• 5 815

Gemondo

Kai tuo Niemen Anttikin jotain ennätystä hätyyttelee kun on saman kauden aikana käynyt kolmessa eri organisaatiossa päästämässä maaleja yli 5/peli-tahdilla?

Gemondo kirjoitti:

Kahdessa organisaatiossa on kyllä, mutta Montrealissa on pelannut 11 minuuttia ja sinä aikana päästänyt yhden maalin. Vai tarkoititko laskea niin että tuolla viime yön 11 minuutin maalikeskiarvolla täydessä 60 minuutin pelissä päästettyjen maalien keskiarvo olisi ollut 5,45?

Hauntti

Boston Bruins, TPS

Tuotahan siinä varmasti haettiin, eihän Antti Penguinsissa ja Panthersissakaan viittä maalia yhdessäkään pelissä tainnut päästää.

Edit: No päästihän se, muisti teki tepposet. Tampa iskenyt miehen taakse siis 5 ja 7 maalia kahdessa pelissä jotka Niemi pelannut kokonaan.

Joo niinhän tuo näemmä NHL.comin sivuillekin on merkattu. Toki loogista että päästettyjen maalien keskiarvo lasketaan peliminuuttien mukaan, eikä jokaisesta peliin osallistumista lasketa täydeksi otteluksi. Siloinhan sekunninkin pelistä tilastoihin tulis laskea täydet 60 minuuttia. Enpä ole tuota tullut aiemmin ajatelleeksikaan.

Van Taimeri

St. Louis Blues
Antti Niemi on yleensäkin vasta viides maalivahti, joka on pelannut ottelun/otteluita kolmelle eri organisaatiolle saman kauden aikana. Kellään niistä neljästä aikaisemmasta (Jim Rutherford, Greg Millen, Sean Burke, Kirk McLean) ei GAA ollut kaikissa seuroissa yli 5. Rutherfordilla toki kahdessa seurassa. Voihan se GAA Niemen kohdallakin vielä laskea, jos saa jollain konstilla lisää minuutteja Montrealissa.

Frostbite

Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Jonkinlaisena kummajaisena pitäisin sitä, että pelejä on pelattu keskimäärin n. 20
ja pistepörssissä paras suomalainen, Barkov, on korkeammalla kuin yksikään ruotsalainen. Forsberg toki vain
pisteen päässä, mutta silti.

SouthernSun76

HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Onkohan kukaan maalivahti pelannut neljän organisaation alla saman kauden aikana? Peilaten siihen, että Niemi heivataan Canadiensista heti kun Price tervehtyy.

#_6

HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Tässä kun on ihailtu tuota kierroskohtaista suomalaispiste-ennätystä, niin @Van Taimeri, mikäs on suurin määrä yhdellä ottelukierroksella esiintyneitä suomalaisia?

Van Taimeri

Kaudella 2006-07, tarkemmin 2.12.2006 pelasi 31 suomalaista (ja yksi oli luukkuvahtina). Tämä on ainoa kerta kun yli 30 meikäläistä on pelannut samalla kierroksella.

Tämän kauden suurin määrä on toistaiseksi ollut 4.11.2017, kun 28 suomalaista pelasi. Lisäksi 2 aukoi luukkua.

FiFi93

New Jersey Devils, Česká republika
John Moore pelaa kolmatta kauttaan Devilsissä. Ensimmäisellä Devils-kaudelaan hän teki 4 maalia, joista 3 jatkoajalla. Tällä kaudella tähän mennessä tehnyt 3 maalia, joista 2 jatkoajalla. Viime kausi vähän tosin pilaa kummajaisuutta, sillä hän teki peräti 12 maalia, joista vain yhden jatkoajalla.

wunderveba

Ilves
Vuoden 2010 draftin TOP-6 on myös jonkinlainen tilastokummajainen. 7 vuotta draftista ja jokainen pelaa NHL:ssä, mutta on vaihtanut organisaatiota.

Bosco

HPK, Pittsburgh
Daniel Sedin on kahden pisteen päässä 1000 pisteen rajapyykistä ja on jäänyt veljensä vauhdista (Henrik sai 1000 pistettä täyteen uransa 1213. ottelussa; Danielilla nyt jo 1248 pelattua ottelua) aika selvästi. Noin suurta eroa heidän välillä ei muistaakseni aiemmin ole ollut, joten siitä syystä tein vertailun kaksosten merkkipaalujen täyteen saamisista:

--------

Tuonne 700 pisteen kohdalle kaksosten tahti ollut lähes identtistä, kymmenen pelin sisällä toisistaan saaneet merkkipaluut täyteen. Daniel oli kuitenkin kaksosista se aavistuksen nopeampi siinä 200-700 pisteen kohdalla. Sen jälkeen sitten 800 pisteen kohdalla merkittävä eroavuus, vaikka kausikohtaisesti siinä ei heidän pistetahdissaan mitään suuria eroavuuksia kuitenkaan ollut. Tuo selittyy sillä että Danielille osui pitkä slumppi juuri ennen rajapyykin täyttymistä (800 pisteen rajapyykistä puuttuvien viimeisten neljän pisteen keräämiseen kului 22 ottelua). Henrik olisi muutoinkin siinä mennyt siis edelle, mutta ilman Danielin slumppia ero olisi pysynyt kymmenen pelin sisällä. johon se sitten 900 pisteen merkkipaalun kohdalle jälleen kaventui. Nyt sitten tuhannen pisteen kohdalle se ero on tosiaan kuitenkin kasvanut suurimmilleen, ollen tällä hetkellä jo 35 ottelua.

Bosco

Voiko tuo 100p:n saavuttamisen päivämäärä olla noin erilainen keskenään, kun ottelumäärässä ero on vain 1?

Henrikille uran 100. piste 2002-03 kauden kuudenneksi viimeisessä ottelussa ja Danielille uran 100. piste sitten seuraavan kauden viidennessä ottelussa. Kun Henrikille oli kaksosten uran kolmen ensimmäisen kauden aikana kertynyt 9 pelattua ottelua enemmän, niin kyllä se voi ja myös pitää paikkansa.

Knap

Toisen ketjun kysymyksestä tuli mieleen. Mikä laajennusjoukkue on voittanut eniten ensimmäisiä otteluitaan? Eli meinaan siis sitä, että voittiko esimekiksi Wild montako ensimäistä ottelua eri joukkueita vastaan?

Heitän vielä esimerkin:
Wild voitti ensimmäisellä NHL kaudella ensikohtaamisistaan eri NHL-joukkueita vastaan vain Buffalo Sabresin ja Boston Bruinsin, muille hävisi. Eli vain ensimmäisellä kohtaamisella väliä.

Onko Vegas tehnyt jo ennätyksen? Ja olisi tilastot mielenkiintoista nähdä muiltakin joukkueilta, jos joku keksii tavan löytää.

Van Taimeri

Tuo esimerkki hieman sekoittaa, koska jos ymmärsin kysymyksen oikein, niin eikö Wild voittanut ekalla kaudellaan 2000-01 kaikkiaan 8 ensimmäistä ottelua eri joukkueita vastaan (BOS, CGY, DAL, DET, NYI, PIT, TBL, VAN).

Oletan että kyse on vain joukkueiden ensimmäisistä kausista, eli "laajennuskausista", koska esim. Boston Bruins oli aikanaan laajennusjoukkue, mutta sen ensimmäistä kohtaamista Minnesota Wildin kanssa ei lasketa Bostonin tilastoihin. Muutenhan NHL:ssä olisi tälläkin kaudella 29 laajennusjoukkuetta ja vain Montreal ja Toronto olisivat alkuperäisiä.

Vegas on jo tehnyt ennätyksen (entinen oli Columbuksen 12 voittoa), mutta koska joukkue- ja sitä kautta ottelumäärä on nyt korkeampi kuin aikaisemmilla laajennusjoukkueilla, niin prosentuaalinen vertailu on reilumpaa. Vegas on siinäkin kärjessä ainakin toistaiseksi. Loppuun pelatuista kausista suhteellisesti eniten mainitunlaisia ensivoittoja on ollut 20-luvun Rangersilla ja suhteellisesti eniten pisteitä otteluista kerättynä kauden 1967-68 Los Angeles Kingsillä.

Alla listattuna aikajärjestyksessä kaikki NHL:ssä esiintyneet joukkueet ja niiden saldo ensimmäisestä kohtaamisesta 'laajennuskaudella' muiden joukkueiden kanssa. Tarkemmin kyse on organisaatiokohtaisista luvuista, paikkakuntaa ja/tai nimeä vaihtaneet joukkueet kun eivät ole laajennusjoukkueita. Mukana on myös ekan NHL-kauden (1917-18) joukkueet, vaikka ne eivät varsinaisesti ole laajennus- vaan paremminkin perustajajoukkueita.

Joukkue, kausi (Voitot - Tappiot - Tasapelit/jatkoaika/rankkaritappiot) ja prosentuaalinen osuus maksimipisteistä

MIN 2000-01 (8-15-6) 22/58=37.9%
VGK 2017-18 (13-5-1) 27/38=71.1% (11 ottelua jäljellä)

Van Taimeri

@Van Taimeri Drew Doughty pelasi lähes koko jatkoajan Anaheimia vastaan edellisessä ottelussa. Mikä mahtaa olla ennätys? Tai onko ylipäänsä montakin pelannut koko jatkoajan.
Doughty näyttää pelanneen tuossa ottelussa 3:02 jatkoajalla, kun Kopitar pelasi 3:48.

Ennätyksen hakemisessa on pari ongelmaa. Ensiksikin NHL on pitänyt kirjaa eräkohtaisista jääajoista vasta kaudesta 2005-06 lähtien. En ainakaan itse tiedä mitään lähdettä mistä tuota vanhemmat eräjääajat saisi tietoon. Toiseksi jatkoajalle menneitä otteluita on kaudesta 2005-06 lähtien ollut yli 3400 kappaletta, ja vaikka niistä voisi helposti rajata suuren osan pois (aikaisin jatkoaikamaaliin päättyneet ottelut), niin silti pitäisi käydä yksitellen läpi melkoinen määrä otteluita. Arviolta 1500-2000 kappaletta. Ei ole olemassa mitään hakukonetta mistä nuo löytyisi muutamalla klikkauksella. Sen tiedän että yli 4 minuutin jatkoaikajääaikoja löytyy. Koitan vielä myöhemmin paria excel-kikkaa, jos vaikka sais tietoon jotain konkreettista.

Niin ja tietysti NHL:n alkuvuosina muutamat tähdet pelasivat koko ottelun alusta loppuun, jatkoaika mukaanlukien.

Largo

Höh, katsoin tuon ottelun ja mielestäni Doughty tuli vaihtoon vasta kun tuota jäähyä oli jäljellä 52 sekuntia, jolloin peliaika olisi kutakuinkin 4 minuuttia. Olen melko varma asiasta. Kopitar mielestäni kävi vaihdossa välissä Doughtyn pelatessa alusta asti sen 4 minuuttia. Joku koittaa huijata, tai sitten näin todella väärin. Kings otti vielä aikalisän lepuuttaakseen Doughtya tuon jäähyn tullessa ja mies jatkoi suoraan ylivoimalla.

Van Taimeri

En katsonut ottelua, joten siitä en osaa sanoa mitään. NHL:n omat statistiikkasivut vain kertovat näin. Kai se on mahdollista että nykykirjanpidossakin on kämmejä, takavuosina niitä oli vielä enemmän.

Largo

Katsoin uudestaan, kyllä nuo näemmä pitää paikkaansa. Ehkä se sitten vaan tuntui että mies oli koko ajan jäällä. Olisin voinut vannoa Doughtyn pelanneen enemmän kuin Kopitar, mutta näköjään Kopitar hääräsi siellä melkein 4 minuuttia aika huomaamattomasti. Olisi mielenkiintoista tietää tosiaan onko joku pelaaja "joutunut" pelaamaan koko jatkoajan. Joku joukkueen selvä ykköspuolustaja varmaan se todennäköisin vaihtoehto. Ristolainen saattaa olla aika korkealla. Jossain pelissä voisi kuvitella vastustajan prässänneen koko jatkoajan ja onnistunut pitämään tietyt pelaajat jäällä, kun vaihtoaitiokin on sen verran kaukana.

rinne

Tappara
Floridan voitettua New Jerseyn viime yönä tuli Roberto Luongosta vasta toinen maalivahti, joka on voittanut vähintään 200 peliä kahdessa eri organisaatiossa (200 voittoa Panthersissa, 252 Canucksissa). Se toinen vastaavaan kyennyt on luonnollisesti Patrick Roy (289 voittoa Canadiensissa, 262 Avalanchessa).

Toki Luongo alkaa kaikkien uratilastojen osalta olla jo aika harvinaisessa seurassa...

MeeVee

Hokki
Tästä tuli luukkuvahdit mieleen ja se että mikä on pisin aika siitä on kun tehnyt "debyytin" luukkuvahtina ja kun on sitten päässyt jäälle ja saanut minuutteja virallisiin kirjoihin?
Suomalaisista Säteri olisi varmaan vahvoilla jos pääsisi pelaamaan tällä kaudella Floridalle. Säteri teki luukkuvahtidebyytin 8pv lokakuuta 2011 Sharksin riveissä, mutta ei ainakaan vielä ole onnistunut saamaan peliminuutteja NHL:ssä.

Esimerkkinä itselle tulee mieleen viime kaudella Avalanchelle 10 peliä pelannut Jeremy Smith, joka teki luukkuvahtina debyytin kaudella 2011-12, mutta varsinaista pelaamista sai odottaa aina siis viime kauteen saakka. Miehellä kertyi kokemusta luukkuvahtina ainakin Nashvillen, Colombuksen ja Bostonin riveissä ennen kuin tärppäsi. Mutta mikäs tässä odotuksessa olisi ennätys?

Ja toinen tähän liittyvä, kenellä on eniten seuroja joita on edustanut vain luukkuvahtina? En ole ainakaan ketään yli kolmea eri joukkuetta edustanutta löytänyt.
Jason Bacashihua, Michael Leighton ja Drew MacIntyre ovat myös availleet porttia kolmelle eri NHL-joukkueelle, kuitenkaan koskaan jäälle pääsemättä näissä joukkueissa.