Playoffs 2018 finaalit: KeuPa HT – TUTO Hockey

  • 48 994
  • 284

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Mielestäni tuo Nemo Niemisen lanseeraama slogan on osuva...

Nieminenkö tuon tosiaan on lanseerannut? Perhana, pakko sanoa että hiukan olen pettynyt, Ville kun tunnetaan hyvinkin värikkäästä kielenkäytöstä. Olisi voinut kuvitella miehen keksivän jotain hyvinkin terävää ja persoonallista, hauskaa jopa.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Taitaa sitä tosiaan jonkinlainen salaliitto KeuPaa vastaan olla, kun toimistokin ryöstetään näin finaalisarjan keskellä...
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTo ei ryöstänyt voittoa KeuPalta keskiviikkona, mutta joku ryöstö taisi samana päivänä tapahtua kuitenkin KeuPalle:

Jääkiekkoilun Mestis-seura joutui erikoisen suurvarkauden uhriksi - poliisi selvittää: olivatko rikolliset ottelun yleisössä?

Muistaakseni tässä ei ole kovin pitkää aikaa siitä, kun SaPKon toimisto myös joutui varkauden kohteeksi. Vaivaako Mestistä rikosaalto? Toivoa sopii, että rikolliset saadaan kiinni.

Huomenna finaalit ovat vedenjakajalla ja perjantai 13.paivän pelissä vo ehkä rouva fortunallakin olla näppinsä mukana. Jännitettävää riittänee ja peli tulee myös TV:stä kanavilta. Itse en kuitenkaan malta olla pois hallilta. 10 vuoden odottelun jälkeen finaalien jokainen peli on pieni voitto jo sinänsä.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Miika Elomo sanoo tämän päivän Turun Sanomissa, että TuTo lähtee illan peliin parhaalla rosterilla. Ainoastaan kuumeessa olevan Aki Keinäsen pelaaminen on epävarmaa. Maalissa on Julius Pohjanoksa.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Aki Keinänenkin on mukana. TuTon kokoonpano on tänään niin kova, että voitto jää Turkuun. Erityisesti odotan tehoja kolmikolta Keinänen-Lucenius-Juusela, mutta TuTolla on kolme muutakin hyvää ketjua.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Hienoa että Keni on mukana. Tuo ketju on kyllä sellainen, jolta sopii odottaa jotain. Mutta toivottavasti myös puolustuspään pelaamiseen on paneuduttu ja puhuttu hieman siitä miten kiekko sieltä nostetaan eikä anneta vastustajalle liian helposti tilanteita.
Alku pitää nyt ottaa huolella eikä päästää vastustajaa karkumatkalle. Nyt saa rumiakin maaleja tehdä eli maalille porukkaa ja siitä vaikka sitten tökkimällä kiekko maaliin.
Toivottavasti myös yleisö löytää hallille, vaikka keväiset säät jo varmaan ulkoiluun houkuttelevat.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Eilen tuli kehaistua KeuPan nelosketjua, mutta eipä tuossa TuTonkaan "nelosessa" (Wilenius-Kangasmäki-Honkanen) juuri moitteen sijaa ole. Kolmikon jokaiselta kaverilta löytyy Liiga-kokemusta ja jokainen kykenisi onnistuessaan pelaamaan Mestistä lähelle piste per peli -tasoa. Ainakin kaksi ensin mainittua. Joskus talvella TuTon naaratessa vielä lisää vahvistuksia, tulin katsoneeksi ettei tuota nimilistaa voi voittaa tällä kaudella. Nyt se alkaa olla jäällä kokonaisuudessaan ja pelottavan kovalta paperilla myös näyttää.

Tämä viikonvaihde on kyllä todella mielenkiintoinen ja antanee muutamia vastauksia. Mielenkiintoista nähdä, saako KeuPa etua tuosta huomattavasti lyhyemmästä välieräsarjasta. Lepoedun voisi huomisessa Keuruun ottelussa kuvitella olevan suurimmillaan, jos sellaista siis on. TuTolla näytti SaPKo-sarjassa alkavan jo jaloissa painaa mitä pidemmälle sarja eteni, kohta nähdään onko samanlaista ilmiötä havaittavissa myös finaalisarjassa.

TuTo tarvitsee tänään käytännössä voiton. Jos KeuPa käy hakemassa tänään kolmannen kiinnityksen, on TuTolla sen jälkeen todella suuri vuori huomenna kiivettävänä. Vastaan tulisi voiton päässä mestaruudesta pelaava hurmioitunut KeuPa, joka saisi luistella jäälle viimeistä seisomapaikkaa myöten täyteen pakatun jääladon edessä. Ja vielä tuon päälle aiemmin mainittu lepoetu. Mutta ei mennä asioiden edelle, kaikesta huolimatta kotijoukkue TuTo lähtee ennakkosuosikkina tämän illan otteluun.
 

JusuPlus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KeuPa HT, Kiekko-Espoo
Anttoni Hongan pelit KeuPassa pelattu tämän kauden osalta. U18 maajoukkue matkustaa tänään Venäjälle Tseljabinskiin viimeistelevään MM -leiritykseen. Samalla paikkakunnalla käynnistyy U18 MM-turnaus ensi torstaina.

Roni Allen uutena miehenä finaaleihin. On erittäin hyvä paikko, kun Aitola ja Honka sivussa.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
KeuPalta tänään tämän sarjan heikoin esitys. Tosiaan ihmeellisen huolimatonta oli pelaaminen läpi illan. Puolustajat eivät saaneet avattua peliä yhtään, koko pelin ajan tuntui olevan jokaisella puolustajalla hätä ja kiire, kun TuTo painoi päälle.

Toki KeuPallakin omat paikkansa oli muutamaan lisäosumaan, mutta tänään ei sitten ollut tuuri puolella niissä. Toisaalta saman verran oli myös TuTolla hyviä maalipaikkoja, mistä ei lisäosumia nähty, joten ihan tasan taisi nuo mennä. Viidellä kolmea vastaan -ylivoima oikeastaan kruunasi illan KeuPan osalta, kovin oli vaikeaa ja väkinäistä. Suurin ero KeuPan ja TuTon välillä on puolustuksessa. KeuPalta puuttuu sieltä se Valtolan kaltainen kiekollinen moottori ja taso muutenkin kauttaaltaan hieman heikompaa. Ero näkyy siinä, kuinka TuTo pääsee leikitellen KeuPan paineen alta pois vaihdosta toiseen.

Huomenna sitten iso peli. KeuPan on tultava ensimmäisestä vaihdosta saakka täysillä kotiyleisön edessä. Tänään KeuPa oli ottelun alun kyllä paikalla, mutta ei läsnä ja siinä kirjoitettiinkin koko ottelun käsikirjoitus TuTon ollessa potkun tai puolikkaan edellä oikeastaan koko ajan. Jos TuTo huomenna käy ryöväämässä kolmannen kiinnityksen, niin tämän päivän pelin jälkeen on kovin vaikea uskoa KeuPan pystyvän 2-3 tappiotilanteessa kykenevän voittoon maanantaina Kupittaalla.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Luotto oli kova tämän pelin osalta, eikä näemmä turhaan. Hyvä esitys TUTOlta, oikeastaan alusta loppuun. Toki ajoittain KeuPa sai painetta kotijoukkueen päätyyn, esimerkiksi toisen erän lopussa, jolloin näytti että tekevät maalin ihan väkisin. No ei tehneet, eikä kolmannessa erässä enää pitkiä painejaksoja ollut.

Hyvillä mielin kyllä huomiseenkin. Ei tule helppoa olemaan KeuPalla jatkossakaan, ihan jo siitä syystä, että Pohjanoksa ei vaan oikein millään kiekkoja taakseen päästä. Jos Jullen taso säilyy, niin TUTOlle riittää kun tekee sen 2-3 maalia. Toki tehtävä nekin on, eli viimeistelyn pitäisi pysyä tämän illan tasolla.

Se on vielä pakko mainita, että meikäläistä suoraan sanoen vituttaa se, että finaalipelien yksi tärkeimmistä pelaajista torjuu kiekkoja Rauman Lukon väreissä. Sanoisin, että jos KeuPa haluaa saada jatkossa enemmän arvostusta osakseen, niin kyllä tuollaiset asiat pitäisi hoitaa paremmin. Kyse on kuitenkin pelkästään tahdosta, aivan helposti asia oltaisiin voitu hoitaa jos oltaisiin haluttu. Ei näin KeuPa, ei näin.

Uskon, ja ennen kaikkea toivon, ettei tuosta kypäräjutusta jaksa keuruulaisetkaan täällä olla vastakkaista mieltä. Jos on, niin ihmettelen. Jopa mun 10-vuotias tyttäreni ihmettelee asiaa.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Joo ja hyvä tunnelma oli pelissä, osiltaan Keuruulta saapuiden kannattajien ansiosta. Kiitos heille ja tervetuloa taas maanantaina!
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
TuTo pelasi tänään odotetun hyvin. Niin maalivahti, puolustus kuin hyökkäyskin onnistuivat. TuTon laaja pelaajamateriaali näkyi siinä, että kaikki ketjut pelasivat hyvin ja onnistumisia tuli laajalla sektorilla. Maalien lisäksi myös tolpat kolisivat monta kertaa (Virtanen, Friman, Kangasmäki ja Lehtonen osuivat niihin). KeuPa oli yllättävänkin vaisu, mutta se johtui ehkä TuTon hyvyydestä.

Yleisöä oli runsas 1800 ja olisi varmaan ollut enemmänkin, jos peliä ei olisi televisioitu. Pelin aikaistetusta aloitusajasta huolimatta katsojat osasivat tulla hyvin ajoissa paikalle. Anniskelukatsomo näytti toimivan hyvin ja juomat kävivät kaupaksi. TuTon talous kiittää. Omasta katsomonlohkostaan häädetetyt TuTon faniryhmän jäsenet näyttivät vähän eksyksissä olevilta.

Huomenna voitto Keuruulta ja maanantaina nostellaan Kupittaalla kannua.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Elintärkeä voitto TuTolle ja yksi hienoimpia pelejä vuosikymmeneen kupittaalla. Todella upeaa taistelua ja paikkoja oli aivan valtava määrä. KeuPa oli myös erittäin vaarallinen, vaikka vain kerran onnistui maalinteossa. Pohjanoksa torjui kuin ihmeen kaupalla useita kovanluokan maalipaikkoja ja teki sen 2-3 GameSaveria, mitkä osaltaan käänsivät pelin vaakakuppia kotiinpäin. TuTon pakit myös onnistuivat kriittisillä sektoreilla siivoamaan maalinedustaa hieman paremmin kuin aiemmin. Vapaita irtokiekkoja ja avopaikkoja oli hieman vähemmän, mutta kovaa taistelua eturintamilla käytiin molemmissa päissä ja mielestäni TuTo selvisi näistä taisteluista voittajana. TuTon laukaisuvoima ja tarkkuus on mielestäni näistä joukkueista parempi ja jos maalinedustan taisteluissa päästään tasoihin, niin teoriassa snaipperit ja tulivoimaiset pakit hoitavat ne tarvittavat maalit kauempaakin. Veskarien taistelu on myös äärimmäisen kova. Molemmista päistä löytyy sen tason veskari, mikä pystyy ottamaan erittäin kriittisiä GameSavereita.

Pelin ison käännekohta oli mielestäni KeuPan hukattu 5-3 ylivoima. TuTo kesti sen ja sai hengen päälle sen jälkeen. 3-0 maali oli erittäin lähellä ennen 2-1 maalia, millä KeuPa vielä hetkeksi nousi lopussa peliin näennäisesti mukaan. TuTo ei kuitenkaan hetkahtanut juuri yhtään kavennuksen jälkeen ja n. 5 minuutin päästä Juuselan todella tarkka kuti muutti lukemat jo 3-1 tilanteeksi. Tässä vaiheessa KeuPalle alkoi jo tulla jo kiire ja veskarikin otettiin aikaisessa vaiheessa pois maalista. TuTon vahvuus näkyi kuitenkin pelin lopussa ja Kangasmäki suorastaan kuljetti kiekon maaliin vaikka KeuPan peluri roikkui perässä. 4-1 maalin jälkeen homma alkoi olla lopullisesti selvä. Pelin viimeisillä minuuteilla TuTo pääsi vielä myllyttämään ylivoimaa ja teki sen varsin näyttävästi, vaikkakin ilman tulosta. Tämä oli kuitenkin mannaa kotiyleisölle, joka innostui kunnolla kannustamaan omiaan voiton häämöttäessä.

Finaalit ovat nyt 2-2 ja tänään varmistui oikeastaan vain se, että kupittaalla pelataan ainakin yksi peli vielä finaalisarjaa. Seuraavassa pelissä on molemmille joukkueille tarjolla se yksi pelipallo vastustajaa enemmän ottaa mestaruus kotiin. TuTon voittaessa olisi mestaruus katkolla seuraavassa pelissä kotona. KeuPan voittaessa TuTo olisi selkä seinää vasten kotona. Jännitys tiivistyy ja panokset kasvavat. Kiitokset TuTon joukkueelle tästä loistavasta pelistä ja ensi kauden TuTo-korttikin tuli jo tilattua voiton huumassa.
 

Iltapuhde

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa HT, JYP, Ilves
Joo maalivahdeista ei juuri eroa löydy tässä sarjassa, mutta puolustuspeli on nyt TuTolla parempaa ja ratkaisuvoima varsinkin laukausten laadussa parempaa. Ihmettelen edelleen tuota KeuPa-pelaajien hätäilyä ja huonoja ratkaisuja, vaikka mitään hätää tai kiirettä ei monissa tilanteissa ollut. Hirveä määrä tuli KeuPalla myös syöttöjä jalkoihin ja sitten sen kiekon kanssa jäätiin nysväämään siihen paikoilleen ihan kuin ala-asteen liikuntatunnilla, siis ihan näytti niin kuin ei oltaisi oikeasti oltu välillä hereillä ollenkaan. Tuli vähän riskialtista, mutta hyvin liikkuvaa Honkaa ikävä...

Ja kyllä välillä vähän ihmettelee sitä kuinka siistiä peliä pelataan, kaippa siinä sitten molemmat tiedostaa tilanteen ja pitää päänsä kylmänä vaikka väkisin, eikä haluta antaa turhia ylivoimia vastustajalle. Tuntuu että kovavauhtisin ja fyysisin sarja KeuPalla on ollut LeKiä vastaan ja sen sarjan jälkeen odottikin että Jokipojat-sarjasta tulee todella kova, mutta ihan niin ei käynyt, eikä tämäkään sarja nyt ihan sellaiseksi ole muodostunut kuin odotin. Jännittävää seurattavaa toki ja saapa nähdä meneekö seiskapeliin, se olis kyllä aika makeeta.
 

Oadie

Jäsen
Yleisöä oli tänään todellisuudessa n. 2200-2400. Hieno kiekkopeli kaikessaan ja TUTO:n voitosta kiitos ennenkaikea Pohjanoksalle. Huomenna voitto ja maanantaina katki..
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Yleisöä oli tänään todellisuudessa n. 2200-2400. Hieno kiekkopeli kaikessaan ja TUTO:n voitosta kiitos ennenkaikea Pohjanoksalle. Huomenna voitto ja maanantaina katki..

Kelpo kiekkopeli ja Pohjanoksa oli erinomainen, mutta mistä noin kovan arvion yleisömäärästä sait? Yli 600 enemmän kuin mitä ilmoitettiin (virallinen määrä oli yli 1800 kävijää)? Yleensähän kävijöitä on aina vähemmän kuin virallinen yleisömäärä ilmoittaa.

Toivottavasti maanantaina on tuo 2400 katsojaa tai enemmänkin. Ja toivottavasti silloin olisi TuTolle katkolla mestaruus eli TuTo veisi huomisen vierasottelun.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
@Numero 1080p jo ehtikin kiinnittää asiaan huomiota, mutta olihan se samalla huvittavaa että myös surullista nähdä Mestis-finaalijoukkueen maalivahdin päässä liigajoukkueen logolla varustettu kypärä. No, eipä ainakaan kukaan pääse KeuPaa syyttämään puhtaaksi uudeksi JYP-Akatemiaksi kun veskarin kypärässä lukee Lukko...

Kyllä tuommoinen omaa kieltään Mestiksen arvostuksesta. Eikä tuo ole edes pahimmasta päästä, ehkä pahin pohjanoteeraus on ollut se, että K-Vantaa on pelannut Jokerien väreissä ja heidän paidassaan on Jokerit-logo.

Vituttavat kausi kaudelta enemmän moiset, enkä ole siinä ainoa - Mestiksen yleisömäärät ovat laskeneet viidettä kautta putkeen, ja suomalaisen sarjasysteemin mädännäisyys on laskenut myös SM-liigan yleisömääriä kuten Jatkoaikakin totesi.

Ennen kuin perin herkkähipiäiset keuruulaiset fanit ehtivät apajille niin todettakoon, että ei tämä systeemi ole KeuPan vika enkä KeuPaa syytä siitä, että seura käyttää nykylinjauksia maksimaalisesti hyväkseen. Hyvinhän Keuruulla on tässä onnistuttu, eikä ilman liigalainaleegiota seura pelaisi finaaleissa ja saisi taloudellista etua pitkälle edenneen kevään lipunmyynnistä. Pelillisestikään ei ole moittimista kun seura kerran runkosarjan voitti ja finaaleissa pelaa samalla kun muut farmijoukkueet ovat ajat sitten kautensa jo lopettaneet.

Vika on systeemissä, ei yksittäisessä seurassa eikä yksittäisissä pelaajissa. Ja se vika on valuttamassa lopunkin Mestis-arvostuksen viemäriin ja tappamassa erityisesti sarjan tunnetasoa. Jonain päivänä koko Mestis on niin suurelle ihmismäärälle täysin yhdentekevää, että peleissä (jos sellaisia pelataan) käyvät lähinnä junnujen ja liigalainojen omaiset sekä jokunen liigapelaajien oma fani. Sinä päivänä omaehtoisemmat seurat ovat lopettaneet tai muuttuneet itse farmiseuroiksi. Eikä se päivä ole niin kovin kaukana jos nykymeno jatkuu, joten nautitaan nyt tämän kauden finaaleista kun vielä voidaan.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ilmoitettu yleisömäärä tosiaan reilut 1800, vaikka toimitusjohtaja Paltta eilisessä lehdessä hehkutti, että ennakkoon on myyty jo 2400 lippua.

Anniskelukatsomo näytti toimivan. Sen sijaan fanikatsomolle pitäisi löytää jokin uusi järkevä paikka. Ympärille tulee kummasti aina tyhjää tilaa, kun rumpu alkaa paukkua. Säkkipillinsoittajaa en nähnyt.

En noteerannut, kuka TUTOn pelaaja hävisi b-pisteiden välissä kaksinkamppailun, joka johti KeuPan maaliin. Samaten jäi näkemättä nimi siltä keupalaiselta, jonka ohi Kangasmäki punnersi. Heille molemmille voisi todeta, että ei missään nimessä näin. Kun finaaleja pelataan, niin purraan vaikka vastustajaa jalkaan, jollei muu auta, mutta ohi ei saa ketään päästää tuollaisissa tilanteissa.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Ilmoitettu yleisömäärä tosiaan reilut 1800, vaikka toimitusjohtaja Paltta eilisessä lehdessä hehkutti, että ennakkoon on myyty jo 2400 lippua.

En noteerannut, kuka TUTOn pelaaja hävisi b-pisteiden välissä kaksinkamppailun, joka johti KeuPan maaliin.

Paltta sanoi, että ennakkomyynnin perusteella voisi odottaa 2400 katsojaa. Ei sanonut, että 2400 lippua olisi myyty. Oikein se yleisömäärä ilmoitettiin. 500-800 katsojaa jäi television takia tulematta.

Kaksinkamppailun häviäjä taisi olla Haaranen.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Paltta sanoi, että ennakkomyynnin perusteella voisi odottaa 2400 katsojaa. Ei sanonut, että 2400 lippua olisi myyty. Oikein se yleisömäärä ilmoitettiin. 500-800 katsojaa jäi television takia tulematta.

Kaksinkamppailun häviäjä taisi olla Haaranen.

Ok. Tuli näköjään luettua lehti liian huolimattomasti. Haaraselle torut siitä tilanteesta.
 

NatKingCole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoin kilpailu
@Numero 1080p jo ehtikin kiinnittää asiaan huomiota, mutta olihan se samalla huvittavaa että myös surullista nähdä Mestis-finaalijoukkueen maalivahdin päässä liigajoukkueen logolla varustettu kypärä. No, eipä ainakaan kukaan pääse KeuPaa syyttämään puhtaaksi uudeksi JYP-Akatemiaksi kun veskarin kypärässä lukee Lukko...

Kyllä tuommoinen omaa kieltään Mestiksen arvostuksesta. Eikä tuo ole edes pahimmasta päästä, ehkä pahin pohjanoteeraus on ollut se, että K-Vantaa on pelannut Jokerien väreissä ja heidän paidassaan on Jokerit-logo.

Vituttavat kausi kaudelta enemmän moiset, enkä ole siinä ainoa - Mestiksen yleisömäärät ovat laskeneet viidettä kautta putkeen, ja suomalaisen sarjasysteemin mädännäisyys on laskenut myös SM-liigan yleisömääriä kuten Jatkoaikakin totesi.

Ennen kuin perin herkkähipiäiset keuruulaiset fanit ehtivät apajille niin todettakoon, että ei tämä systeemi ole KeuPan vika enkä KeuPaa syytä siitä, että seura käyttää nykylinjauksia maksimaalisesti hyväkseen. Hyvinhän Keuruulla on tässä onnistuttu, eikä ilman liigalainaleegiota seura pelaisi finaaleissa ja saisi taloudellista etua pitkälle edenneen kevään lipunmyynnistä. Pelillisestikään ei ole moittimista kun seura kerran runkosarjan voitti ja finaaleissa pelaa samalla kun muut farmijoukkueet ovat ajat sitten kautensa jo lopettaneet.

Vika on systeemissä, ei yksittäisessä seurassa eikä yksittäisissä pelaajissa. Ja se vika on valuttamassa lopunkin Mestis-arvostuksen viemäriin ja tappamassa erityisesti sarjan tunnetasoa. Jonain päivänä koko Mestis on niin suurelle ihmismäärälle täysin yhdentekevää, että peleissä (jos sellaisia pelataan) käyvät lähinnä junnujen ja liigalainojen omaiset sekä jokunen liigapelaajien oma fani. Sinä päivänä omaehtoisemmat seurat ovat lopettaneet tai muuttuneet itse farmiseuroiksi. Eikä se päivä ole niin kovin kaukana jos nykymeno jatkuu, joten nautitaan nyt tämän kauden finaaleista kun vielä voidaan.

Tässä ylläolevassa lainauksessa toveri @Musta Nuoli kiteyttää aivan loistavasti sen mitä ollaan yritetty muutamalle innokkaalle keuruulaiselle ja muille farmien puolustajille kertoa. Kun todellakaan ei ole lähtökohtaisesti mitään vastaan Keuruuta tai KeuPaa vaan tätä systeemiä. Se ärsyttää palstalaisia, kun täällä hehkutetaan maksimaalisesti nykysysteemiä hyväksikäyttävää joukkuetta, mikä on juuri se mikä kuihduttaa sarjan arvostuksen ja sitä kautta koko sarjan.

Minuakin huvitti tuo molarin Lukko-logo. Todella paljon vie uskottavuutta touhusta tuollaiset. Hommaisivat edes TV-peliä varten eri kypärän.

Tunnelma finaaleissa on kyllä oudon vaisu. Ei voi olla sattumaa, että näin on, kun toisena osapuolena on joukkue millaisia ei haluttaisi nähtävän. YLE se vaan kuitenkin on vahvasti tässä hehkutuksessa mukana. Kas kun eivät seuraavaksi tee ohjelmaa siitä kellä on kaunein koti ja sen voittaja asuukin vanhempiensa luona.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Minuakin huvitti tuo molarin Lukko-logo. Todella paljon vie uskottavuutta touhusta tuollaiset. Hommaisivat edes TV-peliä varten eri kypärän.

Minua ei kyllä tuo asia huvita, vaan ottaa päähän. Miettikää moniko Liigaa normaalisti seuraava katseli eilen telkusta Lehtisen Lukko-kypärää ja ajatteli mielessään, että ”voi vittu, Mestis”.

Tunnelmasta olen eri mieltä vahvasti, ainakin eilen tunnelma oli todella hyvä. Eikä vähiten Keuruulta saapuneiden fanien ansiosta.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Kun todellakaan ei ole lähtökohtaisesti mitään vastaan Keuruuta tai KeuPaa vaan tätä systeemiä. Se ärsyttää palstalaisia, kun täällä hehkutetaan maksimaalisesti nykysysteemiä hyväksikäyttävää joukkuetta, mikä on juuri se mikä kuihduttaa sarjan arvostuksen ja sitä kautta koko sarjan.

Mitä tarkoitat maksimaalisella hehkuttamisella? Kyllä täällä on myös KeuPalaisten osalta tunnustettu KeuPan olevan kahden liigaseuran lainoja hyödyntävä joukkue. Tai mitä tunnustamista faktoissa edes on. Toki itsekin haluaisin nähdä keuruulaisen joukkueen, jossa pelaa 25 omaa kasvattia, mutta siinä tapauksessa saisin katsoa sitä kahdeksantoista muun silmäparin kanssa kolmos- tai nelosdivarissa. Realismia nyt ei myöskään ole 25 omaa sopimuspelaajaa, etenkään kun kaverit samassa sarjassa eivät lainaamista lopettaisi vaikka KeuPa sen tekisi tai vaikka koko joukkue poistuisi kiekkokartalta. Yhtä mieltä olemme kuitenkin varmasti siitä, että jotain tarttis tehdä.

En oikein ymmärrä sitä, miksi KeuPaa kakkosdivarista saakka seuranneet eivät saisi kannattaa täällä omaa joukkuettaan. Oli niitä lainoja tai ei. Se, että viestistä toiseen jotain SaPKoa tai Jokipoikia edelliset noin 100 vuotta seuranneet tulevat kertomaan ettei ketään kiinnosta, ei poista sitä tosiasiaa että KeuPa on pelannut syyskuusta saakka hyvää jääkiekkoa edeten finaaleihin. Mielestäni tässä tapauksessa joukkueen kannattajilla on oikeus hehkuttaa joukkuetta, oli mukana lainapelaajia tai ei. Olen itse aika monessa viestissä tullut todenneeksi ettei KeuPa olisi tällä kaudella tässä pisteessä ilman lainapelaajia. Silti se on tehnyt jotain oikein, kun muut lainajoukkueet eivät ole koskaan aikaisemmin vastaavaa menestystä saavuttaneet.

Se mikä puolestaan KeuPan "herkkähipiäisiä" täällä ärsyttää, on tuo KeuPan jatkuva syyttäminen kaikesta mahdollisesta. Hieman huvittaa lukea täältä, kuinka joku muu valmentaja olisi pärjännyt tällä kaudella KeuPan kanssa paremmin kuin Mikko Heiskanen ja niin edelleen. KeuPan kokoonpano on käytännössä sama kuin joskus elo- syyskuussa. Silti joukkuetta veikkailtiin ennen kauden alkua Jatkoajan palsta-asiantuntijoiden toimesta yleisesti johonkin pudotuspeliviivan tuntumaan. Kun menestystä alkoi tulla, muuttui yleinen mielipide siihen, että lento kestää tasan siirtorajaan saakka. Kun näin ei käynytkään, niin alettiin puhua että noin ylivoimaisella joukkueella kuuluikin menestyä ja joku muu valmentaja olisi saanut nipusta enemmän irti kuin Heiskanen. KeuPaa ei täällä kukaan huomioisi jos se olisi tällä kaudella pärjännyt sen mukaisesti, kun ennakkoon odotettiin. Nyt kun menestystä onkin tullut, KeuPa kerää kaiken loan niskaan muidenkin lainapelaajia käyttävien joukkueiden puolesta ja vähän enemmänkin.

Enkä vastannut viestissäni pelkästään sinulle, vaikka viestiäsi lainasinkin, eikä se edes kuuluisi tähän finaaliketjuun, tulipa laitettua kuitenkin.

Tunnelma finaaleissa on kyllä oudon vaisu. Ei voi olla sattumaa, että näin on, kun toisena osapuolena on joukkue millaisia ei haluttaisi nähtävän.

Ihan mielenkiinnosta, Kupittaan välierien yleisömäärät Super-SaPKoa vastaan olivat seuraavanlaiset: 1094, 1325, 2065. Finaaleissa TuTon kotipelien yleisömäärät ovat tähän mennessä olleet: 2018, 1809. Maanantaina varmasti 2000 ylittynee TuTon kauden viimeisessä kotiottelussa jälleen. Tunnelmaa sen sijaan on hankalampi tilastoilla mitata.

Nämä on kuitenkin aina helppo laittaa KeuPan piikkiin. Katsojamäärät Kupittaalla ovat olleet selkeästi korkeampia kuin SaPKoa vastaan, mutta kun halli ei pullistelekaan jokaista paikkaansa myöten eivätkä katsojat hoilaa ilman paitaa kannatuslaulujaan kiekon tippumisesta päätössummeriin, niin muistetaan syyttää muovistapaskafarmia tästä kaikesta. Keuruulta ei ainakaan tänään tule tunnelmaa puuttumaan, tervetuloa.
 

Iltapuhde

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa HT, JYP, Ilves
No eipä olisi LikainenLegenda voinut paljoa paremmin tuntemuksia tiivistää. Lisäksi sen kaikki tajuaa sanomattakin että otteluiden televisiointi pudottaa hallille tulevaa yleisömäärää (vaikka Turun seudulla kyllä pitäisikin porukkaa riittää täyttämään halli tässä vaiheessa). Lippujen hinnat myös saattavat vaikuttaa väkimäärään, mutta seuraavassa Kupittaan pelissä hallin on pakko olla täynnä ainakin jos TuTolla on katkon paikka. Jos olikin KeuPa eilen jossain vaiheessa omiin silmiin hieman vaisun oloinen, niin faniryhmä paukuttaa menemään kyllä esimerkillisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös