Kiekko-Espoon juniorijoukkueet

  • 951 326
  • 2 785

DanC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
Helpottaako, jos sanon taas, että Jussi on syvältä? Onhan se BJR erikoinen taho, kun kotikaupungissa kiusaa pienempiään vain päästäkseen nöyrtymään naapurin eunukille.

Saisikohan sen #bluesinpuolesta -liikkeen käännettyä Kiekko-Espoon (espoolaiset EPS ja EKS) taakse? Parin vuoden kuluttua Mestiksessä paikalliskamppailu Espoo Reds - Kiekko-Espoo, metro vs rantarata, punainen vs sininen. Reds pelaa Matinkylässä ja Kiekko-Espoo Leppävaarassa...

Minua ei helpota tässä kuviossa enää yhtään mikään. On Jussin oma lelu-EU, nyt sitten punainen BJR ja vielä paperi K-Espoo joka ei toteudu. Ihan sama mitä sanotte mutta vähän nöyryyttä ja yhteistyötä joka puolella ja meillä olisi Mestiksessä Blegi nousemassa tämän kauden päätyttyä liigaan. Vittu sentään.
 

Bollinger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko
Kyllä tämäkin valitettavasti osoittaa BJR:n varainhankinnan pitkäjänteisyyden ja suunnitelmallisuuden.

Vuosi sitten, Bluesin konkurssin jälkeen BJR otti A:n oman toimintansa alle, ja silloin luvattiin ettei kuluja maksateta nuoremmilla ikäluokilla (näinhän luvattiin toki myös Bluesin velkojen kanssa, mutta nekin maksatettiin). Silloin toki oli yritystä, ilmeisesti kaikkien tai suuren osan pelajista vanhemmat soiteltiin läpi, ja kysyttiin voisivatko työpaikkojensa kautta tukea joillakin tonneilla toimintaan. Ei ollut vaan oikein mietitty mitä siitä saisi vastaan. Toisella soittokierroksella oli jo joku ajatus, mainoksia harkkahalleihin tms. No kun ilmeisesti ei saatu tavoiteltua tulosta aikaan, niin sitten annettiin junnut Unitedille, kun siellä hövelisti luvattiin maksaa.

Tänä vuonna ei viitsitty tehdä edes noin paljoa töitä, nettiin sähköpostiosoite ja lomake, jolla voi ilmoittautua kumppaniksi tai tukihenkilönä maksaa suoraan rahaa. Ja kun ekan kuukauden aikana ei saatu budjettia kasaan, niin sitten näin.

Tosi sääli ettei Espoosta löydy sellaista porukkaa, joka laittaisi tarvittavan pesämunan homman järkevään ja pitkäjänteiseen käynnistämiseen. 5 milliä kasaan ja sen käyttäminen suunnitelmallisesti organisaation rakentamiseen siinä sivussa Mestistä pelaillen. Vähempikin voisi riittää. Muutamia mesenaatteja, jotka laittaisi 5% sijoitusosmaisuudestaan (sen verran joka voi mennä nytkin päivässä, jos pörssi droppaa) ja muuten kiinnostuneita muutaman tonnin siivuilla osakeannin kautta. Ja selkeä suunnitelma, jota toteutettaisiin.

Mutta kaikilla espoon tasoilla tuntuu olevan ongelmana sen ymmärtäminen, että töitä ja yhteistyötä pitäisi tehdä.
 

Bollinger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko
Ihan sama mitä sanotte mutta vähän nöyryyttä ja yhteistyötä joka puolella ja meillä olisi Mestiksessä Blegi nousemassa tämän kauden päätyttyä liigaan.
Tässähän on oikeastaan kaikki oleellinen tiivistettynä.

Tosin epäilen, että Jussin kesällä alkaneen perseilyn taustalla on pitkälti se, että Liigan toimesta on selkeästi sanottu, ettei sinne ole asiaa seuraavien vuosien aikana.
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Onnittelut sinulle. Minä meinaan ehdin, kun ajattelin että kova rahapula ja nyt sitten sitä yhteisöllisyyttä. Ja kellepä muullekaan kuin Nybondakselle meni. Kerkesinkin jo ilahtua naapurin puolesta, kun eroon pääsevät. Itku tuli sitten tästäkin ilosta.

Älä nyt vaan sano, että joku on kerännyt rahaa vielä espoolaisilta faneilta yhteisöllisyyden nimissä ja sen jälkeen diilannut junnut naapuriin.

Miksei mulle kukaan soittanut? Olen aina halunnut tukea taloudellisesti toimintaa, missä espoolaisista junnuista kasvatetaan pelimiehiä HIFK edustusjengiin.
 

Nick Brophy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
No tsekkaapa tästä. Täytyy myöntää, etten tukikiimoissani huomannut, että isolla kirjoittaen varaavat oikeuden muutoksiin ja kieltämättä ihan reippaampi muutos sieltä tuli. Ei se rahasumma harmita lainkaan, mutta tämä aivan totaalinen kusetus raivostuttaa ja hävettää samaan aikaan.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Jos Jussi olisi maksanut sovitut maksut en usko, että olisi tullut toimeen edelleenkään EKS ja EPS kanssa.

Jos Jussi olisi maksanut sovitut maksut sekä ottanut junnujen edarit pyöritettäväkseen, tilanne ei olisi ainakaan näin paha kuin se nyt on. Silloin oltaisi kyllä ihan keskusteluyhteyksissä.
 
En jaksa ymmärtää, eikä ehkä kannata edes yrittää. Suurin hämmästyksen aihe on kuitenkin tuo Jeren mukaan meno tähän touhuun, koska harkitsee hyvinkin tarkkaan mihin nimeään antaa. Ja HIFKin alle en olis uskonut Jeren espoolaista kiekkoilua haluavan. Vieläkin epäilyttää, että noinkohan tuo on edes oikeasti mukana tuossa touhussa.

Olet asian ytimessä Lehtisen suhteen. Vähintään nimellä mukana = tilanteen täytyy olla todella paha.

Älä nyt vaan sano, että joku on kerännyt rahaa vielä espoolaisilta faneilta yhteisöllisyyden nimissä ja sen jälkeen diilannut junnut naapuriin.

Miksei mulle kukaan soittanut? Olen aina halunnut tukea taloudellisesti toimintaa, missä espoolaisista junnuista kasvatetaan pelimiehiä HIFK edustusjengiin.

Näinhän siinä kävi. Espoolaista sydäntä peräänkuulutettiin ja satanen-parikin auttaa kauden läpiviennissä...
 

Mahti

Jäsen
Matinkylässä touhuavat nyt ne jotka onnistuivat Ikosen ryhmältä vallan kaappaamaan. Eps ja Eks pelkäsivät silloin Ikosten Matinkylää ja kuvittelivat pystyvänsä sanelemaan uusia ehtoja vallanvaihdoksessa heikentyneelle Matinkylän puuhastelijoille. Vanha sanonta, niin makaa kuin petaa, pitää siis hyvin paikkansa. Ja tämä koskee kaikkia osapuolia. Ajattelin ettei huonommaksi umpisurkeasti hoidettua tilannetta voi saada, mutta olin väärässä.
NYT Nybondas tulee puuhastelemaan puuhastelijoiden lisäksi.Ei todellakaan näytä hyvältä Espoolaisen juniori-tai edustuskiekkoilun osalta.

Enpä olisi tätäkään uskonut toteavani, mutta kyllä kait se Espoolaisen kiekon kannalta olisi nyt järkevintä siirtää nuoret pelaajat Eps/Eks-lipun alle. Kustannukset harrastajilla pysyisivät edes jotenkin järjellisinä. Näin jäänjaossa hyötyisivät Espoolaiset junnut ja Espoolainen kiekko. Pitkässä juoksussa hyötyy myös Espoolainen edustuskiekko.

Ymmärtääkseni nyt taas kauden alkaessa Matinkylässä harrastavilta kerätään 150€ aloitusmaksu(?) "NORMI" kk-maksujen lisäksi. Kun lisenssipelaajien määrällä kerrot tuon maksun, niin aika hyvä summa on jo kasassa.
 
Viimeksi muokattu:

mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Edmonton Oilers
Ymmärtääkseni nyt taas kauden alkaessa Matinkylässä harrastavilta kerätään 150€ aloitusmaksu(?) "NORMI" kk-maksujen lisäksi. Kun lisenssipelaajien määrällä kerrot tuon maksun, niin aika hyvä summa on jo kasassa.

En tiedä, onko mainittu 150€ normaali seuran jäsenmaksu, joka ainakin molemmissa meidän kundien ikäluokissa sisältyy kuukausimaksuun (vanhemmalla 120€/kk, nuoremmalla 60€/kk). Näiden lisäksi kerätään joukkueeseen liittyviltä JOUKKUEEN toimesta liittymismaksu, jolla kustannetaan mm pelipaidat, sukat ym. Mitään summaa suoraan BJR ei junnuilta kerää, vaan kaikki kuuluu kuukausimaksuun. Lisenssin jokainen pelaaja hoitaa itselleen omatoimisesti.
 

Piiskuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oranssi, sympatiat sinisille
Mitä enemmän tätä HIFK -kuviota ajattelee, sitä absurdimmalta homma tuntuu. Kuinka pitkällä tähtäimellä tällaisia muutoksia tehdään, jos ymmärtääkseni tämän suuruusluokan kuvioita junailee pieni porukka junnujen vanhempia. Tästä Soinista en tiedä muuta kuin että kyseessä on Sanoma Oy:n ex-pamppu, joka on fiksun miehen maineessa, mutta jonka espoolaisuusaste taitaa jäädä pojan pelaamiseen Matinkylässä (kaverin taustat & asuinpaikka ilmeisesti vahvasti helsingissä). Vailla minkäänlaisia tunnesiteitä on helppoa tehdä tällaisia päätöksiä - ei minullekaan tekisi tiukkaa siirtää vaikka Ilveksen junnut Tapparaan jos katsoisin sen edistävän omia tarkoitusperiäni lyhyellä tai keskipitkällä aikavälillä - mutta kyllä siinä ihan perustellusti joku saattaisi tuntea olonsa kusetetuksi. Ja olisipa mielestäni ehkä vähän moraalitontakin lähteä soveltamaan kvartaalitalouden tempoilevia ja tunteettomia sääntöjä toimintaan, joka ei ole minkään sortin businesta vaan jossa tunne ratkaisee lähes kaiken.

Mielenkiinnolla jään odottamaan mitä EPS-EKS -duo saa aikaan Kiekko-Espoo -kuviostaan, joka näyttää tällä hetkellä erityisesti nuorempien ikäluokkien harrastajamäärien valossa edustavan jo lähivuosina heittämällä yli puolta espoolaisesta juniorituotannosta. Luonnollisesti paras vaihtoehto olisi, että myös Matinkylän väki liittyisi tähän jo alkuvaiheessa sen sijaan, että alkavat saada punaista vivahdetta ja tuottaa kylän pojista pelimiehiä naapuriin.

Helvetin surullista.
 
Suosikkijoukkue
Ukrainan armeija, Pelsut, Kiekko-Espoo
Piiskuri on oikeilla jäljillä. Espoon junnuorganisaatioiden taustalla on aina pyörinyt porukkaa jotka ovat aivan avoimesti IFK-mielisiä. Heille Kiekko-Espoo/ Blues edustuspuolella on ollut aina periaatteessa ihan sympaattinen muttei missään vaiheessa vakavastiotettava vaihtoehto. Kuinka monet kerrat Espoossa onkaan matseissa törmännyt näkyyn jossa katsomossa istuvat vierekkäin isä ja poika; isällä punainen, pojalla sininen paita. No, toisaalta sekin oli nykytilanteeseen nähden paljon kun silloin saattoi vielä ajatella että nuorissa on tulevaisuus.
 
Viimeksi muokattu:

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ei tietysti pidä tuomita ennenkuin on oikeasti syytä ja voihan se olla, että tuo BJR:n suunnitelma onnistuu ja kääntyy vielä hyväksi. Nythän on julkaistu vasta aie, ei muuta. Mutta pidän kyllä äärimmäisen erikoisena jos tästä lopulta "kuivin nahoin" selvitään.

Tilanne on ja oli nyt vaikea, mutta paras ratkaisu olisi ollut mielestäni se, että BJR olisi perustanut vaikka a-junnuilla pelattavan miestensarjajoukkueen jonnekin kolmosdivariin ja lähtenyt nousemaan sieltä vuosi kerrallaan. Nyt joku sanoo, että taloustilanne oli sellainen, että tämä oli pakkorako - mutta onko se totta? Ei jääkiekkojoukkueen (a-junnut) koko kauden maksut syys-lokakuussa eräänny maksettavaksi ja tässä olisi ollut koko kausi vielä aikaa pyrkiä pitkäaikaseen ratkaisuun, jossa oman seuratoiminnan suurinta valttia ei luovuteta kilpailijalle. Koska vaikka Blegsu (tai muu espoolaisseura, millä nimellä hyvänsä) ei liigassa tällä hetkellä pelaakaan, näen ainakin itse tilanteen niin, että sinne vielä jonain päivänä tie vie ja HIFK on tuolloin suora kilpailija. Kaikki aika tästä siihen pisteeseen pelataan nyt sekä mielikuvallisesti että pelaajalaadullisesti suoraan heidän pussiiinsa. Pelaajien lähdölle ei mitään voi ja sitä olisi tapahtunut joka tapauksessa, mutta mulle toi imagohaitta on kaikkein suurin.

No, toivottavasti homma onnistuu ja kaikki osapuolet voittavat. Sellaisia diilejä kun tehdään nykymaailmassa ihan liian harvoin, jos koskaan.
 

Nick Brophy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Eipä täällä Mestis-puolella farmijoukkueista oikein yksikään tunnu onnelliselta farmiasemastaan. Peluutukset määrätään emoseurasta ja omien onnistumisien myötä suosikit poistuvat emoseuraa auttamaan. Yksittäisten espoolaislahjakkuuksien kannalta erinomainen asia, espoolaisen kiekon kannalta mentiin entistä syvemmälle. Mutta, kuten @Juhaht totesi, voihan olla että juuri tästä farmisopimuksesta tulee aivan erilainen kuin yksikään aikaisempi, aika näyttää.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Piiskuri on oikeilla jäljillä. Espoon junnuorganisaatioiden taustalla on aina pyörinyt porukkaa jotka ovat aivan avoimesti IFK-mielisiä. Heille Kiekko-Espoo/ Blues edustuspuolella on ollut aina periaatteessa ihan sympaattinen muttei missään vaiheessa vakavastiotettava vaihtoehto. Kuinka monet kerrat Espoossa onkaan matseissa törmännyt näkyyn jossa katsomossa istuvat vierekkäin isä ja poika; isällä punainen, pojalla sininen paita. No, toisaalta sekin oli nykytilanteeseen nähden paljon kun silloin saattoi vielä ajatella että nuorissa on tulevaisuus.

No eikö tää ole tilanteena jo espoolaisittain helvetin hyvä. Mennään katsomaan niitä espoolaisten kotipelejä ja kun on peli Hifkiä vastaan, niin faijakin saa tunnustaa väriä. Muuten voi vaikka laittaa peliin espoohuiivin. Väärin vittu tehty. Siinähän niitä nuoria sitoututetaan siihen paikalliseen joukkueeseen.
 
Viimeksi muokattu:

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Ei tietysti pidä tuomita ennenkuin on oikeasti syytä ja voihan se olla, että tuo BJR:n suunnitelma onnistuu ja kääntyy vielä hyväksi. Nythän on julkaistu vasta aie, ei muuta. Mutta pidän kyllä äärimmäisen erikoisena jos tästä lopulta "kuivin nahoin" selvitään.

Tilanne on ja oli nyt vaikea, mutta paras ratkaisu olisi ollut mielestäni se, että BJR olisi perustanut vaikka a-junnuilla pelattavan miestensarjajoukkueen jonnekin kolmosdivariin ja lähtenyt nousemaan sieltä vuosi kerrallaan. Nyt joku sanoo, että taloustilanne oli sellainen, että tämä oli pakkorako - mutta onko se totta? Ei jääkiekkojoukkueen (a-junnut) koko kauden maksut syys-lokakuussa eräänny maksettavaksi ja tässä olisi ollut koko kausi vielä aikaa pyrkiä pitkäaikaseen ratkaisuun, jossa oman seuratoiminnan suurinta valttia ei luovuteta kilpailijalle. Koska vaikka Blegsu (tai muu espoolaisseura, millä nimellä hyvänsä) ei liigassa tällä hetkellä pelaakaan, näen ainakin itse tilanteen niin, että sinne vielä jonain päivänä tie vie ja HIFK on tuolloin suora kilpailija. Kaikki aika tästä siihen pisteeseen pelataan nyt sekä mielikuvallisesti että pelaajalaadullisesti suoraan heidän pussiiinsa. Pelaajien lähdölle ei mitään voi ja sitä olisi tapahtunut joka tapauksessa, mutta mulle toi imagohaitta on kaikkein suurin.

No, toivottavasti homma onnistuu ja kaikki osapuolet voittavat. Sellaisia diilejä kun tehdään nykymaailmassa ihan liian harvoin, jos koskaan.

Eli vähän niin kuin Bluesin viimeiselle kaudelle lähdettäisiin. Mitään todellista rahoitusratkaisua ei ole, mutta toivotaan parasta. Ehkä se koko paska ei kaadukaan kesken kauden ja selvitään kauden loppuun. Jos ei selvitä, niin mitä sitten. Ei kai junnupuoltakin voi noin johtaa. Ihan vitun hämmentäviä ja irrelevantteja toiveita ja haaveita toiminnalle.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Suurin mahdollisuus tässä mielestäni on se, että BJR voi tartuttaa espoolaisen menttaliteetin Nybondakseen ja muuhun brändiin. Sillä tavalla päästään siitäkin kivestä kengässä eroon. Tämän jälkeen perustetaan PK-Seudun Jokerit. Siellä on painassa sinistä ja punaista, että kaikki miellyttää.

Vakavasti ottaen, en edes tullut ajatelleeksi Soinin sidonnaisuuksia ennen kuin ne täällä mainittiin. Se toisaalta kyllä selittäisi tämän antautumisen. Katsotaan mitä tästä tulee.

Sanotaan vielä tämä, vaikka tuo HIFK-yhteistyö olisikin aidosti tehty espoolaisen kiekon eteen, minulla on suuri ongelma. Vaikka HIFK:kin muka yrittäisi tässä saada espoolaista kiekkoa nousemaan, en voi _koskaan_ kannattaa seuraa, joka on tällä tavalla antautunut naapurille. Se ei vain ole mahdollista. Red Juniors ei ole minulle enää mitään.

Toivotaan, että Kiekko-Espoo nousee EPS:n ja EKS:n toimesta. Tässä ovat ainoa jäljellä olevat espoolaiset jääkiekkoseurat. Bluesin fanit, kannattajat ja yhteystyökumppanit, nyt on aika tukea aitoa ja alkuperäista, oikeasti espoolaista Kiekko-Espoota. Keltsin paluuta odotellessa.
 
Suosikkijoukkue
Ukrainan armeija, Pelsut, Kiekko-Espoo
Mietippäs nyt HIFK fanina tilannetta, jossa joukkueesi juniorituotanto luovutettaisiin Jokereille.

Ja sitäkin voitaisiin perustella sillä, että HIFK on saatava jaloilleen koska Jokerit tarvitsee kilpailijan. Jos HIFK olisi taloudellisesti persaukinen ja Jokerit pelaisi Suomessa se olisi ihan rationaalinen peruste mutta koska kannattajuus on myös ja ennenkaikkea tunnetta olisi se silti aivan perseestä.
 

Undrafted

Jäsen
Mietippäs nyt HIFK fanina tilannetta, jossa joukkueesi juniorituotanto luovutettaisiin Jokereille. Sulle ihan ok? Vittu mitä paskaa, älä edes jaksa jauhaa että tämä olisi mikään ratkaisu kun se ei ole. Se on perseen myynti, eikä mitään muuta.
Monikohan esimerkiksi HIFK:n peleissä käyvä tietää mitään junnujoukkueista? Omassa tuttavapiirissä seurattu liigaa ilman kiinnostusta saman seuran junnupeleihin. Mikäli omista muksuista jompikumpi innostuisi jääkiekosta, niin itselleni oleellista olisi harrastuksen kulujen sopiva taso ja treeneihin pääsemisen helppous. Mahdollinen liigatie samassa seurassa varsin merkityksetön seikka, koska aniharvasta kiekkojunnusta tulee ikinä ammatikseen lajia pelaamaan.
 

Tonnikala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mielestäni tässä hommassa kusee myös se minkä moni on jättänyt huomioimatta tai ainakin kommentoimatta. Soinin julkistuksessa BJR:n sivuilla ymmärtääkseni julistettiin, että BJR voi harkita uudelleen yhteistyökuviota vasta kun Espoossa on uusi liiga joukkue joskus täten vaikuttaa siltä, että tämän aiesopimuksen tai ainakin tiedotteen myötä BJR ilmaisee oman haluttomuutensa yrittää sellaista myöskään edes rakentaa ja on tyytyväinen IFKn alla toimimaan niin pitkään kunnes sellainen ilmestyy jonkun muun toimesta.

Se mitä IFK sanoo syykseen ei ole merkitysyä. Vaikka he auttaisivat vaan parantaakseen kilpailua ei välttämättä ole merkitysyä mitä tulee tapahtumaan Espoolaisen kiekon identiteetille jos kasvetaan toisen alaisuudessa. Lisäksi eikö IFKn utj maininnut halunsa kehittää farmi toimintaa ennen tätä BJR julkistusta.

Edit: typo
 
Viimeksi muokattu:

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Monikohan esimerkiksi HIFK:n peleissä käyvä tietää mitään junnujoukkueista?
Tässä nyt mielestäni vastattiin Stygelle joka on intoutunut puolustamaan tätä yhteistyötä. Styge tsennaa bulisti. Eikä siinä mitään, uskon ja toivon, että tässä jotain ideaa taustalla. Itselleni tämä vaan ei periaatteesta käy. Olisin toivonut, että junnuorganisaatioden välille olisi saatu rauha ja lähdetty sitä kautta eteenpäin. Näin ei nyt käynyt ja sen kanssa on elettävä. Kiire on kova.
Mielestäni tässä hommassa kusee myös se minkä moni on jättänyt huomioimatta tai ainakin kommentoimatta. Soinin julkistuksessa BJR:n sivuiööa ymmärtääkseni julistettiin, että BJR voi harkita uudelleen yhteistyökuviota vasta kun Espoossa on uusi liiga joukkue joskus täten vaikuttaa siltä, että BJR ei tämän aiesopimuksen tai ainakin tiedotteen myötä BJR ilmaisee oman haluttomuutensa yrittää sellaista myöskään edes yrittää rakentaa ja on tyytyväinen IFKn alla toimimaan niin pitkään.
Näinpä. Lisäksi väitän, että HIFK:n halu saada espoolainen joukkue liigaan toteutuu vain niin kauan kuin homma menee heidän haluamallaan tavalla. Se on mielestäni myös maksajan oikeus. Ongelma on vaan se, että noista lähtökohdista on todella hankala ponnistaa.
Lisäksi eikö IFKn utj maininnut halunsa kehittää farmi toimintaa ennen tätä BJR julkistusta.
Näinhän se taisi sanoa. Hienosti HIFK hoiti tämän. Ei tarvinnut antaa potkuja alisuorittaneelle UTJ:lle vaan hän pääsee kehittymään farmissa. Saisikohan HIFK:hon hyvänmaalivahtivalmentajan tulevaisuuden varalle, jos Länki-Lundellista tehdään RJR:n maalivahtivalmentaja?

Tästä kuviosta sain vihiä hieman ennen julkistusta ja olin hieman skeptinen. Parin päivän sulattelun jälkeen skeptisyys on vaihtunut kiukuksi. Onnea RJR:lle valitsemalleen tielle. Oma focus tämän suhteen on nyt EKS:n ja EPS:n seuraamisessa ja toivottavassa nousussa.
 

Ramirez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jotenkin kaukaa haettua toi Espoolaisen liiga joukkueen olemassa olon hyöty HIFK:lle. Ei se vaikuta mitenkään johonkin IFK-HPK otteluiden yleisömääriin. Toki IFK-Blues otteluissa voi olla jokunen katsoja enemmän, mutta toisalta on sitten toinen joukkue kilpailemassa samoista sponsorieuroista. Eiköhän syyt yleisömäärien laskuun löydy ihan jostain muualta kuin Blegin konkkaamisesta. Pellejen KHL touhusta on niille enemmän haittaa. Ne kuitenkin kilpailevat samoista sponsorieuroista ilman täyteen myytyjä paikalliskamppailuja.

Se on ymmärrettävää että IFK:ta kiinnostaa Suomen paras junnutoiminta ja markkinaosuuden lisääminen Espoossa. Sekin on totta että parhaat junnut ei missään mestiksessä kauaa viihdy. Parhaiten junnujen viihtymättömyys mestiksessä koskee kaikkia mestisjoukkueita kuten vaikkapa esim. Sapkoa ja Jokipoikia, mutta eivät ne silti ole farmiksi alistuneet.
 
Mitä enemmän tätä HIFK -kuviota ajattelee, sitä absurdimmalta homma tuntuu. Kuinka pitkällä tähtäimellä tällaisia muutoksia tehdään, jos ymmärtääkseni tämän suuruusluokan kuvioita junailee pieni porukka junnujen vanhempia. Tästä Soinista en tiedä muuta kuin että kyseessä on Sanoma Oy:n ex-pamppu, joka on fiksun miehen maineessa, mutta jonka espoolaisuusaste taitaa jäädä pojan pelaamiseen Matinkylässä (kaverin taustat & asuinpaikka ilmeisesti vahvasti helsingissä). Vailla minkäänlaisia tunnesiteitä on helppoa tehdä tällaisia päätöksiä - ei minullekaan tekisi tiukkaa siirtää vaikka Ilveksen junnut Tapparaan jos katsoisin sen edistävän omia tarkoitusperiäni lyhyellä tai keskipitkällä aikavälillä - mutta kyllä siinä ihan perustellusti joku saattaisi tuntea olonsa kusetetuksi. Ja olisipa mielestäni ehkä vähän moraalitontakin lähteä soveltamaan kvartaalitalouden tempoilevia ja tunteettomia sääntöjä toimintaan, joka ei ole minkään sortin businesta vaan jossa tunne ratkaisee lähes kaiken.

Viides kolonna ujutettiin työryhmän muodossa Blues Junioreihin?
 

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Kyllä ymmärrän BJR-kuvioita aika hyvin. BJR on ollut Suomen ykkösjunnuseuroja lähes koko olemassaolonsa ajan ja sellainen tarvitsee Liiga-joukkueen. Näin kun hieman etäämmältä tarkastelee, niin kyseessähän on vastaavantyyppinen yhteistyömalli Liiga-seuran ja Liigan kasvattajajunnuseuran kesken. Jos Lahti tai Hämeenlinna olisi espoolainen, niin Liigassa ei pelaisi kukaan. Mestistä pelaisi Fops, Nikkarit, Heki, Naski, Kiekkoreipas, Kapa, Veki tai Hauhon Sisu ja ihan sen mukaan minkä seuran fanipojalla on oma nakkitehdas. Taitaa "Etelä-Espoolaiset" saada liigajoukkueen Tallinnaan ennen kuin espoolaiset Espooseen.
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ymmärrän tämän mahdollisen yhteistyön olevan iso kolaus espoolaisen jääkiekon identiteetille ja se varmasti ketuttaa Bluesin tai EU:n kannattajia. Kuitenkin luulen tämän ratkaisun olevan ainoa, millä BJR voi pysyä jatkossakin yhtä vahvana junioriorganisaationa. Kun Salonojan kanssa meni sukset ristiin, eikä junnupolku Liigaan näytä muutenkaan mahdolliselta EU:n kautta, mitä muita vaihtoehtoja jää jäljelle? Kuinka realistista olisi tämän nytkin rahallista avustusta kaipaavan junioriorganisaation muodostama mestisjoukkue? Sekin joukkue pitäisi varmasti saada suoraan Mestikseen, eikä silloinkaan olisi polkua Liigaan, jolloin parhaat pelaajat siirtyisivät joka tapauksessa muille paikkakunnille. Mihinkään junioriorganisaation rakentaman joukkueen nousuun divareista en usko ilman sitä, että junioriorganisaatio heikentyy merkittävästi tämän nousun aikana. Ei kai ne junnut halua siellä divareissa pelata? Eli tällöinkin BJR heikentyisi merkittävästi, kun parhaat B- ja A-junnut siirtyisivät parempien mahdollisuuksien perässä muualle. Eikö ehkä maan parhaan junioriorganisaation pysyminen vahvana ole kuitenkin niin suomalaisen kuin espoolaisen kiekkoilun etu? Eikö myös mahdollinen tulevaisuuden Espoon liigajoukkue tarvitse vahvan junioriorganisaation? Itse en näe kovin montaa vaihtoehtoa sen vahvana säilyttämiselle. Nyt kun näyttää siltä, että Salonojan rahat ei ollutkaan oikotie onneen, ei Espoossa todennäköisesti nähdä muutenkaan lähivuosina joukkuetta pääsarjatasolla, ja tämä yhteistyö lyö vain lisää nauloja arkkuun. Tämä varmasti lisää monien pettymystä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös