Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 238 084
  • 28 696

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Millä tavalla mahdollisuudet koulunkäyntiin ovat paremmat esim. Espoossa? Vanhempia pitäisi valistaa siitä, että oppilasaineksen etninen moninaisuus on nimenomaan myönteinen asia. Monikulttuurisessa kouluympäristössä lapset ja nuoret oppivat kommunikoimaan sosiaalisten, kulttuuristen ja uskonnollisten rajojen yli. Tulevaisuuden työmarkkinat ovat kansainväliset. Pitää olla globaali kyky toimia kaikenlaisten ihmisten kanssa.

Aluksi tämä: yllä on hieno vastaus, jollaisia tyyliltään tarjottiin ja tarjoillaan vieläkin rasmuslaisten ja hengenheimolaistensa toimesta ihan tosissaan. Eihän tästä olen edes kauan, toista vuotta, kun kaikki turvapaikanhakijat olivat tervetulleita Suomeen. Sen jälkeen jos joku ei turvapaikkaa saisikaan, niin varmasti poistuu iloisena Suomesta. Eihän työkykyiset nuoret irakilaismiehet Suomeen jäisi, se on selvä! Kirjoittelija matkii tyypillista rasmuslaista tapaa, mutta tekee sen niin, että jokainen (toivoisin ainakin) huomaa hänen ivansa. Iva tietysti vituttaa sen kohteeksi joutuneita, koska Kirjoittelija pilkkaa hieman tökerösti ja karrikoiden sitä, mitä he itse ajattelevat.

Mitä varsinaiseen kommenttiin tulee, se on - kuten Kirjoittelija taatusti tietää - ns. kieli keskellä suuta taiten kirjoitettu. Kirjoittelija varoo visusti ottamasta kantaa opintosuorituksiin monikulttuurisessa luokassa. Hän nostaa sinänsä positiiviset asiat esille, mutta ei ota kantaa ongelmiin. YLE ja OAJ tekivät opettajille kyselyn ja julkaisivat sen tuloksia viime vuonna. Tässä yksi keskeinen opettajien näkemys:

Jos luokassa on enemmän kuin 25 prosenttia muuta kuin suomen kieltä äidinkielenään puhuvia, kieli helposti jää vajavaiseksi. Kun lasten on vaikea opiskella suomen kielellä, opettajat kertovat helpottavansa opetuksen sisältöä. Silloin luokassa ei ehkä opi sitä kaikkea, mitä pitäisi.

Opettajat: Maahanmuuttajien kasautuminen samoihin lähiöihin tuo ongelmia | Yle Uutiset | yle.fi

Opetuksen helpottaminen saattaa maksaa paljon, kun kantasuomalainen pyrkii esimerkiksi yliopistoon tai ylipäätään opintotiellä eteenpäin. Se voi olla myös pieneltä osaltaan yksi syy tyttöjen ja poikien erilaisiin Pisa-oppimistuloksiin. Ero sukupuolten välillä oli Suomessa ongelmanratkaisutilanteissa maailman suurin. Tyttöjen ja poikien suoritusero oli koko vertailussa keskimäärin 29 pistettä, mutta Suomessa se oli huimat 48 pistettä.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Lainaan pätkän tuosta @Cobol in linkkaamasta Opettajat artikkelista:

"Jos vieraskielisiä lapsia kerääntyy paljon yhteen kouluun, suomenkieliset vanhemmat saattavat laittaa lapsensa johonkin toiseen kouluun. Tutkijat ovat myöntäneet ilmiön olemassaolon. Samoin opettajat:
"Kantasuomalaiset vanhemmat alkavat vältellä koulua, vaikka se olisi heidän lapsensa lähikoulu. Siihen ei oikeasti ole mitään syytä." "

Tästä muotoilusta saa vaikutelman, että VANHEMMAT OTTAVAT lapsensa pois ns.mamu-koulusta. No, näin täytyy toki ollakin, mutta minä uskon tällaiseen ratkaisuun päädyttävän vanhempien huolellisen asiakkaan eli koululaisen omien kokemusten ja tuntemusten kuulemisen jälkeen. Nyky-Suomen hektisessä elämässä vanhemmat luultavasti kokisivat lähikoulun olevan kaikille kätevin ja paras ratkaisu, mutta jos asiakas ei pidä tuotteesta, ei tunne oloaan kotoisaksi tai siis paremminkin turvallisen koulumaiseksi, niin sitten päädytään hankalampaan vaihtoehtoon. Kyllä siihen todennäköisesti ON JOKIN HELVETIN MERKITTÄVÄ SYY. Ja se syy ei ole vanhempien rasistinen tulokulma.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... Tyttöjen ja poikien suoritusero oli koko vertailussa keskimäärin 29 pistettä, mutta Suomessa se oli huimat 48 pistettä.

Tämä on hyvin tyypillinen suomalainen tapa ilmaista PISA testien tuloksia, joissa Suomi oli käytännössä kolmas koko maailmassa ja kahden joukossa Euroopassa. Ja muistetaan, että kaksi kärkimaata maailmassa, Korea ja Japani ovat koulunkäynti kulttuuriltaan täysin erilaisia maita Suomeen verrattuna. Kuten tutkimuskoordinaattori Mari-Pauliina Vainikainen radiohaastattelussa sanoi, tulokset olivat loistavat, myös poikien osalta. Tyttöjen ja poikien eroa pitää kuitenkin selvittää.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tämä on hyvin tyypillinen suomalainen tapa ilmaista PISA testien tuloksia, joissa Suomi oli käytännössä kolmas koko maailmassa ja kahden joukossa Euroopassa.

No näin on, ja media varsinkin toi asian kirjoittamallani tavalla esille. Mutta jos palataan substanssiin, yhä enemmän kuuluu puheita, että YLE:n ja OAJ:n selvityksessäkin esille tullut kouluissa tapahtuva opetuksen helpottaminen heikomman aineksen mukana pitämiseksi, on osassa kouluja arkipäivää. Miten näet tämän ja kun ainakaan minä en osaa sanoa ratkaisukeinoja, onko sellaisia olemassa? Jatkossahan meillä on entistä enemmän maahanmuuttajia tai maahanmuuttajien lapsia kouluissa. Näkisin ja toivoisin, että jonkinlainen hyvä ratkaisu tulisi löytää, mutta onko se mahdollista?
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Näkisin ja toivoisin, että jonkinlainen hyvä ratkaisu tulisi löytää, mutta onko se mahdollista?

Kaikki on mahdollista jos oikein kovasti haluaa. Ensinnäkin, kaikki sen varmasti nyt jo tietävät, mutta kyllä opetusta on laajalti tapana helpottaa heikomman aineksen mukana pitämiseksi. No, tästä seuraa luonnollisesti se, että meille muodostuu (on jo muodostumassa) erikseen kantasuomalaisten kouluja ja mamujen kouluja.

Tästä päästään siihen, että meillä tulee kahdesta eri koulusta yhdeksännen luokan jälkeen samoilla arvosanoilla ulos oppilaita, joista toisten osaaminen on yhdeksäsluokkalaisen tasolla ja toisten viidesluokkalaisten tasolla. Tästä tulee seuraamaan seuraava ongelma, joka on tosin helppo ratkaista, kun luodaan lukioiden ja ammattikoulujen rinnalle maahanmuuttajille omia vastaavia. Ja opetetaan sen verran kuin aines pystyy ottamaan vastaan.

No seuraava ongelma onkin sitten se, että kun yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin mennään pääsykokeilla, niin noiden mamukoulujen oppilaiden sisäänpääsyn mahdollisuus on nolla. En keksi mitään muuta ratkaisua tähän kuin sen, että ryhdytään hyvissä ajoin puhtaasti maahanmuuttopoliittista syistä ajamaan pääsykoe-käytäntöä alas, jotta päästään siihen ideaalitilanteeseen, ettei opiskelijoita valita kykyjen, motivaation tai osaamisen perusteella, vaan "kaikki pelaa" - metodilla. No tuskin sentään...
 
Tuossa voin kyllä sinänsä häntä kompata, että tuo linkattu oli aika tyyppiesimerkki siitä, miten hallitsemattoman maahanmuuton vaaroista puhuvia koitetaan vähätellä ja esittää vähän "hassuina" vouhottajina. En minäkään halua evätä apua sitä tarvitsevilta, mutta Turun puukotus on hyvä esimerkki siitä, millaista sakkia tänne ei haluta eikä tarvita, ja heidän maahantulonsa on ihan oikeasti pyrittävä estämään niin hyvin kuin suinkin.

Nämä mielipiteet selittävät sen, miksi Noin viikon uutisissa oli mielestäsi paikoin hieman häiritsevä suvakkikulma. Et ole vielä valaistunut kuten Iikka Kivi ja Jukka Lindström. Ei ole olemassa mitään hallitsematonta maahanmuuttoa. Sen sijaan että kerrot "millaista sakkia" ei Suomeen haluta eikä tarvita, sinun tulisi opetella unelmoimaan kaikille avoimesta Suomesta, joka ei sulje ketään pois.
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Huomenna muuten selviää alkaako Helsinki tarjoamaan laittomasti maassa oleville mm. ilmaista terveys ja hammashuoltoa. Ilmeiseti tämän esityksen läpimenemiseen on aika korkeatkin todennäköisyydet. Sen verran korkea punavihreä edustus Helsingissä on kun tästä hankkeesta aletaan huomenna äänestämään. Onnea vaan Helsinki ja Helsinkiläiset jos tämä hanke toteutuu. Toivottavasti muualla maassa ei oteta tällaisesta järjettömmysestä mallia.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
...Sen sijaan että kerrot "millaista sakkia" ei Suomeen haluta eikä tarvita, sinun tulisi opetella unelmoimaan kaikille avoimesta Suomesta, joka ei sulje ketään pois.

Juurikin näin, tässä lymyää se perustava syy, miksi mamujen, siis muiden kuin työlupansa eteen helvetisti ponnistelleiden, vialliseen yhteiskuntaamme sopeutuminen ja siten työllistyminen näyttää tilastollisesti huonommalta kuin poikiemme Pisa-menestys. Saatanallis-fasistinen piilorasismi jyllää vieläkin valtavirtana. Meillä kaikilla, paitsi tietenkin mamuilla, on perkeleellinen haaste edessämme eurooppalaisiksi ihmisiksi kypsyäksemme. Opetellaanpa ensiksi edes kunnolla häpeämään, kyllä se siitä sitten askel kerrallaan etenee Suomikin sivistysvaltioksi.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Helsingin valtuusto päätti juuri päättyneessä kokouksessaan laajentaa paperittomien rikollisten terveys- ja sosiaalipalveluita. Bonuksena vielä järjestetään tiedotus kaikilla niillä kielillä, joilla vain on mahdollista saada lisää onnenonkijoita, kulkumiehiä ja tyhjäntoimittajia, eli mm. romaniaksi, arabiaksi ja somaliksi. Tämä on suora kutsu, jolla Helsingistä tehdään koko maailman sosiaalitoimisto, terveyspalveluiden takaaja ja hammashoitaja.

Ei koske onneksi koko Suomea, mutta vaikuttaa toki koko maahan sikäli, että paperittomat rikolliset ja perusteettomin syin tänne tulleet turvapaikanhakijat saapuvat Suomeen, eivät vain Helsinkiin.

Vastuuton ja kaikin puolin moraaliton päätös, jolla päätöksen tehneet valtuutetut kusevat kuntalaistensa kasvoille ja vaikeuttavat myös täällä olevien laillisten maahanmuuttajien, oikeasti hädänalaisten turvapaikanhakijoiden ja ulkomaiden kansalaisten asemaa. Puhumattakaan tietysti niistä rahasummista joita tähän hyysäämiseen menee ja jotka ovat viime kädessä pois koko terveyspalveluista joita oman maan kansalaiset ja laillisesti täällä olevat ulkomaalaistaustaiset tarvitsisivat ensisijaisesti.

Nythän voi myös samalla pyyhkiä persettä koko turvapaikanhakuprosessilla, koska tuloksesta riippumatta voi jäädä Suomeen hengailemaan ja on Helsingissä jatkossa oikeutettu kaikkiin sosiaali- ja terveyspalveluihin. Samalla voi soitella sukulaiset, ystävät ja varkaiden killan kollegat paikalle.

Iltalehdestä lisää.
 
Helsingin valtuusto päätti juuri päättyneessä kokouksessaan laajentaa paperittomien rikollisten terveys- ja sosiaalipalveluita.

"Rikollisista" puhuminen on minusta hieman yliampuvaa. Yleltä löysin tiedot puolueiden kannoista:
Helsingin valtuutetut väittelivät paperittomien terveydenhuollosta – Yle seurasi hetki hetkeltä | Yle Uutiset | yle.fi

Asian palauttamista kannattivat kokoomuksen, kristillisdemokraattien, perussuomalaisten ja sinisten valtuutetut sekä kuusi sosialidemokraattien valtuutettua.

SDP:stä aikalisää kannattivat Eveliina Heinäluoman lisäksi Maija Anttila, Eero Heinäluoma, Pentti Arajärvi, Ville Jalovaara ja Jukka Järvinen.

Toista mieltä olivat Pilvi Torsti, Thomans Wallgren, Nasima Razmyar, Sinikka Vepsä, Abdirahim Mohamed ja Johanna Laisaari.


Tässä vähän uutisia samasta aihepiiristä neljäntoista kuukauden takaa:
Rasismin vastaiseen mielenosoitukseen osallistumassa kärkirivin poliitikkoja – myös Sipilä mukana Kuopion tapahtumassa | Yle Uutiset | yle.fi

Liuta nimekkäitä poliitikkoja on ilmoittanut osallistuvansa huomenna lauantaina järjestettävään rasismin vastaiseen Peli Poikki -mielenosoitukseen. Perussuomalaisten kärkipoliitikkoja kuitenkaan tuskin nähdään paikalla.

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo ilmoitti Twitterissä jo eilen torstaina, että kokoomuksen puoluejohto on mukana Helsingin mielenosoituksessa. Myös esimerkiksi sisäministeri Paula Risikko (kok.) on ilmoittanut aikovansa osallistua tapahtumaan.



Erittäin komeasti ajelee kokoomus kaksilla rattailla. Mieltä kyllä osoitetaan innokkaasti rasismia vastaan mutta sitten kun pitäisi oikeasti osoittaa solidaarisuutta hädänalaisille ihmisille, tarjolla ei ole edes lämmintä kättä. Eivätkä demaritkaan tästä äänestyksestä selvinneet läheskään puhtain paperein. Emma Karin kommentti tuossa iltapulun uutisessa on erittäin osuva: "On vaikea uskoa, että halla-aholaiset ja demarit olisivat rinta rinnan kampittamassa niitä kaikkein heikompia." Emma muistutti myös, että Helsingissä tehdään inhimillistä politiikkaa vain ja ainoastaan siitä syystä, että kokoomuksella ja perussuomalaisilla ei ole valtuustossa enemmistöä. Toivottavasti äänestäjät muistavat tämän tulevissa vaaleissa. Nyt saatiin erittäin konkreettinen esimerkki siitä, että rasismin vastaisessa taistelussa kokoomukselta sopii odottaa lähinnä kauniita korulauseita.
 
Viimeksi muokattu:

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Vihervasemmiston agenda on ilmeisesti Helsingin ja sitä kautta koko Suomen hyvinvoinnin alasajo. Ei näistä ehdotuksista ja äänestyksistä oikein mitään muutakaan johtopäätöstä voi tehdä.

Aloitteen puolustajienkin mukaan kustannusten arviointi on vaikeaa, mutta silti esiin nostettiin esimerkkinä 26 paperittoman äidin neuvolapalveluiden kulut. Kuvitteleeko joku, että näiden äitien tarvitsemat neuvolapalvelut ovat jotenkin vertailukelpoisia siihen, mihin tämä päätös johtaa?

Tässähän oli ilmeisesti jokin työryhmä tekemässä tarkempaa arviota vaikutuksista, mutta sen valmistumista ei vihervasemmisto jaksanut odotella. Ideologisista syistä kiireellä päätökset, joiden seurauksia on mahdoton hallita.
 
Tässähän oli ilmeisesti jokin työryhmä tekemässä tarkempaa arviota vaikutuksista, mutta sen valmistumista ei vihervasemmisto jaksanut odotella. Ideologisista syistä kiireellä päätökset, joiden seurauksia on mahdoton hallita.

Leo Stranius vihreistä avasi asiaa näin: "Pitäisi olla itsestään selvää, että oikeus terveyteen on kaikilla. Talvi on tulossa ja ulkona on kylmä. En kannata asian viivyttämistä. Meillä on kyllä varaa auttaa."
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Leo Stranius vihreistä avasi asiaa näin: "Pitäisi olla itsestään selvää, että oikeus terveyteen on kaikilla. Talvi on tulossa ja ulkona on kylmä. En kannata asian viivyttämistä. Meillä on kyllä varaa auttaa."

Tässähän se oikein korostuu vihreä maailmankatsomus. Meillä nimenomaan ei ole varaa auttaa jokaista maailman ihmistä. Luulisi pahimmankin vasentuneen tämän jo sisäistäneen.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Aloitteen puolustajienkin mukaan kustannusten arviointi on vaikeaa, mutta silti esiin nostettiin esimerkkinä 26 paperittoman äidin neuvolapalveluiden kulut. Kuvitteleeko joku, että näiden äitien tarvitsemat neuvolapalvelut ovat jotenkin vertailukelpoisia siihen, mihin tämä päätös johtaa?

Paavo Arhinmäellä oli tarjota Twitterissä ihan summa. 700 000e / vuosi.

Tosin tuo kun lyödään suomalaisen "piti maksaa, mutta maksoikin..." -suodattimen läpi, niin tarkennetuksi luvuksi saadaan noin 2,5 miljoonaa.

Ja lisäksi tuohon päälle sitten tietysti se, että jos ja kun päästään tämän avulla hoitamaan ulkomailta ilmaisen hoidon perässä saapuvia tuberkuloosipotilaita, niin sittenhän kustannukset lasketaan MDR:n kohdalla noin 120 000e / henkilö ja XDR:n kohdalla tuo 700 000e / henkilö.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tässähän se oikein korostuu vihreä maailmankatsomus. Meillä nimenomaan ei ole varaa auttaa jokaista maailman ihmistä. Luulisi pahimmankin vasentuneen tämän jo sisäistäneen.

Annapas kun arvaan, keskustelet Kirjoittelijan kanssa, joka on sinuakin pahempi öyhö mutta larppaa Veronika Honkasaloa näissä keskusteluissa? Itsehän olen sitä mieltä, että halvimmalla päästäisiin, jos armomurha olisi käytössä näiden syöpäläislasten ja vanhempiensa kohdalla.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
En tietenkään kannata Helsingin tekemää päätöstä, vaan pidän sitä edelleen virheenä. Mutta nyt kun se on tehty, on myös mahdollisuus seurata päätöksen vaikutuksia. Onko niitä todellisuudessa kuinka paljon, ja miten esimerkiksi kustannukset ja laittomat olemiset kehittyvät verrattuna siihen, että olisi menty ministeriön llistan mukaan.

Eräällä tavalla ymmärrän myös päätöksen puolesta äänestäneitä. Sipilän lupaus asuntonsa antamisesta turvapaikanhakijoiden käyttöön levisi tehokkaasti ja tietyissä kulttuureissa asia ymmärretään paljon laajemmin, kuin mitä Sipilä tarkoitti. Muistaakseni tästä on tulos väitöskirja, ja tekijä kertoi jo ennakkoon havainneensa kenttätyössään Sipilän puheiden suuren vaikutuksen.

Monet siis tulivat, koska olettivat olevansa jopa kutsuttuja. YLE seurasi pari vuotta pohjoisen (muistaakseni Kemijärvi) pakolaiskeskuksen elämää, ja katsoin dokumentin. Myös tässä nousi Sipilän puheet esille, koska tulijat olivat ne ymmärtäneet kutsuksi.

Sipilä ja varsinkin Siniset on kuitenkin luikerrellut hallituksessa vastuustaan ns. avoimen rajan ajalta. Kun laittomasti maassa olevia ei ole onnistuttu poistamaan - koska he eivät halua lähteä - keinot on vähissä. Rahaa on käytetty kannustimena, vaan ei sekään riitä.

Ilman turvapaikanhakijoita Suomessa on ollut arviolta muutama tuhat laittomasti maassa olevaa. Kuinka suuri lisä tulee nyt, ja vaikuttaako Helsingin (ja parin muun kaupungin) päätös määrään, sitä voidaan muutaman vuoden päästä arvioida.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
En tietenkään kannata Helsingin tekemää päätöstä, vaan pidän sitä edelleen virheenä.

Esim. rokotusten salliminen on minusta hyvin järkevää enkä tiedä hyötyisimmekö siitä, että kaduilla on hoitamattomia kroonisista sairauksista kärsiviä ihmisiä. Jos maassa asuvat, kriittisiä sairauksia on hoidettava, enkä etenkään rankaisisi lapsia vanhemmistaan. Ongelma on muiden viranomaisten, jotka sallivat tämän tilanteen syntyä - etenkin hallituksen, joka ei millään suostunut reagoimaan rajojen täydelliseen hallitsemattomuuteen. Omien rajojen kontrolli on yksi tärkeimpiä suvereenin valtion tunnusmerkkejä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Esim. rokotusten salliminen on minusta hyvin järkevää enkä tiedä hyötyisimmekö siitä, että kaduilla on hoitamattomia kroonisista sairauksista kärsiviä ihmisiä. Jos maassa asuvat, kriittisiä sairauksia on hoidettava, enkä etenkään rankaisisi lapsia vanhemmistaan. Ongelma on muiden viranomaisten, jotka sallivat tämän tilanteen syntyä - etenkin hallituksen, joka ei millään suostunut reagoimaan rajojen täydelliseen hallitsemattomuuteen. Omien rajojen kontrolli on yksi tärkeimpiä suvereenin valtion tunnusmerkkejä.

Tästä ollaan samaa mieltä. Oleellista nyt on Suomen toimet jatkossa ja toivottavasti EU saa vihdoin yhtenäisen linjan aikaiseksi. Mitä tosin suuresti epäilen.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tästä ollaan samaa mieltä. Oleellista nyt on Suomen toimet jatkossa ja toivottavasti EU saa vihdoin yhtenäisen linjan aikaiseksi. Mitä tosin suuresti epäilen.

Edelleenkin kai seilataan Turkin varassa - kovasti lempeästi ollaan suhtauduttu Erdoganiin viime aikoina. Jos yksikään Suomen hallitus enää sallii vastaavan kaaoksen niin ei ole mikään ihme, jos ihmisten luottamus järjestelmään horjuu. Kriisitilanteissa on ajateltava maan omaa etua ja tarvittaessa toimittava itsenäisesti, Paasikiven Staatsräson, toki hirmuinen käsite mutta kun maailma ei ole raastuvanoikeus...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Turkki on @mjr oleellinen osa EU:n turvapaikkapolitikkaa jatkossakin. Se on sinänsä karmea tilanne, koska Turkin kehitys tiedetään. EU pyrkii uudistuksiin, joista viimeisimmät löytyvät tästä englanniksi ja tästä suomeksi. Perusajatus on, että turvapaikkahakemusten käsittelyä koskeviin Dublin-sääntöihin tehtävillä uudistuksilla pyritään korjaamaan tämänhetkisen järjestelmän heikkoudet ja takaamaan oikeudenmukainen vastuunjako EU-maiden kesken. Niiden EU-maiden, jotka eivät ota vastaan oikeudenmukaista osuuttaan turvapaikanhakijoista, mahdollisuutta saada EU-rahoitusta saatetaan rajoittaa.

Olen ollut aiemminkin sitä mieltä, että rajoilta ei oteta enää jatkossa, mutta Suomen pakolaiskiintiö nostetaan resurssiemme mukaiseksi. Tällöin pakolaisia ei oteta koskaan vastaanottokeskuksiin, vaan suoraan kuntien valmistelemiin kuntapaikkoihin, joissa on asunnot, koulu- ja tarhapaikat sekä muut asiat valmiina. Apu suunnataan pääosin perheille, ja kotoutuminen tuo pysyän oleskeluluvan. Tämä järjestelmä takaisi osaltaan myös sen, että laittomasti maassa oleskelevien suhteellinen määrä ei ainakaan kasvaisi.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Olen ollut aiemminkin sitä mieltä, että rajoilta ei oteta enää jatkossa, mutta Suomen pakolaiskiintiö nostetaan resurssiemme mukaiseksi. Tällöin pakolaisia ei oteta koskaan vastaanottokeskuksiin, vaan suoraan kuntien valmistelemiin kuntapaikkoihin, joissa on asunnot, koulu- ja tarhapaikat sekä muut asiat valmiina. Apu suunnataan pääosin perheille, ja kotoutuminen tuo pysyän oleskeluluvan. Tämä järjestelmä takaisi osaltaan myös sen, että laittomasti maassa oleskelevien suhteellinen määrä ei ainakaan kasvaisi.

Jep, järkevä vaihtoehtohan tuo olisi, mutta jotenkin olisi mahdollistettava yksittäiset poikkeukset tuohon rajoilta ottamiseen eli jonkinlainen jouston vara.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jep, järkevä vaihtoehtohan tuo olisi, mutta jotenkin olisi mahdollistettava yksittäiset poikkeukset tuohon rajoilta ottamiseen eli jonkinlainen jouston vara.

Kysymys on valtion ja sen kansalaisten turvallisuudesta, joten poikkeuksia mahdollisimman vähän. Esimerkiksi vaimo/mies/lapsi tulisi perheen luo normaalisti konsulaatin kautta, ei rajalla anoen. Miten Suomi pystyisi seulomaan rajalla sen, että ilman papereita tai väärillä papereilla tuleva ei ole poliisin etsimä Saksassa tai Ranskassa tai muualla? Vastaus ei ole sormenjäljet rekisterissä, koska rajalla ei ole oikeutta päästä riittäviin tietokantoihin EU-tasolla.

Jos henkilö on jo rekisteröity turvapaikanhakijaksi esimerkiksi Ruotsiin, ja on saanut sieltä kielteisen päätöksen, miksi Suomen tulisi antaa turvapaikka? Jos henkilö kertoo tulleensa Saksan, Tanskan ja Ruotsin läpi ilman, että on hakenut turvapaikkaa tai ylipäätään rekisteröitynyt, miksi hän Suomeen tulee ja millainen hätätilanne hänellä on, kun on monta maata jo vaellettu läpi? Toki jos jokin hyvä syy löytyy, yksittäisesti rajalta pääsisi sisään.

Tässä mallissa Suomi antaisi riittävän infon tilanteestaan ja muuttuneista käytännöistä kaikkialle kohdemaihin korostaen sitä, että Suomeen pääsee, mutta emme halua enää edistää ihmissalakuljetusta, ojatyövoimaa, kiskurihintoja jokaiselle välikädelle matkan etappi kerrallaan ja raiskauksia, vaan keskitymme auttamaan.
 
Annapas kun arvaan, keskustelet Kirjoittelijan kanssa, joka on sinuakin pahempi öyhö mutta larppaa Veronika Honkasaloa näissä keskusteluissa? Itsehän olen sitä mieltä, että halvimmalla päästäisiin, jos armomurha olisi käytössä näiden syöpäläislasten ja vanhempiensa kohdalla.

Ei uskoisi, että Leo Straniuksen näkemykset saavat suvaitsevaisena itseään pitävän ihmisen hermostumaan niin pahasti, että alkaa puhe armomurhista. Tällaisten aggressiivisten purkausten sijasta olisi kiva edes joskus saada lukea, mikä Straniuksen ja muiden humaanien arvojen puolustajien näkemyksissä on pielessä. Mutta se on täysin turha toivo, kuten niin monesti on jo nähty.
 
Jos henkilö on jo rekisteröity turvapaikanhakijaksi esimerkiksi Ruotsiin, ja on saanut sieltä kielteisen päätöksen, miksi Suomen tulisi antaa turvapaikka?

Ruotsin antama kielteinen päätös ei ole aukoton todiste siitä, että henkilö ei tarvitse turvapaikkaa. Voi hyvin olla, että Ruotsi on tehnyt päätöksensä puutteellisin tiedoin. Meillä on kyllä varaa auttaa, kunhan poliittista tahtoa löytyy. Sitä tahtoa inhimilliseen ja humaaniin politiikkaan löytyy sitä todennäköisemmin, mitä enemmän ihmiset muistavat olla äänestämättä persuja ja kokkareita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös