TUTO Hockey A-nuoret kaudella 2017–2018

  • 71 069
  • 196

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Juu, pitää paikkansa
18.8.2017 14:00 - 22:30 Pe: A Harjoituspeli TuTo- KaKi, paikalla 14.00 Pirkkola, lähtö 14.20, jäälämpö 18.00-18.15, peli alkaa 18.30 Kupittaa.
Tämä tarkistettu Karhu-Kissojen sivulta.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
TuTon A-nuoret voitti tänään Helsingissä Mestis-joukkue Karhu-Kissat 2-5. Roope Kallio teki kaksi maalia.
 

mrkrw

Jäsen
Huomenna siis alkaa SM-sarja. Heti ensimmäisellä viikolla tosiaan kova vieraskiertue. Keskiviikkona Ässät, lauantaina Sport ja sunnuntaina Kärpät. Tuosta vähintään 3-5 pistettä, niin saadaan hyvä startti ja henki korkealle heti kättelyssä. Ensimmäinen kotipeli ensi viikolla hallitsevaa mestaria HPK:ta vastaan, jossa tod. näk pelaa tolppien välissä muuan Ukko-Pekka Luukkonen.

Mikäli "junnupelit" ei muuten kiinnosta, niin suosittelen tulemaan katsomaan näitä tulevaisuuden staroja. Tulee u20- ja u18 maailmanmestaruuskisoihinkin uusi ulottuvuus, kun näkee niissä pelaavia poikia koti-Kupittaalla. Taitaa tämän hetkinen u20-maajoukkueen taso olla vähän vielä liikaa Aleksi Halmeelle, mutta esim Adam Kalajn uskon pelaavan u20-kisoissa.

Oma veikkaus on, että TUTO löytyy runkosarjan jälkeen väliltä 7-10.

Edit: Toivottavasti TUTO hoitaa näihinkin peleihin paperiset kokoonpanolistat yleisölle
 
Viimeksi muokattu:

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Harmi itselleni, että näitä otteluita ei etäkannataja tahdo nähdä. Työmatkakin osuvat aina vääriin paikkoihin. Fanseat Go sivustolta näkyi että Pelicans lähettäisi otteluita ja TUTO olisi siis vastustajana 1.11. Täytyy toivoa että työmatkoja tulisi kuitenkin vielä eteen sopiviin kohteisiin tai ainakin lähelle.
10 sakkiin jos pääsee, niin kova on suoritus.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Historiallinen TuTon A-nuorten kausi tosiaan saa huomenna avauksensa. 18 joukkueen sarjassa TuTon nuorilla on vastassa 15 liigaseurojen junnujoukkuetta, 1 KHL seuran junnujoukkue, sekä sarjan kova kestomenestyjä Blues. Ei ole yhtään helppoa peliä odotettavissa, mutta joukkueella on varmasti potentiaalia valtaviin yllätyksiin. Nuoret tarvitsevat unelmia ja niillä TuTokin on elänyt vuosikymmeniä. Lähes kaikki on mahdollista, jos uskoo ihmeisiin. Tiedä vielä vaikka jollain ihmeellä päästäisiin pudotuspeleihin ja vastaan tulisi vielä TPS-A. Siinä sitten todella mitattaisiin mihin tämä punakoneen toveruuden ja jenkkimäisen ulkoasun omaava nuorten joukkue venyisi. Todellisuus on joskus tarua ihmeellisempää:

Final Minute of the "Miracle on Ice" - YouTube
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
No niin, eka peli pelattu ja lopputulos 4-1. Niklas Valde teki TUTO:n ainokaisen. Tulosseuranalla peliä seurattu. Ei tuloksessa mitään hävettävää.
Ässät sai pari ylivoimapeliä ja molemmista ratkaisivat. Siinä vaiheessa peli oli 3-0. Kolmannen erän maalivahtien torjunnat viittaisi sini hei, että Ässät alkoi valmistella ja TUTO luonnollisesti haki kavennusta. Ässät kuitenkin teki vielä neljännen ja Valde sitten lopulta sen TUTO:n ainokaisen.
Tappiosta huolimatta tuntuu, että TUTO ei tule olemaan mikään heittopussi. Jos usko omaan tekemiseen säilyy ja henki hyvänä, niin voittojakin varmasti tulee.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tappiosta huolimatta tuntuu, että TUTO ei tule olemaan mikään heittopussi. Jos usko omaan tekemiseen säilyy ja henki hyvänä, niin voittojakin varmasti tulee.

Tappioon ei voi olla tyytyväinen, mutta sinänsä ei pelissä ollut mitään hävettävää. Alkuun vastustajalle maali ja alivoimalla omiin pari lisää. Sen jälkeen peliin oli hyvin vaikea enää päästä kiinni. Lopussa saatiin kuitenkin vielä maalitili auki ja TuTon ensimmäinen A-nuorten liigamaali nähtiin pitkästä aikaa.

A-nuorten sarjassa näyttää peleissä kyllä tapahtuvan. Avauskierroksella 9 ottelussa iskettiin 55 maalia. Ässät-TuTo taisi olla kierroksen yleisömagneettipeli yhdessä HPK-Blues pelin kanssa ja molemmat keräsivät 420 katsojaa.
 
Viimeksi muokattu:

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
TuTon A:lle tänään 1-3 voitto Vaasassa. Turkulaisten maalintekijöitä olivat Veeti Vuorio, Aleksi Lampi ja Adam Ziak, joka teki kolmannen maalin tyhjiin. TuTon maalivahti Filip Lundbergilla oli 26 torjuntaa kun Sportin Niclavs Rauzalla oli vain 13 torjuntaa. Tästä on TuTon hyvä jatkaa kautta.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tästä on TuTon hyvä jatkaa kautta.

Todellakin. Arvokas vierasvoitto ja pinnatili auki. Hieman saatiin taas lisää itseluottamusta, että kyllä näitä pelejä pystytään kääntämään. Viimeisessä erässä kotijoukkueen tasoituksen jälkeen ei hätkähdetty vaan iskettiin lähellä loppua vielä voittomaali ja loppuluvut vielä tyhjiin. Jälleen peli näyttäisi olevan kierroksen yleisömagneettina 350 katsojalla. Taitaa sarjanuosijan otteet kiinnostaa muuallakin.

Seuraavaksi A-nuorilla tulee Kärpät-A vastaan vieraissa. Kärpillä kolmeen peliin maaliero 15-4, joten pisteiden saaminen vaatii taas huippusuoritusta. Tämän jälkeen kauden kotiavaus onkin jo käsillä ensi keskiviikkona ja vastaan saadaan hallitseva mestari HPK-A.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
TuTon maalivahti Filip Lundbergilla oli 26 torjuntaa kun Sportin Niclavs Rauzalla oli vain 13 torjuntaa.
Hyvät maalipaikat menivät nähdäkseni aika lailla tasan torjunnoista huolimatta. Ensimmäisessä erässä Sport oli selvästi hallitsevampi, mutta kokonaisuutena TUTOn esitys oli kuitenkin tasapainoisempi ja voitto täysin ansaittu.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Hyvät maalipaikat menivät nähdäkseni aika lailla tasan torjunnoista huolimatta. Ensimmäisessä erässä Sport oli selvästi hallitsevampi, mutta kokonaisuutena TUTOn esitys oli kuitenkin tasapainoisempi ja voitto täysin ansaittu.

Samaa mieltä. Melko tasainen peli ja olisi voinut kummalle tahansa peli kääntyä. Jonkun epäillystä huolimatta Tuto on jo nyt osoittanut pärjäävänsä.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Tänään onkin A-junnuilla erittäin kova haaste Kärppiä vastaan. Kärpät on hoitanut pelinsä Sporttia ja Pelicansia vastaan 9-1 ja 5-1. Voisi sanoa, että pelin pitäminen tasaisena olisi jo loistava suoritus. Toki se ei varmasti tai ainakaan toivottavasti joukkueelle riitä. Ottelu näkyy fanseat Go:ssa.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tänään onkin A-junnuilla erittäin kova haaste Kärppiä vastaan. Kärpät on hoitanut pelinsä Sporttia ja Pelicansia vastaan 9-1 ja 5-1. Voisi sanoa, että pelin pitäminen tasaisena olisi jo loistava suoritus. Toki se ei varmasti tai ainakaan toivottavasti joukkueelle riitä.
Erän verran TuTo-A pysyi kyydissä mukana tänään. Toisessa erässä Kärpät-A sai hanat auki TuTon vaikeudet kasvoivat ja tuloksena lopulta Kärpille selvä 6-1 voitto. Kärpät on viimeisen 5 kauden ajan ollut aina sarjan TOP-5 joukkueita, eikä nytkään meno näytä hyytyvän. Näistä on TuTon nuorten otettava opiksi.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Aittolan mietteet ihan normaalit ja tavoitteet korkealla. HPK A on varmasti kova vastus. Jospa TUTO saisi hyvän alun ja pysyisi mukana kaikki kolme erää, niin mikään ei ole mahdotonta. Mieleeni olisin paikalle tullut, mutta nyt menee töissä niin pitkäksi että en ehdi. Menen sitten katsomaan harkkamatsia, kun se pelataan tässä lähempänä tänään. Tsemppiä kuitenkin nuorille ja toivotaan, että paikalle menisi runsaasti katsojia.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Aittolan mietteet ihan normaalit ja tavoitteet korkealla. HPK A on varmasti kova vastus.
Petasi myös sarjan alussa mahdollisesti tulevia tappioita toteamalla, että ensimmäiset 10 peliä kerätään kokemusta eivätkä pelaajat pelaa omalla tasollaan. No pianhan tuo nähdään millä tasolla pelaavat ja millainen vastus HPK on.

Tänään on myös mielenkiintoinen peli Espoossa, kun TuTon edustusjoukkue kohtaa suurin piirtein parhaalla kokoonpanolla Unitedin.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Hallitseva mestari näytti tänään kaapin paikan TuTon nuorille ja nappasi 1-4 voiton. Kotijoukkue pystyi antamaan hyvän vastuksen vieraille ja taisteli erittäin hyvin, mutta enempään se ei tänään riittänyt. 50 minuutin pelin jälkeen oltiin vielä maalin päässä HPK-A:sta ja peli ehkä hieman avautui, minkä vieraat sitten lopulta hyödynsivät.

Suurimmat erot vieraiden hyväksi olivat mielestäni hyvässä viisikkopelissä ja terävässä viimeistelyssä. TuTo-A:sta löytyy hyviä yksilöjä, mutta ketjuista ei hirveästi ole löytynyt vielä selkeitä tutkapareja ja tilanteissa on paljon hakemista. Pidempiä onnistuneita syöttöketjuja tarvitaan, jos meinataan päästä paremmille tekopaikolle ja luoda pelinhallintaa. Maalipaikkojen hyödyntämisessä on myös kehittettävää ja tehoja tarvitaan lisää. TuTo maalissa Lindberg torjui hyvin ja piti välillä joukkuetta pystyssä ja häneen ei kyllä homma kaadu. Nuorten sarjoissa kehittyminen näyttelee todella isoa roolia ja nyt pitäisi vain löytää se reitti ja eväät millä mennä eteenpäin.
 

TOVERIT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Pari erää tuli katsottua a:n otteita. Tämänkin perusteella itselleni tuli aika selväksi, että eipä tule rahkeet riittämään mihinkään suurempiin yllätyksiin.
Jos viimeinen sija sarjataulukossa vältettäisiin, niin se olisi jo Tuton mestaruus. Sinäänsä ihan hyvä esitys, mutta ei tuolla joukkueella vaan parempaan pysty. Molari on hyvä, jopa loistava. Hänen hyviä esityksiä tarvitaankin koko ajan jotta pisteitä tulisi. Lampi ok myös.
Muutamalla pelurilla loppui jo eka erän jälkeen bensa ja joillakin ei voimataso riitä liigaan.
Aittola selittelee jo kokemuksen keräämisellä ja harmittelee henkilökohtaisia virheitä. No, näitä virheitä tulee jatkossakin ja hyvä, että tulee, koska muuten kaikki matsit päättyy tylsästi 0-0.
No, ei muuta kuin kovaa yritystä, niin jokunen voittokin sarjasta varmaan irtoaa.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Jos viimeinen sija sarjataulukossa vältettäisiin, niin se olisi jo Tuton mestaruus. Sinäänsä ihan hyvä esitys, mutta ei tuolla joukkueella vaan parempaan pysty. Molari on hyvä, jopa loistava. Hänen hyviä esityksiä tarvitaankin koko ajan jotta pisteitä tulisi. Lampi ok myös.
Muutamalla pelurilla loppui jo eka erän jälkeen bensa ja joillakin ei voimataso riitä liigaan.
Aittola selittelee jo kokemuksen keräämisellä ja harmittelee henkilökohtaisia virheitä. No, näitä virheitä tulee jatkossakin ja hyvä, että tulee, koska muuten kaikki matsit päättyy tylsästi 0-0.

Tuo sarjassa säilyminen on yleensä sarjanousijan minimitavoite, mutta tuskin tyydyttää useimpia pelaajia ja kannattajia. Itse pidän realistisena, mutta kovana tavoitteena pääsyä 12 parhaan joukkoon. Yksi mielenkiintoinen tavoite voisi myös olla, että TuTo-A olisi paras turkulainen seura tällä tasolla. Tällaisten tavoitteiden saavuttaminen edellyttää joukkueelta ja pelaajilta pitkäjänteistä kehittymistä, missä jaksetaan tehdä menestyksen etteen töitä ja opitaan pelistä koko ajan.

Itse näen Aittolan puheissa hieman perää. Sarjaohjelmassa TuTolla on ensimmäisissä 10 pelissä hieman vieraspelipainoa ja aika paljon tulee vastaan oletettuja kärkijoukkueita. Tähän kun vielä lisätään, että usealla TuTon pelurilla ei sarjasta suurta kokemusta ole varsinkaan isossa roolissa pelaamisesta, niin vaikeaa varmasti alussa on. Toisaalta ei tässäkään sarjassa olisi kauheasti varaa antaa etumatkaa ja pisteitä tarvittaisiin mieluiten tasaisen hyvää tahtia.

HPK pelissä TuTosta näki, että joukkue halusi kyllä taistella ja asenne oli kohdillaan. Mielestäni kamppailuissakin pärjättiin aika hyvin, joskin pelaajien välillä on aina eroja. HPK sai välillä pelissä vahvoja jaksoja, mutta onnistui TuTokin saamaan vastustajan päähän hyvää pyöritystä. Muutamia väläytyksiä myös nähtiin TuTo pelaajilta yksilötaidoista ja sitäkin joukkueesta löytyy. Syöttöpelissä ja viimeistelyssä oli mielestäni se isoin ero. Osalla TuTon pelaajista ratkaisut tulivat jotenkin hätäisesti, mikä osaltaan voi kertoa siitä että pelitempoon ei vielä olla ihan sopeuduttu tai hieman puristettiin mailaa. Laadukkaita ratkaisuja pitäisi pystyä tekemään nopeammin ja pienemmässä tilassa. HPK esimerkiksi teki yhden maalin suoraansyötöstä laukauksella, mikä lienee tällä tasolla yllättävän vaarallinen. Muutenkin laukausten laadussa oli TuTolla paljon petrattavaa ja sieltä on mahdollisuus saada lisää tehoja.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Näin minäkin aika pitkälti näen tilanteen. Hyppy Mestiksen A-nuorten sarjasta on kohtalaisen iso. Vastustajien joukossa pelaa liigassa kokeiltua pelaajia.
Nuorten SM liigaan nousseet aiemmin ovat hieman paremmassa tilanteessa. Heillä on takana liiga ja nuorten kokeilu edustuksssa on kai yleisempää.
Kärsivällisyyttä tarvitaan tukemisen lisäksi. Muutamassa ottelussa juuri yksin yrittäminen kostautuu välillä. Muistaakseni joku mainitsi, että tässäkin sarjassa on tietyt kärjessä ja toiset tappelee muista sijoista. Niin ja ilman pelkoa putoamisesta. Mielestäni nyt pelataan, otetaan voittoja, kehitetään ja katsotaan mihin se riittää. Eka vuosi on vaikea, sitä ei pidä kieltää. Tukea kaikesta huolimatta alun vaikeudesta huolimatta nuoret tarvitsevat. Harvinaista herkkua tämä kuitenkin on ja tarkoitus varmaan on tällä saada hyvä pohja tulevaisuudessa myös edustuksen. Näin ainakin itse toivon. Tietysti myös nuorien omia tavoitteita tulee tukea.
 

mrkrw

Jäsen
Ja pitää muistaa, että vaikka jumboksi jäädään, niin putoaminen ei ole varmaa, vaan käydään Mestin pleijareiden kautta. En tosin edelleenkään usko jumbosijaan.
 
Ja pitää muistaa, että vaikka jumboksi jäädään, niin putoaminen ei ole varmaa, vaan käydään Mestin pleijareiden kautta. En tosin edelleenkään usko jumbosijaan.

Ei ihan, mutta melkein. Eli nuorten SM-liigan 10 parasta jatkaa ylempään loppusarjaan ja loput+ kaksi parasta nuorten mestiksestä pelaa alemman loppusarjan. Ensimmäiset 35 peliä määrittelee sen oletko ylemmässä vai alemmassa loppusarjassa.
Jos TuTo jää alempaan loppusarjaan ja sijoittuu siellä lopputuloksissa kahden heikoimman joukkueen joukkoon, tippuu TuTo seuraavaksi kaudeksi nuorten mestikseen. Liigajoukkueilla ei pelkoa ekalla kaudella putoamisesta ole...

Tässä linkki jääkiekkoliiton sivuille missä ilmenee pelaamistapa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös