Vegas Golden Knights 2017–2018

  • 463 679
  • 1 268

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Ketä vastaan Vegas pelaa ensimmäisen matsin viimeisenä?
Katoin, että vaikka on Flamesin kanssa samassa divisioonassa, niin eka matsi on vasta 30 tammikuuta, kauden puolivälissä.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Ketä vastaan Vegas pelaa ensimmäisen matsin viimeisenä?

Taitaa olla New Jersey Devils, kauden molemmat kohtaamiset maaliskuussa, ensimmäinen näistä neljäs päivä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Stefan Matteau nostettu farmista. Viisi pinnaa tehnyt alkukaudella. Carrier ja Perron olivat sivussa harjoituksista, joten nelosketjun laidassa on paikka Matteaun kaltaiselle jyrälle. Sbisa palasi sen sijaan harjoituksiin, jokohan mies pelaisi ensi yönä jälleen, mene ja tiedä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
23/82 Vegas vs. Dallas

Subban jatkoi uunissa. Sbisa ei ollut vielä pelikuntoinen, joten pakisto oli edelleen samassa muotissa Merrillin istuessa katsomossa. Matteau debytoi hyökkäyksessä, koska Perron ja Carrier olivat day-to-day vammojen vuoksi sivussa. Sen vuoksi Leipsic nostettiin Haulan ja Nealin rinnalle kakkoseen. Nosek puolestaan nousi yllättäen kolmosketjun laituriksi ja Lindberg sekä Matteau pelasivat Bellemaren kanssa neljännessä hyökkäysketjussa.

Yhdeksännen peräkkäisen kotivoiton saalistaminen alkoi pahaenteisesti, kun minuutin kohdalla Benn pääsi maalin edestä ohjaamaan Radulovin syötön oikeasta laidasta, mutta Subban oli hereillä patjojensa kanssa. Sitä ennen Neal laukoi toisessa päässä kotijoukkueen ensimmäisen kudin kaarelta Leipsicin käännettyä kiekon rystyltä hänelle ahtaasta tilasta oikeasta laidasta. Kahden minuutin jälkeen Tuch ajoi härkämäisesti maalille vasemmasta laidasta ja samalla luistimellaan potkaisi maalin pois paikoiltaan. Seuraavan aloituksen jälkeen sama mies pääsi lataamaan ranteella Eakinin aloitusvoiton jälkeen suoraan Bishopin syliin. Viiden minuutin kohdalla Eakin pääsi hivenen onnekkaasti laukomaan slotista ranteella, kun kiekko pysyi kuin pysyikin hänen matkassaan, mutta Bishop torjui puolustajan jaloista lähteneen kudin varmasti. Reilu minuuttia myöhemmin nelosvitjan paine päättyi siihen, että Engelland nousi oikeaa ränniä pitkin ylös ja laukoi pienestä kulmasta kohti etukulmaa tuloksetta. Ensimmäiselle mainoskatkolle mentiin siten, että Neal ja Leipsic pääsivät 2v1-hyökkäykseen Lindellin oltua liian syvällä keskialueella. Haula vapautti Nealin oikeasta laidasta ja tämä haki lopulta omaa ratkaisua Klingbergin peitettyä syöttöä, mutta Bishopin olkapää oli etuyläkulman tiellä.

Kahdeksan ja puolen minuutin hujakoilla Bennin vitja namutteli muutamalla syötöllä hyökkäysalueella Karlssonin vitjan solmuun, jolloin Radulov pääsi vapaasti nousemaan oikeasta laidasta maalille, kun Engelland ja Theodorekin olivat pyörityksestä ulapalla, mutta tilanne kuihtui kokoon Radulovin haettua vielä syöttöä. Hieman ennen erän puoliväliä Miller ja Smith komennettiin boksiin vihellyksen jälkeisestä nahistelusta, mutta tasavajaalla kumpikaan ei saanut kummoisiakaan maalipaikkoja aikaan. 13 minuutin kohdalla Smith punnersi väkisin Eakinin pihdeistä ulos laidasta ja ajoi slottiin, josta hän laukoi ranteella Subbanin hanskaan lätkän. Seuraavassa vaihdossa Joonatan Marchessault pääsi kokeilemaan vasemmalta maalin kulmalta nostoa läheltä ylös, mutta Bishop peitti. Karlssonilta oivaa kamppailupelaamista kulmassa, josta tilanne syntyi. Neljä minuuttia ennen erän loppua Nosek sai Eakinilta kiekon sinisellä, josta alkoi Nosekin kiekon suojaaminen ja nousu kohti maalia vasenta laitaa pitkin ja lopulta hän laukoi pienestä kulmasta Benin syliin. Kaksi minuuttia myöhemmin sama mies kokeili vasemmalta maalin kulmalta Tuchin jätön jälkeen. Vahva avauserä Eakinin ketjulta. Avauserän kudit merkattiin lopulta 15-10. Vegas oli lievästi niskan päällä ja sai hivenen pidempiä syöttöralleja ja kulmapelejä luotua kuin vierasjoukkue, mutta Bishop oli hyvässä vireessä.

Toinen erä alkoi mollivoittoisesti, kun Schmidt joutui boksiin vain 48 sekunnin jälkeen kiinnipitämisestä. Radulov tuli vauhdilla irtokiekkoon maalin eteen ja Naten oli pakko pysäyttää venäläinen pikajuna. Alivoimalla Nosek katkoi poikkisyötön, mutta kiekko karkasi samalla niin pitkälle, että Bishop ehti tulla vastaan ja estämään läpiajon. Starsin YV oli luokatonta ja Vegasin aktiivinen paineistus tuotti useita purkuja. Spezza taisi kertaalleen vain päästä laukomaan suorasta luistelusta Hongan avauksen jälkeen. Hieman ennen neljän minuutin täyttymistä Haula löysi keskeltä Leipsicin, joka käännähti ja laukoi sitten matalan kudin ja Haula meinasi yltää reboundiin, mutta ei lopulta aivan yltänyt. Hetkeä myöhemmin Nosek löysi suoran hyökkäyksen päätteeksi Eakinin, joka pääsi vauhdista nostamaan rystyltä maalin edestä, mutta yli maalin sekin yritys karkasi. Sitä ennen toisessa päässä Theodore viime hetkellä sai lyötyä mailallaan kiekon pois Smithilta kurottamalla mailallaan tämän jalkojen välistä.

Yhdeksän minuutin kohdalla SUBBAN räjäytti kotiyleisön torjumalla ensin Seguinin läpiajon patjallaan sekä Spezzan rystynoston reboundista. Hieno tuplatorjunta. McNabbilta ja Schmidilta huolimatonta pelaamista, koska Seguin pääsi karkuun. Hetkeä myöhemmin Subban otti jälleen hyvän torjunnan, kun Johns pääsi lataamaan vastapalloon slotista keskeltä. Radulovilta mainio alustus maalin kierron jälkeen. Ajassa 31:55 Smith joutui vankilaan koukkaamisesta. Keskialueen kamppailutilanteessa Smith oli turhan innokas Janmarkia vastaan. Sitä ennen Subban oli nollannut Shoren one-timerin takatolpalta, koska Schmidt piti vain miehen eikä mailaa kurissa, mutta Subban pelasti Vegasin. Ylivoima kuihtui heti, kun Seguin kamppasi McNabbin maalin edessä. Tasavajaalla Dallas meni johtoon, kun Faksa pääsi lataamaan slotista Hamhuisin imettyä itseensä kulmaan Haulan sekä Schmidtin, jotka tuijottivat kiekkoa miehen sijaan, jolloin Dan sai namutella kiekon keskelle tsekille, joka siirsi sen tarkasti ohi Subbanin. Dallas juoksutti komealla kuviolla Vegasin pojat kahville. Viisi minuuttia ennen erän loppua Smithin syöttö viivasta riiston jälkeen löysi Karlssonin, joka oli vapaana oikealla maalin kulmalla, mutta hänen kutinsa oli heikko ja Bishop siirsi sen varmasti patjallaan kulmaan. Erän viimeisellä minuutilla sitten Hitchcokin lintulauma laittoi pelin pakettiin oltuaan mukavasti pelin päällä erän loppupuolella. Ensin Karlsson ja Smith eivät saaneet kiekkoa ulos, vaan se jäi pyörimään siniselle, josta Smith otti kiekon haltuun ja Dallas jatkoi paineistusta. Lopulta sitten Ritchie laukoi vasemmasta laidasta maalille, josta Smith käänsi sen rystyltä oikealle maalin kulmalle ja Faksa latoi Engellandin pihdeistä huolimatta kiekon maaliin. Gallant haastoi maalin, koska Smith vei Subbanin mailan mukaansa pyörähtäessään maalin kulmalla, mutta maali hyväksyttiin silti. Seitsemän sekuntia ehti kulua aloituksesta, kun Faksa iski hattutempun täyteen. Dallas rynni välittömästi eteenpäin, Pitlick syötti siniseltä Rousselin puolittain läpi, joka tiputti vielä keskelle Faksalle, joka puttasi kiekon tyhjiin Millerin heittäytymisestä huolimatta. Haulan aloitustappiosta lähti koko tilanne valitettavasti vyörymään. Karmea erän loppu, Dallas vei kudit toisessa erässä 11-8.

Tässä vaiheessa tulospiiloani lopputulos oli selvillä ja selailin vain nopeasti päätöserän läpi. Tuch nostettiin Leipsicin tilalle Haulan ja Nealin rinnalle. Alex pääsikin kokeilemaan parin minuutin jälkeen maalin edestä maalintekoa, mutta Bishop oli muuri. Hetken päästä Pitlick ja Lindell pääsivät 2v1-hyökkäykseen ja Esa pääsi lataamaan keskeltä, mutta Subban potki vastaan ja torjui kermaisesti. Vegas-toimittaja Steve Carp kirjoitti osuvasti Twitterissä, että Dallas pieksi Vegasin sen omilla aseilla eli vahvalla luistelulla, kamppailupelaamisella, hyvällä tuella kiekolliselle pelaajalle ja loistavalla maalivahtipelillä. Tuch toi uutta energiaa tuohon kakkosketjuun ja Neal meinasi päästä Tuchin ajon jälkeen laukomaan keskeltä irtokiekosta kuuden minuutin kohdilla, mutta Dallas puolusti tiiviisti. Yhdeksän minuutin hujakoilla Hamhuis kamppasi Leipsicin kulmassa ja Vegas sai viimeisen oljenkorren tulla mukaan peliin. Paras paikka tuli suoran hyökkäyksen päätteeksi, kun Karlsson jakoi keskeltä oikeaan laitaan Tuchille, mutta tämän nosto läheltä pysähtyi taas Bishopin olkapäähän. Eipä viimeisellä kympillä sitten Vegas saanut kovin kummoista kiriä aikaan, vaan Dallasin puolustuskonsepti oli hyvin kasassa ja Bishop poimi kudit huonoista sektoreista. Ansaittu vierasvoitto ja Dallas maksoi kauden avauspelin lohivelat maukkaalla tavalla.

Subban oli hyvä, toisessa erässä piti Vegasia pystyssä, vaikka kolme meni omiin. Hyökkääjistä Eakin, Tuch ja Nosek jättivät itsestään positiivisen kuvan. Muilta melko tasapaksua tekemistä. Puolustajista Engelland otti pari maalia omiin ja Hunt-Miller sitten kolmannen maalin, joten puhtaat paperit vain Schmidt-McNabb akselille.
 

Ralph

Jäsen
Taitaa olla New Jersey Devils, kauden molemmat kohtaamiset maaliskuussa, ensimmäinen näistä neljäs päivä.
Devils on viimeinen joukkue, jonka kohtaavat. Denver on viimeinen vieraspelipaikka missä vierailevat, kun kauden ainoa Avalanche-Golden Knights pelataan 24. maaliskuuta.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Brayden McNabbille neljän vuoden jatkosopimus. Palkka on 2,5 miljoonaa per sesonki. 20 peliin 0+2 tehot, mutta tehotilasto on puolustajista paras yhdessä Engellandin kanssa eli +10. Millerilla se on esimerkiksi -7. Homma toimi alkukaudella hyvin Engellandin kanssa ja Sbisan loukkaantumisen myötä on sitten pelannut Schmidtin kanssa myös mainiosti. Isokokoiseksi pelaajaksi liikkuu hyvin ja jakelee pelistä toiseen raskaimmat taklaukset sekä blokkaa lukuisia laukauksia. Arvokas palanen alakerrassa ja hieno homma, että parhaassa iässä oleva McNabb saatiin kiinnitettyä tuleviksi vuosiksi aloittavaan kuusikkoon.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Sbisa jälleen terveiden kirjoissa. Sen sijaan Perron ja Carrier on aktivoitu IR-listalle ja molemmat ovat vähintään viikon sivussa. Paha juttu kyllä tuo Perronin loukkaantuminen, Nealin ja Haulan rinnalle ei ole löytynyt vielä sopivaa palasta. Odotan mielenkiinnolla sitä, että saako esimerkiksi Tuch mahdollisuuden yöllä Wildia vastaan tuossa kakkosketjussa kuten Dallasia vastaan päätöserässä. Subban jatkaa maalissa joka tapauksessa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
24/82 Wild vs. Golden Knights

Sbisa palasi Schmidtin pakkipariksi. Engelland jatkoi Theodoren kanssa. McNabb pelasi puolestaan Millerin kanssa eli Hunt oli katsomossa. Hyökkäyksessä Tuch pelasi tosiaan kakkosvitjassa, Leipsic kolmosessa Eakinin ja Lindbergin kanssa ja nelosessa sitten Nosek, Matteau ja Bellemare. Vajaan kahden minuutin kohdalla Leipsic pääsi laukomaan oikealta b-pisteeltä ja Dubnyk oli hyvin maskissa, mutta veto kilahti vain etutolppaan. Hetken päästä Olofsson kaatoi kulmassa Matteaun ja Vegas pääsi ylivoimalle. Theodore ja Leipsic jatkoivat edelleen ykkösylivoimassa Haulan, Nealin ja Marchessaultin kanssa, mutta tehoja he eivät saaneet aikaan kuten ei myöskään jälkimmäinen YV-viisikko. Kiekko kyllä saatiin alueelle, mutta melko vaaratonta pyörittämistä lopulta vierailta. Sen jälkeen Minnesota sai toiseen päätyyn kolme peräkkäistä aloitusta, joiden jälkitilanteet Subban selvitti kerta toisensa jälkeen. Juuri ennen ensimmäistä katkoa Neal sai huitomisjäähyn ja Minnesota pääsi vuorostaan ylivoimalle. Reilly ja Murphy pääsivät laukomaan viivasta muutamaan otteeseen, mutta ne vedot Vegas blokkasi ja selvitti lopulta alivoiman.

Erän puolivälissä Koivu ja Granlund pyörittivät minuutin verran kulmissa välillä käyttäen kiekkoa viivassa Vegasin alueella. Tilanne päättyi lopulta Haulan pitkään kiekkoon, kun Vegasin kakkosketju sekä Sbisa-Schmidt akseli oli pulassa. Reilun 11 minuutin jälkeen Karlsson syötti vasemmasta laidasta slottiin nousseelle Smithille, joka laukoi matalan vedon, mutta Dubnyk torjui patjallaan kiekon kulmaan. 14 minuutin kohdalla vierasjoukkue puolestaan veti yli minuutin kulmarallin Minnesotan alueella. Nelosketju toi kiekon alueelle rintamahyökkäyksellä, jonka päätteeksi Bellemare lätytti vasemmasta laidasta keskikaistalle ja Schmidt pääsi laukomaan. Paine jatkui ja Haulan vitja pyöritti hyvän tovin, mutta McNabbin ja Millerin viivakuteja vaarallisempaa Vegas ei luonut. Erinomainen pitkä hyökkäys joka tapauksessa. Hetkeä myöhemmin Granlund pääsi haastamaan 1v1-tilanteessa, mutta laukoi ranteella ohi vasemmasta takakulmasta keskeltä. Kolme minuuttia ennen erän loppua Coyle ajoi rumasti Eakinia, jolla oli katse syöttämänsä kiekon perässä ja samalla Coyle ajoi hänet jään pintaan Wildin maalin kulmalla täysin puskista. Tuomiona kahden minuutin jäähy. Vegasin ylivoima oli lohdutonta ja se laukoi vain kertaalleen viivasta aivan ylivoiman alussa. Ykkösylivoimalla oli vaikeuksia päästä edes alueelle. Avauserän jälkeen laukaukset kirjattiin 12-9. Laittaisin voimasuhteet avauserästä Wildille 55-45, koska sen pitkät hyökkäykset tuottivat vaikeuksia Vegasille erän keskivaiheilla. Molemmat maalivahdit olivat hyviä.

Vegas oli ennen ottelua toisen erän maalierolla mitaten NHL:n kolmanneksi paras Nashvillen ja Tampan jälkeen lukemalla +10 sekä 31 maalillaan toiseksi eniten toisessa erässä maaleja tehnyt joukkue. Toinen erä alkoikin vahvasti, kun nelosketjun syöttörallin päätteeksi Nosek ajoi vahvasti maalille laidasta ja kokeili rystyltä maalintekoa tuloksetta. Nosekille on annettava pisteet siitä, että hän uskaltaa laukoa myös rystyltä ja pysyy siten yllätyksellisenä. Seuraavasas vaihdossa Nosek tarjoili toimistosta marjan Bellemarelle, mutta tämä ei pystynyt ohittamaan Dubnykia maalin edestä. Viiden minuutin kohdalla Staalin vitja pyöritti Eakinin ketjua hyvän tovin vieraiden alueella ja lopulta tilanne päättyi Murphyn maalin kiertoon ja heittoon ranteella maalille pienestä kulmasta. Ensimmäiselle mainoskatkolle mentiin Dubnykin liimattua McNabbin rannelaukauksen vasemmalta b-pisteeltä, kun hänelle oli pelattu vapaa paikka toiseen aaltoon. Kahdeksen ja puolen minuutin kohdalla vieraat saivat erän parhaan paikkansa, kun Leipsic ajasi omalta siniseltä oikeaan laitaan Eakinille, jonka jälkeen hän polki kahden Wild-pelaajan ohi takakulmalle ja Eakinin hidastettu rystylätty tippui lapaan, mutta samalla Dubnyk oli hyvin mukana sivuttaisliikkeessä ja torjui laukauksen patjallaan. Pelin puolivälissä laukaukset olivat 19-16 isännille.

Jälkimmäinen kymppi toisesta erästä alkoi Engellandin viivarääpäisyllä, jonka Dubnyk liimasi. Tuon paremmille maalipaikoille molemmilla oli vaikeuksia päästä. Peli oli intensiivistä kamppailupelaamista tilasta ja ajasta eikä mitään saanut ilmaiseksi, vaan keskustaan päästäkseen piti tehdä jotain vallankumouksellista kuten Leipsicin älytön spurtti osoitti hetkeä aiemmin. 12 minuutin kohdalla kakkosketju iski nopeasti vastaan omista. Tuch jakoi keskeltä vasemmalle Nealille, jonka rannari kilahti tolppaan valitettavasti. Ajassa 33:21 Ennis sai boksin korkeasta mailasta ja Vegas pääsi pelin kolmannelle ylivoimalleen. Kahdella aiemmalla se oli saanut luotua vain kolme laukausta kohti maalivahtia. Nyt vetoja tuli hyvin ykkösylivoimassa mm. Theodorelta, mutta sihti oli hukassa. Kakkosylivoiman panos jäi laihaksi, kun Smithin kuti blokattiin ja lopulta uutta kuviota ei saatu kuntoon. Heti jäähyn umpeuduttua sitten oli Matteaun vuoro laukoa one-timer tolppaan oikeasta siivestä. Vasta pelin kolmas tolppa vieraille. Mutta kun et itse tee, kaveri tekee. Wild meni johtoon ajassa 37:01, kun Granlund teki maalin. Koivu voitti Eakinin aloituksessa, jonka jälkeen Wild sai kulmarallin aikaan. Reilly syötti lopulta vasemmasta laidasta poikkisyötön kentän läpi ja Mikke naulasi oikeasta siivestä one-timerin riman alle. Liian helposti Reillyn passi meni kaikkien kolmosvitjan hyökkääjien välistä lävitse. Zuckerille kakkospassi hänen rouhittuaan kiekon Reillylle. Toisen erän prosentit laittaisin Vegasille 60-40, koska sillä oli selvästi enemmän maalipaikkoja kuin kotijoukkueella. Harmillisesti Mikke osui erän lopussa ja teki arvokkaan avausmaalin vähämaalisessa pelissä. Laukaukset kahden erän jälkeen kirjattiin 25-22 Wildille. Vegas oli vahva taas kakkoserässä, mutta tällä kertaa se ei saanut palkintoa siitä hyvästä.

Päätöserän alussa vajaan parin minuutin kohdalla Mikke ja Zucker pääsivät 2v1-hyökkäykseen, mutta Mikke ei saanut pienen marginaalin lättyä putoamaan Zuckerin lapaan Hyvä puolustushäirintä Schmidtilta, kun Sbisa löi ohi kiekosta sinisellä ja Wild pääsi iskemään vastaan. Vajaan kolmen minuutin kohdalla Vegas tasoitti upealla maalilla! McNabb katkaisi omissa, jonka jälkeen Matteau pääsi nousemaan vapaasti vasenta laitaa. Hän tiputti sen jälkeen kiekon takaisin toiseen aaltoon McNabbille, joka tuki mainiosti hyökkäystä ja naulasi lämärin oikeaan yläkulmaan kaarelta. Ihana pommi ja kaikki kunnia McNabbille tuosta maalista. Hetken päästä Niederreiterilla oli toisessa päässä avopaikka, mutta Subban ehti pelastamaan Ninon jäänuoliaisen patjallaan. Vegas iski puolestaan toistamiseen avausvitoseen, kun Karlsson ajoi keskelle, tiputti taakse Marchessaultille ja tämä laukoi hyvän maskin takaa kiekon etuyläkulmaan oikeasta laidasta. Corsi-jumalalta komea laukaus. Wild tuli kuitenkin tasoihin ajassa 45:27, kun Winnik pelasi kulmasta kiekon viivaan, Brodin laukoi ja maalin kulmalta kiekko kimposi maaliin McNabbin mailasta, joka paini samalla Ninon kanssa. Harmillisesti Eakin hävisi kamppailun Winnikille, joka johti lopulta maaliin. Kahdeksan minuutin kohdalla sitten Wild sai ylivoiman, kun Engellandin maila nousi maalin kulmalla irtokiekkotilanteessa Ninon naamariin.

Avausminuutin ylivoimasta Vegas hoiti kunnialla paineistaen aktiivisesti ja Wild ei saanut kuviota rauhoittumaan ja lopulta Theodore purki kiekon. Jälkimmäisellä minuutilla Mikke ja Koivu hakivat Dumbaa toisesta siivestä vuorotellen, mutta Vegas kesti uhittelut lopulta. Schmidt-Sbisa-Karlsson-Eakin nelikolta jäntevää pelaamista. Ylivoiman umpeuduttua toisessa päässä Neal jakoi paikan viivaan Schmidtille, joka pommitti vapaasta paikasta, mutta suoraan Devanin syliin. Mainoskatkon jälkeen Minnesota iski valitettavasti illan kolmannen. Nosek ei saanut rännissä haltuun purkua, joten kiekko meni viivaan Dumballe, joka harhautti valekudilla Nosekin ulos. Sen jälkeen Dumba nousi laitaa ja latasi lämärin Engellandin käteen ja irtokiekon siivosi verkkoon vapaasti Staal, kun Subban oli jo tilanteesta pihalla. Neljä minuuttia ennen loppua Schmidt katkaisi purun viivasta ja pelasi maalin eteen välittömästi Smithille, joka oli täysin yksin ja veivasi Dubnykin jäihin, mutta nosto maalin kattoon läheltä ylös ei onnistunut, koska Murphy ehti viime hetkellä tökkäämään kiekon pois Smithilta. Pari minuuttia ennen loppua Nosek ajoi sinisen päällä laidasta keskemmäs ja laukoi maskin takaa niukasti ohi maalin. Peliä oli jäljellä 1:30, kun Subban otettiin maalilta veks. Ykkösketju mylläsi päädyssä puoli minuuttia ja Millerin viivatoimituksen jälkeen Marchessault pääsi vasemmalta maalin kulmalta lataamaan irtokiekkoon, mutta Dubnyk ehti liukumaan väliin ja torjui ilmasta mailallaan. Viimeisellä minuutilla aikalisän jälkeen ykkösketju haki uudestaan maalia, mutta ei päässyt enää kiekkoon käsiksi rauhassa Wildin alueella ja viisi sekuntia ennen loppua Karlssonin lätyn päätteeksi Staal katkoi sinisellä ja siirsi rystyllä kiekon tyhjään maaliin.

Toinen tappio putkeen, ei hyvä. Tasuri olisi ollut ihan ansaittu tulos. Päätöserän vuoristorata päättyi tällä kertaa silti tappioon. Hyökkääjistä ykkönen ja nelonen olivat eheimmät koostumukset. Matteaukin pääsi tehoille kauden toisessa pelissään. Nosek oli vahva hyökkäyssuuntaan. Eakinin vitja otti pari maalia omiin, siitä miinusta. Puolustajista sitten Engelland-Theodore otti tehotilastoon lukeman -2, toivottavasti Derykin tassu on kunnossa Dumban lämärin jäljiltä. Sbisalta hyvä paluu askiin, Schmidtin peli parani taas pykälän verran hyökkäyssuuntaan. McNabb-Miller toimi myös ihan OK, Huntin viltitys oli hyvä ratkaisu niin Miller sai vähän enemmän vapauksia ylöspäin ja oli näkyvämpi. McNabbilta mainio tasoitusmaali, joka ei lopulta tuottanut pisteitä. Maalissa Subbanilta perusesitys, ei mitään maagista toisin kuin Dubnykilta.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
25/82 Armia vs. Haula

Pori vastaan Pori. Engellandin eilinen käsiloukkaantuminen oli niin paha, että Merrill pääsi pelaamaan. Hän pelasi Millerin parina ja Theodore puolestaan McNabbin. Hyökkääjistössä ei ollut muutoksia. Lagace aloitti maalissa.

Jets aloitti vahvasti ja ensimmäiset kolme minuuttia pyörittiin lähinnä Vegasin alueella. Siitä palkintona Ehlersin vauhdikas nousu alueelle tuotti ylivoiman, kun Eakin kamppasi hänet. Kotijoukkueen ykkösylivoima loi parhaan paikkansa, kun Connor syötti toimistosta Wheelerille slottiin, joka käänsi vasempaan siipeen Laineelle, mutta Sbisa blokkasi onneksi kudin, koska Lagace ei olisi ehtinyt enää liukua eteen. Kakkosylivoima sitten tuotti tulosta, kun jääähyä jäi jäljelle 26 sekuntia. Smith-Bellemare akseli juoksi vain perässä, kun kiekko pelattiin syvyydestä viivaan, levitettiin ja Myers pommitti maskin läpi kiekon maaliin. Syöttöpisteet Ehlersille ja Littlelle. Heti maalin jälkeen Chiarot koukkasi sääntöjen vastaisesti ja Vegas pääsi hakemaan tasoitusta. Neal pääsi kokeilemaan kerran vasemmasta siivest ranteella ja ylivoiman umpeuduttua Smith vielä pelasi ristiin viivaan Millerille, mutta Scheifele blokkasi hänen kutinsa. Schmidt oli ottanut kakkosylivoimassa Huntin paikan toisena viivamiehenä Millerin vieressä menetettyään paikkansa ykkösylivoimassa Theodorelle, sitä en ole tainnut aiemmissa raporteissa vielä mainita. Vielä ennen erän puoliväliä Laine syötti sinisen jälkeen eteenpäin Littlelle, joka ajautui oikealle maalin kulmalle niin pieneen kulmaan, että Lagace peitti helposti jäänuoliaisen.

Erän puolivälissä Tuch pääsi laukomaan keskeltä Haulan esityöstä, mutta veto meni logoon. Sama homma oli Smithilla minuuttia myöhemmin. Vegas tasoitti 13 minuutin hujakoilla, kun Leipsic laukoi vasemmasta laidasta ja rebound pomppasi ilmaan, josta sen neppasi sisään Eakin Millerin ja Armian huidottua ohi. Hetkeä myöhemmin Smith punnersi laidasta keskelle ja laukoi rystyllä matalan laukauksen, jonka Helleeni liimasi. Neljä ja puoli minuuttia ennen erän loppua Ehlers purjehti jälleen vauhdilla keskelle, mutta laukoi onneksi yli. Kolme minuuttia ennen erän loppua Vegasin ykkösvitja voitti hyökkäyspään aloituksen ja seuranneesta kulmarallista syntyi maali. Smith pelasi kulmasta viivaan, Schmidt toimitti maalille ja Karlsson ohjasi kiekon längistä sisään. Wiljamille 17 pinna 13 edelliseen matsiin. Reilu minuuttia myöhemmin Tuch sai ilmaiseksi kiekon maalin eteen, kun Kulikov antoi harhasyötön, mutta Tuch oli rystypuolella eikä kyennyt ohittamaan Hellebuyckia. Viimeisellä minuutilla sama kumimies pysäytti vielä Marchessaultin kahdesti tämän lauottua puolustajan jaloista ja ehdittyä vielä irtokiekkoon. Avauserän kudit kirjattiin 14-17, vaikka alussa Jets johti tilastoa jo 10-1, mutta erän jälkimmäinen kymppi varsinkin oli Vegasilta erinomainen ja Jetsin täydellinen hallinta vaihtui Vegasin kontrolloituun pelin virtauksen määrittämiseen. Kaksijakoinen erä siis.

Toinen erä alkoi jälleen Jetsin vyörytyksellä. Parin minuutin kohdalla Tanev jakoi poikkisyötön ja Lowry pääsi kokeilemaan vasemmasta laidasta, mutta Lagace tuli vastaan ja torjui varmasti. Pari minuuttia myöhemmin Laine katkoi Schmidtin heikon syötön ja käveli slottiin, tähtäsi tarkasti, mutta Lagace torjui kropallaan vasemmasta yläkulmasta kiekon. Samassa vaihdossa Ehlers jakoi keskeltä maalin kulmalle Laineelle, joka puttasi pienestä kulmasta ohi tyhjän maalin. Vieraiden erän ensimmäinen syntyi vasta kuuden minuutin jälkeen, kun Neal laukoi vasemmalta ja jatkotilanteessa viivassa Merrill levitti Millerille, joka tulitti kiekon Helleenin syliin. Seuraavassa vaihdossa Miller oli kaksikin kertaa kumollaan laidan lähellä, kun hän taisteli Perreaultin ja Hendricksin kanssa. Kahdeksan minuutin kohdalla Scheifele missasi tyhjän maalin lauottuaan ylärimaan Jetsin 3v2-hyökkäyksen päätteeksi, kun Wheeler tiputti hänelle kiekon viereen imien puolustajat itseensä ja Lagacen ollessa liikaa vastassa. Vegas pääsi puolestaan ylivoimalle puoli minuuttia myöhemmin, kun Morrissey sitoi maalin kulmalla Bellemaren jään pintaan. Kakkosylivoima yritti yli minuutin ja lopulta Millerin kolmas yritys löysi tiensä maaliin. Ensin Hendricks blokkasi Millerin vedon, jatkotilanteessa Miller pelasi Schmidtille viivaan, jonka veto myös blokattiin ja irtokiekko ajautui Millerille, joka pommitti sen maskin läpi ylähyllylle. Maurice haastoi maalin paitsiona, joka oli tapahtunut puoli minuuttia aiemmin ja haasto meni läpi, joten maali hylättiin. Ykkösylivoimakaan ei saanut omalla vuorollaan sitten kuitattua menetettyä maalia, vaan Jets kesti alivoiman.

Kotijoukkue sai hurmoksen päälle ja tasoitti lopulta, kun erää jäi jäljelle 6:39. Perreault voitti kamppailunsa laidassa, pelasi eteenpäin Hendricksille ja tämän kuti upposi oikeasta laidasta takayläkulmaan ehkä hivenen helposti. Merrilliltakin vain puolittaista peittopelaamista mailalla ja Millerille kaksinkamppailutappio laidassa. Seuraavassa vaihdossa McNabb otti vielä jäähyn ja Jets loi monta maalipaikkaa vasempaan siipeen, mutta jollain ihmeellä kiekko ei mennyt pussiin. Muun muassa Scheifele missasi tyhjän maalin. Viimeisellä minuutilla turhake-Lindberg otti vielä jäähyn, joten Jets sai päätöserän alkuun puolitoista minuuttia ylivoimaa. Laukaukset kirjattiin 29-24 kahden erän jälkeen. Toinen erä oli Jetsin hallintaa alussa ja lopussa. Keskivaiheilla Vegasilla oli pieni parempi jakso, mutta hylätyn maalin jälkeen peli oli jälleen yhtä päätä avausvitosen tapaan.

Jets hyödynsi erän alun ylivoimansa. Scheifele nousi keskeltä, syötti vasemmalle Laineelle, joka antoi nappisyötön keskelle Connorille ja tämä latasi one-timerin Lagacen läpi. Loistava alueelle tulo ja terävä viimeistely. McNabb ei kyennyt blokkaamaan vetoa tai Smith katkomaan syöttöä. Seuraavassa vaihdossa Miller turhautui ja paini Lowryn kanssa maalin takana sillä seurauksella, että joutui jäähylle poikittaisesta mailasta. Jets hyödynsi tämänkin ylivoiman, kun Laine laukoi oikealta puolelta ranteella kiekon yläkulmaan. Vegas menetti kiekon sinisen tuntumassa, kun se piti vain purkaa ja Jets kuritti. Karlsson oli huolimaton ja Wheeler riisti lätyn häneltä Laineen kerätessä irtokiekon ja palkinnon. Tuota ennen Laineen viisikko oli pyörittänyt jo koko kaksiminuuttisen, kun Smith-Bellemare-Sbisa-McNabb jauhoi valtaosan alivoimasta. Viiden minuutin kohdalla Marchessault sai vieraiden erän avauspaikan, kun Karlsson voitti päätykiekon ja pelasi taakse, mutta Joonatanin kuti jäi vaisuksi oikealta maalin kulmalta.

Jets iski hetken kuluttua erän kolmannen maalinsa. Lindberg syötti löysän passin viivassa, josta Jets vastahyökkäsi. Laine veivasi itsensä laidasta keskemmäs, jakoi vasempaan laitaan Ehlersille, joka kiersi maalin ja laittoi vanhanaikaisen sisään. Lindberg oli omassakin päässä miestään perässä ja Schmidt puolestaan paini maalin edessä eikä ehtinyt auttamaan. Merrill ei pitänyt ketään. Lagacen piikkiin nämä. Seuraavassa vaihdossa sitten Haula pääsi vapaasti spurttaamaan oikeaa laitaa McNabbin avauksen ja Tuchin käännön jälkeen, jonka jälkeen Erik viimeisteli ranteella tarkasti läheltä. Yhdeksän minuutin kohdalla Lowry ajoi maalille, mutta samalla vei Lagacen maalin sisään ja maalin pois paikoiltaan, joten maalia ei hyväksytty. Tuch toki tuuppasi vauhtia hieman. Seitsemän minuuttia ennen loppua vierasjoukkue sai viimeisen oljenkorren, kun Chiarot kaatoi Nealin kulmassa. YV kuihtui kuitenkin 20 sekuntia ennen päätöstään, kun jäällä oli liikaa pelaajia. Sitä ennen Miller kokeili kertaalleen viivasta, mutta muuta merkittävää Vegas ei luonut. Jets iski tasavajaalla heti aloituksen jälkeen, kun Scheifele kaapi kiekon Wheelerille, joka siirsi sen viivaan Morrisseylle ja Scheifele ehti maalille ohjaamaan kiekon sisään. Jetsinkin YV kuihtui heti alkuun, kun Bufyglien koukkasi Nosekia, joka karkasi keskeltä puolittain läpi. Tasavajaalla pelattiin minuutti, kunnes vieraat kavensivat. Joonatan heitti kiekon päätyyn, voitti kamppailun, Merrill korjasi irtokiekon maalin kulmalla ja siirsi taakse Millerille, joka latasi sen ranteella sisään. Puolitoista minuuttia ennen loppua Lagace lähti maalilta veks, mutta se kostautui, kun Jets purki heti laidan kautta ja Connor puttasi rystyltä siniviivalta kiekon tyhjiin ratkaisten pelin. 7-4 tappio ja samalla kolmas peräkkäinen tappio. Raskasta kerrassaan. Toiveissani oli, että edes toinen vieraspeli olisi voitettu, mutta niin ei tapahtunut.

Lagace oli kuraa, helppoja maaleja meni. Puolustajista Merrill-Miller oli heikoin omassa päässä. Millerille toki plussaa kahdesta maalista, joista toinen hyväksyttiin. Hyökkääjistä oikeastaan nelonen oli ainut, joka ei saanut juuri mitään aikaan, muut vitjat toimivat kohtalaisesti ajoittain. Lindbergille ruma -2 tehotilastoon 11 minuutin peliajalla.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
26/82 Vegas vs. Arizona

Kauden neljäs keskinäinen vääntö, aiemmat Vegas oli voittanut. Subban aloitti maalissa. Lindberg pelasi kakkosvitjassa ja Tuch palasi kolmoseen Leipsicin ja Eakinin viereen. Alakerrassa Engelland palasi kokoonpanoon huilattuaan käden vuoksi edellisen pelin. Engelland pelasi Theodoren kanssa ja McNabb palasi Millerin viereen.

Pari ensimmäistä minuuttia vieraat hallitsivat kiekkoa, kunnes kotijoukkueen hyökkäyspeli alkoi rullaamaan. Nosek ohjasi Matteaun syötön niukasti ohi ja vajaan seitsemän minuutin kohdalla tsekki puolestaan ajoi laidasta maalille Demersin ohi ja laukoi tolppaan. Avauskympillä myös Theodore pääsi lataamaan vapaasti viivasta levityksen jälkeen ja Marchessault keskeltä 2v2-tilanteen päätteeksi, mutta nuo vedot eivät tuottaneet tulosta. Avauskymppi oli vauhdikasta pelaamista päästä päähän ja kumpikaan ei peruutellut, vaan käänsi peliä välittömästi.

Jälkimmäisen kympin ensimmäiseen neljään minuuttiin Keller oli puolittain läpi, mutta Theodore paikkasi Haulan harhasyötön ja Fischer kiersi maalin, mutta Subban torjui. Toisessa päässä Nosek laidasta maalille ja laukoi rystyltä Wedgewoodin syliin. Hetken päästä puolestaan kolmonen rintamahyökkäsi ja nopeilla syötöillä puhkoi Arizonan viisikon, jonka päätteeksi Leipsic syötti vasemmalta kaistalta maalille Tuchille takatolpalle, mutta Scott venyi torjuntaan. Rieder puolestaan tekaisi jumalan kädellä maalin Subbanin torjuman kudin ilmaan pompanneeseen reboundiin ja maali hylättiin tietysti. Kolme minuuttia ennen loppua kolmonen pääsi 4v2-hyökkäykseen ja se päättyi Engellandin päätypleksilaukaukseen slotista Leipsicin esityöstä oikeasta laidasta. Viimeisellä minuutilla Subban vielä nollasi Fischerin. Avauserän kudit kirjattiin 15-8, Vegas hallitsi pelin virtausta suurimman osan erästä, mutta molemmat maalivahdit olivat erinomaisia. Vauhdikas ja viihdyttävä erä.

Toisen erän ensimmäiset minuutit Yotes pyöritti avauserän tapaan, mutta sitten Eakin avasi paineen alla maalin takaa viereen Millerille, joka nosti jalalla ja lähetti ristipiston vasempaan laitaan Tuchille, joka ajoi maalille vauhdilla ja maalasi tarkasti eikä Schenn ehtinyt mukaan Alexin kyytiin. Loistavasti kotijoukkue purki karvauksen ja iski vastaan nopeasti. Hetken päästä Bellemare pelasi vahvan vaihdon riistäen keskialueella ja laukoen niukasti yli etuyläkulmasta oikealta kaarelta. Noin muutoin toisen erän avauskympillä ei paikoilla herkuteltu, vaan molemmat joukkueet paransivat hieman puolustusalueen pelaamistaan. Miller katkaisi upealla liu'ulla Kellerin syötön maalille puolittaisessa 2v1-tilanteessa. Se jäi mieleen puolustussuoritteista.

12 minuutin kohdalla Miller syötti viivasta jäänuoliaisen ja Neal ohjasi niukasti ohi. Seuraavassa vaihdossa Bellemare lätytti Matteaulle paikan keskelle, mutta Wedgewood torjui one-timerin. Arizona puolestaan tasoitti melko puskista, kun Chychrun osui kauden avauspelissään. Yotes käänsi pelin keskialueella, kulmassa McNabb oli perässä ja kiekko pelattiin nopeasti parilla syötöllä vasemman b-pisteen tuntumaan, josta Jakob laukoi ranteella maalin Leipsicin ollessa myöhässä, koska Tuch oli alun perin väärin sijoittunut liian keskelle. Eakinin vitjalle miinukset, samoin Millerille ja McNabbille puolustajista. Viimeisellä vitosella Vegas laukoi paljon viivasta ja pienistä kulmista, mutta Wedgewood jatkoi varmoja otteitaan. Toisen erän jälkeen laukaukset merkittiin 26-14. Arizona laukoi selostajien mukaan kertaalleen kohti maalia ennen tasoitustaan ja sen jälkeen muutamassa minuutissa kolmisen kertaa, kunnes Vegas tosiaan otti taas pelin virtauksen haltuunsa erän viimeiseksi viideksi minuutiksi. Aloitustilastoa kotijoukkue hallitsi lukemin 26-13 kahden erän jälkeen.

Päätöserää pelattiin vain 18 sekuntia, kun Marchessault laukoi Wedgewoodin keskelle torjuman Smithin laukauksen reboundin verkkoon. Kakkospassi Karlssonille onnistuneesta suorasta hyökkäyksestä. Seuraavassa vaihdossa McNabb pääsi lataamaan keskeltä viivasta, mutta veto blokattiin. Seuraavien parin minuutin aikana vierailla oli kolme puolittaista maalipaikkaamaalipaikka, jotka Subban selvitti varmasti. Vegas passivoitui johtomaalinsa jälkeen ja Arizona alkoi saamaan kulmaralleja. Viiden minuutin jälkeen nähtiin pelin ensimmäiset jäähyt, kun Miller kaadettiin koukkaamalla housunpuntista Fischerin toimesta, mutta samalla hän sai jäähyn sukelluksesta, joten peli jatkui tasavajaalla. Puolitoista minuuttia myöhemmin aloituksen jälkeen Domi sai naamariin Engellandin mailan ja seurauksena oli vieraiden ylivoima. Haula hävisi oman pään aloituksen 20 sekuntia ennen ylivoiman loppua, josta seurasi pyöritys. OEL pelasi Kellerille oikeaan laitaan ja tämä syötti nollakulmasta maalin kulmalle Domille, joka laukoi ja irtokiekon siivosi sisään Stepan Sbisan vierestä.

12 minuutin kohdalla Vegas sai pitkästä aikaa puolittaisen paikan, kun Theodore laukoi vasemmasta laidasta nousunsa päätteeksi matalan laukauksen Tuchin keskialueen jätön jälkeen. Toisessa päässä puolestaan Strome kilautti tolppaan slotista ranteella. Hetkeä myöhemmin Neal passasi Haulalle maalin eteen, mutta tämä ei saanut kunnon kosketusta kiekkoon, vaikka aikaa ja tilaa oli. Viisi minuuttia ennen loppua ykkösketju herätti kotijoukkueen pitkällä kulmarallilla ja viivasta Sbisa ja Schmidt pääsivät kokeilemaan pariin otteeseen. Samoin Leipsic pörräsi hyvin samassa vaihdossa ja hänet kaadettiin laidan vieressä, mutta pilli ei soinut. Päätöserän pelinkuva oli se, että Vegasin johtomaalin jälkeen Arizona hallitsi seuraavaa viittätoista minuuttia, kunnes viimeisellä vitosella kotijoukkue taas aktivoitui. Lopulta mentiin jatkoille.

Vegas hallitsi jatkoaikaa, joka oli todella viihdyttävä. Marchessault missasi läpiajon, Haula avopaikan 2v1-tilanteessa, Theodore kokeili rystyltä pienestä kulmasta, Marchessault laukoi one-timerin tolppaan Smithin syötöstä ja Neal laukoi slotista Wedgewoodin syliin. Toisessa päässä ei ollut kuin yksi Kellerin tanssiminen maalin eteen hidastetusti, jonka Subban selvitti. Lopulta minuutti ennen loppua Joonatan chippasi keskialueella kiekon itselleen laidan kautta takaisin ohittaen Stepanin ja sitten passasi Goligoskin mailan alta kiekon Smithille, joka laukoi kiekon sisään vasemmasta etukulmasta.

Subban hoiti hommansa varmasti ja nappasi voiton, hyvä. Hyökkääjistä nelonen ja kolmonen olivat parhaat tasaviisikoin varsinkin kaksi ensimmäistä erää hyökkäyssuuntaan. Erityisesti Nosek, Bellemare, Leipsic ja Tuch. Ykkösvitja sitten värkkäsi kaksi viimeistä maalia ja astui esiin, kun sitä tarvittiin. Haulan ketju kaipaa edelleen Perronia. Puolustajista sitten Sbisa-Schmidt oli tasapainoisin pari. Myös Theodore-Engelland toimi hyvin ja Theodore oli mukavasti esillä hyökkäyssuuntaan.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Vaihteeksi sitten jotain muuta Vegasiin liittyvää kuin otteluraportointia, jotka ovat toivottavasti miellyttäneet. Olin lauantaina katsomassa Jokerit-SKA sen vuoksi, että näin Gusevin ja Shipachyovin livenä. Ilja-Shipa akseli oli kyllä kentän ehdottomasti vaarallisin ja tuo vitja värkkäsikin pari maalia tasakentin ja yhden vielä ylivoimalla. Gusev pelasi kakkosvitjassa ja väläytteli muutamaan otteeseen liukkauttaan. Kertaalleen hän pääsi toisessa erässä laukomaan haaston jälkeen melko keskeltä ja läheltä, mutta Rämö venyi kilpitorjuntaan. Hyvä vaikutelma joka tapauksessa jäi Gusevista ja kyllähän hänet mielellään näkisi tulevaisuudessa rapakon takana Vegas-nutussa. Ja saihan Gusev tietysti syöttöpisteen voittomaaliksi jääneeseen Kalininin ylivoimaosumaan, jossa Gusev antoi maalin kulmalta yhden kosketuksen syötön maalin eteen ja siitä oli helppo putata sisään. Olisihan noita Shipankin rystylättyjä katsellut mielellään Vegasissa, mutta asiat menivät niin kuin ne menivät valitettavasti. Tälläkin hetkellä jos miettii, Lindbergin voisi suruttaa heittää vilttiin ja Shipa voisi sirklailla Haulan ja Nealin välissä esimerkiksi, mutta eipä auta jossitella. Mennään näillä mitä on ja oli hienoa nähdä kuitenkin Shipachyov livenä edes kerran elämässä ja samalla scoutata Gusev, joka toivottavasti tosiaan joskus rantautuu Vegasiin.
 

Liitteet

  • Shipa.jpg
    Shipa.jpg
    983,1 KB · kertaa luettu: 405

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
27/82 Vegas vs. Anaheim

Samoilla jatkettiin kuin edellisessä pelissä. Subban oli uunissa, Hunt ja Merrill katsomossa. Ketjutkin olivat identtiset eli Lindberg jatkoi kakkosessa ja Leipsic kolmosessa Tuchin ja Eakinin kanssa. Hyvä niin.

Ensimmäinen paikka tuli avausvaihdossa vieraiden Henriquelle, joka nosti rystyltä yli läheltä päästyään keskeltä puoliksi läpi Sbisan kompuroitua. Vajaan kahden minuutin kohdalla Eakin vapautti oman maalin takaa Leipsicin ja Tuchin ylivoimahyökkäykseen. Leipsic passasi loistavan syötön vasemmasta laidasta Tuchille, joka pääsi lapajouston päätteeksi laukomaan ranteella ykkösellä, mutta Gibson otti hävyttömän hanskatorjunnan sivuttaisliikkeessä. Wau, wau ja wau. Pari minuuttia myöhemmin McNabb nousi omista jalalla ja lopulta laukoi siniseltä ilman maskia kohti Gibsonia, mutta tuon tietysti John torjui vaivatta. Viiden minuutin pelin jälkeen Kase pääsi läpi Theodoren ja Engellandin välistä, mutta Subban torjui kilvellä. Sitä ennen Eakin pääsi lataamaan ranteella oikeasta siivestä kohti alakulmaa. Kuuden ja puolen minuutin kohdalla puolestaan Smith kiersi maalin ja koitti vanhanaikaista, mutta kiekko karkasi rystyltä Gibsonin alle, vaikka tilaa oli laittaa kiekko tyhjään maaliin, mutta kiekko ei pysynyt lavan kierrossa mukana valitettavasti. Reilun minuutin päästä Henrique puolestaan pääsi taas kokeilemaan rystyltä läheltä puolittaisesta läpiajosta, mutta Subban selvitti tilanteen patjoillaan.

Erän puolenvälin jälkeen ykkösvitja hyökkäsi terävästi omista. Smith levitti sinisen päältä vasempaan laitaan Karlssonille, joka hidasteli hetken ja laukoi sitten kohti etuyläkulmaa, kun syöttöpaikkaa ei ollut, mutta Gibson oli hereillä. Seuraavassa vaihdossa Haula sai mailaa naamariin irtokiekkotilanteessa Montourilta Anaheimin maalinn kulmalla ja Vegas pääsi neljän minuutin ylivoimalle. Heti alivoiman alkuun Vegas menetti keskialueella ja Wagner pääsi karkuun, mutta Subban tuli vastaan ja torjui. Karmea menetys Tuchilta ja sitä ei Schmidt ehtinyt paikkaamaan. Ensimmäinen puolikas ylivoimasta oli surkea. Toisella puoliskolla sitten Millerin viivapommin jälkeen Tuch oli reboundissa, mutta kauhoi sen Gibsonin alle. Vaikka kuvio saatiin kuntoon, muuta merkittävää ei syntynyt, koska Ducks peitti mainiosti laukaisupaikat ja Vegas joutui vain alibisyöttelemään takakolmiolla. Vajaa kolme minuuttia ennen erän loppua Leipsic spurttasi kiekon perään ja hassutti Montourin yhdellä kädellä, jonka jälkeen hän pääsi vapaasti lataamaan tulisen rannelaukauksen slotista, mutta jääkylmä Gibson pysäytti tulen hanskallaan. Joo, olipa surkeat kielikuvat vaihteeksi. Takaisin asiaan. Puolitoista minuuttia ennen erän päätöstä lopulta Vegas siirtyi johtoon. Haula pääsi ensin kokeilemaan täysin vapaasti Gibsonin nenän edestä, mutta laukoi yli. Jatkotilanteessa hän pääsi kokeilemaan slotista, mutta Gibson torjui patjallaan kiekon vasempaan siipeen, josta Neal törkkäsi reboundin kohti maalia ja se kimposi Megnan lavasta ilmaan lentäen lopulta maaliin onnekkaasti. Seuraavassa vaihdossa puolestaan sama vitja osui toistamiseen. Lindberg sai kiekon siniselle Haulan kuljetuksen päätteeksi ja jakoi toiseen aaltoon toiseen laitaan viivaan Engellandille, joka laukoi oikealta kohti vasenta alakulmaa. Kiekko kimposi patjoista slottiin ja Lindberg oli ensimmäisenä kiekossa laukoen sen maaliin yli jäässä maaneen Gibsonin. Ansaitut 2-0 lukemat avauserän päätteeksi. Vegas hallitsi peliä ja loi reippaasti enemmän päätypelejä ja kulmaralleja. Ducksin ainoat paikat tulivat Vegasin virheistä, joiden ansiosta Ducks sai 3-4 avopaikkaa, mutta tulikuuma Subban oli erän hahmo. Laukaukset 19-7 isännille.

Toinen erä alkoi vieraiden kannalta hyvin, kun minuutin pelin jälkeen se kavensi. Haula hävisi omissa aloituksen Vermettelle, jonka jälkeen kiekko pelattiin viivaan, levitettiin ja Beauchemin tulitti keskeltä kiekon maaliin. Minuuttia myöhemmin puolestaan oli Lindbergin vuoro ottaa tuplakakkonen korkeasta mailasta Vegasin maalin edessä. Roy taisi olla uhrina. Smith-Karlsson ja Nosek-Bellemare parit tekivät hyvää työtä alivoimalla. Ykköspari pääsi jopa 2v2-hyökkäykseen, mutta Ducks takakarvasi hyvin tilanteen loppuun asti. Nosek puolestaan kulutti hyvin aikaa pitämällä kiekkoa ja vaihdosta sisään hypännyt Eakin jatkoi Ducksin alueella ajan kuluttamista laidan lähellä. Ducks kuitenkin tasoitti lopulta, kun ylivoimaa oli minuutti jäljellä. Beauchemin käytti kiekon keskellä saaden sen heti takaisin, jolloin toinen hyökkääjä pelattiin ulos. Sen jälkeen Smith joutui peittämään vetouhkaa ja Francois levitti Bieksalle, joka laukoi kovaa ja Vermette ohjasi kiekon maalin edestä sisään.

Yhdeksän minuutin kohdalla Vegas sai melkeinpä ensimmäisen kunnon vedon kohti maalia, kun Tuch pääsi laukomaan keskeltä ja Gibson antoi takapatjareboundin vasempaan siipeen, johon tuli vauhdilla Leipsic, mutta hänen veto karkasi yli ja seurauksena hän vielä kolasi Gibsonin maalin sisään. Tuon Ducksin tasoituksen jälkeen ote siirtyi hiljalleen lievästi isännille ja se sai päätypelejä taas aikaan, mutta ei mitään vaarallista niistä. 13 minuutin kohdilla Ducks hyökkäsi nopeasti vastaan. Cogliano punnersi vasempaan siipeen ja laukoi matalan vedon. Reboundissa olivat Grant ja Roy ronkkimassa kiekkoa sisään, mutta jotenkin he eivät saaneet lättyä pussiin kuten TUTO Hockey. Vajaat kuusi minuuttia ennen erän päätöstä Bieksa tulitti ja Leipsic otti todella kivuaaliaan blokin. Minuuttia myöhemmin Neal nappasi kiekon vasemmassa laidassa ja haki syöttöä maalin eteen, jonne oli nousemassa Schmidt tyhjään tilaan, mutta viime hetkellä syöttö katkottiin. Sitten kävikin klassiset eli Ducks iski vastaan ja Kari Päärynä pääsi läpi Theodoren ja Engellandin välistä. Perryn ratkaisu oli kliininen eli lämäri keskeltä vasempaan yläkulmaan ja Subban ei enää tuota läpiajoa kyennyt pelastamaan. Reilu minuutti ennen erän loppua Haula teki hyvän soolosuorituksen, kun hän ensin haastoi 1v1-tilanteessa, jolloin kiekko ajautui kulmaan, mutta hän punnersi sieltä itsensä uudelleen keskelle ja laukoi ranteella napakasti. Viimeisellä minuutilla Haulan vitja vielä sai aikaan hyvän mylläkän ja Gibson pyöri jäässä parikin kertaa eksyksissä, mutta maaliin kiekkoa ei saatu. Nealin vanhanaikaisen yritys oli lähimpänä. Toinen erä meni vieraille tylysti 0-3, mutta 2-2 tasoituksen jälkeen ote oli kyllä isännillä, mutta he eivät sitä hyödyntäneet ja sitten Perry iski vielä johtomaalin merkkausvirheen jälkeen.

Päätöserä alkoi Haulan ketjun hyvällä päätypelillä. Neal pelasi kulmasta viivaan, josta kiekko toimitettiin maalille ja Haula ohjasi sen maalin kulmalta niukasti ohi. Hetkeä myöhemmin kolmonen käänsi pelin nopeasti keskialueella, kun Eakin vapautti Tuchin vapaaksi vasemmasta laidasta, mutta tämän kuti lähti sen verran kaukaa, että Gibsonilla ei ollut ongelmia torjua. Kotijoukkue pääsi pian ylivoimalle Bieksan huidottua Nealia Ducksin maalin takana. Ykkös-YV Theodore-Haula-Neal-Leipsic-Marchessault aloitti askissa. Se ei saanut mitään aikaan. Shaw´lla oli itse asiassa alivoimalla parempi paikka toisessa päässä maalin kulmalla. Toinen viisikko Miller-Schmidt-Karlsson-Tuch-Smith ei suoriutunut sen paremmin, joten Anaheim kesti alivoiman. Smithilla oli toki avopaikka aloituksen jälkeen, kun hän riisti kiekon Mansonilta, mutta Gibson oli hereillä. Miller latasi myös viivasta kertaalleen ilman maskia. Vajaan seitsemän minuutin hujakoilla Nosek passasi kulmasta ristiin viivaan, Theodore harhautti kärkikarvaajan ja laukoi sitten vasemmasta laidasta, mutta Gibson torjui eikä Shea kyennyt kurittamaan ex-seuraansa.

Erän puolivälissä Lindberg ja Leipsic vaihtoivat paikkoja ketjuissa. Peli aaltoili päästä päähän ilman merkittäviä tilanteita, joka sopi tietysti vierasjoukkueelle. Vajaat seitsemän minuuttia ennen loppua Kase ja Miller luistelivat kilpaa Vegasin päätyyn. Kase sai lopulta pienestä kulmasta aikaan laukauksen, jonka tumma-Subban liimasi. Vegasin kiri ei oikein ottanut lähteäkseen. Ykkösvitja värkkäsi puolittaisen pyörityksen viisi minuuttia ennen loppua, mutta Schmidtilta otettiin kiekko pois viime hetkillä slotissa. Seuraavassa vaihdossa kuitenkin Haula tasoitti, kun kellossa oli aikaa jäljellä 4:22. Neal voitti päädyssä kiekon Mansonilta, pelasi maalin kulmalle Haulalle ja tämä laukoi kiekon ykkösellä Gibsonin läpi. Tuchilta myös mainiota kamppailupelaamista, josta tilanne alkoi. Hetkeä myöhemmin Perry oli vapaana maalin kulmalla ja pääsi kokeilemaan Beauchemin viivakudin reboundiin, mutta Subban pysyi mukana sivuttaisliikkeessä ja peitti vedon. Kaksi minuuttia ennen loppua Haulalla oli vielä hyvä tontti siirtää maalin edessä irtokiekko sisään, mutta Gibson torjui jään pinnasta. Viimeisellä minuutilla vielä Joonatan M. sai rännikiekon haltuunsa ja kokeili heti vasemmasta siivestä pienestä kulmasta ja Gibson oletetusti torjui. Seuraavassa vaihdossa heti aloituksesta Haula sai taas maalipaikan, kun Tuch kaivoi irtokiekon Erikille maalin eteen. Lopulta mentiin jatkoille 3-3 lukemista.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Toinen peräkkäinen jatkoaika siis. Tähän mennessä saldo oli 5-0 jatkoajalla päättyneistä peleistä. Rankkareillahan tuli kerran tukkaan Torontossa. Ensimmäiset paikat tulivat Nealille, joka laukoi kaksi one-timeria tuloksetta keskeltä ja oikeasta siivestä. Marchessault pääsi hetkeä myöhemmin kokeilemaan vasemmasta laidasta. Jatkotilanteesta Ducks pääsi 3v1-hyökkäykseen Milleriä vastaan, mutta Subban alisti Kasea upealla hanskatorjunnalla. Hetken päästä valitettavasti Tuchin maila tarttui Rakellin luistimiin, joka kaatui ja Ducks pääsi ylivoimalle. Turha hyökkäyspään jäähy Haulan maalille ajon päätteeksi. Bellemare-Engelland-McNabb kolmikko pelasi Fowleria, Montouria, Perrya ja Rakellia vastaan. Bellemare blokkasi alkuun Fowlerin vedon. Ducks pyöritti kiekkoa lähinnä pakkien kesken viivassa. Minuutin jälkeen Rakellin syöttö osui tolppaan vahingossa maalin kulmalta McNabbin jalan kautta. Uuden aikalisän jälkeen ylivoimaa oli jäljellä 40 sekuntia. Ducks rakensi vielä yhden paikan, kun Rakell käveli maalille, mutta ukkoa oli maalilla sen verran, että Engelland ja Subban selvittivät tilanteen. Ylivoiman umpeuduttua Montour tykitti vielä vasemmasta siivestä, mutta Subban venyi kermaiseen sivuttaistorjuntaan. Viimeisellä minuutilla Smith pääsi kärkimiinalla vetopaikkaan, mutta Gibson torjui olkapäällä. Kiekko ajautui keskialueelle, jossa Schmidtilta vedettiin jalat alta ja Vegas pääsi ylivoimalle viimeiseksi puoleksi minuutiksi. Jäälle tulivat Haula, Neal, Miller ja Karlsson. Ainut paikka ehdittiin luoda Millerille viivaan, mutta Gibson torjui kilvellä, joten peli meni rankkareille toista kertaa Golden Knightsin historiassa.

Marchessault aloitti pilkkukisan. Hän tuli hitaasti oikeasta laidasta ja parin veivin jälkeen veti päin Gibsonin hanskaa. Perry puolestaan haki vetoa längistä, mutta Subban piti putket kiinni. Seuraavaksi Neal haki uittoa kämmenellä tultuaan oikeasta laidasta keskelle, mutta Gibson pysyi mukana sivuttaisliikkeessä. Rakell kiemurteli ja lopulta nosti rystyltä Subbanin patjaan. Viimeinen laukoja oli kotijoukkueelta Tuch ja hän nosti rystyltä kiekon maalin kattoon siirtäen paineet Kasen harteille. Hän haki donskoimaista kämmenuittoa nopeiden käsien päätteeksi, mutta Subban oli hereillä ja piti länget kiinni. 4-3 voitto pilkkujen jälkeen lopulta Vegasille!

Subban oli pelin hahmo, useita gamesavereita. Hyökkääjistä kehut Haulan ja Eakinin ketjuille, ykkönen ja nelonen olivat harmaata massaa. Puolustajista negaa Theodorelle ja Engellandille, joiden välistä parikin kertaa Ducks pääsi läpi. Muut kaksi paria olivat ihan jees ja melko tasaisia.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
28/82 Nashville vs. Vegas

Subban vs. Subban oli ottelun teema tietysti. Perron palasi kakkosvitjaan Haulan ja Nealin vierelle, joka oli loistava asia. Lindberg tippui neloseen ja Matteau siirtyi katsomoon. Puolustajista villassa olivat edelleen Hunt ja Merrill.

Ensimmäiseen mainoskatkoon asti Vegas pysyi hyvin kyydissä mukana ja tuli vieraspelin juuri sillä tavalla kuin pitääkin eli nöyristelemättä. Kaksi ensimmäistä ketjua saivat heti luotua muutamia paikkoja. Karlsson pääsi kokeilemaan one-timeria slotista, Marchessault rystyltä vasemmalta maalin kulmalta suorasta luistelusta ja Neal keskeltä Perronin lätystä. Myös viivan kautta Vegas kierrätti muutaman kerran onnistuneesti ja mm. McNabb pääsi kokeilemaan parikin kertaa samassa vaihdossa. Toisessa päässä puolestaan Subban pääsi helpommalla, vaikka Preds toki sai muutaman pitkän hyökkäyksen heti erän alussa. Vegas pääsi ylivoimalle heti pelin jatkuttua mainoskatkon jälkeen ja kakkosylivoima hyödynsi sen. Karlsson syötti keskialueella Tuchille, joka painoi keskeltä läpi sinisen yli ja syötti sitten oikealta maalin eteen luistelleelle Karlssonille, joka laukoi ykkösellä kiekon läheltä ohi Rinteen. Hieno give-and-go kuvio pojilta, joka johti avausmaaliin.

Johtomaalin jälkeen Preds terävöitti otettaan ja vieraat eivät enää päässeet yhtä helposti puolittaisille maalipaikoille. Paine alkoi hiljalleen siirtyä enemmän ja enemmän vieraiden päätyyn. 12 minuutin kohdalla Perron piti kiinni Subbania hyökkäysalueella laidan lähellä liian kauan ja seurauksena oli kotijoukkueen illan ensimmäinen ylivoima. Isäntien vaarallinen ylivoimaviisikko Josi-Ekholm-Fiala-Turris-Sissons pyöritti reilun minuutin tuloksetta, kunnes McNabb kaatoi maalin takana Fialan. Tämän jälkeen erikoisviisikko Josi-Subban-Forsberg-Turris-Arvidsson astui ammeeseen Karlssonia, Schmidtia ja Sbisaa vastaan. Schmidt ja Karlsson ottivatkin blokit mieheen puolessa minuutissa ennen kuin peli katkesi. Bellemare-Sbisa-Engelland kolmikko kesti lopun paineen, kunnes Perron pääsi takaisin peliin. Pyöritys kuitenkin jatkui koko ajan ja Josi pommitti muun muassa one-timerin, jonka Subban torjui sivuttaisliikkeessä. Joka tapauksessa Vegas kesti lopulta erinomaisen alivoimatyöskentelyn jälkeen Predsin uhittelut. Vetolinjat blokattiin tehokkaasti ja Preds joutui kahden miehen ylivoimallakin siirtelemään kiekkoa takaneliöllä hitaasti ja tehottomasti.

Ylivoiman jälkeen kotijoukkue jatkui kuitenkin vyöryään Vegasin alueelle. Muun muassa Fialan ketju pyöritti pitkän pätkän vieraiden alueella. Vegas joutui vain heittämään siirtokiekkoja eikä saanut omaa hyökkäyspeliään rullaamaan erän alun tavoin. Kaksi minuuttia ennen erän loppua Haulan ketju sai pitkästä aikaa edes vedon kohti Rinnettä. Neal oli asialla maalin kulmalla kääntölaukauksella, mutta Rinne torjui helposti pienestä kulmasta lähteneen yrityksen. Hetkeä myöhemmin Smith pääsi lataamaan oikean b-pisteen kaarelta kolmosvitjan ollessa omissa ottavana osapuolena, mutta Subban liimasi varmasti. Avauserä päättyi lopulta 0-1, mutta vedot kirjattiin 16-9. Kertaalleen Subban tulitti viivasta one-timerin jäitä pitkin kohti veljeään, mutta Vegas-Subban torjui kiekon varmasti kulmaan.

Toisen erän alkuun Neal kokeili vanhanaikaista, mutta Pekka piti luukut kiinni. Reilu minuutti myöhemmin Ekholm nousi viivasta, kiersi maalin ja laukoi sitten kääntörannarin, jonka Subban vangitsi tulemalla vastaan oikeaoppisesti. Eakinin vitjalta ja Miller-McNabb parilta vähän löysää puolustamista. Seuraava paikka tuli vasempaan siipeen Watsonille, joka laukoi suorasta luistelusta ranteella, mutta Subban torjui olkapäällä. Sitä seuraavassa tilanteessa puolestaan Smith ajoi maalille Theodoren ohi, mutta Malcolm pysyi mukana ja ryösti hanskalla Smithin. Kuuden minuutin kohdalla Vegas sai erän toisen tilanteensa, kun keskialueella Leipsic antoi käyttösyötön kiihdyttävälle Eakinille, joka ajoi laidasta maalille Åbergin ahdistelusta huolimatta, mutta veto jäi tussuksi. Minuuttia myöhemmin Vegasilla oli lähellä väärä vaihto vaihtoaition edessä, mutta tuomarit pitivät pillin suussa ja lopulta Marchessault pääsi kävelemään slottiin ja laukomaan matalan vedon, jonka Rinne torjui ja puolustajat hoitivat irtokiekon veks. Seuraava paikka tuli Forsbergille, kun Josin haastettua Milleriä kiekko jäi pyörimään vasempaan laitaan ja Filip laukoi maskin takaa niukasti ohi takakulmasta. Vielä ennen erän puoliväliä Subban ehti venymään yhteen huipputorjuntaan, kun Smith tarjoili oikealta maalin kulmalle Boninolle, mutta Malcolm liukui eteen Haulan ollessa myöhässä takakarvauksessaan. Maali oli jo puolittain tyhjä, mutta Bonino ei saanut haudattua mustaa lätkää reppuun.

Bitetto antoi poikittaista Leipsicille kulmassa ja Vegas pääsi ylivoimalle erän puolivälissä. Tuch pääsi kahdesti yrittämään maalin kulmalta nostoa, mutta molemmilla kerroilla Josi liukui väliin. Muuta merkittävää ylivoimalla ei tapahtunut. Hetkeä myöhemmin Theodore pääsi vapaasti laukomaan viivasta, mutta Peksi kesti. Viitisen minuuttia ennen erän loppua sitten vieraat siirtyivät kahden maalin johtoon, kun Haulan vitja hyökkäysalueen hyökkäyspeli toimi. Schmidt levitti viivasta Sbisalle, joka laukoi vasemmalta, kiekko osui Predsin puolustajan luistimeen ja ohjautui suoraan oikeaan siipeen Nealin lapaan, joka pyssytti ykkösellä kiekon matalana maaliin. Maukas onnistuminen ex-seuraa vastaan. Erän viimeinen vitonen kuitenkin painittiin kokonaan Vegasin alueella. Preds kavensi melko pian, kun se käänsi kolmosvitjan huonon hyökkäykseenlähdön 3v2-hyökkäykseksi. Forsberg-Åberg-Järnkrok kolmikko namutteli Schmidtin ja heittäytyvän Sbisan ulos tilanteesta ja lopulta Calle sai vapaasti nostaa maalin edestä kavennuksen ohi voimattoman Subbanin. Subban kuitenkin otti muutamia isoja torjuntoja erän lopussa mm. Fialalla oli paikka maalin kulmalla rystyllä, mutta hän ei saanut kiekkoa nousemaan. Vegas oli mankelissa, mutta onneksi erätauolle päästiin maalin johdossa, vaikka Preds yhtenä NHL:n parhaista kulmapelijoukkueista sai vaarallisen monta kulmarallia luotua viimeisen vitosen aikana.

Ajassa 40:00 Preds oli saanut jäähyn, joten päätöserä alkoi vieraiden ylivoimalla. Se keskeytyi hetkeksi linjatuomarin loukattua polveaan. Lopulta ylivoimalla Vegas ei luonut mitään mainittavaa, vaan Preds selvitti alivoiman melkoisen vaivatta. Kuvion kuntoon saaminen oli ylivoimaisen vaikeaa. Hetken päästä Millerin maila osui Fialan naamariin tämän haastaessa ja kantrikaupunki pääsi ylivoimalle. Josi laukoikin heti aluksi kunnon one-timerin, jonka Subban pomputti eteensä sen kovuuden vuoksi. Sen jälkeen isännät eivät saaneetkaan enää kuviota kuntoon kuin aivan ylivoiman loppuhetkillä, mutta VEgas selvitti alivoiman melkeinpä yhtä helposti kuin kotijoukkue hetkeä aiemmin. Seuraava maininann arvoinen tapahtuma olikin sitten kahdeksan minuutin kohdalla, kun Haula hävisi kulmassa kamppailun irtokiekosta, Turris pelasi Fialalle slottiin ja irtokiekossa Arvidsson alisti Milleriä iskien kiekon ohi Subbanin ja tasoittaen ottelun. Turrisin ketjulta vahvaa suorittamista ja Haulan vitjalle valitettavat miinukset, jonka kruunuksi Miller hävisi oman paininsa maalin edessä. Gallant haastoi kaiken kukkuraksi maalin vielä turhaan.

Erän puolivälissä Vegas sai lisää ongelmia, kun hyökkäyspäässä Eakinin maila nousi Bitetton kasvoihin kulmapainissa. Tässä vaiheessa laukaukset olivat jo 39-23 isännille. Ensimmäisellä YV-minuutilla paras paikka pelattiin Fialalle keskelle syvyydestä, mutta Karlsson ehti blokkaamaan vedon. Vegas selvitti lopulta alivoiman ja hetken päästä jatkettiin tasavajaalla, kun Karlsson kaatoi keskialueella Subbanin ja tämä sai samalla boksin sukelluksesta. Tämä tapahtui 52 minuutin tienoilla. Kovin oli varovaista pelaamista kummaltakin organisaatiolta tasavajaalla eikä sen kummempia paikkoja nähty. Vajaat viisi minuuttia ennen loppua sitten Nashville siirtyi ansaitusti kyllä johtoon. Theodore menetti typerästi oman maalin takana, Arvidsson riisti kiekon, tarjoili slottiin ja Bonino laukoi ranteella kiekon ohi Subbanin. Ei ollut ensimmäinen virhe tässä pelissä Theodorelta, kun muistaa muun muassa sen, että toisessa erässä Smith ajoi heittämällä junnusta ohi.

Heti maalin jälkeen nelonen hyökkäsi nopeasti ja Nosek laukoi vasemmalta. Kiekko lipui Peksin längistä läpi niukasti ohi takatolpan. Vieraat saivat kuitenkin jatkotilanteesta ylivoiman ja viimeisen oljenkorren. Kakkosylivoima aloitti ja Smith pääsi laukomaan hyvästä rytmistä Schmidtin levityksestä, mutta Pekka torjui olkapäällä. Jälkimmäisellä minuutilla Theodore toimitti maalille ja Rinne ohjasi kiekon kulmaan. Perään Marchessault kokeili vasemmasta siivestä matalaa kutia takakulmaan, mutta Rinne poimi hanskalla vedon. Lopussa Nealille pelattiin vielä yksi paikka, kun Haula passasi terävästi syvyydestä ja Hames kokeili keskeltä ranteella. Puolitoista minuuttia ennen loppua Subban otettiin pois ja Subban haki omista tyhjää maalia, mutta kiekko meni pitkäksi. Vegas voitti aloituksen ja Miller latasi ohi maalista. Jatkotilanteessa Neal pelasi syvyydestä maalin eteen Smithille, joka kokeili parikin kertaa, mutta Rinne oli muuri. Seuraavankin aloituksen Vegas voitti ja Neal pääsi kokeilemaan maalin kulmalta, mutta Rinne oli taas edessä ja jatkotilanteessa Joonatan M. toimitti kiekkoa maalille ja se melkein kimposi sisään. Lopulta Ekholm heitti taas pitkän. Vegas voitti jälleen aloituksen ja oli Theodoren vuoro heittää kuti Rinteen syliin. Neljäs peräkkäinen aloitusvoitto tuotti tulosta, kun Haula pääsi lataamaan oikeasta siivestä one-timerin sisään etukulmasta loistavasta Millerin levityksestä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Jatkoaika alkoi Perron-Neal-Schmidt kolmikolla ja Perron pääsi laukomaan pari kertaa puolustajan jaloista. Seuraavaksi Järnkrok pääsi puolittain läpi Smithin ja Theodoren välistä Fopan lätystä, mutta Subban tuli vastaan ja torjui. Reilun kahden minuutin jälkeen Miller vapautti Nealin läpi, mutta Josi roikkui hänessä kiinni ja Neal ei saanut kunnon kutia. Kakkossyöttö olisi kirjattu mokke-Subbanille. Kaksi minuuttia ennen loppua Josi laukoi vasemmasta laidasta, mutta Subban torjui helposti. Preds otti peliä hallintaansa ja Vegas ei saanut kiekkoa haltuun. Viimeisen minuutin aluksi Schmidt latasi keskeltä ilman maskia ohi. Seuraavaksi mentiin päästä päähän. Karlsson passasi Haulalle paikan maalin eteen, mutta rystyuitto torjuttiin. Viimeisellä sekunnilla Haula nosti yli maalin Karlssonin passista maalin kulmalta. Välissä Forsberg-Fiala akseli oli saanut pari vetoa puolustajien jaloista. Huikea viimeinen minuutti joka tapauksessa.

Pilkut aloitti Turris, joka laukoi ohi vasemmalta Subbanin mailan kautta. Neal aloitti Vegasin puolelta, mutta jussijokismainen haku meni ohi vasemmalta. Fiala veivasi rystyltä ohi kolmantena. Seuraavaksi oli vuorossa Tuch, joka oli ratkaissut voiton viime rankkarikisassa, mutta nyt veto längejä kohti torjuttiin. Forsberg puolestaan veivasi itsensä kämmenelle, mutta Subban torjui varpaallaan jään pinnasta. Perronilla oli paikka ratkoa peli, mutta rystynosto meni liian pieneen kulmaan ja Pekka työnsi kilven eteen. Äkkikuoleman aloitti Smith, joka haki hidastettua rannetta, mutta Subban sai hanskan tai patjan eteen. Sitten oli vuorossa Haula, mutta hänen matalan vedon Rinne torjui patjalla. Viidennen kierroksen aloitti Arvidsson ja hän haki valelämäriä, jonka jälkeen kiekko karkasi rystyltä ohi maalin. Karlsson oli koko kisan kymmenes laukoja ja hän haki epätoivoista rystyä ladaten sen kaukaa selkänsä takaa, mutta Peksi torjui. Kuudes vetäjä isänniltä oli Bonino, mutta Subban torjui kilvellä. 12. laukoja ratkoi lopulta pelin, kun Smith teki jussijokiset onnistuneesti ja paiskasi kiekon vasempaan alakulmaan läheltä!

Upea voitto ja nousu tasoihin lopussa. Subbanille toinen voitto pilkuissa lyhyen ajan sisään. Mies on muuri näissä. Illan hahmo muutenkin ehdottomasti. Hyökkääjistä kehut kärkijätkille, alaketjut olivat pimennossa. Haulan vitja otti tasoituksen omiin, mutta oli muutoin hyvä ja oli kahden tasaviisikoin tehdyn maalin aikana kentällä. Perronin paluu oli iso juttu. Eakinin ketju kämmäsi avausmaalissa eikä saanut hyökkäyspäässä juuri mitään aikaan. Puolustajista Theodore oli surkein. Kehut Sbisa-Schmidt akselille.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
29/82 Stars vs. Golden Knights

Kauden kolmas keskinäinen kohtaaminen, molemmat olivat napanneet voiton vieraissa ennen tätä. Lagacen vuoro oli aloittaa uunissa. Puolustuksessa Predsiä vastaan surkeasti suorittanut Theodore oli viltissä ja Hunt pääsi pelaamaan. Pakkiparit olivat siten Sbisa-Schmidt, McNabb-Engelland ja Hunt-Miller.

Lagace suoritti avaustorjunnan 40 sekunnin kohdalla Hamhuisin viivaheittoon. Seuraavassa vaihdossa Roussel pääsi laukomaan slotista vapaasti, kun McNabb hävisi päätykiekon ja Haula ryntäsi apuun jättäen keskustan vapaaksi eikä Neal ehtinyt paikkaamaan. Rousselin veto kilahti rimaan. Vajaan neljän minuutin kohdalla Perron pääsi oikeasta laidasta puoliksi läpi ja veti läheltä siniviivaa ranteella. Hetken päästä Neal pääsi samanlaiseen paikkaan, mutta Bishop torjui molemmat vedot. Toisessa päässä puolestaan Radulov aiheutti hämmennystä maalilla Eakinin vitjan ollessa pyörityksessä, mutta Lagace kesti. Myös Klingberg nousi viivasta, käveli vapaasti maalille ja oli jo sijoittamassa tyhjiin, kunnes Lagace tökkäsi kiekon pois ruotsalaiselta viime hetkellä. Löperöä puolustamista hyökkääjiltä. Mainostauon jälkeen oli Janmarkin vuoro kilauttaa tolppaan, kun ykkösvitjan hyökkääjät eivät merkanneet kunnolla maalille noussutta laituria. Hetken päästä Haula veti korkealta slotista ohi takakulman vapaasta paikasta. Erän puolivälissä Lindell nousi rohkeasti maalille ja sai passin sinne laidasta, mutta suomalainen ohjasi kiekon rystyllä ohi maalin.

Avauserä oli niin vauhdikasta päästä päähän menoa, että jokaista tilannetta on mahdoton kerrata. Molemmissa päissä oli niin sanotusti avoimien ovien päivä ja tilanteita sateli reilusti kiekkojumalilta. Vegas siirtyi johtoon reilun 12 minuutin jälkeen, kun Eakin puski alueelle sinisen yli, vei kiekon päätyyn, Leipsic otti irtokiekon vierestä ja syötti heti maalin kulmalle, josta Tuch upotti kiekon tarkasti sisään etukulmasta kauden seitsemännellä osumallaan. Dallas tasoitti viitisen minuuttie ennen erän loppua, kun Faksa heitti kiekon päädystä maalille, Roussel rouhi ja lopulta Pitlick tuli paikalle paiskaamaan kiekon sisään. Miller hävisi oman paininsa ja Smithkaan ei saanut pelastettua kiekkoa ruuhkasta väljemmille vesille. Todella ruma maali, mutta kaikki lasketaan. Hetken kuluttua isännät pääsivät ylivoimalle, kun Leipsic sai kampitusjäähyn. Ylivoimalla mm. Seguin kokeili ranteella vapaasti vasemmasta siivestä ja Spezza oikeasta, mutta Lagace oli muuri. Pari minuuttia ennen loppua Roussel pääsi laukomaan vapaasti oikeasta laidasta 3v1-hyökkäyksestä Millerin peittäessä passia. Lagace tuli hyvin vastaan ja liimasi kiekon. Viimeisellä minuutilla Smith koukkasi Klingbergia, joka oli alin mies. Turhaakin turhempi hyökkäyspään jäähy. Dallas ei saanut mitään mainittavaa aikaan ykkösylivoimallaan erän lopussa ja tauolle mentiin tasalukemissa. Laukaukset kirjattiin 15-14 ja erä oli tosiaan viihdyttävän vauhdikasta kendoa.

Vegas kesti toisen erän alun alivoimansa kunnialla ja aktiivinen alivoimapeli tuotti jälleen tulosta eikä Dallas saanut kuviota kuntoon. Kolmen minuutin jälkeen Klingberg sai boksia kiinnipitämisestä ja Vegas pääsi ylivoimalle. Kakkosylivoima ei saanut mitään aikaan, mutta ykkösylivoima kuritti viime hetkillä. Neal karvasi päädyssä kiekon takaisin itselleen Dallasin puolustajilta, syötti maalin eteen, jossa Perron siirsi kropallaan yhden karvaajan sivuun ja sitten laukoi Bennin ja Seguinin keskeltä kiekon ohi Bishopin. Dallas tasoitti heti seuraavassa vaihdossa, kun Klingberg syötti laidan vierestä kulmaan Janmarkille, joka syötti heti slottiin ja Spezza pääsi lataamaan hyvästä rytmistä kiekon ylähyllylle Tuchin ollessa myöhässä merkkauksensa kanssa. Sitten oli Vegasin vuoro osua seuraavassa vaihdossa, kun Marchessault katkaisi siniviivalla Johnsin syötön Oleksiakille ja syötti maalin eteen Smithille, joka veivasi rystylle ja Bishop oli sen jälkeen voimaton jään pinnassa. Pari minuuttia myöhemmin vieraat siirtyivät kahden maalin johtoon. Dallasille oli tulossa hyökkäyspään jäähy, kun kolmosvitja hyökkäsi. Eakin harhautti keskialueella yhden jampan ja toi kiekon alueelle, jonka jälkeen hän syötti vasempaan laitaan Leipsicille ja tämä tarjoili hidastetun syötön vasemman b-pisteen kaarelle, josta McNabb laukoi tarkasti kiekon maaliin riman alle.

12 minuutin kohdalla kakkosvitja käänsi pelin nopeasti hyökkäyssinisellä. Perron pelasi laidasta viereen Nealille, joka pommitti patjoihin ja reboundissa oli Perron, joka lähti kiertämään maalia rystyllä, mutta ei saanut taivutettua kiekkoa sisään toiselta maalin kulmalta mailahäirinnän takia. Vajaat kuusi minuuttia ennen erän loppua Spezza laukoi pienestä kulmasta maskin takaa ja Lagace torjui olkapäällään, vaikka ei varmasti nähnyt kunnolla kiekkoa. Reilut kolme minuuttia ennen erän loppua kolmonen pörräsi hyvin ja lopulta Johns kamppasi maalin kulmalla Leipsicin jään pintaan ja Vegas sai ylivoiman. Kakkosylivoima rakensi yhden paikan vasemman laidan kautta, kun Karlsson heitti maalille lätyn ja irtokiekossa oli Tuch maalin edessä kokeilemassa onneaan. Ykkösylivoima puolestaan ei päässyt edes hallitusti alueelle. Viimeisellä minuutilla kolmosvitjaa mankeloitiin omissa ja Spezza tarjosi takatolpalle nousseelle Lindellille tyhjän maalin, mutta suomalainen ei osunut kunnolla kiekkoon ja veto meni sivuverkkoon. Kahden erän jälkeen vedot merkittiin 23-28. Vegasin neljännen maalin jälkeen pelissä oli lievä suvantovaihe. Vieraat eivät saaneet juurikaan luotua vaarallisia paikkoja ja Dallasillakin niitä oli vain kourallinen, vaikka se sai aikaan enemmän päätypelejä ja kulmaralleja, mutta Vegasin puolustusalueen puolustuspeli toimi ihan kohtalaisesti ja kiekot saatiin pois omista.

Puoli minuuttia ehdittiin pelata päätöserää, kun Lindell oli noussut maalin kulmalle ja passasi maalin eteen Spezzalle, mutta Miller onnistui pitämään tämän pihdeissään. Lagace kuitenkin joutui jatkotilanteessa ottamaan patjallaan huiman venytystorjunnan. Pari minuuttia myöhemmin Lagace puolestaan ryösti patjallaan Faksan, joka pääsi laukomaan rytmistä joustavalla rannelaukauksella. Vajaan neljän minuutin kohdilla Vegas sai erän ensimmäisen paikkansa, kun Marchessaut levitti sinisen jälkeen Smithille, jonka jaloista kiekko pomppi slottiin Karlssonille, mutta hän paukutti karusti ohi. Seuraavassa vaihdossa Bann kavensi 3-4:ään, kun Dallasin suora hyökkäys tuotti tulosta. Benn pääsi vain laukomaan vasemman pisteen kaarelta ja Engelland ei ollut tarpeeksi tarkkana blokkaamassa vetoa, vaan Benn sai kudin läpi riman alle. Vajaan kahdeksan minuutin kohdalla Johns pääsi lataamaan viivasta, mutta ilman maskia lähtenyt kuti oli helppo torjua kulmaan kilwellä. Vaikka avauskympillä päätöserässä vieraiden kiekollinen peli oli vajavaista, se pystyi kuitenkin rikkomaan sen verran hyvin isäntien pelaamista, että johtoasemassa pelaaminen vaikutti sujuvan mallikkaasti eikä suurta hätää ollut.

Heti erän puolenvälin jälkeen Haula pääsi kokeilemaan läheltä nopeaa laukausta pienen flipperikiekon päätteeksi, mutta Bishop tuli vastaan ja kiekko kolahti hänen vatsaan. Seitsemän minuuttia ennen loppua Dallas pääsi ylivoimalle, kun McNabb otti kakun estämisestä. Ylivoiman alkuun Seguinilla oli loistopaikka Klingbergin laukauksen reboundista, mutta rystyveto liukui Lagacen alle. Saman miehen kautta pyöri peli aikalisän jälkeenkin vasemmassa siivessä, mutta hänen kutejaan ei päästetty maalille, vaan ne blokattiin. Vegas sai alivoimalla hyvän paikan, kun Bellemare riisti Lindellilta kiekon ja pääsi 2v1-tilanteeseen. Lätty tippui Nosekin lapaan, mutta veto oli kaaliperhonen ja Bishop torjui helposti. Lopulta vierasjoukkue kesti alivoiman. Heti jäähyn umpeuduttua Rousselilla oli hyvä paikka maalin kulmalla, mutta Lagace venyi jotenkin hänenkin vetonsa eteen. Kolme minuuttia ennen loppua vedot olivat 36-36 maalia kohti. Dallas vyörytti hyökkäyksiään vuoro toisensa perään. Kaksi minuuttia ennen loppua Janmark kokeili kulmasta nollakulmasta, mutta Lagace otti hanskallaan tuulimyllytorjunnan. Stars otti Bishopin pois seuraavassa hyökkäyspään alotuksessa. Puolitoista minuuttia ennen loppua Radulov kikkaili itsensä laidasta maalin taakse ja sieltä toiselle maalin kulmalle, josta hän haki passia maalille, mutta Schmidt piti jään peitossa ja katkoi. Viimeisellä minuutilla sitten Perron katkoi keskialueella Starsin hyökkäykseenlähdön, syötti siniselle Haulalle ja tämä iski kiekon tyhjiin ratkoen matsin. Uhrautuvalla puolustuspelaamisella makoisa vierasvoitto 3-5 lukemin. Lagace oli ottelun ehdoton hahmo. Samalla trendi jatkui näiden joukkueiden välillä eli vierasjoukkue voitti.

Puolustajista kehut McNabbille, joka teki maalin ja oli raikas. Hunt pelasi perusvarmasti palattuaan kokoonpanoon. Engelland otti yhdeksän blokkia, vaikka Bennin veto menikin läpi. Hyökkääjistä kolmonen oli eniten ongelmissa omissa, mutta toisaalta hyökkäyssuuntaan se värkkäsi pari maalia. Nelonen hoiti oman hommansa rutiinilla. Kärkiketjut eivät mitään hirveän kummallista esittäneet toisin kuin Predsia vastaan, mutta ei aina tarvitsekaan, kun voittoja tulee muutenkin. Toki ykkönen teki kolmannen maalin ja lopussa Haulan ketju iski tyhjiin ja teki ylivoimalla toisen maalin. Ihan hyvä esitys siis, ei voi vaatia enempää kun joukkue voittaa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
30/82 Sebastian ja Teuvo kylässä

Hurricanes saapui T-Mobile Areenalle vieraaksi. Fleury palasi maaliin parin kuukauden huilin jälkeen. Puolustuksessa Hunt palasi vilttiin ja Theodore palasi kokoonpanoon. McNabb palasi Millerin pariksi ja Theodore Engellandin. Carrier oli ollut harjoituksissa mukana, mutta ei ollut vielä pelikunnossa.

Ensimmäinen laukaus kohti Fleurya tuli jo 20 sekunnin kohdalla, kun Teuvo spurttasi alueelle oikeaa laitaa ja heitti rystyltä kiekon maalille. Fleury otti varman levytorjunnan. Sen jälkeen Canes laukoi seuraavien minuuttien aikana muutaman laukauksen viivan tuntumasta, mutta ne Fleury koppasi varmasti, koska maskia ei ollut. Isäntien nelosvitja sai pienen paineen luotua, kun Nosek riisti löysästi pelanneelta Teräväiseltä kiekon, mutta vetoja nelosvitja ei saanut kulmarallista aikaan. Toisessa päässä puolestaan Skinner hassutti oikean b-pisteen luona Engellandin 1v1-tilanteessa ja laukoi tämän jaloista, mutta Fleury tuli vastaan ja imaisi kiekon sisäänsä. Tämän jälkeen Viasatin lähetys pimeni hetkeksi, kunnes se palasi, kun erää oli pelattu reilut viisi minuuttia ja laukaukset olivat 1-6 vieraille. Seitsemän minuutin kohdalla Haulan vitja puolusti hieman löperösti omissa ja Pesce pääsi laukomaan melko vapaasti viivasta ranteella, kun kiekko tuli hänelle syvyydestä, mutta Markku-Andre otti jälleen rutiinikopin.

Kahdeksan ja puolen minuutin kohdalla pitkästä aikaa kotijoukkue sai lauottua kohti maalia, kun Theodore lähetti viivasta rannelaukauksen. Carolina puolusti keskialueen hyvin ja Vegas joutui tyytymään siirtokiekkoihin punaiselta päätyyn. Avausvartin aikana peli ei ollut kovinkaan vauhdikasta päästä päähän koohotusta, koska riiston jälkeen molemmat palauttivat kiekon alaspäin ja lähtivät kontrolloidusti puolinopeilla pakki-pakki -lähdöillä b-pisteiden korkeudelta hyökkäämään laitojen kautta, jolloin vastustaja oli ehtinyt jo ryhmittäytyä, otti riiston ja sama toistui. Mutta mielenkiintoista tällaista keskialueen shakkiakin oli vaihteeksi seurata. Tilanteet olivat vähissä ja intensiteetti puuttui, vaikka kulmissa kamppailtiin, mutta vauhdin hurman mukana tuleva extratunne puuttui pelistä.

Viitisen minuuttia ennen erän loppua Smith pääsi laukomaan slotista pienen pompun jälkeen, mutta veto karkasi yli plekseihin. Toisessa päässä Rask puolestaan laukoi kääntörannarin oikeasta siivestä, mutta Fleury torjui olkapäällään. Erää oli jäljellä 3:35, kun McNabb lahjoitti vieraille avausmaalin. Hän yritti avata kovalla syötöllä peliä maalin takaa, mutta kärkikarvaajana ollut Krüger sai mailan varren väliin ja kiekko kimposi kohti maalia ja lipui lopulta Fleuryn vasemman luistimen vierestä maaliin. Todella erikoinen maali, joka meni McNabbin huolimattomuuden piikkiin. Reilu minuutti ennen loppua Theodore avasi kulmasta suoraan keskelle, jossa oli Canesin pelaaja, joka pelasi viivaan ja van Riemsdyk pääsi laukomaan, mutta Fleury torjui eleettömästi. Ei ollut Shea ottanut opikseen viltityksestä, vaan epävarma pelaaminen jatkui. Avauserä päättyi lopulta 0-1. Canesin erä pelillisesti, ei kahta sanaa siitä. Vegas laukoi vain kuudesti, vieraat yksitoista kertaa.

Toisen erän alkajaisiksi Schmidt ajoi kunnon pommin Ahoon sinisellä. Hetkeä myöhemmin syntyi tasoitus kotikaupungin pojan lavasta, kun Perron riisti ensin kiekon keskialueella, käytti Haulalla, sai kiekon takaisin ja ajoi alueelle suojaten kiekkoa ja lopulta syötti kulmasta ristiin toiseen aaltoon Engellandille, joka laukoi ranteella kiekon riman alle. Kolmen minuutin kohdalla Bellemare pääsi laukomaan one-timerin siniviivalta levityssyöttöön ja matala laukaus melkein livahti Wardin ohi, mutta viime hetkillä Canes-puolustajat siivosivat kiekon veks. Joka tapauksessa kotijoukkue tuli aivan eri sykkeellä toiseen erään ja vierasjoukkue ei saanut omaa hyökkäyspeliään rullaamaan. Kuitenkin vajaan viiden minuutin kohdalla van Riemsdyk rokotti ex-seuraansa (hymiö), kun Canes sai erän ensimmäisen paineen aikaan Skinnerin ketjulla Vegasin ykkösvitjaa vastaan. Skinner pelasi maalin takaa kiekon Fleuryn patjan kautta oikeaan siipeen, josta TvR laukoi kiekon etukulmasta sisään Fleuryn oltua maskissa ja maalilla oli samalla mukavasti ruuhkaa. Ehkä tuo olisi silti ollut otettavissa. Sekava tilanne, jonka Canes hyödynsi. Minuutin päästä se pääsi vieläpä ylivoimalle, kun Haula roiskaisi kiekon katsomoon. Vegas kesti kuitenkin alivoiman melko vaivatta.

Rask koukkasi maalin takaa pyörinyttä maanmiestään Karlssonia ja Vegas sai ylivoiman hieman ennen erän puoliväliä. Kakkosylivoima aloitti ja Schmidt laukoi neljästi viivasta, mutta yksikään ei mennyt Wardille asti. Kiekko kuitenkin liikkui hyvin. Ylivoiman päätyttyä Nosek-Bellemare akseli loi paikan patongille maalin eteen, mutta kääntöjäänuoliainen ei uponnut. Seuraavassa vaihdossa Aho-Staal-Teuvo pyöri kulmissa hyvän tovin, mutta tuloksetta. Vegas puolestaan tasoitti seitsemän minuuttia ennen erän loppua. Riiston jälkeen Miller ja McNabb ottivat tutun puolinopean lähdön, jonka jälkeen tilaa avautui yllättäen keskelle ja Millerin lävistävä syöttö vapautti Smithin läpiajoon ja tämä viimeisteli varmasti läheltä rannelaukauksella. Reilut viisi minuuttia ennen erän loppua Neal spurttasi laidasta päätykiekon perään, mutta Slavin esti häntä sen verran paljon, että seurauksena oli rangaistus vieraille.

Paras paikka ylivoimalla tuli lopussa Millerille, joka pääsi muutaman nopean passin päätteeksi laukomaan slotista kärkimiinan jälkeen, mutta Ward tuli hyvin vastaan ja peitti kulmat. Seuraavassa vaihdossa kolme minuuttia ennen loppua Skinner lätytettiin puolustajien välistä läpiajoon, mutta Fleury torjui kämmennoston loistavasti. ISO torjunta erän loppuun. Reilu minuutti ennen erän loppua Miller laukoi viivasta ja kiekko kimposi ilmaan ja Ward pomputti sen eteensä, mutta Neal ei saanut osumaa ilmassa olevaan pomppukiekkoon valitettavasti. Tauolle mentiin tasalukemissa 2-2. Vegasilta huomattavasti parempi erä kuin ensimmäinen ja Canes oli ottavana osapuolena.

Päätöserän toisella minuutilla kakkosvitja rintamahyökkäsi omista pienillä siirroilla ja Haula pääsi vasenta kaistaa ajamaan kohti maalia ja laukomaan vapaasti, mutta veto meni suoraan logoon. Hetkeä myöhemmin Leipsic tarjoili maalin eteen, mutta puolustaja heittäytyi väliin estäen passin takatolpalle. Parin minuutin jälkeen Miller otti maalille ajaneen Nordströmin pihteihin niin voimakkaasti, että Colinille puhallettiin sakko. Faulk pääsi laukomaan rytmistä Teuvon viivalevityksen jälkeen, mutta ilman maskia lähtenyt kuti oli marja Markulle. Sama mies kokeili vasemmasta siivestä irtokiekkoon, mutta Fleury liukui väliin kilven kanssa ja sai aplodit. Viime sekunneilla vielä Aho kokeili oikeasta siivestä McNabbin jaloista, mutta kuti osui patjoihin. Kruger puolestaan sai viiden minuutin kohdalla passin slottiin oikeasta laidasta ja hän laukoi avopaikasta Fleuryn maskiin. Samassa vaihdossa Perron ja TvR nujakoivat ja seurauksena Perron sai kaksi minuuttia enemmän jäähyä, joten CAR sai toisen ylivoiman putkeen. Teuvon ja Ahon viisikko seuranaan Faulk, Rask ja Lindholm pelasi taas valtaosan ylivoimasta, mutta eipä se saanut laita-alibisyöttelyä kummempaa luotua.

Yhdeksän minuutin kohdalla Vegas pääsi ylivoimahyökkäykseen nopean käännön päätteeksi. Tuch haki syöttöä Marchessaultille, mutta TvR katkoi passin upeasti heittäytymällä. Parin minuutin päästä Sbisa hukkasi vaarallisesti kiekon maalin edessä ja Williams sekä Ryan olivat ruuhkassa lyömässä sitä sisään, mutta Fleury piti luukut kiinni. 12 minuutin hujakoilla Tuch kelasi oman maalin takaa vauhdin, luisteli keskialueen yli ja laukoi lopulta oikeasta laidasta sähäkästi sytyttäen kotijoukkueen pelaamaan. Päätöserä oli kuitenkin tähän asti ollut lievästi Canesin hyppysissä. Kuusi minuuttia ennen loppua Skinner latasi paikoiltaan lämärin oikeasta laidasta ja Fleury pomputti kiekon ilmaan hanskan reunasta, mutta vangitsi kumin lopulta. Pari minuuttia myöhemmin hän laukoi uudestaan samasta paikkaa ja tulos oli sama. Tilanne lähti Ahon päätykiekosta McNabbin selustaan ja sen jälkeen suomalainen kaivoi vielä kiekon itselleen päädyssä viisaalla ajoituksella. Kolme minuuttia ennen loppua Vegas riisti kiekon hyökkäyssinisellä. Nosek pääsi tarjoilemaan keskelle Lindbergille, mutta tämä laukoi niukasti ohi ykkösellä. Tuo oli pitkästä aikaa hyvä maalipaikka vieraiden myllättyä kotijoukkueen alueella vaihdosta toiseen. Viimeisellä minuutilla ei tapahtunut kummempia ja jatkoille mentiin tasalukemista 2-2.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Neal-Perron-Schmidt aloitti tutusti jatkoajan. Vastassa olivat Staal, Slavin ja Lindholm. Avausminuutilla ei tapahtunut mitään. Parin minuutin kohdalla Schmidt esti heittäytymällä omassa päässä vieraiden one-timerin Staalin haettua Skinneria. Sitä ennen Marchessaultilla oli paikka toisessa päässä vasemmasta siivestä, mutta Ward torjui vedon. Viimeisen minuutin aluksi Perron ja Smith pääsivät ylivoimahyökkäykseen, mutta Perronin lätty katkottiin. Lopulta peli eteni pilkuille tylsähkön jatkoajan jälkeen.

Tuch aloitti kilpailun lisäpisteestä. Hän kaarsi oikealta maalille ja lopulta kämmen-rysty-kämmen veivi nousi yli ja ohi maalin. Aho ajautui liian lähelle ja veto vasempaan alakulmaan osui Fleuryn kilpeen. Perron oli seuraavana vuorossa. Hän tuli keskeltä ja nosti löysästi yli oikean yläkulman. Surkea yritys. Slavin oli vieraiden toinen yrittäjä. Hän kiemurteli hetken ja laukoi sitten viiksiltä Fleuryn oikeaan olkapäähän. Smith oli kolmas laukoja Vegasilta ja hän onnistui! Vauhdilla keskeltä ja viime hetkillä kääntö rystylle, jolloin Wardin käärmeenkieli oli myöhässä ja helppo nosti maalin kattoon. Valitettavasti McGinn veivasi Fleuryn jäihin ja siirsi kämmeneltä kiekon sisään kilpipuolelta, jolloin mentiin äkkikuolemaan. Haula sai jo Wardin jäihin, mutta jäänuoliainen kämmenpuolelta osui patjaan. Ylhäällä olisi ollut tilaa. Faulkilla oli paikka naulata peli, mutta suora veto kilpistyi Markku-Andrehen. Marchessault oli viides vetäjä isänniltä, mutta hän osui laukauksellaan tolppaan. Di Giuseppe puolestaan ratkoi pelin veivattuaan Fleuryn jäihin ja nostettuaan rystyltä kiekon maalin kattoon oikealta puolelta. Eipä siinä, ansaittu voitto, koska Canes oli parempi ykkös- ja kolmoserässä.

Fleurylta solidi paluu, yksi piste. Useita hyviä torjuntoja. Hyökkääjistö oli oikeastaan tasaisen harmaata massaa, kukaan ei erottunut. Nelosvitja pelasi parhaan pelinsä vähään aikaan toki, siitä kehut. Kärkiketjujen suoritus jätti toivomisen varaa, vaikka molemmat yhden maalin tekivät. Puolustajista Engelland teki loistavan maalin ja Millerin ansiota oli toinen maali, siitä plussaa tietysti. Schmidt oli ihan pirteä jälleen ja pelasti jatkoillakin varmahkon maalin. Theodore ei vakuuttanut vieläkään, parannettavaa jäi. Ylivoimapeli pitäisi myös saada toimimaan jälleen, varsinkin ykkösylivoima oli koomassa. AV sentään toimi hyvin.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
31/82 Fleury vs. Murray

Pens saapui vieraaksi, joten edessä oli iso matsi Fleurylle, joka aloitti maalissa. Pakistossa Sbisa huilasi ja Merrill pääsi pelaamaan. Waivereista poimittu Ryan Carpenter istui niin ikään katsomossa kuten myös Hunt. Merrill pelasi Millerin kanssa ja McNabb puolestaan Schmidtin.

Peli alkoi loistavasti isäntien kannalta, kun vajaan kahden minuutin kohdalla kakkosvitja iski. Perron nappasi kiekon laidasta, pelasi takaviistoon viivaan Millerille ja reboundin laittoi vapaasti sisään oikealta maalin kulmalta James Neal. Hetkeä myöhemmin Merrillin maila nousi vastustajan naamariin Millerin avatessa peliä ja Pens pääsi ylivoimalle. Paras paikka tuli Kesselille, joka pääsi vapaasti kävelemään viivasta kohti maalia toisesta aallosta, kun Nosek ja Bellemare olivat laidassa painimassa. Fleury torjui patjallaan kiekon kuitenkin kulmaan ja lopulta Vegas selvitti alivoiman. Viiden minuutin kohdalla Guentzel pääsi oikeasta laidasta liian helposti maalille ohi Merrillin, mutta Fleury torjui uhittelut. Pari minuuttia myöhemmin Lindberg tarjoili keskialueelta vasempaan laitaan Bellemarelle, joka pääsi laukomaan vapaasti, mutta suoraan päin Murrayta. Hetkeä aiemmin toisessa päässä Sheary olisi päässyt läpi, mutta Fleury tuli melkein siniselle asti vastaan ja syöksyi kiekkoon mailan kärjellään ehtien siihen juuri ennen Shearya.

Juuri ennen erän puoliväliä Eakin riisti kiekon Pensin päädyssä Hunwickilta ja pelasi heti maalin eteen, mutta Tuch ei osunut kiekkoon ja lopulta kiekko valui viivaan, josta Engelland pommitti tuloksetta. Minuutti myöhemmin nelosvitja pelasi vahvan kulmapelin ja Nosek pääsi kokeilemaan kaarelta, mutta rannelaukaus oli pehmeä. Sen jälkeen oli seuraavassa vaihdossa Nealin ja Perronin vuoro möyhiä vahvasti kulmissa. Neal hassutti Dumoulinia ja Perron pelasi viivaan, mutta veto sieltä blokattiin. Seuraavasta hyökkäyksestä Pens tasoitti, kun Haulan purku osui tuomariin ja Pens sai kiekon ilmaiseksi laidassa, josta Sheahan pelasi kiekon maalin eteen, jossa Hagelin voitti painissa Theodoren ja käänsi takatolpalle, josta Ian Cole puttasi kiekon helposti tyhjiin. Harmillinen takaisku, joka laitetaan mustavalkoraitaisen joukkueen piikkiin.

Viisi minuuttia ennen erän loppua vieraat pääsivät ylivoimalle, kun Vegasin alueella laidan vieressä Nosek roikkui kiinni liian kauan Colessa. Sbisan ollessa poissa Miller oli kaivettu naftaliinista Schmidtin alivoimapariksi. Paras paikka tuli 20 sekuntia ennen ylivoiman loppua, kun Malkin pommitti siivestä kiekon maalille ja ruuhkassa kiekko näytti jo pomppivan maaliin, mutta jotenkin se pysyi viivan oikealla puolella Vegasin kannalta. Hörnqvist oli lyömässä reboundia sisään, mutta kaiketi Miller sai viime hetkillä lavan väliin. Reilut kaksi minuuttia ennen loppua ykkösvitjamme rakensi paikan, kun Smith pääsi lyömään maalin edestä pomppukiekkoa, mutta veto meni yli. Hetken päästä Neal tuli alueelle kiekon kanssa ja laukoi ranteella vasemman b-pisteen kaarelta, mutta Murray tietysti torjui vaivatta. Samassa vaihdossa Haula pääsi kokeilemaan slotista one-timeria kuten monesti aiemminkin tällä kaudella, mutta vieläkään Erik ei upottanut kiekkoa sisään. Puoli minuuttia ennen loppua kolmosketju pääsi omista pois nopeasti 4v2-hyökkäykseen. Oikeasta laidasta Leipsic antoi hidastetun syötön keskelle toiseen aaltoon, jossa Eakin oli vapaana ja hän laukoi valitettavasti ranteella tolppaan läheltä. Avauserä päättyi lopulta 1-1 lukuihin. Viihdyttävä erä, jonka vedot kirjattiin 10-6. Eipä isännillä suurta hätää ollut, jos ylivoimat ja onnekas tasoitusmaali jätetään laskuista.

Heti toisen erän alussa kymmenen sekunnin kohdalla Smith pääsi puoliksi läpi vasemmalta ja laukoi terävästi kohti takayläkulmaa, mutta Murray tuli vastaan ja imi kiekon itseensä magneetin lailla. Parin minuutin kohdalla Eakin pääsi laukomaan viivasta löysän ranteen ilman maskia, kun Perron oli hoitanut päätykiekon Nealin kudin jälkeen viivaan. Kyllä Perron on vaan todella arvokas palanen tuota kakkosketjua monipuolisuutensa vuoksi. Vieraiden erän ensimmäinen puolikas maalipaikka tuli kolmen ja puolen minuutin kohdalla, kun Sheary heitti oikeasta laidasta kiekon maalille, mutta Fleury oli hereillä ohjurissa. Hetken päästä Smith heitti siniseltä kiekon ränniin, mutta se osui tuomariin, joka kaatui väistäessään kiekkoa ja peli keskeytyi hetkeksi, mutta onneksi tuomari säilyi elossa ja jatkoi tuomarointia. Seuraavan aloituksen jälkeen paine jäi Pens-alueelle ja kiekko saatiin viivaan, jossa Miller levitti heti Merrillille, jolla oli tilaa virittää lämäri, mutta veto blokattiin lopulta.

Vegas sai viiden minuutin jälkeen avausylivoimansa, kun Neal ohitti bilispassilla laidan kautta Colen ja tämä esti Jamesin menoa niin paljon, että seurauksena oli jäähy. Ylivoiman loppupuolella Perron pääsi laukomaan vasemmalta kaarelta, mutta veto osui tolppaan Murrayn torjunnasta. Sitä ennen Marchessault tulitti niukasti yli Theodoren levityksen jälkeen. Vajaan yhdeksän minuutin hujakoilla Leipsic ajoi laidasta keskelle pysyen kiekossa ja laukoi sitten ranteella, mutta kauden avausmaali jäi edelleen odotuttamaan itseään. Pari minuuttia myöhemmin Perron pelasi laidasta keskelle Merrillille, joka pommitti kaukaa yli, mutta jälleen Perronilta erinomainen suoritus hyökkäyspäässä. Toisessa päässä puolestaan Crosbyn vitja sai luotua pari puolittaista paikkaa viivasta pitkästä aikaa. Vegas oli ollut hyvin pelin päällä koko toisen erän tähän asti ja päässyt pois omista suhteellisen vaivatta.

Mainoskatkon jälkeen kuusi minuuttia ennen loppua Crosbyn vitja oli taas tekemässä pahojaan. Paras paikka tuli vasemmalle maalin kulmalle Dumoulinille, joka sai syötön Guentzelilta keskeltä, mutta Fleury ehti liukumaan tolpalle juuri ajoissa. Tuchin merkkauspelaaminen epäonnistui tuossa tilanteessa. Viisi minuuttia ennen erän loppua Merrill otti jo pelin toisen jäähynsä, tällä kertaa kiekon sulkemisesta. Heti alussa Pens rakensi hyvän paikan, kun Kessel levitti poikkisyötön oikeaan siipeen ja Malkin laukoi takapatjaan, mutta onneksi Vegasin pelaajat olivat ensimmäisenä irtokiekossa ja siivosivat kiekon veks. Sen vaarallisempaa paikkaa Pens ei enää luonut, vaan Vegas selvitti alivoiman. Toinen erä päättyi lukemiin 1-1. Vegas hallitsi avausvarttia erästä, mutta lopussa Pens sai myös paikkoja ja kotijoukkueen hyökkäyspeli tyrehtyi.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Päätöserän alkajaisiksi kamppailtiin kovaa ja ensimmäinen paikka tuli vasta kolmen minuutin jälkeen, kun Crosby antoi rystypassin oikeasta laidasta toiseen aaltoon ja Määttä pääsi laukomaan vapaasti, mutta Fleury nollasi ex-seuratoverinsa. Ei tehnyt Olli samanlaista maalia kuin Hartwallilla Ruotsia vastaan Marjamäen avausottelussa Leijonissa World Cupin harjoituspelissä reilu vuosi sitten, jota olin katsomassa paikan päällä. Viiden minuutin jälkeen Perron kiersi maalin ja levitti toiseen laitaan, josta Neal laukoi hyvästä rytmistä joustorannarin oikean b-pisteen tuntumasta, mutta Murray torjui patjallaan komeasti.

Pari minuuttia myöhemmin Eakin tuli alueelle ja suojasi kiekkoa lopulta kääntäen sen maalille, mutta Määttä ehti katkomaan viime hetkillä ennen kuin Tuch ja Leipsic olisivat päässeet lyömään kiekkoa sisään. Toisessa päässä Dumoulin laukoi kaukaa terävästi ilman maskia ja Fleury torjui olkapäällä. Sitä seuraavassa vaihdossa kakkosvitja iski ennen erän puoliväliä. Haula riisti keskialueelle katkoen passin ilmasta, ajoi sinisen yli, tiputti alas Merrillille ja tämä pommitti suoraan syötöstä kiekon oikeaan alakulmaan ohi maskissa olleen Murrayn. Jonille kauden avausmaali ja hyvä homma, että hän sai onnistumisen tililleen miinusmerkkisten jäähyjen seuraksi.

Kuusi ja puoli minuuttia ennen loppua Lindberg pääsi laukomaan kääntörannarin slotista ja rebound kimposi ilmaan, johon Nosek sai osuman, mutta Murray liukui patjoineen eteen. Pens sai hieman otetta pelistä Vegasin johtomaalin jälkeen, mutta vedot lähtivät huonoista sektoreista ja Fleury torjui ne vaivatta. Viisi minuuttia ennen loppua vedot olivat isännille 24-21. Samassa vaihdossa Perron siirsi irtokiekon rystyltä keskeltä oikealle, mutta Haula laukoi ohi maalin ykkösellä. Hetkeä myöhemmin Crosby antoi toiseen aaltoon vasemmasta laidasta Guentzelille, joka pommitti vapaasti keskeltä, mutta Markku-Andre torjui kilvellään. Sitä ennen toisessa päässä Tuch ja Marchessault pääsivät 2v1-hyökkäykseen, mutta Tuchin passi ei ikinä mennyt perille.

Pari minuuttia ennen loppua Kessel haki vanhanaikaista, mutta se yritys jäi vajaaksi. Nealin ansiosta paine siirtyi toiseen päätyyn ja lopulta maalin edestä Marchessault koukittiin sivuun maalipaikasta Ruhwedelin toimesta ja kotijoukkue pääsi ylivoimalle loppupelin ajaksi. Samalla Pensin orastava kiri katkesi hetkeksi. Se sai kuitenkin kiekon haltuunsa ja otti maalivahdin pois heti. Perron pyöri riiston jälkeen keskialueella ja syötti Haulalle sinisellä, mutta tämän veto tyhjiin blokattiin ilmasta. Minuutti ennen loppua Vegas heitti pitkän kiekon ja vieraat ottivat aikalisän. Crosby kaivoi aloituksen ja Kessel pääsi laukomaan vasemmasta laidasta, mutta veto blokattiin ja Perron sekä Smith hoitivat kiekon pois alueelta. Sen jälkeen Pens ei enää päässyt laukomaan, vaikka McNabb vielä heitti pitkän kiekon viisi sekuntia ennen loppua. Upea voitto hallitsevasta mestarista maalein 2-1 ja Fleury osoitti olevansa parempi maalivahti kuin Matti Murray.

Fleury oli illan hahmo, voittava maalivahti. Hyökkääjistä Haulan ketju oli selvästi paras. Muut kolme vitjaa olivat melko tasaisia. Jokainen hoiti kuitenkin hommansa hyvin molempiin suuntiin ja ainoa päästetty maali oli onnenkantamoinen. Ehkä ykkösketjun panos jäi kuitenkin vähän vajaaksi ja sen trendi on ollut lievästi laskeva viime aikoina. Puolustajista Merrill oli virheille altein pari erää, mutta paikkasi kämmejään päätöserässä voittomaalilla. Siltikin katsomo kutsuu jälleen, kun Sbisa palaa askiin. Muista puolustajista Miller keräsi tehotilastoon Merrillin tavoin +2. Theodore-Engelland pari jäi onnenkantamoisen takia miinuksille, toki Shea olisi voinut voittaa Hagelinin painissa maalin edessä. Kehut myös alivoimapelaamiselle, se on toiminut viime peleissä. Sitähän pelaavat hyökkääjistä Eakin, Karlsson, Smith, Bellemare, Nosek ja Lindberg ja puolustajista McNabb, Engelland, Schmidt sekä tänään Sbisan tilalla Miller.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
32/83 Vegas vs. Sasha Barkov

Florida saapui T-Mobile Areenalle vieraaksi. Iso peli Gallantille, Smithille ja Marchessaultille. Subban aloitti maalissa vaihteeksi. Muutoin kokoonpano oli identtinen Pens-pelin kanssa. Sbisa oli edelleen sivussa, joten Merrill jatkoi pakistossa.

Ensimmäinen YV tuli vieraille, kun Perron koukki maalin edessä McGinniä liikaa. Alivoimalla Nosek tarjoili vastaiskusta kiekon keskelle luistelleelle Eakinille, jonka kuti suuntautui päin Reimeria. Florida iski puolestaan ylivoiman lopussa, kun Malgin tuli viivan yli, antoi rystypassin vasempaan siipeen ja Vrbata painoi one-timerin ilman maskia sisään Subbanin kainalosta. Vaikka veto oli one-timer, meni se silti hivenen helposti sisään. Seuraavaksi Eakinin vitja sai hyvän paineen ja pari maalipaikkaa luotua, mutta Leipsicin vanhanaikainen ei uponnut. Viiden minuutin jälkeen vieraat iskivät jo illan toisensa. Se lähti omista pienillä siirroilla. Trocheck luisteli keskialueen yli ja syötti oikeaan laitaan Dadonoville, joka passasi ristiin toiseen aaltoon ja Matheson pääsi vapaasti kävelemään ja lataamaan lämärin etukulmasta sisään. Jälleen veto ilman maskia, joka oli otettavissa. Haulan ketjulle miinukset, painottoman puolen laituri ei ollut hereillä ja Erik ei ehtinyt paikkaamaan.

Kavennus tuli pari minuuttia myöhemmin, kun Schmidt poimi irtokiekon kulmasta ja käynnisti hyökkäyksen. Kiekko kävi Karlssonilla ja Smithilla, joka lopulta keskeltä läheltä siniviivaa antoi passin oikealle takatolpalle nousseelle Schmidtille ja tämä pussitti varmasti one-timerin puolityhjään maaliin. Erän puolivälissä Ekblad-Yandle pari lahjoitti kiekon maalin edessä Smithille, joka laukoi jäitä pitkin ja ruuhkasta kiekko kimposi takatolpalle Karlssonille, joka kauhoi kiekon puolestaan tolppaan Reimerin patjan kautta.

Kuusi minuuttia ennen erän loppua Miller kaatoi keskialueella laidan vieressä Vrbatan ja Panthers sai illan toisen ylivoiman. Edellinen ylivoima katkaisi 13 perättäisen onnistuneen alivoiman putken. Jälleen Panthers oli lähellä maalia ylivoiman lopussa, mutta ruuhkasta maaliviivalta Merrill pelasti tilanteen. Kolme minuuttia ennen loppua Neal tarjosi oikeasta laidasta keskelle Haulalle, mutta tämän ranne torjuttiin. Puoli minuuttia myöhemmin ykkösvitja tasoitti, kun kulmapelin jälkeen Joonatan levitti viivassa ja Miller pommitti one-timerin oikeaan yläkulmaan. Nealille kakkospassi oikea-aikaisen tökkäisyn ansiosta. Ihanan tarkka laukaus Millerilta ohi maskissa olleen Reimerin. Avauserä päättyi lopulta 2-2. Surkean alun jälkeen kotijoukkue siirsi paineen vieraiden alueelle ja vyöryi tasaisesti. Tasaviisikoin pantterien pelaaminen oli melko mielikuvituksetonta.

Toisen erän alkuun Bjugstadilla oli puolittainen paikka maalin edessä Hubidubiduun ja Sashan alustuksesta ja toisessa päässä Haula pääsi laukomaan jälleen Nealin passista keskeltä. Kolmen minuutin kohdalla väsynyt nelonen hukkasi miehet omissa Theodoren menetyksen jälkeen, joka johti siihen, että Yandle tarjoili takaviistoon ja Bjugstad laukoi slotista päin Subbania. Minuutti myöhemmin Trocheck vapautti riiston jälkeen siniseltä Dadonovin puolittain läpi, mutta hän laukoi vain tolppaan Engellandin roikkuessa kiinni niskassa. Eakin puolestaan karkasi läpi vajaan yhdeksän minuutin kohdalla, mutta laukoi yli. Sitä ennen Huberdeaun vitja oli pyörinyt kotijoukkueen alueella hyvän tovin.

Erän puolivälissä nelosketjun kulmapeli tuotti ylivoiman Vegasille. Miller kokeili kertaalleen viivasta, muutoin Panthers pelasi hyvää alivoimaa ja Trocheck pääsi kokeilemaan rystyltä pienestä kulmasta vasemmasta laidasta. Viitisen minuuttia ennen erän loppua Karlsson pääsi lataamaan siivestä Nealin esityöstä tuloksetta. Hetkeä myöhemmin Ekblad otti kakkua laidassa taklattuaan Karlssonia. YV oli samaa kuraa kuin viime aikoina, Theodore pääsi kerran heittämään kiekon maalille ranteella. Minuutti ennen loppua Ekblad toimitti viivasta maalille. Tuo oli vieraiden ensimmäinen kuti maalia kohti erän jälkimmäisellä puoliskolla.

Päätöserä oli kotijoukkueelta erinomaista suorittamista. Florida sai koko erässä vain kaksi laukausta maalia kohti kotijoukkueen laukoessa peräti 20 kertaa kehikoiden sisään. Vajaan neljän minuutin kohdalla Schmidt polki alueelle, jätti jättösyötön ja Nosek latasi keskeltä puolustajan jaloista Reimeria olkapäähän. Hetkeä myöhemmin oli Marchessaultin ja Smithin vuoro tulittaa kääntörannareilla. Seuraavassa vaihdossa Neal antoi laidasta passin takatolpalle, mutta sinne noussut Miller missasi tyhjän maalin pienestä kulmasta. Juuri ennen erän puoliväliä Matheson kampitti kulmassa Marchessaultin ja kolmas ylivoima oli tosiasia. Tuch pääsi kokeilemaan keskeltä Smithin laitapassin jälkeen, mutta Reimer torjui patjalla.

Ylivoiman umpeuduttua maalittomana jälleen kerran, Joonatan suojasi kiekkoa laidassa ja heitti viivasta ranteen maalille, jossa oli Haula maalin kulmalla täysin vapaana ja hän ohjasi kiekon rystyllä sisään kauden 12. osumallaan. Kuusi minuuttia ennen loppua Trocheck otti Mathesonin tavoin boksia kampituksesta. Ullatus ullatus, Panthers selvitti alivoiman ja Vegasilla oli vaikeuksia saada edes kuviota kuntoon. Paras paikka tuli lopussa, kun Tuch pääsi kaapimaan maalin edessä Millerin kudin reboundia, mutta jatko meni ohi maalin. Reilut pari minuuttia ennen loppua Smith ja Karlsson olivat ylivoimahyökkäyksessä, mutta Reimer hoiti Smithin oman veiviyrityksen. Sen jälkeen Reimer otettiin pois maalilta ja Marchessault iski pian kiekon tyhjiin keskialueelta. Täysin olematon oli vieraiden kiri päätöserässä, vain kaksi laukausta tosiaan. Lopussa Neal iski myös kiekon tyhjiin omasta päästä ja lopputulos kirjattiin 5-2.

Subbanille voittopeli vaikeasta alusta huolimatta. Silti kaksi helppoa maalia oli liikaa. Hyökkääjistä kehut kärkivitjoille, varsinkin Neal-Haula akseli oli näkyvä. Ykkönen oli myös hyvä. Tuch ja Nosek olivat alaketjujen parhaat. Puolustajista komplimentit Schmidtille erityisesti ja Millerille myös. Hyökkäyssuuntaan mainiota tekemistä ja omissa kukaan ei pahemmin ollut mankelissa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
33/83 Vegas vs. Lightning

Kärkinippu saapui mittaamaan Vegasin tason. Fleury aloitti uunissa. Muutoin mentiin edelleen samalla kokoonpanolla. Farmista nostettu Hyka, Hunt ja Carpenter olivat viltissä, Sbisa IR-listalla ja Carrierkin edelleen sivussa.

Ensimmäiset pari minuuttia mentiin vauhdikkaasti ja molemmat laukoivat heti laidoista ahkerasti. Muun muassa Haula ja Marchessault laukoivat suorasta luistelusta oikeasta laidasta ja Sergatsev vasemmalta toisesta aallosta viivan tuntumasta. Viiden minuutin kohdalla Miller nousi jalalla omista keskialueen yli ja laukoi keskeltä matalan kudin Vasilevskia kohti, joka torjui kiekon kulmaan. Pari minuuttia myöhemmin McNabb nosti kiekon laidan yli ja Tampa pääsi ylivoimalle. Bellemare-Nosek pari piti hyvin kurissa avausminuutin vieraiden vaarallisen takakolmion Stamkos-Hedman-Kucherov höystettynä Namestnikovilla ja Killornilla, mutta jälkimmäisellä yv-minuutilla Kuch syötti viivaan, Hedman levitti ja Stammer tulitti one-timerin maaliin. Juuri ennen erän puoliväliä kolmosketju värkkäsi kaksi paikkaa. Ensin Tuch ajoi maalille ja jatkotilanteessa Schmidt pääsi kävelemään toisesta aallosta kohti maalia ja hakemaan passia takatolpalle, joka katkottiin.

Minuutti myöhemmin Stamkos hassutti McNabbin pihalle haastaessaan ja sai puolittaisen maalipaikan sitä kautta, kun kiekko lipui McNabbin längeistä takaisin Stammerille. Viimeisen vitosen aluksi Neal kiersi maalin vauhdilla ja tarjoili slottiin rystyllä tutusti, mutta Haula pommitti ohi. Seuraavassa vaihdossa puolestaan nelosvitja paini kulmassa pitkään ja lopulta Merrill sai pidettyä viivan kiinni ja toimitti maalille, jolloin Koekkoek piti kiinni maalille ajaneesta Nosekista ja Vegas sai ylivoiman. Kakkosylivoima Karlsson-Tuch-Smith-Miller-Schmidt pyöritti melkein koko ylivoiman, mutta ei luonut mitään vaarallista. Lopussa ykkösylivoiman hypättyä askiin Theodore pääsi suorasta luistelusta toisesta aallosta laukomaan vapaasti ja kuti osui tolppaan. Heti perään Neal huitoi laidan vieressä Hedmanin mailan poikki ja pinoon, jolloin Tampa pääsi ylivoimalle loppuerän ajaksi. Toki ylivoima ei kestänyt loppuun asti, kun Kucherov pelasi siivestä maalin kulmalle Namestnikoville ja tämä pyörähti nopeasti maalin eteen ja uitti kiekon takakulmaan ennen kuin Miller ja liian korkealla peittämässä ollut McNabb ehtivät väliin. Vedot kirjattiin avauserässä 9-12, avaushulinoiden jälkeen molempien puolustusalueen pelaaminen parani ja ilmaista jäätilaa ei enää ollut, vaan peli puuroitui paljon laitoihin. Tampan YV oli kowa.

Toisen erän alussa sekaketju lähti oman pään aloituksen jälkeen terävään vastaiskuun. Marchessault pelasi vasempaan laitaan, Neal käänsi rystylle sinisen jälkeen, leikkasi keskelle ja laukoi jäänuoliaisen, jonka Vasilevski torjui. Vajaan viiden minuutin tienoilla Neal pelasi laidasta keskelle Theodorelle, joka oli tukemassa hyökkäystä, mutta hänen kuti blokattiin. Sitä ennen Kucherovin vitja pelasi hyvää kulmapeliä ja Koekkoek pääsi laukomaan viivasta kertaalleen sekä alustamaan paikan maalin eteen. Mainoskatkolle mentiin kolmosvitjan suora hyökkäyksen päätteeksi, mutta Schmidtin kuti meni suoraan veskarin sylkkyyn. Joka tapauksessa kotijoukkueelta vahva erän alku ja useita puolittaisia maalipaikkoja.

Erän puolivälissä Coburn heitti kiekon katsomoon Eakinin paineistaessa ja Vegas sai ylivoiman. Sitä ennen Tampa oli joutunut heittämään kolme pitkää kiekkoa putkeen. Ykkösylivoima toimi, kun viivasta Perron viivytti kutia ja lopulta passasi maalin kulmalle syvyyteen, josta Neal tekaisi samanlaisen maalin kuin Namestnikov nopeilla käsillä ja kavensi pelin. Maalinjälkeinen vaihto oli huono ja Fleury joutui venymään pari kertaa maalillaan. 13 minuutin kohdalla puolestaan Miller tuli hillittömällä vauhdilla keskialueen yli ja viiletti vetopaikkaan vapaata kaistaa pitkin, mutta kuti oikeasta laidasta epäonnistui. Tämän jälkeen seuraavien minuuttien aikana kummallakaan ei ollut kummoisia paikkoja, lähinnä yksittäisiä vetoja huonoista sektoreista.

Erän lopussa Kunitz löi keskelle leikannutta Nosekia käsille ja ykkösylivoima pääsi hakemaan tasoitusta. Se onnistuikin jälleen, kun Joonatan laukoi vasemmasta siivestä Perronin huikean kulmasta annetun poikkisyötön päätteeksi kiekon tarkasti Vasilevskin putkista sisään. Perron haki loistavasti Marchessaultin ensimmäisen ohilaukauksen reboundin ja toisella yrittämällä sitten Marchessault onnistui viimeistelemään läheltä. Viimeisellä minuutilla vielä Leipsic pääsi keskeltä laukomaan Tuchin tuotua ensin kiekon alueelle, mutta kuti meni päin ja kauden avausmaali jäi edelleen odotuttamaan itseään. Kavennusmaaliin asti erä oli Vegasin kontrollissa, sen jälkeen peli hieman tasoittui kunnes erän lopussa kotijoukkue oli jälleen hyvä.

Päätöserä alkoi tasaisella väännöllä, kunnes vajaan viiden minuutin kohdalla Nealia osui maila naamariin kulmassa ja Vegas sai ylivoiman. Ykkösylivoima toimi jälleen, kun Perron passasi viereen Theodorelle, joka toimitti maalille ja Haula ohjasi kiekon sisään. Aiemmissa peleissä yskinyt ylivoima toimi siis loistavasti tässä pelissä. Perron ja Theodore nappasivat kolmannet syöttöpisteensä. Seuraava jäähy tuli Lindbergille seitsemän ja puolen minuutin kohdalla ja vieraat pääsivät hakemaan tasoitusta. Stamkosin pienestä kulmasta lähtenyttä laukausta lukuun ottamatta Tampa ei saanut mitään järkevää rakennettua. Viimeisen kympin alkuun Smithilla oli puolittaisen jäänuoliaisen paikka maalin edessä, mutta melko köykäiseksi jäi veto. Pari minuuttia myöhemmin Palat kokeili pienestä kulmasta oikealta tuloksetta. Tampa alkoi maltillisesti vyörymään alueelle ja Vegasin peli meni enemmän selviytymiseksi. Tasoitus tuli onnella neljä minuuttia ennen loppua, kun Hedmanin ranneheitto viivasta meni jotenkin ilman maskia ohi Fleuryn. Seuraavassa vaihdossa Tuchilla oli heti paikka kuitata maali vapaasta paikasta slotista, mutta Vasilevski vei pidemmän korren. Kolme minuuttia ennen loppua Engelland otti turhan jäähyn pelatessaan rikkinäisellä mailalla Kucherovin laukauksen blokin jälkeen. Jäähyn syyksi kirjattiin mailan heitto. Tulkinnanvarainen tilanne, mutta tuomarin sana on laki. Näytti siltä, että Engelland vain tiputti mailan eikä heittänyt kohti vihua. Vieraiden ykkösviisikko pelasi koko ajan. Se liikutti kuitenkin kiekkoa hitaasti ja Kucherovin kuti siivestä paikoiltaan oli helppo pala Fleurylle. Viimeisellä minuutilla sitten Neal paini kulmassa ja Coburn roikkui hänessä liian kauan ja Vegas pääsi vuorostaan ylivoimalle. Tampa Bay koitti kuluttaa ajan loppuun kulmassa, mutta lopulta kiekko saatiin kaivettua sieltä. Haula pelasi viivaan, Joonatan levittti ja Theodoren one-timer ohitti Vasilevskin. Huikea loppu kärkimatsille!

Fleury päästi kolme ja viimeinen ainakin oli otettavissa. Voitto on silti voitto. Kehut erityisesti hyökkääville pakeille. Theodore, Schmidt ja Miller tukivat hyvin hyökkäyksiä ja tietysti Shea keräsi tehot 1+3 peräti. Hyökkääjistä kehut ykkösylivoiman jampoille eli Perronille, Haulalle, Nealille ja Marchessaultille. Isot olivat isoja. Alivoimalla Nosek-Bellemare oli kullanarvoinen kaksikko.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Huimaa on kyllä Vegasin meno. Nyt läntisen konferenssin kärjessä.

Epäuskoiset ennustelee jengin vielä hyytyvän, onhan tässä väläytelty vaikka mitä teorioita mihin menestys perustuu. On pelaajia lyhyillä sopimuksilla, joilla kaikilla on tähtäimessä palkankorotus. Kohdataan vastustajia ensimmäisen kerran ja kotipainotteisesti. Vierailta menee pari prosenttia keskittymisestä uuden paikkakunnan ihmettelyyn, joka johtaa Don Tamin teeseillä 50% suoritukseen. Loukkaantumisetkin ovat hyvin kestäneet.

Mutta tuo pätkä tammikuulta viimeistään näyttää todellisen tason. Joulusta eteenpäin VGK pelaa 20 peliä, joista 14 vieraissa ja hyvin monessa ottelussa vastaan tulee jengi, jonka ovat avauskohtaamisessaan jo "yllättäneet". Yllätysmomentit ja pelitapaan sopeutumiset vievät ajan kanssa edun pois.

Mutta jos hyytymistä ei tapahdu, niin sekä Jack Adams että GM -palkintopystit matkaavat ihan heittämällä Gallantille ja McPheelle. Nykytilanteen säilyessä ovat saattaneet suurinpiirtein koko liigan naurunalaiseksi.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse arvioin vailla mitään pätevyyttä menestyksen syyksi sen, ettei joukkueessa ole mitään kuppikuntia, superstaroja vaan perustaitavia pelaajia joilla kaikilla on todistettavaa + koutsi joka saa heikohkosta materiaalista kaiken irti. Vertaisin ehkä junnujoukkueeseen, jossa pelataan vain ja ainoastaan jääkiekon, nautinnon ja yhteishengen vuoksi, ns. kaikilla on kivaa vailla tulospaineita. Veikkaan että pudotuspeleissä tulee olemaan valtava draivi päällä ja vastustaja kuin vastustaja voi kaatua ensimmäisellä kierroksella.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Oisko lyhyesti vaan kyse siitä, että joukkue ja sen pelaajat ovat joka ilta kaukalossa tosissaan? On sitten kyse näyttämisestä sopimusten vuoksi tai siksi, että nyt on ekaa kertaa uralla sellainen rooli, mihin potentiaali on aina ollut, mutta jota ei syystä tai toisesta ole saanut.

Siinä valossa, että NHLn runkosarja on paljolti kyllästyttävää höntsää, jossa rivimiehilläkin on vaikeuksia saada joka ilta itsestään kaikkea irti, on ihan luonnollista, että keskinkertainenkin rosteri voi menestyä, kunhan vaan yrittää säännönmukaisesti enemmän kuin vastustaja.

Joka kaudelle mahtuu ainakin yksi yllättäjä. Joukkue joka on aiemmin hävinnyt, alkaa voittaa otteluita. Aiempien kausien turhautumiset saavat kyytiä, voittaminen maistuu uutena juttuna niin hyvälle, että sitä halutaan joka ilta. VGK on tietysti uusi joukkue, eikä sillä ole häviämisen historiaa potkittavaksi, mutta yksilötasolla joukkue on kuitenkin koostettu pelaajista, joiden viime kausi tai jopa koko ura on ollut tuskastuttavaa ylämäkeä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös