Liigajoukkueiden kiinnostavuus sinun mielestäsi

  • 17 561
  • 63

Waasan Weri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Päivää.

Ollaan poikain kanssa muutamaan otteeseen juteltu tästä aiheesta ja ollaan tehty vertailuja jopa oikein kynän ja paperin kanssa.

Aiheena olisi se, että mitkä joukkueet liigassa kiinnostavat sinua eniten siellä omassa kotikaupungissasi? Mukava olisi myös tietää lyhyet perustelut. Sarjatilanteet ym vaikuttaa aina tähän asiaan mutta tässä harjoituksessa olisi tarkoitus tietää mitkä joukkueet herättävät minkäkinlaista mielenkiintoa ylipäätään vastustajana eri (liiga)kaupungeissa ja mistä syystä. Jos marraskuisena tiistai-iltana teillä on kotipeli niin minkä joukkueen kohtaamista raahaudut seuraamaan suurimmalla mielenkiinnolla koska kyseessä oin juuri tietty joukkue vastassa.

Joukkueet voisi sijoitella esimerkiksi kolmeen koriin kiinnostavuuden mukaan.
Kerrohan mielipiteesi! Mielenkiintoista nähdä miten oma joukkue sijoittuu arvioinneissa ja minkälaista hajontaa tulee muutenkin.

Laitan alle oman listaukseni:

Ykköskori:
- Ilves: Juontaa juurensa kevääseen ja 2012 liigakarsintoihin. Takkiin tuli silloinkin mutta etenkin eka karsintapeli noin 3000 muun vaasalaisen kanssa Hakametsässä oli jotain poikkeuksellista. Tästä asti ja syystä Ilves kuulunut suosikkivastustajiin. Silloin tällöin pitää kerrata tuon kevään tapahtumia juutubesta.
- HIFK: Sitä parempi mitä useammin helsinkiläisjoukkue häviää lajista riippumatta
- Ässät: Liigakarsinta 2009, Tammisen mesoamiset ynnä muuta. Kasitien derbystä on muodostunut jo, jos nyt ei klassikko, niin jonkunlainen erityismatsi ainakin meille tai siis ainakin minulle.
Kärpät: Toinen pohjoisen joukkue, kestosuosikki ja monia muistoja myös divarista.

Kakkoskori:
- Tappara: Yksi kaikkien aikojen dynastioista mutta ei mua ikinä kiinnostanut erityisen paljoa niinkuin varmaan monia muita, luulisin.
- KooKoo: Pitkä divaritaival Sportin kanssa. "El Mestico" tms
- TPS: Samat kommentit kuin Tapparalle
- Pelicans: Liigakanrsinta 2011, vaikka siitä ei vastaavanlainen huuma noussutkaan kuin Ilveksen ja Ässien vastaavasta. Tyrväiset ja Nurmiset kuuluneet aina vaasalaisten suosikkeihin.
- Jukurit: Sama kuin KooKoo

Kolmoskori:
- JYP: Väriton ja hajuton aina mulle kuten Jyväskylä kaupunkinakin. Menestyneet kyllä hyvin viime aikoina, mutta ei auta.
- HPK: Samat selitykset kuin JYPillä paitsi vähemmän menestynyt. Ei koskaan ole muistaakseni tapahtunut mitään erityistä peleissä heitä vastaan.
- KalPa: Kiinnostaa joukkueena kaikista vähiten. En montaa pelaaja osaisi luetella KalPasta.
- SaiPa: Jotain samaa kuin Sportissa joukkueena mutta ei herätä mitään intohimoja sen kummemmin.
- Lukko: Kakkos- ja kolmoskorin rajamailla. Aika ajoin värikkäitä kohtaamisia ja hyvät fanit molemmilla.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
James Harden, Tyson Fury, Tyler Bertuzzi
Mielenkiintoinen aihe, joten kannan oman korteni kekoon. Seuraan itse Liigaa nykyisin lähinnä Liigapörssin ja SaiPan kautta, mutta kerrotaan nyt oma näkemys.

Kiinnostavat joukkueet:

SaiPa: Lähin Liigajoukkue asuinpaikkaani nähden. Ihan pienenä poikana (4-9v) kävin SaiPan peleissä juuri sijainnin takia, ennen kuin löysin sen oikean seuran, Jokerit. Sen jälkeen syntynyt viha-rakkaussuhde. Jokereiden poistuttua Liigasta, SaiPa on se, minkä kautta Liigaa seuraa.

IFK: Jokerifanina synnyttää edelleen ne suurimmat tunteet.

Kärpät: Jokereiden kautta syntynyt tietynlainen vihasuhde myös Kärppiin. Marjamäki toi Kärppiin pelitavan, josta itse pidän.

TPS: Jotain erikoista tepsissä on, mikä vuodesta toiseen jaksaa kiinnostaa. Varsinkin viime vuodet ollut kiinnostava seurattava.

Kakkoskorin joukkueet:

Pelicans: Tietynlainen värikkyys ja oma tyyli, joka erottuu muista.

Lukko: Joka vuosi suhteellisen nimekäs porukka. Pelaa suhteellisen menevää kiekkoa.

KooKoo: Uusista Liigajoukkuesta se mielenkiintoisin ja parhaiten onnistunut. SaiPan paikallisvastustaja.

JYP & Tappara: Molemmat pelaa äärimmäisen vittumaista kiekkoa, josta itse en tykkää. Ehkä juuri siksi näitä jaksaa seurata, kun toivoo näiden häviävän.

HMV-joukkueet:

HPK: Jotenkin ei vaan nappaa, ei ole koskaan napannut. Tylsä.

Sport & Jukurit: Liigan täyttöjoukkueita. Sport kiinnostaa edes hieman värikkään päävalmentajan takia, Jukurit ei valmentajasta huolimatta pätkääkään.

Ässät: No thanks hitsareille.

Ilves: Perinteet on joo, mutta silti ei. Itselle se Tampereen tylsempi joukkue.

KalPa: Viime kaudella finaaleissa, pelaa jopa omaan makuun kivaa kiekkoa, mutta seurana ei vaan sytytä.
 

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KeKi
Ykköskori:

HIFK ja Tappara: Kärppien ohella ne Liigan "suuret". Näiden kaataminen on aina napsua makeampaa ja toisaalta häviäminen kirpaisee vähän enemmän. Tapparan kanssa myös ikimuistoiset finaalisarjat lähi vuosilta ja HIFK:n kanssa klassinen pohjoinen vs. etelä taistelu. Mulla on molempiin vähän sellainen viha-rakkaus suhde. Jos Kärpät ei pärjää niin toivon menestystä jommallekummalle näistä mutta samalla toivoisin, että Kärpät matkalla mestaruuteen kaataa molemmat tiukassa pudotuspelisarjassa.

Kakkoskori:

TPS, JYP, Pelicans: En osaa sen kummemmin selittää miksi nämä sytyttää enemmän kuin loput. Kaikissa joukkueissa on sellaisia persoonia joita en voi sietää mutta jotenkin varsinkin herrat Matikainen, Kallio, Hytönen, Pikkarainen, Virtanen etc. on mukavampi nähdä häviävänä osapuolena. Joku Tomi Kallio kun ratkaisee ottelun itse mussuttamallansa ylivoimalla saa verenpaineen nousemaan paljon enemmän kuin tappio vaikkapa HPK:lle.

Loput:

Paljon on ollut puhetta, että Liigassa on liikaa joukkueita ja kärjen ja hännän tasoero on kasvanut liian isoksi. On siinä totuus mukana ja uskon, että paras seitsemästä sarjassa vaikka Tappara kaataisi 99 kertaa sadasta jonkun KooKoon. Jukurit on lähimpänä HMV-jengiä koska rosteri on niin nimetön mutta enpä ole vielä yhtään peliä jättänyt katsomatta sen takia, että joku vastustaja ei sytytä.

Kunniamaininnan annan Jokereille jonka paluuta Liigaan vilpittömästi toivon joskus tulevaisuudessa. Ihan jo yleisesti Liigan kiinnostavuuden takia mutta myös siksi, että mikään ei ollut makeampaa kuin Jokereiden kauden ennenaikainen päättäminen keväällä. Ylivoimaisesti sytyttävin ja kiinnostavin vastustaja.
 
Viimeksi muokattu:

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Ykköskori: KalPa. Se ainoa oikea. Muut tulee perässä.

Kakkoskori:
HIFK: Sopii vastustajana hienosti KalPa:lle. Mukava seurata, kun hiiltyvät hävitessään.
JYP: Jypin tappiot saa hymyn huulille. Ärsyttävän menestynyt.
HPK ja SaiPa: Jos jollekin pitäisi hävitä, niin olkoon se sitten HPK tai SaiPa.
KooKoo: Mukava nähdä miten Tuokkola vetää.

Kolmoskori:
Loput. Kärpät ärsyttävän ylihypetetty rahaseura (Junno v***n petturi!). Muista ei oikein mitään sanottavaa. Ihan sama mitä puuhaavat. No ehkä Ilves sais pärjätä Tapparaa paremmin ja mieluummin sen pelejä katsoo kuin Tapparan.
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Enimmäkseen katkeruutta. Mutta onhan niitä "Junno ja Kärpät sitä ja tätä"-juttuja ollut mediassa ihan riittämiin.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Enimmäkseen katkeruutta. Mutta onhan niitä "Junno ja Kärpät sitä ja tätä"-juttuja ollut mediassa ihan riittämiin.
Voi olla varmasti näinkin. Näin kärppäfanina muistuu mieleen, että menestyksestä huolimatta usein jäätiin etenkin Helsingin seurojen varjoon mediassa vaikka Kärpistäkin olisi voinut puhua enemmän. Noh, kärppäfanina en taida olla kovin objektiivinen tämän asian suhteen, joten lopetan off-topicin tähän.
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Voi olla varmasti näinkin. Näin kärppäfanina muistuu mieleen, että menestyksestä huolimatta usein jäätiin etenkin Helsingin seurojen varjoon mediassa vaikka Kärpistäkin olisi voinut puhua enemmän. Noh, kärppäfanina en taida olla kovin objektiivinen tämän asian suhteen, joten lopetan off-topicin tähän.

No HIFK ja Jokerit nyt on kieltämättä tässä asiassa aivan oma lukunsa.
 

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ykkösenä Pelicans, tarviiko edes mainita? Juontaa juurensa lahtelaisuuteen, tällä hetkellä tosin alkanut Nupe vituttamaan hippasen verran.

Ykköskori:
HIFK
- Näiden kanssa saa aina vääntää, ollut vuosien saatossa erittäin värikkäitä pelejä. Tappeluita, väärin hylättyjä maaleja, kauheita kakkoseen kairauksia pelilillisesti ja tietenkin erittäin tiukkoja pelejä yms. Mitä vaan voi sattua IFK:n kanssa, ryöstävät vielä meidän kasvatit!
SaiPa - Vuosikausia taisteltiin samassa pohjasakassa ja muutenkin aina vähän sattuu ja tapahtuu kentällä ja sen ulkopuolella. Rakas vihollinen.
TPS - Jostain perverssistä syystä olen aina tykännyt TPS:stä, peleissäkin yleensä tapahtuu.
Ässät - Aikalailla samankokoinen seura taloudellisesti kuin Pelicans ja mukavan aggressiivisen röyhkeä maine. Ihme ettei ole ollut kuumempia kohtaamisia Pelsun ja Ässien välillä.

Kakkoskori:
HPK
- HPK noussut kinnostavuudessa pois HMV osastolta. Jotenkin ei vain ole vuosikymmeniin sytyttänyt hämeen paikallisvastus. Nyt on ollut vähän jotain lämpösempiä ja pelilillisesti parempia kohtaamisia viime vuosina niin on ihan ok vastus.
KooKoo - Taitaa olla maantieteellisesti Pelsun lähin vastustaja, ja kyllähän Kouvola pitäisi aina voitttaa.
Sport - Kuumia kohtaamisia ollut monta, usein sattunut ja tapahtunut sitä sun tätä. Tiukkoja pelejä olleet useimmiten myös.

Kolmoskori:
Kärpät
- Ei kauheasti nappaa, tietenkin hieno nähdä hyviä pelaajia, mutta jotenkin Kärpät on vähän turhan kliininen ja tunteeton paketti.
JYP - Traktorilätkä on vain tylsää katsottavaa, ollut vuosia. Tehokasta toki, mutta ei vain kiinnosta.
Ilves - Ei herätä tunteita oikein, aikoinaan oli kovakin ja oli tiukkoja pelejä. Viimevuosina kiinnostavuus vain laskenut ja laskenut. Vain historia pitää pois HMV osastolta.
Tappara - Ei vain kiinnosta. Ihan hyviä pelejä silloin tällöin, mutta ei jotenkin herätä arvostusta tai kiinnostusa porkkanapöksyt. Hyviä pelaajia niin ihan mukava nähdä hyviä suoritteita kentällä, mutta siihen se sitten jääkin.

HMV
KalPa
- Ei herätä mitään tunteita.
Lukko - Ei vain sytytä millään tavalla. Ehkä se että näillä on rahaa ja ostavat ronskisti porukkaa sisään ei oikein nappaa. Rauma sinänsä ihan mielenkiintoinen paikkakunta.
Jukurit - Erittäin HMV, mestiksen keisari.
 

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
1. korissa IFK, JYP ja Kärpät.

IFKn voittaminen maistuu joka kerta. JYPin kanssa väännetty vuosia ns. paikalliskamppailuja. Kärpät kestomenestyjä ja paljon yhteistä historiaa Liigakarsinnoissa. Nuo karsintapelit kyllä ehkä mieleenpainuvimmat jääkiekko-ottelut ikinä.

2. koriin meneekin sitten kaikki loput erinäisistä syistä.

Jukurit, HPK, Ilves, SaiPa, KooKoo, Sport, Pelicans ja Ässät ovat kaikki pieniä tai keskikastin seuroja niin kuin KalPakin.

TPS, Lukko ja Tappara taas kaikki liikkeellä vuodesta toiseen isolla budjetilla. Tähtipelaajia vilisee kentällä kun nämä pelaa. Tappara näistä kyllä ihan kynnyksellä menossa tuonne 1. koriin.

3. koriin ei jää ketään, koska kaikki kiinnostaa. Yhtään itselle hmv-seuraa ei Liigassa pelaa.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Yksikään ei kiinnosta niin paljoa, että sen peliin menisi raahautuisi suuremmalla mielenkiinnolla kuin toisen. Ja nyt kun "oma" seurakin on päässyt osastolle "ei kiinnosta enää juuri pätkääkään" niin eipä tule käytyä. Oman seuran kunnollinen suorittaminen se olis siis joka saisi käymään, jos saisi.

Mutta vähiten kiinnostavat.

Enää yksi jäljellä, jonka peliin en mene ollenkaan eli IFK. Joskus 80 luvun puolella viimeksi käynyt hallilla kun tämä joukkue on ollut paikalla. Inhokki numero yksi alusta lähtien ja olen aina vierastanut tätä "pääkaupungin joukkue tulee, kaikki hallille" lammaslaumameininkiä, niin ollen siis Jokerit IFK ja Blues jäi aina osatani menemättä. Kyllä, olen "vastarannankiiski", vihaan trendejä ja muotia, jonkin tekemistä vain kun kaikki muutkin tekee.

Nyt kun kaksi on onneksi poissa, niin yhden pelejä tarvitsee enää varta vasten välttää, ja niitäkään ei enää juurikaan kun ei tule käytyä.

Jos nyt oikein väkisin etsii muita, jotka vähän kiinnostaa, niin Kärpät vaikka seuraavaksi; niitä yhden miehen omia sääntöjä ei vaan jaksa katsoa.
Sitten JyP, se yhden miehen turvallaan olo ihan koko ajan, ei vaan jaksa katsella sellaista räpiköintiä. (Toki nyt ei taida olla rivissä, mutta eo. syystä muutenkaan kun ei tule käytyä niin..)
Pelsu. Kentällä seassa diootteja, penkin takana idiootteja, kannattamassa idiootteja. Aina tapahtuu jotain sellaista jollakin osastolla, joka herättää vain myötähäpeää ja aiheuttaa turhaa kiroilua. Ei nappaa yhtään.

Muut onkin sitten oikeastaan kaikki, joista ei sanottavaa. Jääkiekkoa pelkästään, ja siitähän siinä onkin kyse, tai pitäisi olla. Hakamettä ehkä eniten nykyään sitäkään vähää kiinnostaa suomalaisesta jääkendosta. Tappara "tähtisumullaan" ja menestyksellä, pääsääntöisellä laadukkaalla pelillä, Ilves perinteillä ja jollain sellaisella joka vetoaa, ja halli on mielestäni mahtava, perinteinen kiekkopyhättö. Ja Tre muutenkin hyvä kaupunki omaan makuun. Toki fanit pitää vielä mainita erikseen, MINUN kohdalle täältä suunnalta on vain ja ainoastaan positiivisia kokemuksia siltä osalta, ja sille erillinen peukku.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
En nyt tarkemmin osaa erotella, mutta Sport-fanin näkökulmasta

Kiinnostavimmat vastustajat:

-HIFK, aina kiinnostava ja näissä peleissä usein tapahtunut paljon kaikenlaista

-Ilves, jotenkin aina taistellaan samoista sijoista ja pelit aina aika kuumia ja tapahtumarikkaita

-Ässät, sama kuin Ilveksen kanssa, että useina vuosina ollaan taisteltu samoista sijoista ja pelit on kuumia ja paljon tapahtuu.

Tylsimmät vastustajat:

-HPK, en tiedä voiko paljon tylsempää seuraa olla. Jotenkin ei vain herätä mitään tunteita ja pelit on tosi tylsiä.

-Saipa, niin nimetön nippu ja tylsä joukkue joka osa-alueella.

-Kalpa, ei oikein kiinnosta seurana ollenkaan, vaikka muutama ihan mielenkiintoinen pelaaja löytyy.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Ykköskori:
- HIFK
- Aina kiva nähdä stadilaisten häviävän. Värikästä menoa on kyllä riittänyt vuosien varrella. Nämä pelit toki usein myös vähän pettymyksiä, kun jotenkin niiltä odottaa aina enemmän.
- TPS - Kestoinhokki jo 30 vuoden ajan ja useita vituttamaan jääneitä ja tunteita nostaneita pudotuspelisarjoja ollaan pelattu vuosien varrella.
- Kärpät - Jotenkin tollanen rikkaan miehen HPK. Usein nähty hyvää peliä ja vähän tunnettakin kentällä.
- Pelicans - Menneillä vuosikymmenillä mielenkiinnon pilasi liian tiuhat ottelut, kun oli millon 6 ja millon 8 runkosarjakohtaamista kaudessa, ja harvemmin pelattiin samoista sijoista. Mutta nyt tämä pari heräsi henkiin viime vuonna ja hyvä niin.
- JYP - Pitkälti viime kevään ansiosta JYP nyt tässä korissa, eikä seuraavassa

Kakkoskori:
- Tappara
- Se vähän kovempi lähikaupungin joukkue
- Ilves - Se vähän hellyyttävämpi lähikaupungin joukkue
- Ässät - 2006
- KalPa - Viime kaudella selkeä profiilinnosto täältä katsottuna ja oli hyviä keskinäisiä pelejä.

Kolmoskori:
- SaiPa
- Ei oikein koskaan ole ollut mitään kiihkeää näiden kanssa. No se yksi pronssiottelu ja valtava keltainen meri Rinkelinmäen pohjoispäädyssä. Tais sekin mennä 7-2 kuitenkin.
- Lukko - No joo, onhan näiden kanssa nähty pumppujalkoja ja maalinsiirtoja yms. Viime kaudella koettiin myös aika nautinnollinen nousu 7-3 tilanteesta 7-8 voittoon, mutta silti jotenkin plääh ollut aina.
- Jukurit - Mielenkiintoisin näistä uusista joukkueista, mutta niin vähän yhteistä historiaa kuitenkin vielä, että jää viimeiseen koriin. .
- KooKoo - Kivat värit peliasussa. Ei paljon muuta tule mieleen.
- Sport - Turhan helppo "vastus" ollut. Ei mitään jännitettävää koskaan.
 

JPL

Jäsen
Lisätietoa tähän? Millälailla ylihypetetty? Vai pelkkää katkeruutta Junnon takia?
Itse luin Filimonovin viestin siten, että Kärpät herätti eniten tunteita oman joukkueen jälkeen. Vihakin on tunne.
 
Stadissa kiinnostavimmat vastustajat mun mielestä järjestyksessä:
Kärpät
Ässät
Pelicans
HPK
TPS
Jyp
Lukko
Kalpa
Saipa
Ilves
Tappara
Kookoo
Sport
Jukurit
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ne joilla on kiinnostavia pelaajia. Tappara ja Ässät ovat tällaisia ja myös TPS sekä Kärpät ja Pelicans, JYP myös. Ässien meiningistä olen aina tykännyt, halli on nykyään hieno jossa tuntuu olevan tunnelmaa hyvin ja patalogo on hieno ja nyt siellä on muutama oikein mielenkiintoinen pelaajakin.

KalPa, SaiPa, Ilves, Sport, Jukurit ja Kookoo ovat semmoisia jotka eivät kiinnosta (ainakaan nyt). Muutenkin myös lätkä jota pelataan ns. lentokentällä ei yleensä kiinnosta (tästä myös Kärpille miinus kiinnostavuudessa), esim. Kuopiossa pelattavat pelit on tullut melko usein ihan suoraan vain skipattua vaikka olisi ollut mahdollisuus peli katsoa. Peli lentokentällä on vain niin tylsän näköistä.
 

Meiken

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kieltämättä liigan laajennus on aiheuttanut ison loven kiinnostavuuteen. Itseäni kiinnostaa oman joukkueen lisäksi lähinnä ns. suuret seurat ja niiden lisäksi ehkä Ässät ja Pelicans. Liigassa on liikaa seuroja, jotka ei kiinnosta pätkääkään. Ruutu-palvelun kautta tulee liian usein sellainen fiilis, että tänään pelataan lätkää, mutta yksikään matsi ei kiinnosta. Se on valitettava tilanne.
 

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Ne joilla on kiinnostavia pelaajia. Tappara ja Ässät ovat tällaisia ja myös TPS sekä Kärpät ja Pelicans, JYP myös. Ässien meiningistä olen aina tykännyt, halli on nykyään hieno jossa tuntuu olevan tunnelmaa hyvin ja patalogo on hieno ja nyt siellä on muutama oikein mielenkiintoinen pelaajakin.

KalPa, SaiPa, Ilves, Sport, Jukurit ja Kookoo ovat semmoisia jotka eivät kiinnosta (ainakaan nyt). Muutenkin myös lätkä jota pelataan ns. lentokentällä ei yleensä kiinnosta (tästä myös Kärpille miinus kiinnostavuudessa), esim. Kuopiossa pelattavat pelit on tullut melko usein ihan suoraan vain skipattua vaikka olisi ollut mahdollisuus peli katsoa. Peli lentokentällä on vain niin tylsän näköistä.

Makuja on monenlaisia, itse en pidä kamppailulajeista ja onkin äärimmäisen ankeaa katsoa jääkiekkoa nyrkkeilykehän kokoisessa kaukalossa, muttakatsonkin mielummin jalkapalloa kuin painia. HIFK on kyllä kaikesta huolimatta kiinnostava joukkue, vaikka ajoittain pyrkiikin tosiaan tekemään lajista kendoa tai sumopainia.
 

KooJii_#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
★ HIFK ★ Detroit Red Wings ★ Dallas Stars ★
Kärpät, JYP ja Pelicans herättää suurinta mielenkiintoa vastustajana.
- Kärppiä vastaan ollu viime vuosina mahtavia matseja vastakkain ja korvaa narrit hienosti.
- JYP on fyysisyytensä puolesta ihanne vastustaja ja pelit on poikkeuksetta todella hienoa katottavaa. Vauhtia riittää ja laidat ryskyy!
- Pelicans lähinnä siksi, koska käyn lahessa töissä vaikka en siellä asukkaan ja oon duuniporukasta melkeinpä ainoa joka kannattaa muuta kuin paikallista lintulaumaa. Työpaikan vastakkainasettelu luo mahtavan tunnelman pelipäivinä :D
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Tällä kaudella, kun en ole katsonut Tapparan peliä, mutta olen katsonut Liigaa, olen (mutulla) valinnut katsomani joukkueen jossain tällaisessa järjestyksessä:

1. kori: SaiPa, Ilves
Näistä SaiPa varmaan ihan ykkösenä. Mielenkiintoisesti kehittynyt pelillinen prosessi, tällä hetkellä pelitapa subjektiivisesti viihdyttävä. Tampereelta tuttuja pelaajia, kuten Eme Kaksonen ja Tanuksen Jonski. Lisäksi Kalle Maalahti kelpaisi mun Tapparaan.

2. kori: TPS, KalPa, Ässät, HIFK
3. kori: Sport, Kärpät, Lukko
Ja viimeiseen loput

Tapparan vastustajana kiinnostavuusasteikko olisi kutakuinkin tällainen.

1. SaiPa (El Klasiko)
2. Kärpät
3. Jyp
--------
4. Lukko
5. HIFK
6. TPS
7. KalPa
8. Ilves
9. HPK
--------
10. Ässät
11. Sport
12. Pelicans
13. KooKoo
14. Jukurit

Lisätään vielä kommentina, että moni joukkue on sen viimeiset viisi vuotta Tapparaa vastaan lähtenyt puhtaasti rikkovalla taktiikalla toivoen irtopisteitä. On todella virkistävää katsella Kärpät-matseja, joissa yleensä sen kepittämisen sijaan yritetään oikeasti pelata.

Ja lisätään vielä, että viime viikon KalPa-SaiPa oli minusta yksi kauden viihdyttävimpiä pelejä, vaikkakin KalPan oman alueen sekoilu herätti vähän ihmetystä.
 

Sienihattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nämä nyt vaihtuvat kaudesta toiseen.

Joukkueet joilla näkyy pelissä oma identiteetti, kiinnostavien pelaajien ja aktiivisen pelitavan kautta kiinnostavat eniten itseäni.

Inhoan yleensä erityisesti oman joukkueen hävitessä HIFK, Kärpille, Pekka Virralle ja Ässille. Toisaalta nämä kaikki joukkueet ovat yleensä kuitenkin itselleni mielenkiintoisia. Peleissä tapahtuu.

Pelicans noussut omissa listoissa El Plasticosta viime kausina yhdeksi kiinnostavaksi seurattavaksi. Vähän sellainen kaikki tai ei mitään meininki.

Tapparaa on kiva pöllyttää, mutta pelit usein pidemmän päälle puuduttavia seurattavia. Samoin kuin Saipa, Jukurit, Jyp. Jos toinen tulee peliin peruuttamaan tai pelaamaan puolustavaa prossakiekkoa niin alkaa haukotuttamaan. Osalla joukkueista ei näin toimita mutta peli on niin sekaista että vaikka saadaan nollattua vastustaja niin hyökkäyspään touhista ei tule mitään ja saa pelin flown polkemaan paikallaan.

Oma kestoinhokki on traktorikiekko Jyväskylästä. Tylsää junttaamista.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Mietin enemmän historian ja seuran suuruusluokan kautta kuin sen perusteella, missä on jokin mielenkiintoinen prosessi menossa tai mikä joukkue pelaa mielenkiintoista kiekkoa juuri nyt. Sitenpä:

Ykköskori: Kärpät, IFK, Jyp, TPS

Isoimmat vastustajat, jotka aina sytyttää. Vielä, kun se Jokerit palaisi Venäjän seikkailuiltaan, se oli aina inhokki numero yksi. Yleensä näitä joukkueita vastaan on pelattu laadukkaita ja viihdyttäviä pelejäkin, ainakin sinä aikana, kun Tapparalla on ollut jotain annettavaa sarjassa.

Kakkoskori: Lukko, Ässät, HPK, KalPa, Ilves, Pelicans, SaiPa

Hyviä, perinteisiä Liiga-joukkueita, joilla on ollut suuruuden hetkensä. Mieleenpainuvia kamppailuja on jokaista joukkuetta vastaan käyty. Ehkä Lukko ja Ässät kiinnostavimmat näistä nyt, HPK ja Ilves olivat kiinnostavimmat vuosituhannen alussa.

Ilves saa lisäpisteet ihan vain sen takia, että on paikallisvastustaja, vaikka minun ja luultavasti useampien Tappara-kannattajien näkökulmasta tämä kaksintaistelu ei nykyään niin paljon ole sytyttänyt - ennen kuin taas viime keväänä.

Kolmoskori: Sport, KooKoo, Jukurit

Minulla ei ole sinänsä näitä joukkueita vastaan mitään - no Sportista en pahemmin tykkää, KooKoo ja Jukurit ovat itse asiassa ihan symppiksiä - mutta rehellisesti sanottuna toivon, ettei Liigan joukkuemääriä olisi nostettu kuin ihan maksimissaam yhdellä.

Uudet, pienemmät joukkueet eivät niin paljon kiinnosta. Tärkein syy mielipiteelle on kuitenkin se, että Liigan taso laskee, kun pienimmilläkin on varaa palkata muutama hyvä pelaaja, joista ainakin osa pelaisi pienemmän joukkuemäärän tapauksessa muissa seuroissa. Vastaavasti Liigaan tulee enemmän pelaajia, jolloin taso laskee ja tulee lisää otteluita, joissa tasoero on melko suuri, vaikka joskus isotkin kompastuvat pieniä vastaan. Pitkässä juoksussa pienillä seuroilla ei kuitenkaan kovin paljon annettavaa ole - elleivät sitten onnistu kampeamaan ylöspäin, mutta silloin joku muu sitten vajoaa. Liigan taso tuskin nousee.

Suurella joukkuemäärällä on hyviäkin puolia, mutta on jo sen verran off-topicia, ettei siitä enempää tässä.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Tällä kaudella on koko Liigan seuraaminen aina vähäisellä kiinnostuksella. Edes KalPan pelejä ei ole napannut katsoa.

Nuin muuten jos KalPa ei pelaa niin oikeastaan Kärpät ovat ainut toinen mitä jaksaisi katsoa. IFK oli ennen toinen, mutta nykyään aika hmv osastoa sekin.

Nuin muuten sitten pelien seuraaminen menee enemmänkin pelaaja intressien mukaan. Tiettyjen pelaajien suorituksia tulee sitten enemmänkin katsottua. Salmisen paluu Ässiin. Keräsen pärjääminen Lukossa. Pitkäsen pärjääminen KooKoossa. Palmun TPS, Juolevin TPS, Heiskasen IFK ja toki Liigapörssi pelaajani.

Sama NHL puolella. Mikään seura ei ole se ykkönen. Vaan enemmänkin tietyt pelaajat ja niiden tehoilut ovat ne mitä jaksaa katsella.
 

Goljat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, PattU
Itse katson vain pelejä, joissa Kärpät on toisena osapuolena. Yhtään ottelua en ole katsonut, satunnaista vilkuilua lukuunottamatta, missä Kärpät ei pelaa.

Vastustajalla ei minulle sen suuremmin ole merkitystä, kaikki joukkueet ovat omalla tavallaan kiinnostavia. Toki kärkipelit tuo pientä lisälatausta pelin seuraamiseen, mut ei merkittävästi.
 

tuomask

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ykköskori
HIFK
- Hyviä pelejä ollut yleensä.
TPS - En nyt välttämättä pelien tason takia lähtisi nostamaan ykköskoriin, mutta mielihyvä, jonka tepsin voittamisesta saa nostaa osakkeita
Tappara - Tarviiko kärppäkannattajan tätä perustella edes? Ainoa "oikea" rivalry mitä Kärpillä on
JYP - Vauhdikasta peliä. Virtanen näyttää yleensä siltä niinkuin olisi purskahtamassa itkuun joka vaan lisää erektiota.

Kakkoskori:
HPK
-Yllättävän paha vastus ollut. Etenkin viime kaudella oli mukava seurata Keräsen ja Mannisen otteita - myös kärppiä vastaan
Sport -Jostain selittämättömästä syystä sympatiseeraan sporttia. Ja toisaalta näissä peleissä yleensä verkko heiluu.
Ässät -

Kolmoskori:
Ei mielipidettä näistä, katson kyllä pelit kun Kärpät näitä vastaan pelaa mutta aivan HMV osastoon menee.
SaiPa -

KooKoo -
Ilves -
KalPa
-
Lukko -
Jukurit -
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös