Suomi-sarjan karsinnat 2018

• 12 127
  • 32
Haukat
Nyt on saatu selville paitsi Mestis-karsijat myös putoajakandidaatit. Haukat ja KHT varmistivat tänä viikonloppuna sarjapaikkansa ensi kaudeksi.

VG-62 ja Muik lähtevät karsintoihin, missä vastaan on tulossa kirjava joukko: Lauttakylän Luja Huittisista, Giants Hollolasta, LL-89 Lapinlahdelta ja Raahe-Kiekko.

Oakley

Punanutut

Eiköhän karsintalohkot mene näin: A) VG-62, LLuja ja Giants B) Muik, Raahe-kiekko ja LL-89

oiler99

Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Mielenkiintoista nähdä mihin Raahe-Kiekon nuoren joukkueen taso riittää tuossa seurassa. Suomi-sarjaa aikanaan pelanneesta joukkueesta mukana ovat Atte Junnila, Teemu Ojala, Teemu Vääräkoski, Joni Suominen, Ville Kuorilehto ja Tuomas Lohtander, joka pelaa nykyisin hyökkääjänä. Jos nyt pari seuraamisen arvoista nimeä nostaisi esiin, niin Jesse Häkkinen ja Ville Sippala ovat ne tämän joukkueen vaarallisimmat syömähampaat. Mutta kuten totesin, se mihin taso riittää nähdään sitten karsinnoissa. Lapinlahden rosteri vaikuttaa todella kovalta.

kumikiekko

HOKKI
Lohtanderilla on viiden kauden verran Mestis-kokemustakin, tosin maalivahtina. Hyvin mielenkiintoinen pelaaja kun pelasi maalivahtina pitkään ja vaihtoi sitten kenttäpelaajaksi. Vaikka oli maalivahtinakin aika hyvä muistini mukaan.

oiler99

Muik Hockey - Raahe-Kiekko 4-3

3-0-tilanteessa näytti siltä, että Muik kävelee Raahe-Kiekon yli. Näin ei kuitenkaan lopulta käynyt, vaan kolmannen erän alussa peli oli 3-2. Kolmas erä oli laukausten valossa Raahe-Kiekon, mutta eivät onnistuneet saamaan peliä tasoihin. Hienosti kuitenkin onnistuivat nousemaan pahasta sillasta mukaan peliin. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen kotipeliin Lapinlahtea vastaan.

oiler99

Raahe-Kiekko - LL-89 4-1

Raahe-Kiekko avasi voittotilinsä karsinnoissa kaatamalla LaLun kotonaan 4-1. Peli ratkesi toisessa erässä, jossa Lapinlahtea vietiin kuin kuoriämpäriä. Raahe-Kiekko iski neljä osumaa vieraiden verkkoon ja otti Jani Lyytisen johtamalta LaLun ykköseltä kaiken tilan ja ajan pois. Kolmas erä oli enemmän tai vähemmän pelailua.

Näyttää Lapinlahti olleen Raahessa liikenteessä ilman kärkipelaajiaan Lyytistä, Kiiskistä ja Penttistä lukuunottamatta. Varsin mielenkiintoista. Eikö ole haluja nousta vai onko iskenyt "flunssa-aalto” Lapinlahdelle mikä on kaatanut petiin yli puolet pelaajista? Kakkosvalmentaja (tänä vuonna 38v täyttävä) Pauli Väisänen on joutunut vetämään kamat niskaan tänään Raahessa.

Parhaalla kokoonpanollaan pelatessa LL-89 on karsintalohkonsa ennakkosuosikki, mutta jos tästä ensimmäinen viikonloppu menee parin ketjun rosterilla kokonaan ohi, on homma heidän osaltaan taputeltu.

Lapinmarkus76

2-divisioona ja suomisarja joukkueet
1. Erä, Raahe pyöritti mutta maalipaikat Ll-89lle. Kiiskinen loukkasi ranteensa eka erän lopussa, ei palannut peliin enään.
2. Erä, täysin Raahen, vei sitä mielin määrin ja viimeisteli 4 maalia.
3. Erä, näiennäistä pelailua molemmilta. Raahe vei tätäkin mutta maalinteko ongelmia Raahella. Ainoastaan maalivahti Valkonen piti vieraita mukana pelissä. Eihän kenenkään rosteri kestä, jos kärkimiehiä on pari kenttää pois näissä peleissä!

oiler99

Lapinlahden Luistin | LaLulle tappio ensimmäisestä karsintaottelusta

Eihän se ole ideaali tilanne aloittaa karsinnat, jos puoli joukkuetta on sairastuvalla. Mielenkiintoinen koitos tulee huomisesta Muik Hockeyn la LaLun pelistä. Tappiolla tosiaan Lapinlahti voi unohtaa toiveet Suomi-sarjaan noususta.

oiler99

Muik otti Lapinlahdella turpaansa oikein kunnolla, joten jännäksi menee tämä lohko.

Kiekko-Vantaa, HPK, symp. Haukat, divarit
Mitähän Lapinlahdella oikein tapahtui kun noin sisuuntuivat. Toivottavasti saataisiin Muik pois ja Raahe tilalle

oiler99

Saivat kuusi pelaajaa lisää kokoonpanoon. Kiiskinen ei tänään pelannut. Onkohan Muik ollut edes hereillä kun kiekko tippui jäähän. Lyytinen iskenyt kahdesti reilussa minuutissa.

Tirkkonen

Toista erää lukuun-ottamatta oli Lapinlahti täysin niskan päällä, Airasvaaralle taisi tulla 21 torjuntaa toiseen erään ja monta näyttävääkin pelastusta. Vika erä meni pelailuksi. Muik oli yllättävän laiskalla jalalla lähtenyt savon valloitukseen. Tuolla esityksellä ei kuulu suomi-sarjaan. Lapinlahti sai rivejään kasaan lauantailta joka näkyi tekemisessä.

daerok

Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
RaaheK nappasi jatkoaika voiton MuiK Hockeystä 4-3 (2-0) (0-1) (1-2) (1-0)

Yleisöä: 607

oiler99

Näin kävi. Ensimmäinen ja kolmas erä olivat Raahe-Kiekon hallintaa ja joukkue karkasi kahden maalin johtoon. Sitten alkoi hermoilu ja Muik tuli viimeisellä vitosella tasoihin. Lopulta tehot 1+2 ottelussa summannut Jarkko Heikkilä ratkaisi loistavalla yksilötaidollaan pelin Raahe-Kiekolle jatkoajalla. Muikin veskari oli yllättävänkin epävarma ja kiekot pomppivat hänen torjunnoistaan ihan minne sattuu.

Raahe-Kiekko ja LaLu siis pelaavat huomenna sarjanoususta Lapinlahdella. Raahe-Kiekko tarvitsee pelistä voiton varsinaisella peliajalla varmistaakseen Suomi-sarjapaikan. Mikäli Raahe vie pelin jatkoilla. on LaLu sunnuntaina pakkovoiton edessä Muikin vieraana. Jos taas LaLu vie pelin varsinaisella peliajalla tai jatkoajalla, se tarvitsee vielä sunnuntailta voiton Muikia vastaan varmistaakseen Suomi-sarjapaikan.

Toisessa lohkossa VG62 ja HC Giants ratkaisevat sarjapaikan kohtalon. LLujan mahdollisuudet ovat jo menneet.

oiler99

Onnea Raahelle ratkaisevaan otteluun! Olisihan tuo hienoa, jos perinteikäs kiekkokaupunki palaisi Suomi-sarjaan.

Kiitos! Joukkueessa on nyt henki päällä ja tekemisen meininki välittyy ihan kaikesta. Kova luotto on omiin.

uljas

Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Hollolan vahvasti heinolalaisväritteinen Giants taistelee tiukasti noususta. Lyhyen helmitaulumatematiikan mukaan joukkue nousee Suomi-sarjaan voittaessaan tänään Hollolassa VG-62:n.

Ensimmäisen erän jälkeen tilanne 0-0. Kummallakin pari erinomaista maalipaikkaa, mutta maalivahdit venyneet uskomattomuuksiin. Tupa on Hollolassa turvoksissaan, mutta yleisö TODELLA hiljainen.

zeitgeist

Tavoitteelliset pikkuseurat
Giants vie 3. erässä jo 4-1, ja aika varmalta siis alkaa näyttää, että VG:n Suomi-sarjataival jäi tällä erää kolmen kauden mittaiseksi. Ellei nyt sitten viimeisillä minuuteilla, huomisessa Lauttakylän viimeisessä pelissä tai sarjoista luopumisissa joitain yllätyksiä tapahdu, mutta enpä usko.
Jos tässä nyt jotain positiivista haluaa havaita, niin sen, että uusi paikkakunta on aina sarjaan tervetullut, kun Mestikseen nousukaan ei tunnu (enää) Suomi-sarjalaisilta onnistuvan. Ja lohkosta B on ehkä tulossa toinenkin...
VG:n kausi oli aluksi surkea, sitten siedettävä, mutta materiaali oli koko ajan yksinkertaisesti liian kapea. Ja äärimmäisen niukasti Karhulle hävitty sarja tarjosi mahdollisimman heikon lähdön karsintoihin.

oiler99

HC Giants varmisti nousun Suomi-sarjaan 6-3-voitolla VG-62:sta.

The Rock

Tämä on erittäinkin hieno uutinen, sillä länsirannikolla oli hieman liian suuri edustus Suomi-sarjassa ja jos totta puhutaan, niin eipä tuo VG-62 pahemmin tunteita herättänyt puoleen tahi toiseen.

Nyt sitten jännätään seuraavaksi HC Giantsin SS-lisenssin kohtaloa. Olisi kyllä mukavaa vaihtelua, mikäli hollolalaiset saisivat täytettyä kaikki ehdot, joita liitto edellyttää.

oiler99

Raahe-Kiekko johtaa Lapinlahdella avauserän jälkeen 3-2. Kylmä suihku tuli heti alkuun, mutta hienosti joukkue kokosi itsensä ja pukukoppimaali vielä erän loppuun. Hyvältä vaikuttaa, mutta peli on vielä kesken. Torjuntojen valossa ensimmäinen erä oli Raahe-Kiekon hienoista hallintaa.

E; kahden erän jälkeen peli 5-5. Raahe-Kiekko karkasi kahden maalin johtoon, mutta LaLu tuli rinnalle ja ohi. Raahe-Kiekko sai tärkeän tasoituksen ylivoimalla minuutti ennen erän loppua. Huikea kolmas erä tulossa,

The Rock

Lapinlahdella ei taida kumpaakaan joukkuetta pahemmin puolustuspelaaminen napostella, sillä taululla on 5-5-lukemat, kun vajaa kaksi erää on tahkottu. Jännästi hyppii johtoasema pelissä puolelta toiselle kokoajan. Näinköhän sitä LL-89 kaivaa päätöserässä ässän hihasta Lyytisen muodossa?