Ma 26.3.2018 Ässät - Kärpät (puolivälierien 4. ottelu)

• 7 494
  • 40
Avataan ketju lyhyellä alustuksella, jotta halukkaat voivat jakaa mietteitään vielä ennen peliä. Ässiltä Suoranta palaa kokoonpanoon ja Lamberg siirtyy neloseen. Kärpät on puolestaan siirtynyt takaisin tutumpaan kokoonpanoon. Veinin sulaminen on haissut Porissa koko aamupäivän. Ässät tekee siis tänään ainakin neljä maalia. Pystyykö Kärpät vastaamaan tähän?

Hyvää kiekkoiltaa ja toivotaan, että palsta pysyisi nyt pystyssä.

Epätietoinen

Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Avaudutaan tänne kun en muualle pysty. Pääseekö muut "liiga-" ja "Kärpät" -ketju osioihin? Mulla vaan lykkää aina takas tuohon etusivulle.

Illan pelistä odotan Kärppien voittoa. Eka erä päättynee 0-0 tällä kertaa.

Frank McKee

Kärpät, T. Arima

Kärpät osioon pääsen ainakin minä ja pystyy lukemaan viestitkin.

Mielenkiintoinen ilta tulossa, paree voittaa!

Vahva tunne

Ässät
Tänään kärppäpelurit seinän ja pisteet kotiin. Avauspeli nopeaksi ja tehokas viimeistely. Pakkeihin paine ja pyöritystä. Pakkovoitto, jotta viimeinkin päästään Ouluun ryöstöön.

Manner näyttäisi olevan oma itsensä taas haastatteluissa. Eiköhän oppirahat ole maksettu ja tänään Kärpät näyttää kyntensä, 1-4 Kärpille.

Lintta

Oulun Kärpät
Pelin alku on tärkeä. Nyt pitää olla hereillä, sillä kotijoukkue tulee varmasti kahta kauheammin päälle, kun viimeksikkin tuli tulosta.

Alkurynnistyksen jälkeen kiekkokontrolli haltuun ja omaa peliä jauhamalla tyly vierasvoitto, lukemin 1-4. Viimeinen tyhjiin.

Vaara

Itsellä palsta toimii täysin normaalisti.

Veini sulaaaaa
Ainoa joka tänä iltana suli oli porilaisyleisö :) Veini dominoi!

EDIT: Ja samalla myös maailman 7. ihme tapahtui: vierasjoukkue voittaa Porissa playoff-ottelun. Eihän tän pitänyt olla mahdollista, Ässille piti riittää yksi vierasvoitto..

TosiFani

Ässät
Näytti vähän siltä, että Ässien tulosyksiköiden kaverien jalka puutui kolmannessa erässä. Kärppien superhyökkääjät ottivat vastuuta, kun Ässät ei kahdessa ensimmäisessä erässä tehnyt, kolmas meni täysin Kärpille. Nyt on kova mäki Ässille noustavana.

Käppyrä

Teikäläisellä on todellakin ennustajan lahjoja. Veini oli tänään sulaa laavaa, joka poltti porilaiset karrelle ;)

Hieno nousu Kärpiltä tänään kolmannessa erässä! Hyvä, että saatiin kärkimiehille (Junttila & Bertrand) onnistumisia maalien muodossa.

Fireblade

Kärpät & Baby Beast
Ässillä oli kaksi erää aikaa ratkaista peli, kun kärpät jatkoi koomailua. Kolmannessa erässä Kärpät alkoi viimeinen heräillä, ja kaivoi voiton kotiin. Tämä sarja menee poikki ylihuomenna raksilassa, siitä lähdetään.

puhuri

Kärpät
Joka ottelussa Ässien kärkimiesten (myös Kärki;) jalka on alkanut painaa, mitä pidemmälle ottelu etenee. Odotin että Kärpät olisi jäädyttänyt peliä nähtyä enemmänkin. Vaisua oli vieläkin peli, mutta loppua kohti selvästi parani. Tärkeät maalit tähän paikkaan Junttila ja Bertrand!
3-1 ja 3 ottelupalloa.

Goljat

Kärpät, PattU
Kaksi erää mentiin Ässien komennossa, mutta Veini piti kärppiä pystyssä. Kolmas erä olikin sitten selkeästi kärppien hallinnassa, niinkuin monta monta kertaa aikaisemminkin tällä kaudella. Se on kovan joukkueen merkki, vaikka muuten pelillinen anti ei päätä huimaa.

alias

Ässät
Olihan taas oikein antikliimaksi. No tähän on täällä totuttu, onnittelut Kärpille. Yhdellä maalilla harvemmin voittaa. Ei tässä muuta.

kelmi

Porin Ässät, Die Mannschaft
Se että Ässät hävisi ei niinkään vituta, mutta toi tapa millä tappio tuli. Ekat kaksi erää Ässät oli parempi, ja olisi ollut mahdollisuus tehdä useampikin maali ja varmistaa voitto. Ei kuitenkaan maistunut. Ei Ässät mitenkään ylivoimainen ollut, eli ei tarvitse oululaisten provosoitua, mutta parempi kuitenkin.

Sitten kolmannessa ensin kaksi kertaa peräkkäin unohdetaan mies yksin maalin eteen, joista jälkimmäisestä maali ja Bernard päästää vielä sen yhden pakollisen helpon.

Onnittelut tästä pelistä ouluun, mutta ei tää ihan pelitapahtumien mukaan mennyt.

Peli oli kyllä todella omituinen, yritän purkaa tätä hieman osiin:

1.erä
Kärpiltä hyvät pari ensimmäistä vaihtoa, ei annettu Ässille oikein edes kiekkoa. Noh, lopulta Ässät sai kiekon ja paikkoja tuli. Kovalla itseluottamuksella Ässät haastoi joka paikasta ja hallitsikin peliä seuraavat 10min, saaden ansaitun 1-0 maalin.

Viimeinen kymppi kääntyi hiljakselleen Kärpille, etenkin ylivoimalla oli pari kolme huippupaikkaa lyödä peli tasoihin.
Vedot 17-24 Kärpille hyvän jälkimmäisen kympin ansiosta.

2.erä
Ässien erä alusta loppuun. Tosin Ässät ei tässä erässä päässyt niin hyvin hyville paikoille, mitä 1.erän alussa. Laukauksia kuitenkin tuli paljon verrattuna Kärppien laukauksiin. Veini oli hyvä maalilla.
Vedot 27-19 Ässille.

3.erä
Kärppien erä alusta loppuun, vaikka laukaukset meni Kärpille "vain" 7-18. Kärpät sai useamman laadukkaan maalintekopaikan ja meni rinnalle ja ohi. Ässillä ei ollut erässä oikein missään vaiheessa mitään hallintajaksoa. Lopussakaan Ässät ei tainnut saada yhtään laukausta Veinille asti.

Kärpät näytti kyllä kovasti hauista 3.erän pelaamisellaan. Jos Ässät onnistuu voittamaan seuraavat kolme peliä putkeen, ovat ansainneet jatkopaikkansa. Tosin epäilen, että Kärppien dominoiva 3.erä avasi henkisiä lukkoja ja Kärpät painaa saman kaasun päälle keskiviikkona Oulussa. Silloin Ässille tulee olemaan todella vaikeaa.

Kiitos Kärpät!

Puliveivaamo

Ässät, Flyers & Barca
Seuraava peli Oulussa on pelkkä muodollisuus. En usko, että Ässät pystyy Kärppiä enää haastamaan. Vika erä oli kyllä järkyttävä Ässien näkökulmasta. Kärppien taso yksinkertaisesti oli meille liikaa.

Nick

Ässät

Tuohan kuulostaa raumalaisten suippojen mantralta, ennen kuin säälisarja oli edes alkanut.

Ässät voi todellakin voittaa Oulussa keskiviikkona. Ainoa murhe on maalivahtipelaaminen.

Kärpät on kaikinpuolin vahva joukkue, se menee pitkälle, mikäli Ässät kaatuu. Tässä sarjassa on pelattu mielestäni erittäin tasokasta peliä, vaikka jotkut raapustelijat toista väittävätkin.

Itäpuu

Itsestäni näytti jo toisessa erässä, että kova prässi alkaa maksaa, ja Kärpillä on enemmän aikaa kentällä. Ei ollut kiire kentälle Ässillä vaihdosta. Tuo on erittäin kuluttava pelitapa, kun pelataan joka toinen päivä. Myös kaikki tilanteen jälkeiset painit maksavat. Molemmille toki sama. Jännä nähdä, että miten löytyy vielä Oulussa virtaa padasta. Vai tuleeko kilpparipuolustus ja paikoista maalit tyyppinen peli.