Sportin ulkomaalaiset hankinnat

  • 10 341
  • 6

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Ajattelin tällekin perustaa oman ketjun kun aloin miettimään Sportin ulkkarihankintojen onnistumista.

Jos nyt onnistuneita hakuja mietitään, niin ensimmäisenä tulee mieleen Bertrand, Fleury, Newton, Brennan, Wrenn ja no oli Generouskin vaikka kalleimpana miehenä myytiinkin ensimmäisenä. Huomioitavaa, että kaikki pakkihaut ulkomailta ollut hyviä.

Sitten sellasia joista ei oikein osaa sanoa oliko nyt niin hyviä tai huonoja, niin Kubalik, DaCosta, Parks. Kubalik nyt tuli mukaan loppukaudesta viime kaudella ja ei nyt ollut kummoiset olosuhteet lähteä pelaamaan kun Sportilla oli silloin erittäin synkkä jakso ja kaikki kärkipelaajat telakalla. DaCosta pelasi vain sen loppukauden ja oli silloin ihan ok, Parks puolestaan oli loistava haku aluksi, mutta loukkaantumisen jälkeen ei ollut enää sama ja siihen osittain vaikutti Sportin muunkin joukkueen tason romahdus.

Sitten niitä epäonnistuneita on Tessier, Rachuneck, Spilar, Vaskivuo, Kozek, Povorozniouk ja Gavrus. Näistähän kaikkia muita paitsi Gavrusia yhdistää huono fysiikka. Luistelu heikkoa tai kulmissa ihan paperia. Sitten toinen yhdistävä tekijä on tuo mentaalipuoli. Gavrus ei kestänyt Suomessa kuin muutaman viikon, Spilar ja Rachuneck oli tuollaisia slaavilaisia taiteilijoita ja Tessier ja Povo oli tavoiltaan aika kaukana ammattilaisesta ja varsinkin Povolla tyhmiä ylilyöntejä ja sellaista ihmeellistä surffailua toisinaan.

Tuo että fysiikasta ja mentaalipuolesta aiheutunut huteja, kielii vähän huonosta skouttaamisesta. Tosin aika moni ollut hätähankintoja niin ei aikaa edes skoutata(Spilar, Rachuneck, Kozek). Mutta varmasti Jämsäkin kehittyy ja oppii näistä virheistä ja joskus meilläkin Saipan tasoista ulkkareiden hankintaa.

Mutta nyt esim. Rapuzzista luultavasti nämä pitäisi olla tiedossa kun Hällfors koko kauden häntä seurannut tosi läheltä. Siksi ihan odottavaisin ja luottavaisin mielin hänen suhteen. Saa nähdä minkälaisia muut haut sitten tulee olemaan.
 

Winger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Mites Darren Stolk? Kuinka pitkälle menneisyyteen katsotaan?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös