Perussuomalaiset

  • 5 293 661
  • 42 262
Halla-aholaisen puolueen maksimikannatus valtakunnallisissa vaaleissa liikkuu jossain 5-7% hujakoilla. Jytkyn lukemiin ei ole mitään asiaa, enkä tiedä onko se edes tavoitteena.

Maksimikannatus varmaan seurailee aika tarkkaan maahanmuuttajen invaasiota mikä taas on suoraan yhteydessä ongelmien määrään. Samanlainen kuin pari vuotta sitten niin varmaan lähtee heti kannatus nousuun. Sama määrä jengiä kuin Ruotsissa niin kannatus on jo ruotsidemokraattien luokkaa.

Hallitusohjelman noudattaminen oli ilmeisesti liikaa Sipilälle ja Orpolle joten oppositioon käy Halla-ahon tie.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hauskaa kun persut leimataan rasisteiksi ja natseiksi.

Kun oikeat natsit ja rasistit tulevat, miksi heitä voi enää kutsua?
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tällä tunnutaan vetoavan koko ajan Halla-ahon älykkyyteen ja asiallisuuteen ja siihen, että asioita lainataan irrallaan asiayhteydestä. Millainen asiayhteys mahtaa olla sellainen, jossa hekumoiminen naisten raiskaamisella, homojen ampumisella päähän ja "Itäafrikkalainen ihmissaasta" on asiallista puhetta? Kuinka älykästä tuollainen kielenkäyttö on? Kovin viisasta ei ainakaan.

Ei ole. Eikä nuo ole mitään nuoruusvuosien kavereidenkeskeisiä hassuttelujuttuja, tyyliin Trump ja hänen grab'em by the p***y jutut tai Axl Smith ja hänen kaveriporukat. Halla-aho kirjoitti nuo kaikkien luettavaksi eikä edelleenkään osoita minkään näköistä katuvaisuutta niistä. Eikä noita juttuja voi laittaa nuoruudenkaan piikkin kun kaveri oli kuitenkin pitkälti yli 30 kun sitä blogiaan kirjoitteli.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Itsekin olen sitä mieltä, että Trump-uutisoinnin olisi pitänyt olla lähinnä miehen käytöksen ja mielipiteiden kehumista sekä hänen persoonansa yleistä arvostusta koskevia. Mitään kritiikin aihettahan ei ole ollut.

Juttu ei ole se, etteikö kritisoitavaa riittäisi, vaan se miten ja miksi se kritiikki esitetään. Eri puolilla maailmaa on "äärioikeiston" ja muiden välille tehty selkeää vastakkainasettelua niin, että melkein kaikki media ja ei-äärioikeisto pelkästään itkee ja potkii, eikä kylmän rauhallisesti katso mitä sieltä "äärioikealta" on tarjota ja sitten kylmän rauhallisesti vastata siihen. Maltti ja ymmärrys eivät tunnu riittävän, vaan suuri osa kritiikistä ja vastauksista on pelkkää omassa paremmuudessaan marinoituneiden "oikeamielisten" suoranaista itkua ja potkua. En ymmärrä miksi vastakkainasettelua ja omassa paremmuudessa piehtaroimista halutaan edistää, koska on jo nähty muuallakin kenen laariin sellainen sataa.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Kyllä sentään yli 10% on edelleen mahdollisuudet, paljolti riippuu miten Halla-Aho korttinsa pelaa. Jos nyt tulee lähtö hallituksesta ja Halla-Aho saa itsensä näyttämään marttyyrilta niin kannatus varmaan nousisi, ainakin hetkellisesti. Käsittääkseni PS:n kannattajat ovat nimenomaan näreissään että PS on mukana hallituksessa jossa tehdään PS:n arvojen vastaisia päätöksiä, kuten leikataan köyhiltä jne.

Pyrrhoksen voitto persuille. Tyhmyyksissään maalasivat itsensä nurkkaan valitsemallaan linjalla. Tarkoittaa, että tästä maasta ei löydy koalitiota, jolle persut olisivat missään olosuhteissa hallituskumppani. Tämä johtaa siihen, että koko ryhmän merkitysarvo muuttuu koiraksi, joka räksyttää kun karavaani kulkee. Hetkisen aikaa kun menee, kukaan järjissään oleva poliitikko ei halua olla osa räksyttävää laumaa, jonka vaikutusarvo mittautuu iltapaskojen klikkihuorauksella, mutta kyky ja mahdollisuus vaikuttaa yhtään mihinkään on nolla. Edes oppositiossa noilla ei ole mitään merkitystä, koska ne joihin oppositiossa suhtaudutaan edes näennäisesti vakavasti eivät voi olla persuja, koska missään olosuhteissa eivät kykene maata hallitusvastuussa koskaan rakentamaan. Tulee siis hetkeksi rakennelma, jossa on hallitus, oppositio ja räksyttäjät, joista jälkimmäistä lähinnä siedetään, mutta ei taatusti kuunnella.
 

Morgoth

Jäsen
Harva haluaa enää vuoden 2015 toisintoa, jolloin porukkaa tuli päivittäin sata määrin pohjoisen rajan ylitse.

Ihmisten poliittinen muisti on lyhyt ja mikäli vuonna 2019 (tai 2021) talous on nousussa eikä akuuttia pakolaiskriisiä ole niin pelkällä maahanmuuttokriittisyydellä ei ikinä saada >15 % kannatusta. Surkea talous ja pakolaiset ovat auttoivat persuja.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Tai Ranskan parlamenttivaalit eilen ja Marine Le Penin Kansallisen rintaman menestys - 1-10 paikkaa tulossa parlamenttiin.
No, tuossa kohdin täytyy muistaa Ranskan vaalitapa. Ensi sunnuntaina nähdään. Jos en ihan väärin muista, niin Kansallisella rintamalla on nytkin 2 paikkaa. Suurta muutosta tuohon tuskin tulee. Toisella kierroksella kun siellä on ollut tapana äänestää sitä pienempää pahaa.
 

Tuamas

Jäsen
Ukip, anyone?

Kokoomus ottaa pelisuunnitelmasta perinteisesti Rydmanin, Zyssen ja muutaman muun vetämään hiukan tiukempaa linjaa ja kas, persuille voi käydä Ukipit. Näinhän toryt asian hoitivat, muutama napsu nationalistisempaa politiikkaa ja kas, UKIP häipyi kuin pieru saharaan.

Puheenjohtajiston hörhötaso on sen verran vahvaa, että seuraavien vaalien kannatusprosentti voi nähdäkseni olla mitä vain väliltä 0-20%.
 

Panther Claw

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Halla-aho puhuu asioista ja ongelmista oikeilla nimillä eikä ole poliittisesti korrekti. Siksi hän on rasisti.
Kuitenkin ymmärrän hyvin nyky-Persujen poispotkimisen hallituksesta. Puolueen uusiutunut puheenjohtajisto on kuin jostain Kummelista. Ajatelkaa nyt ministereinä Huhtasaarta, Hakkaraista tai Eerolaa. Eihän niitä voi kukaan ottaa vakavasti.
Sääliksi käy Soinia, vuosien tuo vedettiin kerralla vessanpöntöstä alas.

Soinihan tuonkin kolmikon poliittisen nousun mahdollisti. Äänet kelpasivat koska pelkällä vennamolaisuudella ja sutkauttelulla ei ikinä olisi vaaleissa murskavoittoihin menty.

Soini olisi voinut estää vallankaappauksen palauttamalla jonkinlaisen uskottavuuden omalla tekemisellä ja sen jälkeen takaamalla Terhoa ja kumppaneita. Teki päinvastoin jos nyt teki ylipäätään mitään muuta kuin käveli näyttämöltä pois.

Halla-aholla voi olla uskottavuutta puheenjohtajana, mutta puolueen tulevaisuus riippuu paljolti siitä miten varapuheenjohtajat käyttäytyvät ja näyttäytyvät.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Halla-aho puhuu asioista ja ongelmista oikeilla nimillä eikä ole poliittisesti korrekti. Siksi hän on rasisti.

Ehkä paremmalla ajalla enemmän, mutta Halla-aho ei nimenomaan puhu asioista ja ongelmista niiden oikeilla nimillä. Kävin tätä jo jonkin verran läpi mm. suurmoskeijahankkeen & Halla-ahon näkemysten ja pakolaispolitiikan osalta läpi aiemmin.

Tuore esimerkki on myös Halla-ahon väite eiliseltä, jonka mukaan valtion talousarvioissa köyhät ovat vastakkain, ja julkinen talous on pitkälti nollasummapeliä. Näinhän se ei todellisuudessa ole, vaan kysymys köyhien vastakkain asettelussa riippuu valituista budjettipoliittisista lähtökohdista ja arvoista.

Siinä taas olen Halla-ahon kanssa pitkälti samaa mieltä, että kun käytettävissä olevat resurssit eivät välttämättä kasva, vaan pikemminkin kutistuvat, maailman parantamiseen käytetyt voimavarat ovat ainakin osin pois jostakin muusta.

Ja siinä taas Halla-aho on hyvin kuutamolla väittäessään, että EU:n jäsenyys ei ole Suomen etu. On ollut, ihan tutkimustenkin mukaan tähän asti, ja jos USA horjuu NATO:n osalta Trumpin 1. kauden ja mahdollisen 2. kauden aikana, EU-jäsenyys ja EU:n puolustus on nimenomaan Suomen etu Venäjää vastaan. Tässä Halla-aho on jälleen hyvin ristiriitainen, koska hän pitää Venäjää Suomen pysyvänä uhkana.

Noista Halla-ahon 10 vuotta sitten julkaisemista teksteistä ei sen enempää, koska totesin niiden ala-arvoisuudesta jo riittävästi eilen.
 

Salama44

Jäsen
Perussuomalaiset tulevat hajoamaan sisältäpäin omaan mahdottomuuteensa eikä se saa enää koskaan mitään todellista valtaa jos ihmisarvoa kuniottittamattomia ihmisiä ei saada pois johdosta. Ei muuta.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Kokoomus ottaa pelisuunnitelmasta perinteisesti Rydmanin, Zyssen ja muutaman muun vetämään hiukan tiukempaa linjaa ja kas, persuille voi käydä Ukipit. Näinhän toryt asian hoitivat, muutama napsu nationalistisempaa politiikkaa ja kas, UKIP häipyi kuin pieru saharaan.

No jaa en kyllä nyt käyttäisi Tory/UKIP kuviota kovin hyvänä vertauksena, kun muuten tämä Theresa Mayn uhkapeli kusi aika vahvasti omille nilkoille. Varmaan saivatkin suurimman osan UKIPin äänistä, mutta tuo oli enemmän seurausta siitä, että UKIP saavutti sen isoimman päämääränsä eli brexitin (tai prosessin käynnistämisen). Vastaavasti sitten hintana siitä oli enemmistön menettäminen parlamentissa ja näillä näkymin joutuvat nojaamaan pohjoisirlantilaiseen ääripuolueeseen, jota suuri osa toryistäkin karsastaa. DUP:lla on kuitenkin ihan oikeita sidoksia Pohjois-Irlannin unionistien aseellisiin ryhmiin ja puolueen politiikka on tyyliin jotain jenkkien teekutsuliikkeen luokkaa. Pohjois-Irlannin kysymys on muutenkin brexit-neuvottelujen vaikeimpia kysymyksiä ja se, että brittihallitus on riippuvainen kovan linjan puolueesta ko. alueella tuskin tekee siitä yhtään helpompaa.
 

Tuamas

Jäsen
No jaa en kyllä nyt käyttäisi Tory/UKIP kuviota kovin hyvänä vertauksena, kun muuten tämä Theresa Mayn uhkapeli kusi aika vahvasti omille nilkoille. Varmaan saivatkin suurimman osan UKIPin äänistä, mutta tuo oli enemmän seurausta siitä, että UKIP saavutti sen isoimman päämääränsä eli brexitin (tai prosessin käynnistämisen).

Muutenhan Mayltä homma meni täysin puihin, mutta UKIP käytännössä hävisi poliittiselta kartalta. Kahdet vaalit ja nolla edustajaa läpi.

En ottanut asiaan mitään muuta kantaa, Toryjen epäonnistumisen suurin syy oli nähdäkseni luokattomassa Brexit-valmistelussa sekä Mayn vaalityön olemattomuudessa. Et vain voi lähteä hakemaan suurta lisäenemmistöä ja jänistää kaikista vaaliväittelyistä vaalikampanjan aikana.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ehkä Timo Soini sai sittenkin viimeisen sanansa? Veikkaan Soinin varautuneen Halla-ahon valintaan ja lienee käytännössä jo etukäteen sooinut Sipilän ja Orpon kanssa, että hallitus kaatuu tässä tilanteessa.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiitos kaikille, olette varmaan oikeassa. Soinin uhkapeli kääntyi lopulta häntä itseään vastaan.

Tosiaan, kyllähän tässä tulee päällimmäisenä mieleen että Soini joutui lopulta maksamaan siitä, että antoi ongelmatapausten pysyä puolueessa ja kasvattaa profiiliaan. Korkea puuttumiskynnys toi kenties kannatusta "nuivien" muodossa, mutta lopulta johti tilanteeseen jossa nämä nuivat määrittävät puolueen kohtalon ja Soini on pudonnut käytännössä itsevaltiaan asemasta lähes vallattomaksi.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tosiaan, kyllähän tässä tulee päällimmäisenä mieleen että Soini joutui lopulta maksamaan siitä, että antoi ongelmatapausten pysyä puolueessa ja kasvattaa profiiliaan.

Minusta Soini joutui maksamaan siitä, että hänestä saatiin hallitukseen jälleen yksi "puhuva pää" ja kannattajat vittuuntuivat tähän.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Kokoomus ottaa pelisuunnitelmasta perinteisesti Rydmanin, Zyssen ja muutaman muun vetämään hiukan tiukempaa linjaa ja kas, persuille voi käydä Ukipit. Näinhän toryt asian hoitivat, muutama napsu nationalistisempaa politiikkaa ja kas, UKIP häipyi kuin pieru saharaan.

Aika epätodellinen skenaario, Orpon tämänpäiväisen megajeesustelun perusteella. Petteri sai Emma Karinkin näyttämään lähinnä Hakkaraiselta kyynelehtimisellään. Toivottavasti nämä puheet muistetaan, jos näitä napsuja alkaa tulla.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Ja siinä taas Halla-aho on hyvin kuutamolla väittäessään, että EU:n jäsenyys ei ole Suomen etu. On ollut, ihan tutkimustenkin mukaan tähän asti, ja jos USA horjuu NATO:n osalta Trumpin 1. kauden ja mahdollisen 2. kauden aikana, EU-jäsenyys ja EU:n puolustus on nimenomaan Suomen etu Venäjää vastaan. Tässä Halla-aho on jälleen hyvin ristiriitainen, koska hän pitää Venäjää Suomen pysyvänä uhkana.

Nyt on kyllä pakko kysyä, että mikä EU:n puolustus? Lähes kaikki EU-maat kuuluvat NATOon, enkä usko että muutaman maan takia aletaan perustelemaan mitään uusia armeijoita tms, varsinkaan nyt kun Brititkin ovat poissa rivistä. En usko, että EU tuo mitään todellisia turvatakuita Suomelle, ennen kuin olemme liittovaltiossa. Siinä liittovaltiossa Suomen ja suomalaisten asema on jotain tyyliin: Pohjois-Karjala/Kainuu nykysuomessa.
 

Tuamas

Jäsen
Aika epätodellinen skenaario, Orpon tämänpäiväisen megajeesustelun perusteella. Petteri sai Emma Karinkin näyttämään lähinnä Hakkaraiselta kyynelehtimisellään. Toivottavasti nämä puheet muistetaan, jos näitä napsuja alkaa tulla.

Onhan se, joskin Kokoomus on kohtuullisesti pystynyt tällä taktiikalla pitämään vuodot kurissa.
Kun on liikaa päästetty persut nuivailemaan, on kaivettu Zysse naftaliinista ottamaan jämäkästi kantaa ja taas kypäräpappiosasto pysyy ruodussa.

Toki odotettavissa oleva persujen jakautuminen tekeekin tämän suurimittaisemman käyttöönoton tarpeettomaksi.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Nyt on kyllä pakko kysyä, että mikä EU:n puolustus? Lähes kaikki EU-maat kuuluvat NATOon, enkä usko että muutaman maan takia aletaan perustelemaan mitään uusia armeijoita tms, varsinkaan nyt kun Brititkin ovat poissa rivistä. En usko, että EU tuo mitään todellisia turvatakuita Suomelle, ennen kuin olemme liittovaltiossa. Siinä liittovaltiossa Suomen ja suomalaisten asema on jotain tyyliin: Pohjois-Karjala/Kainuu nykysuomessa.

Itse olen NATO:n kannalla, joka ratkaisi puolustusongelmat sekä tilanteessa, jossa EU rakentaa yhteisen puolustuksen, että ilman sitä. Mutta kysymyksessä oli siis EU ja sen hyöty Suomelle. Halla-ahon mukaan ei ole.

Trump on yksi avaintekijä. Hänen arvonsa eivät ole eurooppalaisten EU:n suurmaiden arvoja. Eivätkä eurooppalaiset arvot ole Trumpin arvoja. Halla-ahon arvoja Trumpin arvot ovat (ainakin melkein), mutta siitähän ei seuraa, että Halla-ahon ja Trumpin arvot olisivat Suomen etu. Eivät ole.

EU ei aio tässä tilanteessa luottaa liikaa NATO:n ja USA:n suojaan, vaan pyrkii aivan julkisesti vahvistamaan omaa puolustustaan. Eikä vain sitä.

Ranska ja Saksa ajavat liittovaltiota ja sen puolustusliittoa. Euroopan puolustuksen osalta, komissio avasi keskustelun etenemisestä kohti turvallisuus- ja puolustusunionia. Puolustuksen integraatio oli toukokuussa EU:n puolustusministerikkouksessa tärkein asia. Kokouksessa keskusteltiin myös ensimmäisestä askeleesta “pysyvän rakenteellisen yhteistyön”, joka kulkee myös nimellä “Pesco”, muodostamisesta. Ainakin 19 maata, mukaanlukien Ranska, Saksa, Italia ja Espanja, aloittavat keskustelut rahastosta ensi kuussa. Rahaston arvellaan olevan toiminnassa ensi vuonna.

Suomen kanta on toki varovaisempi kuin mm. Saksan ja Ranskan. Presidentti Niinistö totesi eilen, että Suomi haluaa auttaa EU:ta ja Natoa parempaan yhteistyöhön, jotta voimme taata keskinäisen turvallisuusjärjestelmän. Suomi ei halua, että EU:n sisälle syntyy eri blokkeja. Presidentti sanoi, että tässä maailman tilantessa on selvää, että eurooppalaisten on pakko kiinnittää nykyistä enemmän huomiota omaan turvallisuuteensa.

Yhteenvetona voisi todeta, että Halla-ahon näkemys EU-jäsenyyden olevan Suomen etujen vastaista, on politiikkaa, bluffia ja teatteria.

Hieman muuntaen lainatakseni Ahtisaarta, Venäjän vieressä olevan ja yli 1 000 km maarajaa omaavan eurooppalaisen demokratian tulisi kuulua kaikkiin niihin järjestöihin, joihin läntiset demokratiat kuuluvat.



Lähteitä:

Saksa ja Ranska esittävät EU:n yhteistä "puolustusunionia" - Talouselämä
European Commission - PRESS RELEASES - Press release - Euroopan puolustus: komissio avaa keskustelun etenemisestä kohti turvallisuus- ja puolustusunionia
EU-maat harkitsevat yhteisen puolustusrahaston muodostamista - EU-uutiset.fi
Presidentti Niinistö: Suomi näkee paljon käyttämätöntä mahdollisuutta EU:n puolustusyhteistyössä | Yle Uutiset | yle.fi
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös