La 16.9.2017 Jokerit - Dinamo Riika

  • 12 779
  • 109
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Jokereiden kokoonpano:

71 Nicklas Jensen – 93 Peter Regin – 34 Olli Palola
20 Eeli Tolvanen – 21 Brian O’Neill – 6 Jesse Joensuu
61 Tommi Huhtala – 37 John Norman – 25 Pekka Jormakka
41 Antti Pihlström – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila

18 Sami Lepistö – 39 Mike Lundin
4 Tommi Kivistö – 97 Matt Gilroy
44 Jesper B. Jensen – 7 Oliver Lauridsen
2 Rasmus Rissanen – 56 Juho Rautanen

30 Ryan Zapolski (1 Juho Ratilainen)

jokerit.com kirjoitti:
Jokerit palaa 201 päivän tauon jälkeen tositoimiin Hartwall Arenassa. Katso joukkueen kokoonpano täältä!

Helsinkiläisjoukkue aloitti kauden kahdeksan ottelun mittaisella vierasrupeamalta, jonka aikana se jäi pisteittä vain kerran ja voitti kaikkiaan kuusi peliä. Tällä hetkellä Jokerit on neljän ottelun voittoputkessa, kun Spartak Moskova, Kunlun Red Star, Amur Habarovsk ja viimeksi Admiral Vladivostok joutuivat taipumaan punakeltaisten edessä. Helsinkiläisten pisin voittoputki KHL-aikana on seitsemän ottelua.

Jokereiden kokoonpanoon tulee kaksi muutosta sitten keskiviikon Admiral-pelin: Tommi Huhtala ja Pekka Jormakka palaavat riviin. He korvaavat Tomi Mäen ja Masi Marjamäen. Puolustuksen ja maalivahtien osalta Jokerit jatkaa samassa muotissa kuin Vladivostokissa.

Maalivahti Karri Rämö on ainoana toipilaana sivussa ja hänen tilaansa seurataan päivä kerrallaan. Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat puolustaja Joonas Jalvanti sekä hyökkääjistä Mäen ja Marjamäen lisäksi Henri Ikonen ja harjoitusvahvuuteen perjantaina liittynyt Petteri Wirtanen.

Jokerit ja Dinamo ovat kohdanneet KHL-aikana 11 kertaa ja helsinkiläiset ovat napanneet otteluista kahdeksan voittoa. Dinamon alkukausio on ollut tahmea, sillä joukkue on parhaillaan peräti seitsemän ottelun mittaisessa tappioputkessa. Jokerit on läntisessä konferenssissa viidentenä, Dinamo viimeisenä.

Iltapäivän ottelu alkaa klo 16.00. Lippuja on jäljellä joitain kymmeniä ja parhaiten varmistat paikkasi Ticketmasterin verkkosivujen kautta. Katsomossa on hyvä olla klo 15.40, kun alkulämmöt päättyvät. Uusi pre-game show starttaa noin 15 minuuttia ennen ottelun alkua.

Tervetuloa Hartwall Arenalle jokerikiekon pariin käynnistämään seuran 50-vuotisjuhlakautta!

jokerit.com kirjoitti:
Dinamo Riika on Jokereiden kotiavauksen vastustaja. Latvialaisjoukkueen alkukausi on ollut synkkä ja sijoitus koko sarjassa viimeinen. Dinamo painii parhaillaan seitsemän pelin tappioputkessa.

Dinamo ei ole kolmeen edelliseen kauteen edennyt KHL:ssä pudotuspeleihin, eikä tämänkään kauden startti ole ollut ruusuinen. Kolmesta ensimmäisestä pelistään joukkue otti kaksi voittoa, mutta päälle on tullut peräti seitsemän tappiota peräjälkeen. Huolestuttavinta asiassa on se, että Dinamo hävisi viiden kotiottelun putkestaan kaikki kamppailut - toki vastustajatkin olivat sarjan kärkipään joukkueita.

Latvialaisen jääkiekkoilun legenda Sandis Ozolins toimii joukkueen päävalmentajana ensimmäistä kauttaan. NHL:ssä komean uran tehnyt ex-puolustaja ei ole toistaiseksi saanut iskostettua voittavaa peliä omiinsa penkin takana. Dinamo on ollut viime vuosina Jokereille vaikea vastustaja ja pelannut iloista hyökkäyspeliä. Puolustus on kuitenkin rakoillut pahemman kerran ja joukkue on ollut yksi KHL:n eniten maaleja päästäneitä joukkueita. Tälläkin kaudella omissa on soinut jo 36 kertaa, mikä on Amurin ja Slovanin ohella eniten KHL:ssä.

Kesän aikana ryhmästä vaihtuivat oikeastaan vain ulkomaalaisvahvistukset. Runko koostuu edelleen hyvin pitkälti Latvian maajoukkuepelaajista, joista ykköstähti on 26-vuotias hyökkääjä Miks Indrasis. Hän on joukkueen paras pistemies tehtyään 11 peliin kelpo tehot 5+4=9. Uudet vahvistukset Danny Kristo ja Brandon McMillan tulevat sisäisen pistepörssin seuraavilla sijoilla, mutta materiaali on auttamatta liian kapea KHL:ään pitkässä juoksussa. Dinamon tapauksessa jokaisen pelaajan olisi pelattava potentiaalinsa ylärajoilla, jotta pudotuspelipaikasta voisi edes haaveilla.

Arizonassa kolme NHL-peliä viime kaudella torjunut Justin Peters saapui vahvistamaan joukkueen maalivahtiosastoa, mutta alkukausi on ollut hänelle vaikea ja torjuntaprosentti on vain 87 ja osia. Toinen maalivahti Janis Kalnins on hoitanut torjuntatöitä kahdessa viime pelissä (1-2-tappio Ufalle ja 1-5-tappio Sotshille), joten Peters saattaa saada mahdollisuutensa tänään Helsingissä. Kanadalainen pelaa ensimmäistä kertaa urallaan seurajääkiekkoa kotimantereensa ulkopuolella.

Puolustuksen kiekolliseksi johtajaksi Dinamo hankki täksi kaudeksi Karl Stolleryn, joka on pelannut viime pääasiassa AHL:ssä, mutta saanut vyölleen myös muutaman NHL-pelin. Hän on tehnyt 11 ottelussa tehot 1+1=2. Dinamon kannalta ikävää on, että runkopakki Guntis Galvins on ollut pitkään sivussa loukkaantumisen vuoksi. Myös hyökkääjät Mikelis Redlihs ja Colton Gillies ovat kärsineet vammoista. Kapean materiaalin joukkue antaa myös näin tasoitusta vastustajilleen.

Dinamo ja Jokerit ovat kohdanneet KHL:ssä 11 kertaa ja helsinkiläiset ovat vieneet peleistä kahdeksan. Vuoden 2017 puolella ryhmät eivät ole kohdanneet, vaan edelliset keskinäiset väännöt käytiin viime joulun jälkeen, kun Jokerit voitti ensin tapaninpäivänä 3-0 ja Dinamo heti seuraavana päivänä 3-2 jatkoajalla. Molemmat ottelut pelattiin Hartwall Arenassa.
 
Viimeksi muokattu:

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Parhaalla kokoonpanolla liikkeellä siipirikkoista Riikaa vastaan, jolla ei muutenkaan ole mennyt kovin vakuuttavasti. Eihän tässä voi olla muuta vaihtoehtoja kuin selkeä kotivoitto.

Rämön tilanne sen sijaan kummastuttaa, viikko sitten Kunlun-pelin ennakossa kerrottiin ettei Jokereilla ole loukkaantumisia, mutta Rämö oli tuon pelin katsomossa. Nyt sentään jo kerrottiin, että tämän tilannetta tarkkaillaan päivä kerrallaan. Eipä tuo nyt toisaalta niin haittaa, niin kauan kuin Zapolski pelaa maalilla erinomaisesti. Tähän mennessä on tarjonnut jokaisessa pelissä joukkueelle avaimet voittoon.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Palola saa vielä siimaa ja Rämö on merkitty toipilaaksi. Saako Rautanen peliaikaa? Heittopussia vastaan pitäisi uskaltaa peluuttaa. Jos ei uskalleta, niin kivaan kasvamaan korkoa. Pelaamaan oppii vain pelaamalla.

"Kultaiset" muistot: 31.10.2015 JOK-DRG vl. 5-6
Jos tuo toistuu, niin suolaan kaikkia jokereita viikon. Kaikki alle kolmen pisteen on tappio, vastassa se pahnan pohjimmainen. Vaikka ei noitakaan ½valoilla voiteta.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Päivän vedot ovat poikkeuksellisesti optimistisia; Jokerit tekevät vähintään 5 maalia, voittavat vähintään 4 maalilla. Toisaalta nyt on oiva mahdollisuus ryssiä ja tehdä vastustajan veskarista sankari. Tätäkin on joskus nähty ns. selvissä peleissä.

Tänään hallille jo 14.30. Tämäkin hyvin poikkeuksellista ellei jopa ainutlaatuista.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jatkoajan ja Twitterin kuplien perusteella tänään on tiedossa varmaan humalaisin kotiyleisö vuosikausiin. Ja sehän lupaa hyvää. Itsekin toki osallistun näihin talkoisiin.

Kokoonpano näyttää hyvältä, nyt vaan show pystyyn!
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos tuo toistuu, niin suolaan kaikkia jokereita viikon.

Ihan aito kysymys; miten tämä eroaa yhtään normaalista? Vaikka joukkue pelaa parasta kiekkoa pitkiin aikoihin ja seilaa voittoputkessa, niin silti lähes kaikki sun viestit sisältää jotain negatiivista tai vähintään negatiivissävytteistä.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan aito kysymys; miten tämä eroaa yhtään normaalista? Vaikka joukkue pelaa parasta kiekkoa pitkiin aikoihin ja seilaa voittoputkessa, niin silti lähes kaikki sun viestit sisältää jotain negatiivista tai vähintään negatiivissävytteistä.
Ehkä vivahteet ei ehkä ole vahvin alueesi, mutta viestini on olleet kauden alettua paljon positiivisempia. (Vaikka se 2 sena edelleen puutuukin.)
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ehkä vivahteet ei ehkä ole vahvin alueesi, mutta viestini on olleet kauden alettua paljon positiivisempia. (Vaikka se 2 sena edelleen puutuukin.)

Positiivisempia toki, mutta niissä on silti edelleen havaittavissa miten jokaista asiaa tarkastellaan negatiivisen näkökulman kautta.
 

pyyksteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Jokerit
Hallilla hyvä pöhinä, kiima tapissa

Edit: valkoiset vieraspaidat päällä myös kotona
 
Viimeksi muokattu:

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Viasatilla äänet ihan päin helvettiä, Suikkasen ääni lähes rätisee ja AJ:n puhetta tuskin kuuluu edes.
 

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
On kyllä hiukkasen hienompi SKAlla vielä, eivät kylläkään käytä aina runkkarissa projektoreita kunnolla.

Rotta & company osaa show-jutut.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Huhhuh, The Pretenderistä kylmät väreet telkkarin välitykselläkin. Hienoa duunia!
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Enne Pretenderiä hyvä, mutta hieman vaisu. Pretenderin jälkeen aivan JÄÄÄÄÄÄTÄVÄN hieno! Aivan perkeleen hyvä toteutus, paljon plussaa! Ylipäätään pretenderin paluu oli ainoa oikea ratkaisu, lyriikoiden mukaan ottaminen oli myös ihan jees ratkaisu.
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Haha jättikö Tumba Reginin kättelemättä? :D
 

Subrosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Musiikeista alustava kiitos. Toivottavasti linja liikkuu tuohon asteen häijympään suuntaan - Prodigy two thumbs up. Nyt vielä bassoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös