Colorado Avalanche 2017–2018

  • 120 371
  • 383

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Muutamat harjoituspelit on lätkitty ja tulokset ovat olleet ihan hyviä. Rantanen ja MacKinnon ovat painaneet yhdessä tehoja, joka lupaa hyvää myös varsinaista kautta ajatellen. Yakupov on ilmeisesti pelannut melko hyvin ja Kerfootkin on antanut hyviä näyttöjä. Hyökkäyspää vaikuttaa ihan hyvältä ensi kautta ajatellen, on MacKinnonia, Landyä, Duchenea, Rantasta, Yakupovia, Wilsonia, Kerfootia, Andrighettoa, Jostia ja Compheria. Kyllähän noista jonkinlaisen hyökkäyksen saa rakenettua, kun tuohon päälle on vielä veteraaneja kuten Söderberg ja Comeau. Puolustus on sitä samaa kuin ennenkin, josko se Zadorov ottaisi tällä kaudellla ison stepin. Koko joukkue saa nyt uuden alun ja eiköhän tuosta viime kaudesta saada parannettua ainakin jonkin verran.

Yksi harjoituspeli on vielä edessä, 29. päivä Vegasia vastaan vieraissa. Tuolloin mennään varmaan jo lähes tulkoon ykkösmiehistöllä. Pelejä en ole vielä ehtinyt katsella, onko joku muu katsellut ja jos on, niin miltäs tuo on näyttänyt?
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Jatkoajan toimittaja kirjoittaa, että laskusuunnassa oleva Varlamov kirittää Toronton entistä ykkösmokkea Bernieriä tulevalla kaudella. Menihän Varlylta viime kausi penkin alle. Tosin pelimäärää saattaa selittää se, että lonkat leikattiin kahteen eri otteeseen ja ne taisivatkin aika paskana olla, kun kerta piti veitsen alle mennä. Joku voisi jopa sanoa että Varlamov oli viime kaudella sen verran risana, ettei pystynyt pelaamaan omalla tasollaan. Joku toinen sitten voi melkeinpä samassa lauseessa todeta että Avsin puolustus on surkea, Varlamov on surkea JA Bernier on lähtökohtaisesti ykkösmokke. Kuitenkin Bernier on aina pelannut paremmassa tai samantasoisessa joukkueessa, eivätkä tulokset mitenkään kummasti miestä mairittele. Kuulostaa absurdilta meikäläisen mielestä, että Varlamov olisi jonkun mielestä joku vanha kehäraaki-kirittäjä. Terve Varlamov pelaa 100-varmasti vähintään 65 peliä ensi kaudella ja pelaa ne paremmin lukemin kuin Bernier.
 

Ralph

Jäsen
Avalanchen terveet raaputukset kauden avaukseen on Carl Söderberg, Joe Colborne ja Nikita Zadorov, yhteensä rapiat yhdeksän miljoonaa menee näihin pelaajiin. Rosteri näyttää vissiin tältä.

Sven Andrighetto - Nathan MacKinnon - Mikko Rantanen
Alexander Kerfoot - Matt Duchene - Nail Yakupov
Colin Wilson - J.T. Compher - Gabriel Landeskog
Matt Nieto - Tyson Jost - Blake Comeau

Mark Barberio - Erik Johnson
Patrik Nemeth - Tyson Barrie
Chris Bigras - Andrei Mironov

Semyon Varlamov
Jonathan Bernier
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Avalanchen terveet raaputukset kauden avaukseen on Carl Söderberg, Joe Colborne ja Nikita Zadorov, yhteensä rapiat yhdeksän miljoonaa menee näihin pelaajiin. Rosteri näyttää vissiin tältä.

Sven Andrighetto - Nathan MacKinnon - Mikko Rantanen
Alexander Kerfoot - Matt Duchene - Nail Yakupov
Colin Wilson - J.T. Compher - Gabriel Landeskog
Matt Nieto - Tyson Jost - Blake Comeau

Mark Barberio - Erik Johnson
Patrik Nemeth - Tyson Barrie
Chris Bigras - Andrei Mironov

Semyon Varlamov
Jonathan Bernier
Jep, näillä mennään siis ensi yönä New Yorkissa Rangersia vastaan klo 2 alkaen. Rosterissa ei sen suurempia ihmetyksiä ole, hyvä että Duchene ja Landy on erotettu toisistaan, sillä heidän yhteispelistään ei viime vuonna tullut sitten mitään. Hyökkäys muutenkin todella mielenkiintoinen, ei todellakaan NHLn heikoin, vaikka joku Jatkoajan toimittaja taisi niin väittääkin. Kolmospakkiparina rookiepari, saa nähdä miten Mironov esiintyy NHL:ssä hyvien KHL-vuosien jälkeen. Eipä tuota top nelosta oikein voi naurahtamatta katsoa, mutta annetaan joukkueelle nyt uusi alku ja tuomitaan vasta sitten. Söderberg ja Colborne olivatkin odotettuja healthy scratcheja, mutta Zadorovin olisin olettanut pelaavan ja ilman Nemethin poimimista olisi pelannutkin. Saa nähdä millainen jantteri on kyseessä, toivottavasti stabiili ja varma, sillä Barriesta ei ikinä tiedä mitä tekee.

Mielenkiinnolla odotan, että miten pelit lähtevät käyntiin, viime kaudesta kun jäi sanotaanko hieman hampaankoloon. Se on kuitenkin nyt mennyttä aikaa ja uuteen kauteenhan lähdetään aina voitto mielessä, ennen kautta ei ole hävitty mitään olisi voitto sitten kuinka epätodennäköistä tahansa. Turhaa sitä muuten tuolla on pelailla.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Kova päänahka heti avauspelistä, kun Rangers kaatui kakkosveskarin avustuksella, eikä Jarome Iginlan haamukaan tainnut enää haitata sarjan heikointa hyökkäyskalustoa.

Yhtään harkkapeliä ei tullut katsottua, mutta eteenpäin on menty viime kaudesta. Hyökkäyksiin pojat pääsivät aika nopeasti ja välillä ehkä liiankin nopeasti, kun omiin tuli liian monta ylivoimahyökkäystä. Semyon Vezinamov oli onneksi mies paikallaan ja nollasin tukun laatupaikkoja Rangersilta. Mironov ja Jost näyttivät heikoilta, mutta Yakupov sen sijaan oli vahvitus. Jos Avalanche pystyy kituuttamaa pitkälle kevääseen asti pudotuspelipaikan läheisyydessä, niin en epäile etteikö Yakupov rikkoisi 40 pisteen rajan.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Taas mennään. Hieno voitto, mutta itelleni on tärkeintä nähä edistystä pelissä ja pelaajissa.
Sellaset murska-arviot joukkue sai niin toivottavsti laittavat kampaan.

Joo pakit ei välttämättä oo hyviä, mut hhöķkäys on. Katsellaa
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Kauden eka peli takana ja siitä tosiaan hieno 4-2 voitto. Hyvä aloittaa kausi heti näin kovalla päänahalla. Itsekin ehdottomasti sitä mieltä, että joukkue on lytätty ihan liian rajusti monessakin paikkaa, ei tuo niin huono joukkue ole. Monestihan tällaiset satavat aina aliarvostetun joukkueen pussiin, toivottavasti nytkin. Muutama huomio vielä eilisestä pelistä:

-Varlamov oli hyvä, ihan älyttömän hyvä. Antoi joukkueelle mahdollisuuden voittaa. Otti monta gamesaveria ja pelin lopussa tuo Zibanejadin onetimerin kilpipelastus oli ilmiömäinen. Ilmeisesti se Parkkilan siirtyminen valmentajaksi vaikuttaa. Kummallekaan Zibanejadin maalille ei voinut mitään. Ensi pelissä sitten varmaan Bernier maalissa, kun Varlamovhan oli se täytemies, vai miten se nyt menikään?
-Puolustus ei säväyttänyt, ei sitten yhtään. Kiekkoa heiteltiin vastustajan hyökkääjien lapaan oman maalin takaa ja pelattiin epävarmasti. Silti tasakentällisin onnistuttiin säästymään takaiskuilta, josta kiitos kuuluu Varlamoville. Barberio ja Mironov suurimmat syyt puolustuksen heikkouteen.
-Johnson pelasi hurjat minuutit ja oli puolustuksen liideri. Mironov tosiaan vähän köykäinen ja ruotsalainen Lindholm onkin nyt nostettu takaisin ylös. Saa nähdä pelaako Zadorov lauantaina, toivottavasti pelaa ja Miro katsomoon. Myös Barrie omassa päässä aika hukassa, hyökkäyspäässä totutusti erinomainen.
-Nemeth pelasi hyvän pelin, sai syöttöpisteenkin Duchenen maaliin. Hyvä kaveri tuohon Barrien rinnalle. Myös Bigrasille plussaa, hyvännäköistä peliä.
-Hyökkäys toimi hyvin, kuten oli odotuksissakin. Yakupov saattaa osoittautua todelliseksi ryöstöksi, oli nimittäin erinomainen, kuten jo mainittiinkin. Spin o´rama syöttö Duchenelle oli taidetta. Paikkoja olisi ollut tehdä enemmänkin, mm. Bigras ampui tolppaan.
-Ylivoima myös ihan kohtuullista, yksi onnistuminen sillä rintamalla Rantasen toimesta. Barrie levitti hyvin MacKinnonille, joka puhkoi alivoimaneliön loistavalla syötöllä ja Rantanen ei kaarelta erehtynyt. Loistava onetimer etuyläkulmaan. Näitä lisää.
-Landeskogin pelissäkin oli sitä viime kaudella puuttunutta tunnetta, toimi ihan hyvin kolmosessa Compherin ja Wilsonin kanssa. Wilson tosin melko näkymätön. Landyn pelin muut osa-alueet sitten taas vähän niin ja näin, mutta ainakin yrittää.
-Jäähyjä otettiin ihan liikaa, yhdeksän kappaletta. Määrää pitää ilman muuta vähentää, noiden jäähyilyjen takia peli oli hyvin rikkonaista, eikä oikein päästy takakentällisin vääntämään, kun Rangerskin otti kuusi kakkosta. Jäähyilyn johdosta peli oli välillä melko hurlumheitä molempien joukkueiden ollessa vaajamiehisenä ja ylivoimahyökkäyksiä tuli toisensa perään.
-Kiekonmenetyksiä liikaa helpoissa paikoissa.
-Kiekkoja ei osata purkaa alueelta tarpeeksi hyvin, kiekot jäävät liian usein alueelle tai puruissa kestää liian kauan.
-Joukkueen yleisilme hyvä, ei lähdetty nöyristelemään vaan voittamaan ja taistelemaan. Ihan erilaista menoa kuin viime kaudella.

Tästä on hyvä jatkaa ja huomenna onkin vuorossa parhaaseen katseluaikaan Devils vieraissa klo 21.

EDIT: Muutama kohta lisätty, ja Zadorovin pelaaminen huomenna varmistunut.
 
Viimeksi muokattu:

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Huudellaan nyt vähän vieraisiin pöytiin, mutta todella hienoa jos Yakupov onnistuu nyt lunastamaan sen paikkansa änäristä. Hemmetin symppiskaveri koko äijä ja pelasi erinomaisen tulokaskauden Oilersissa. Harmi, että Eakins vähän sotki sen jälkeen, mutta Yakupov on hieno kaveri myös ihan ihmisenä.

Kysellään samalla, miltä tämä Rantanen-MacKinnon-Andrighetto -ketjun peli näytti? Viime kauden lopussa vahvaa tekemistä ja toivottavasti Andrighettokin lunastaa sen paikkansa vihdoin änäristä.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Kysellään samalla, miltä tämä Rantanen-MacKinnon-Andrighetto -ketjun peli näytti? Viime kauden lopussa vahvaa tekemistä ja toivottavasti Andrighettokin lunastaa sen paikkansa vihdoin änäristä.
Peli oli niin rikkonaista, ettei ketjujen pelistä tasaviisikoin oikein saanut hyvää kuvaa. Sen ajan mitä pelasivat oli ihan hyvää tekemistä, mutta on Andrighettolta parempiakin pelejä nähty. Kyllähän tuossa ketjussa pelaajat täydentävät hyvin toisiaan ja heiltä on lupa odottaa paljon tällä kaudella. Muutaman pelin päästä nähdään varmaan heidän yhteispeliään tasakentällisin vähän paremmin, tuskinpa muissa peleissä näin paljon jäähyillään, kun oppivat tuon huitomissäännön. Eiköhän Andrighetto ole itsensä jo rosteriin pelannut, pelasi alivoimaa ja ykkösylivoimaa molempia. Parantaa pitää silti tästä pelistä.
 
Viimeksi muokattu:

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Liitytäänpäns itsekin alkaneen kauden keskusteluun.
Puolustus, ja varsinkin hyökkäksen avaaminen oli kyllä ihan hirveää kateltavaa, ei mitään uutta sillä rintamalla. Rangers-matsi oli loistava esimerkki siitä miten parempi joukkue ei aina voita. Muistelisin (enkä tarkista), että viime kaudella olisi mennyt jopa toisin päin. Oltiin vahvempia matsissa, mutta tuli pataan. Sellaisiakin pelejä kuitenkin oli muutamia.
Hyökkäysosasto on ihan hyvällä tasolla, toivottavasti Duchenen tilanne ratkeaa pian jollain tavalla.
Varly oli omalla tutulla tasollaan. 40 vetoa pelissä on ihan peruspäivä.

Illalla onkin sitten ihan "prime time" -kiekkoa kun peli New Jerseystä alkaa jo iltaysin jälkeen.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
No joo, New Jersey oli vahvempi omassa kauden avauksessaan. Kolme maalia tuli ylivoimilla ja yhden tekaisivat vielä alivoimallakin.
Bernieriltä pari kovaa koppia eikä kyllä maalejakaan voi laittaa hänen piikkiinsä. Maalivahtipeli on siis kunnossa kahden pelin perusteella.
Kerfoot-Duchene-Yakubov sai mielestäni eniten pöhinää aikaan, toki tulokset jäivät laihoiksi. Söderberg yrittää pitää itsensä pelaavassa kokoonpanossa ja teki ainokaisen ylivoimalla.
Pelin avaaminen oli jälleen aivan tuskallista katsottavaa. Viisi metriä oman siniviivan molemmin puolin tapahtuu aivan liikaa kiekonmenetyksiä.
Will Butcher vaikuttaa aika hyvältä vitoskiekan haulta...
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Avauspeli oli tosiaan kauheaa katseltavaa, kiekkoa kun ei saada millään hyökkäysalueelle oli sitten 5v5 tai 5v4-tilanne. Kiekkoja ei saada myöskään purettua ulos alueelta, vaan suurin osa purkurityksistä jää sinisen sisälle, jos sellainen edes saadaan aikaan. Ei voi kuin ihmetellä miten vaikeaa se voi olla, mutta ei voi mitään. Lauantaisesta pelistä pakko myös antaa risuja Landeskogille, MacKinnonille ja Andrighettolle. Oli jokaiselta heiltä kyllä sen verran heikkoa peliä, että pahaa teki katsoa. MacKinnonilta järjettömiä yhden miehen syöksyjä, joista ei saatu mitään aikaan. Landeskogin kiekonkäsittely oli sen verran vaikean näköistä, että kaveri vaikutti pelaavan ringettemailalla. Andrighetto oli muuten vain pelin ulkopuolella, eikä tuntunut saavan kiekkoja haltuun. Huonoja ratkaisuja mahtui mukaan myös monia. Puolustuksesa Barrie pelasi todella heikosti.

Erikoistilannepelaamista pitää myös parantaa. Varsinkin ykkösylivoima oli aivan kujalla, joka johtuu varmaankin suurimmaksi osaksi nelikon Landy, MacKinnon, Andrighetto, Barrie surkeasta pelistä. Rantanen oli ainut, kuka sai jotain peliä edistäviä ratkaisuja aikaan. Kakkosylivoima toimi selkeästi paremmin. Tietysti ylivoimaa vaikeutti tuo puolustajien avauspeli, joka oli kuten jo mainittu todella kammottavaa.

Alivoimalla ollaan myöskin päästetty liikaa maaleja, joten sitäkin pitää ehdottomasti parantaa. Kiekko pitää saada ulos alueelta ja mennä enemmän peittämään kiekkoa, liikaa vetoja tulee läpi.

Onnistujina voidaan mainita Söderberg ja Bernier. Carl taisi pelata itsensä rosteriin tuolla esityksellä. Bernier löi oikein kunnon jumalmoodin päälle ja otti muutaman stealin aivan varmoista maalipaikoista. Maalivahtipelistä tämä ei ainakaan jää kiinni.

Tänään sitten Bruins TD Gardenissa. Tuskinpa parissa päivässä ihmeitä on tehty, mutta jospa sitä peliä saataisiin avattua edes hieman paremmin ja kiekot heivattua omalta alueelta paineen alla sinisen yli.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Puhdas 4-0 -voitto Bostonista kauden jo toisesta iltapäivämatsista. Tilastot olivat peliin lähdettäessä Avalanchen puolella, sillä yhdeksän viimeisintä matsia Bostonissa olivat päättyneet Coloradon voittoon.
Varsinaiset pelitapahtumathan olivat varsin tasaiset, mutta kiekko pomppi tällä kertaa hiukan enempi vierasjoukkueen suuntaan.
Ketjuissa pieni muutoksia. MacK:n ja Duchenen vitjat entisellään. Compher ja Jost pelasivat Landyn kanssa. Söderbergin ketjussa tällä kertaa Wilson ja Comeau.
Puolustuksessa kokeiltiin varmaankin kaikki mahdolliset yhdistelmät mitä kuudella pelaajalla saa aikaan. Mironov oli huilivuorossa.
Torstaiaamusta onkin sitten kauden kotiavauksen vuoro, kun Bruins tulee vastavierailulle. Toivottavasti kotipelit sujuisivat tänä vuonna paremmin, Pepsi center ei ollut vastustajalle mitenkään erityisen paha paikka viime vuonna.
Neljä pistettä kauden avausvieraskiertueelta plakkariin, tulokseen voi olla tyytyväinen vaikkei peliesitys aina miellyttäisikään.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Peli oli tosiaan mukavaa katseltavaa maanantaina. Kiekkoa saatiin melko hyvällä prosentilla ulos alueelta, eikä menetyksiäkään tullut niin monia. Maalinedustaa puolustettiin varmasti ja Varlamov hoisi loput. Hieno voitto, vaikkei Bruins ollutkaan kovin hyvällä pelipäällä. Ykköskenttäkin toimi taas hyvin, jokainen paransi Devils-ottelusta huomattavasti. Myös puolustuksessa Barriekin pelasi hyvin ehkä muutamaa maalinedustalla tapahtunutta nukahdusta lukuun ottamatta. Myös erikoistilanteet hoidettiin paremmin kuin viimeksi, alivoima toimi loistavasti, kun siellä ei ollut esim. väsynyttä MacKinnonia pelaamassa, vaan alivoimaan erikoistuneet miehet olivat jäällä. Ylivoimallakin saatiin paikkoja luotua.

Joukkueen heikoin lenkki vaikuttaisi olevan Comeau. Kiekonmenetyksiä tulee ihan liikaa. Kunhan Greer palaa sairastuvalta voisi häntä mielestäni kokeilla Comeaun tilalle, jos peli sujuisi häneltä hieman paremmin.

Söderberg on ollut todella hyvä. Viime kauden otteet ovat menneen talven lumia ja hän on palaamassa tasolleen. Pian voi jo alkaa harkita nostoa ylös nelosketjusta. Kolmosesta voisi paikka avautua, sillä Jostille Ahl olisi ehkä sopivampi paikka vielä tässä kohtaa.
 

Makkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Valitettavasti ei toivoakaan, että Comeau penkitettäisiin vaikka ehdottomasti pitäisi. Järkyttävästi kiekonmenetyksiä ja muutenkin peli todella sekavaa, mutta silti viime pelissäkin 4 eniten tasakentällisin peliaikaa koko joukkueesta! Bednar tietäen kohta Comeau löytyy jostain ykköskentän laidasta möyhimästä ja pilaamasta hyökkäystä.
 

TheLazaruz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #96, #55, #9
Yakubov on kyllä ollut positiivinen ilmestys Duchenen rinnalla,
Mietin vain jos Sakic nyt kauppaisi Duchenen pois, kuka tilalle kakkoskenttään?
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Mukava nähdä Avalanchen tekevän tulosta, vaikka pitkässä juoksussa materiaali varmaankaan ei riitä. Toki yllätysmahdollisuus on aina ja joukkueurheilusta kuitenkin kyse.

Mielenkiintoista nähdä mitä Duchenen kanssa tapahtuu, eiköhän se kauppa nähtäne jossain välissä. Vaikken Avalanchea erityisesti seuraa, niin toivon, että Duchene pelaa hyvän syksyn ja arvo nousee sinne jonnekin puolustajan ja ykköskierroksen tuntumaan. Siihen päälle vielä Dahlin, niin siinähän on jo palikoita useammaksi vuodeksi eteenpäin. Tosin tällä menolla ruotsalainen jää haaveeksi.

Miten Jost on pelannut? Aina jos scoutti tai analysti vertaa pelaajaa Toewsiin, niin oma kiinnostus herää. Sam Reinhart vaikuttaa isolta flopilta siinä suhteessa, onko Jostista paikkaamaan?
 

Ralph

Jäsen
Mukava nähdä Avalanchen tekevän tulosta, vaikka pitkässä juoksussa materiaali varmaankaan ei riitä.
Tulosta luulisi pystyvän tekevänkin. Hyökkäysmateriaali on melkoisen aliarvostettu, Jatkoaikakin kirjoitti hienosti koko NHL:n huonoimmasta hyökkäyksestä. Ei tuo mikään Stanley Cup -hyökkäys ole, mutta 31 joukkueen liigassa vahvaa keskitasoa. Viime kaudella meni pieleen kaikki ja pelaajille ei enää edes maistunut pelaaminen, niin tuon kauden jälkeen tuomitaan moni pelaaja. Oikeasti Avalanchella on todella maukas 12 hyökkääjän sikermä ja siihen päälle Blake Comeau, jota ei toivottavasti nähdä kaukalossa useinkaan. Valitettavasti veikkaan toisin ja pelaa täyden runkosarjan.

Maaleja tuolla hyökkäyskalustolla kyllä tulee, mutta ongelma on siinä, että omiin tulee enemmän. Tai ei ole vielä tullut, mutta odotusarvoisesti. Puolustus on ihan paska ja Semyon Varlamov on tullut alaspäin Vezina-tasostaan, mutta nyt toki taas parempaa. Patrik Nemeth muuten aloittanut miehekkäästi, neljässä pelissä 0+3 ja tehotilastossa +7.

Ensi kuussa näen Avalanchen ensi kertaa livenä, kun oli pakko hommata lippu tuohon ensimmäiseen Senators-otteluun. Toiseenkin voisin muutoin, mutta loppuunmyyty. No, Avalanchen "kotipelin" näen kuitenkin. Ja toivottavasti näen Varlamovin maalilla ja Matt Duchenen kentällä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Yakubov on kyllä ollut positiivinen ilmestys Duchenen rinnalla,
Mietin vain jos Sakic nyt kauppaisi Duchenen pois, kuka tilalle kakkoskenttään?

Eiköhän se Jost siihen kasva ajan myötä.

Huikeeta kyllä katsoa Yakupovin vapautunutta meininkiä. Moni saa vielä syödänsä sanansa ukon NHL-uran suhteen. Uusi NHL on kuin tehty Yakupoville. Olisihan tuolle kuulunut maali, siitä säkäpäätypompusta, joka oli Raskin alla ja maalin sisällä, muttei tällä kertaa.

Yksi mikä aina huvittaa, kuin Yakunaku haukutaan paskaksi flopiksi ja vain 2 äijää on tuosta 2012 draftista on tehnyt enemmän pisteitä. Galchenyuk ja FForsberg. Heikko drafti kauttaaltaan (etenkin sentterit loistavat poissaolollaan) ja jos siinä olisi ollut kova TOP4 ja Yakupov varattu vasta sitten, niin tarina olisi täysin toisenlainen. Kanadalaiset ei vaan osaa millään käsitellä noita ennakko-odotuksia. Etenkään Edmonton.

Tuo kausi Bluesin nelosketjussa taisi myös opettaa aika paljon puolustuspelin suhteen, kun se oli pääprioriteetti koko ketjun pelaamisessa. Silti plussan puolella esim maalipaikoissa for/against, kun muissa jengeissä nelonen on yleensä mallila "survival".
 
Viimeksi muokattu:

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Eiköhän se Jost siihen kasva ajan myötä.

Huikeeta kyllä katsoa Yakupovin vapautunutta meininkiä. Moni saa vielä syödänsä sanansa ukon NHL-uran suhteen. Uusi NHL on kuin tehty Yakupoville. Olisihan tuolle kuulunut maali, siitä säkäpäätypompusta, joka oli Raskin alla ja maalin sisällä, muttei tällä kertaa.

Yksi mikä aina huvittaa, kuin Yakunaku haukutaan paskaksi flopiksi ja vain 2 äijää on tuosta 2012 draftista on tehnyt enemmän pisteitä. Galchenyuk ja FForsberg. Heikko drafti kauttaaltaan (etenkin sentterit loistavat poissaolollaan) ja jos siinä olisi ollut kova TOP4 ja Yakupov varattu vasta sitten, niin tarina olisi täysin toisenlainen. Kanadalaiset ei vaan osaa millään käsitellä noita ennakko-odotuksia. Etenkään Edmonton.

Tuo kausi Bluesin nelosketjussa taisi myös opettaa aika paljon puolustuspelin suhteen, kun se oli pääprioriteetti koko ketjun pelaamisessa. Silti plussan puolella esim maalipaikoissa for/against, kun muissa jengeissä nelonen on yleensä mallila "survival".

Niin no, kaikki on kiinni perspektiivistä. Hertl on Nailista pisteen päässä, kolme puolustajaa noin 30 pisteen päässä, joista Lindholm ja Reilly pelanneet Yakupovin kanssa suht saman määrän pelejä, kun taas Gostisbehere on pelannut puolet vähemmän ja silti alkaa lähestyä. Ja ehkä PP/G:täkin kannattaisi vilkaista. Onhan Yakupov 1.st pickiksi ollut naurettavan huono. Täysi farssi. Jos olisi varattu 20th ja siitä ylöspäin niin asia olisi täysin eri. Laitetaan ne asiat oikeisiin mittasuhteisiin.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Tuo kausi Bluesin nelosketjussa taisi myös opettaa aika paljon puolustuspelin suhteen, kun se oli pääprioriteetti koko ketjun pelaamisessa. Silti plussan puolella esim maalipaikoissa for/against, kun muissa jengeissä nelonen on yleensä mallila "survival".
En nyt välttämättä tuota kaudeksi sanoisi, kun pelejä kertyi vain 40.

Mutta joka tapauksessa kiva nähdä Yakupovin onnistuvan. Erinomaisessa lennossahan Yaks oli rookiekaudellaan ja tulosta tuli mallikkaasti, unohtamatta sitä huikeaa baseball-lyönnillä tehtyä tasoitusmaalia Kingsiä vastaan, jonka jälkeisestä tuuletuksesta seurasi rapakon takana kyseenalaista huomiota. Seuraavana kautena Kruger vaihtuikin Eakinsiin ja loppu onkin sitten historiaa.

Toivottavasti Yakupovin meno ei laannu, vaikka Duchene kaupattaisiinkin pois.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Laitetaan ne asiat oikeisiin mittasuhteisiin.

Tätä suosittelen sinullekin. Riisuudu siitä 1st pickin olettamuksesta, että sen pitää täyttää tietyt odotukset. Kannattaa ymmärtää, että draftien vahvuuksissa on valtavia eroja vuosien välillä. Levennä vaikka se pelaajaporukka kolmelle vuodelle tasoittaaksesi asetelmaa. 1st pickiä jonain heikkona vuonna on ihan typerää verrata kaikkiin muihin 1st pickeihin ja luoda sille yhtenevät odotukset.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Tätä suosittelen sinullekin. Riisuudu siitä 1st pickin olettamuksesta, että sen pitää täyttää tietyt odotukset. Kannattaa ymmärtää, että draftien vahvuuksissa on valtavia eroja vuosien välillä. Levennä vaikka se pelaajaporukka kolmelle vuodelle tasoittaaksesi asetelmaa. 1st pickiä jonain heikkona vuonna on ihan typerää verrata kaikkiin muihin 1st pickeihin ja luoda sille yhtenevät odotukset.

Eli yleisen pelaajaporukan vertailu eri vuosien kesken on järkevää, mutta eri vuosien 1st pickien vertailu on typerää? Täh.
Onhan se tietyllä tapaa karua, että 1st pickin niskaan kaadetaan valtaisat odotukset, mutta niin se vaan menee. Kyllä ykkösvaraukselta kuuluu ja pitää odottaa enemmän kuin draftin muilta pelaajilta. Ja olisi Yakupov voinut jonain muunakin vuonna ykkösenä mennä, kyllä hänen tehot OHL:ssä ja nuorten maajoukkueissa sitä luokkaa olivat. Ensimmäistä kauttaan lukuun ottamatta Nail on ollut täysi floppi. Ja vaikka saisikin Avsissa uransa liitoon, tullaan hänet aina muistamaan floppina. Iskihän Daiglekin tasaisesti yli 0,5 pistettä per peli ja pari yli 50 pisteen kauttakin, eli hyvä kausia, mutta silti hänet muistetaan täytenä floppina, aivan kuten kuuluukin.
 

Ralph

Jäsen
Varma jumbo ja heittopussi onkin koko NHL:n kärkijoukkue. Viime kaudellakin alkoi ihan hyvän, mutta loppu meni miten meni. Toivottavasti nyt peli pysyy kuosissa loppuun asti.

Nyt kun tuota joukkuetta katsoo, niin olisi Joe Sakicilta loistava veto onnistua vahvistamaan puolustusta ilman, että menettävät mitään hyökkäyksestä. Olin varma, että Golden Knightsin isosta pakkikastasta Sakic hommaisi ennen kauden alkua jonkun, mutta ei ja ylitarjonta on suurta. Mutta vaikea hyvää pakkia on löytää mistään halvalla, mutta jos jonkun kolmos- ja neloskiekan menettää, niin ei se paha hinta ole. Avalanchen puolustuksen kuusikkoon on aika helppo murtautua ja sitä on helppo vahvistaa.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Hiukan nihkeä back-to-backin jälkimmäinen ottelu Dallasia vastaan. Onneksi MacKinnonin silmä selvisi hetkellisellä sokeutumisella ja miekkonen olikin taas jäällä. Barrie ja Johnson ovat molemmat näyttäneet hyvältä viime peleissä, Nemeth näyttäisi nouseen Mironovin ohi kokoonpanoon.
Avalanchen otteluohjelmassa tulee nyt suvantovaihe kun välillä 15.10. - 2.11. on vain viisi peliä. Liekö sitten hyvä vai huono asia kun alku on kuitenkin ihan kohtuullinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös