Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

  • 4 663 222
  • 17 029

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Huonoltahan tää näyttää, Pate treenannut väärin, ei oo käynyt luistelemassa, harjoitusottelut päin vittua, englanti kelvotonta, LeKi on vain ajan kysymys.
 

Adam89

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Elämäänsä kyllästyneet vaimonhakkaajapessimistit ododttavat jo kommenttipalstoilla sophomore slumppia, clip boardilla on valmiina sana "maitojuna" -joskin todnäk erikseen kirjoitettuna - ctrl v komentoa varten, jotta pääsisivät spämmäämään.

Itsellä kuitenkin jotenkin patesta fiilis, että hyvinkin voi välttää semmoiset kiroukset ja ongelmat. Paten maalit ei ole ihan pelkkää pompoua ja räkämaalia olleet. Ja pate tietää mitä osaa, paineita oli jo eka kaudella paljon joten ne ei kakkoskaudelle niin paljoa voi lisääntyä kuin ehkä joillain.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Patrik Laine - Backhand Saucer Assist vs Toronto - 60fps - YouTube

No eihän se ihan mennyt kuin Strömsössä mutta pinna kuitenkin ja teholukema +2 ottelussa jossa vastustaja tekee viisi maalia tasakentin. Trouba tosiaan -4, ei ihan nappisuoritus varsinkin kun koko trainingcamppi oli omistettu puolustuspelaamisen kehittämiseen.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Patrik Laine - Backhand Saucer Assist vs Toronto - 60fps - YouTube

No eihän se ihan mennyt kuin Strömsössä mutta pinna kuitenkin ja teholukema +2 ottelussa jossa vastustaja tekee viisi maalia tasakentin.

Aika tehokkaasti pelasi Toronto Paten laukauksen pois ja varsinkin kolmannen erän viimeisessä ylivoimassa tämä näkyi kun Laine yritti pari kertaa peräkkäin kikkailla tiensä hyökkäyspäätyyn sen menettäen --> vaihtoon. Eiköhän tästä kuitenkin aika nopeasti päästä nousuliitoon kun tiedetään Paten henkiset ominaisuudet.
 

ijuka

Jäsen
Ollaan vähän siinä pisteessä, että jopa toivoisi täysin surkeaa alkua kaudelle, jotta Maurice saisi kenkää ja Laine nähtäisiin ehkä jonkinmoisessa häntä tukevassa systeemissä. Tuohan oli aivan kamalaa katsottavaa joka osa-alueella, ja hienosti Scheifele ja Wheelerkin onnistuivat olemaan täysin pimennossa. Ei vaan pitäisi olla mahdollista tuonkin tasoisella rosterilla pelata noin umpisurkeaa kiekkoa. Mauricehan on pisimpään pestissään ollut cupia voittamaton valmentaja, enkä kyllä käsitä mitkä meriitit siihen kunniaan ovat oikeuttaneet. Alisuorittamista kaudesta toiseen. GMkin saisi kyllä puolestani saada monoa jos ei Mauricea ymmärrä ajoissa erottaa. Todella suuri sääli, jos Laineen(ja monen muunkin hyvän pelaajan) parhaat vuodet menevät hukkaan sen takia, että joukkueen johtohenkilöstö on täysi susi.

Laineen pelistä itse, mielestäni hän oli erittäin hyvä ensimmäiset 15 minuuttia. Sitten koko joukkue suli kasaan, eikä hänkään paljoa saanut enää aikaiseksi. Oli kuitenkin mielestäni selkeästi näkyvämpi kuin kukaan muu kärkikuusikosta ja tietty +2 syöttöpisteen kera, joten ei tätä hänen kannaltaan aivan katastrofina voida pitää.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Kunhan antavat vielä muutaman pelin aikaa, että saadaan Mauricea historiankirjoihin eniten tappioita keränneenä valmentajana.
 

Vatman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Toivottavasti Laine pääsee pian kokeilemaan Scheifelen vierellä. Tuntuu menevän hukkaan osa potentiaalista, kun ei pääse pelaamaan samalla aaltopituudella olevien pelaajien kanssa.

Kyllähän tuo pärjää ihan hyvin kakkoskorin kavereidenkin kanssa, mutta Tapparassa ja viime kaudellakin paikoitellen nähtiin kuinka Laine parhaimmillaan "räjähti" päästessään pelaamaan joukkueensa luovimpien pelaajien kanssa.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Unibet on sitä mieltä, että Laine on ennakkosuosikki maalikuninkaaksi runkosarjassa ensi kaudella.
Aika pahasti ollaan takamatkalla ekan viikonlopun jälkeen, kun Gr8t vetäisi kahteen peliin vaatimattomat 7 maalia. Tahti tuskin pysyy samana, mutta hauskahan se olisi jos pysyisi. Runkosarjassa Ovielle tehot 287+0. :D
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Laineelle kauden toinen pienellä peliajalla, hieman vaikuttaisi homma klikkaavan Littlen kanssa ja Laineelta muutama ihan näppärä syöttökin. MIelenkiintoista nähdä mitä seuraava peli tuo tullessaan ellei Laine jatka Mauricen koirankopissa.
 
Laineelle kauden toinen pienellä peliajalla, hieman vaikuttaisi homma klikkaavan Littlen kanssa ja Laineelta muutama ihan näppärä syöttökin. MIelenkiintoista nähdä mitä seuraava peli tuo tullessaan ellei Laine jatka Mauricen koirankopissa.

Itse en peliä nähnyt, mutta jenkkifoorumeilla Lainetta kehuttiin kovasti. Ainakin Corsi oli kunnossa 66%, kun taas ykkösketju veti ~25% corsilla, eli todennäköisesti oli kokoajan aikamoisessa mankelissa.

On mielestäni jopa rikollista, että Brandon Tanev saa enemmän minuutteja kuin Laine.

Olisikohan Laineellakin sitten tulokassopimuksen jälkeen lakon paikka.
 

torspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei Laine missään koirankopissa ole, sama nolo virsi tuntuu olevan Lainefaneilla tuolla hfboardsin puolella joka matsin jälkeen. Maurice on kommenttien ja peluutuksen perusteella ollut suorastaan Lainetta suosiva jo viime kauden alusta asti. Moni valmentaja ei olisi antanut Laineelle viime kaudella niin paljon peliaikaa virheistä huolimatta, Maurice onneksi näki potentiaalin ja tuon ilmiömäisen laukauksen arvon. Jossain Edmontonissa Pate olisi todennäköisesti laitettu farmiin Puljun tavoin, niin hirveää pelaaminen puolustussuuntaan ja laidoissa oli viime kaudella, änärissä täytyy puolustamisen olla kunnossa ennen kuin peliaikaa tulee, poislukien ihan poikkeusyksilöt mihin ryhmään Laine tietenkin kuuluu.

Kauden alku ollut ihan ok Laineelta 2. ketjussa Littlen ja Perreaultin kanssa. Little on ihan hyvä sentteri kuitenkin, ei toi kakkonen mikään jämäketju ole. Scheifele nyt on tällä hetkellä ihan liigan eliittiä, niin ei Littleä häneen oikein voi verrata. Luulen että Maurice on laittanut Laineen kakkoseen ihan peliajan tasaamisenkin vuoksi, Laine kun pelaa ykkösylivoimassa niin jaksamisen kanssa voisi tulla ongelmia kuten viime kauden loppupuolella kun Laine rupesi selvästi piiputtamaan aika pahasti. Toinen syy on varmasti se että Wheeler on varmempi kiekon ylöstuoja ja laitavääntäjä, ero on tosin kaventunut huomattavasti viime kaudesta Laineen saatua lisää massaa ja kokemusta. Viime kaudella monessa matsissa ykkönen joutui pyörimään omassa päässä Laineen helppojen kiekonmenetysten jälkeen. Upside Laineella tietenkin on paljon parempi kuin Wheelerillä, ei Wheeler näe kenttää samalla lailla eikä pysty tekemään samanlaisia syöttöjä, vedosta puhumattakaan. Ketjukoostumuksissa on varmaan mietitty myös sitä, että Ehlers ja Laine samassa ketjussa ei välttämättä olisi kovin tasapainoinen koostumus, Ehlers ei mikään syöttelijä oikein ole vaan vetää aikalailla laput silmillä maalia kohti nopeudellaan.

Viime matsissa Vancouveria vastaan Laineen peliaika jäi aika vähiin koska kakkosen peliaika jäi aika vähiin. Laine ei pelaa alivoimaa joten kolmosen äijät taisivat senkin takia saada ainakin saman verran peliaikaa. Ylivoimaa Winnipeg ei saanut oikeastaan kuin yhden kerran ja juuri sitä ennen ykkönen oli vetänyt pitkän vaihdon niin kakkos yv aloitti, joten ylivoima-aika taisi Laineella jäädä johonkin 20-30 sekuntiin. Ei ollut Laine pelin aikana siis kiekossa paljoa, mutta sen mitä oli niin väläytteli kyllä taitoaan ja itseluottamustaan, harmi ettei saanut syöttöä siihen ekaan maaliin vaikka oli oikeastaan maalin näkyvin rakentelija veiveillään ja viivan pitämisellään laidan vieressä. Yhden hyvän vetopaikan sai matsissa b-pisteiden välistä ja kliininen maali, huvittava katsoa kuinka "veteraanimaisen" vähäeleisiä tuuletuksia Patelta tulee nykyään maalien jälkeen, rupeaa olemaan niin rutiinia :)

Laineen luistelu on selkeästi hitaampaa tällä hetkellä kuin viime kaudella, toivottavasti ei ole pysyvä asiaintila vaan jalat vertyy kauden edetessä. Mietin että onkohan Pate ottanut selkeän strategian että vain voimaa lisää täksi kaudeksi, ja ensi kesänä panostetaan enemmän luisteluun. Lisääntyneen voiman ja massan kyllä huomaa selkeästi laitaväännöissä, nyt voi jo vakiona odottaa Laineen tulevan laidasta kiekon kanssa, toisin kuin viime kaudella. Jännä että Laineen peli näyttää vieläkin periaatteessa niin "raa'alta" pieninä virheineen ja puutteineen, samalla kuitenkin toimien niin hyvin jo nyt. Tässä saa varmaan monta vuotta vielä seurata pelaajan jatkuvaa kehitystä, ellei mitään isoja loukkaantumisia tapahdu. Winnipeg tuntuu kyllä hyvältä seuralta Laineen kasvaa ja kehittyä ja metsästää Stanley Cupia tulevina vuosina joukkueen nuoren rungon ansiosta. Tälläin itsekin Lainefanina (Viaplay on pelkästään Laineen pelien takia) täytyy yrittää pitää mielessä että ei muun joukkueen (eikä valmentajan) tehtävä ole vain ja ainoastaan luoda Laineelle vetopaikkoja, vaan joukkueen peliin ja dynamiikkaan kuuluu paljon muutakin. Tietenkin se välillä vituttaa kun tietää että Laineella on ehkä maailman paras kuti tällä hetkellä ja hän ei pääse sitä aina parhaalla mahdollisella tavalla käyttämään esim. siksi kun ei pelaa ykkösessä.Ehkä Laine voi ykköseen pian taas päästäkin, Wheeler pelasi ainakin Vancouveria vastaan heikomman pelin, otti ylipitkiä vaihtoja ja vähän väsähti, en tiedä onko jotain pientä vammaa vai mitä. Laineen täytyisi myös ehkä saada enemmän luotua itse itselleen vetopaikkoja, mutta nopeus ei tällä hetkellä ihan siihen riitä. Tietty onhan hyvällä sijoittumisella luodut paikatkin "itse" luotuja, mutta olisi kiva nähdä Laineen pelissä se todellinen 1vs1 -haastoelementti, sitten nousisi peli taas ihan uudelle tasolle. Tällä hetkellä tuo Laineen jalkakynä ei yleensä vie Lainetta ihan suoraan vetopaikkaan maalille vaan vähän liian laitaan.
 
Viimeksi muokattu:
Jaksoit sitten tuollaisen tekstivallin @torspo kirjoittaa vaikka olet pihalla kuin lumiukko.

36 maalia, joukkueen toiseksi paras +/- ja corsi ja silti farmiin olisi Puljun kanssa kuulunut.

Kun laitat tuollaisia väitteitä, ei kukaan jaksa edes lukea sun kirjoituksia ja ne menee suoraan ignoreen.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Jaksoit sitten tuollaisen tekstivallin @torspo kirjoittaa vaikka olet pihalla kuin lumiukko.

36 maalia, joukkueen toiseksi paras +/- ja corsi ja silti farmiin olisi Puljun kanssa kuulunut.

Väitettiinkö tekstissä, että Laine olisi kuulunut farmiin? Jotenkin itse luin ihan päinvastoin!

Erittäin paljon samoilla linjoilla @torspo n kanssa.

- Ehlers on tosiaan aika laput silmillä vauhtinsa kanssa.

- Jalat näyttävät olevan aika jumissa, liiallinen peliaika voisi johtaa melkoiseen väsähtämiseen.

- Omalla tekemisellä pitää myös saada maalipaikkoja, vaikka esim. tänään maalissa oli loistava ajoitus paikan haun osalta.
 
Väitettiinkö tekstissä, että Laine olisi kuulunut farmiin? Jotenkin itse luin ihan päinvastoin!

Erittäin paljon samoilla linjoilla @torspo n kanssa.

- Ehlers on tosiaan aika laput silmillä vauhtinsa kanssa.

- Jalat näyttävät olevan aika jumissa, liiallinen peliaika voisi johtaa melkoiseen väsähtämiseen.

- Omalla tekemisellä pitää myös saada maalipaikkoja, vaikka esim. tänään maalissa oli loistava ajoitus paikan haun osalta.


Kyllä siinä ensimmäisessä kappaleessa niin luki, tosin puhuttiin viime kaudesta. Tosiasia kuitenkin on, että maaleja ja laukauksia omiin tuli keskiarvoa paljon vähemmän, kun Laine oli kentällä.
 
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets
Tekstissä väitettiin että Laine olisi joutunut Edmontonissa farmiin, mikä on erittäin absurdi väite. Laineen puolustus on ollut alusta asti hyvää, joten eiköhän se ois toiminut myös Edmontonissa. Laineen tasoista pelaajaa ei laitettais yhtään missään joukkueessa farmiin. Ei edes Penguinsissa.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Kyllä siinä ensimmäisessä kappaleessa niin luki, tosin puhuttiin viime kaudesta. Tosiasia kuitenkin on, että maaleja ja laukauksia omiin tuli keskiarvoa paljon vähemmän, kun Laine oli kentällä.

Typeräksi jankkaukseksi tämä menee, mutta on se nyt kumma, että kerrankin joku on nähnyt vaivaa tekstin eteen, niin sitä ei edes lueta ennen kommentointia.

Jossain Edmontonissa Pate olisi todennäköisesti laitettu farmiin Puljun tavoin, niin hirveää pelaaminen puolustussuuntaan ja laidoissa oli viime kaudella, änärissä täytyy puolustamisen olla kunnossa ennen kuin peliaikaa tulee, poislukien ihan poikkeusyksilöt mihin ryhmään Laine tietenkin kuuluu.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Moni valmentaja ei olisi antanut Laineelle viime kaudella niin paljon peliaaikaa virheistä huolimatta, Maurice onneksi näki potentiaalin ja tuon ilmiömäisen laukauksen arvon. Jossain Edmontonissa Pate olisi todennäköisesti laitettu farmiin Puljun tavoin, niin hirveää pelaaminen puolustussuuntaan ja laidoissa oli viime kaudella, änärissä täytyy puolustamisen olla kunnossa ennen kuin peliaikaa tulee, poislukien ihan poikkeusyksilöt mihin ryhmään Laine tietenkin kuuluu.

En nyt muihin kohtiin jaksa tarttua, mutta noita virheitä tulee jokaiselle ja vastaavasti taas Laineen kohdalla nuo korostutvat kun ukko oli kaikkien suomalaisten suurennuslasin alla. Vastaavasti sitten muita pelaajia ei seurata vastaavalla tarkkuudella, Laineelta näytti tilastoihin tulleen 55 kiekonmenetystä kun tuolla hyökkääjistä on mm. Draisatl 75 menetystä, Crosby 70 menetystä, Getzlaf 68 jne. Muutenkin noita mokia ja menetyksiä tulee enemmän kun yrittää luoda peliä ja maalipaikkoja, jollekkin duunarille noita ei kovin montaa merkata kun yleensä ratkaisu on dumbata kiekko päätyyn ja omasta mielestä päinvastoin valmentajan pitäisi rohkaista yrittämään eikä rangaista virheistä. Siitä olen myös varma, että yksikään valmentaja ei olisi Lainetta farmiin komentanut ja ansaitsi noilla näytöillä myös peliaikansa, samanlaista peliaikaa nautti mm. Perrault, Ehlers ja Little ja tasakentällisin teki kuitenkin 2.71 pistettä per 60min. Tasakentällisin peliaikaa tuli 15:09 mikä oli 42. eniten liigasta kun pisteitä tuli tasakentällisin jopa Matthewsia (2.32) kovempaa tahtia. Ylivoimalla taas pelaikaa tuli 2:43 min per peli mikä oli 65. eniten koko liigassa.

Puolustussuuntaanhan Pate pelasi jo ekoista peleistä saakka todella tunnollisesti ja usein liiankin tunnollisesti kun oli ensimmäisten joukossa säntäämässä alaspäin, kauden mittaa tuo pelaaminen kehittyi myös paljon ja sai paljon kehuja Mauricelta ja Chevylta. En kyllä millään tapaa pysty allekirjoittamaan, että puolustaminen olisi ollut hirveää ja jos tuo puolustaminen ei toimisi ja oma pelaaminen johtaisi jatkuvasti laukaisupaikkoihin omissa niin ei siellä ylhäällä kauaa pelattaisi oli laukaus kuinka hyvä tahansa.

E:
Luulen että Maurice on laittanut Laineen kakkoseen ihan peliajan tasaamisenkin vuoksi, Laine kun pelaa ykkösylivoimassa niin jaksamisen kanssa voisi tulla ongelmia kuten viime kauden loppupuolella kun Laine rupesi selvästi piiputtamaan aika pahasti.

No tähän on vielä pakko tarttua kun selvästi Laineella virtaa riitti (koko kesän hei vielä treenannut ja levännyt niin luulisi jaksavan!) ja vastaavasti Wheeler piiputti ihan täysillä viimeisen erän ja tuo ykkösketjun väsyminen oli maksaa Jetsille pelin voiton. 4. ketjukin taisi istua koko viimeisen erän vaihtopenkillä niin ei tuo peluutus ihan putkeen mennyt.
 

scholl

Jäsen
Heikommassa joukkueessa pelaaminen on muutenkin enemmän hurlumhei-meininkiä, jolloin soi molemmissa päissä. Niinhän se oli Winnipegissä Selänteenkin aikana. Ei voi oikein verrata sitä, mikä Laineen tilanne on tuolla verrattuna siihen, mikä se potentiaalisesti olisi Edmontonissa. Liian paljon muuttujia, jotka olisivat täysin toisin.
 
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets
Typeräksi jankkaukseksi tämä menee, mutta on se nyt kumma, että kerrankin joku on nähnyt vaivaa tekstin eteen, niin sitä ei edes lueta ennen kommentointia.

Jossain Edmontonissa Pate olisi todennäköisesti laitettu farmiin Puljun tavoin, niin hirveää pelaaminen puolustussuuntaan ja laidoissa oli viime kaudella, änärissä täytyy puolustamisen olla kunnossa ennen kuin peliaikaa tulee, poislukien ihan poikkeusyksilöt mihin ryhmään Laine tietenkin kuuluu.

Eikös tossa ekassa kappaleessa kuitenkin selvästi sanota että Edmontonissa Pate olisi todennäköisesti pistetty farmiin laukauksesta/muista kyvyistä huolimatta? Winnipegin valmentaja vain näki asian eri tavalla.

Mun mielestä Lainetta & Puljua on turha verrata. En usko että Pulju pystyy ikinä tekemään 64 pistettä NHL:ssä. Laine teki sen ensimmäisellä kaudella. Eikä yhtään haittaa jos Puljujärvi todistaa mun olevan täysin väärässä.
 
Viimeksi muokattu:

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Typeräksi jankkaukseksi tämä menee, mutta on se nyt kumma, että kerrankin joku on nähnyt vaivaa tekstin eteen, niin sitä ei edes lueta ennen kommentointia.

Jossain Edmontonissa Pate olisi todennäköisesti laitettu farmiin Puljun tavoin, niin hirveää pelaaminen puolustussuuntaan ja laidoissa oli viime kaudella, änärissä täytyy puolustamisen olla kunnossa ennen kuin peliaikaa tulee, poislukien ihan poikkeusyksilöt mihin ryhmään Laine tietenkin kuuluu.

No kyllähän tuossa alkuperäisessä lainauksessa aika selvästi sanotaan mielipiteenä, että todennäköisesti Pate olisi jossain Edmontonissa laitettu farmiin Puljun tavoin. Alleviivaamasi ei poista sitä.
 

torspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lähinnä nyt tarkoitukseni oli kommentoida sitä kun tällä ja viimekin kaudella monet valittavat vain siitä kuinka valmentaja sorsii ja surkeat ketjukaverit eivät syöttele meidän tähtipelaajalle maaleja, kun mielestäni asia ei ole aivan niin, eikä ollut viime kaudellakaan vaan ainakin valmentajan suhteen päinvastoin.
Katsoin viime kaudella n. puoliväliin asti kaikki Winnipegin matsit ja alkukaudesta myös kaikki Edmontonin. Alkukauden matseissa omaan silmään näytti siltä että Pulju pelasi pelillisesti vähintään yhtä hyvin kuin Pate (Pate tietty teki maaleja koska jumalainen veto), mutta joutui silti koirankoppiin, muutaman minuutin peliajalle ja katsomoon mistä ei enää näyttöjä paljon anneta. Itse Laine tietty pelipaikkansa itselleen pelasi, mutta niillä oman alueen virheillä mitä viime kaudella varsinkin alkukaudesta syntyi, olisi mielestäni moni tiukemman linjan koutsi tipauttanut sitä peliaikaa (varsinkin jos maalinteko olisi tökkinyt samanlailla kuin preseason matseissa) ja pallo olisi voinut lähteä vierimään ihan eri suuntaankin, ja luulen että varsinkin Mclellan Edmontonissa olisi näin tehnyt, ainakin Puljun kohtelun perusteella. Mauricen alaisuudessa muutama isokaan virhe matsissa ei vaikuttanut Laineen peliaikaan oikeastaan mitenkään, vain muutaman kerran Laine tipautettiin pois loppuminuuteilta kun suojeltiin johtoa. Turhahan näitä tietty enää on jossitella, Laine sai mahdollisuuden ja luottoa, otti paikan eikä enää katsonut taakseen ja nythän Puljua ja Lainetta ei voi enää verrata toisiinsa. Olen vain vähän allerginen tuollaiselle narratiiville, että Laine tekee kaiken oikein ja joukkuekaverit ja valmentaja ovat vain haittana maalinteolle. Yritän katsella matseja ilman värilaseja, vaikka siis fanitan Lainetta enemmän kuin ketään yksittäistä pelaajaa Raipen jälkeen. Onhan se toki mahdollista, ellei peräti todennäköistä että seuraan Laineen pelejä vähän liiankin kriittisesti, siihen se helposti varmasti menee kun seuraa suurennuslasilla yhden pelaajan otteita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös