Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

  • 4 663 540
  • 17 029

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Surkeastihan se tosiaan menee, 19-vuotiaana 35 maalin ja vajaan 70 pisteen tahdissa.

Harmi ettei jatkiksen keskustelupalstaa ollut olemassa Selänteen tulokaskauden jälkeisellä kaudella. Se vasta perseelleen meni nimittäin. Oikeastaan kaikki kaudet sen jälkeenkin, ainakin jos pisteitä ja maalimääriä katsellaan.

Tänään ei kyllä tosiaan ollut Laineelta erikoinen peli.
 

Seether

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penthouse
Sun otanta on yksi peli. Tuota ennen Patelta oli hyviä pelejä useampi ja ennen ketjulottoa peli kulki Littlenkin ketjussa varsin mallikkaasti. Päiväpeleissä Laine on ollut aika kehno, mutta mahtuu tähän kauteen useampikin erinomainen peli. Kokonaisvaltainen peli on myös mennyt valtavasti eteenpäin kokoajan ja kaksinkamppailuissa on nykyisin paljon enemmän voimaa.
Niin no mitä nyt 7 peliin 0maalia, ja maalintekijät nyt yleensä arvoidaan maalien mukaan. Ei nyt ihan nappiin ole mennyt joulun jälkeen.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Niin no mitä nyt 7 peliin 0maalia, ja maalintekijät nyt yleensä arvoidaan maalien mukaan. Ei nyt ihan nappiin ole mennyt joulun jälkeen.

Kerro mulle pelaaja jolla ei tule koskaan heikompia jaksoja.. Jopa McJeesus on vedellyt viimeiset 7 peliä nollakerholaisena maaleissa mitattuna. Syöttöpinnoja pari vähemmän tällä pelintekijällä kuin snaipperi Laineella samalla seitsemän pelin jaksolla ja Lainetta keskimäärin yli 6 minuuttia korkeammalla peliajalla per peli. On se turhake! Crosbylla viimeiseen 11 matsiin yksi maali kasassa.

Jos ennusmerkit viittaavat noin 70 pisteen kauteen 19 vuotiaana, niin en minä aivan vihkoon vedettynä ja reisille menneenä kautta osaa pitää. Jollakulla muulla (tai siis aika monella) kuin Laineella tässä olisi ns. reality checking paikka. Ja toki nyt on ollut se hiukan heikompi jakso päällä. Seuraavassa pelissä pari maalia (syöttöjä ei luonnollisesti huomioida maalintekijän kohdalla) ja kansa kusee taas hunajaa. Näinhän tämä täällä menee.

Ja onhan siellä vielä yksi Dallas-pulla peli tulossa tälle kaudelle... jospa se viimeistään siinä onnistuisi.

Mutta jos jotain (asiaakin) vielä lisäisi... Se on kyllä totta, että pelivauhdin kanssa on hiukan ongelmia, joka heijastuu peliin. Todella vaikea sanoa mistä tämä nyt johtuu, kun alun tukkoisuuden jälkeen (mielestäni) vauhtikin jo hieman parani? Olisiko pientä vammaa päällä... näistähän NHL:ssa ei perinteisesti paljoa huudella. Ja mielestäni Laineen toteaminen puhtaaksi snaipperiksi on kyllä muutenkin vähättelyä. Kyllä pelinlukutaidosta jotakin kertoo nuo kertyneet syöttöpinnat myös. Ja jokainenhan muistaa, että ne - syöttöpinnat - voisivat olla "tuplat" jos "turhake" Little olisi edes jostain osunut sisään.
 
Viimeksi muokattu:

metsuri1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Se että eka kausi on paikka paikoin maaginen ja toka kausi ei on ihan luonnollista jo siitä syystä että ekalla kaudella Laine sai kuitenkin tulla vähän tuntemattomuudesta. Tällä kaudella se ei ole kellekään tuntematon eikä se voi olla näkymättä. Toinen asia liittyy varmaan itseluottamukseenkin, kun on lentokeli niin kulkee ja vastaava toisinpäin. Pelivauhdin taustalla voi olla jotain vammaakin, eihän niistä kauheasti puhuta. Monta tekijää.

Mutta jos mies pelaa 0,8ppg niin ei hemmetissä se nyt huono ole. Jos odotukset on niin kovat että alle 1ppg on paska niin vähän kohtuutonta.
 

Ololinna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets, Avs, Canes & SaiPa
Kyllähän tässä nyt on sen verran kaudesta pelattu, että olisiko jo kaikkien viimein aika myöntää, että kesätreeniit kustiin ja lahjakkaasti. Se tuosta muutu enää mihinkää. Kaikki magia mikä Laineen pelissä oli viime kaudella nähtävissä loistaa poissaolollaan. Jotkut jauhaa isommasta kuvasta, että katsotaan monen vuoden päähän kehityksessä ja seuraavina kausina korjataan hedelmät, ja jne. Mä en vaan pysty käsittämään miten se palvelee ketään että yksi kokonainen kausi uhrataan siihen, että kaveri on betonia. Ennen joulua osui sentään paikoista. Nyt ei saa mistään sisään. Itseluottamus nollassa. Joku iltapäivä lehdistä voisi ihan mielenkiinnosta ottaa yhteyttä Rautalaan ja kysyä, että miten se noin niinku omasta mielestäsi meni? Hanskat tiskiin. Palataan ensi kaudella arvon veljet.

Ihan yhtä lahjakkaasti kustiin kesätreenit kuin Rantasen Mikkokin, taitavat kuitenkin johtaa suomalaisten pistepörssiä vaikka pari heikompaa peliä Patella nyt ollut...
 
Kyllä ne maali määrät pitäisi saada sinne +40 paremmalle puolelle. Käyrän pitäisi olla nouseva.
Juuri näin! Mitä ihmettä täällä porukka sekoilee. Viime kaudella 30+ maalia, tällä kaudella 40+. Ensi kaudella 50+, sitten 60+. Kun ikää on vajaa 30v, Laineen pitäisi painella yli sadan maalin kausia solkenaan - parhailla kausilla pitäisi olla lähempänä 200 maalia taulussa. Niin sen vain kuuluu mennä, meneehän se muillakin oikeasti huipuilla, jotka eivät perseilleet kesäharjoitteluaan.
 

Nick Neim

Jäsen
Vaikka täällä hassutellaankin käyttäjän @Seether kieltämättä provosoiville(kin) viesteille, niin kyllä minä ainakin uskallan sen myöntää ääneen, että pidän pienoisena pettymyksenä, jos Laine jää alle 40 maalin pelatessaan täyden kauden. Ennen kauden alkua 40 maalin ylitystä uskallettiin odottaa aika yleisesti - joskin toki sitä voidaan odottaa edelleen, koska se tahti ei ole vielä niin pahasti jäljessä. Voihan toki joku ajatella, että tuo 40 maalia oli odotuksina epärealistinen toiselta kaudelta.

Joskin sekin kertoo paljon Laineesta, kun miettii, että minkälaiset odotukset 19-vuotiaalle pystyi realistisesti ennen kauden alkua asettamaan. Ja kuinka hyvässä tahdissa edelleenkin ollaan, kun mahdollisuudet rajan rikkomiseen ovat hyvinkin olemassa. Ei sen ääneen sanominen pitäisi olla mitenkään pyhää, joskin @Seether toi asian esiin aika raflaavalla tyylillä.
 

ijuka

Jäsen
Niin no mitä nyt 7 peliin 0maalia, ja maalintekijät nyt yleensä arvoidaan maalien mukaan. Ei nyt ihan nappiin ole mennyt joulun jälkeen.
Yleisesti, mutta tuo on virhe. Pelaajat - jokikinen - tulee arvioida kokonaispanoksen mukaan. Sillä nyt ei oikeasti ole mitään väliä kuka ne maalit tekee, ja Jets ei juurikaan ole maalinteon kanssa tuskaillut. 6 syöttöpistettä 7 peliin olisi ihan kelpo tulos kenelle tahansa, varsinkin kun oman ketjun peli on kulkenut muutenkin.

Olisi eri asia jos joukkue ei saisi lainkaan maaleja tehdyksi ja siitä jäisi kiinni, mutta näin ei ole olut.

Otetaan vaikka esimerkkinä, että jos vastustajat merkkaavat Laineen tarkasti niin, että ketjukaverit jäävät vapaaksi ja saavat tehtyä maaleja, niin tuo on jo erittäin arvokasta joukkueelle vaikkei Laine tilanteen aikana keikkoon koskisi lainkaan. Jo se uhka on tärkeä.
 

Mietsuslav

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jotkut jauhaa isommasta kuvasta, että katsotaan monen vuoden päähän kehityksessä ja seuraavina kausina korjataan hedelmät, ja jne. Mä en vaan pysty käsittämään miten se palvelee ketään että yksi kokonainen kausi uhrataan siihen, että kaveri on betonia.
Nähdäkseni yhden (syys)kauden tuhlaaminen siihen, että on mahdollisesti seuraavat 20 vuotta parempi pelaaja palvelee

a) Lainetta
b) hänen edustamaansa joukkuetta

Sitä en tiedä ketä palvelee vuonna 2016 kuolleen "niinku omasta mielestä" -quoten käyttäminen vuonna 2018.
 
Juuri näin! Mitä ihmettä täällä porukka sekoilee. Viime kaudella 30+ maalia, tällä kaudella 40+. Ensi kaudella 50+, sitten 60+.

Kerro mulle pelaaja jolla ei tule koskaan heikompia jaksoja.. Jopa McJeesus on vedellyt viimeiset 7 peliä nollakerholaisena maaleissa mitattuna. Syöttöpinnoja pari vähemmän tällä pelintekijällä kuin snaipperi Laineella samalla seitsemän pelin jaksolla ja Lainetta keskimäärin yli 6 minuuttia korkeammalla peliajalla per peli. On se turhake! Crosbylla viimeiseen 11 matsiin yksi maali kasassa.

Minä voin ihan rehellisesti myöntää, että odotin tällä kaudella Laineelta yli 40 maalin ja McDavidiltä yli 100 pisteen kautta. Vedonlyönnissä over/under-raja Paten maaleille oli ennen kautta 40,5. Jos tuo yli 40 maalin odottaminen oli epärealistista hömppää, voin ainakin lohduttautua sillä, että tähän haihatteluun syyllistyi Jatkoajassa aika moni muukin:

NHL:n maalipörssin voittaja 2018? | Jatkoajan keskustelupalsta

Mitä viime kauden "30+ maaliin" tulee, ne 36 maalia tulivat 73 pelissä. Sillä tahdilla tehtäisiin 82 pelissä 40 häkkiä.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Vaikka kuinka yliampuvia ne puheet viime kesänä maailman parhaasta pelaajasta olivatkin, on Laineen kausi ollut valtaisa pettymys tähän asti tällekin realistille. Tiedä sitten mistä kiikastaa, mutta toivottavasti kevät menee paremmin ja ensi syksynä alkaa homma kulkemaan saman tien.

Vaikka "scoring is up", on tämä kausi jälleen osoittanut kuinka vaikeaa se Laineelle kevyt 50 häkkiä on NHL:ssä tehdä.

Miksei @psychodad tule kertomaan meille kuinka kaikki on kiinni paskoista ketjukavereista? Ihmeellisen hiljaa olet, kun Defensefirstin reinkarnaatio on saapunut palstalle.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Valtaisa pettymys on liioittelua, mutta kyllähän se luistelu oli alkukaudesta tahmeaa. Sen lisäksi osa joukkueista pelaa Lainetta ylivoimalla ja jopa 5vs5 pelissä ylikorostuneesti pois mikä taas on johtanut siihen, että Little ja Ehlers ovat tehoilleet noissa peleissä. Vastaavasti kun Laine on jätetty täysin vapaaksi (muistaakseni esim. Vegasia vastaan) niin paikkoja on tullut kovalla tahdilla.

Ihan mutulla Pate myös on laukonut tällä kaudella enemmän ja pisteitä on tullut paljon tasaisempaa tahtia. Kyllähän tuossa saattaa vielä joku hattutemmpukin tulla ja äkkiä ollaankin 40 maalin tahdissa.
 

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Vaikka Laine pelaa hyvää kautta pisteiden valossa niin ei kai kukaan voi kiistää että miehen liike ei ole edellisen kauden tasolla. Jalat on kuin betonia ja kolmansissa erissä on hyvä että pääsee vaihtoon jos on pelannut 2 ekassa enemmän kuin 10min.
Jotain on silloin tehty kesällä väärin,kaikille ei sovi samanlainen reeniohjelma.
Jos oikein olen ymmärtänyt niin Rautalan ryhmä on jokseenkin vetänyt samalla ohjelmalla vaikka ikäeroa miehillä on reilusti ja jos kaikki vetää Rassen perässä niin ei ihme että Pate&Koivula on ihan jumissa.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Valtaisa pettymys on liioittelua

Valtaisa pettymys Laine on mulle ollut, vaikka en hirveästi edes nähnyt kaverilta viime kaudella otteluita. Tästäkin ketjusta monilta ansioituneiltakin kirjoittajilta sai vain lukea kuinka kyseessä on yksi maailman parhaista sekä dominoivimmista pelaajista. Nyt kun Lainetta olen katsonut jo tässä vaiheessa 4 kertaa enemmän kuin viime kaudella, ei tuosta dominoinnista ole tietoakaan.

Totta kai odotukset pitäisi asettaa itse eikä muiden viesteistä ottaa mitään suuntaa, joten siinä mielessä ehkä vähän liioittelua.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jotain on tehty väärin, koska maaleja ei tule. Jotain on tehty oikein, kun seuraava useamman pisteen ilta jälleen on. Näin tämä menee.
 

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Mistä näkee tämän ja viime kauden keskimääräisen peliajan ottelua kohden? Mitä Laineen peliaikoja tekstitv:stä seurannut, niin tuntuu että peliaika on tipahtanut. Jostain kait sekin kertoo.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Ihan voi aloittaa vaikka siitä perinteisestä nhl.com ja sieltä statseista vähän klikkailee.

Patrik Laine Stats | Hockey-Reference.com

Itse suosin tuota sivustoa, pyörii jotenkin kevyemmin. Peliaika keskimäärin viime kaudella 17:55, tällä kaudella 16:38 eli reilu minuutin pudotus. Muuten tilastoissa ei suuria poikkeamia kausien välillä ole, ehkä taklasi hanakammin viime kaudella, tämäkin saattaa olla tietoinen valinta tai sitten ei vain nykyään ehdi. :) Laukaisuprosentti on ehkä se mikä on heikentynyt eniten viime kaudesta mikä selittynee heikentyneellä tarjoilulla, toki hänet otetaan myös nykyään tarkemmin.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Toivottavasti putki alkaa kulkea kevään mittaan. Ihan hyvinhän nuita pisteitä on kertynyt, mutta ei Laineen peli ole samanlaista dominointia kuin esim. Aholla tai Granlundilla. Heidän peliä katsoessaan tuntuu että 3-5p on tarjottimella melkein joka ilta. Paten peleistä puolestaan jää fiilis että no eipä ollut erikoinen suoritus, mutta jostain se näköjään taas pisteen sai.

Tuntuu ettei Laine itsekään luota omaan nopeuteensa ja siirtää kiekon aina omalla/keskialueella jollekin muulle. Hyökkäyspäässä hän on toki aina vaarallinen kiekon kanssa tai ilman, mutta kaikkialla muualla ihan näkymätön.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Patrik Laine 2016-17 Game Log | Hockey-Reference.com

Patrik Laine 2017-18 Game Log | Hockey-Reference.com

Tuolta voi käydä väijymässä kaikkien Paten tähän mennessä pelattujen otteluiden pistekertymät. Viime kaudella tuli tosiaan noita multipoints-matseja enemmän mutta myös enemmän kokonaan pisteettömiä pelejä. Viime kaudella 34/73 otteluista täysin pisteettömiä eli 46.6%, tällä kaudella 15/43 eli 34.9%. Tasaisuutta on siis tullut vaikka pistekertymä onkin inansa viime kautta jäljessä. On selvää että tällä hetkellä Pate tuskailee maalinteon kanssa, se nähtiin hyvin selvästi tuossa viime ottelussa kun ampui Wheelerin loistavasta tarjoilusta plekseihin. Jos itseluottamus olisi kunnossa tuo veto olisi ollut maalin katossa, nyt karvan yli. Maalintekoon tarvitaan rentoutta ja sitä Patella ei juuri nyt ole, ennemminkin puristusta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Patrik Laine Stats | Hockey-Reference.com

Itse suosin tuota sivustoa, pyörii jotenkin kevyemmin. Peliaika keskimäärin viime kaudella 17:55, tällä kaudella 16:38 eli reilu minuutin pudotus. Muuten tilastoissa ei suuria poikkeamia kausien välillä ole, ehkä taklasi hanakammin viime kaudella, tämäkin saattaa olla tietoinen valinta tai sitten ei vain nykyään ehdi. :) Laukaisuprosentti on ehkä se mikä on heikentynyt eniten viime kaudesta mikä selittynee heikentyneellä tarjoilulla, toki hänet otetaan myös nykyään tarkemmin.

Laukaisuprosentti oli vielä joku aika sitten parempi mitä edelliskaudella. Mielestäni ihan vain lyhyen ajan vaihtelua. Ja väittäisin myös niin, että Patelle itselle on helpompaa pelata siinä Littlen ja Ehlersin kanssa kakkosessa. Paskempien ketjukavereiden vaikutus on lopulta pienempi, mitä koventuneen vastakkainpeluutuksen vaikutus. Tämä pätee kauttaaltaan NHL:ssä ja Laineen roolin muutos on taas yksi esimerkki tukemaan tätä asiaa.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Minä voin ihan rehellisesti myöntää, että odotin tällä kaudella Laineelta yli 40 maalin ja McDavidiltä yli 100 pisteen kautta. Vedonlyönnissä over/under-raja Paten maaleille oli ennen kautta 40,5. Jos tuo yli 40 maalin odottaminen oli epärealistista hömppää, voin ainakin lohduttautua sillä, että tähän haihatteluun syyllistyi Jatkoajassa aika moni muukin...

Noh noh arvon @Kirjoittelija ; eipä pistetä sanoja toisten suuhun. Enhän toki väittänyt, että 40 maalin puhkominen tällä kaudella olisi epärealistista hömppää. Taisin kirjoittaa, että on reality checking paikka, jos tähänasinen pistetahti osoittaa noin 70 pisteen kautta ja silti pitää Laineen pistemäärää täytenä pettymyksenä. Toki itsekin toivoin, että maaleja olisi tässä vaiheessa kautta hiukan enemmän kasassa suhteessa syöttöpisteisiin, mutta hyvä näinkin.

Mutta ennenkaikkea odotin hiukan särmäkkäämpää Lainetta tälle kaudelle. En välttämättä pisteiden valossa, mutta sellainen tietynlainen juonikkuus (eikös tästä käytetty jotain sanaakin, joka viittasi Mario Lemieuxiin..) on aika pitkälti loistanut poissaolollaan ja minun(kin) mielestä tämä johtuu ainakin osin tuosta, ettei pelissä/luistelussa ole ollut vaadittavaa lennokkuutta, jolla tehdä tilaa itselle. Katsotaan nyt ensin kausi loppuun ja tuomitaan sitten.

Minä toki kuuluin siihen musertavaan vähemmistöön, joka löi peräti vetoa sen puolesta, ettei Laine tule ylittämään viime kauden pistesaldoa. Typerä veto, jonka toivoin (ja toivon vieläkin) häviäväni. Tiukkaa tekee ja toivottavasti loukkaantumisilta vältyttäisiin. Itse ajattelin, että pistesarakkeen radikaali parantuminen ei ole itsestäänselvyys mm. siksi, että oletin (ennen kauden alkua) Laineen pelaavan ykköskentässä jolloin joutuu pelaamaan vastustajan parhaita pelaajia vastaan; aika ja tila on vielä enemmän kortilla ja pelin painopisteen pitäminen hyökkäysalueella ei ole mitenkään itsestäänselvyys.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Yhdeksänneksi nopein 2000-luvulla NHL-uransa aloittanut pelaaja joka on saanut 100 pistettä täyteen. Tässä kaikki kyseiset pelaajat jotka ovat saavuttaneet 100 pistettä alle 120 NHL-ottelussa uransa alusta lukien.

1. Alexander Ovechkin 77
2. Sidney Crosby 80
3. Evgeni Malkin 89
4. Connor McDavid 92
5. Paul Stastny 99
6. Patrick Kane 104
7. Artemi Panarin 107
8. Anze Kopitar 110
9. Auston Matthews 112
10. Dany Heatley 113
11. Nicklas Bäckström 113
12. Johnny Gaudreau 115
13. Ilya Kovalchuk 118
14. Jonathan Toews 119

Laine täydentänee listaa kohtapuoliin.

Laineella meni sitten tosiaan 117 peliä kun juuri tuli 100p täyteen.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
@aessi Pate on siis floppi, jalat ei toimi ja kädetkään ei riitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös