasta. Puolitoista minuuttia ennen loppua Dillon heitti kiekon katsomoon paineen alla, mutta ylivoimalla Vegas ei oikeastaan saanut juuri mitään luotua, joten jatkoille mentiin.

Sharks kesti alivoiman helposti. Knights paine aloitti kuitenkin erän. Joonatan laukoi matalan kudin oikealta takapatjaan parin minuutin kohdalla. Hetken päästä Theodore sähläsi alimpana ja siirsi löysästi viereen, johon Couture pääsi väliin, mutta Fleury oli tarpeeksi vastassa peittämässä. Pavelskilla oli seitsemän minuutin kohdalla paikka kääntää kiekko sisään, mutta veto jäi patjoihin. Engelland-Theodore pari oli ongelmissa omalla alueella jatkoerän alkupuoliskolla varsinkin silloin, kun Couture ja Pavelski olivat jäällä. Seuraavassa vaihdossa Neal laukoi kolmesta ilman sikaria.

11 minuutin kohdalla Haula laukoi syliin ilman maskia oikealta puolelta. Kontrolli oli siirtynyt hivenen enemmän vieraille sitä ennen hetkeksi, mutta jälkimmäinen puolisko ensimmäisestä jatkoerästä oli taas Vegasin hallintaa. 14 minuutin tienoilla Neal katkoi maalin takana, mutta vanhanaikainen ei uponnut. Samalla miehellä oli kaksi paikkaa lisää seuraavassa vaihdossa. Haula pelasi päädystä maalille, mutta Neal laukoi ohi vasemmalta. Kolme minuuttia myöhemmin puolestaan tapahtui kiistelty asia eli Vegasilta hylättiin voittomaali hipaisun vuoksi. Marchessault kolattiin maalin edessä ensin selästä jäihin ja veto jäi patjoihin. Smith poimi kiekon päädystä ja pelasi viivaan Theodorelle, joka toimitti maalille ruuhkaan. Marchessault punnersi maalin kulmalta slottiin ja hipaisi matkalla Jonesia ilmeisesti. Joka tapauksessa Jones oli hivenen sivussa maaliltaan, joka ammotti puolityhjillään ja Marchessault siirsi kiekon nätisti rystyllä jäitä pitkin sisään alakulmaan. Videotarkistuksen jälkeen maali sitten lopulta hylättiin mainitsemani hipaisun vuoksi. Sairas tuomio, joka muutti sarjan kulun.

Toisen jatkoajan alkuun Theodore osui mailallaan Bödkerin kasvoihin. LaBlancin oikean laidan laukauksen rebound aiheutti vaarallisen tilanteen, mutta lopulta kiekko saatiin purettua. Sharksin momentum kuitenkin jatkui ja kakkosvitja oli pulassa. Haula purki surkeasti vastaränniin, jossa oli valmiina Meier. Hän punnersi slottiin ja Merrill joutui ottamaan jäähyn. Se jäähy lopulta kostautui, kun aloitustappion jälkeen LaBlanc sai kiekon oikealle, levitti Bellemaren ja Eakinin läpi Couturelle, joka laukoi vasemmalta kiekon takayläkulmaan ratkaisten ottelun. Tuossa vaiheessa menin oksentamaan.

Sitten yksilöistä pari sanaa. Fleurylle tappio, otti toki ison määrän koppeja, mutta ei ollut siltikään niin muuri kuin viidessä ensimmäisessä pelissä. Tarjosi joka tapauksessa mahdollisuuden voittaa. Hyökkääjistä Haulan vitja oli hyvä hyökkäyssuuntaan ja värkkäsi tasoitusta päätöserässä. Ykkösessä Karlsson teki kaksi maalia ja oli alivoimalla hyvä. Smith ja Marchessault pörräsivät tutusti ihan jees ja voittomaali ryöstettiin heiltä. Nelosketjun anti hyökkäyssuuntaan jäi vähän vähiin. Kolmosvitjalla oli hyviä kulmaralleja, mutta ei ihan hirveästi vetopaikkoja. Puolustajista ykköspari Schmidt-McNabb oli ehjin ja vähiten pulassa omissa. Theodore keräsi passin ja teholukeman +2, vaikka jatkoerässä oli ongelmissa. Engelland blokkasi seitsemän laukausta, mutta pari kertaa tuli kiire jalalla. Kolmosparille negaa yhteensä neljästä jäähystä, kaksi sekä Millerille että Merrillille. Boksista ei voiteta pelejä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
3/7 Golden Knights @ Sharks

Tatar korvasi Carpenterin kolmosketjussa. Ihan hyvä muutos tuoda tuoreita jalkoja, kun Carppikaan ei ole ollut samassa liekissä kuin runkosarjassa. Alku oli Sharksien hallintaa kiekkokontrollin ollessa sillä. Vegas puolestaan ei päässyt siniviivan yli millään. Neljän minuutin jälkeen Bödker heitti kiekon ränniin suoraan Theodorelle, joka syötti Haulalle slottiin, mutta Jones torjui maskittoman vedon vaivatta. Sitä ennen Miller pelasi itsensä kertaalleen ulos Sörensenin mentyä pikku neppauksella ohi laidasta, mutta sen jälkeen hän stoppasi oikeaan laitaan ja lähti suojaamaan siniviivan suuntaisesti maalille ajon sijaan, joka kuihdutti tilanteen. Tatarilla oli kahden minuutin kohdalla paikka rystyltä pienestä kulmasta, mutta Jones ohjasi vain vedon toiseen kulmaan. Muutoin ensimmäiseen mainostaukoon asti San Josen nopeat pakki-pakki käännöt tuottivat painetta vieraiden alueelle.

Katkon jälkeen Schmidt melkein ohjasi viivalaukauksen omiin ja se meni Fleuryn kautta niukasti ohi. Seuraavassa vaihdossa puolestaan Meier ajoi ohi Engellandin ja Bellemaren vasemmalta maalille ja koitti uittaa rystyltä sisään, mutta Markku-Andre oli palannut tasolleen yhden ohipelin jälkeen. 11 minuutin jälkeen Couture pääsi laukomaan vapaasti vasemmalta b-pisteeltä vieraiden vaihdon ollessa kesken, mutta veto meni ohi takayläkulmasta. Samassa myllyssä Hertl kokeili vanhanaikaista punnertaen väkisin Theodoresta huolimatta, mutta kääntö meni ohitse. Sharks antoi jatkuvasti painetta ja karvasi niin syvältä, että Vegasin syöttöketjut jäivät todella olemattomiksi. Se pääsi ehkä kerran kahdessa minuutissa hetkeksi Sharksin alueelle, mutta sitten peli kääntyi jälleen omiin. Laukaukset maalia kohti olivat 12-4 erän toisella mainospaussilla. Mielestäni vierasjoukkueen puolustajat kyllä olivat usein päätykiekoissa ensimmäisenä, mutta hyökkääjien apu oli huonoa ja etäisyydet karkasivat liiaksi viisikon sisällä, jolloin Sharks sai hyökkäysalueen riistoja laidoissa ennen kuin Vegas sai kiekon ulos alueelta.

Heti toisen mainoskatkon jälkeen Bödker purki huolimattomasti kiekon laidan yli ja viimeisen vitosen aluksi vieraat saivat ylivoiman. Marchesssault tarjosi ensin kiekon slottiin nopean syöttelyn päätteeksi Karlssonille, mutta tämän maila oli pidetty. Sen jälkeen hän syötti viivasta ohjurin maalille, mutta Tuch ei hyödyntänyt tilaisuutta. Juuri mitään muuta ei sitten ylivoima tuottanutkaan. Jäähyn jälkeen kuitenkin momemtum jäi loppuminuuteiksi Vegasille ja muun muassa Karlsson laukoi hyökkäyspään aloituksen jälkeen napakasti kohti oikeaa alakulmaa ja perään Miller kokeili viivasta maskinpelaamisen toimivuutta. Viimeisellä minuutilla Neal ja Haula pääsivät vielä 2v1-hyökkäykseen, mutta syöttö suomalaiselle jäi liian kauas. Lopulliset laukaukset olivat 16-10 ja blokkaukset peräti 11-2 kotijoukkueen hyväksi, joka yllätti minut totaalisesti. Sharks kuitenkin hallitsi erää suurimmalti osin kiekkokontrollin turvin.

Toisen erän alkuun Smith otti typerän jäähyn lähtemällä jahtaamaan Vlasicia maalin taakse ja antamalla sitten keppiä takaa päin. Isäntien ykkösviisikko pyöritti yli minuutin ja loi monta laukaisupaikkaa. Lähimpänä maalia oli Hertl, joka oli maalin edessä Couturen laukauksen reboundissa, mutta tsekki laukoi päin McNabbin luistinta maalin ollessa tyhjä. Sharksin vyöry jatkui jäähyn jälkeen ja se tuotti uuden ylivoiman, kun Bödker suojasi kiekkoa ja kiersi maalin, jolloin Carrier kaatoi hänet kamppaamalla viiden minuutin pelin jälkeen. Nosek ja Bellemare tappoivat ensimmäisen minuutin, mutta kakkosviisikko rankaisi. Bödker laukoi viivasta päin Milleriä ja kiekko kimposi vasemmalle puolelle, josta lähti nopea poikkisyöttö neliön läpi Tierneylta ja Meier naulasi oikeasta laidasta kiekon sisään eikä Fleurylla ollut mahdollisuutta ehtiä mukaan sivuttaisliikkeeseen. Perron hankki jäähyn Dillonille seuraavaksi tämän huidottua näpeille ja Vegas pääsi hakemaan tasoitusta kahdeksan minuutin kohdalla Sharksin vietyä laukaukset kohti maalia 11-1 siihen mennessä erässä.

Kuvio saatiin kuntoon vasta 20 sekuntia ennen jäähyn loppua, mutta se riitti, kun Miller toi kiekon alueelle, Schmidt levitti oikeaan laitaan Perronille, joka pelasi syvyyteen Nealille ja tämän poikkisyöttö takatolpalle meni läpi Vlasicista ja Miller sai putata kiekon sisään helposti. Arvokas tasoitus kaikkinensa pelissä mukana pysymisen kannalta laukausten ollessa 27-12.

13 minuutin kohdalla kakkosketjun laiturit pelasivat kulmapelistä paikan Haulalle maalin eteen, mutta rysty jäi vajaaksi tämän ollessa pidettynä. Jatkotilanteessa Nealin karvatessa korkealta Hertl antoi kyynärpäätä kypärään ja sai jäähyn. Ylivoima toimi jälleen, kun Smith tiputti oikeassa laidassa alas Millerille, jonka välitön poikkisyöttö lävisti neliön ja Marchessault naulasi suoraan syötöstä vasempaan etuyläkulmaan vieden Vegasin epäansaittuun johtoon.

Ykkösketju vei vieraat kahden maalin johtoon vain reilu minuutti edellisestä, kun pitkän hyökkäyksen päätteeksi Marchessault kuljetti oikeasta kulmasta kohti viivaa ja käänsi sitten kiekon silmät kiinni maalin kulmalle, josta Karlsson ohjasi sen takatolpalle ja Smith siirsi kiekon tyhjiin Burnsin ihmetellessä läheltä. Maalinjälkeisessä vaihdossa kuitenkin sitten Tuch huitoi itsensä jäähylle hyökkäysalueella. Hertlilla oli paikka kaventaa, kun hän sai kulmasta syötön Pavelskilta maalin eteen, mutta ohjaus kilpistyi patjaan. Jäähyn jälkeen Neal voitti keskialueen kamppailun purun jälkeen ja pääsi 2v1-hyökkäykseen Tuchin kanssa, mutta kuten avauserässä syöttö jäi liian taakse ja tilanne kuihtui. Neal olisi hyvinkin voinut itse laukoa ranteella. Minuutti ennen erän loppua Bödker esti omalla alueella kiekotonta McNabbia ja sai jäähyn tarpeettomasta taklauksesta. Marchesssault laukoi pienestä kulmasta kerran, mutta Jones ehti siihen mukaan helposti ja tauolle mentiin 1-3 lukemissa. Laukaukset kahden erän jälkeen olivat 32-18. Sharks hallitsi toisen erän avauskahdeksikkoa, mutta erikoistilanteet käänsivät täysin hallussa olleen pelin vieraille, joka hyödynsi momemtuminsa vielä yhdellä tasakentin isketyllä osumalla.

Päätöserän alussa ylivoimaa oli vajaa minuutti, mutta se ei tuottanut kuin yhden Millerin viivalaukauksen ranteella. Paine toki jäi alueelle ja Vegas kulutti kelloa heti mainiolla pitkällä hyökkäyksellä, joka päättyi Perronin korkeaan mailaan. Kolmen minuutin jälkeen Meier syötti päädystä maalille nousseelle Burnsille, mutta Fleury otti upean patjatorjunnan, kun Bellemare ja Theodore olivat hävinneet päätypainin. Vajaat kaksi minuuttia myöhemmin kolmosvitja loi hyvän kulmarallin ja Perron pääsi maalilta huitomaan kiekkoa ohi Jonesin, mutta kiekko pomppi ylitse. Hetken päästä Merrill pysäytti sinisellä vastustajan etenemisen murskaamalla mailansa rintalastaan ja San Jose pääsi miesylivoimalle. Ykkösviisikon laukaisulinjat pidettiin kohtalaisesti kiinni, mutta kavennus kuitenkin syntyi ylivoiman viime sekunneilla, kun Burns syötti viivasta rystyllä Perronin paineistaessa taitavasti oikeaan laitaan Kanelle, joka laukoi ranteella kliinisesti etuyläkulmaan. Gallant haastoi kuitenkin maalin Couturen ollessa maalin edessä kiinni Fleuryn kyljessä. Tuomio kuitenkin pysyi voimassa ja maali kelpasi hyvänä. Ihan hyvin sen olisi voinut myös hylätä, koska viime pelissä Marchessaultin maali hylättiin mielestäni yhtä kevyen kosketuksen takia. Fleury vain pysyi pystyssä toisin kuin Jones.

Hieman ennen erän puoliväliä Karlsson käänsi kulmarallin ollessa päällä oikeasta laidasta painottomalle puolelle Theodorelle, jolla poltti kuitenkin lavassa ja vapaa laukaisupaikka jäi käyttämättä. Päätöskympin aluksi Haula spurttasi puolittain läpi vasemmasta laidasta, mutta kuti kohti längejä jäi löysäksi. Seitsemän minuuttia ennen loppua laukaukset erässä olivat tasan 6-6 eli Vegas oli selviytynyt siihen asti isäntien kiristä kuivin jaloin tasaviisikoin ja pystynyt luomaan myös itse pitkiä hyökkäyksiä. Reilut kuusi minuuttia oli kellossa, kun Neal katkoi maalin takana Dillonin syötön, mutta sitten rystysiirto maalille Haulalle jäi pehmeäksi ja Jones katkaisi syötön.

Minuutti myöhemmin Kane oli unohtunut Eakinilta maalin eteen vapaaksi ja Couture tarjoili vasemmasta kulmasta syötön, mutta kuti pysähtyi vasempaan patjaan. Vajaat kolme minuuttia ennen loppua Hertl voitti Karlssonin aloituksessa ja Vlasic pomputti viivasta maalin ylitse. Tasoitus syntyi 1:57 ennen loppua, kun jostain syystä Theodore ja Engelland olivat yhtä aikaa jäällä. Hertl punnersi päädystä maalille ohi Engellandin. Kiekko pomppi slottiin, josta Braun sohi sen kohti maalia ja Hertl jatkoi kiekon ohi Fleuryn. Karlssonilla oli vielä yksi paikka seuraavassa vaihdossa, kun hän oli maalin kulmalla jatkamassa päädystä kimmonnutta kiekkoa sisään, mutta Jones liukui eteen viime hetkellä, joten jälleen 3-3 lukemissa mentiin jatkoeriin.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Jatkoaika alkoi siten, että Sharks pelasi kiekon vaihtoaitionsa eteen ja jäällä oli silloin liikaa pelaajia. Tatar oli mukana ylivoimalla Haulan tilalla. Vegas sai pari paikkaa vasta ylivoiman lopussa, kun Tuch syötti toimistosta maalille, mutta Jones nollasi Smithin. Jatkotilanteessa Karlsson syötti kulmasta ja Smith laukoi samasta kohdin vasemmalta puolelta ylärimaan. Ylivoiman jälkeen Couture sai syötön Pavelskilta päädystä slottiin, mutta Fleury ryösti hänet hanskalla. Hetken päästä Sharks sai uuden jäähyn Couturen viskattua kiekon katsomoon. San Jose pelasi kuitenkin mainiota alivoimaa ja Vegasilla oli kiire kiekon kanssa. Miller pääsi kerran lataamaan suoraan syötöstä, mutta Burns ohjasi kiekon ohi maalin kropallaan. Vajaan seitsemän minuutin kohdalla Tatar pääsi puolittain läpi, mutta lämäri kaukaa pyörivään kiekkoon meni yli. Hetken kuluttua Neal laukoi jaloista ylärimaan ja San Jose käänsi vastahyökkäykseen, mutta Vegas sai stopin ja iski omasta vastaiskustaan Sharksin vaihdon ollessa kesken. Karlsson pääsi vauhdilla nousemaan oikeaa laitaa Nealin syötöstä ja laukoi sitten napakan ranteen vasempaan yläkulmaan riman alle Burnsin kurottaessa myöhässä vaihdosta tultuaan. Martinilta ohessa löysää pelaamista keskialueella. Toinen peräkkäinen sulaminen kahden maalin johdosta olisi ollut liikaa, joten onneksi joukkue osoitti luonnetta ja hyödynsi lopulta jatkoerän hallintansa.

Yksilöistä komplimentit Fleurylle solidista illasta. Puolustajista Miller oli erinomainen kahteen suuntaan kuten myös Schmidt. Engelland-Theodore pari oli heikoin. McNabbilta vankkaa puolustuspelaamista Schmidtin rinnalla. Hyökkääjistä sitten kärkiketjut ottivat joukkueen reppuselkään ylivoimalla kuten pitääkin ja lisäksi ykkönen osui myös tasakentin. Nealin takakarvaaminen ja vahva kulmapelaaminen jäi mieleen. Nelosketjusta jäi mieleen alivoimapelaaminen, tasakentin hyökkäysanti jäi vähiin. Kolmosketjussa Perron oli hyvä, vaikka liike ei ole ihan optimaalista vieläkään runkosarjan lopun loukkaantumisen jäljiltä. Tatar oli avauserässä kiekossa pari kertaa, mutta katosi sitten kuvasta toisesta erästä alkaen lukuun ottamatta yhtä paikkaa jatkoilla.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
@Salming, mollaat Engellandia ja Theodorea aika paljon. Vegasin tarkempi seuraaminen kohdaltani alkoi tosiaan näistä pleijareista, mutta onko tilanne ollut sama noiden kavereiden kohdalla koko kauden? Theodoren pelistä pidän paljon. Riskityyppi tietenkin vähän puolustuspäässä kun hän hyökkää niin innokkaasti, mutta tuota menoa on mukava katsella. Vähän tulee mieleen Brandon Montour Duckseissa. Viime vuonna Duckseissa olivatkin sitten molemmat ajoittain taiteilemassa, jolloin pidin Montourista enemmän, mutta nyt Theodore on mielestäni kehittynyt ja ottaa johtajan otetta hyökkäyksen kärkenä ajoittain. Vielä kun saattaa tilanteet loppuun asti (maaliin vastustajan päätyyn), niin olen hyvinkin valmis antamaan anteeksi pienet riskit omassa puolustuspäässä.

Engellandia en ole kauheasti seurannut, mutta TV-selostajat ja muut kommentaattorit tuntuvat ylistävän häntä maasta taivaisiin, kaveri kun oli aito Las Vegasin asukki jo ennen joukkueen siellä aloittamista ja on jossain mielessä joukkueen isähahmo. Pelitaidoista tai niiden puutteesta en ole kauhean selvillä, mielestäni hänellä on sellainen peruspakin maine, mutta ilmeisesti näet hänet enemmänkin hasardipakkina? Miller ja Schmidt ovat aika vakuuttavia, samoin McNabb. Merrillkin menee aika mukavasti suurimman osan aikaa.

Tataria en ole paljon huomannut näissä peleissä. Onko hän ollut koko kevään noin näkymätön?
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
@Salming, mollaat Engellandia ja Theodorea aika paljon. Vegasin tarkempi seuraaminen kohdaltani alkoi tosiaan näistä pleijareista, mutta onko tilanne ollut sama noiden kavereiden kohdalla koko kauden? Theodoren pelistä pidän paljon. Riskityyppi tietenkin vähän puolustuspäässä kun hän hyökkää niin innokkaasti, mutta tuota menoa on mukava katsella. Vähän tulee mieleen Brandon Montour Duckseissa. Viime vuonna Duckseissa olivatkin sitten molemmat ajoittain taiteilemassa, jolloin pidin Montourista enemmän, mutta nyt Theodore on mielestäni kehittynyt ja ottaa johtajan otetta hyökkäyksen kärkenä ajoittain. Vielä kun saattaa tilanteet loppuun asti (maaliin vastustajan päätyyn), niin olen hyvinkin valmis antamaan anteeksi pienet riskit omassa puolustuspäässä.

Engellandia en ole kauheasti seurannut, mutta TV-selostajat ja muut kommentaattorit tuntuvat ylistävän häntä maasta taivaisiin, kaveri kun oli aito Las Vegasin asukki jo ennen joukkueen siellä aloittamista ja on jossain mielessä joukkueen isähahmo. Pelitaidoista tai niiden puutteesta en ole kauhean selvillä, mielestäni hänellä on sellainen peruspakin maine, mutta ilmeisesti näet hänet enemmänkin hasardipakkina? Miller ja Schmidt ovat aika vakuuttavia, samoin McNabb. Merrillkin menee aika mukavasti suurimman osan aikaa.

Tataria en ole paljon huomannut näissä peleissä. Onko hän ollut koko kevään noin näkymätön?
Tatar on ollut muutamaa peliä lukuun ottamatta huono. Mitä tulee Theodoreen ja Engellandiin, kritisoin heitä kun on aihetta, mutta olen antanut molemmille myös posia. Runkosarjassa yhdessä pelatessaan eräässä vaiheessa he lahjoittivat maalin per peli merkkausvirheillä yms. Kings-sarjassa homma toimi ja annoin siitä myös komplimentit, että he ovat parantaneet yhteistyötä, mutta tuossa viime pelissä kyseinen pari oli taas heikoin ja en ymmärrä, miksi heidät piti laittaa yhdessä kentälle lopussa. Erikseen olisin hyväksynyt, koska kumpikin on suorittanut hyvin muiden kanssa. En siltikään ole heittämässä kumpaakaan vilttiin, vaan Merrill on ensimmäisenä liipaisimella, jos Sbisa otetaan kehiin. Engelland on tosiaan ihan riittävä peruspakki pääosin. Theodorella ongelma on se, että hän ei oikein saa stoppeja aikaan puolustuspäässä, koska voimaa puuttuu vielä ylävartalosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös