Vancouver Canucks 2017–2018

  • 106 672
  • 408

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tällä kaudella on ilonaiheet olleet jälleen vähissä, mutta Boeser on sellainen. Toivottavasti eivät hönöile herraa mihinkään muualle kesken rebuildin, koska tuolla asenteella ja laukauksella mennään vielä pitkälle.

Eivät varmasti. Horvat, Boeser ja Demko ovat ne mistä on pakko pitää kiinni. Muut nykyisestä rosterista ovat täysin uhrattavissa kunhan hinta on sopiva. Voisivat aloittaa siitä Edleristä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mr. Smith kirjoitti:
Boeser edelleen ainoa tulokas, joka on tehnyt pinna per matsi tahtiin tehoja (eli pari ottelua pelanneista). Ei huonosti NHL:n bottom10 maaleja tehneessä joukkueessa.
Boeserilla on myös koko NHL:n eniten maaleja lokakuun lopun jälkeen. Ei tuokaan huonosti tulokkaalta. Mutta silti aina kun Boeserin kommentteja kuulee tai lukee, niissä ensimmäisenä nousee esiin mitä olisi voinut tehdä paremmin. Kuten tuon Blues-pelin jälkeen, kun hän kertasi epäonnistunutta kaksi vastaan yksi hyökkäystä.

"That type of stuff I can learn from Thomas (Vanek) and his playmaking abilities. I think with the way it’s going, I’m thinking shoot first there, but I think I need to gain some confidence on my playmaking skills.”

Minä sanoisin kyllä Boeserille, että ammu aina saat paikan. Koko Brittiläinen Kolumbia pysähtyy sillä hetkellä, kun Boeser saa kiekon sinisen sisällä vetopaikassa.

Mutta ehkä Boeser ei olisi tuossa missä nyt on, jos hän ei koko ajan olisi pyrkinyt tuohon oman pelin kehittämiseen ja monipuolistamiseen? Tuli sieltä taas tuossakin pelissä muutama oivaltava syöttö ketjukavereille, mutta maaleja ei noista saatu. Vanekin kanssa pelaaminen tuntuisi ihan hyvältä kuitenkin. Kaksikko treenasi viime kesänä samassa porukassa ja vietti vapaa-aikaa yhdessä.

***

Jake Virtanen pelasi muuten Bluesia vastaan reilu 16 minuuttia ja hyvin jälleen pelasikin. Kahdeksan laukausyritystä ja fyysistä laiturin peliä melko tasaisin vaihdoin. Dowd-Virtanen-Gaunce -kolmikkoa roolitettiin Tarasenkon ketjua vastaan, mikä nosti Jaken peliaikaa, mutta hänen pelinsä on mielestäni ottanut askelia eteenpäin. Joulukuussa Virtasen ottelukohtainen peliaikakin on noussut kahdella minuutilla loka- ja marraskuista.

Green vaikuttaisi olevan tyytyväinen Jaken pelaamiseen;

"He’s learning to.

That is such a big advantage for him. He tracks people well. He tracks the puck.

He’s exceptionally fast in this league, in the NHL, which is a fast league.

He’s taking steps. We have to keep making sure that it’s one step in front of the other and he doesn’t take a step back.”

Erikoinen tapaus muuten, että Virtanen otti Sharks-peliin käyttöön Boeserin mailan ja teki maalin. Hän pyysi lisää noita Boeserille tehtyjä mailoja tuon jälkeen.
 

444

Jäsen
Nuo Boeserin kommentit kertovat paljon siitä periksiantamattomuudesta ja kunnianhimosta. Tämä kaveri ei tyydy keskinkertaisuuteen, vaan haastaa itsensä parempiin suorituksiin päivä toisensa perään. Tietenkin on tärkeää ymmärtää, kuinka hyvää duunia tekee, mutta on hieno kyky myös pystyä tarkastelemaan tekemistään kokonaisvaltaisesti ja nähdä, minkälaisia virheitä on tehnyt.
 

444

Jäsen
Ei niinkään kauteen vaan joukkueeseen ja etenkin aiempiin pelaajiin liittyen tarkistin juuri, mitä Gino Odjickille tänä päivänä kuuluu. Tuon 2014 jälkeen yritin melko säännöllisin väliajoin etsiä uutisia hänestä, mutta tänä vuonna se jäi kokonaan tekemättä. Iloinen yllätys oli huomata, että taudista on saatu vankka niskalenkki ja se saadaan ilmeisesti pidettyä aika hyvin kurissa. Näin ollen Odjickin tilaa ei enää pidetä terminaalina vaan hän pystyy elämään melko normaalia elämää. Erittäin hienoa!
 

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
Nyt kun katsoo nuorten kisoja, niin pakko kysyä, että mitä Juoleville on tapahtunut viimeisen parin kauden aikana? Vuoden 2016 kisoissa Suomen ja koko kisojen johtava kiekollinen puolustaja - yhdessä Werenskin kanssa. Huomattavasti parempi kuin Chabot, Fleury, McKeown, Sanheim, McAvoy, Carlo ja hieman parempi kuin Provorov. Silloin 17-vuotiaana. Nyt kaksi vuotta vanhempana varovaista ja vaisua pelaamista.

Nykyisellä tasollaan hän ei lähelläkään NHL-pelaajaa. 2016 kisoissa vaikutti siltä, että NHL:n esteenä oli vain hieman liian alhaiset voimatasot. Nyt ongelmia on kaikessa tekemisessä. Kehittyminen on tietenkin vielä mahdollista, mutta tulevaisuuden ennustamista auttaisi, jos olisi jokin selittävä tekijä viimeisen kahden kauden taantumiselle.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Olihan melkoinen peli Vanek-Gagner-Boeser ketjulta. Viisi maalia, joista Vanek mukana kaikissa, Boeser neljässä ja Gagner kolmessa. Varsinkin kaksi viimeistä maalia oli melkoista namuttelua Vanek-Boeser kaksikolta.

Ottelusta siis 5-2 voitto ja vielä Chicagosta, joten voitto maistuu. Lopussa aivan turhaan annettiin Chicagolle toinen maali, kun Huttonia eikä Gudbrabsonia kiinnostanut enää. Harmi Markströmin kannalta kun olisi tullut hyvä peli yhdellä päästetyllä, mutta nyt kaksi sitten meni. Siitäkin huolimatta todella hyvä peli Markströmiltä.

Gadjovich ja Pettersson ovat aloittaneet hyvin U20-kisat ja ovat tehneet 2+1 mieheen. Näistä varmaan @nuck kirjoittelee enemmän jos on jaksanut Kanadan ja Ruotsin pelejä katsella.

Juolevin osalta vaikea sanoa missä mättää, mutta kyllä itse pidin sitä melkoisena riskinä jo varaushetkellä. Laadukkaita pakkeja (Sergachev, McAvoy, Chychrun...) oli paljon tarjolla eikä Juolevi erottunut poikkeuksellisen paljon noista jotta noin korkea varaus olisi kannattanut käyttää. Aivan hyvin olisi voinut treidata alaspäin tai varata Tkachuk. Nyt toki toivotaan, että Juolevi nousee vielä huippupakiksi, vaikka sitten vähän pidempää reittiä.
 

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
Juolevin osalta vaikea sanoa missä mättää, mutta kyllä itse pidin sitä melkoisena riskinä jo varaushetkellä. Laadukkaita pakkeja (Sergachev, McAvoy, Chychrun...) oli paljon tarjolla eikä Juolevi erottunut poikkeuksellisen paljon noista jotta noin korkea varaus olisi kannattanut käyttää.

Itse taas ymmärrän hyvin varauksen silloisilla arvioilla. Takana erinomainen ensimmäinen kausi Pohjois-Amerikassa ja samoin erinomaiset nuorten kisat varaamattomana pelaajana. Silloin vaikutti, että menee kehityksessä heittämällä ohi toisista puolustajalupauksista. Silloin esim. Chychrunin kehitys oli päinvastainen.

Seuraavana kesänä tuntuu tapahtuneen jotain, kun meno oli vaisuhkoa harjoitusleiristä lähtien. "Huipentuen" tietysti niihin surullisen kuuluisiin nuorten kisoihin, joissa taisi vielä olla kapteenina. Noh, ei ole enää ja pelaaminenkin näyttää vielä vaisummalta kuin vuosi sitten.

Vielä vuosi sitten hän sentään yritti olla johtava puolustaja. Nyt tuntuu, että välttelee virheitä ja pyrkii kiekosta nopeasti eroon.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Gadjovich ja Pettersson ovat aloittaneet hyvin U20-kisat ja ovat tehneet 2+1 mieheen. Näistä varmaan @nuck kirjoittelee enemmän jos on jaksanut Kanadan ja Ruotsin pelejä katsella.
Tokihan noita kisoja ja etenkin Canucksin prospecteja on tullut seurattua. Gadjovich on pelannut hyvät kisat toistaiseksi, vaikka ei saanut USA-pelissä oikein mitään aikaan (pelasikin tosin melko vähän). Hänet valittiin Kanadan parhaaksi pelaajaksi Slovakiaa vastaan ja ensimmäisten pelien jälkeen hänen vahvuutensa (hyvä maalinedus- ja kulmapelaaminen) ovat tulleet hyvin esiin.

Raskastekoisena pelaajana tuo lumimyräkkäpeli ei sitten ilmeisesti ollut hänelle omiaan, sillä siinä hän jäi kyllä jälkeen edellisistä peleistä. Pääosan Gadjovich on pelannut kolmosketjussa ja alivoimalla ja kunnostautunut joukkueen eteen mm. blokeissa (tosin Jokiharjun maali kimposi Suomea vastaan hänen blokistaan omaan maaliin).

Pettersson on ollut puolestaan toistaiseksi erinomainen etenkin ylivoimilla ja esimerkiksi Tsekki jätti tuon huomattuaan häntä puolustamaan yhden pelaajan, mikä avasi sitten Nylanderille tilaa. Tasakentällisin Petterssonin ensimmäinen peli oli parempaa peliä kuin toinen, mutta toisessa hän pelasi mielestäni paremmin ylivoimilla. Minun mielestä Ruotsilla on ollut vähän samaa ongelmaa toistaiseksi joukkueena kuin Suomella, eli koko joukkue ei ole ollut ihan samalla sivulla viisikkopelissä.

USA:n joukkueen Canucks-prospecti William Lockwood loukkaantui Kanadaa vastaan. Harmittavasti hänelle on alkanut noita loukkaantumisia satelemaan nyt kahden viime kauden sisällä. Saa nähdä ovatko Lockwoodin kisat nyt tuossa.

Kaitsu kirjoitti:
Itse taas ymmärrän hyvin varauksen silloisilla arvioilla. Takana erinomainen ensimmäinen kausi Pohjois-Amerikassa ja samoin erinomaiset nuorten kisat varaamattomana pelaajana. Silloin vaikutti, että menee kehityksessä heittämällä ohi toisista puolustajalupauksista. Silloin esim. Chychrunin kehitys oli päinvastainen.
Ja tuota historiaa kun katsoo vielä vähän taaksepäin, niin olihan Juolevin valinta 16 vuotiaana A-nuorten sarjan parhaaksi puolustajaksi myös aika kova näyttö, vaikka puhutaankin "vain" Suomen nuorten sarjojen menestyksestä. Ei siellä kuitenkaan ihan joka kausi 16 vuotias vedä sitä kautta minkä Olli aikanaan pelasi. Tuota edeltävällä kaudella hän oli luonnollisesti B-nuorten sarjan paras puolustaja. Noita kausia seurasi sitten melkoinen tykkikausi (Memorial Cupin ykköstähdistö- ja nuorten MM-kisojen ykköstähdistövalinnat), jonka jälkeen tuli tuo varaus. Ehkä tuo oli pieni riski aikanaan vitosvaraukseksi, mutta minun mielestä tuo oli aika perusteltukin, sillä ei noin lahjakkaita pakinalkuja ole joka päivä tarjolla.

Kaitsu kirjoitti:
Vielä vuosi sitten hän sentään yritti olla johtava puolustaja. Nyt tuntuu, että välttelee virheitä ja pyrkii kiekosta nopeasti eroon.
Minun mielestä Juolevi on pelannut TPS:ssä ihan hyvin ja näyttää kehittyvän. Liigassa 20 peliin on tullut 14 pistettä, mikä on mukavasti tuon ikäiselle pakkitulokkaalle. Mitä taas tulee näihin kisoihin, niin Juolevi ei ole ollut toistaiseksi kovinkaan näkyvä ja tehnyt jonkin verran virheitä, mutta en sanoisi hänen pelaamistaan huonoksikaan. Kanada-peli oli aika vaikea koko joukkueelle ja Tanskaa vastaan "riitti" tuollainen esitys Suomen melko ylivoimaisesta hallinnasta johtuen. Katsotaan nyt vielä rauhassa kisat loppuun, ennen kuin tehdään kahden pelin jälkeen mitään kovinkaan suuria linjauksia tulevaisuuden suhteen.

Muutenkin nuorten MM-kisojen perusteella on aika heikkoa alkaa luoda tulevaisuuden suuntaviivoja kovin pitkälle. Esimerkiksi Brock Boeser teki hänen +1 draftikaudella 1+2 tehot nuorten kisoissa (samalla kaudella paukkui North Dakotassa mm. Jonathan Toewsin ennätykset uusiksi) ja nyt Gadjovichillakin on jo samat tehot (2+1) sekä peli ollut muutenkin näyttävämpää. Boeser on nyt tehnyt NHL:ssä 21 maalia 35 peliin ja veikkaan, että Gadjovichilla tulee tiukkaa rikkoa koskaan tuota maalimäärää edes kokonaisen kauden aikana.

***

Chicagoa vastaan otettiin maittava kotivoitto. Gagner, Vanek ja Boeser tekivät yhteensä 12 pistettä ja ratkaisivat pelin. Harvinainen voitto tämän hetken Vancouverille, mutta täytyyhän sitä joskus voittaakin. Toivottavasti tuo ketju jatkaisi tuolla tasolla ja Markström pelaisi maalilla myös jatkossa noin. Puolustus on joukkueen heikoin osa-alue tällä hetkellä, mutta hyvänä iltana se näköjään kantaa riittävästi.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Omien sanojensa mukaan Olli Juolevi on valmis NHL:ään, mutta mikä on palstan mielipide? Onko Juolevilla mahdollisuuksia vakiinnuttaa pelipaikka Canucksissa vai meneekö ensi kausi AHL:ssä?
 

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
Minun mielestä Juolevi on pelannut TPS:ssä ihan hyvin ja näyttää kehittyvän. Liigassa 20 peliin on tullut 14 pistettä, mikä on mukavasti tuon ikäiselle pakkitulokkaalle. Mitä taas tulee näihin kisoihin, niin Juolevi ei ole ollut toistaiseksi kovinkaan näkyvä ja tehnyt jonkin verran virheitä, mutta en sanoisi hänen pelaamistaan huonoksikaan. Kanada-peli oli aika vaikea koko joukkueelle ja Tanskaa vastaan "riitti" tuollainen esitys Suomen melko ylivoimaisesta hallinnasta johtuen. Katsotaan nyt vielä rauhassa kisat loppuun, ennen kuin tehdään kahden pelin jälkeen mitään kovinkaan suuria linjauksia tulevaisuuden suhteen.

Muutenkin nuorten MM-kisojen perusteella on aika heikkoa alkaa luoda tulevaisuuden suuntaviivoja kovin pitkälle. Esimerkiksi Brock Boeser teki hänen +1 draftikaudella 1+2 tehot nuorten kisoissa (samalla kaudella paukkui North Dakotassa mm. Jonathan Toewsin ennätykset uusiksi) ja nyt Gadjovichillakin on jo samat tehot (2+1) sekä peli ollut muutenkin näyttävämpää. Boeser on nyt tehnyt NHL:ssä 21 maalia 35 peliin ja veikkaan, että Gadjovichilla tulee tiukkaa rikkoa koskaan tuota maalimäärää edes kokonaisen kauden aikana.

Juu. Juolevin taidot ovat tietenkin vielä siellä, missä ne olivat 2016. Pelaajassa on potentiaalia. Arvoitus kuitenkin on, miksi kehitys taantui ja sen ratkaisu takaa pelaajan tulevaisuuden.

Lyhennän viestiketjun ja esitän oman arvaukseen perustuvan teesin: kesän 2016 harjoittelu jäi vajaaksi. Jos näin olisi, niin se selittäisi vaisun leirin silloin syksyllä ja tason "tippumisen" suhteessa omaan ja nuorempiin ikäluokkiin.

Tekemättömiä harjoituksia - tietyssä ikävaiheessa - ei saa enää koskaan takaisin, mutta määrätietoisella harjoittelulla hänellä on mahdollisuus edelleen lunastaa potentiaalinsa.

Omien sanojensa mukaan Olli Juolevi on valmis NHL:ään, mutta mikä on palstan mielipide? Onko Juolevilla mahdollisuuksia vakiinnuttaa pelipaikka Canucksissa vai meneekö ensi kausi AHL:ssä?

Edellä mainittuun viitaten: Veikkaan polkua AHL:n kautta. Miehestä itsestään riippuu, meneekö siihen yksi vai useampi kausi.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Lyhennän viestiketjun ja esitän oman arvaukseen perustuvan teesin: kesän 2016 harjoittelu jäi vajaaksi. Jos näin olisi, niin se selittäisi vaisun leirin silloin syksyllä ja tason "tippumisen" suhteessa omaan ja nuorempiin ikäluokkiin.
Minun näkemyksen mukaan Juolevin leiri kesällä 2016 ei ollut mitenkään erityisen vaisu. Toki, faneille jotka odottivat hänen hyppäävän suoraan varauksesta ylös, se saattoi sitä ollakin. Pitää muistaa Juolevista puhuttaessa se, että huolimatta Ollin taustoista ja tuon kauden nuorten MM-kisoista, Canucks ei varannut häntä siksi viidentenä, että hän olisi ollut välttämättä varaushetkellä paras tarjolla oleva puolustaja. Sergachev oli OHL:ssa parempi ja voitti sarjan parhaan puolustajan palkinnon (ensimmäinen kerta kun niin nuori puolustaja vei tuon pystin Bryan Berardin junnuvuosien jälkeen, joten tuo kertoi aika paljon Sergachevin kyvyistä junioreissa varauskaudella). Canucks uskoi Juolevissa olevan pitkän tähtäimen lahjakkuutta niin paljon, että tuo vitosvaraus kannatti käyttää häneen.

Viime kausi oli vaikeampi odotuksiin nähden. Leiriltä putoaminen ei siis ollut minulle mikään yllätys, mutta OHL:ssä kausi ei ollut ihan niin hyvä kuin olisin toivonut (tosin playoffeissa Juolevi pelasi erittäin hyvää kiekkoa). Londonista lähti kesällä 2016 paljon hyökkäystaitoa pois ja Juolevin lahjakkuus hyökkäyspäässä ei noussut samalla lailla esiin kuin se teki aikaisemmin. Lisäksi pelit nuorten MM-kisoissa menivät heikosti. Siitä huolimatta esimerkiksi TSN:n Craig Button ja The Hockey News (eri joukkueiden scoutit tekivät tuon listan) rankkasivat hänet top 20 listalle kaikista prospecteista ja olihan hän jälleen OHL:n tähdistöissä. Tuokin sijoitus prospectien listalla olisi siis "normaalisti" ollut hieno, mutta ei ehkä kuitenkaan vitosvaraukseksi niin hyvä kuin olisi ollut toiveissa.

Tällä kaudella Juolevi on mielestäni ottanut hyviä askeleita eteenpäin. Näkemäni pelit TPS:ssä ovat menneet hyvin ja nyt nuorten MM-kisoissa Juolevi oli Suomen paras pelaaja siinä vaiheessa kun peleillä oli oikeasti isoa merkitystä. Hän on ollut toistaiseksi aina parhaimmillaan pelien panosten noustessa (vaikka nyt tuossa tikkakisassa jäikin tyhjä arpa käteen). Edelleenkin hänen puolustuspelinsä kaipaa enemmän jämäkkyyttä ja vähemmän virheitä, mutta tuo taito löytää hyökkääjät nopeilla syötöillä hyökkäyssinisen sisällä on tärkeä ja melko harvinainenkin ominaisuus puolustajalle - esimerkiksi tämän hetken Canucksissa tuollaisia puolustajia ei ole ainuttakaan. Minun mielestä sitä taitoa on myös paljon vaikeampi kehittää kuin esimerkiksi tuota oman pään jämäkkyyttä kaksinkamppailuissa.

Minun mielestä Juolevi on nyt siis hyvällä kehityksen polulla. Tuo kehitys ei ole ollut lähellekään niin nopeaa kuin monet Canucks-fanit toivoivat eikä edes ihan niin nopeaa kuin minä olisin toivonut, mutta kaikkien pelaajien polut ovat erilaiset ja osalla kestää vähän pidempään kypsyä NHL-kiekon asettamiin vaatimuksiin.

oiler99 kirjoitti:
Omien sanojensa mukaan Olli Juolevi on valmis NHL:ään, mutta mikä on palstan mielipide? Onko Juolevilla mahdollisuuksia vakiinnuttaa pelipaikka Canucksissa vai meneekö ensi kausi AHL:ssä?
Tähän on ihan mahdoton sanoa mitään. Nuorten pelaajien kanssa ei koskaan tiedä. Esimerkiksi tämän kauden alla Brock Boeserin osoitteesta ei osannut sanoa mitään ja Jake Virtanen oli käytännössä jo haudattu tapaus NHL-kiekkoilijana viime kauden jälkeen. Mutta jos ihan tästä hetkestä puhutaan, Juolevi ei olisi mielestäni valmis nyt tammikuussa hyppäämään NHL-kiekkoon ainakaan tämän hetken Canucksissa, jossa tuki vierellä on vaatimatonta (ellei sitten pääsisi Tanevin kanssa pelaamaan). Syksyllä tilanne voi olla taas ihan erilainen. Pelaajatyyppinä hän voisi kyllä olla aika sopiva etenkin hyökkäyspäässä ruokkimaan Boeseria ja miksei Petterssoniakin. Tuon yhdistelmän voisi kuvitella tuottavan tulosta vielä tulevaisuudessa.

Edit: Unohtui mainita, että Brock Boeser valittiin jälleen NHL:n kuukauden tulokkaaksi, nyt joulukuun osalta.
 
Viimeksi muokattu:

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
Canucks ei varannut häntä siksi viidentenä, että hän olisi ollut välttämättä varaushetkellä paras tarjolla oleva puolustaja. Sergachev oli OHL:ssa parempi ja voitti sarjan parhaan puolustajan palkinnon (ensimmäinen kerta kun niin nuori puolustaja vei tuon pystin Bryan Berardin junnuvuosien jälkeen, joten tuo kertoi aika paljon Sergachevin kyvyistä junioreissa varauskaudella).
---
Viime kausi oli vaikeampi odotuksiin nähden. Leiriltä putoaminen ei siis ollut minulle mikään yllätys, mutta OHL:ssä kausi ei ollut ihan niin hyvä kuin olisin toivonut (tosin playoffeissa Juolevi pelasi erittäin hyvää kiekkoa). Londonista lähti kesällä 2016 paljon hyökkäystaitoa pois ja Juolevin lahjakkuus hyökkäyspäässä ei noussut samalla lailla esiin kuin se teki aikaisemmin. Lisäksi pelit nuorten MM-kisoissa menivät heikosti. Siitä huolimatta esimerkiksi TSN:n Craig Button ja The Hockey News (eri joukkueiden scoutit tekivät tuon listan) rankkasivat hänet top 20 listalle kaikista prospecteista ja olihan hän jälleen OHL:n tähdistöissä. Tuokin sijoitus prospectien listalla olisi siis "normaalisti" ollut hieno, mutta ei ehkä kuitenkaan vitosvaraukseksi niin hyvä kuin olisi ollut toiveissa.
---
Edelleenkin hänen puolustuspelinsä kaipaa enemmän jämäkkyyttä ja vähemmän virheitä, mutta tuo taito löytää hyökkääjät nopeilla syötöillä hyökkäyssinisen sisällä on tärkeä ja melko harvinainenkin ominaisuus puolustajalle - esimerkiksi tämän hetken Canucksissa tuollaisia puolustajia ei ole ainuttakaan. Minun mielestä sitä taitoa on myös paljon vaikeampi kehittää kuin esimerkiksi tuota oman pään jämäkkyyttä kaksinkamppailuissa.

Minun mielestä Juolevi on nyt siis hyvällä kehityksen polulla. Tuo kehitys ei ole ollut lähellekään niin nopeaa kuin monet Canucks-fanit toivoivat eikä edes ihan niin nopeaa kuin minä olisin toivonut, mutta kaikkien pelaajien polut ovat erilaiset ja osalla kestää vähän pidempään kypsyä NHL-kiekon asettamiin vaatimuksiin.

Kiitos kattavasta vastauksesta. Omat kommenttini perustuvat otteisiin näissä kolmissa nuorten kisoissa, sekä otteisiin liigassa. Johtopäätökset otteista leireillä tein tämän palstan kommenttien perusteella. Pohjois-Amerikan pelejä ei ole ollut valitettavasti mahdollista seurata.

Anysay. Johtopäätökset fysiikan osalta tein liikkeen (nopeus ja ketteryys) perusteella. Tuo osa-alue heikkeni hänellä vuoden 2016 kisoista ja vaikutti suoraan myös hänen vahvuuksiin, joita luettelit ansiokkaasti. Hänen liike riittää loistavasti liigassa, mutta se taas ei vielä ennusta selviytymistä NHL:ssä. Toivotaan kuitenkin, että ukko tekee oikeita asioita ja lunastaa potentiaalinsa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kiitos kattavasta vastauksesta. Omat kommenttini perustuvat otteisiin näissä kolmissa nuorten kisoissa, sekä otteisiin liigassa. Johtopäätökset otteista leireillä tein tämän palstan kommenttien perusteella. Pohjois-Amerikan pelejä ei ole ollut valitettavasti mahdollista seurata.
Tuosta Juolevin ensimmäisestä leiristä kirjoitin aikanaan Canucksin ketjuun (kahteen eri viestiin) näin;

Viime kesän ykkösvaraus Olli Juolevi on saanut jo faneja hänen pelikäsityksensä ansiosta. Voimaa pitäisi saada kuitenkin vielä vähän lisää. Onneksi tuota voimapuolta on helpompi kehittää kuin pelikäsitystä. Juolevi on ollut etenkin ikäisekseen hyvä ja hänen aika tulee varmasti vielä, mutta ei ehkä vielä ensi kaudella kun 18-vuotiaan pitäisi pudottaa ulos Larsenin/Sbisan/Tryamkinin tai Stecherin kaltaiset kokeneemmat puolustajat.

Olli Juolevi pistettiin takaisin junioreihin. Juolevi pelasi mielestäni hyvän harjoitusleirin, mutta lopulta tuo oli aika odotettu siirto, sillä Juolevin fysiikka ei ollut vielä valmis ylös. Häntä oltaisiin voitu peluuttaa kyllä vielä peli tai pari ylhäällä, mutta sopimustilanteen vuoksi Canucks haluaa katsoa nyt ketkä noista kokeneemmista puolustajista ottavat paikat. Leirillä on viime kautta enemmän kilpailua syvyyspaikoille ja roolitukset vähän auki edelleen.

Juolevin luistelu, vaistot, syöttäminen, kädet ja pelisilmä antavat hänelle lahjat kehittyä tulevaisuudessa kovan luokan NHL-pakiksi, mutta tie tuonne on vielä muutaman kauden päässä jos kehitys menee hyvin. Nyt Juolevi menee heikentyneeseen Londoniin kantamaan entistä suurempaa kuormaa ja tuo kyllä paljon mielenkiintoa OHL:n juniorikiekkoa kohtaan ensi kaudeksi. Edessä kauden aikana on myös nuorten MM-kisat, joissa Juolevilla on suurta roolia tarjolla.

Eli omasta mielestä Juolevi ei varsinaisesti pettänyt odotuksia leirillä, mutta ei myöskään loistanut. Tuolloin veikkasin hänen murtautuvan muutaman kauden päästä ylös "kovalle tasolle", mutta saa nyt nähdä. Ensi kaudella voisi olla paikka tuolle, mutta ei tilanne mikään katastrofaalinen olisi mikäli ensi kaudella tulisi vielä ammattilaistason kiekon opettelua farmin puolella.

Kaitsu kirjoitti:
Anysay. Johtopäätökset fysiikan osalta tein liikkeen (nopeus ja ketteryys) perusteella. Tuo osa-alue heikkeni hänellä vuoden 2016 kisoista ja vaikutti suoraan myös hänen vahvuuksiin, joita luettelit ansiokkaasti. Hänen liike riittää loistavasti liigassa, mutta se taas ei vielä ennusta selviytymistä NHL:ssä. Toivotaan kuitenkin, että ukko tekee oikeita asioita ja lunastaa potentiaalinsa.
Sitä tosiaan toivotaan, sillä Canucksilla ei ole puolustuksessa juurikaan kiekollista taitoa tulossa Juolevin lisäksi. Ehkä tuo ketteryyspuoli vähän heikkeni voimaharjoittelun seurauksena? Joukkue varmaan esitti toiveen tuolle puolelle satsaamiseen ja joskus ottaa aikansa, ennen kuin voimapuolen harjoittelun vuoksi menetetty ketteryys saadaan takaisin. Juolevi on kuitenkin vielä raakile fyysisesti, mutta hän on kehittymässä sillä alueella ja saa sitten nähdä miten hyväksi kokonaispaketiksi hänestä lopulta on kun asiat kehittyvät tästä muutaman vuoden eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ei tarvitse paljoa taas viime yön pelistä kirjoittaa, mutta olihan tuo ensimmäisellä minuutilla Nilssonin imaisema voittomaali kauden heikoin suoritus. Ja varmaan koko liigassa. Nilssonin alkukauden hyvät otteet ovat muisto vain. Nilssonin viisi viimeistä matsia on päättynyt tappioihin ja Markström pelasi ennen viime yön peliä neljä ottelua putkeen.

Horvatin pitäisi viimeistään All-Stars matsin jälkeen tulla takaisin ja Tanev palasi jo viime yön peliin. Myös Sutter ja Bärtschi ovat palanneet jo jäälle ja ainakin Bärtschi lienee kehissä piakkoin. Olisihan tuo kova sana saada koko kolmikko takaisin peleihin. Ei tarvitsisi Boeserin ihan yksin pitää joukkuetta pystyssä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Meinasi mennä tänään ruokahalu, kun luki Jatkoajan "hienoja" analyysejä kauden parhaista ja huonoimmista pelaajista. Ei ole moista oksennusta ja käytännössä juttua puhtaasti tilastoihin ja hihasta ravistuksiin perustuen tullutkaan luettua aiemmin. Eikä tule kyllä jatkossakaan luettua, kun parempi jättää nämä sensaatiojutut lukematta. Harmi kun entinen laadukas toimitus on vaihtunut iltapäivälehtien tasolle ja ehkä vähän alemmaksikin.

Niin se juttu. Jatkoaika tietää kertoa, että Jake Virtanen on tämän kauden viidenneksi kovin floppi laitahyökkääjistä. NHL-laitahyökkääjien topit ja flopit: Kutšeroville odotettavissa pokaalisadetta - NHL - 04.01.2018 - Artikkelit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

No ei kai siinä sitten mitään. Perustelut valinnalle ovat jäätävät:

Virtanen on pelannut tällä kaudella 35 ottelua, joista tuloksena tehot 5+4. Pelipaikka on ollut tasaviisikoin neloskentässä, ja ylivoimavastuuta ei ole tullut nimeksikään. Osa medioista on tuominnut suomalaissukuisen hyökkääjän jo nyt vuoden 2014 varaustilaisuuden suurimmaksi flopiksi, ja fanit alkavat olla kärsimättömiä.

Virtasen läpimurtoa on Canucksissa odotettu ennen jokaisen kauden alkua kuin kuuta nousevaa, mutta fanit ja seuran johto ovat joutuneet jälleen tällä kaudella pettymään. Saa nähdä, kauanko joukkueen johdon usko ja luotto kanadalaiseen kestävät.

Jos taas oikeasti pelejä on katsonut niin Virtanen on ollut yksi parhaista laitahyökkääjistä tällä kaudella, varsinkin kun huomioidaan varsin rajoitettu peliaika, rooli alemmissa ketjuissa eikä yv-aikaa. Tuloksena hän on matkalla uransa parhaisiin pisteisiin, ei ole miinuksella ja pelillisesti hän on tosiaan ollut hyvä hankkien jäähyjä nopeudellaan ja rohkeudellaan.

Kun kerran Virtanen on kauden viidenneksi kovin floppi niin mun tiimiin mahtuisi pari muutakin 21-vuotiasta floppia. On se ihme, että Virtanen on isompi floppi kuin esim Zack Smith (2 maalia, toissakaudella 25 maalia), Sam Reinhart (13 pinnaa, viime kaudella 47 pinnaa) tai Nick Foligno (14 pinnaa, viime kaudella 51). Saati että floppi voisi olla nimeltään Matt Beleskey, Troy Brouwer tai Carl Hagelin. Tai about noin puolet NHL-pelaajista ennemmin kuin Jake Virtanen.

Menin kurkkaamaan myös NHL:n topit ja flopit senttereiden osalta ja siellä on Markus Granlund kolmosena. Jäi se juttu siihen ja muita en avaa. Jossain määrin Granlundin hyväksyn, mutta kun perustelut on luokkaa

Tehottomuuden taustalla voidaan tosin nähdä se, että uuden päävalmentajan, Travis Greenin, komennon myötä suomalaisen peliaika on jäänyt vähiin, eikä viime kaudelta tuttua ylivoimavastuutakaan juuri siunaantunut ennen joulukuun otteluita.

Niin eihän tuossakaan ole oikein totuuden siementäkään. Granlund on pelannut yli 16 minuuttia per matsi ja varsinkin alkukaudesta hän pelasi todella kovia minuutteja, 18-20 minuuttia matsia kohden. Marraskuun lopulla / joulukuun alussa peliaika väheni, kun Granlundin otteet heikkenivät. Viime pelissä jääaikaa tuli taas lähes 20 minuuttia. Mutta ehkä toi on sitten vähäistä peliaikaa. Tehot ovat toki olleet odotettuja vähäisemmät, mutta myös rooli on ollut alemmissa ketjuissa ja sopivia pelikavereita ei ole löytynyt. Silti tuolta alemmista ketjuista ja vähäisellä yv-ajalla Granlund on tehnyt 7 maalia ja on matkalla noin 15 maalin kauteen. Mielestäni tuo olisi varsin hyvä suoritus, mutta mitäs sitä nyt itse näistä tietäisi.

Kun kerran alempien ketjujen laiturisentteri pääsee kolmanneksi pahimmaksi flopiksi senttereiden osalta niin pirun hyvin on kaikkien joukkueiden kärkisentterit vetäneet!

Joel Kiviselle ja Topi Hallikaisella kiitokset vielä laadukkaista jutuista. Nyt voi hyvillä mielin palata lukemaan iltapäivälehtiä ja laatu on niissä varsin hyvää. No ehkä kuitenkin The Hockey Newsiä.
 

Ralph

Jäsen
Osa medioista on tuominnut suomalaissukuisen hyökkääjän jo nyt vuoden 2014 varaustilaisuuden suurimmaksi flopiksi, ja fanit alkavat olla kärsimättömiä.
Aika jännä, että numerolla kuusi varattu Jake Virtanen on näillä näytöillä isompi floppi kuin numerolla viisi varattu Michael Dal Colle, joka ei ole vielä edes NHL-debyyttiä tehnyt.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Aika jännä, että numerolla kuusi varattu Jake Virtanen on näillä näytöillä isompi floppi kuin numerolla viisi varattu Michael Dal Colle, joka ei ole vielä edes NHL-debyyttiä tehnyt.

No höh, tulit sitten faktoilla pilaamaan hyvän jutun. Eikä sekään kuulu juttuun, että #4 varattu Sam Bennett on tehnyt samat 5 maalia tällä kaudella kuin Virtanen, mutta hän on tehnyt ne vähän ylemmistä kentistä niin se on parempi suoritus.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Eikä sekään kuulu juttuun, että #4 varattu Sam Bennett on tehnyt samat 5 maalia tällä kaudella kuin Virtanen, mutta hän on tehnyt ne vähän ylemmistä kentistä niin se on parempi suoritus.

Bennett on pelannut kauden kolmannessa kentässä ja tehnyt melkein tuplamäärän pisteitä Virtaseen nähden. 1,75M Ferland on tehnyt enemmän maaleja, kuin 20M Sedinit+Eriksson yhteensä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Bennett on pelannut kauden kolmannessa kentässä ja tehnyt melkein tuplamäärän pisteitä Virtaseen nähden. 1,75M Ferland on tehnyt enemmän maaleja, kuin 20M Sedinit+Eriksson yhteensä.

Kyllä. Ja Granlund on tehnyt 7 maalia alle miljoonan sopparilla, kun Stajan on tehnyt 0 maalia yli 3 miljoonan caphitillä. En vaan tiedä miten kumpikaan tieto liittyy aiempaan keskusteluun.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ihan yhtä paljon, kuin Bennettin tämän kauden maalimäärät verrattuna Virtasen maalimääriin.

Niin, paitsi että enää pitäisi tietää mikä tekee Virtasesta flopin, ja Bennettistä ei... Miten Michael Ferland tai Sedinit liittyy mitenkään Jake Virtaseen tai Sam Bennettiin, tai näiden kahden vertailuun...?
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Niin, paitsi että enää pitäisi tietää mikä tekee Virtasesta flopin, ja Bennettistä ei... Miten Michael Ferland tai Sedinit liittyy mitenkään Jake Virtaseen tai Sam Bennettiin, tai näiden kahden vertailuun...?

Miten Beleskeyn, Brouwerin ja Hagelinin suoritukset liittyvät Virtasen suorituksiin? Tai se, että about puolet NHL-pelaajista ovat suurempia floppeja, kuin Virtanen? Bennett sitten laitettiin samalle viivalle Virtasen kanssa, koska molemmat ovat tehneet tällä kaudella saman verran maaleja. Tuo Ferland/Sedin vertaus oli ihan yhtä turha. Se on sitten kuitenkin ihan sivuseikka, että Bennett on tällä kaudella tehnyt 0,40 pistettä per ottelu ja Virtanen puolestaan 0,26.

En ole missään vaiheessa väittänyt, että Virtanen olisi floppi ja Bennett taas ei. Kyseessä ovat kuitenkin vasta 21-vuotiaat pelaajat, joten on ihan liian aikaista tehdä sellaisia johtopäätöksiä. Se on kuitenkin ihan selvää, että esim. Nylanderiin ja Ehlersiin verrattuna molemmat ovat olleet tähän mennessä jonkinlaisia pettymyksiä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Miten Beleskeyn, Brouwerin ja Hagelinin suoritukset liittyvät Virtasen suorituksiin? Tai se, että about puolet NHL-pelaajista ovat suurempia floppeja, kuin Virtanen? Bennett sitten laitettiin samalle viivalle Virtasen kanssa, koska molemmat ovat tehneet tällä kaudella saman verran maaleja. Tuo Ferland/Sedin vertaus oli ihan yhtä turha. Se on sitten kuitenkin ihan sivuseikka, että Bennett on tällä kaudella tehnyt 0,40 pistettä per ottelu ja Virtanen puolestaan 0,26.

En ole missään vaiheessa väittänyt, että Virtanen olisi floppi ja Bennett taas ei. Kyseessä ovat kuitenkin vasta 21-vuotiaat pelaajat, joten on ihan liian aikaista tehdä sellaisia johtopäätöksiä. Se on kuitenkin ihan selvää, että esim. Nylanderiin ja Ehlersiin verrattuna molemmat ovat olleet tähän mennessä jonkinlaisia pettymyksiä.

Siis nimenomaan kaikki pelaajat liittyvät tuohon, kun Jatkoajan jutun mukaan Virtanen on tämän kauden TOP5-floppi. Itse nyt mainitsin muutamia pelaajia jotka omasta mielestäni ovat isompia floppeja kuin Virtanen.

Ja @Ralph nosti esiin vielä sen, että jutussa oli mainittu Virtasen olevan kyseisen draftin kovin bust ja siellä on kuitenkin edellä varattu pelaaja joka ei ole pelannut peliäkään NHL:ssä. Itse nostin vertailuun myös Bennettin joka on tehnyt yhtä monta maalia. Turhaahan noita kahta on vertailla, mutta antaa mielestäni jotain perspektiiviä jos #4 ja #6 varatut pelaajat ovat tehneet nyt yhtä paljon maaleja, mutta toinen nostetaan koko draftin suurimmaksi pettymykseksi.

Tuohon kaikkeen kun huomioi, että Virtanen on tällä kaudella yllättänyt kaikki heikon viime kauden jälkeen ja ollut kentällä hyvä niin jokseenkin erikoista nostaa hänet kauden TOP5-flopiksi. Mutta ei siinä, mielipide se on tuokin vaikkei sitä perusteltu juuri ollenkaan. Ainahan sitä itsekin voisi väittää, että joku pelaaja, vaikka McDavid, on kauden suurin floppi ja jättää perustelut sikseen. Tuo ei vaan mielestäni ole kovin hedelmällistä ja siksi olisikin mielenkiintoista tietää mikä nosti Virtasen esim mainittujen Zack Smithin, Sam Reinhartin, Nick Folignon, Matt Beleskeyn, Troy Brouwerin tai Carl Hagelinin edelle. Virtanen on kuitenkin matkalla uransa parhaimpaan kauteen toisin kuin yksikään mainituista pelaajista.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Aika vaikea noita pelaajia on lähteä suoraan vertaamaan keskenään, kun kyseessä on kuitenkin ihan eri-ikäisiä pelaajia, jotka ovat ihan eri vaiheessa urallaan. Siihen sitten vielä yritetään suhteuttaa nuo suoritukset niihin odotusarvoihin nähden tämän kauden osalta. On ihan selvä asia, että jos pelaajat varataan numeroilla 4 ja 6, niin odotusten pitääkin olla aika korkealla. Mielestäni esim. 32-vuotiasta Brouweria ei vaan voi ihan suoraan verrata näihin pelaajiin, varsinkin kun tämän kauden suhteen odotukset pelaajaa kohtaan olivat lähes nollassa. Viime kaudella Brouwer pelasi isossa roolissa ja hyvien pelaajien kanssa, eikä saanut aikaan yhtään mitään. Tällä kaudella on pelannut nelosessa nelosketjun pelaajien kanssa ja pelannut siis odotuksiin nähden ihan kohtuullisesti.

Sitä tuossa alunperin ihmettelin, että miksi Bennettiä ja Virtasta pitäisi verrata keskenään vain tehtyjen maalien perusteella? En tiedä Virtasesta, mutta Bennett ei ainakaan ole mikään pelkkä maalintekijä. Bennett aloitti taas kauden keskellä ja se paikka ei vaan toimi lainkaan. Taisi vetää kauden ensimmäiset 15 peliä kiikareilla. Sen jälkeen siirrettiin vihdoin laitaan ja homma on toiminut sen jälkeen hienosti.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuohon kaikkeen kun huomioi, että Virtanen on tällä kaudella yllättänyt kaikki heikon viime kauden jälkeen ja ollut kentällä hyvä niin jokseenkin erikoista nostaa hänet kauden TOP5-flopiksi. Mutta ei siinä, mielipide se on tuokin vaikkei sitä perusteltu juuri ollenkaan.
Olihan tuo perusteltu. Ylivoima-aikaa ei ole tullut ja fanit alkavat olla kärsimättömiä (tähän hymiö).

Todellisuudessa Virtanen on nostanut itsensä tällä kaudella viimein NHL-pelaajaksi. Hyppy viime kauden Utican kahden alemman ketjun pelaajasta (65 peliä ja 19 pistettä tuolloin) on ollut iso. Viime kesänä en muista nähneeni ainuttakaan Vancouverin ketjuhahmotelmaa, johon Virtanen olisi päässyt. Tällä hetkellä ei ole ainuttakaan ketjuhahmotelmaa, josta Virtanen olisi pois.

Virtanen on tämän hetken Vancouverin hyökkäyksen nopein ja fyysisin pelaaja. Hän tekee paljon töitä jäällä ja on mennyt tämän kauden aikanakin eteenpäin etenkin kiekottomassa pelissä. Yhteispeli etenkin Brendan Gauncen kanssa on ollut puolustavassa roolissa hyvää. Green ei ole vielä antanut hänelle roolia erikoistilanteissa, mutta kehityksen mennessä tuohon suuntaan tuo on vain ajan kysymys.

Viimeisen kuukauden aikana kun joukkue on kärsinyt pahasti loukkantumisista ja hävinnyt 12 pelistään peräti 10 maalierolla 28-54, Virtanen on ollut yksi joukkueen harvoista onnistujista. Hän on tehnyt saman verran maaleja kuin Sedinit ja Eriksson yhteensä ja hänen tehopörssisaldonsa on vahvasti puolustuspainotteisesta roolista huolimatta joukkueen parhaita.

Aikaisemmilla kausilla Jake oli itsensä suurin vihollinen mitä tulee NHL-pelaajaksi kehittymiseen. Häneltä nähtiin kesken kauden mm. biletyskuvia artistien kanssa, Henrik Sedin tarkoitti ilmeisesti Virtasta ja Jared McCannia puhuessaan toissa kauden lopulla, että osan nuorista pitää ymmärtää mitä on olla ammattilaiskiekkoilija ja viime kauden leirille Virtanen tuli selvästi ylipainoisena laiskan kesän jälkeen.

Ehkä hän vähän tuudittui "helppoon elämään" ja NHL-kiekkoilijan palkkaan noustessaan NHL:ään. Viime kesänä nähtiin kuitenkin ensimmäistä kertaa kuvia ja videoita Jaken kesäharjoittelusta ja kropassa oli tullut selvä muutos parempaan. Jos tuo työnteko jatkuu, Virtanen voi vielä pelata hyvän uran NHL:ssä. Lahjat hänellä on kyllä kovallekin tasolle jopa NHL-mittapuulla, mutta saa nyt sitten nähdä miten tuo saadaan näkymään kentällä.

Minulle Virtanen on tämän kauden Vancouverin joukkueesta suurin "toppi" Boeserin jälkeen tähän mennessä. Mutta näkemyseroja löytyy ja hyvä niin.

***

Nuorten MM-kisat saatiin päätökseen ja Kanada vei kultaa Ruotsin nenän edestä. Canucksin prospecteista Pettersson ja Juolevi olivat odotetusti parhaita. Pettersson oli mielestäni Ruotsin paras hyökkääjä ja Juolevi nosti pelinsä tasoa läpi kisojen, ollen viimeisessä kuoleman pelissä Suomen paras pelaaja. Mitä nuo sitten lupaavat tulevaisuuteen? Eivät sinällään yhtään mitään. Pettersson pelasi paremmat nuorten kisat kuin esimerkiksi Kesler, Horvat tai Boeser aikanaan, mutta jäi Cody Hodgsonin tai Jordan Schroederin tasosta. Silti on aina hienoa seurata "omien" varausten pelaamista kisoissa ja nähdä vielä nuo isoissa rooleissa joukkueissaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös