Osallistu Telian Liiga-tuotteen kehitykseen – sana on vapaa!

  • 768 997
  • 5 070
Tila
Viestiketju on suljettu.

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Toimivuus ennen kaikkea. Mikään ei ärsytä niin paljon kuin se, että koko illan jääkiekkonautinto menee sivu suun esimerkiksi täysin pätkivän lähetyksen vuoksi, johon "asiakaspalvelu" vastaa, että lähetyksessä ei ole mitään vikaa, vaikka kymmenillä ihmisillä eri laitteiden ääressä eri puolella Suomea eri nettiyhteyksien kera on tismalleen sama ongelma. Kaikki muu on sitten ekstraa, josta onnistuneella toteutuksella maksaakin ihan hyvillä mielin.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Koska 1080i on eurooppalainen Tv lähteysstandardin PAL mukanen. Siksi pitäisikin olla 720p50, koska progressiivisuus on tärkeämpi kuin resoluutio. Eli TV tutoannon laiteet on 50fps laitteita, joten mikään muuntelu 50/60 välillä ei taida olla järkevää (tulee siinäkin virheitä)

60fps on taas USA standardia, joka ei sovellu meitin C ja T lähetyksiin sellasenaan, joten eiköhän 50fps:llä mennä. Se, että se on ”i” johtuu menneisyydestä (CRT töllöt), mutta nykyään näytöt progressoi kuvan joka tapauksessa.

toki tässä eurooppalaisessa 50fps käytössä on se ikäväpuoli, että näyttöjen normaali refreshrate on 6oHz, jonka kanssa 60fps on yhteensopivampi (panorointivirhettä saattaa tulla kun kamera kääntyy "sopivalla" nopeudella)


…. paitti ettei se edes ole yleensä 60 framea tasan, vaan NTSC johdannaisesti 59,94 framea jos se jonkun töllölähetyksen 1080 streami on jenkeistä, koska näiden TV tuotannon kamat taas toteuttaa sikäläistä NTSC johdannaista standardia.

Paitsi että netin kautta lätkää katsoo jo valtaosa (?) ihmisistä. Senkin takia laatu kohdilleen, nykytelevisiot kyllä toistavat kunhan halutaan kuvanlaatuun ja framerateen panostaa.

Nuo kaukaloäänet olisi tosi mukava lisä myös.

Kuva ja ääni + apin toimivuus. Mitään muuta ei itse lätkän takia tarvitse. Studiot ja muut hömpötykset on toissijaisia.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Olen itse Androidin käyttäjä joten puhun tässä lähinnä omasta puolestani, mutta samat periaatteet toki soveltuvin osin myös muille alustoille.

- Eli hyvä Android-sovellus josta voi katsella kaikki ostetut ja ilmaiset pelit ja josta voi kätevästi myös tilata yksittäisen ottelun. Sovellus tulee olla siirrettävissä SD-kortille mutta kuitenkin hyvin suunniteltu niin ettei se vie gigatolkulla tarpeettomasti tilaa.

- Mahdollisuus tallentaa ottelu omalle laitteelle niin että se on katsottavissa offline-tilassa ja myös mahdollista määritellä itse tallennuspaikka laitteen omaan muistiin tai SD-kortille. Laitteelle tallennetut ottelut pitäisi löytyä yhdestä valikosta josta ne voi myös kätevästi poistaa ilman että tarvitsee alkaa otteluohjelmasta kaivamaan mitä on tallennettu.

- Yksittäisen ottelun ostomahdollisuus järkevään markkinahintaan joko suorana tai jälkilähetyksenä. Tosissaan kannattaa miettiä mikä on käypä hinta jostain viikko sitten pelatusta ottelusta jälkilähetyksenä.

- Sopimuksen irtisanominen mahdolliseksi helposti sovelluksen kautta. (vrt. Viaplay)

- Sovelluksen lähettämien ilmoitusten kustomointi oman mielen mukaan. Jos haluaa ilmoituksen aina puoli tuntia ennen kuin oman suosikkijoukkueen peli alkaa niin sen on toimittava niin ilman että pitää vastaanottaa myös kaikki "Katso Kölli Kortelaisen höpinät Pelicans-KalPa -ottelusta" -ilmoitukset.

- Tässä ketjussa on esiintynyt haluja siihen että otteluita voisi katsella Netflix-tyyppisesti samanaikaisesti X määrästä laitteita eri ip-osoitteissa. Ihan hyvä ajatus sinällään, mutta toivoisin että sen rinnalla olisi myös Personal-paketti joka olisi muuten sama kuin Family-malli mutta sallisi katselun vain yhdestä paikasta samanaikaisesti. Ei sen tarvitse olla kuin euron tai pari halvempi, mutta ärsyttää kuitenkin yksinasuvana se että paketin mukana pakkomyydään mahdollisuus että viisi perheenjäsentä voi myös katsella lähetystä missä ovatkin kun en tuollaista ominaisuutta tarvitse. Ja luulisi sen olevan Teliallekin järkevää kun silloin ei katseluoikeuksia jaella/diilata kavereille.

- Asiakkaan mahdollisuus itse preferoida miten toimitaan tilanteessa jossa nettiyhteyden nopeus ei riitä suoran lähetyksen parhaaseen mahdolliseen laatuun. Eli halutaanko mielummin mahdollisimman reaaliaikainen lähetys heikommalla kuvanlaadulla vai parempi kuvanlaatu pidemmällä viiveellä ja mahdollisilla puskurointitauoilla. Ja muutenkin kannattaa tosissaan miettiä sitä että toiminta olisi aina olosuhteisiin nähden parasta mahdollista. Ei niin että homma pelittää täydellisesti aina kun nettiyhteys toimii täydellisesti mutta romahtaa täydellisesti jos on pienikin häiriö yhteydessä.

- Sovelluksen pitää tunnistaa milloin käyttäjä on itse hallilla katsomassa peliä (jos siis käyttäjä on itse antanut sille luvan lukea puhelimen sijaintitietoja) ja toimia silloin tuon moodin mukaan tai ainakin antaa mahdollisuus siirtyä 'olen hallilla' -moodiin. Siinä voitte sitten yhteistyössä seurojen kanssa esimerkiksi näyttää hallilla olevia palveluja ja järjestää yleisökilpailuja. Myös lyhyitä videotallenteita esimerkiksi hylätyistä maaleista voisi olla mukana. Myös tilastoja peliajoista ja laukauksista voisi olla mukana. Mahdollisesti myös tiedot juuri sillä hetkellä jäällä olevista pelaajista joka pitäisi olla melko reaaliaikaisesti saatavilla jos softa on kunnossa. Näkisi ketkä ovat aloituksessa jäällä silloinkin kun numerot eivät juuri sille katsomopaikalle näy. Samoin siinä voisi olla sanallinen striimi ottelun kulusta. Jos Lasse Kukkonen laukoo ajassa 21.56 kohti maalia mutta maalivahti torjuu niin tieto siitä voisi olla puhelimesta nähtävillä seuraavalla pelikatkolla jos itse pelissä meni ohi se että kuka laukoi.

- Ja lopuksi se että todellakin pitää olla mahdollisuus itse räätälöidä paketti monella eri ulottuvuudella. Jos ei ole mahdollisuutta katsoa pelejä arki-iltoina suorana niin pitää olla mahdollisuus ostaa paketti joka sisältää jälkilähetykset arkipeleistä ja lauantaiottelut suorina. Ja tietysti vain niiden joukkueiden osalta jotka haluaa nähdä. Toki pitää olla riittävästi myös valmiita paketteja heille jotka haluavat mielummin ostaa valmiiksi kootun paketin kuin rakentaa itse.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Android TV App toimii ruudulla unelmasti, sen toivoisin ilmestyvän myös Telialle.

Tätä toivoisin itsekin ja vastausta että onko Android TV-sovelluksen kehittäminen Liigan tiimoilta harkinnassa (semminkin kun Telia TV:llä ei taida olla sovellusta Andoid TV:ille?).
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Koko urheilulajille olisi suuri palvelus luoda viikottainen kanava jotta satunnainen katsoja voi innostua lajista ja ehkä päätyä sen pariin maksavaksi asiakkaaksi. Tämä "ilmainen" sisältö olisi ehdottomasti se paras ja suurin mainoskanava mikä on jo pidemmän aikaa jäänyt kunnolla käyttämättä. Se ei todellakaan ole keneltäkään pois, että kerran tai kaksi viikossa tulisi joku kiekkokierroksen ottelu televisiosta. Se olisi selvästi tehokkain mainoskanava koko lajille!

Tästä ehdottomasti samaa mieltä! En ollut ennen tätä kesää käynyt katsomassa jalkapalloa 10 vuoteen, mutta katsoin televisiosta Veikkausliigan jalkapallokierrosta ilmaiskanavalta ja muutaman maajoukkuepelin, niin yhtäkkiä heräsi ajatus, että voisin oikeasti mennä katsomaan kotikaupungin joukkueen pelejä. Tuli käytyä kesän aikana kolme kertaa ja otin vielä joka kerta kaverin mukaan katsomaan miten peli kulkee. Samasta syystä otin myös Ruutu-palvelun kuukautta aikaisemmin kuin normaalisti Liigan alkaessa, jotta pystyin katsomaan muutaman jalkapallopelin syksyn aikana myös silloin kun en paikalle pääse.

Luonnollisesti lapsilla tämä vaikutus olisi vielä suurempi, sillä muistan hyvin kun serkkuni kanssa katsoimme joka sunnuntai Hockey Night -ottelun ja sen jälkeen menimme ulos pelaamaan saman ottelun uudestaan pihapeleissä. Tämä on suurin syy siihen, miksi ylipäätään seuraan jääkiekkoa, varsinkin Liigaa.
Tätä helppoa markkinointikeinoa ei siis todellakaan kannata aliarvioida. Hyvin toteutettuna, kerran viikossa näkyvä ilmaispeli varmasti tuo pitkässä juoksussa lisää ostajia ja ylipäätään seuraajia lajin ympärille.
 

Kyle

Jäsen
- Sovelluksen pitää tunnistaa milloin käyttäjä on itse hallilla katsomassa peliä (jos siis käyttäjä on itse antanut sille luvan lukea puhelimen sijaintitietoja) ja toimia silloin tuon moodin mukaan tai ainakin antaa mahdollisuus siirtyä 'olen hallilla' -moodiin. Siinä voitte sitten yhteistyössä seurojen kanssa esimerkiksi näyttää hallilla olevia palveluja ja järjestää yleisökilpailuja.

Ja jos yhteystyö seurojen kanssa olisi tarpeeksi hedelmällistä niin olisiko mahdollista, että hallilla oleva katsoja saisi yhden ilmaisen pelin Telialle osin seurojen tukemana. Jos sopiva keskitie löytyisi kustannuksissa niin olisi mahdollista tienata hallilla käymällä kaikissa kotiotteluissa, Telialle kaikki vierasottelut yksittäisinä katseluoikeuksina.

Kuten jo aikaisemin viittasin yksinkertaisimmillaan/väärinkäyttöä vältellen, tämä mielestäni toimisi äkkiä ajateltuna rekistöröimällä pääsylipun ottelun aikana Telian sovellukseen.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Kuten jo aikaisemin viittasin yksinkertaisimmillaan/väärinkäyttöä vältellen, tämä mielestäni toimisi äkkiä ajateltuna rekistöröimällä pääsylipun ottelun aikana Telian sovellukseen.
Lipunmyynti hallille pitäisi muutenkin saada sovellukseen mukaan ja uskoisin kyllä että lippu.fi tai kuka sitten milloinkin lipunmyyntiä hoitaa lähtee tuollaiseen yhteistyöhön mukaan jos kuitenkin saavat pitää välityspalkkiot itse. Siis nimenomaan sovelluksen sisään lipunmyynti, ei vain linkkiä johonkin lippu.fi:n sivuille.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Lipunmyynti hallille pitäisi muutenkin saada sovellukseen mukaan...

Ööö.. anteeksi, mutta miksi? Sen verran voin sanoa, että mikäli Telia lähtee tämmöisiä toteuttamaan, niin liigapaketin hinta tulee olemaan jotain ihan muuta kuin nykyisin. Eiköhän sitä varten ole ihan toimivat systeemit olemassa.

Itse pysyn yksinkertaisissa toiveissa: ääni ja kuva kuntoon, on katselualustana sitten PS4, ChromeCast, tietokone tai kaapeli-tv. Jos nyt jotain toivoisi, niin kaapeli-tv-pakettiin nettitv kaupan päälle.
 

Telia

Jäsen
Hyvää keskustelua ja aina vaan paranee!

Ketjussa aiemmin kyseltiin TV-tuotannon teknisestä toteutuksesta, kuvan laadusta, resoluutiosta jne. Vielä en tosiaan pysty näihin ottamaan kantaa, koska meillä on teknisen tuotannon suunnittelu juuri käynnissä (siinä mielessä kommentit eivät juuri parempaan aikaan voisi tulla). Ylipäätään yksityiskohtiin on tässä vaiheessa vaikea kommentoida, koska halutaan katsoa tuotanto kokonaisuutena ja siinä yhteydessä päättää mihin toiminnallisuuksiin satsataan. Mutta huoli pois, olemme sanoneet aiemmin täällä ja muuallakin julkisesti, että kaiken lähtökohta meille on laadukas ja toimiva perustuote. Toki aiomme tuoda myös uusia katsojakokemuksia, mutta palvelun tekninen laatu on se, mille kaikki kuitenkin perustuu.

Aiemmin kommentoin täällä, että pyydän meiltä myös muita henkilöitä mukaan keskusteluun, jotta saadaan tähän kunnon vuoropuhelua - oma ajankäyttö ei sitä ole valitettavasti mahdollistanut. Näin ollen jatkossa täällä kommentoi meidän somejengistä Niko, joka myös voitti meidän sisäisen Liigan ideakilpailun. Itse jatkan ketjun aktiivista seuraamista taustalla, kuten meidän Liiga-projektin muut jäsenet ovat tähänkin asti tehneet.

-Petri / Telia
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mahdollisuus vapaasti puskuroida lähetystä

Mikään ei ole rasittavampaa kuin pätkivä, resoluutiota vaihteleva ja hyppivä nettilähetys. Tähän yksinkertainen tekninen ratkaisu on antaa käyttäjän vapaasti valita puskuroitavan lähetyksen osuus (sekunnista vaikka tuntiin). Itse voisin valtaosan peleistä katsoa vaikka 10 minuuttia jäljessä, jos se takaisi aina laadukkaan kuvan.


Mahdollisuus ladata lähetykset jälkikäteen

Itse tykkään ottaa klippejä videoista ja tallentaa niitä myös omaan käyttöön. Vaikka sanotaan, ettei netistä katoa mikään, niin tuntuu vain ainakin jääkiekkotallenteet katoavan. Yksinkertainen painike sovellukseen, jolla saa vaikka viikkoa myöhemmin ladattua pelin kokonaisuudessaan omaan käyttöönsä.


Kiitos.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Mutta Tuotanto tehdään TV tuotanto kalustolla (ja josta itseasiassa suurin osa myös taitaa katsoa)

Mikä tuotanto, eikö pelit kuvata kameroilla, joiden kuva streemataan nettiin. Tässä tuskin mikään Eurooppalainen PAL standardi pääsee väliin sekoittamaan pakkaa? Vai olenko aivan pihalla.

Kuvanlaatu 1080 60fps, pitäisi nykyaikana onnistua, kun onnistuu muuallakin.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Mikä tuotanto, eikö pelit kuvata kameroilla, joiden kuva streemataan nettiin...Vai olenko aivan pihalla.
Termit varmaan sekoittavat. Kotisohvalla katsomasi peli rakentuu karkeasti ottaen kahdesta kokonaisuudesta. Lähetyksen ("TV") tuotanto tehdään liigahallilla tuotantotiimin toimesta, jolla on käytössä sama tekniikka, millä tehdään käytännössä kaikki liveurheilu Suomessa, oli se sitten raveja, kiekkoa, futista, pesäpalloa tai lentopalloa ennakkohaastatteluista ja ottelun kuvaamisesta pelin jälkeisiin haastatteluihin. Perusliigapelissä käytössä on neljä miehitettyä kameraa ja 1-2 tuotantoautosta ohjattavaa robokameraa (plus hidastus, selostus, ohjaus, grafiikat, tekninen laatu jne.). Tämä tekniikka on jämerää ja kallista broadcast -tason tuotantotekniikkaa. Valmis kuva + ääni siirretään pelkästään tähän käyttöön varattua valokuituverkkoa pitkin Helsinkiin lähetysyksikköön, josta alkaa lähetyksen jakelu haluttuun ympäristöön ja tekniseen formaattiin eli yksinkertaistettuna "telkkuun tai nettiin". Tämän tematiikan ympärille kiteytyy paljon asioita. Päivitetäänkö lähetystä 4k tai 8k tekniikaksi, lisätäänkö kenties kameroita ja interaktiivisuutta erilaisin keinoin vai lähdetäänkö uudistamaan radikaalisti lähetystä ja tuotantomallia (mikä teknisesti on hyvinkin mahdollista). Piireissä on ollut erilaisia huhuja, mutta niitä on turha lähteä tässä avaamaan.

Käytännössä koko juttu tiivistyy last mile -kysymykseen. On aivan sama, millä formaateilla, tekniikalla ja kuinka monella kameralla lähetystä tehdään, jos lähetys ei toimi kunnolla tai pätkii katsojan päässä. Käyttökokemus on paska riippumatta siitä, onko vika osaamattomassa käyttäjässä, huonossa nettiyhteydessä vai lähetystekniikassa ja ohjelmistossa. Nykyistä paljon luotettavampi, selkeä ja helppokäyttöinen app/ohjelmisto/käyttöliittymä on varmaankin jo työn alla?

Oma näkemys on, että laadukkaasti paikan päältä tuotettu lähetys (reagointi hallin tapahtumiin, "pinnan alla" olevien asioiden poimiminen mukaan kuviin) on jatkossakin SE juttu, jota ihmiset haluavat katsoa ja josta ovat valmiita maksamaan. Tähän lisäksi mahdollisuus siirtyä itse esimerkiksi livetilastoihin (peliajat, aloitusprosentit jne.) tai vaihtoaitiokameraan aistimaan tunnelmaa sieltä. Nämä voisivat olla koko ruudun tai jaetun ruudun vaihtoehtoja. Lisää mikrofoneja perus stereoparin lisäksi poimimaan kentän tapahtumia ja hallin tunnelmaa. Mahdollisuus pelin seuraamiseen ilman selostusta. Dynaamisen streamin rinnalle mahdollisuus valita itse lähetysnopeus ja bufferi. Erätauoille jotain tuotettua sisältöä nykyisen vanhan kertaamisen ja mainospaketin sijaan (ei vaadi lisäresursseja, koska selostaja, kaerat ja kuvaajat ovat valmiina hallilla). Valmentajat HETI ottelun jälkeen kameran eteen kommentoimaan peliä ja vasta sen jälkeen perinteiseen suljettuun pressitilaisuuteen. Erien jälkeiset hikihaastattelut takaisin. Kyllähän näitä ideoita löytyy.

Huumediilerin myyntitekniikka käyttöön eli uusille potentiaalisille katsojille valikoitua sisältöä ilmaiseksi. Liiga on kadonnut maksumuurin taakse muilta kuin liigaa ja kiekkoa aktiivisesti seuraavilta, jos vertaa esim. maajoukkueen pelien seuraamiseen. Viikottainen lauantain tai sunnuntain ilmaispeli ei varmasti olisi huono vaihtoehto tuoda liigalle ja Telian tuotteelle huomattavasti nykyistä enemmän huomiota ja katsojia sekä sen rinnalle kunnolla tehty puolen tunnin ilmainen viikkokatsaus liigan tapahtumiin.

Ja vielä viimeisenä yhteistyö tuotteissa ja hinnoittelussa seurojen kanssa. Nykyinen kaikki pelit 15€/kk on halpamyyntiä. Tuollahan ei saa edes yhtä istumapaikkalippua yhteen peliin. Liigan ja seurojen toiminta, talous ja hyvinvointi edellyttää myös sitä, että otteluissa käy katsojia. Kausikorttilaisille alennuksia oman joukkueen vierasmatsien katsomiseen tai muuta vastaavaa joukkueita ja ja joukkueiden aktiiviseurantaa tukevia tuotteita. Isolla osalla katsojia kiinnostus on kuitenkin pääasiassa yhteen joukkueeseen liittyvää. Kaikilla liigapaikkakunnilla näytetään otteluissa "tv" tuotannon kuvaa - mitä jos kaksi tai kolme minuuttia ennen erätauon loppua näytettäisiin joka hallissa kierroksen otteluiden edellisen erän maalit samalla tavalla kuin Veikkauksen sponsoroimana näytetään muiden otteluiden tilanteet kolmeen kertaan joka erässä? Ei haittaa erätaukomyyntiä ja herättää kiinnostusta Liigaan ja Telian tuotteeseen.

e. typot
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Mikä tuotanto, eikö pelit kuvata kameroilla, joiden kuva streemataan nettiin. Tässä tuskin mikään Eurooppalainen PAL standardi pääsee väliin sekoittamaan pakkaa? Vai olenko aivan pihalla.

Olet aivan pihalla. Se tuotantoyhtiö jolla ne kamat on, tekee TV tuotantoja. Tämä TV tuotanto sitte streamataan Lisäksi nettiin. Ei sillä tuotantoyhtiöllä ole lätkää varten eri kalustoa kun TV tuotantojaan varten... näin lienee vielä hyvin pitkään, niin kauan kun TV tuotanto on firmjen pääasiallinen tulontekijä... eikä kalustoakaan juuri muuta ole edes viä kaupan, siis kamerakalustoa joka ois jotain suoraa streamia tekevää (eikä siinä mitään järkeä olisikaan, kuvaa tartte leikata kamerasta toiseen kesken pelin livenä).

Eli kyllä ne HD-SDI lähtösiä kameroita on. Streameri on vasta leikkauspöydän jälkeen aivan kuten se Tv lähetinkin
 

~POSEIDON~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HIFK, Panthers,
Tuota älykiekko dataa olisi kiva saada lähetyksiin. Esim. Maali uusintoihin laukauksen nopeus. Mainos katkoksien jälkeen voisi tuoda lähetykseen kauden koviten laukovat tai nopeiten luistelijat taulukko aina silloin tällöin.
 

Pori67s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ude&Parru
Kun näytätte ottelun myös ilmaiskanavalta, niin ottelun mainostauon aikana olisi hyvä jos ilmaiskanavalta ei mentäisi mainoskatkolle vaan näkisi myös studion mietteitä pelistä, kuten maksukanavalta.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Kun näytätte ottelun myös ilmaiskanavalta, niin ottelun mainostauon aikana olisi hyvä jos ilmaiskanavalta ei mentäisi mainoskatkolle vaan näkisi myös studion mietteitä pelistä, kuten maksukanavalta.

Tästä hitusen eri mieltä. Mielestäni ottelun aikana mainostauoilla saa ihan hyvin näyttää mainoksia sen minuutin verran kun tuo "power break" kestää. Silloin ei haittaa, vaikka joku studion yksittäinen kommentti jäisi mainosten taakse ilmaispelissä. Tärkeintä on mielestäni se, että erätaukoa ei käytetä siihen mainosten katselemiseen, vaan siinä kohtaa näytetään studio-osuudet ja haastattelut (ainakin lähes) kokonaisuudessaan. Mainoksia sitten sen verran kuin jää tyhjää aikaa. Mainoskatko on nimensä mukaisesti mainoskatko, joten sellaisena se voidaan pitää.
 

Zigmund

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Mikä tuotanto, eikö pelit kuvata kameroilla, joiden kuva streemataan nettiin. Tässä tuskin mikään Eurooppalainen PAL standardi pääsee väliin sekoittamaan pakkaa? Vai olenko aivan pihalla.

Kuvanlaatu 1080 60fps, pitäisi nykyaikana onnistua, kun onnistuu muuallakin.

Missäs muualla se onnistuu? NHL ei ainakaan saa 720p60 paremalla laadulla mistään eikä taida pyöriä mikään jenkkien striimauspalvelukaan tota paremmalla laadulla, hyvä kun 60 fps saa mihinkään vielä nykyään.
 

Ylläpito

Administrator
Sisällöt
Näistä olisi mukava kuulla lisää teidän ajatuksia. Esimerkiksi jos olisi kiekkokierros-kanava tyyliin NFL Red Zone, niin miten se voisi käytännössä toimia? Ajatus on sinällään hyvin kiinnostava. Samoin viikkomakasiini / joukkuekohtaiset teemaillat, millaisia ajatuksia tai toiveita niiden suhteen olisi?

===
Joistain toiveista olisi myös mukava kuulla lisää, kuten esim. "kiekkokierroksesta".
Nostetaanpa tätä aihetta erikseen esille, jos tämän tiimoilta syntyisi keskustelua.

Tästä olemme me Jatkoajankin suunnasta keskustelleet jo Telian kanssa. Perinteinen radion kiekkokierroshan toimii niin, että paikkakunnilta hypitään toisille vuoronperään ja sieltä kuullaan minuutti-pari kyseisen ottelun tapahtumia. Taas NFL:n RedZone-kanava toimii hieman erilaisella ajatuksella, eli ottelusta toiseen siirrytään aina siihen matsiin, missä hyökkäävä joukkue on lähimpänä vastustajan maalialuetta. Samanaikaisesti voidaan rinnan seurata myös paria ottelua kerralla. Muista otteluista sitten näytetään kaikki pistesuoritukset ja muuten erityisen kiinnostavat tapahtumat.

Kumpikaan malli ei välttämättä ihan samaan tapaan lätkässä toimi, mutta kummastakin voi ajatuksia poimia varmasti. Kiekossa kuitenkin maalit saattavat syntyä yhtäkkiä muutamassa sekunnissa, eivätkä hyökkäykset etene pikku hiljaa minuuttien ajan kohti vastustajan maalia. Toisaalta radion kiekkokierros on enemmän suullinen tulospalvelu kuin välttämättä antaisi järkevän kuvan kaikkien pelien tapahtumista.

* Olisitko kiinnostunut tällaisesta kanavasta / ohjelmasta?
* Olisitko valmis maksamaan erikseen lisää tällaisesta palvelusta? Pitäisikö sen kuulua mukaan johonkin pakettiin vai olla kokonaan erillinen tuotteensa?
* Kommentteja sisällön suhteen: yksi pääottelu vs. tasaisesta kaikista, vai kenties sen mukaan missä ottelussa tuntuu tapahtuvan eniten?
* Mitä erätauon aikana näytettäisiin? Vaikka varsinkin toisella erätauolla ottelut menevät jo hieman limittäin, jää väliin kuitenkin luppoaikaa.
* Pitääkö kaikki näyttää heti livenä, kun toisessa pelissä tapahtuu jotain muuta vai katsotaanko ensin se kesken oleva ylivoima loppuun?

Ja kaikki muut ajatukset mitä teille aiheesta tuleekaan :-)
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
En olisi valmis maksamaan tuollaisesta lisäyksestä, vaikka ihan mielenkiintoisia pointteja onkin.
Itseäni kiinnostaa enemmän oman seuran otteet, joten parempi keskittyä siihen otteluun täysin.

Ruonkosarjan viimeisiä sijoja ratkoessa, ja playoffseissa taasen muiden ottelut kiinnostaa paremman intensiteetin, ja panoksen takia. (Playoffseissa vähemmän otteluita samaan aikaan, mikä helpottaisi) Toki on näitä 2-4 pelin päiviä runkosarjassakin paljon. Mutta uskon että tuote tulee liian kalliiksi tehdä.
Playoffseissa olisi mukava nähdä lyhyt katsaus toisesta ottelusta. Mutta pelin aikana tauot lienee liian lyhyitä, joten erätauko olisi näiden paikka. Maalit, ja puhuttavimmat tilanteet, taklaus/nokkapokka, vääryydet tai upeat läheltä piti tilanteet yms.

Koostepaketit pelin jälkeen jää itseltä katsomatta, peli vie jo illasta aikaa muutenkin 3h. Että erätauko olisi hyvä kohta seurata itseni tapauksessa.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Missäs muualla se onnistuu? NHL ei ainakaan saa 720p60 paremalla laadulla mistään eikä taida pyöriä mikään jenkkien striimauspalvelukaan tota paremmalla laadulla, hyvä kun 60 fps saa mihinkään vielä nykyään.

I stand corrected, olen aina luullut NHL kuvaa 1080 kuvaksi.

Silti, tuo framerate on itselle jopa tärkeämpi, kuin fullhd reso. Kaikki voi halutessaan YouTubesta katsoa, miltä lätkä näyttää 60 fps kuvalla, olkoonkin vain 720p.

Harmi, että Suomessa ei tekniikka tähän vielä sitten taivu, tekniikan ihmemaa my ass.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itseäni kiinnostaa enemmän oman seuran otteet, joten parempi keskittyä siihen otteluun täysin.
Tässä lienee se merkittävin syy miksei kaikkia tuollainen kanava kiinnostaisi. Itse olisin tuosta erittäin kiinnostunut niiden kierrosten osalta, missä oma joukkue ei pelaa.

Mutta jos tällainen kanava tulisi, niin toivoisin että siinä hypitään kohtalaisen paljon ottelusta toiseen. Esimerkiksi ylivoimatilanteet olisivat hyvä syy pomppia pelistä toiseen ja tietysti muutoin tiukkoja pelejä seurattaisiin enemmän, kuin niitä joissa peli on jo selvä. Maaleja voisi näyttää jälkikäteenkin heti niiden syntymisen jälkeen, sillä vaikea sitä on ennustaa milloin niitä tulee.

Itse olisin ehkä valmis maksamaan pienen lisämaksunkin tällaisesta kanavasta erikseen.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
* Olisitko kiinnostunut tällaisesta kanavasta / ohjelmasta?
* Olisitko valmis maksamaan erikseen lisää tällaisesta palvelusta? Pitäisikö sen kuulua mukaan johonkin pakettiin vai olla kokonaan erillinen tuotteensa?
* Kommentteja sisällön suhteen: yksi pääottelu vs. tasaisesta kaikista, vai kenties sen mukaan missä ottelussa tuntuu tapahtuvan eniten?
* Mitä erätauon aikana näytettäisiin? Vaikka varsinkin toisella erätauolla ottelut menevät jo hieman limittäin, jää väliin kuitenkin luppoaikaa.
* Pitääkö kaikki näyttää heti livenä, kun toisessa pelissä tapahtuu jotain muuta vai katsotaanko ensin se kesken oleva ylivoima loppuun?
En olisi valmis maksamaan tuosta mitään sen paremmin ekstrana kuin pakettiin kuuluvana, mutta toki erätaukoihin olisi kiva saada jotain muuta sisältöä kun vanhojen koosteiden pyörittelyä, eli vaikka sitten näytettäisiin studikeskustelua joka keskittyisi kierroksen pääotteluun ja myös kierrokseen ja kiekkoon yleisesti.

Oikeastaan, jos vastakkain on mikä tahansa kiekkopeli suorana ja kokonaan (eli ei edes oman suosikkijoukkueen peli), tai joku RedZone/Kiekkokierros-kanava, niin valitsen sen kokonaisen kiekkopelin. Pätee myös jos valittavana olisi vapaalla kanavalla joku kokonainen peli versus RedZone.

Se tuli tuossa mieleeni, että olisi mahtavaa jos Telia pystyisi tekemään paikallisradioiden kanssa yhteistyötä, ja peliin voisi valita homer-selostuksen, eli siis paikallisradion. En nyt kyllä äkkiseltään keksi mikä se kulma olisi jolla tuon voisi tehdä paikallisradioille kannattavaksi, ja mainokset voisi asettaa haasteita. Tai tietysti, jos ne mainokset saisi ajaa ulos myös Telian lähetyksessä, niin se toisi lisäpuhtia paikallisradion mainosmyyntiin. Ja Telia saisi tuotteeseen lisäarvoa. Mutta voi olla haasteita. Parhaimmillaan tuo tietysti toimisi niin että sekä koti- että vierasjoukkueen radioselostuksen voisi valita, silloin ei tarvittaisi sitä neutraalia selostusta välttämättä ollenkaan. En kyllä tiedä onko joka joukkueelle enää edes selostusta kaikista peleistä, tai onko se selostaja sellainen jota edes saman joukkueen kannattajan mielellään kuuntelisivat
 
Viimeksi muokattu:

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
* Olisitko kiinnostunut tällaisesta kanavasta / ohjelmasta?
Olisin.

* Olisitko valmis maksamaan erikseen lisää tällaisesta palvelusta? Pitäisikö sen kuulua mukaan johonkin pakettiin vai olla kokonaan erillinen tuotteensa?
En olisi valmis maksamaan tästä, mielestäni tälläinen kuuluisi olla vapaalla kanavalla, ja tämä olisi ns telian Liigan näyteikkuna. Tämän pitäisi olla kaikille tarjolla ilmaiseksi.

* Kommentteja sisällön suhteen: yksi pääottelu vs. tasaisesta kaikista, vai kenties sen mukaan missä ottelussa tuntuu tapahtuvan eniten?
Vapaalla kanavalla kun toteutetaan, niin suhkot tasaisesti kaikista mutta ollaan ns siellä missä tapahtuu. Ei tarvitse pakolla käydä kaikkialla yhtä tasaisesti.

* Mitä erätauon aikana näytettäisiin? Vaikka varsinkin toisella erätauolla ottelut menevät jo hieman limittäin, jää väliin kuitenkin luppoaikaa.
Edellisten otteluiden lehdistötilaisuuksia, top maaleja/taklauksia/torjuntoja yms. Erilaisia haastatteluja tai sitten olisi studio joka pureutuisi näihin kaikkiin peleihin suurpiirteittäin.

* Pitääkö kaikki näyttää heti livenä, kun toisessa pelissä tapahtuu jotain muuta vai katsotaanko ensin se kesken oleva ylivoima loppuun?
Ei tarvitse, järkeä saa käyttää.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
* Olisitko kiinnostunut tällaisesta kanavasta / ohjelmasta?

-Kyllä.

* Olisitko valmis maksamaan erikseen lisää tällaisesta palvelusta? Pitäisikö sen kuulua mukaan johonkin pakettiin vai olla kokonaan erillinen tuotteensa?

-En erikseen kuitenkaan maksaisi, saisi luvan kuulua pakettiin.

* Kommentteja sisällön suhteen: yksi pääottelu vs. tasaisesta kaikista, vai kenties sen mukaan missä ottelussa tuntuu tapahtuvan eniten?

-Teoriassa se missä tapahtuu eniten, mutta miten tuota nyt käytännössä voi ennustaa. Ehkä kuitenkin tasaisesti kaikista.

* Mitä erätauon aikana näytettäisiin? Vaikka varsinkin toisella erätauolla ottelut menevät jo hieman limittäin, jää väliin kuitenkin luppoaikaa.

-Ei merkitystä minulle, tuskin kuitenkaan katson. Tai no, cheerleadereitä hidastettuna.

* Pitääkö kaikki näyttää heti livenä, kun toisessa pelissä tapahtuu jotain muuta vai katsotaanko ensin se kesken oleva ylivoima loppuun?)

-Ei. RedZonekin menee ajassa taaksepäin ja palailee näyttämään huippuhetkiä muista peleistä viiveellä, jos jonkin toisen pelin tiukka paikka on ollut kesken.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös