Suomi Pyeongchangin olympiakisoissa 2018

  • 383 964
  • 1 589
Tila
Viestiketju on suljettu.

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Niin... ja kun alivoimalle on heittää muun muassa ainakin Pihlstöm, Anttila, Niemi, Koskiranta, voidaan kysyä kuinka kova vahvuus se alivoima Peltolalle näihin nähden on? Ja uskoakseni kokoonpanosta löytyy muitakin kansainvälisen huipputason AVmiehiä...

En väheksy yhtään Peltolaa, mutta hänen paikalla voisi kokeilla vaikka Savinaista, Mannista, Osalaa...

Ikuiseen Kukkoskysymykseen melkeinpä sanoisin, että nähtyjen pelien perusteella ei kuulu kokoonpanoon. Kuitenkin jos valmennus Lassen kisoihin haluaa, niin varmasti tietävät mitä saavat ja heillä on varmasti syynsä, miksi Lasse on kokoonpanosta löytyy...eikä tämä valinta minua mitenkään erityisesti häiritse...vähän vain ihmetyttää..
Tuohon listaan voipi jatkaa Korpikosken ja Junttilankin muodossa. Peltola on Liigassa eliitti tasoa niin pelaajana kuin kapteeninakin. Kokonaisvaltainen pelaaminen on hyvää ja voi pelata tontilla kuin tontilla. Yv av mukaanlukien. Silti, ei minustakaan vaan riitä tällä tasolla. Syö minusta tuon kentän peliä.

Tosiaan tuossa voisi kokeilla Junttilaa Peltolan tilalla. Junttila-Kontiola-Tolvanen ja sit se toinen kenttä olisk Pyörälä-Kemppainen-Hartikainen.

Kova on tosiaan kilpailu ja moni ukko on pelannut hyvin. Toisaalta positiivinen valintavaikeus valmentajilla tässä tilanteessa on. Ja se on minusta vain positiivinen asia.

Mitä sitten Kukkos Lasseen tulee niin. Viime vuoden loukkaantumiset ovat herraan jäljet jättäneet. Jalka on todella raskas ja joutuu turvautumaan yhä useammin roiskaisuihin. Onhan tuo sinällään hyvä, että pelaa perusvarmaa ja viskoo vaan kiekkoa pois. Se on vaan sit huono ku tulee pitkä ja ei pääse vaihtoo, kun taas peliä avaamalla tämä olisi vältetty. Omaa toki ok silmän jolla peliään paikkaa, mutta minusta olisi jo aika antaa muille tilaa. Toki jossain 7. 8. pakin paikalla joka toisessa pelissä 10-15min vastuulla olisi ihan käyttökelpoinen pelaaja. Kannattaako tuohon vain sitten yksi rosteripaikka käyttää?

Sen mitä kuitenkin niin Marjamäen kun Tapolan juttuja on kuunnellut niin Kukkosen passi on varma. Hehkuttaavat johtajuutta isolla torvella. Kyllähän hän sinällään mukana menee, mutta variaatiota olisi eri pakeilla enemmän itse peliin. Ottaisivat Lassen vaikka Aki Bergin pakkipariksi huoltajaksi ja antaisivat nuoremmille pojille mahdollisuuden.
 
On se erikoista, ettei moni näytä Kukkosen esityksistä millään mitään positiivista löytävän. Eivätkä näytä ymmärtävän sitäkään, että useimpien kiekkoasiantuntijoiden papereissa Kukkonen on lähes varma olympiaedustaja.

Luuletteko, että mies sattumalta aina heiluu kentällä pelien viimeisten sekuntien aikana?

Purkukiekoissa kiekkovarmuus edelleen aivan eri luokkaa kuin suurella osalla maajoukkuepakeistamme. Kaveri on toipunut loukkaantumisista lopulta hyvään pelikuntoon ja väliin jäänyt kesä on pikku hiljaa kompensoitu. Mies pelaa suurena kapteenina suurella sydämellä tilanteessa kuin tilanteessa vaikka "pää kainalossakin". Ei ole sellaista valmentajaa (ja kanssapelaajaa), joka ei tätä arvostaisi. Yleisön ja ns. kiekkoseuraajien suhteen onkin sitten eri asia.
No voi johtua rajoitetusta objektiivisuudestakin. Eli jos Lasse on joskus hieronut oman suosikkipelaajan naamaa niin voi olla että joku ei siitä pääse koskaan yli. Myös monesti oman suosikkijoukkueen pelaajat nähdään positiivisemmin kuun muut ja jos joku pelaaja on inhokkijoukkueesta niin hänet nähdään joidenkin mielissä aina huonona pelaajana. Sitten on tietenkin joitakin pelaajia ja ex-pelaajia joista ei tällä palstalla voi sanoa mitään negatiivista ilman että vastineeksi saa teiniraivoa järkevän keskustelun sijaan.
 
Viimeksi muokattu:

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sentterivalinnat ovat ehkä kimurantein osa-alue. Ihan selvää kärkisentteriä ei ole, mutta tietyllä tapaa puolustusorientoituneita kavereita enemmänkin. Tällä hetkellä neljä paikkaa olisivat mielestäni menossa nelikolle Kontiola-Kemppainen-Lajunen-Niemi. Koskirannan näytöt eivät ole olleet Niemeä "kummoisemmat" KHL:n (kummallakin 3+5) tai maajoukkueen puolella, jolloin vaaka kääntyisi Niemen suuntaan seurakolmikon valinnasta johtuen. Jarkko Immonen saattaa myös sekoittaa vielä pakkaa, jos joukkueeseen halutaan mukaan kokemusta.

Laituripuolella tilanne on vielä monellakin tapaa auki. Muutama pelaaja on kuitenkin jollain tapaa mielestäni näyttänyt jo, että lakipiste on ehkä saavutettu EHT-tasolla ja tätä kovemmissa peleissä ei enää löydy lisävaihdetta. Vahvimmilla kisalippuun laitureista tuoreimpien näyttöjen perusteella ovat Hartikainen, Osala, Anttila, Pihlström, Tolvanen ja Savinainen. Korpikosken osakkeet lienevät myös korkealla, vaikka ottelumäärä kaudelta onkin vähäinen.
 

Ovhj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mä ymmärrän että kaikki haluaa oman suosikkijoukkueen kultapojan liigasta mutta jos menestystä haluaa täytyy valita paras mahdollinen kokoonpano. Heitän tässä oman ehdotuksen.
Tolvanen - kontiola - korpikoski
Hartikainen - kemppainen - junttila
Joensuu - koskiranta - osala
Anttila - niemi - pihlström
Ylim savinainen - jormakka
Lepistö - hietanen
Lajunen - ohtamaa
Heiskanen - jokipakka
Kukkonen (ilmeisesti pakollinen maskotti) - kivistö

Koskinen - rämö
 

Avuton tunari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vähän kaikki.
Jokahan täälläkin alettaisiin pikkuhiljaa ottamaan myös Pyörälä tosissaan mukaan kokoonpanoon? Tänään vaatimattomat kolme syöttöpistettä ja muutenkin hoiti roolinsa vähintääkin hyvin ( etenkin viimeiset blokkaukset)...
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Jokahan täälläkin alettaisiin pikkuhiljaa ottamaan myös Pyörälä tosissaan mukaan kokoonpanoon? Tänään vaatimattomat kolme syöttöpistettä ja muutenkin hoiti roolinsa vähintääkin hyvin ( etenkin viimeiset blokkaukset)...
Pyörälä on aina hyvä. Oletko itse tehnyt mallausta koko rosterista? Ketkä siellä jää ulkopuolelle?

Ja on muuten about päivänselvä keissi, että Pyörälä on rosterissa...
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Jokahan täälläkin alettaisiin pikkuhiljaa ottamaan myös Pyörälä tosissaan mukaan kokoonpanoon? Tänään vaatimattomat kolme syöttöpistettä ja muutenkin hoiti roolinsa vähintääkin hyvin ( etenkin viimeiset blokkaukset)...

En ole nähnyt Pyörälän matseja seurajoukkueessa kuluvalla kaudella, mutta pelkästään tilastoja katsomalla ei aivan putkeen ole Sveitsin reissu mennyt. Joku NLA:ta seuraava voi varmaankin kertoa tarkemmin? Tänään Pyörälä oli Suomen paras pelaaja.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tolvanen antoi tässä turnauksessa sellaiset näytöt, että ne kyllä riittävät kisakoneeseen. Samat sanat Heiskasen kohdalla.
 

Olbertson

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Leijonat, Kärpät
Karjalan perusteella (huomautan että näin Kanada-pelistä vain 2 vika erää). Nuo vahvistetut nimet on mun mielestä jo aika selviä.

Kaiken kaikkiaan liiga-pelaajat pelasivat hyvin.

Hyökkäys:
X-Konna-Tolvanen
X-Kepu-Hartikainen
Pillu-Niemi-Anttila
Pyörälä-Lajunen-Manninen
Peltola

Korpikoski mennee tuohon ykköseen turneen ulkopuolelta. Kakkosketjun vapaasta paikasta taistelee edelleen
-Junttila, joka pelasi turneessa kaksi hyvää peliä. Kanada-peli oli vaikeampi.
-Joku Liigasta/KHL:stä? Kuusela? Osala? Jormakka?

Koskiranta oli Karjalan heikoin lenkki koko joukkueessa. Savinaisella pari väläytystä Ruotsi-pelissä, Erkinjuntilla Kanada-pelissä. Ei kuitenkaan jatkoon. Pärjätään kyllä noilla senttereillä, Pyörälä, Manninen ja Pihlströmikin voi pelata keskellä jos tarvetta.

Puolustus
X-Lepistö
Heiskanen-Ohtamaa
Koivisto-Jokipakka
Kukkonen

X:n paikalle mennee Hietanen. Mikkola pelasi itsensä ulos tässä turneessa. Lehtonen ei ollut floppi, mutta ei mahtune joukkueeseen.

Molarit
Koskinen on ykkönen

Kilpeläiseltä lisänäyttöjä. Molseja meillä on reservissä.
 
Jos joku hyökkääjä pitäisi olla varma, niin Jani Lajunen. Tekee yksinään ylivoimasta vaarallisen ja on lisäksi erinomainen alivoimalla. Tasakentällisin luotettava juhta.

Kemppainen ja Lajunen siis varmat sentterit.

Korpikoski-Kontiola-Tolvanen
Hartikainen-Kemppainen-Palola
Osala-Lajunen-Peltola
Pihlström-Niemi-Anttila
Pyörälä

Tuossa hyökkäys näin äkkiseltään.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Viimeistään tämän päivän peli helpotti sentterivalintoja sen verran että Jani Lajunen on varmasti olympiapelaaja ellei kausi huomisesta alkaen lähde sivuluisuun. Pari peliä kovaa suorittamista. Mutta...jos ja kun Kontiola lähtee tulosyksikön kärkeen niin parantaa pitää ja paljon.
Jotenki Junttilan pelaamisesta jäi ensimmäisen pelin jälkeen vähän vaisu kuva ja siinä saattaa olla paikka liipaisimella. Saattaa myös olla että ei ole liipaisimella mutta tulipa vaan mieleen.
Minun laskuissa sieltä on vielä tämän ryhmän ulkopuolelta tyrkyllä ainakin Korpikoski ja Osala ja kun tämän päiväiseen vaihtuu varmasti Kemppainen ja Hartikainen niin siinä on nelisen paikkaa illan ryhmästä tiukilla. Kattellaan.
 

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KeKi
Tämän turnauksen perusteella osakkeitaan eniten nostivat:

-Pyörälä, Kahden suunnan hyökkääjänä Suomen ehdotonta eliittiä. Laskisin, että taistelee samoista paikoista esim. Peltolan ja Savinaisen kanssa ja mielestäni antoi tuosta porukasta kovimmat näytöt.

-Tolvanen, Hiljensi varmasti kaikki epäilijät jos niitä nyt oli. Vaikea on Tolvasta enää sivuuttaa ja tuo sellaista osaamista mitä ei muualta euroopasta löydy. Suomen vaarallisin hyökkääjä.

-Heiskanen & Jokipakka, vaikka valmis pari kisoihin. Heiskasella pari virhettä puolustuspäässä mutta vastaavasti isoja onnistumisia toisessa päässä. Pitää myös muistaa, että Heiskanen kehittyy lujaa kun saa enemmän aikuisten pelejä ja voi olla vielä nähtyäkin valmiimpi Koreassa.

-Manninen, Pirteää pelaamista ja myös hyökkäyspään onnistumisia.

-Anttila Niemi Pihlström, vahvaa suorittamista läpi turnauksen. Varsinkin Anttila on huikeassa kunnossa ja mieheltä on melkein fyysisesti mahdotonta karvata kiekkoa pois.

- J. Lajunen, upeaa työtä maalin edessä. Ottaisin mukaan jo pelkästään tuon maskipelaamisen takia. Lisäksi tasapainoista peliä molemmissa kenttäpäädyissä.

- Junttila, pystyi liikkeellään tuomaan merkittävää lisäarvoa molemmissa kombinaatioissa joissa pelasi. Kokonaisuutena Junttila - Kemppainen - Hartikainen oli toimiva mutta hieman jäi tehot piippuun.

- Kukkonen, hoiti hommansa ja roolinsa kentällä mallikkaasti. Vakuuttavaa peruspeliä ja vaikka pelaaminen näyttää välillä selviytymistaistelulta niin hyvällä prosentilla Lasse tilanteita voittaa. Lisäksi on ne paljon puhutut johtajaominaisuudet ja naamanhieromiset. On jatkisraadin toiveiden vastaisesti jälleen lähellä kisapaikkaa.

Lisänäyttöjä kaivattaisiin:

-Koivisto, jäi harmittavasti vähän pieneen rooliin eikä päässyt esittelemään kykyjään ylivoimalla. On kuitenkin yhä hyvän peruspelaamisensa ansiosta varteenotettava vaihtoehto alempiin pakkipareihin. Kamppailee varmaan samoista paikoista Mikkolan, Virtasen ja Lehtosen kanssa ja näistä vaihtoehdoista näillä näytöillä valitsisin Virtasen ja Lehtosen tai Koiviston.

- Peltola & Savinainen, molemmista jäi vähän kaksijakoinen kuva. Toisaalta hyvää peruspeliä ja Peltola varsinkin onnistui Ruotsia vastaan mutta silti Pyörälä löi pöytään sen verran kovat näytöt, että mikäli kamppailevat samoista rooleista ja pelipaikoista niin vähän jäävät jalkoihin. Itse valitsisin näistä kisoihin Speden ja Peltolan.

Kokonaisuutena Suomelta erittäin onnistunut turnaus. Epäonnistujiksi lasken ainoastaan Mikkolan ja Koskirannan. Kontiola ykkössentterinä ei ehkä myöskään vakuuttanut. Keskikaista tulee olemaan kimurantti koska Kemppainen on aika takuuvarma suorittaja (erityisesti aloitustaito teki vaikutuksen) mutta ei ehkä ole ideaali ykkös syömähampaan sentteri. Lajunen ja Niemi on hyviä alempien ketjujen keskushyökkääjiä tällä tasolla mutta kyllähän tuossa nyt olisi Kontiolalla ison tasonnoston paikka. Katsoisin kuitenkin vielä rauhassa Konnan ja Koskirannan tason tulevalla turneella ennen paniikkia koska ei meillä oikein ole tuohon muitakaan sovittaa.

Tällä hetkellä lähtisin hakemaan jotain tällaista:

Manninen/Korpikoski - Kontiola - Tolvanen
Hietanen - Lepistö

Junttila/Osala - Kemppainen - Hartikainen
Heiskanen - Jokipakka

Anttila - Niemi - Pihlström
Virtanen - Ohtamaa

Pyörälä - Lajunen - Peltola
Kukkonen - Koivisto/Lehtonen

Maalivahdit on aika selkee. Koskinen on ykkönen ja melkein ihan sama kuka siellä luukkuja aukoo ja pelaa jotain Koreaa vastaan. Ortio, Kilpeläinen, Engren ja Metsola varmaan vahvoilla.

Seuraavassa turnauksessa oletan, että nähdään ainakin Korpikosken, Pesosten, (Janne ja Harri) Osalan ja Salmelan näytöt. Näistä voi hyvin joku kiilata tiensä joukkueeseen. Ensimmäisenä liipasimella on varmasti Manninen, Junttila, Peltola sekä puolustuksesta Koivisto ainakin. Toivottavasti olisivat kaikki mukana antamassa näyttöjä.

Saa tyrmätä!

E. Virtanen unohtui joka selvästi menee mukaan tällä hetkellä.
 
Viimeksi muokattu:

RiverDog

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tehdään oma fantasiarosteri

Hyökkäys:
Korpikoski-Kontiola-Hartikainen
Junttila-Kemppainen-Tolvanen
Pyörälä-Lajunen-Osala
Pillu-Niemi-Anttila
Koskiranta, Joensuu, Savinainen

Puolustus
Lehtonen-Lepistö
Heiskanen-Jokipakka
Koivisto-Ohtamaa
Mikkola-Virtanen

MV
Koskinen
Kilpeläinen
(Rämö)

Puolustus amatöörikisojen A-luokkaa, mutta hyökkäys tarvitsee sen ykkössentterin. Ei sitä kyllä mistään tähän taiota eli näillä mennään.

Olisi kyllä ollut mahtava nähdä seuraavat vitjat. Kerranki olis ollut laadukkaista hyökkääjistä ylitarjontaa ja puolustus myös kunnossa maalivahdeista puhumattakaan. Ainoa kysymerkki on penkin takana.

Aho - Barkov - Laine
Granlund - Koivu - Rantanen
Donskoi - Filppula - Teräväinen
Komarov - Haula - Armia
Salomäki, Lehkonen

Ristolainen - Määttä
Lindell - Nutivaara
Vatanen - Honka
Jokipakka - Heiskanen
Lehtonen, Mikkola

Rinne
Rask
Raanta
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Näyttää erittäin hyvältä olympiaprojektin kannalta. Suomella on valmis joukkue, johon ei enää juuri ulkopuolelta pelaajia kannata ottaa. Hietanen lienee poikkeus. Koska kyseessä on varsinaista olympiajoukkuetta isompi rinki, loukkaantumisetkaan eivät juuri projektiin vaikuta. Joukkue on erittäin tasainen ja vaikuttaa siltä, että eri päivinä loistavat eri pelaajat.
Nuorten esitykset toki ilahduttavat, Heiskanen ja Tolvanen pelaavat ensi kaudellla jo NHL:ssä, siksi nopeaa on ollut heidän kehityksensä. Mutta ei pidä unohtaa aikuisia kehittyjiäkään, kuten Mannista. Joukkue on sekoitus vanhaa, keski-ikäistä ja nuorta: tämä on ehdottomasti paras tapa rakentaa joukkue arvokisoihin. Jotkut Pyörälät ovat välttämättömiä palasia kun taistellaan pelin lopussa kovalla intensiteetillä. Puolustuspelin osaajia pitää ottaa joukkueeseen.
Hyvin tärkeää on se, että nyt Marjamäki on omalla mukavuusalueellaan. Valmentaminen on kivaa, kun ei tarvitse leikkiä neroa, vaan voi olla oikeasti se mitä onkin: lahjakas, mutta ei nerokas valmentaja. Joukkueiden tasoerot ovat pieniä ja hyvin pienet yksityiskohdat ratkaisevat tuloksen.
Tähän joukkueeseen ja valmennukseen on helppoa uskoa. Nyt ei tarvitse nostaa pelinopeutta pelaajien taitotason yläpuolelle. Riittää, kun pelataan joukkueena tarpeeksi kovalla pelinopeudella. Ihan siis sitä perussuomilätkää, johon Jukka Jalonen meidät opetti ja myös kyllästytti (fanit poislukien).
Minua ei nyt kyllästytä, jos kultaa saadaan. Tärkeintä on voitto, ei se tapa millä se saadaan.
 

tuketuksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Jets, Klubi, Suomalaiset NHL:ssä
Tolvanen-Kontiola-Osala
Junttila-Kemppainen-Hartikainen
Pyörälä-Lajunen-Korpikoski
Pihlström-Niemi-Anttila
Koskiranta, Manninen

Heiskanen-Lepistö
Jokipakka-Hietanen
Mikkola-Lajunen
Kukkonen-Ohtamaa

Koskinen
Ortio
Rämö

Mielestäni Tapparan miehet, Mikkola, Lehtonen ja Peltola olivat huonoja tässä turnauksessa. Mikkola kuitenkin menee minun papereissani kisoihin koska tarvitaan luotettavaa maalinedusta- ja puolustuspään pelaamista. Puolustus on aika heikko, mutta tasainen. Koiviston ja Virtasen olisin halunnut mahduttaa joukkueeseen, mutta ei mahdu. Korpikosken ja Osalan otteet vielä kysymysmerkki. Paljon löytyy mahdollisia tutkapareja. Tolvanen-Kontiola pelaa ihan ok, yhdessä. Kemppainen-Junttila täytyy minun mielestä pitää yhdessä. Pyörälä-Lajunen tänään ihan loistavia yhdessä. Ja koko nelosketju on yksi suuri tutkaparirykelmä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ilmeisesti Moskovaan on tarkoitus valita joukkue sillä periaatteella, että mukana ovat todennäköisimmät kisapelaajat. Heiskanen ja Tolvanen eivät ole mukana, kun valmistautuvat junnujen Skoda Cupiin, joten siitä automaattisesti vapautuu kaksi paikkaa. Uusina pelaajina kaiken järjen mukaan astuvat ainakin Hietanen, Osala ja Korpikoski.

Laitahyökkääjistä minusta Erkinjuntin kisamatka on erittäin epätodennäköinen ja Peltolan kaltaiselle hidasjalkaiselle ja melko kädettömälle työmyyrälle en löydä käyttöä, kun noita työteliäitä laitureita on parempia useampi. Savinainen on sitten hankala tapaus. Viime kevään MM-kisoissa hän oli hyökkäyssuuntaan Suomen paras eurohyökkääjä, mutta tässä turnauksessa oli nihkeää. Minkä arvon sitten antaa vanhoille näytöille. Kun Tolvanen puuttuu Moskovan turneelta, niin minusta tuohon hyökkäylseen voisi koettaa jotain artistihenkistä pelaajaa. Juhis Aaltosen näkisin mielelläni Konnan vierellä ja katsottaisiin, onko ne kemiat vielä tallella.

Puolustus on se osa-alue, jossa käydään ehkä tasaisinta taistelua pelipaikoista. Jo aiemmin mainitsemani Hietasen lisäksi haluaisin nähdä Moskovassa ainakin Kivistön ja Salmelan. Jaakolakin on tilastojen valossa pelaamassa hyvää kautta Ruotsissa, kun muut HV:n vakiopakit ovat miinuksella, mutta Jaakolan saldo on +8. Toisaalta Karjalassa pakit esiintyivät pääasiassa hyvin, joten ei pudottaminenkaan helppoa puuhaa ole. Ehkä Niko Mikkolan pudottaisin ekana, koska minun silmääni hän on vähän hasardialtis suhteessa siihen, että hänellä ei kiekollisesti ole kauheasti annettavaa. Lasse Kukkosta en itse kaipaa, mutta Marjamäen tuntien on turha luulo, ettei hän olisi mukana. Salmelan haluaisin näytille, koska pidän häntä äijämäisempänä omissa kuin mitä ovat nämä leftin pakit Koivisto, Lehtonen ja Virtanen. Se on kyllä sitten ihan lottoa, kuka näistä tekisi Anssille tilaa.

Sentteriosastoon en tekisi muutosta. Jakke Immonen on oikeastaan ainoa, jonka voisin ajatella voivan syrjäyttää jonkun näistä Karjalan viidestä senasta. Maalivahdit Koskisen takana ovat tasaista nippua. Jos kuntokäyriä tarkastelee, niin Kilpeläinen on tainnut ihan viime aikoina pelata heikommin kuin alkusyksystä ja Metsolalla taas on päinvastainen tilanne. Metsolan olympiapaikkaa kannattaisin jopa vähän säälistä ja sympatiasta, kun mies on monta kertaa ollut se viimeinen putoava veska MM-kisoista.

Heitetään nyt loppuun vielä hahmotelmat viidestä kentästä Moskovaan:

Korpikoski-Kontiola-Aaltonen
Junttila-Kemppainen-Hartikainen
Osala-Koskiranta-Pyörälä
Savinainen-Lajunen-Manninen
Pihlström-Niemi-Anttila

Lepistö-Hietanen
Lehtonen-Lajunen
Salmela-Koivisto
Jokipakka-Kivistö
Ohtamaa-Jaakola

Koskinen, Metsola, Ortio/Kilpeläinen
 

Lintta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
En ole nähnyt Pyörälän matseja seurajoukkueessa kuluvalla kaudella, mutta pelkästään tilastoja katsomalla ei aivan putkeen ole Sveitsin reissu mennyt. Joku NLA:ta seuraava voi varmaankin kertoa tarkemmin? Tänään Pyörälä oli Suomen paras pelaaja.

Bernissä on erittäin kova kilpailu pelipaikoista. 5 ulkomaalaista rosterissa ja 4 saa pelata. Kaikki ukot on oman maansa olympiajoukkueen tasoa. Pyörälä on pelannut puolet peleistä.
 
Kilpeläinen ei itseä vakuuttanut, vaikka yksikään Kanadan maaleista ei ollut suoranaisesti tämän vika (maalin edestä vapaan pelaajan ohjaus, maskin takaa toinen ja Heiskasen kiekonmenetyksestä kolmas maali). Jotenkin puuttui sellainen varmuus otteista mitä olisi odottanut. Koskisen asemaa ykkösvahtina ei tällä hetkellä ainakaan uhkaa kukaan. Ortiota ja Engreniä voisi kokeilla jatkossa, Rämö muuten voisi olla mahdollinen mutta kakkosvahdin asema Jokereissa vähän arveluttaa, samoin loukkaantumiset.

Kokeneemmasta kaartista Pyörälä, Lajunen ja Lepistö olivat hyviä ja Tolvanen myöskin pelaa itselleen olympiakisapaikkaa. Yllättävän hyvä oli Anttila jonka avut ovat sellaisia että tätä on vaikea jättää laskuista pois. Ohtamaan ja Virtasen puolustuksessa myöskin laskisin onnistujiksi. Kukkonen seitsemänenä puolustajana olympiajoukkueessa olisi ihan mies paikallaan. Sakari Mannisessa voi myös olla jotain potentiaalia.

KHL- nimistä muuten Kemppainen ja Jokipakka oli melkolailla sitä mitä odotettiin, mutta Kontiolalle ja Hartikaiselle jäi parannettavaa. Pihlström ja Niemi täyttivät paikkansa. Pakistoon hyvää kautta muuten heikossa Riikan Dynamossa pelaavaa Salmelaa ja Moskovan Dynamon Hietasta voisi kokeilla. Mikkola on tulevaisuuden nimiä mutta en ihan vielä ole tämän tasosta kansainvälisissä peleissä vakuuttunut, sama pätee Lehtoseen.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ehkä seuraavan turnauksen? Ei aavistustakaan kuinka on Jokereissa pelannut. Mutta mietin rightin hyökkääjiä, joilla olisi maalintekopotentiaalia. Palola sen listan kärjessä.
Tehnyt kokonaiset kolme maalia tällä kaudella Jokereissa. Eli eiköhän se kerro jo jostain.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Ehkä seuraavan turnauksen? Ei aavistustakaan kuinka on Jokereissa pelannut. Mutta mietin rightin hyökkääjiä, joilla olisi maalintekopotentiaalia. Palola sen listan kärjessä.

Sanoisin, että niillä näytöillä mitä Jokereissa antaa, ei jatkoon. En antaisi edes näyttöpaikkaa seuraavaan turnaukseen. Pyssy on ihan hervottoman huonosti kohdistettu ja ei siitä pelistä oikein muutenkaan mitään tule. On aika kaukana parhaasta pelitasostaan mutta se hervoton mailalla huiskiminen on samaa taattua kamaa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
x - Kontiola - Tolvanen
Hartikainen - Kemppainen - Junttila
x - x - x
Pihlström - Niemi - Anttila

Äksistä vielä kamppaillaan. Koskiranta varmasti on vahvoilla ainakin 3. sentteriksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös