TUTO Hockey 2017–2018

  • 201 284
  • 841

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Harmittavasti pisteitä menetettiin eilen. LeKi hoiti hienosti nuo paikat, kun ne tarjottiin. Toinen erä oli tehokas ja Ruusua ei voi noista kahdesta lopun maalista syyttää. Kyllä ne miinukset menivät nyt hyökkäyspäässä jäähyn ottaneille.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Edellinen peli oli myös virallisesti Aki Kangasmäen pätkäsopimuksen päätös. Mitenkähän hänen kanssa tehdään. Sai lopulta onnistumisen maalien merkeissäkin. Honkasen paluu pitäisi lähiaikoina olla, mutta Kangasmäki mahtuisi vielä hyvin mukaan.
Tuliko muuten Luceniukselle joku rangaistus lopussa, mikä pitää hänet poissa seuraavasta pelistä? Vai oliko vain ulosajo kyseisestä pelistä?
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Laskeskelin tuossa, että jos pisteitä kerätään jatkossa samaan tahtiin, niin sijoitus runkosarjan osalta olisi viides. Tämä siis kun katsotaan paria edellistä kautta. Edessä olevista tuskin moni floppaa loppukaudesta riittävästi. LeKi on aiemmin tullut alaspäin, mutta nyt runkosarja päätyminen ja siirtorajan päättyminen on niin lähellä, että tuskin kovin alas putoaa. Täytyy vaan toivoa, että tulevissa ja varsinkin ratkaisevassa peleissä hermot pitää ja nyt muiden ketjujen alkanut tehojen löytyminen jatkuu.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Täytyy vaan toivoa, että tulevissa ja varsinkin ratkaisevassa peleissä hermot pitää ja nyt muiden ketjujen alkanut tehojen löytyminen jatkuu.

Hermoja koetellaan varmasti jatkossakin, mutta silti pitäisi kireissäkin paikoissa pystyä analysoimaan tilannetta ja vetämään suuntaviivoja enemmän järjen kuin tunteen perusteella. Pelin sisällä taas tunnetilalla voi olla isokin merkitys ja sitä kautta löytyä se "momentum", millä pelejä käännettään. Nuorten peleissä välillä hyvin huomaa kuinka paljon voi tunne vaikuttaa pelin sisällä, kun onnistumiset ja epäonnistumiset usein seuraavat toisiaan.

TuTolla on ehkä sarjan paras ykköskenttä, mutta todella hyviä pelaajia löytyy myös muista kentistä, vaikka siellä on ollut välillä vaikeaa. Voi olla pienestä kiinni, että tulosta alkaa syntymään, mutta aikaa palasten sovittamiselle ei enää paljoa ole. Tulevissa hankinnoissa pitäisi painottaa jo myös pudotuspelejä. Esimerkiksi Kangasmäen kohdalla pudotuspelihistoria ei kovin mairitteleva ole, joskin hänen tapaiselleen järkäleelle luulisi kovissa väännöissä löytyvän kyllä käyttöä. Isoja kysymysmerkkejä on myös pakistossa. Itse kaipaisin pakistoon jotain isompaa järkälettä, joka todellakin pystyy siivoamaan maalinedustaa, nostaa vastustajia seinille ja jota on vaikea voittaa kamppailuissa. Pakistossa on ehkä pientä epätasapainoa, jos pieni pakki on todella isossa puolustavassa roolissa. Viime pelissä esimerkiksi 1.pakit Valtola (hyökkäävä 182cm)-Helanto (puolustava 172cm). Koko ei kerro tosin kaikkea, mutta kova tehtävä oli varmasti Helannolla olla tuolla paikalla, jos hyökkäys käy syvällä koko ketjun voimin.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Luce siis pois parista pelistä. Ykkösestä siis tärkeä palanen pois. Siinä onkin sitten miettimistä, kuka siihen pariksi peliksi istutettaisiin.
Toinen asia onkin sitten sellainen, että TUTO:n omilla sivuilla Timi Lahtinen löytyy taas. Muistelin, että olisi sieltäkin kadonnut. Eli en tiedä onko tuo tuonne palannut vai katsoinko hänen poistumisensa eliten sivuilta. Ei hän siellä kyllä nytkään ole.
No pitänee odotella seuraavan pelin lähestyessä, keitä kentällä on. Onko Kangasmäki vielä mukana. Lahtinen tuskin vielä, vaikka olisikin listoille tullut.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
TuTon sivuilla Elomo sanoo odottavansa Manu Honkasta ja Timi Lahtista sairastuvasta takaisin terveiden joukkoon. Sen lisäksi TuTo hakee koko ajan vielä muutamia vahvistuksia joukkueeseen. Kuulostaa hyvältä.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TUTO julkaisi sivuillaan välikatsauksen Joulun välikatsaus: Tilastokärkien TUTO tähtää korkeammalle - TUTO Hockey
Tuossa ei juuri uutta ollut. Samaa varmaan jokainen on huomannut. Vahvistuksia kartoitetaan, mikä on toisaalta mukava kuulla. Mille paikoille, niin sitä ei mainittu. Ikävää tai ei, niin toivon mukaan A-nuorten porukasta nostettuja ei kokonaan pois vedetään nuorten peleistä.
Niin kuin on tiedossa Lucen puuttuminen parista seuraavasta pelistä, niin pyrkimys parempiin sijoihin runkosarjassa voi olla vaikeaa. Ei sota yhtä miestä kaipaa, mutta jos se yksi on iso pala YV pelissä ja muutenkin, niin muu joukkue pitää kyetä heti venymään. Tuossakin kun vielä on ensin peli kotona, joka perinteisesti tiukka ja heti seuraavana päivänä pitää olla jo Kokkolassa. Siellä sitten uuden valmentajan vetämä Hermes, joka pyrkii pois karsija paikalta.
Ei siis mikään helppo loppuvuosi.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Aki Kangasmäki jatkaa siis TUTO- paidassa. Sopimuksessa purkupykälä, mikäli ulkomailta kiinnostusta tulee. Hyvä että jatkaa ja toivottavasti meno jatkuu hyvänä. Honkasen paluu pitäisi kai kohta myös olla. Huomenna EU vastassa ja jokainen piste on tarpeellinen. Toivotaan että hallissa nyt hyvin porukkaa, kun mukaan saa ottaa tuttujakin.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tänään onkin sitten ketjuja sekoitettu ehkä pakon sanelemena. Toivottavasti ei sekoita peliä ja pystytään vastaamaan paremmin 5 vs 5 pelissä. Niissä viimeksi EU oli parempi. Viimeksi TUTO taisi muistini mukaan ratkoa peliä tehokkaalla ykköskentän YV pelillä. Nyt kun ykkönen on uudessa muodossa pelikiellon takia, niin ratkaisuja pitää saada laajalla rintamalla. Siitä oli onneksi jo merkkejä ja toivotaan sen jatkuvan.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tänään onkin sitten ketjuja sekoitettu ehkä pakon sanelemena.

Aika hyvältä näyttävät ketjut ainakin omiin silmiin (vaikka ykkössentteri uupuu). Nyt on kokoa ja nopeutta kaikissa kentissä. Tehojen puutteesta kärsinyt Virtanen saa kovat maalitykit rinnalleen, joten nyt vain syöttöjä perille. Järkälemäinen Kangasmäki puolestaan saa pikakiiturit laidoilleen, kun näppärät Wilenius ja Halme polkevat vierellä vauhtia. Arkiomaakin kokeilee taas sentterin hommia ja kovat pistemiehet ovat hänenkin laidoillaan. Nelosessa riittää paljon erilaista energiaa, kun periksiantamaton Hyvärinen painaa 76kg, Mäkelä 87kg ja Vuorio 100kg. Vieraillakin on aika hyvän tuntuinen kokoonpano kasassa ja Hirsokin varmaan parantaa koko ajan. Saapa nähdä kumman kinkut ovat sulaneet paremmin.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tappio tuli sitten ja ikävästi oman siniviivan luona syntyneeseen virheeseen. Muutoin peli oli tasaista kyllä. Vuoroittaan hallintaa molemmilla. Maalivaahditkin pelasivat kelpo pelin. TUTO sai hyvin YV aikaa, mutta huomasi että yhden puuttuminen vaikutti. No jos jotain positiivista tästä hakee, niin peli ei venynyt. Se olisi taas voinut vaikuttaa huomiseen peliin. Toinen positiivinen oli sitten juuri tuo tasaisuus 5 vs 5 pelissä, jossa EU tällä kertaa ei koko ajan hallinnut.
Huomenna sitten uudelleen ja katsotaan kuinka silloin käy.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tänään joukkue matkaa Kokkolaan, jossa vastaan tulee Hermes. Hermes kävi eilen voittamassa Rovaniemellä ja heidän maalivaahtinsa Jukuri teki nähtävästi hyvää työtä. Uusi valmentaja on myös aina sellainen, joka voi vapauttaa pelaamista. TUTO hävisi eilen ja tänään olisi vähän pakko voittaa, mikäli sarjataulukossa todella pyritään vielä runkosarjan aikana ylöspäin. Jos tappio tulee ja pari takana olevaa ottaa voiton, niin pudotusta tulee pari pykälää.
Sen jälkeen alkaa takaa tulemaan muitakin nälkäisiä. No pelejä on vielä jäljellä ja uskoa riittää.
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Eilinen peli oli täysin voitettavissa. Näkemistäni Eu-peleistä Eu pelasi heikoimman pelinsä Turussa. Valitettavasti Lusen puuttuminen jätti ylivoimapelaamiseen melkoisen aukon, eikä näin pystytty hyödyntämään ylivoimaa suuremmalla prosentilla.

Tänään joukkueen kokeneempien pelaajien on otettava isännän otteet kentällä ja johdettava joukkue voittoon. Jäähyboxista ei pelejä voiteta, joten isännän otteet tarkoittavat maalipaikkojen parempaa hyödyntämistä. Eilen ammuttiin taas hehtaaripyssyllä ja valtaosa laukkauksista päin Eu:n veskarin rintapanssaria.

Jos saataisiin voittoputki alkamaan tästä illasta niin matka neljänteen sijaan on vielä ihan realistista. Voittoja on kuitenkin tultava ja tiukat pelit on käännettävä voitoiksi.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Eilinen peli oli täysin voitettavissa. Näkemistäni Eu-peleistä Eu pelasi heikoimman pelinsä Turussa. Valitettavasti Lusen puuttuminen jätti ylivoimapelaamiseen melkoisen aukon, eikä näin pystytty hyödyntämään ylivoimaa suuremmalla prosentilla.

Kaksi erää mentiin pienessä kotijoukkueen hallinnassa ja TuTo johti peliä niiden jälkeen niukasti 2-1. Kolmannessa erässä TuTo jäi telineisiin ja EU hyödynsi TuTo viisikopuolustuksen aukot. Lopussa TuTo puski keskialueen sumppuun, eikä kunnon kiriä saatu enää päälle. Ei mielestäni EU mitenkään huonosti pelannut ja Hirsokin osoitti jo hieman parempaa peliä, sekä Jesse Ylönenkin parantaa siellä koko ajan. Ylivoimapelissä TuTo sai yhden maalin, mutta tasakentällisin peli hävittiin 1-3. Luceniuksen puuttuminen varmasti vaikeutti TuTon pelaamista ja ketjujen sekoittelun jälkeen kestää aina aikansa, että pelaajat alkavat löytää toisensa. Positiivisena asian pelistä jäi käteen Mäkelän maalitilin aukeaminen ja muutenkin TuTon nelosketju pelasi hyvin. Juusela siirtyi maalillaan nyt yksin maalipörssin kärkeen ja jotain hänen pelistään kertoo, että miehet ympärillä vaihtuu, mutta maaleja vain aina tulee. TuTo pakeista täytyy myös nostaa esille Haarasen luistelu. Vastustajat ovat hänelle välillä kuin pujottelukeppejä ja välillä miettii, että mitenköhän tuollainen väkkärä pärjäisi hyökkääjänä? Jotenkin hänen liikkumisestaan tulee itselle mieleen hyökkääjä Iikka Kangasniemi, joka Liigassa painaa lähes pinna per peli tahtia. Negatiivisena asiana esille nousee Kangasmäen kenttä, joka keräsi TuTon isoimmat miinukset. Minkälaisessa kentässä Kangasmäki mahtoi KeuPassa pelatessaan viime kaudella olla, kun siellä tuntui kulkevan? Kängasmäki TuTon pitäisi saada iskuun tavalla tai toisella.

Tänään sitten uusi yritys aika samoilla koostumuksilla Hermestä vastaan. Ilmeisesti vain Wilenius vaihtunut Elfvengreniin ja maalissa nyt Ruusu. Kinkut pitäisi olla jo sulateltu, joten jokohan tänään taas pinnoja tulisi?
 

Oadie

Jäsen
Uskomatonta, miten Elomon suojatit onnistuivat tyrimään neljän maalin johdon Hermestä vastaan ja menetti tätä myöden tärkeän pinnan. On tuo vaan melkoinen porukka. Nyt ei tule pelistä enää mitään edes häntäpään joukkueita vastaan. TUTO pelaa nyt ainakin vielä paikasta niukasti kahdeksan joukossa, mutta tällaisilla peleillä ei ole mahdotonta jäädä ulos pleijareista. Joukkueen pääkoppa ei kestä ollenkaan johtoasemassa ja osa puolustajista ovat aivan pujottelukeppejä kun lisänä maila vielä vähän tärisee. Joka tapauksessa jos joukkue pääsee kahdeksan joukkoon niin näillä otteilla kevät on perinteisen lyhyt tai tarkemmin ajatellen TUTO:n play off pelit ovat jo alkaneet..
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ihmeellisen kaksijakoinen peli TuTolta, mutta onneksi edes pari pinnaa lopulta saatiin. Loistava alkupuoli ja karmea loppupuoli. Jatkoajalta onneksi saatiin lisäpinna vielä kaivettua. Eilisessä pelissä hieman samaa EU:ta vastaan ja silloinkin kolmas erä oli vaikea. Tänään pelissä varsinaisen peliajan lopussa Elomon aikalisällä oli ei toivuttu vaikutus, kun 5 sekuntia sen jälkeen omissa soi ja peli oli tasan. Puolustus on vuotanut viime peleissä muutenkin hieman liikaa ja 3-4 kertaa jos omissa koko ajan soi, niin vaikeuksia tulee lähes kaikissa peleissä. Tänään tosin taisi Ruusullakin olla hieman huonompi ilta (torjuntavarmuus 84,2%). Vähän on Vidgreniä pakistossa myös ikävä.

Tehollisesti TuTon parhaimmistoon tänään kuuluivat Näppi 2+1, Lehtonen 2+0, Juusela 1+1 ja Arkiomaa 0+2. Kangasmäki oli tänään TuTon paras aloittaja. Seuraavassa pelissä sitten Lucenius saadaan jälleen takaisin kehiin.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Hermes ottelusta vierähtänyt nyt hetki jo. En olisi uskonut, että kolmannessa erässä kolmea maalia vastustaja olisi kyennyt tekemään. Tuollaista on vaikea hyväksyä. No kaksi pistettä on kuitenkin enemmän kuin yksi, mikä oli myös mahdollinen. Jatkoajalla vajaalla pelaaminen on yleensä kohtalokas, mutta tällä kertaa siitä selvittiin. Nyt kuitenkin pitää ottaa työhanskat käteen ja hoitaa seuraavat kaksi kotipeliä kunnialla kotiin. Helppoa se ei tule olemaan.
LeKi on ollut hankala pidempään jo ja RoKi on taas niitä, joilla kiri on pakko alkaa ja se tekee heistä vaikean vastuksen. Täytyy toivoa, että Keni ei pitkään ole poissa.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Karolus Kaarlehto näyttäisi päätyneen TPS-A:sta lainalle SaPKon riveihin. Eli A-nuorten launtaisessa paikallispelissä ei taideta Kaarlehtoa nähdä, mutta edustusta vastaan hän voi hyvinkin vielä pelata SaPKon riveissä. SaPKon veskareista Joonas Toivonen on tällä hetkellä loukkaantuneena.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tänään vastassa sitten LeKi, joka viimeksi vei pelin TUTO:n jäähyjen ansiosta. Tänään pitäisi kyetä suoraan voittoon. Helppoa peli ei tule olemaan ja puolustuspelin tulee tukea Ruusua. Hänen esityksiin vaikuttaa paljon, miten puolustus kykenee tukemaan häntä.
Juusela on nyt kakkoskentässä ja Vuorio pääsee ainakin alussa Lucen ja Kenin ketjuun. Nyt on muutkin onnistuneet maaleja tekemään, niin ei yhden ketjun varassa olla.
 

Oadie

Jäsen
Tänään vastassa sitten LeKi, joka viimeksi vei pelin TUTO:n jäähyjen ansiosta. Tänään pitäisi kyetä suoraan voittoon. Helppoa peli ei tule olemaan ja puolustuspelin tulee tukea Ruusua. Hänen esityksiin vaikuttaa paljon, miten puolustus kykenee tukemaan häntä.
Juusela on nyt kakkoskentässä ja Vuorio pääsee ainakin alussa Lucen ja Kenin ketjuun. Nyt on muutkin onnistuneet maaleja tekemään, niin ei yhden ketjun varassa olla.
Puolustuksen tosiaan tarvii antaa apuja Ruusulle, koska mies on ollut juuri sillä tasolla kuin Ilveksen puolella siirron aikaan kerrottiin. Torjuntaprosentti 88,1 ei paljon hurraa huutoja aiheuta. Tosin puolustuskaan ei järin vakuuta paria poikkeusta lukuunottamatta, joten jännättävää riittää taas. Hyökkäyksen muutoksista sen verran, että ainoa maalintekoon pystynyt ketju on hajoitettu ja maalinsylkijän tilalle istutettu nelosketjun junnu. Tuossa lienee "ei kaikki munat samaan koriin" ajatus mielessä. No toivottavasti toimii.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kovaa taistelua nähtiin tänään kupittaalla. Vierailija LeKi taisteli kynsin ja hampain pisteistä, mutta TuTo ei tällä keralla vain antanut yhtään senttiä ilmaiseksi ja sehän turhautti vierailijat lopulta täysin. Pelissä nähtiin varsin paljon nahistelua ja yhdessä otteessä jäähypenkillä istui TuTolta 4 pelaajaa ja LeKiltä 3 peluria. Hieman tuntui, että pelissä oli jopa pientä ylilyönnin vaaraa lopussa, mutta onneksi kumpikaan joukkue ei tällaiseen lähtenyt.

TuTon 3-0 voiton tänään kruunasi Ruusun nollapeli maalissa. Ruusu oli muutenkin pelissä hyvin hereillä ja pelasti joukkueen muutamaan otteeseen vastustajan aika yllättäviltä vedoilta ja pompuilta. Puolustus myös hoiti hommansa aika hyvin ja vastustajan erinomaiset maalipaikat jäivät vähiin. TuTolla oli mielestäni selvästi enemmän kunnon tontteja heilutella verkkoa, mutta vaikeaa se tänään tuntui olevan, vaikka kolmesti onnistuttiin. Kangasmäki pelasi mielestäni parhaan pelinsä tähän mennessä TuTo paidassa. Siinä missä monella muulla pelaajalla oli tunteet kävivät lähes ylikierroksilla Kangasmäki oli hyvin viilipyttynä ja pystyi aika hyvin keskittymään olelliseen. Vielä kuitenkin kaipaisi jotenkin sitä, että hän osaisi hyödyntää kokoaan paremmin. Voimaakin löytynee sen verran, että maalille ajaessaan hän aiheuttaisi pakeille suuria vaikeuksia ja vastustaja voi joutua tuplaamaan hänet, mistä muille avautuu tilaa ja aikaa. Tällaisia maalille ajoja kaipaisin itse enemmän juuri tällaisilta vahvemmilta pelureilta aina silloin tällöin. Juuselallakin on nykykään ruutia sen verran, että voinee tehdä kuten Jesse Winchester aikoinaan ja työntää vastustajan yhdellä kädellä sivuun ja murtautuu avopaikkaan väkisin toisella kädellä kiekkoa suojaten, ellei vastustaja riko.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Oli kieltämättä tiukka peli ja heti alussa LeKi pääsi maalipaikalle. Muutamia kertoja myöhemminkin paikoille pääsivät, mutta laukaukset epäonnistuivat. Pitkään pelattiin tasaisesti eikä Juuselan tekemä maali vielä tuntunut riittävän. Kolmannessa erässä sitten ne vapauttavat maalit. Peli menikin sitten loppua kohden kiihkeäksi ja itsekkin ajattelin, että vielä räjähtää käsiin. Onneksi ei. Tästä on hyvä lähteä seuraavaan peliin, kun ei puhdasta dominointia ollut.
 

JusuPlus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KeuPa HT, Kiekko-Espoo
KeuPasta pois siirtynyt Niko Ahoniemi TuToon. Hauska nähdä pääseekö Turussa tulosyksiköihin, hyökkäävämpään ja isompaan rooliin.

Alkukaudesta oli vielä vahvistus Keuruulla. Erittäin yleisöystävällinen pelaaja, luisteli ja taklasi kovaa. Taso laski kauden edetessä, sitä myötä myös vastuu ja motivaatio. Toivottavasti saa uuden alun kauteen TuTosta.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
KeuPasta pois siirtynyt Niko Ahoniemi TuToon. Hauska nähdä pääseekö Turussa tulosyksiköihin, hyökkäävämpään ja isompaan rooliin.

Alkukaudesta oli vielä vahvistus Keuruulla. Erittäin yleisöystävällinen pelaaja, luisteli ja taklasi kovaa. Taso laski kauden edetessä, sitä myötä myös vastuu ja motivaatio. Toivottavasti saa uuden alun kauteen TuTosta.

Elomon palettiin taitavat yleensä työteliäät pelaajat sopia. Pientä ketjurulettia on myös pyöritelty TuTossa viime aikoina, joten tilaisuuksia on isommankin roolin ottamiseen, jos vain tulosta tulee. Pientä väriläiskää TuTon peli ehkä hieman kaippaakin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös