Colorado Avalanche 2017–2018

  • 120 347
  • 383

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Olipa hurja peli kotiluolassa perjantai-illan kunniaksi. Murskaluvuilla inhokki-Wildia pataan ja ykkösvitja tulessa. Todella raikasta viimeistelyä ja Varlylta tärkeät kopit oikeilla hetkillä. Tämän paremmin ei voi kyllä lauantaiaamua aloittaa.
Nyt voi varmaan jo sen "oisko kannattanu ottaa Barkov"-lätinänkin haudata lopullisesti. Molemmat kovia pelaajia, mutta MacK on näyttänyt Duchenen lähdön jälkeen, että miten joukkuetta johdetaan kentällä pelaamalla.
Sunnuntain päivämatsissa onkin sitten hurja vastus kun Predators tulee kylään.
 

Ralph

Jäsen
Andrei Mironovin lisäksi pakkiuutisena, että Conor Timmins sai tulokassopparinsa.

Harmi juttu Mironov. Kyllä sellainen lievästi hullu venäläinen pommikone aina puolustukseen mahtuu. Ai niin, siellä on Nikita Zadorov.
 

ipaz

Jäsen
Ketään tuskin kiinnostaa Andrei Mironovin mietteet varsinkaan tuollaisen viime öisen voiton jälkeen, mutta linkissä sellaista kuitenkin olisi tarjolla. Mironov kertoo varsin avoimesti mikä meni vikaan hänen Pohjois-Amerikan valloituksessa. Viisaita sanoja.

Andrei Mironov Explains Return to Russia

Vähän tuosta jutusta tulee ilmi, että kaveri odotti valmista paikkaa NHL:ssä ja joutui tyytymään sitten "journeyman" rooliin. Ei varmastikaan helpoin tilanne Moskovassa hyvään tottuneelle kaverille, mutta kuten jutussa haastattelija kysyy: "oletko nyt liian kärsimätön?" Mironov on sitä mieltä että AHL ei pysty antamaan hänelle mitään, mutta jää nyt silti maaliskuussa mieluummin tyhjän päälle koska ei voi pelata KHL:ssä enää tällä kaudella. Sitäkin vielä ihmettelen tuossa haastattelussa, kun Rampagessa palaa kaksi muutakin venäläistä eli Klim Kostin ja Sergei Boikov, mutta silti Mironov valittaa ettei hänellä ollut kiekon ulkopuolella mitään tekemistä. Jotenkin tulee mieleen, että kyseessä ei ole kaikkein sosiaalisin ja mukavin kaverityyppi jonka kanssa hengata kaukalon ulkopuolella.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Andrei Mironovin lisäksi pakkiuutisena, että Conor Timmins sai tulokassopparinsa.

Onko Cale Makarin tilanteesta mitään tietoa? Aiotaanko hänet jättää vielä ensi kaudeksi NCAA:han vai allekirjoittaa sopimus ja laittaa ensi kaudeksi AHL:ään hakemaan ammattilaiskokemusta? Kumpikaan nuorukaisista (Timmins, Makar) ei vielä taida olla valmis ottamaan vakipaikkaa ylhäällä, mutta ei olisihan se organisaation kannalta tarpeellista että jompi kumpi kaksikosta olisi NHL-valmis Barrie sopimuksen päätyessä kauden 2019-20 jälkeen - tai jo aikaiseminkin.

Duchene-treidin jälkeen olin pettynyt, koska saamisina ei ollut yhtään valmista NHL-pelaajaa, mutta Ottawan rämpisen takia kauppa alkaa näyttää hyvältä. Tänä vuonna Senators tulee varamaan tod.näk. top kutosessa ja eikä seuran näkymät ensi kaudeksi näytä yhtään sen paremmalta. Varsinkin jos he myyvät Karlssonin ja Ryanin kesällä, niin joukkue muistuttaa pikemminkin AHL kuin NHL-joukkuetta.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Onko Cale Makarin tilanteesta mitään tietoa? Aiotaanko hänet jättää vielä ensi kaudeksi NCAA:han vai allekirjoittaa sopimus ja laittaa ensi kaudeksi AHL:ään hakemaan ammattilaiskokemusta? Kumpikaan nuorukaisista (Timmins, Makar) ei vielä taida olla valmis ottamaan vakipaikkaa ylhäällä, mutta ei olisihan se organisaation kannalta tarpeellista että jompi kumpi kaksikosta olisi NHL-valmis Barrie sopimuksen päätyessä kauden 2019-20 jälkeen - tai jo aikaiseminkin.

Veikkaan Timminsin nappaavan paikan itselleen, kun Johnson, Zadorov, Barrie ja Girard ovat ainoat varmat pakit ylhäällä. Timmins oli ilmeisesti jo viime harjoitusleirillä kuuden parhaan pakin joukossa huru-ukkojen Haynes ja McNabb mielestä.

Makar vetänee varmaankin vielä vuoden yliopistossa, kun siitä on mahdollisesti hyötyä Seattlen laajennusdraftia ajatellen. Hfboardsilla joku UMassin pelejä seuraava kävi kertomaan, että Makar oliisi nostanut tasoaan ensimmäiseen pudotuspeliin yliopiston puolella eli ilmeisesti homma sujuu jo hyvin sillä tasolla, mutta silti ehkä AJHL-NCAA-AHL loikkaus noin lyhyessä ajassa ei välttämättä palvelisi Makarin kehitystä.
 

Ralph

Jäsen
Veikkaan Timminsin nappaavan paikan itselleen, kun Johnson, Zadorov, Barrie ja Girard ovat ainoat varmat pakit ylhäällä.
Kyllä tuohon listaan löisin Patrik Nemethin, veikkaan saavan yli kahden miljoonan jatkosopimuksen. Nostanut tasoaan kauden edetessä ja jakaa muuten seitsemättä sijaa tehotilastossa ja pakeissa kakkossijaa. Blokeissa muuten kahdeksantena. On Nikita Zadorovin kanssa juuri sopivanlainen pakkipari Tyson Barrielle ja Samuel Girardille. Siihen kuudenneksi Timmins voi mennäkin. Taistelee paikasta Lindholmin ja miksei myös Cale Makarin kanssa. Makar on lupaavampi, mutta Timmins on pelityylistääkin johtuen NHL-valmiimpi. Mark Barberio saa mennä.

Ellei sitten Avalanche kesällä taio jostain isoa vahvistusta pakkiosastolle, mutta tuskin mitään Oliver Ekman-Larsson -treidiä nähdään. Vapaista ei ole tarjolla mitään tai oikeastaan Calvin de Haan on ainoa jollain tasolla Avalanchelle sopiva palanen. Tai no, John Carlson kelpaisi myös, mutta vähänkin realistisista de Haan ainoa.

- - - -

Parin tunnin päästä iso mittari, kun divisioonakärki ja konferenssin ennakkosuosikki saapuu Denveriin. Voitto olisi monella tapaa iso juttu ja nähdään taas mikä on Nathan MacKinnonin anti muitakin kuin Wild- ja Canucks-puolustuksia vastaan. Saisi tehdä loppuihin 18 otteluun vähintään 24 pistettä.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Kuume painaa päälle, enkä nytkään sen pidemmin jaksa kirjoitella, mutta kyllähän Siemens pitää ehdottomasti ottaa mukaan spekulaatioihin ensi kauden kuutospakkia hahmoteltaessa. Ei hän kovin paljon Nemethiä huonommin ole pelannut tällä nykyisellä stintillään ylhäällä. Uskallan sanoa aika varmaksi, että Makar ei kuutospakin peliajasta vielä ensi kaudella kilpaile ainakaan NHL:ssä. Kuudennen puolustajan tontti kun ei muutenkaan ole mitenkään naulattu, nähdään varmasti paljon myös rotaatiota.

Hieno on ollut katsoa tätä kotiputkea ja varsinkin Wild-peliä. Voitto Predatorsista kruunaisi koko homman, mutta saa nähdä.

Andrighetto, Bernier, Kamenev ja Johnson alkavat olla lähellä paluuta. Muistaakseni Andrighetto ja Kamenev ovat olleet jo harjoituksissa mukana ilman kontaktia. Voi olla, että Barberiokin on jo palaamassa, mutten enää muista. Toivottavasti saataisiin koko porukka vielä takaisin kauden aikana. Mironoville tervemenoa Venäjälle, eivät ne peliesitykset olleet sellaisia, että olisi kentälle voinut päästää.
 

rtZ47gh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Colorado Avalanche
Etukäteen piste Predatorsia vastaan olisi kuulostanut ihan hyvältä, sen verran väkevä on vire. Mutta johtoaseman menetys lopussa sekä hieman helpohkon näköinen tappio jatkoajalla jätti kuitenkin hieman karvaan maun. Avs pelasi ihan kohtuullisen hyvin, vaikka välillä Preds pyörittikin aika vahvasti. Puolustus toimi ja etenkin Zadorov esiintyi oikeinkin jämäkästi. Predatorsin kahdessa ensimmäisessä maalissa oli hieman onneakin mukana. Varlamov pelasi hyvällä tasolla, toki jatkoaikamaalista saa ottaa siivun itselleen. Rantasella ihan ok peli, mutta pari hyvää paikkaa mokasi ja jatkoajalla Forsberg meni kovin helposti ohi. Seuraavaksi Chicago vieraissa, 2 pistettä pitää ottaa vaikka hieman ailahtelevaa on vieraissa ollut.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
koko viesti
Jep, jatkoaikamaali meni jotenkin helpon oloisesti längistä, kun Varly seisoi maalilla kuin kasarimokke konsanaan.
Zadorovia vertailivat jo lähetyksessä Prongeriinkin. Mikäli kehitys jatkuu samaan malliin ja saisi karsittua turhia jäähyjä pois, niin kelpo pakki hänestä tulee.
Vaikeat pelit vieraissa tulossa kun Columbus ja Chicago vastassa tällä viikolla. Toivottavasti nyt sen kaksi pistettä saisivat kairattua vaikka väkisin. Hoidetaan homma sitten kotona kun tuntuu Pepsissä homma toimivan. Kahdessa viime matsissa on hallin tunnelma välittynyt kotikatsomoon asti. #29 kun saa kiekon, niin yleisö hullaantuu.
Jospa sitä itsekin pääsisi Pepsin lehtereille vaikka jo ensi vuonna.
 

Ralph

Jäsen
Toinen peräkkäinen jatkoaikatappio, tällä kertaa lukemin 2-1. Toisaalta ajatus oli, että "no joo, se oli Blackhawks", mutta toisaalta Blackhawksin kausi on ollut sen verran huono, että olisiko vain pitänyt voittaa? Piste tuli kuitenkin ja tämä yksi piste riitti Avalanchen nousemaan nyt Kingsin ohi toiselle villi kortti -paikalle eli pudotuspeliviivan päälle.

Varlamovilla on tapana pelata hyvin Chicagossa, mutta nyt tuli vain 25 torjuntaa normaalin 40 torjunnan Chicagonvierailun sijaan. Avalanchen ainoa syntyi yllätys yllätys ylivoimalla ja maalintekijänä yllätys yllätys MacKinnon.

Blackhawks-pelejä on vielä kaksi lisääkin loppukaudesta, joten saisi Avalanche keksiä avaimet Blackhawksin voittamiseen. Tai Blackhawks saisi avata kunnolla tankkauspelin. Nyt yksi huilipäivä ja kauden viimeinen vieraspeli idässä, vastassa Blue Jackets. Viikon kolmannessa ja viimeisessä pelissä vastassa kotona Coyotes, kyseessä lauantain iltapäiväpeli.

Jännä miten iltapäiväpelejä nyt riittää Denverissä. Oli viime viikonloppuna Predatorsia vastaan, nyt tällä viikolla Coyotesia vastaan, ensi viikolla Red Wingsiä ja sitä seuraavalla Golden Knightsia. Eli neljänä viikkona putkeen Pepsi Centerin viikonloppuohjelmaan kuuluu Avalanchen iltapäiväpeli.
 

Arkkienkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Laiskaa, huolimatonta, tehotonta. Ennen kaikkea en ymmärrä enkä hyväksy noita kahta ensimmäistä, mitkä pistivät silmään Chicago-pelissä. Luulisi että nykyinen sarjatilanne antaisi aihetta taistella kynsin hampain pisteistä joka pelissä, joten ihmeellisen hengetön esitys United Centerissä. Toinen asia mikä mietityttää on jälleen ketjuruletti vieraskentällä. Onko tuo kotijoukkueen vaihtoetu vaan yksinkertaisesti niin suuri ja merkityksellinen asia ykkösen pimentämiseen, että pakko yrittää näitä muutoksia, vai eikö ykkönen vaan pelaa toivotulla tasolla vieraissa? Joka tapauksessa tällä peli-ilmeellä pistekin on ihme, joten seuraavaan peliin tarvitaan isoa ryhtiliikettä.
 

Arkkienkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Hyvä esimerkki edelliseen. Avauserässä nelosketjulla pitkä ja vahva painostus hyökkäysalueella. Chicago purkaa lopulta pitkällä kiekolla. Avs pääsee vaihtamaan tuoreen ykkösen väsynyttä viisikkoa vastaan. MacKinnon voittaa vielä aloituksenkin hyökkäysalueella, mutta Chicago pääsee katkoon ja saa kiekon keskialueelle. Mitä tapahtuu seuraavaksi? Tai mitä olisi pitänyt tapahtua? Colorado antaa kotijoukkueen vaihtaa rauhassa ja seuraava Chicago-hyökkäys päättyy osin onnekantamoiseen 1-0 maaliin. En ymmärtänyt alkuunkaan tätä Coloradon keskialueen ratkaisua ja peliä. Olisi ollut paikka antaa paine välittömästi uudelleen ja mahdollisesti estää Chicagoa vaihtamasta ainakaan kaikkia väsyneitä miehiä. Niin se pelin momentum ja suunta kääntyy kun siihen annetaan pienikin mahdollisuus.
 

Ralph

Jäsen
Oho, Sven Andrighetto on saatu kasaan ja on joukkueen kanssa valmistautumassa Blue Jackets -otteluun. Ei ole varmaa, että pelaako vielä, mutta kunnossa olisi. On ollut sivussa 28 ottelua. Eihän tuo ole mikään sateentekijä, mutta hänellä on pitkästä loukkaantumisestaan huolimatta yhä edelleen pisteitä kuin esimerkiksi Tyson Jostilla ja Nail Yakupovilla, J.T. Compheriin on matkaa kaksi pistettä. Joten kyllä tuo erinomainen vahvistus on joukkueelle, jossa ratkaisuosasto on niin niin kapea.

Alexander Kerfootilla on menossa heikompi ja tehottomampi vaihe, mikä on tietenkin ihan odotettavissa tulokaspelaajalle, mutta josko Andrighetto lyötäsiin rinnalle ja kaksikko saisi koneet käyntiin. Toiseen laitaan löisin yhä Yakupovia. Eli yhdessä ketjussa olisi Compher, Jost ja Gabriel Bourque. Colin Wilson on käsittääkseni yhä sivussa. Toki siis Andrighettonkaan pelaaminen ei ole varmaa.

Kun Andrighetto ja Jonathan Bernier on palautettu IR-listalta, siellä on ykkösmiehistöstä enää Wilson, Erik Johnson ja Mark Barberio. Johnsonia kyllä tässä eniten kaipaisi.
 

Ralph

Jäsen
Avalanchella on erinomainen tehokas ykkösketju (vaikka Landeskog viime pelissä pelasikin kakkosketjussa) ja erinomainen työläs, mutta yllättävän tehokas nelosketju (joka on oikeasti kakkosketju), mutta siihen se jää juuri nyt. Käytänössä ihan Stanley Cup -taisteluun asti Avalanchella on hyökkäyksen osalta tarpeeksi kova top-3 ja bottom-3, mutta middle-6 ei riitä. Pitipi tarkistaa, että milloin joku muu kuin MacKinnonin ketju, Söderbergin ketju tai pakit on tehnyt maalin. No, tekihän Wilson Oilersia vastaan kolme viikkoa sitten.

Söderberg painaa kyllä ihan eri tasolla kuin viime kaudella. Ei vastaa palkkaansa, mutta on kaikkea muuta kuin turhake. Arvo joukkueelle työmäärässä on suuri ja näyttäisi saavan taas 40 pistettä kokoon, rikkoen ehkä maaliennätyksensä. Eilen siis kaksi maalia.

Mutta kolmas peräkkäinen jatkoaikatappio tuli. Andrighetto pelasi, Yakupov oli katsomossa. Voittaakin saisi taas ja huomenna Suomen aikaa alkaen kello 22:00 sitä haetaan, kun vastassa Coyotes. Edellisen kerran kun joukkueet kohtasivat, silloinkin Denverissä, Coyotes voitti mutta sen jälkeen alkoi Avalanchen kymmenen ottelun voittoputki. Jos tekevät saman uudelleen mua ei edes haittaa, vaikka Coyotes voittaisi.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Yakupov oli katsomossa
En ole Yakupovin otteita erikseen seurannut tällä(kään) kaudella. Vieläkö siitä on odotettavissa mitat täyttävä NHL-jääkiekkoilija, vai oliko se nyt tässä? Alkukaudesta näin jonkun matsin, missä oli kentän näkyvimpiä pelaajia, positiivisessa mielessä.
 

Ralph

Jäsen
Vieläkö siitä on odotettavissa mitat täyttävä NHL-jääkiekkoilija, vai oliko se nyt tässä?
Minä veikkaan, että Avalanche vielä yrittää ensi kaudella Yakupovin kanssa. Aloitti tosiaan kauden erinomaisesti ja pystyi olemaan erittäin näkyvä, mutta sitten on taso laskenut selvästi. Ylivoima-aikaahan tuolle on edelleen suotu, vaikka pelaa alle kymmentä minuuttia ottelussa ja välillä istuu katsomossa. Minun veikkaus on, että Yakupov ei vielä käännä katseita KHL:ään, vaikka sieltä varmasti soitellaan rahanippua heilutelleen vaan tekee Avalanchen kanssa yhden vuoden ja maksimissan tasan miljoonan jatkosopimuksen. Toki voi myös olla, ettei Avalanche halua jatkosopimusta ja kukaan mukaan NHL-joukkue ei kiinnostu, joten se on siinä sen myötä.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
No niin, nyt pääsee itsekin taas kirjoittamaan enemmän, kun on kunnossa. Viime yön peli oli taas vaihteeksi kunnon vuoristorataa, päättyi lopulta jatkoilla tappioon. Blue Jackets on tällä kaudella ollut jatkoajalla todella vahva ja ottivat jälleen voiton. Blue Jackets vei laukaukset 44-27 ja oli suurimman osan ottelusta niskan päällä. Alku oli lupaava Barrien ja Söderbergin maalien vuoksi, mutta pian kuitekin Zadorov ja Barrie törmäilivät maalin edessä ja verkko soi. Barriella taas melko rouheat miinukset (-13) kasassa, Girardilla toiseksi eniten, -7. Lopussa vielä yllättäen Landeskogkin sai pitkästä aikaa jotain aikaan ja teki hienon maalin Rantasen saadessa illan toisen syöttöpisteensä. Söderberg toi vielä illan toisellaan tasoihin, mutta Jones sinetöi voiton isännille jatkoilla.

Ykkönen oli tosiaan rikottu, mielestäni ihan hyvä idea, sillä vieraissa homma ei ole oikein toiminut. Tiedä sitten paljonko Landeskogista on alemmille kentille apua, ei ainakaan kovin paljon hyökkäyspäässä. Silti Landeskog kuuluisi ehkä jonnekin muualle kuin ykköskenttään, mutta kun homma siellä toimii kenttänä, niin hän siellä myös on. Olen myös sitä mieltä, että MacKinnon voidaan noteerata aivan parhaiden joukossa vasta sitten, kun vieraissa peli sujuu paremmin. Tällä hetkellä vieraissa vastustaja saa lähes aina hänet pimennettyä tehottomaksi.

Zadorovin huonompi vire kesti vain muutaman ottelun ja mies on palannut omalle tasolleen. Itse ainakin pidän siitä, että puolustuksessa on isokokoinen ja fyysinen pelaaja, vaikka turhia jäähyjä tuleekin vielä liikaa, Hieman vielä älyä mukaan, niin tulee todella hyvä.

Alexander Kerfootilla on menossa heikompi ja tehottomampi vaihe, mikä on tietenkin ihan odotettavissa tulokaspelaajalle, mutta josko Andrighetto lyötäsiin rinnalle ja kaksikko saisi koneet käyntiin. Toiseen laitaan löisin yhä Yakupovia.
Tähän täytyy sanoa tappiosta huolimatta, että onneksi valmennus ei katsonut täältä vinkkejä ketjuihin. Yakupov oli omalla oikeutetulla paikallaan katsomossa, jonne peliesitykset oikeuttavat. Mies on täysi turhake, eikä nyt Andrighetton tervehdyttyä ole enää mitään asiaa kentälle, varsinkaan sitten kun Wilson palaa.
En ole Yakupovin otteita erikseen seurannut tällä(kään) kaudella. Vieläkö siitä on odotettavissa mitat täyttävä NHL-jääkiekkoilija, vai oliko se nyt tässä? Alkukaudesta näin jonkun matsin, missä oli kentän näkyvimpiä pelaajia, positiivisessa mielessä.
Alkukaudesta meni ihan hyvin, mutta kyllä sen jälkeen on ollut sellaista koohotusta pienellä peliajalla, että ei ole paljon lapsille kerrottavaa. Ylivoimalla ainut ratkaisu on veto, joka on tuottanut yhdeksän maalia. Minä en ole mikään tuomitsemaan kenenkään NHL-uraa, mutta ei se nyt kovinkaan lupaavalta näytä. Jostain pitäisi saada isoa roolia, eri asia on tarjoaako sitä kukaan ja riittääkö Yakupovilla siihen.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Minä veikkaan, että Avalanche vielä yrittää ensi kaudella Yakupovin kanssa. Aloitti tosiaan kauden erinomaisesti ja pystyi olemaan erittäin näkyvä, mutta sitten on taso laskenut selvästi. Ylivoima-aikaahan tuolle on edelleen suotu, vaikka pelaa alle kymmentä minuuttia ottelussa ja välillä istuu katsomossa. Minun veikkaus on, että Yakupov ei vielä käännä katseita KHL:ään, vaikka sieltä varmasti soitellaan rahanippua heilutelleen vaan tekee Avalanchen kanssa yhden vuoden ja maksimissan tasan miljoonan jatkosopimuksen. Toki voi myös olla, ettei Avalanche halua jatkosopimusta ja kukaan mukaan NHL-joukkue ei kiinnostu, joten se on siinä sen myötä.
Voi hyvin olla, mutta syvästi toivon, että esimerkiksi vapailta löytyisi joku laituri, ettei Yakupovia enää tarvitse ensi kaudella peluuttaa. Noin pieneen rooliin sopisi joku muu enemmän työmyyrä-tyyppinen pelaaja. Mahtaisikohan Greer olla ensi kaudella valmis hyppäämään isompaan rooliin?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tähän täytyy sanoa tappiosta huolimatta, että onneksi valmennus ei katsonut täältä vinkkejä ketjuihin. Yakupov oli omalla oikeutetulla paikallaan katsomossa, jonne peliesitykset oikeuttavat. Mies on täysi turhake, eikä nyt Andrighetton tervehdyttyä ole enää mitään asiaa kentälle, varsinkaan sitten kun Wilson palaa.

Kuvaavaa kun jakaa kauden kahden kuukauden jaksoihin:

loka-marraskuu; 23 ottelua 7+3
joulu-tammikuu; 20 ottelua 2+3
helmi-maaliskuu; 11 ottelua 0+1

Hyytyminen on ollut aika täydellistä vaikka edelleen Yakupovin yv-keskiarvo on lähes 2 minuuttia (1:55) peliä kohden. Yv-tehot yhteensä 4 pinnaa.
 

Ralph

Jäsen
Paluu voittojen tielle, kun Coyotes kaatui rutiininomaisesti 5-2. Taas Carl Söderbergit ja Nathan MacKinnonit teki kaikki maalit plus yksi pakollinen ylivoimalla. Muutenkin nuo kaksi ketjua pelasi taas vahvasti.

Alexander Kerfoot ketjuineen (Nail Yakupov ja Gabriel Bourque) aivan pimennossa, hyvä että edes huomasi kaukalossa. Duunarille kuten Bourque ei välttämättä huono asia, mutta Yakupovin ja Kerfootin pitäisi olla näkyviä. Kerfoot pelasi alle kahdeksan minuuttia. Tyson Jostin ketnttä sen sijaan tekee edes jotain tasakentällisin, Sven Andrighetto sai vähän härdelliä aikaiseksi.

Nathan MacKinnon (1.35) on NHL:n tehokkain hyökkääjä, mutta nyt myös Tyson Barrie (0.85) on tehokkain pakki, kun ei huomioida vain pari peliä pelanneita. Huikeasti pelaa nyt Barrie hyökkäyspäähän ja pakkipari Nikita Zadorov viskoo vastustajia miten tahtoo. Jonathan Bernier palasi maalille kymmenen ottelun tauon jälkeen ja poistui kolmannessa erässä.

Huomasin äsken, että joku oli kirjoittanut Twitteriin, että minua varmaan ärsyttää kun Ismo Lehkonen kutsui Gabriel Landeskogia turhakkeeksi. Ei, ei ärsyttänyt eikä ärsytä. En tiennyt asiasta kuin vasta nyt, kun minua ei haluta kuunnella ismolehkosia ja anttimäkisiä, joten en tiedä mitä itkevät studioissa.
 

Ralph

Jäsen
Tuli vielä mieleen, että kun siirtorajan kynnyksellä Avalanche ilmeisesti koitti hankkia Coyotesista Max Domin, niin onkohan edelleen tuo Joe Sakicilla ja kumppaneilla mielessä? Domista on liikkunut kauden aikana huhuja, että olisi myynnissä ja että Coyotes ei myisi, mutta että olisi taas myynnissä jne.

Avalanche tarvitsee mielestäni jonkun varmemman ja vähän kokeneemman top-6-hyökkääjän ensi kaudeksi. Vähän niin kuin korvaamaan Matt Duchene. Ja mielummin kuin että Avalanche käyttäisi miljoonia jonkun Thomas Vanekin tai vastaavan yksi vuotiseen sopimukseen, mielummin joku vähän nuorempi, mutta silti jo melko kokenut. Eli kuten Domi. Kolmas kausi NHL:ssä ja ikää vasta 23 vuotta. Vielä ei ole todellista läpimurtoa tehnyt, joten onkohan hinta kovinkaan pilvissä? Ykköskierroksen varausvuorosta en luopuisi, mutta jos draftin aikaan tarjoaisi kakkoskierroksen vuoroa, joka tulee olemaan joku nelosella alkava numero ja siihen päälle jotain, riittäisiköhän. Kesän 2018 kakkonen, kesän 2019 kolmonen ja joku prospecti, tyyliin Josh Anderson? Vai kaksi kakkoskierrosta kesälle 2018, kun Predatorsilta on saatu toinen?

Domi sopisi kyllä vikkelänä kaverina Avalanchen peliin ja toisi myös lisää fyysisyyttä, vaikkei isokokoinen pelaaja olekaan. Lisäksi Blake Comeau, mahtaisiko sittenkin jatkaa? En tykkää pelaajasta, mutta pelaahan hän hyvin tuossa Carl Söderbergin kentässä ja tuo kokemusta.

Gabriel Landeskog - Nathan MacKinnon - Mikko Rantanen
Max Domi - Alexander Kerfoot - J.T. Compher
Colin Wilson - Tyson Jost - Sven Andrighetto
Matt Nieto - Carl Söderberg - Blake Comeau
+ Dominic Toninato, Nail Yakupov, Vladislav Kamenev jne.
 

rtZ47gh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Colorado Avalanche
Tällä viikolla edessä kaksi melko massiivista vierasmatsia. Tulevana yönä vastassa Wild, eroa 5 pistettä ja Wildilla peli enemmän pelattuna. Jopa tuo Centralin 3.sija on ihan mahdollinen vielä. Varlamov aloittaa maalissa, Bernier ilmeisemmin sivussa. Torstaina sitten Bluesia vastaan, joka on pelannut pelin enemmän ja vain yhden pisteen jäljessä. Realistisesti ajateltuna vieraspeleistä ei uskalla odottaa liikoja. Jos nyt jo hieman menee ajatuksissa pidemmälle, niin poffeja ajatellen olisi hyvä jos olisi parempi kahdesta villikortti-jengistä. Oletan tässä, että Nashville on lännen ykkönen ja näin ollen vastaan tulisi Vegas.

Kyllähän Domi sopisi Avsin rosteriin. Periaatteessa voisi olla myös potentiaalinen vaihtoehto Landeskogin tilalle ykkösen laitaan. Toisaalta houkuttaisi kovasti saada joku vielä enemmän maalintekijän profiililla varustettu kaveri laidalle. Tällä kaudella laitureiden osalta 20 maalin ylittäjiä on tasan kaksi, eikä enempää tule. Näiden lisäksi 10 maalin rajan on ylittänyt laitureista vain kaksi pelaajaa. Compheria en tässä laskenut mukaan. Enkä tiedä onko organisaatiossa tällä erää potentiaalisia maalintekijöitä laitureiden osalta.
 

Ralph

Jäsen
Mahtava vierasvoitto, jonka myötä Avalanche nousikin jo paremmalle villi kortti -sijalle. J.T. Compher sai onnistumisia, kaksi maalia. Nathan MacKinnon ja Tyson Barrie saivat jatkettua pisteputkiaan. Semyon Varlamov veteli Vezinamov-moodilla.

MacKinnon ei taida yltää sataan pisteeseen, kun pistetahti on "hyytynyt". Pitäisi tulla enemmän kahden tai useamman pisteen pelejä. Loppukaudesta tarvitsisi 18 pistettä 13 otteluun. Toki tärkeämpää on pudotuspeleihin pääsy ja onhan 90 pistettäkin kova tavoite.

Alexander Kerfootin peliaika putosi jo alle seitsemän ja Avalanche pelaa käytännössä kolmella ketjulla. Olisikohan Kerfootinkin aika pian istua katsomossa? Colin Wilson kuitenkin pian palaa sekoittamaan pakkaa ja vissiin Vladislav Kamenev lähti tervehdyttyään farmiin hakemaan vain tuntumaa, häntä aiotaan peluuttaa NHL:ssäkin.

Paremman villi kortti -sijan nappaaminen olisi kova juttu, kun sillä saisi Golden Knightsin vastaan. Tietenkin Golden Knightsin kausi on ollut kova, mutta ei joukkue silti niin vakuuta, etteikö Avalanche voisi sen paras seitsemästä -sarjassa voittaa. Huonommalla villi kortti -sijalla vastaan tulisi Predators, jota vastaan yksi kotivoittokin olisi saavutus. Iso ero siis sillä, olisiko kakkonen vai ykkönen villi kortti -joukkueista. Toki mielummin Predators vastaan kuin jääminen viivan alle.

Päivän tauko ja sitten back-to-back-pelit Bluesia ja Predatorsia vastaan. Sekä Erik Johnsonin, Mark Barberion ja Wilsonin paluu on lähellä. Jonathan Bernieristä ei tietoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös