Ahoy, vaasalaista positiivisuutta havaittavissa!

  • 279 581
  • 979

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Näyttää kavereille voitto maistuvan. Oli melkoiset tuuletukset maalienkin jälkeen.

Valtonen helpottuneen oloinen lehdistötilaisuudessa, kehui ja kosi kovasti yleisöä.
Kiitteli myös kaikkia pelaajia, ilmoitti myös, ettei Kozek jatka Sportissa.
Positiivinen ilme kuitenkin, toivottavasti jatkuu...

Tänään oli todellakin aistittavissa raikas ilmapiiri, niin kentällä kuin katsomossa. Red Army hoiti myös homman kunnialla kotiin. Mököttäjät pysykööt jatkossakin kotisohvalla.

Oli kyllä mahtava fiilis pitkästä aikaa kävellä hallilta kotiin.
Oli muutenkin hyvä pöhinä hallilla!
RA:lle myös posia. Joukkuetta tuetaan myös vastatuulessa! Ei oteta mallia fredperrypoikien itkuboikotista.
Kiitos kaikille hallilla mukana olleille!

Hyvä pojat ja RA! Jospa sitten perjantaina voittoputken ja viikonlopun kunniaksi jatkettaisiin keskiviikon meiningillä ja ihan kaikki päädyssä sekä sivuillakin lähtisivät kannattamaan meidän joukkuetta. Näytetään, että henki voittaa materian. Hyvä Vaasa ja Sport!
 

Warrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jep, viittaan mm. siihen ja myöskin moneen muuhun pelaajien penkittämiseen, sekä itkupotkuraivareihin lehdistötilaisuuksissa jotka ei todellakaan kuulu pätevän päävalmentajan toimintatapoihin. Ja en välttämättä ymmärrä yhtään mitään jääkiekosta, mutta jos sinä tiedät/ymmärrät, niin valaise meitä tyhmiä.

Nyt tartuttiin taas siihen negatiiviseen palautteeseen, vaikka kerrankin oli viestissä jopa positiivita palautetta. No, katsotaan jatkaako juna porskuttamista, vai oliko tämä pelkkä suonenveto. Toivon todellakin että ei ollut suonenveto.
Miten sä voit sanoa, että joku on koirankopissa, jos et edes tiedä oikeaa syytä pelaamattomuuteen? Päätät vain itse, että on nyt sitten koirankopissa, koska sua ärsyttää Valtonen ihmisenä? Syitä voi olla vaikka kuinka paljon, eikä pelaamattomuus tarkoita automaattisesti mitään koirankoppia. Mitä noita sinun viestejä tuossa lukenut, niin aika hakuisuudenmukaista joukkohysterianluomista ja Valtosen tekemisistä huonoja asioita hakemalla hakemista. Lehditötilaiuuksista en tiedä, mihin viittaat? Joku YLEn juttu, vai mikä? Miksi nyt yht´äkkiä viittaat johonkin lehdistötilaisuuteen, kun en edes sellaiseen sinulle vastannut? Vastasin mainitsemaasi koirankoppiin, mutta onhan se toki tuokin negatiivista Valtosesta, eli saanet paljon mielihyvää? Ei ihme, jos Valtosella hieman vanne kiristää päätä, jos kommentit yleisestikin ovat tätä luokkaa. Teet niin tai näin, teet väärinpäin ja kaikki hyvä unohdetaan, pelkät huonot onnistumiset muistetaan. Tosi reilua toimintaa hei!
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Joukkuetta tuetaan myös vastatuulessa! Ei oteta mallia fredperrypoikien itkuboikotista.

Mua harmittaa tämmöinen vastakkainasettelun luominen. Voisiko asiaa ajatella niin, että ihmisillä on eri tapoja kannattaa Sportia ja ne kaikki tavat on yhtä oikeita tai vääriä?

Mä ymmärrän täysin, että monella kannattajalla on mennyt kuppi nurin Sportin taapertamisen takia. Ei yksinkertaisesti enää haluta tulla hallilla peleihin, koska niistä tulee paha mieli. Taustalla voi olla ajatus, että ehkä seura huomaa sen, että mä/me ei olla paikalla ja tekee tarvittavat muutokset toimintaan ja se muuttuu sellaiseksi, että voin ja haluan palata halliin. Tämmöinen toiminta on paikoin tiedostettua, mutta monilta osin tiedostamatonta. U06 teki tämän näkyvästi omalla tavallaan ja se näkyy ja kuuluu hallissa sen verran kuin se nyt näkyy. En halua ottaa kantaa, että oliko päätös oikea tai väärä. Mä ymmärrän sen.

Mä oon kyllä sitäkin mieltä, että ei kannattajilta voi odottaa varauksetonta jengin kannatusta aina. Paikoin se kannatus pitää myös ansaita. Sportilta on nähty tälläkin kaudella monta helvetin hengetöntä esitystä. Samalla seura on tehnyt kaikenlaista mikä on ollut omiaan heikentämään päädyn toimintaa ja kannattamista. Osaan Sport voi vaikuttaa, osaan ei. Nostan kyllä hattua niille, jotka jaksaa kannattaa tilanteessa kuin tilanteessa. Välillä mun mielestä pitää lyödä nyrkkiä pöytään. Peliä saatana! Noi liput ei ole kovin halpoja ja tuo juttu on monelle tärkeä. On raskasta katsoa, kun peli ei käy. Varsinkin, jos potentiaali näkyy kilometrien päähän.

Sportilla on tällä hetkellä vähän vaikea ymmärtää, että he eivät tee tätä hommaa itselleen, vaan lähtökohtaisesti yleisölle, asiakkaille ja sidosryhmille. Jos näitä tämä juttu ei enää kiinnosta, seura ja näiden veljien duunit lakkaa.

Jos minä olisin Hiltunen, mä ottaisin lakin käteen ja pyytäisin U06:sta takaisin katsomoon. Pyytäisin kunnolla anteeksi sitä lakana-episodia. Olen ihan varma, että he palaisivat.

Me kaikki ollaan varmaan aika samaa mieltä siitä, että Sport-kannattajat, RA, U06 - ketä vielä - on se mitä Sport ja vaasalainen kiekko tarvii lähteäkseen paremmin lentoon. Nyt koko liiga-aika toiminta on ollut tasaisen laskevaa. Ei se yksin ole Sportin syy, vaan kokonaisuus on haastava. Jengi vanhenee, saa penskoja ym. mitä ne kuvittelee olevan tarkeämpiä Sport ja jää kotiin. Uudet kaverit ei ota samantien näiden paikkoja.

Yhdessä. Perkele.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Erinomainen kirjoitus @mendieta

Suurin yleisöpotentiaali tulee kuitenkin niistä satunnaisista kävijöistä, joten "tosikannattajat" ei kyllä paranna seuran asemaa sillä, että vaatimuksena kannattaja-sanan käytölle on kausikortin ja tv-paketin ostaminen sekä jatkuva peleissä käynti ilman vaatimuksia. Kuulostaa jo joltain uskonlahkon toiminnalta tuollainen ahdasmielinen ajattelu. Jokainen ostettu pääsylippu on askel oikeaan suuntaan.

Ymmärrän hyvin kotiinjääjiä monen tämän kauden pelin osalta, kun sellaista ripulia on ollut niin pitkään tarjolla. Kyllä rahansa ja aikansa voi paremminkin käyttää kuin käydä katsomassa ottelua, jossa kotijoukkueen pelistä ei kuukausienkaan jälkeen löydy mitään hyvälle jääkiekkotapahtumalle kuuluvia elementtejä. Tyhmäksihän siinä itsensä tuntee, jos pitää latoa 30+ euroa ja 3 tuntia kahdesti viikossa tapahtumaan, mistä tulee vaan paha mieli.

Kyllä muakin huolestuttaa Sportin yleisömäärät. Jotain ja paljon tarttis tehdä - muuten ei hyvä heilu. Saavat sitten ne, jotka boikotoivat Sportia nousutavan johdosta, pitää tunkkinsa ja puuhastella rauhassa suomisarjassa aidosti paskan vaasalaisen pelaajamateriaalinsa kanssa. Magnum-setä ei siihen touhuun enää laita latin latia. Kierrän jäähallin jatkossa kaukaa ellei tämä nyt onnistu.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ai että mikä ilta! Tappara nurin 4-0 ehjällä esityksellä ja maalitkin oli silmiä hivelevää taidetta. Harmillisesti Lukko ja Pelicans voittivat omat pelinsä ja pleijariviiva ei lähestynyt. Sijoitus kuitenki nousi pari pykälää.

Oliko liigahistorian ensimmäinen 3 ottelun voittoputki?
 

Mäxä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tuli voittoputki kreivin aikaan. Jos vaikka jopa Vaasalaiset jalkautuisivat välipäivinä näiden otteiden seurauksena. Tosin meri on vielä sen verran sula että pitää pakosta vielä kerran päästä mökille.

Ei siellä tosin taida olla kun yksi peli välipäivinä.
 

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Non niin! Hienoa pääty ja Sport!
Ihan kelpo meininki ja tulos!
Kolmen pelin voittoputkessa, ja tänään jos koskaan näki sen, että peli on aika usein korvien välistä kiinni. Mellevä ja päällekäypä kannustus ja tunnelma koko ajan. Joka välissä RA:n kehumista ja tukemista screeniltä. Jatkuvaa kannustusta. Ei Tappara päässyt missään vaiheessa päälle. Ei missään. Ja ovat sentään kakkosena ja kovimpia mestaruuskandidaatteja. Näin kun tuettaisiin jokaisessa pelissä läpi kauden...
Lopuksi makeet "standing ovationit" koko hallilta, ja pelaajat kiittämään RA:ta 10 min pelin jälkeen, sekä vielä fanipubiin. Näin sen olla pitää. Hienoa Sport-yhteisö!
"Yksi meistä"
 

A-piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
Lisätään tähän nyt vielä, että paras capo hallissa pariin vuoteen. Kaveri oli sydämellä mukana hommassa ja sai rehellisellä asenteella päädyn sekä myös sivukatsomot mukaan menoon. Pääty piti laulut sopivan lyhyinä ja pelitapahtumiin myös reagoitiin tunteella. Nyt halli oli taas kotkien kotihalli. Näin sen pitää jatkossakin olla!

Ja tietysti: hieno esitys Sportilta!
 

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Lisätään tähän nyt vielä, että paras capo hallissa pariin vuoteen. Kaveri oli sydämellä mukana hommassa ja sai rehellisellä asenteella päädyn sekä myös sivukatsomot mukaan menoon. Pääty piti laulut sopivan lyhyinä ja pelitapahtumiin myös reagoitiin tunteella. Nyt halli oli taas kotkien kotihalli. Näin sen pitää jatkossakin olla!

Ja tietysti: hieno esitys Sportilta!

Jääkiekko on nopea peli ja aika harvoin yli 2 min veisut nostaa tunnelmaa. Tästä puhuttiin etukäteen ja nyt se toimi, niin kuin toimi jo edellisessäkin kotipelissä. Hieno ilta! Erityiskiitos Jokisen Veskulle, joka oli mukana päädyssä! Respect Klamydia!!!

Hienoa capo! ;)
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Oliko liigahistorian ensimmäinen 3 ottelun voittoputki?
Oli tämä jo sentään kolmas kerta. Neljän suoran voiton putkia ei vielä ole, joten nyt on taas mahdollisuus ennätykseen. Jatkoaikavoitot mukaan lukien on toki voitettu neljäkin peliä putkeen.

Erinomainen ilta kaiken kaikkiaan. Koko vuosi 2017 on ollut pitkälti paskaa Sportin osalta, mutta nyt saatiin hyvä positiivinen pöhinä näin joulun kunniaksi ja toivottavasti tästä saadaan uusi parempi alku vuoteen 2018.

Seura voisi julkaista vielä jotkut mukavat jatkot ensi viikolla.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Jääkiekko on nopea peli ja aika harvoin yli 2 min veisut nostaa tunnelmaa. Tästä puhuttiin etukäteen ja nyt se toimi, niin kuin toimi jo edellisessäkin kotipelissä. Hieno ilta! Erityiskiitos Jokisen Veskulle, joka oli mukana päädyssä! Respect Klamydia!!!

Hienoa capo! ;)

Allekirjoitan joka sanan. 10-15 minuutin väkisin väännetyt virret vain karkottaa mahdollisia uusia laulajia. Keep it simple, stupid!

Toivottavasti Ultrat ottaisivat tästä neuvosta vaarin, jos/kun palaavat katsomoon. Tänään tunnelma oli todellakin parasta vuosiin. Lähin vertailukohta on ehkä ekan Liiga-kauden viimeinen ottelu, jolloin pääty oli myös päättänyt kannustaa elämänsä kyllyydestä. Veskun rummutukset ekassa erässä oli myös omiaan nostamaan tunnelmaa.

Sitten peliin. Propagandalätkää alusta loppuun, ja vastassa mestari-Tappara. Kanki, Riskat, Tikka etunenässä jakoi kovuutta isännän kädestä. Junnut ja Nevalainen teki mitä halusivat. Upea voittomaali oman kylän pojalle, Saukolle, lämmittää erityisesti. Kalaputaan uskomatonta veiviä unohtamatta.

Kiitos ja hyvää joulua!

Ps. Tulihan se pukki sittenkin
 

Ihmemies

Jäsen
Allekirjoitan joka sanan. 10-15 minuutin väkisin väännetyt virret vain karkottaa mahdollisia uusia laulajia. Keep it simple, stupid!

Toivottavasti Ultrat ottaisivat tästä neuvosta vaarin, jos/kun palaavat katsomoon. Tänään tunnelma oli todellakin parasta vuosiin.

Huomioidaan tämä tulevaisuudessa ja katsotaan miten toimii.

Täytyy muistaa huomioida, että tunnelman luominen voittoputkessa on hieman erilaista kun pitkissä tappioputkissa tai ailahtelevien otteiden keskellä. Sport ei ole montaa kertaa Liiga-taipaleensa aikana voittanut kolmea ottelua putkeen ja nyt se sattui vielä perjantaille Red Armyn juhlapeliin.

On huomattavasti helpompaa luoda tunnelmaa kun peli kulkee. Viimeiseen pariin kauteen se ei ole yksinkertasesti kulkenut. Se on aivan sama kuinka siellä koitetaan chanttaa, rummuttaa ja capoilla, se tunnelma pysyy teennäisenä niin kauan kuin pelin luomia jännitteitä ja niiden purkautumisia ei synny. Viime kaudella oli täysin normaalia, että erän suurimmat aplodit/ yleisön kohahduksen aiheutti tuomarin kaatuminen perseelleen. Jännitteiden ja niiden purkautumisten kautta lähtee ne perusmurjottajatkin mukaan ja syntyy oikeasti hyvä tunnelma. Se usein myös ruokkii itseään.

Kaikki kunnia kuitenkin yhdistykselle eilisestä.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Huomioidaan tämä tulevaisuudessa ja katsotaan miten toimii.

Täytyy muistaa huomioida, että tunnelman luominen voittoputkessa on hieman erilaista kun pitkissä tappioputkissa tai ailahtelevien otteiden keskellä. Sport ei ole montaa kertaa Liiga-taipaleensa aikana voittanut kolmea ottelua putkeen ja nyt se sattui vielä perjantaille Red Armyn juhlapeliin.

On huomattavasti helpompaa luoda tunnelmaa kun peli kulkee. Viimeiseen pariin kauteen se ei ole yksinkertasesti kulkenut. Se on aivan sama kuinka siellä koitetaan chanttaa, rummuttaa ja capoilla, se tunnelma pysyy teennäisenä niin kauan kuin pelin luomia jännitteitä ja niiden purkautumisia ei synny. Viime kaudella oli täysin normaalia, että erän suurimmat aplodit/ yleisön kohahduksen aiheutti tuomarin kaatuminen perseelleen. Jännitteiden ja niiden purkautumisten kautta lähtee ne perusmurjottajatkin mukaan ja syntyy oikeasti hyvä tunnelma. Se usein myös ruokkii itseään.

Kaikki kunnia kuitenkin yhdistykselle eilisestä.
Niin onhan hallissa tietysti parempi tunnelma kun pärjätään, mutta kannustuksellakin on merkityksensä menestyksessä. Esim. Eilinen kannatus sai jokaisen Sport pelaajan taistelemaan tosissaan ja syttymään kunnolla. Jotenkin Red Armyn kannatus ja se, että eivät hylänneet joukkuetta heikkoinakaan hetkinä, on saanut varmasti luotua henkeä pelaajiinkin ja helpottanut lukkojen aukeamista.

Hallilla oli varmaan paras tunnelma mitä on ollut pitkään aikaan. Olenkin alkanut miettimään, että tarvitaanko sitä Ultrasia ollenkaan kun ilman sitä on jotenkin vapautuneempi meininki hallilla ja parempi tunnelmakin ollut nyt kun yhdet ei ole vaatimassa Tomekia ulos jollain lakanoilla.

Nyt tuli kyllä täydelliseen paikkaan kolme voittoa ja niistä kaksi vieläpä ihan kärkijengejä vastaan ja yksi sitten tämän hetken yhdestä pahimmasta kilpailijasta. Varmasti teki itseluottamukselle hyvää. Nyt pääsee joukkue hyvillä mielin pienelle tauolle ja joulun viettoon. Tästä on hyvä jatkaa tauon jälkeen ja vielä taistella pudotuspeleistä.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Olenkin alkanut miettimään, että tarvitaanko sitä Ultrasia ollenkaan kun ilman sitä on jotenkin vapautuneempi meininki hallilla ja parempi tunnelmakin ollut nyt kun yhdet ei ole vaatimassa Tomekia ulos jollain lakanoilla.

Hyvä pointti. Pelaajatkin pystyvät hengittämään nyt vapaammin, kun se ahdistava porukka on poissa. Sanomattakin selvää, että sillä on ollut vaikutusta lukkojen aukeamiseen.
 

Kilpiliima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Jämsän ja muun johdon vaihduttua
Hallilla oli varmaan paras tunnelma mitä on ollut pitkään aikaan. Olenkin alkanut miettimään, että tarvitaanko sitä Ultrasia ollenkaan kun ilman sitä on jotenkin vapautuneempi meininki hallilla ja parempi tunnelmakin ollut nyt kun yhdet ei ole vaatimassa Tomekia ulos jollain lakanoilla.
En tiedä kuinka paikkaansa pitävä huhu tuo on, mutta kuulin jäähallilla erätauolla että jotain Ultrasin jäseniä oltais bongattu istumakatsomosta. Tiedä sit.. Hassua kuitenkin jos näin on, eiks niiden pitäny pysyä poissa kunnes Tomek on erotettu.. Niin tai näin, pääasia et on kannatusta, tunnetta ja tunnelmaa. Ja tietty et joukkue voittaa.
 

Mustakotka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
En tiedä kuinka paikkaansa pitävä huhu tuo on, mutta kuulin jäähallilla erätauolla että jotain Ultrasin jäseniä oltais bongattu istumakatsomosta. Tiedä sit.. Hassua kuitenkin jos näin on, eiks niiden pitäny pysyä poissa kunnes Tomek on erotettu.. Niin tai näin, pääasia et on kannatusta, tunnetta ja tunnelmaa. Ja tietty et joukkue voittaa.
Taisi tuo boikotti tosiaan koskea ainoastaan osaa Ultraseista.
 

Ihmemies

Jäsen
Hyvä pointti. Pelaajatkin pystyvät hengittämään nyt vapaammin, kun se ahdistava porukka on poissa. Sanomattakin selvää, että sillä on ollut vaikutusta lukkojen aukeamiseen.

Hehe, meinaatko näin? Boikotti alkoi marraskuun lopulla ja sen jälkeen hävittiin vielä neljä ottelua putkeen. Pelaajat huomasivat asian vissiin vasta Tampereella 10 päivää myöhemmin, mutta kolmannessa erässä erehtyivät luulemaan jotain yleisössä U06:n porukaksi ja meinasi tulla savet housuun?

Silloin on syytä vaihtaa hommia vähän näkymättömämmälle alalle, jos ei kestä kritiikkiä valmentajana (tai pelaajana). Jostainhan sille Tomekillekin maksetaan melko ok liksaa perus postipateen verrattuna. Työ on haastavaa ja "julkinen".

Leikki sikseen, ultrasin mielestä kannattajapäädyn tulee olla yhtenäinen ja tällöin siellä saadaan myös paras tunnelma/tulos aikaiseksi. Kaikki on siinä tärkeitä palasia. Täällä meni monella heti oma puolustushyökkäysmoodi päälle, kun puhuin kokemuksesta asioista neutraalisti ketään väheksymättä. Ultras 06 palaa Sundom Ståhon kuitenkin ennen pitkää, joten parempi totutella ajatukseen, että yhdessä sitä juttua tehdään jatkossakin.

Ultras 06 ajattelee oman näkemyksensä mukaisesti seuran parasta pitkällä aikajänteellä.
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Leikki sikseen, ultrasin mielestä kannattajapäädyn tulee olla yhtenäinen ja tällöin siellä saadaan myös paras tunnelma/tulos aikaiseksi. Kaikki on siinä tärkeitä palasia. Täällä meni monella heti oma puolustushyökkäysmoodi päälle, kun puhuin kokemuksesta asioista neutraalisti ketään väheksymättä. Ultras 06 palaa Sundom Ståhon kuitenkin ennen pitkää, joten parempi totutella ajatukseen, että yhdessä sitä juttua tehdään jatkossakin.

tästä kappaleesta on helppo olla samaa mieltä ja toivottavasti paluu tapahtuu ennemmin kuin myöhemmin. Toivottavasti tuo, että tehdään yhdessä juttua olisi tulevaisuudessa se mikä pesiytyisi molempiin ryhmittymiin paremmin.. se olisi vankka perusta koko päädylle.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Ultras 06 ajattelee oman näkemyksensä mukaisesti seuran parasta pitkällä aikajänteellä.

Hölynpölyä! Yrittäkää jo ymmärtää, että Sport on persaukinen seura. Jonkun HIFKn on helppo vaihtaa valmentajaa, kun oma pääoma on kymmeniä miljoonia plussalla. Sportilla se on hädintuskin mustalla. Myönnetään, että Valtosen pitkä sopimus oli iso riskin otto, ja tuo riski on nyt realisoitunut (tosin ei ole mitään takeita että tulos olisi ollut toisen valmentajan kanssa parempi). Jos on hävinnyt kaikki rahansa nettipokerissa, kiristetään vyötä ja syödään kaurapuuroa seuraavaan palkkapäivään asti. Ainakaan ei kannata hakea pankista lainaa ja toivoa voittavansa rahat takaisin. Vai onko teillä käynyt mielessä vaatia Kurtenia tyhjentämään Sportin pankkitili ja laittaa koko raha punaiselle roulette-pöydän äärellä? Itse asiassa todennäköisyys päästä voitolle olisi tuolloin moninkertaisesti suurempi teidän vaatimuksiin verrattuna.

Valmentajaa vaihtamalla on luokkaa 10-15% todennäköisyys että pelillinen tulos paranee merkittävästi. Tämäkin on kiistanalainen numero, koska ei voi tietää miten kausi olisi jatkunut ilman valmentajan vaihtoa. Olettaen, että Sport hyötyisi olennaisesti valmentajavaihdoksesta täytyy väki vielä jotenkin saada takaisin hallille. Tämänkään onnistumisesta ei ole mitään takeita. Mikään vastuullinen osakeyhtiön johto ei voi toimia tällä tavalla. Virheitä on tehty, mutta niiden kanssa on nyt vain elettävä.

Ultrasin toiminta ei hyödytä Sportia millään tavalla, ei pitkällä eikä lyhyellä aikavälillä. Jos haluatte oikeasti auttaa Sportia suosittelen miettimään miten parhaiten saatte (omalla toiminnallanne) houkuteltua tässä haastavassa tilanteessa väkeä hallille.

Lisättäköön vielä, että en edusta mitään ryhmittymää. Olen toki RAn rivijäsen, mutta puhun vain omasta puolestani.
 

Ihmemies

Jäsen
Yrittäkää jo ymmärtää, että Sport on persaukinen seura. Jonkun HIFKn on helppo vaihtaa valmentajaa, kun oma pääoma on kymmeniä miljoonia plussalla. Sportilla se on hädintuskin mustalla. Myönnetään, että Valtosen pitkä sopimus oli iso riskin otto, ja tuo riski on nyt realisoitunut (tosin ei ole mitään takeita että tulos olisi ollut toisen valmentajan kanssa parempi). Jos on hävinnyt kaikki rahansa nettipokerissa, kiristetään vyötä ja syödään kaurapuuroa seuraavaan palkkapäivään asti. Ainakaan ei kannata hakea pankista lainaa ja toivoa voittavansa rahat takaisin. Vai onko teillä käynyt mielessä vaatia Kurtenia tyhjentämään Sportin pankkitili ja laittaa koko raha punaiselle roulette-pöydän äärellä?

Joo kyllä taloudelliset rajoitteet on tiedossa ja sitähän tässä myös murehditaan. Jo viime kaudella ei paljoa ilon hetkiä koettu katsomossa ja seuraukset näkyi myös taloudellisessa tuloksessa. Tänä vuonna lienee edessä sama tilanne ellei Valtonen saa joukkuetta johdatettua ihmesuorituksiin kevään aikana. Alla ote viime kauden tulostiedotteesta:

– Paha loukkaantumiskierre näkyi urheilullisen tuloksen lisäksi myös konsernin tuloksessa. Tehdyistä toimenpiteistä huolimatta emme pystyneet kokonaan paikkaamaan ottelutapahtumien heikkoa tuottoa ja sen vaikutusta yhtiön tulokseen. Toki myymällä pelaajia loppukaudella tulos olisi kääntynyt positiiviseksi, mutta siihen emme halunneet ryhtyä, kertoo puheenjohtaja Heikki Hiltunen.

Lähde

Tämä tarkoittaa Suomeksi, että heikko menestys näkyi lovena kukkarossa. Mites tämä kausi on mennyt? - Päin persettä. Sportin yleisökeskiarvo on 2828 henkeä, kun tavoite on 3000. Mitä veikkaat, että paljonko ollaan turskalla ja mistä syystä yleisöä ei hallilla käy? Minun mielestä on äärimmäisen sokeata ja vastuutonta ummistaa silmät siltä mikä meitä tällä hetkellä ajaa yhä tukalampaan tilanteeseen (en puhu nyt mistää kolmen tai neljän ottelun jaksosta). Ei ihmiset osta huonoa tuotetta vai ostaisitko sinä paskapaperia, josta paska tulee aina läpi sormille kerta toisensa jälkeen? Ja en nyt puhu siitä, että Ultras 06 ei halua tulla katsomaan huonoa tuotetta, vaan huoli oli kokonaisuudesta jossa on ollut laskeva trendi. U06:n mielestä siihen tulee saada ryhtiliike, joka on U06:n näkemyksen mukaan valmentajanvaihto.

Tomek jatkaa Hiltusen puheiden mukaan myös ensi kaudella. Luottoa ei näytä olevan sinullakaan enää häneen, mutta samalla olet silti edelleen valmis tyytymään tilanteeseen ja Sportin kurjimukseen yhdeksi vuodeksi lisää? Mielestäni tämä on vastuutonta ja sokeata kannattamista, joka antaa väärän signaalin seurajohdolle.

Onko sinulla taskussa laskelmat tehtynä mitä maksaisi palkata uusi valmentaja vs alavireisen pelin tuomiin taloudellisiin kokonaisvaikutuksiin? U06:n näkemyksen mukaan ollaan siinä tilanteessa jo, että se on pienen riskin arvoista. Nythän sitä paitsi Hiltunen ilmoitti, että pelaajabudjettia nostetaan ensi kaudeksi. Siinä sinulle sitä rulettia.

Valmentajaa vaihtamalla on luokkaa 10-15% todennäköisyys että pelillinen tulos paranee merkittävästi. Tämäkin on kiistanalainen numero, koska ei voi tietää miten kausi olisi jatkunut ilman valmentajan vaihtoa. Olettaen, että Sport hyötyisi olennaisesti valmentajavaihdoksesta täytyy väki vielä jotenkin saada takaisin hallille. Tämänkään onnistumisesta ei ole mitään takeita. Mikään vastuullinen osakeyhtiön johto ei voi toimia tällä tavalla. Virheitä on tehty, mutta niiden kanssa on nyt vain elettävä.

Ensinnäkin kiinnostaa mistä olet nämä luvut saanut?

Tässä ajatellaan samalla jo vähän pidemmälle tulevaisuuteen, sillä Valtosen sopimus jatkuu myös ensi kaudella, kuten tiedossa on. Nyt uusi valmentaja pääsisi jo ajamaan uutta pelisysteemiä sisään, tutustumaan organisaatioon, katsastamaan läheltä nykyinen joukkue ja miettimään minkälaisia paloja tarvitsee omaan palapeliinsä. Mikäli sopivaa valmentajaa ei ole juuri nyt tarjolla niin, että hän pääsisi heti aloittamaan, joku tilapäinen ratkaisu löytyy varmasti ja mahdollinen tuleva valmentaja pääsisi ainakin jo taustalla vaikuttamaan tulevan kauden joukkueeseen.

Kuten todettua, meidän näkemyksen mukaan Valtosen kortit on nähty ja olisi aika kokeilla jonkun muun kortteja. Olen mielelläni väärässä, mutta siltä se nyt vain vaikuttaa toista vuotta putkeen. En halua olla ensi syksynä jälleen samassa tilanteessa kahden taloudellisesti ja urheilullisesti tappiollisen kauden jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jos Sportin talous on tiukka niin mistä ihmeestä luulette että Sport kaivaisi lisää fyrkkaa uuteen koutsin ottaen huomioon että Tomekillekin pitää maksaa sopimuksen mukaisesti. Lisäpanostukset seuraavaan kauteen on mahdollista käyttää vasta ensi kaudella uusien sopimusten vuoksi. Sport maksaa edelleen liigaosaketta ja on mukana hallin entraamisessa. Vastuullinen osakeyhtiö ei heitä rahoja hukkaan ja tässä luotan nykyjohtoon. Tällä kaudella nyt valmennus ei vaihdu joten sitä ei tarvitse enää jankuttaa joka foorumilla.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Joo kyllä taloudelliset rajoitteet on tiedossa ja sitähän tässä myös murehditaan. Jo viime kaudella ei paljoa ilon hetkiä koettu katsomossa ja seuraukset näkyi myös taloudellisessa tuloksessa. Tänä vuonna lienee edessä sama tilanne ellei Valtonen saa joukkuetta johdatettua ihmesuorituksiin kevään aikana. Alla ote viime kauden tulostiedotteesta:

– Paha loukkaantumiskierre näkyi urheilullisen tuloksen lisäksi myös konsernin tuloksessa. Tehdyistä toimenpiteistä huolimatta emme pystyneet kokonaan paikkaamaan ottelutapahtumien heikkoa tuottoa ja sen vaikutusta yhtiön tulokseen. Toki myymällä pelaajia loppukaudella tulos olisi kääntynyt positiiviseksi, mutta siihen emme halunneet ryhtyä, kertoo puheenjohtaja Heikki Hiltunen.

Lähde

Tämä tarkoittaa Suomeksi, että heikko menestys näkyi lovena kukkarossa. Mites tämä kausi on mennyt? - Päin persettä. Sportin yleisökeskiarvo on 2828 henkeä, kun tavoite on 3000. Mitä veikkaat, että paljonko ollaan turskalla ja mistä syystä yleisöä ei hallilla käy? Minun mielestä on äärimmäisen sokeata ja vastuutonta ummistaa silmät siltä mikä meitä tällä hetkellä ajaa yhä tukalampaan tilanteeseen (en puhu nyt mistää kolmen tai neljän ottelun jaksosta). Ei ihmiset osta huonoa tuotetta vai ostaisitko sinä paskapaperia, josta paska tulee aina läpi sormille kerta toisensa jälkeen? Ja en nyt puhu siitä, että Ultras 06 ei halua tulla katsomaan huonoa tuotetta, vaan huoli oli kokonaisuudesta jossa on ollut laskeva trendi. U06:n mielestä siihen tulee saada ryhtiliike, joka on U06:n näkemyksen mukaan valmentajanvaihto.

Tomek jatkaa Hiltusen puheiden mukaan myös ensi kaudella. Luottoa ei näytä olevan sinullakaan enää häneen, mutta samalla olet silti edelleen valmis tyytymään tilanteeseen ja Sportin kurjimukseen yhdeksi vuodeksi lisää? Mielestäni tämä on vastuutonta ja sokeata kannattamista, joka antaa väärän signaalin seurajohdolle.

Onko sinulla taskussa laskelmat tehtynä mitä maksaisi palkata uusi valmentaja vs alavireisen pelin tuomiin taloudellisiin kokonaisvaikutuksiin? U06:n näkemyksen mukaan ollaan siinä tilanteessa jo, että se on pienen riskin arvoista. Nythän sitä paitsi Hiltunen ilmoitti, että pelaajabudjettia nostetaan ensi kaudeksi. Siinä sinulle sitä rulettia.



Ensinnäkin kiinnostaa mistä olet nämä luvut saanut?

Tässä ajatellaan samalla jo vähän pidemmälle tulevaisuuteen, sillä Valtosen sopimus jatkuu myös ensi kaudella, kuten tiedossa on. Nyt uusi valmentaja pääsisi jo ajamaan uutta pelisysteemiä sisään, tutustumaan organisaatioon, katsastamaan läheltä nykyinen joukkue ja miettimään minkälaisia paloja tarvitsee omaan palapeliinsä. Mikäli sopivaa valmentajaa ei ole juuri nyt tarjolla niin, että hän pääsisi heti aloittamaan, joku tilapäinen ratkaisu löytyy varmasti ja mahdollinen tuleva valmentaja pääsisi ainakin jo taustalla vaikuttamaan tulevan kauden joukkueeseen.

Kuten todettua, meidän näkemyksen mukaan Valtosen kortit on nähty ja olisi aika kokeilla jonkun muun kortteja. Olen mielelläni väärässä, mutta siltä se nyt vain vaikuttaa toista vuotta putkeen. En halua olla ensi syksynä jälleen samassa tilanteessa kahden taloudellisesti ja urheilullisesti tappiollisen kauden jälkeen.

Tuon lukeman olen jostain lukenut, mutta nyt en löydä siihen lähdettä. Jos sinulta löytyy parempaa tietoa, niin tuo ihmeessä julki.

Olen kanssasi samaa mieltä, että Valtosen kortit on pitkälti katsottu. Pointtini olikin se, että Sport on valitettavasti siinä tilanteessa ettei ole juuri muuta vaihtoehtoa kuin pelata peli loppuun näillä korteilla. Karu tosiasia on, että Sport on laskennallisesti juuri niillä sijoilla, mihin rahkeet riittää. Paremminkin voisi mennä, mutta ei ole mitään takeita, että homma lähtisi parempaan suuntaan uuden valmentajan kanssa, edes ensi kaudella.

Mitä sitten, jos Sport vaihtaa valmentajaa ja homma jatkuukin samalla tasolla (ja korostan, että tämä on se todennäköisin vaihtoehto)? Ultras06 on tietysti tyytyväisenä hallilla, kun "voittivat" kädenväännön seurajohdon kanssa, mutta perusjantteriin se ei vaikuta millään lailla. He jäävät kotiin kuten nytkin.

Kuten todettua, jos Sportilla olisi oikeasti varaa vaihtaa valmentajaa, tuo liike olisi varmasti jo tehty. Lainarahoilla ei uhkapeliä vain voi harrastaa.
 

Ihmemies

Jäsen
Jos Sportin talous on tiukka niin mistä ihmeestä luulette että Sport kaivaisi lisää fyrkkaa uuteen koutsin ottaen huomioon että Tomekillekin pitää maksaa sopimuksen mukaisesti. Lisäpanostukset seuraavaan kauteen on mahdollista käyttää vasta ensi kaudella uusien sopimusten vuoksi. Sport maksaa edelleen liigaosaketta ja on mukana hallin entraamisessa. Vastuullinen osakeyhtiö ei heitä rahoja hukkaan ja tässä luotan nykyjohtoon. Tällä kaudella nyt valmennus ei vaihdu joten sitä ei tarvitse enää jankuttaa joka foorumilla.

Meidän tietojen mukaan valmentajanvaihto on mahdollista tehdä. Sinähän sen totesit - vastuullinen osakeyhtiö ei heitä rahoja hukkaan. Mitä vastinetta olemme saaneet rahoista, jotka on sijoitettu Tomekiin tällä tai viime kaudella?

Käsittääkseni tämä on kuitenkin keskustelufoorumi ja kun asian otti esille toinen henkilö, joka esitti minulle kysymyksen, niin saanen kuitenkin oikeuden vastata arvon SPORTTIKOTKA.


Tuon lukeman olen jostain lukenut, mutta nyt en löydä siihen lähdettä. Jos sinulta löytyy parempaa tietoa, niin tuo ihmeessä julki.

Olen kanssasi samaa mieltä, että Valtosen kortit on pitkälti katsottu. Pointtini olikin se, että Sport on valitettavasti siinä tilanteessa ettei ole juuri muuta vaihtoehtoa kuin pelata peli loppuun näillä korteilla. Karu tosiasia on, että Sport on laskennallisesti juuri niillä sijoilla, mihin rahkeet riittää. Paremminkin voisi mennä, mutta ei ole mitään takeita, että homma lähtisi parempaan suuntaan uuden valmentajan kanssa, edes ensi kaudella.

Mitä sitten, jos Sport vaihtaa valmentajaa ja homma jatkuukin samalla tasolla (ja korostan, että tämä on se todennäköisin vaihtoehto)? Ultras06 on tietysti tyytyväisenä hallilla, kun "voittivat" kädenväännön seurajohdon kanssa, mutta perusjantteriin se ei vaikuta millään lailla. He jäävät kotiin kuten nytkin.

Kuten todettua, jos Sportilla olisi oikeasti varaa vaihtaa valmentajaa, tuo liike olisi varmasti jo tehty. Lainarahoilla ei uhkapeliä vain voi harrastaa.

Ei ole minulla tietoa, mutta en myöskään pyörittele mitään prosenttilukemia viesteissäni, mistä minulla ei ole lähdettä. Yleensä se vastuu kuuluu sille, joka esittää niitä.

Miksi monet on nyt sitä mieltä, että olemme niillä sijoilla millä kuuluu? Siksi että Heikki niin sanoi? Ennen kauden alkua kaikki olivat sitä mieltä, että tällä joukkueella playoffs paikka pitäisi olla mahdollinen.

Pointti oli siinä, että meidän näkemyksen mukaan rahaa heitetään kaivoon koko ajan Valtosen kanssa. Se sama voi toki myös jatkua uuden valmentajan kanssa, mutta ei se nyt kovin paljon huonommin voi enää ainakaan mennä?

Mistään ei ole mitään takeita. Kukaan ei ole meistä mikään ennustaja. Joka tapauksessa Tomek on nyt antanut näyttöjä mihin hänen paukkunsa riittää. Mielestämme tulos ei ole ollut riittävä ainakaan toistaiseksi, eikä olisi enää varaa odotella kauempaa. U06 vakaa usko on, että valmentajanvaihto antaisi uuden kipinän monellakin rintamalla, ei sitä muuten ajettaisi.

Mulle ainakaan henkilökohtaisesti ei ole mitään merkitystä kuka "voittaa" kädenväännön. Aivan sama kunhan seuran kurssi muuttuu parempaan. Se on sitten eri asia mitä kaikkea oheislausuntoja ja tapahtumia tämän case Valtosen ympärillä on ollut. Niitä asioita joudutaan varmasti vielä käsittelemään ja sopimaan myöhemmin.

Meidän tämän hetken tietojen mukaan valmentajanvaihto on mahdollista tehdä, mutta monella täällä tuntuu olevan päinvastaista tietoa. Tiedä sitten kuka on oikeassa.
 
Viimeksi muokattu:

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Meidän tietojen mukaan valmentajanvaihto on mahdollista tehdä. Sinähän sen totesit - vastuullinen osakeyhtiö ei heitä rahoja hukkaan. Mitä vastinetta olemme saaneet rahoista, jotka on sijoitettu Tomekiin tällä tai viime kaudella?

Käsittääkseni tämä on kuitenkin keskustelufoorumi ja kun asian otti esille toinen henkilö, joka esitti minulle kysymyksen, niin saanen kuitenkin oikeuden vastata arvon SPORTTIKOTKA.




Ei ole minulla tietoa, mutta en myöskään pyörittele mitään prosenttilukemia viesteissäni, mistä minulla ei ole lähdettä. Yleensä se vastuu kuuluu sille, joka esittää niitä.

Miksi monet on nyt sitä mieltä, että olemme niillä sijoilla millä kuuluu? Siksi että Heikki niin sanoi? Ennen kauden alkua kaikki olivat sitä mieltä, että tällä joukkueella playoffs paikka pitäisi olla mahdollinen.

Pointti oli siinä, että meidän näkemyksen mukaan rahaa heitetään kaivoon koko ajan Valtosen kanssa. Se sama voi toki myös jatkua uuden valmentajan kanssa, mutta ei se nyt kovin paljon huonommin voi enää ainakaan mennä?

Mistään ei ole mitään takeita. Kukaan ei ole meistä mikään ennustaja. Joka tapauksessa Tomek on nyt antanut näyttöjä mihin hänen paukkunsa riittää. Mielestämme tulos ei ole ollut riittävä ainakaan toistaiseksi, eikä olisi enää varaa odotella kauempaa. U06 vakaa usko on, että valmentajanvaihto antaisi uuden kipinän monellakin rintamalla, ei sitä muuten ajettaisi.

Mulle ainakaan henkilökohtaisesti ei ole mitään merkitystä kuka "voittaa" kädenväännön. Aivan sama kunhan seuran kurssi muuttuu parempaan. Se on sitten eri asia mitä kaikkea oheislausuntoja ja tapahtumia tämän case Valtosen ympärillä on ollut. Niitä asioita joudutaan varmasti vielä käsittelemään ja sopimaan myöhemmin.

Meidän tämän hetken tietojen mukaan valmentajanvaihto on mahdollista tehdä, mutta monella täällä tuntuu olevan päinvastaista tietoa. Tiedä sitten kuka on oikeassa.

Ei ole tietoa, mutta silti olette vakuuttuneita, että valmentajanvaihto toisi parannusta peliin. Tuon aiemman väitteeni lähdettä en nyt löydä, mutta tiedän lukeneeni sen jossain artikkelissa. En jaksa nyt linkittää, mutta jos teet pientä googlausta esim. hakusanoilla "effects coach firing", huomaat että käytännössä joka ikinen aihetta tutkinut artikkeli on tullut johtopäätökseen, että valmentajanvaihdokset eivät yleensä tuo mainittavaa parannusta (poikkeuksia toki löytyy). Varsinkin kesken kauden tehtyjen valmentajanvaihdosten kohdalla vaikutus on lähinnä kielteinen.

Varmasti valmentajaa olisi mahdollista vaihtaa, mutta sille ei ole järjellistä perustetta. Niillä tiedoilla, mitä Sportin taloudesta on julkisesti kerrottu, seura elää käytännössä kädestä suuhun. Oma pääoma lienee vielä positiivinen, mutta se on suurilta osin sidottu Liiga-osakkeeseen, mikä ei käytännössä ole realisoitavissa. Toki yksi vaihtoehto olisi leikata ensi kauden pelaajabudjettia, mutta se todennäköisesti vaikuttaisi kielteisesti myös joukkueen rakentamiseen ainakin kaudelle 19/20, koska oletettavasti pyritään sitomaan pelaajia vähintään 2 v. sopimuksilla.

Ja edelleen joudutaan palaamaan siihen, että valmentajan vaihtaminen on arpapeliä. Sanot, että Valtosella jatkaminen on samaa kuin kaataisi rahaa kaivoon ja ratkaisusi tähän on kaataa vielä lisää rahaa samaan kaivoon ja toivoa että se tulvisi yli. Sanot että huonommin ei voi mennä. Olet väärässä. Jos Sport vaihtaa valmentajaa, ilman että urheilullinen tulos paranee huomattavasti se ei todellakaan ole hyvä asia. Riskiä ei vain voi hallita sitä kasvattamalla.

Kun kirjoitin että Sport on laskennallisesti niillä sijoilla missä sen voi odottaa olevan, viittasin puhtaasti pelaajabudjettiin. Niin kauan kuin Sport operoi sarjan toiseksi pienimmällä pelaajabudjetilla oletusavo on että joukkue majailee suurimman osan kausista pohjaviisikossa. Tarkoittaako se, ettei joukkue voisi pärjätä paremmin? Ei tietenkään, mutta oletus ei voi olla että edes huippuvalmentajalla pudotuspelipaikka olisi automaatio. Se vaatii täydellisen onnistumisen.
 

stlouis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punavalkoiset
Mielestäni U06 voisi siirtyä seuraamaan ringetteä. Tämä ääriryhmä on monen kauniin asian takana Vaasalaisessa kannatuskulttuurissa, mutta nimenomaan se vanha kaarti. Nämä uudet fredperryt jotka viime vuosina tuolla on pyöriny ei ole tuonut sitten minkäänlaista lisäarvoa millekään. Viime pelissä nähtiin kuinka vanhassa kunnon RA:ssa on voimaa, ja paras Capokin sitten jo sittemmin stadiin muuttaneen "S:n" lähtemisen. Seura on jonkinlaisessa murrosiässä liigataipaleellaan mutta niin tuntuu myös olevan kannattamisen kulttuuri ja ryhmittymät.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös