Vaasa Arena

  • 632 806
  • 1 780

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Nonniin. Hienoa että tämä vatulointi on ohi. Vaasa saa ansaitsemansa hallin. Vaikka olihan se keskustan suunnitelmaki helvetin oiva.
 

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Eli laajennus voitti äänin 50-9.

Hyvä näin.

Joo, hyvä näin, mutta ei voi olla ihmettelemättä tuota päättäjien laumaa: n. 20 minuuttia odotetaan äänestystulosta. Strand puhuu selkokielellä niin kuin jollekin päiväkodin erityisryhmälle jokaisen asian kolmeen kertaan. Sitten kun äänestystulos tulee screenille, kolme "edustajaa" nikottelee, että oho, väärin meni. "Oli 10 min aikaa painaa jaa- tai ei-nappia ja perskeles, tuli paniikki ja, kun näppi osui just toiseen eli siihen väärään...Strand kyselee pitkämielisesti, että onko nyt kaikki varmasti äänestänyt oikein ja vielä arvotaan yhtä sun toista. Selitellään, että kuka äänesti mitäkin. Sitten kone tilttaa ja otetaan käyttöön mekaaninen laskenta. Jaa-äänet seisoo... jäljelle jääneet ei-äänet eivät tyydy istumaan, vaan haluavat myös seistä. OMG, ok... nouse ylös... ja tulos kaikkien kiemuroiden jälkeen 50-9.
Sportin vaikeudet näyttävät aika pieniltä tämän räpellyksen jälkeen. Kuinkahan hataralla pohjalla onkaan Vaasan asiat tällä rosterilla. Olihan melkoinen häpeämarssi tuo äänestysprosessi. Huh huh...
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mitenköhän olisi käynyt äänestyksessä jos olisi ollut vaikka viimeviikolla? ei kai kukaan oikein nyt ainakaan vastaankaan pystynyt sanomaan, olisi tuomittu heti.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Valtuusto päättää että Vaasa osallistuu 10 miljoonalla hallihankkeeseen, jotka jakautuu kolmen vuoden aikana 2+6+2. Muita osallisia laajennuksessa ovat kuntayhtymä ja Mustasaaren kunta.

Eli jäähallin remontti ja laajennus toteutuu!

edit. lisäys.
Oliko niin että kaupunginhallituksen esitys oli kaksivuotinen remontti mallia 5+5, mutta Vasemmistoliiton esittämä kolmivuotinen malli 2+6+2 voitti sen?
 
Viimeksi muokattu:

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
On tullut katsottu näitä valtuuston äänestyksiä ja kokouksia Joensuussa. Onkin pakko todeta, että hävisitte 6-0.

Siis katsoin tämäkin. Sanoisin, että tietiköhän lopulta kaikki edes mistä ne äänestää? Aika jäätävä esitys...

Onnea kuitenkin hallirempasta. Vaasasta 10milj mutta mikä on kokonaispotti ja mitä on tarkoitus tehdä? Sen tuosta just selvää sai, että nyt päättivät osallistua 10milj ja kolmelle vuodelle jakautuu.
 
Viimeksi muokattu:

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Oliko niin että kaupunginhallituksen esitys oli kaksivuotinen remontti mallia 5+5, mutta Vasemmistoliiton esittämä kolmivuotinen malli 2+6+2 voitti sen?
Tuossa selvisi, että ensi vuodelle riitti vähempikin rahamäärä, jonka takia tuo Vaasan osuus päätettiin jakaa tuolla tyylillä. Remontti olisi joka tapauksessa jakautunut kolmelle vuodelle.

Joo kyllä, tämä laajennusremppa, mutta tarkoitin tätä akuuttia remppaa, että pysyvät muhvit katossa. Siihen toivottavasti tulee vastaus huomenna, ettei tarvitse säätää hirvittävästi noita Liigan aikatauluja
Joo eiköhän siihen saada selvyys aika nopeasti. Ei tuon korjauksen pitäisi kovin iso urakka olla.

Onnea kuitenkin hallirempasta. Onko se tuo 10milj. kokonaispotti ja mitä on tarkoitus tehdä? Sen tuosta just selvää sai, että 10 ja kolmelle vuodelle jakautuu.
Kokouksen alussa oli tarkempaa esittelyä tuosta suunnitelmasta. Sen saa varmaan vielä näkyviin tuolta sivustolta, jos löytyy kiinnostusta katsoa, mutta tiivistettynä remontin kokonaissumma on 16,5m, josta 10m Vaasan osuus ja loput koostuvat Mustasaaren- ja valtionosuuksista sekä hallia hallinnoivan kuntayhtymän lainasta. Tarkoitus on rakentaa uusia pukuhuoneita ja muita tiloja hallin C-puolelle 1.kerrokseen ja yleisön tilat tulisivat 2.kerrokseen. Uusien käytävätilojen ansiosta hallin pystyy kiertämään jatkossa kokonaan ympäri tuolla 2.kerroksen tasolla. Uuteen 3.kerrokseen tulisi ravintolatiloja. Katsojakapasiteetti nousee nykyisestä 4163:sta noin 5100:een, johon ei ilmeisesti kuulunut tuo ravintolatilan kapasiteetti. Viimeisin ei käynyt aivan selväksi.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Kiitoksia @MrMacmanaman . Tuosta pääsi tarpeeksi kartalle.

Vielä tuosta äänestyksen alusta, niin olin tipahtaa penkiltä kun puheenjohtalle tuli kysymys ilmeisesti mitä nyt tapahtuu, vastasi siihen "nyt äänestetään siitä mistä ollaan viimeiset 2h keskusteltu" ja jatkoi selvennykseksi "vielä ei olla äänestetty mistään"... :)
 

Tepe#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport/Real Madrid
Hieno juttu tämä päätös. Seurasin myös tuota äänestystä ja oli kyllä sekava jokseenkin aluksi tuo äänestys järjestys.
Eli nyt tuo jatkui niin että kilpailutetaan urakoitsijat keväällä kesällä / syksyllä aloitettaisiin laajennuksen perustuksien tekeminen ( 2milj €) ja sitten 2019 kun kausi ohi alkaa katon purku ja uuden tekeminen, olikohan arvio Huhti-Syyskuu (6milj €). Sitten seuraavana vuonna tuo loppu 2milj viimeistelyt. Ja lisäksihän tuli rahaa Vaasan seudun 4milj €, Mustasaari 1,9milj € sekä valtion avustus 750k €. tuosta se kokonaisumma n.16,7milj €.

Löytyisköhän jostakin nämä piirrustukset hallista tai havainne kuvat sisältä? Joku juttu oli Pohjalaisessa mutta siinä ei näkyny kuin screeniltä kuvat.
 

Rocco

Jäsen
Juu, ei makaa.
Mutta eikö T-mallinen ilmastointiputki ole kuitenkin vinossa? Katon heijastuksesta näkyy kuinka oikeapuoli on kauempana katosta kuin vasen. Aivan kuin oikeanpuoleinen kiinnitys olisi jo tuossa kuvassa antanut periksi. Tuskin kuitenkaan noin vinoon on alunperin asennettu.
Sitähän se on. T-mallinen putken pää on toiselta puolelta löysällä tai kokonaan irti, ja sen takia on vinossa. Nyt taisi sitten toinen puoli pettää kesken konsertin, putosi valokiskojen päälle, ja lopulta putki ja yksi valokisko tuli alas. Onneksi valot olivat alla, ja hidastivat pudotusta aika merkittävästi, sillä jos putki olisi katosta asti pudonnut suoraan, voitaisiin ehkä lukea kuolinilmoituksia lehdestä.

Ja lehden mukaan tuo äänestyksen sekoilu johtui siitä, että rahoitusmallissa oli useita eri vaihtoehtoja, ja kaikista tehtiin erillinen äänestys, mikä aloitettiin kaupungin rahoituksen kannalta kalleimmasta vaihtoehdosta.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Jos jollain tallessa kuvia tai muuta materiaalia remonttisuunnitelmista, olisi kiva jos laittaisitte tänne.

Kapasiteetti 5100 on kai ihan ok. Muistaakseni nykyinen seisomakatsomo ja A-katsomo säilyy ennallaan kuin varmasti niiden taustalla olevat käytävät. Ne tulevat edelleen olemaan melko ahtaat, vaikka pääty onkin nykyään ihan ok. C ja D (motarin pääty) tulee kasvamaan noin kaksi kertaa nykyisen kokoiseksi. Voidaan sanoa, että hyvien paikkojen määrä lisääntyy varsinkin C-katsomossa. Pääty on kuitenkin aina pääty.

Olisi tärkeää, että näiden kasvavien katsomoiden takana olevian oheistilojen väljyys olisi kohdillaan. Muuten samanlainen ahtautuminen jatkuu, mitä se on nykyisessä hallissa ollut. Muistaakseni siitä rakennuksen koosta nimenomaan karsittiin hieman, kun hintalappua väännettiin pienemmäksi. Eli se ei kasva kaupungin puoleiselle parkkipaikalle niin paljoa kuin alkuperäisissä suunnitelmissa.

Oliko A-katsomon ylhäällä menevä käytävän tarkoitus jäädä ennalleen? Siirtäisin myyntipisteet harjoitushallin puolelle, jopa vaihtoaitioiden päälle. Näin käytävä tulisi ilmavammaksi. Siihen saisi loistavia "baaripaikkoja" vähän niin kuin Madison Square Gardenissa on nykyään. Tässä kuva: http://www.espn.com/espnradiostations/i/espnnewyork/radio/photoalbums/MSG_1024Bridge_1024.jpg

Tuo kuva on Chase Bridgeltä katon rajasta, mutta sama idea on myös katsomoita takaa kiertävän käytävän reunoilla. On mielettömät paikat ja helppo saada sikakallis bisse kouraan.

Jännä nähdä sekin, että miten uusi ja vanha saadaan kohtaamaan. Onko osat selkeästi tunnistettavissa vai yritetäänkö vanhaa muokata jotenkin vastaamaan uutta.

Periaatteessa tästäkin tulee semmoinen vähän toispuoleinen areena. Ei kuitenkaan niin räikeästi kuin esim. Lahdessa ja Raumalla.
 

J_bro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pystyykö joku tiivistämään, että mitä käytännössä laitetaan uusiksi? Ainakin tolla 16.5 miltsin budjetilla pitäisi saada melkein koko halli ihan uuteen uskoon.

Hienoa, että remontti vihdoin on konkretiaa. Oli se sellainen lato, kun viimeksi vierailtiin.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Pystyykö joku tiivistämään, että mitä käytännössä laitetaan uusiksi? Ainakin tolla 16.5 miltsin budjetilla pitäisi saada melkein koko halli ihan uuteen uskoon.

Hienoa, että remontti vihdoin on konkretiaa. Oli se sellainen lato, kun viimeksi vierailtiin.

Nykyinen halli on yksinkertaisesti helvetin pieni. Raamit sille antaa kattorakenteena olevat kaaret. Niiden alle ei yksinkertaisesti mahdu enempää.

Vaasassahan on nykyinen kilpahalli ja siten samassa yhteydessä kolme harjoitusjäätä saman katon alla. Harjoitusjäät pysyy nykyisellään, mutta kilpahalli menee vasaran alle.

Katto uusitaan kokonaan ja hallin nykyisistä katsomoista A (nykyinen pääkatsomo, 12 riviä) ja B (seisomakatsomo, joka laajennettiin kun aloitettiin Liigassa) jää entiselleen. C-katsomo (pääkatsomoa vastapäätä, 9 riviä nyt) ja D (toinen pääty) kasvaa korkeammiksi kun uusi katto antaa myöden. Koko karkeasti tuplaantuu. Näistä katsomoista on tulossa yhtänäinen kokonaisuus. C-katsomon taakse on tulossa lisäosa, missä lienee oheistiloja. C-katsomon alle tulee uudet pukukopit ym. tiloja, toiseen kerrokseen katsojille tiloja ja tästä kerroksesta siirrytään itse katsomoon ja kolmanteen kerrokseen tulee ravintolatiloja sekä uudet aitiot. Katsomoiden takana kiertävästä käytävästä pitäisi tulla yhtenäinen eli koko hallin voi kiertää. Nyt ei pääse kuin A- ja B-katsomoiden taakse yhtenäistä käytävää.

C-katsomon takana oleva alue tullee olemaan aika samanlainen kuin Raumalla arvioisin. Pelkään, että tämä alue jää liian niukaksi ja hallissa on taas helvetinmoinen tungos, kun katsojamäärä on yli 4000.

Media jne. on nyt C-katsomossa ylhäällä keskellä aivan helvetin tiukoissa tiloissa ja ne laitetaan myös kuntoon.

Nykyään pukukopit on D-katsomon alla ja en tiedä mitä sinne on kaavailtu.

Nykyinen istumakartta, mistä näkee eri katsomot kivasti: https://vaasansport.fi/files/hallikartta_2017.png
 

Liitteet

  • Harjoitusjäät vasemmalla Kilpahalli oikealla.jpg
    Harjoitusjäät vasemmalla Kilpahalli oikealla.jpg
    902,5 KB · kertaa luettu: 651
  • Tasakatto Ukko näyttää uutta sisäänkäyntiä.jpg
    Tasakatto Ukko näyttää uutta sisäänkäyntiä.jpg
    938,8 KB · kertaa luettu: 600
Viimeksi muokattu:

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Pari kuvaa lisää. Pahoittelen paskaa laatua.
 

Liitteet

  • Punaiset penkit uutta C katsomoa vasemmalla nykyinen seisomak.jpg
    Punaiset penkit uutta C katsomoa vasemmalla nykyinen seisomak.jpg
    115,9 KB · kertaa luettu: 1 019
  • C katsomon kulman aitiosta kohti D päätyä.jpg
    C katsomon kulman aitiosta kohti D päätyä.jpg
    96,7 KB · kertaa luettu: 1 020

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onkohan vuokrasta nyt sovittu riittävän selvästi etukäteen. Tuli vaan mieleen, kun aikoinaan Vaasassa hallia remontoitiin, niin oli melkein koko seura nurin koska hallin käyttö oli niin kallista.
 

makke246

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Ollaanko parkkipaikoille tekemässä mitään?
Nykyiset järjestelyt ovat aivan persiistä, jotkut jättävät tämän takia tulematta hallille.
yli 5000 ihmistä tuo sen verran autoja paikalle, ettei nykyiset paikat riitä mitenkään.
 

Rocco

Jäsen
Olen kuullut huhuja, että moottoritie muutettaisiin puistikkomaiseksi väyläksi Korkeamäen sillalle asti, vähän samaan tapaan kuin Kokkolantie on nyt Prismalle asti. Se mahdollistaisi parkkipaikkojen rakentamisen ihan tien viereen, kun moottoritien vaatimaa turva-aluetta ei enää tarvitsisi olla. Parkkipaikat olisivat sekä jäähallille, Elisa Stadionille ja Kaarlen Kentälle iso plussa. Se Ruutikellarintien risteys muuttuisi samalla aika paljon, eli vanhaa moottoritietä ajamalla voisi kääntyä suoraan hallille tai Kaarlen kentän suuntaan.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Olen kuullut huhuja, että moottoritie muutettaisiin puistikkomaiseksi väyläksi Korkeamäen sillalle asti, vähän samaan tapaan kuin Kokkolantie on nyt Prismalle asti.
Tuo olisi ainoa järkevä ratkaisu jos koko alueen parkkiongelmat pitää ratkoa. Jäähalli on sellaisessa loukussa ettei poispäin suuntautuvaa liikennettä saada millään helpotettua ilman isoja muutoksia. Yksi ratkaisu olisi ollut että hallilta on ramppi suoraan moottoritielle Laihian suuntaan, mutta se on mahdottomuus rakentaa sen jälkeen kun kerran rakennettin erkanemiskaista kaupungin suunnasta Suvilahteen.

Eli iso peukku tälle idealle.
 

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitospaidat
Joko Hutskilla on jää siinä isolla kentällä? Kaukalo sinne vaan pystyyn ja vanhat Hietalahden katsomot laidalle. Komea ulkoilmaottelu siellä missä esim. Manner ja Luomala on taitonsa ammentaneet.
 

Sergei#91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Detroit Red Wings, Hermes
Joo eiköhän siihen saada selvyys aika nopeasti. Ei tuon korjauksen pitäisi kovin iso urakka olla
Sen verran kuulin että mediakuutiosta poistetaan kaikki neljä näyttöä, vain kellot jää. Ilmeisesti haetaan kevennyksiä katon kantaviin rakenteisiin.
 

Rocco

Jäsen
Kiekkokierroksen alussa sanottiin, että mitä ilmeisemmin 28.12 pelataan Kuparisaaressa. Huomenna vissiin viimeinen tarkistus, minkä jälkeen saa korjaukset aloittaa jos kaikki on kunnossa.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Onkohan vuokrasta nyt sovittu riittävän selvästi etukäteen. Tuli vaan mieleen, kun aikoinaan Vaasassa hallia remontoitiin, niin oli melkein koko seura nurin koska hallin käyttö oli niin kallista.

Sport saa nyt lisää myyntipaikkoja kuin myös tietysti katsomopaikkoja, joten vuokrannousu ei pitäisi satuttaa niin paljoa. Suhteessa liikevaihtoon summa on tiestysti niin Liigassa paljon pienempi mitä se oli Mestis-aikoina. Senkin varmasti voi mainita, että se vuokrakitinä Mestis-aikoina oli vahvasti tarkoituksenmukaista. Sport varmasti näki, että kaupunki (ja Kuntayhtymä) on se taho, jonka kukkaron nyörit voi helpoimmin aueta.

Kuntayhtymä hallinnoi Vaasa Arenan lisäksi mammuttimaista Botnia hallia. Yleinen tieto on, että Botnia halli ei taloudellisesti ole mikään menestys.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
@Rocco @stairox

Eikö sen alikulun leventäminen oli myöskin ollut suunnitelmissa? Ei tosin sisälly 16,5 miljoonaan.

Yleisesti olen sitä mieltä, että liikenteen ohjauksella on iso merkitys parkkialueen tyhjentämisessä pelien jälkeen. Ei taloudellisesti iso panostus seuralta, mutta merkittävä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös