Ke 6.9.2017 Spartak Moskova - Jokerit

  • 9 283
  • 120
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Omituinen vapaaviikko on takana ja pelit ja vieraskiertue edessä. Ensimmäisenä koittaa paluu Arena 2000:lle, josta napattiin pisteet Dynamolta. Pelin jälkeen Jokerit palaa vielä Helsinkiin, josta starttaa kaukoidän kiertue.

Spartak voi olla Jokereille paha vastus, jos viime kauden trendi pysyy. Viime kauden heittopussia voidaan pitää ennakolta "heikkona joukkueena", joka on ollut ikävä kompastuskivi, etenkin viime vuonna. Todellisuudessa Spartak on kuitenkin vahvistunut jonkin verran kesällä ja vaikka "asiantuntijat" sijoittelevatkin Spratakin sijoille "ynnämuut", ei vastustajaa tule aliarvoida tänäänkään.

Mielestäni Spartakilla on jopa hyvä joukkue kasassa. Hyökkäyspäästä löytyy nimiä kuten: Khokhlachev, V.Komarov, Komaristy, Potapov, Radil, Stoa, Maxwell ja Tolpeko.

Pakistostakin löytyy nimiä, kuten Bondarev, Kalinin, Lajunen, Pepelyayev ja Yudin.

Maalivahti Bespalovin torjuntaprosentti alkukaudesta 94,4% ja pkm 1,86.

Ainakin oksettavaa Pepelyayevia voisi ottaa kova ja laittaa seinille. Torpedo-sarjan sikailut eivät ole unohtuneet. Mielenkiintoista myös nähdä paukkuuko Lajusen veto taas plekseille, kuten meillä tuppasi tehdä.
 

Gemondo

Jäsen
Paikka: Moskova
Aika: 19:30 Suomen aikaa

Jokerit tänään:
61 Tommi Huhtala – 93 Peter Regin – 71 Nicklas Jensen
20 Eeli Tolvanen – 21 Brian O’Neill – 34 Olli Palola
6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 25 Pekka Jormakka
41 Antti Pihlström – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila

18 Sami Lepistö – 39 Mike Lundin
4 Tommi Kivistö – 97 Matt Gilroy
44 Jesper B. Jensen – 7 Oliver Lauridsen
2 Rasmus Rissanen – 56 Juho Rautanen

30 Ryan Zapolski (31 Karri Rämö)

Jokerit.com kirjoitti:
Jokereiden kokoonpanoon ei tule viikon tauosta huolimatta isoja muutoksia sitten edellisen ottelun. Keskiviikon Spartak-pelin kokoonpanon löydät täältä.

Jokerit otti neljästä ensimmäisestä pelistään kaksi voittoa ja jäi vain kerran ilman pisteitä. Suoritus oli hyvä, sillä vastassa oli viime kauden läntisen konferenssin neljästä parhaasta ryhmästä kolme. Nyt pistejahti saa jatkoa VTB-jääpalatsissa, jossa Jokerit koki viikko sitten 1-2-vl-kilpailutappion Dynamolle.

Ryan Zapolski jatkaa vieraiden maalilla ja myös kenttäpelaajat ovat samat kuin viikko sitten. Ainoa muutos on Tommi Huhtalan siirtyminen ykkösketjun laitaan Peter Reginin ja Nicklas Jensenin rinnalle. Jesse Joensuu pelaa siten John Normanin ja Pekka Jormakan rinnalla.

Petteri Wirtanen on palannut joukkueharjoituksiin, muttei pelaa vielä tänään eikä matkannut joukkueen mukana Moskovaan. Kokoonpanosta sivussa ovat lisäksi maalivahti Juho Ratilainen, puolustaja Joonas Jalvanti sekä hyökkääjät Tomi Mäki, Masi Marjamäki ja Henri Ikonen. Joukkueessa ei ole loukkaantumisia.

Jokerit.com kirjoitti:
Spartakin kokoonpano ei äkkiseltään vilkaistuna pullistele nimimiehiä, mutta lähemmällä tarkastelulla paljastuu, että mukana on lukuisia KHL:ssä rutinoituneita pelimiehiä ja nuoria lahjakkuuksia, joilla on parhaimmillaan potentiaalia isoihin onnistumisiin tai ainakin vastustajan haastamiseen toden teolla.

TsSKA:n ja Dynamon takana Spartak on jäänyt vuodesta toiseen isompiensa varjoon. Viime kaudella Spartak jäi läntisen konferenssin hännille, eikä asetelma näytä muuttuvan merkittävästi tälläkään kaudella.

Spartak on pelannut jo seitsemän ottelua ja voittanut niistä kolme. Kasassa on kahdeksan pistettä ja sijoitus läntisen konferenssin keskikastissa.

Spartak aloitti kauden viidellä vierasottelulla, ja keskiviikon Jokerit-ottelu on joukkueen kolmas perättäinen kotikaukalossaan. Edellisessä ottelussaan maanantaina moskovalaiset olivat täysiä vastaantulijoita, kun Pietarin SKA haki vieraspisteet tylyin 5–0-lukemin. kotiavauksessa moskovalaiset voittivat Dinamo Minskin voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 1–0.

Spartak on tehnyt alkukaudella yhteensä vaatimattomat 12 maalia, alle kaksi per ottelu. Yksi kritiikin kohteista on moskovalaisten tehoton ylivoima, joka on onnistunut 25 yrityksellä vain kahdesti. Tarvittava taito joukkueessa on, joten mikäli piilevä potentiaali realisoituu myös erikoistilanteissa, Spartak voi hyvin nousta taistelemaan pudotuspelipaikasta.

Iso kysymys kuuluukin, saako ensimmäistä lauttaan KHL-päävalmentajana toimiva Vadim Jepantšintsev joukkueestaan parhaan irti?

Spartakin ykköshyökkääjä viime kaudella oli voimakasrakenteinen jenkkisentteri Ryan Stoa (22+14=36), joka jatkaa joukkueessa myös tällä kaudella. Stoa on saanut laidalleen Pietarin SKA:sta siirtyneen Aleksandr Hohlatševin, joka on erittäin taitava ja vaarallinen väkkärä. Pietarissa suurempien tähtien varjoon jäänyt Hohlatšev on tarttunut innolla uuteen mahdollisuuteen ja osoittanut olevansa hyvän KHL-tason pelimies, kun kasassa on jo tehot 3+2=5. Ketjun kolmantena lenkkinä hääri maanantaina 22-vuotias Vjatšeslav Leštšenko.

Piilevää potentiaalia edustaa myös Traktor Tšeljabinskin maineikkaan juniorikoulun kasvatti Viktor Komarov, Atlantissa ja Admiralissa loistanut Aleksander Kuznetsov sekä hyviä tehoja itäisen konferenssin puolella nakutellut Igor Mirnov.

Myös Sotshista siirtyneeltä Ben Maxwellilta odotetaan merkittävää panosta joukkueen keskikaistalla, eikä kolmatta kauttaan Spartakissa aloittavaa Lukas Radilia sovi unohtaa. Radil nakutti viime kaudella tehot 12+12=33 ja on aloittanut tämänkin kauden kohtalaisesti (2+1=3), mutta oli ilmeisesti loukkaantumisen vuoksi sivussa ainakin maanantain SKA-ottelusta.

Viime kaudella Spartakin tehokkain puolustaja oli nyt Jokereita edustava Matt Gilroy (9+31=38). Spartakin tämän kauden puolustajista vain Jokereista Moskovaan siirtynyt Ville Lajunen on päässyt pisteiden makuun ja kerännyt kaksi syöttöpistettä. Myös entinen SKA-pakki Dmitri Judin, NHL-taustainen veteraani Dmitri Kalinin ja kokenut KHL-jyrä Alexei Bondarev ovat mainitsemisen arvoisia nimiä.

Spartakin ykkösvahti Nikita Bespalov on torjunut kauden kuusi ensimmäistä otteluaan torjuntaprosentilla 94,4. Kakkosvahtina jatkaa viime kauden tapaan ruotsalainen Markus Svensson, joka on toistaiseksi päässyt askiin vain kahdessa ottelussa.

Jokerit ja Spartak ovat kohdanneet kahdella viime kaudella neljästi, joista Jokerit on voittanut kolme. Kun mukaan otetaan myös kaudella 2014-15 Atlant Mytištšiä vastaan pelatut ottelut, keskinäiset voitot ovat Jokereiden eduksi lukemin 7–1.

Illan ottelu alkaa klo 19.30 ja suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta. Pikaisen Moskovan-reissun jälkeen Jokerit piipahtaa vielä Helsingissä ennen pitkää kierrosta Aasiian, jonka varrella vastassa ovat Kunlun Red Star, Amur Habarovsk ja Admiral Vladivostok.
Parhaat pistemiehet:
Jokerit
Eeli Tolvanen 4, 3+3=6
Brian O´Neill 4, 3+2=5
Niklas Jensen 4, 2+1=3
Sami Lepistö 4, 0+3=3
Gilroy, Palola & Joensuu 4, 0+2=2

Spartak
Alekxander Khokhlachyov 7, 3+2=5
Lukas Radil 6, 2+1=3
V. Lehchenko 7, 2+1=3
Viktor Komarov 7, 2+1=3
Ben Maxwell 7, 1+2=3
(Ville Lajunen 7, 0+2=2)

Aloittavat maalivahdit:
Jokerit
Ryan Zapolski
3, 1-1-1, 93,7% 1.31

Spartak
Nikita Bespalov (?)
6, 2-3-1, 94,4% 1.86

Sarjatilanne (länsi):
1. CSKA 16 (7 ottelua)
2. SKA 16 (6)
3. Dyn. Moskova 13 (6)
4. Sochi 11 (6)
5. Lokomotiv 11 (6)
6. Spartak 8 (7)
7. Vityaz 8 (7)
8. Severstal 8 (6)
-----------------------
9. Torpedo 8 (6)
10. Bratislava 6 (7)
11. Jokerit 6 (4)

Joukkuetilastoja:

Tehdyt maalit:
Jokerit 2,75 / peli
Spartak 1,86 / peli

Päästetyt maalit:
Jokerit 2,00 / peli
Spartak 2,43 / peli

Ylivoima:
Jokerit: 27,8%
Spartak: 8,0%

Alivoima:
Jokerit: 78,9%
Spartak: 82,6%

Jokerit vieraspeleissä:
4 ottelua
6 pistettä
1,50 pistettä / peli
Maaliero 11-8 (2,75 - 2,00 / peli)

Spartak kotipeleissä:
2 ottelua
2 pistettä
1,00 pistettä / peli
Maaliero 1-5 (0,50 - 2,50 / peli)

Edelliset 5 ottelua:
Jokerit
V-H-V-H- (6 pistettä)
Spartak
V-H-V-V-H (8 pistettä)

Edelliset keskinäiset:
2016-17
Jokerit - Spartak 3-2
Spartak - Jokerit 1-2
2015-16
Jokerit - Spartak 2-4
Spartak - Jokerit 1-3


Pisteet: Jokerit - Spartak 9-3
Maalit: Jokerit - Spartak 10-8

Veikkauksen kertoimet:
1 - 3,35
X - 4,00
2 - 1,85
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Aamujäillä Reginillä ja Joensuulla eriväriset paidat. Ketjulottoni ennen Jokerien vastinetta:

Huhtala - Regin - Jensen
Tolvanen - O'Neill - Palola
Joensuu - Norman - Jormakka
Pihlstöm - Niemi - Anttila

Lepistö - Lundin
Kivistö - Gilroy
Jensen - Lauridsen
Rautanen - Rissanen

Rämö
Zapo

Kaukoidässä sitten rotaatiota peliin. Wirtanen mukaan, toivottavasi myös Mäksä on peikunnossa. Näyttää vetävän treeneissä ainakin eri värisellä paidalla.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Jokerit tänään:

Aamujäillä Reginillä ja Joensuulla eriväriset paidat. Ketjulottoni ennen Jokerien vastinetta:

Huhtala - Regin - Jensen
Tolvanen - O'Neill - Palola
Joensuu - Norman - Jormakka
Pihlstöm - Niemi - Anttila

Lepistö - Lundin
Kivistö - Gilroy
Jensen - Lauridsen
Rissanen - Rautanen

Zapo
Rämö

Vaihdettu siis aloittava maalivahti ja Rissasen ja Rautasen puolet :)
 

Perreault85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Aamujäillä Reginillä ja Joensuulla eriväriset paidat. Ketjulottoni ennen Jokerien vastinetta:

Huhtala - Regin - Jensen
Tolvanen - O'Neill - Palola
Joensuu - Norman - Jormakka
Pihlstöm - Niemi - Anttila

Lepistö - Lundin
Kivistö - Gilroy
Jensen - Lauridsen
Rautanen - Rissanen

Rämö
Zapo

Kaukoidässä sitten rotaatiota peliin. Wirtanen mukaan, toivottavasi myös Mäksä on peikunnossa. Näyttää vetävän treeneissä ainakin eri värisellä paidalla.

Eiköhän näillä mennä. Treenien paidoista pystyy tosiaan jo päättelemään: 1-2 ketjut punaisia, 3-4 keltaisia ja siniset katsomossa. Olin katsovinani, että siellä oli kuvissa Rostedtin Jethro myös narripaita päällä, ainakin hyvin samalta näytti. Tuskin kuitenkaan ratkaisee sentteriongelmaa.
 
Joensuu kolmosessa on kyllä hyvä juttu. Hankalaa Ikosellekaan antaa paikkaa pelaavasta kokoonpanosta, kun kerran kaikki muut paitsi Wirtanen ovat terveenä. Onko kenelläkään muistikuvia Spartakin hallin kuvanlaadusta? No toisaalta ainakin osa entisitä 80-luvun kuvanlaatuhalleista on jo tällä kaudella päivitetty nykyaikaan.
 

Gemondo

Jäsen
Onko kenelläkään muistikuvia Spartakin hallin kuvanlaadusta? No toisaalta ainakin osa entisitä 80-luvun kuvanlaatuhalleista on jo tällä kaudella päivitetty nykyaikaan.

Jokerit on pelannut tuossa hallissa jo tällä kaudella. Kuva siis ihan asiallista.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Joensuu kolmosessa on kyllä hyvä juttu. Hankalaa Ikosellekaan antaa paikkaa pelaavasta kokoonpanosta, kun kerran kaikki muut paitsi Wirtanen ovat terveenä. Onko kenelläkään muistikuvia Spartakin hallin kuvanlaadusta? No toisaalta ainakin osa entisitä 80-luvun kuvanlaatuhalleista on jo tällä kaudella päivitetty nykyaikaan.
Samassa hallissa pelataan, kuin Dynamo Moskovaa vastaan. Kuvanlaadun luulisi olevan myös samaa kamaa. Saa nähdä onko myös lisägrafiikkaa, kuten edellisessä pelissä.
 

ela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL
Jos muistini palvelee niin tuolla Arena 2000:ssa on ihan HD tasoiset kuvauslaitteet ja uusintoihin löytyy mitä erikoisimpia kuvakulmia, eli puitteet sillä puolella kunnossa.
 

Gemondo

Jäsen
Korismaajoukkueen tämäniltainen Islanti-matsikin varmistui juuri panoksettomaksi joten tänään voi hyvällä omallatunnolla katsoa Jokerien matsin loppuun saakka.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kun Joensuu on pudotettu pois ykkösestä, niin hyökkäys ok ketjuin liikenteessä. (Vaikka rosterista puuttuukin 2 sena.) Ikonen ja Mäksä olisi kiva nähdä ja arvioida kunto, Marjamäestä tiedetään ettei riitä.

Aika luottavaisin mielin odottaa peliä, katsotaan pääseekö narri yllättämään. Voittoa odotan, vaikka vastassa on hyvä jengi.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Spartakin ainoat 3 pisteen voitot tulleet Dinamo Riiasta (lännen 12.) ja Jugrasta (idän 12.), joten Jokereiden voiton pitäisi olla kaikkea muuta kuin yllätys. Huumoriporukka Minskiä vastaan nämä veivasivat 1-0 rankkarivoiton. Odotan uusilla ketjuilla Jokereilta neljää maalia ja omiin maksimissaan yksi maali. Ja sitten seuraavaksi Kiinaan.
 

Hapsiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
Jos saadaan sama rumba päälle, kuin Dynamoa vastaan (40-50 kutia), niin Minskin lukemat ovat todennäköiset! Saas nähdä pääseekö Eeli ampumaan paremmilta paikoilta kuin viime peleissä ja löytääkö Gilroy entisen veskansa heikkoudet?!
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Tasuri on taas lapulla. Pettynyt, jos natsaa, mutta en hirveän yllättynyt. Jokerit varmaan taas jyrää, mutta miten on tehojen kanssa. We'll see.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Jahas, pelipäivä. 3p ja Kiinaan.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Kyllä näitä pelejä odotti taas kuin pikkulapsi joulua. Toivottavasti en joudu pettymään. Hyvää kiekkoiltaa kaikille.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Tapaan näköjään Ben Maxwellin, ex-Ankan, pitkästä aikaa. Olen kyllä saattanut nähdä viime vuosina, en vain ole kiinnittänyt sen kummempaa huomiota.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jesse :D
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Meinasi mennä Gilroyn legot vaihtoon jo ennen kuin peli alkaa Joensuun toimesta.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On kyllä taas ilo seurata tätä nelosen peliä!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös