Osallistu Telian Liiga-tuotteen kehitykseen – sana on vapaa!

  • 768 147
  • 5 070
Tila
Viestiketju on suljettu.

Pori67s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ude&Parru
Kun todennäköisesti myös Telia kokoaa jokaisesta ottelusta huippuhetket, niin olisi kiva jos huippuhetkiin tulisi muutakin kuin maalit.
Eli maalit + torjunnat, taklaukset, maalipaikat (mielummin muitakin, kuin huippupaikat)
 

Luxray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Telian Liiga-lähetysten laatu
Kun todennäköisesti myös Telia kokoaa jokaisesta ottelusta huippuhetket, niin olisi kiva jos huippuhetkiin tulisi muutakin kuin maalit.
Eli maalit + torjunnat, taklaukset, maalipaikat (mielummin muitakin, kuin huippupaikat)

Tämä. NHL:ssä on hyvät ne "Condensed Game":t, jotka tulee päivittäin katsottua. Nuo Liigan nykyiset "huippuhetket" ovat aika ankeita kun kestävät max. 3 min ja ovat aika hätäisesti tehdyn oloisia.
 

Emu1

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Se etää kuva ei töki riittää mulle. Ruutu on täyttä paskaa. Kaikki muut suorat live lähetykset toimii hyvin mutta Ruutu se vaan ei.
 

Warrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Unohtui edellisestä, että pelaaja/valmentajahaastattelut erätauoilla olisi kyllä kiva optio. Siis ihan joka otteluun ja joka erätauolle.
 

Redrose

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Tänne on tullut paljon hyviä ehdotuksia. Laitanpa omanikin tänne perusteluineen:

- Geoblokkaus ei toimi suurissa kaupungeissa, joihin on muuttanut muualta Suomesta työn perässä henkilöitä, jotka kannattavat oman syntymäpaikkakuntansa joukkuetta. Tällöin heiltä blokataan nykyisen asuinpaikan lähellä pelaavien joukkueiden kotiottelut. Tämähän tietäisi sitä, että ne pari peliä, jotka pelataan blokattua joukkuetta vastaan, mennään vierasjoukkueen kannattajana hallille katsomaan ja loput otteluthan nähdään tv:stä tai netistä. Jos suosikkijoukkuetta kysytään tilauksen yhteydessä, laittaisin sinne vastaukseksi ilman muuta pahimman inhokkijoukkueeni.

- Äidinkielenään ruotsia puhuville lätkäkannattajille olisi mukavaa, jos valittavana olisi selostukset myös ruotsiksi. Tällainen palvelu toimii hyvin Ylen kanavilla.

- Palvelun ostajalla pitää olla myös vaihtoehtona maksaa kertamaksuna joko 12 tai 8 kuukauden jakso koskien sekä oman valinnan mukaan räätälöityjä että kaikkien joukkueiden pelejä.
 
Viimeksi muokattu:

Naakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muutamia asioita, jotka parantaisivat katselumukavuutta suunnattomasti, mutta joihin Ruudussa ei ole vaivauduttu puuttumaan usean vuoden jälkeenkään:

- Katselun aloittaminen alusta kesken ottelun ilman hirveätä kikkailua (tällä hetkellä äänet pois, kuvan peittäminen ja palkin kelaaminen alkuun manuaalisesti)

- Ottelut katseltavissa myös jälkikäteen HETI/PIAN ottelun päätyttyä. Huom! Jälkikäteen päästävä katsomaan ilman spoilaantumisen riskiä eli ei niinkuin Ruudussa nyt (etusivulla klippejä joiden kuvista ja otsikoista näkee jo miten pelissä käynyt)

- Ottelun päättymisaika ei näy lähetysikkunan aikajanassa, jolloin siitä ei näe heti onko peli mennyt jatkoajalle vai ei

- KUNNON KELAUSMAHDOLLISUUS! ottakaa mallia viaplayn toiminnasta, nuolinäppäimillä 10sek hyppäykset eteen- ja taaksepäin todella kätevät. Jälkilähetysten katsominen nopeutuu ja helpottuu huomattavasti

- Kamerakulmat ja kameramiesten koulutus siten, että edes joskus näkyisi maali hidastuksessa. Nyt kamera seilaa edes takas ja kiekon päätyminen maaliin näkyy hyvin joka kymmenennessä hidastuksessa. Myös turha zoomaaminen pois (mieluummin näkee tilanteiden kokonaiskuvan hyvin kuin yksittäisten pelaajien naaman mutta ei sitä onko tulossa 1vs3 vai 3vs1 hyökkäys)

- Kaukalon äänet kovemmalle, samoin katsomon äänet

- kunnon koosteet otteluista. Ja SITEN ETTEI TULOSTA PALJASTETA, vaan jännitys säilyy koosteen katsojalle!

Lisäksi tietysti itsestään selvää, että kuvanlaadun tulisi olla huomattavasti nykyistä parempaa. Liike ei saisi olla nykivää enää vuonna 2018. Tässäkin mallia voi ottaa Viaplaysta, ei Ruudusta.
 

tii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos missaa töiden tms. takia ottelun alun tai vaikka koko ottelun niin tällä hetkellä mobiililaitteilla ei voi katsoa ottelua alusta kesken ottelun tai ottelun jälkeen ennen kuin seuraavana aamuna/iltapäivänä. Saman hinnan paketista maksaa nekin, jotka haluais aloittaa ottelun katsomisen 19.30 tai 22.30 ja heittää kuvan puhelimesta isolle ruudulle tai katsoo ottelua kotimatkalla tabletista tms.
Siis peli alusta alkaen katsottavaksi heti ottelun alettua kaikilla laitteilla ja jälkilähetystä ei saa joutua odottamaan tuntiakaan.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olisi aika hieno lisäpalvelu, jos voisi katsoa tietyn pelaajan kaikki vaihdot ottelussa. Voisi olla ammattipiireissä kysyntää ja joku amatöörikin voisi jonkun kiinnostuksesta testata. Luulisi että vaihtotiedot olisi käytettävissä ja automaattisesti olisi moinen toteutettavissa. Samanlaisia soittolistoja ottelun kaikista ohilaukauksista, blokeista jne.

Muuten toivoisin että keihäänkärkituote olisi tietyn joukkueen vieraspelikausikortti jota sitten yhteistyössä seurojen kanssa räätälöitäisiin. Vieraskausari 15 e/kk ja kotikausari sitten hiukan kallimpi. Tarvitseeko se mitään geoblokkauksta
 

OnVainRauma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Telian pitäisi neuvotella liigaseurojen kanssa sopimus, jolla kausikortin ostaja saisi joko kylkiäisenä tai pienellä lisämaksulla oikeuden katsella myös joukkueensa vierasottelut. On nimittäin myös Telian etu, että hallilla on paljon porukkaa, sillä kunnon tunnelma välittyy kotisohvallekin. Kausikortin ostajan olisi hyvä saada myös alennus koko paketista. Tuottojen jakaminen on sitten tietysti se vaikea kysymys.

Äkkiseltään loistava idea!

Nyt kannatta ottaa mallia rapakon takaa, jos rahat riittää.
 

manttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itselleni ehkä tärkeintä on kuvanlaatu. Full HD ja 60fps nettistreameissä. Toi fps on se tärkein juttu. Ehkä 4K:takin vois lähtee pilotoimaan, mutta tuskin on ens kauden juttuja vielä. Kaukaloäänet, katto- ja päätykamerat on hyvä saada mukaan. NHL:ssä on kiva katsella ylivoimia päädystä, niin miksei täälläkin sitten.

Hinnoittelussa eri pakettien luominen. Itselleni ainakin alkuun riittäisi kaikki pelit 30-40 €/kk, oman joukkueen kaikki pelit 30 €/kk, ja oman joukkueen vieraspelit 15-20 €/kk. Johonkin tohon tyyliin. Ja kausarin ostajalle vieraspelit roimalla alennuksella tai jopa kaupan päälle. Itse ottaisin noista pelkät vieraspelit niin kummasti tulisi käytyä enemmän kotipeleissä. Pääasia kumminkin, ettei tule sellainen olo, että maksaa sellaisesta sisällöstä mitä ei halua.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Minä jaan monet ajatukset, joita täällä on esitetty. Tuo katselu mahdollisuus ottelun alusta myös kesken ottelun on must. Luonnollisesti streamin laatu nykypäivän tasoisena myös must. Oleellinen asia on myös käyttöliittymän selkeys ja toiminnallisuus niin, ettei tarvitse vähintään datanomin tutkintoa sitä käyttääkseen. Mikäli halu on lisätä erilaisia tilastojen seuranta tietoja, ne voisivat olla valittavissa suoraan käyttöliittymässä, kuten kaikki muukin lisädata yhden helposti löytyvän klikkauksen takana, ja tosiaan niin, ettei kesken ottelua seuraamaan pääsevän tarvitse tehdä voodoo taikoja, jotta ei pelin tilanne reaaliajassa paljastuisi. Voisi olla myös mahdollisuus klikkaamalla saada halukkaille kommenttiketju eli otteluseuranta, mutta niin, ettei se siinä pakollisena scrollaa, jos ei halua. Yksi, mikäli lie on mahdollinen palveluna, voisi myös olla valinnaiset kuvakulmat, eli halleissa olisi 3 - 5 kiinteasti asennettua kameraa, joita käyttäjällä olisi mahdollista vaihtaa helposti klikkaamalla pelin aikana tai itse tarkastella jotain tilannetta jälkikäteen eri kuvakulmasta.

Kun puhutaan erätaukoviihteestä, saatan olla tämän kanssa vähemmistössä, mutta turhien jorinoiden sijaan niissä voisi näyttää koosteita vaikkapa pelaavien joukkueiden junioripeleistä tai mahdollisesti naisten kiekkojoukkueiden peleistä. Tämä laventaisi mukavasti kiekkoseuraajien käsitystä siitä, mitä kaikkea kiekossa puuhataan sen liigan ulkopuolisessa kiekko maailmassa, kuvaahan tehdään käytännössä vissiin jokaisesta a - junnupelistä ja ehkä myös naisten sarjoista, lupien hankkimisesta en kyllä tiedä tuon taivaallista, lieneekö liiton kautta hankittava, mutta suomalaista kiekkoiluahan tuo palvelisi mainiosti.

Joidenkin ehdottamaan valmentajien kuulemiseen erätauoilla en usko lainkaan, vaan luulen heillä olevan tärkeämpääkin kommentoitavaa kopeissa, eikä toisaalta muutaman lauseen diiba daaba jargon tuo mitään lisäarvoa seuraajalle, sen sijaan uutena ja kiinnostavana lisänä olisi erotuomareiden huomiot ja tunnelmat pelin jälkeen, avaisi maailmaa kiekossa, josta katsojilla on ehkä vähiten käsitystä ottelutapahtumassa, mutta mielipiteitä sitäkin enemmän, tämä vaikkapa sitä mediatilaisuutta odotellessa, jossa siis valmentajat ja jokunen pelaaja antaisi kommenttia tapahtumasta. Voisihan kokeilla myös joskus jalkauttaa joku toimittaja kyselemään kommentit pelistä satunnaiselta katsojalta hallista, voisi saada raikasta kommenttia tilanteen mukaan.
 

Antib

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, old time hockey, Florida Panthers
Mahdollisuus tilata vain liigan pelit. Eli ei mitään kalliimpaa pakettia, jossa liiga yhtenä osana.
Jos jotain pitää niputtaa, niin CHL mukaan samaan pakettiin. Tällä saataisiin sille näkyvyyttä ja arvostusta.
FullHD ja 60 fps. Ei ole kustannuskysymys nykyaikana, varsinkin kun bittejä siirretään pääsääntöisesti Suomen rajojen sisäpuolella.
Sovellukset ainoastaan tärkeimmille alustoille. Tietenkin laadukas selainsovellus, mutta muuten jättäisin pois kaikki muut kuin iOS:n ja Androidin. Tämä taas on kustannuskysymys, esim. tietyn tv-merkin oman tai konsolisovelluksen ylläpitäminen ja kehittäminen maksaa hunajaa. Tästä on varmaan helppo saada tilastojakin ja tehdä päätökset sen mukaan.
Kausikorttilaisille etuja.
Lehdistötilaisuudet mukaan lähetyksiin.
Halliäänet.
Viikottaiset ilmaispelit, jokaiselle joukkueelle ja sen sponsoreille näkyvyyttä.
"Aikajana" ottelun striimiin, jossa näkyisi valmiiksi merkattuna maalit, jäähyt jne. ja siihen voisi suoraan hypätä. Tietenkin kelauksen pitäisi toimia ja mahdollisuus palata takaisin live-tilaan.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
En tiedä onko mahdollista, kun CHL oikeudet Maikkarilla ja liigan telialla, mutta itsekin haluaisin, että nämä olisi mahdollista ostaa samaan pakettiin.
 

Antib

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, old time hockey, Florida Panthers
En tiedä onko mahdollista, kun CHL oikeudet Maikkarilla ja liigan telialla, mutta itsekin haluaisin, että nämä olisi mahdollista ostaa samaan pakettiin.
Mulla on mielikuva että alkuperäinen soppari pöllälaakson kanssa olisi 3 vuotta, ja päättyisi tähän kauteen. Pikaiselle googletuksella ei asiasta enempää selvinnyt, voi olla että tuossa välissä jatkettukin jo. Ja taitaa olla toki koko sarjankin tulevaisuus kysymysmerkki :D.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Ja taitaa olla toki koko sarjankin tulevaisuus kysymysmerkki :D.
Kummastahan puhut, ei kyllä tietääkseni kummankaan tulevaisuus ole mikään kysymysmerkki.

Ja mielestäni/muistaakseni CHL'n oikeudet on jatkossakin valitettavasti Maikkarilla, eli muistaakseni jatko tehtiin. En ole varma,joten joku voi vahvistaa suuntaan tai toiseen.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Semmonen tähän, jos haluaa ostaa jääkiekkoa, täytyy saada ostaa vain jääkiekkoa. Ei mitään sarjoja, elokuvia, eikä uudenseelannin koripalloa pakkopakettiin!
 

Ziggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Telian pitäisi neuvotella liigaseurojen kanssa sopimus, jolla kausikortin ostaja saisi joko kylkiäisenä tai pienellä lisämaksulla oikeuden katsella myös joukkueensa vierasottelut. On nimittäin myös Telian etu, että hallilla on paljon porukkaa, sillä kunnon tunnelma välittyy kotisohvallekin. Kausikortin ostajan olisi hyvä saada myös alennus koko paketista.
Tämä olisi mielestäni loistava idea. Itselle tosin etäfanina ei niin hyödyllinen mutta kokonaisuutena varmasti paras ratkaisu.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pari heti alkuun mieleen tulevaa jutttua:

1. Kaukalon ja hallin äänimaailman välittäminen paremmin kotisohvalle
2. Kameramiesten ja ohjaajien tms. kouluttaminen välttämään äkillisiä, liiallisia zoomauksia, kuvakulmien vaihtamista kesken tilanteiden jne.
3. Mahdollisten netin ottelukoostevideoiden intromusiikkien kierrättäminen/vaihtaminen sopivin, tyyliin vaikka parin kuukauden välein.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Tässä nämä:
- helvetin halpa
- studioon juti, Tami, sakke
- studioisäntä Kimmo Rannisto
- kölliä ei studioon eikä jäälle
- kaikki tyhjät ajat pelien ympärillä best of cheerleader kokoelmalähetystä
- jos mainitsee jokerit, niin puhujalle 100 000€ sakot
- tyhjennysmyyntejä tehneiden joukkueiden pelien näyttäminen lopetaan loppukauden ajaksi
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Yks toivetuli mieleen illan pelejä katsellessa.

Kun peli tulee pelikatko ja pelaajat vähänkin painivat keskenään, niin näytetään sitä hässäkkää eikä kiekon räpyläänsä saanutta maalivahtia tai yleisöä. Ihan vaan siksi, että sitä pelissä olevaa tunnetta saadaan kotikatsomoonkin ja osaa vähän seurailla keiden pelaajien välillä on odotettavissa vähän tönimistä jne...
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Toivoisin, että televisiointi ei vaikuta negatiivisesti ottelupaikkakuntien hallien yleisömääriin, vaan löydätte keinot tukea sekä omaa myyntiä että hallien täyttöastetta. Pahin virhe on tämä liian halpa hinnoittelu, mitä Ruutu+ nyt harrastaa. Peli ja sen tunnelma on kiinnostavampi niin hallilla kuin myös televisiostakin, kun ei tarvitse katsella niitä ankeita puolityhjiä katsomoita.

Minä myös toivon, että hallin äänimaailma (yleisön äänet nimenomaan) välittyy paremmin televisiosta. Mikityksiä koti- ja vierasjoukkueen fanikatsomoiden lähelle, sekä ehkä myös selostuksen pois kääntäminen. Tai vaihtoehtoisesti selostuksen ja halliäänen volyyminsäätömahdollisuus.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Lainaus Jatkoajan uutisesta: "Otamme mallia yhdysvaltalaisoperaattoreista". Kunhan ette ota mallia WPG-CAR -ottelun erätauolta nyt. Yhtä ja samaa haastattelua pyöritettiin kokoajan.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jos/kun aiotte lanseerata jonkun aivan kreisin ja mullistavan tuotepaketin, tuokaa se jo paljon ennen julkistusta kriitikin alle esim. kysymällä mielipide tällä palstalla. Koska hyvin usein se ensimmäinen versio on täysi susi vaikka tekijöistä se tuntuisikin erinomaiselta, joten palautetta kannattaa kerätä jo etukäteen että pahimmat mokat tulee korjatuiksi.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Pitäkää tuote teknisesti laadukkaana ja toimivana. Älkää oikeesti koittako tuoda tänne mitään amerikkaa. Hassua sanoa, mutta hinta pitää olla korkeampi kuin Ruudulla tällä kaudella, jotta joku vielä kävisi hallillakin. Tuo seurojen kanssa yhteistyössä toteutettava Kausikortti, jolla näkisi oman seuran kotipelit hallilla ja vieraspelit telkkarista voisi olla kova juttu.
 
Varmaan kannattaa noissa geoblokkaus, hinnan korotus yms toiveissa muistaa, että nyt esitetään toiveita Telialle ei Liigalle.
Noin muuten toiveena:
-Äänimaailma
-60fps ja full hd. Kuva ei saa pätkiä, nykiä yms
-Maalin yläpuolella oleva kattokamera ja maalin sisällä oleva kamera. Muutenkin lisää kameroita, että maaleista, taklauksista, torjunnoista yms saadaan aina sellainen kuvakulma josta tilanne näkyy kunnolla
-Ilmainen viikottainen peli jollekkin kanavalle. Lisää Liigan kiinnostavuutta yleisesti ja Telia saa lisää potenttiaalisia tilaajia. (Tuskin kovin moni nyt jo paketin tilaamisesta kiinnostunut jättää paketin ostamatta vaikka näkisi yhden random ottelun viikossa ilmaiseksi)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös