Suomi-sarjan pelaajasiirrot ja sopimukset 2017–2018

  • 147 834
  • 318

The Rock

Jäsen
FPS on solminut jatkosopimuksen joukkuetta jo viime kaudella luotsanneen Asko Rantasen kanssa sekä tehnyt samalla yhdeksän pelaajasopimusta, joiden joukossa ainoana uutena kasvona on Lukon A-nuorista Forssaan siirtyvä Konsta Härkönen (FPS:n kotisivujen uutinen).
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Pyry tiedotteli sopimuksista. Valmentajat jatkavat kaikki eli Sami Karppinen, Janne Ojanen ja Janne Lakanen jatkavat Nokialla.

Pelaajapuolelle viisi sopimusta. Neljä jatko- ja yksi uusi sopimus. Jatkajia ovat hyökkääjät Oskari Ojanen, Eemeli Sormunen, Teppo Antila ja puolustaja Roope Repo.
Uusi kaveri on Juho Painilainen, joka pelasi viime kaudella Kooveessa, Kooveen A-nuorissa ja Ilveksen A-nuorissa. Painilainen oli myös mukana Pyryn Viron matkalla.

Pyryn juttu:
Pyryn uuden kauden runko alkaa muotoutua | pyryhockey
 

The Rock

Jäsen

The Rock

Jäsen
Suomi-sarjaan noussut Muik Hockey julkaisi facebook-sivuillaan kokeneen André Smulterin jatkavan uusikaarlepyyläismiehistön pelaajavalmentajana sekä siihen kylkeen vielä 15 pelaajasopimusta kaudelle 2017–2018.
 

The Rock

Jäsen
JHT kertoilee facebook-sivuillaan tehneensä jatkosopimuksen hyökkääjä Jarno Palolan kanssa sekä napanneensa Kiekkokoplan riveissä viime kaudella tehokkaasti hyökänneen Nemo Huhdan riveihinsä.
 

The Rock

Jäsen
JHT tiedottaa facebook-sivuillaan jälleen uudesta pelaajasopimuksesta, kun viime kaudella pääasiassa HPK:n A-nuorten maalia vartioinut norjalaisveskari Fredrik Grønstrand siirtyy Kalajoelle. Samalla kävi myös ilmi, että hyökkääjä Niko Kivinen lopettaa pelaajauransa.
 

The Rock

Jäsen
S-Kiekko on tehnyt kiinnittänyt riveihinsä kolme viime kaudella seuran A-nuorissa pelannutta pelaajaa, kun puolustaja Petteri Hanka ja hyökkääjät Joona Putkonen sekä Ville Saarinen pistivät nimensä sopimuspapereihin. Tämän lisäksi S-Kiekon harjoitusrinkiin liittyvät puolustaja Janne Parkkali ja hyökkääjät Mikko Lampinen, Eemeli Pöytälaakso sekä latvialainen Danils Lazebniks (S-Kiekon kotisivujen uutinen).
 
Huntersille nippu sopimuksia
Hunters on tehnyt nipun sopimuksia tulevalle kaudelle. Uusia pelaajia viime kauteen verrattuna on Tapani Nikkilä, Toni Lehikoinen ja Jami Häppölä.Sopimusjatkot tekivät mv Juuso Hyyppä, Arttu Savaloja, Jussi Paunila, Janne Jussila, Jere Pulkkinen ja Samuli Ranto. Kaikki jatkon tehneet olivat viime kauden joukkueen runkoa. Valmentaja Tero Määtän mukaan lisää sopimuksia on tulossa lähiaikoina. Näiden sopimusten myötä Huntersilla on tällä hetkellä 15 sopimuspelaajaa.
 

The Rock

Jäsen
Ketterä on solminut jatkosopimukset puolustaja Mikko Kettusen ja hyökkääjä Ville Tenosalmen kanssa. Lisäksi joukkueen harjoitusrinkiin kuuluu 18 sopimuksen jo sorvanneen ohella seitsemän muuta pelaajaa (Ketterän kotisivujen uutinen).

Imatralaisjoukkue löi myös valmennusryhmänsä lopulliseen muottiin, kun se tekaisi jatkosopimuksen maalivahteja jo aiemmilla Suomi-sarjakausilla menestyksekkäästi opastaneen Petteri Koskisen kanssa (Ketterän kotisivujen uutinen).
 

The Rock

Jäsen
Viime kaudella JHT:n riveissä hyökännyt Niklas Westerlund on näemmä kaikessa hiljaisuudessa siirtynyt Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Marseille HC:n miehistöön.

Myös Ketterä ”menettää” yhden viime kauden isoista tykeistään, kun slovakkihyökkääjä Ondrej Mikula palaa takaisin kasvattiseuransa HK Dukla Trenčínin riveihin (Trenčínin kotisivujen uutinen).
 

Dynamo_FIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Myös Ketterä ”menettää” yhden viime kauden isoista tykeistään, kun slovakkihyökkääjä Ondrej Mikula palaa takaisin kasvattiseuransa HK Dukla Trenčínin riveihin (Trenčínin kotisivujen uutinen).

Kaksijakoiset mietteet tästä pelaajasta / "menetyksestä". Alkuun erittäin tehokas, mutta loppuakohden melkoisen näkymätön pelaaja. Odotukset eritoten Playoffeissa olivat huomattavasti korkeammalla, kuin saadut näytöt.

Sanoisin, että Mikula on helposti korvattavissa omilla kasvateilla, joilla on se ISO Ketterän muotoinen sydän siellä pelipaidan alla.
 
Suosikkijoukkue
Sydämellä pelaavat
Kaksijakoiset mietteet tästä pelaajasta / "menetyksestä". Alkuun erittäin tehokas, mutta loppuakohden melkoisen näkymätön pelaaja. Odotukset eritoten Playoffeissa olivat huomattavasti korkeammalla, kuin saadut näytöt.

Sanoisin, että Mikula on helposti korvattavissa omilla kasvateilla, joilla on se ISO Ketterän muotoinen sydän siellä pelipaidan alla.

Toki siellä hyytyi kaikki kärkiäijät Juntheikki nyt suurimpana.
 

The Rock

Jäsen
JHT tekaisi facebook-sivujensa uutisen mukaan jatkosopimuksen runkohyökkääjänsä Jere Espon kanssa sekä nappasi riveihinsä viimeiset kolme kautta Suomi-sarjaa Huntersissa pelanneen hyökkääjä Miika Runsalan.

Sanoisin, että Mikula on helposti korvattavissa omilla kasvateilla, joilla on se ISO Ketterän muotoinen sydän siellä pelipaidan alla.

Nopeasti ajateltuna esimerkiksi hienon viime kauden pelannut Saku Viskari pystyy mielestäni korvaamaan slovakin, mikäli hänelle vain annetaan vastuuta ja osoitetaan valmennuksen taholta luottoa hieman tiukemmassakin paikassa.
 

The Rock

Jäsen
D-Kiekko liittyi pelaajasopimuksia julkaisseiden Suomi-sarjajoukkueiden joukkoon tekaisemalla neljä jatkosopimusta, neljä uutta kiinnitystä sekä siihen päälle vielä neljä try-out-sopimusta (D-Kiekon kotisivujen uutinen).
 

The Rock

Jäsen
JHT jatkaa facebook-sivujensa uutisen mukaan varsin kovan joukkueensa kasaamista, sillä nyt koukkuun tarttui KooKoossa viime kaudella Liigaa pelannut hyökkääjä Jesse Espo ja jatkosopimuksiin nimensä rustasivat hyökkääjät Jesper Ahlgren sekä Tapio Rantanen.
 

Bremberg#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tampa Bay
Mielenkiintoista nähdä nouseeko Miika Runsala JHT:ssa takaisin potentiaalinsa edellyttämälle tasolle. 2012-2013 kaudella loistavat 41 g, 21+13=34p Huntersissa. Viimeiset 3 kautta mennyt kuitenkin tehojen valossa aika tasaisen hiljaisissa merkeissä, kun pelannut lähinnä 3 & 4 kentän hyökkääjänä tai puolustajana. Tuollaisia reilun 10 pinnan kausia maalimäärien ollessa 4/7/7. Se on kaukana siitä, mihin Runsala parhaimmillaan pystyy.

On viimekausilla kärsinyt valmennuksen fiksaatiosta peluuttaa ainoastaan pieniä ja taitavia pelaajia kärkiketjuissa, eikä näin ole saanut pelata kärkiketjuissa voimahyökkääjän roolissa, jossa on eittämättä parhaimmillaan. JHT:ssa uskon valmennuksen näkevän Miikan mielellään kärkiketjujen laitahyökkääjänä, joten ennustankin pistemäärien nousevan takaisin paremmalle tasolle. Oma ennustus ensikauden pisteiksi onkin 17+17=34.

Iso menetys Huntersille, jonka joukkue on ainakin tällä hetkellä heikentynyt selvästi viimekautisesta. Toki palapelin rakennus on vielä pahasti kesken. Silti Jeskasen lähtö 1. sentterin paikalta näkyy väkisinkin joukkueen tekemisessä, ellei tuohon tilalle saada jostain mitat täyttävää 1. sentteriä. Vanhemman Runsalan mukana puolestaan poistui iso määrä kaksinkamppailuvoimaa, puolustusmoraalia ja monipuolisuutta. Ennustankin Huntersille vaihteeksi vaikeampaa kautta, jonka jälkeen on ehkä aika koittaa uudella valmennuksella raikkaampaa meininkiä. Tällä hetkellä toiminnasta nimittäin puuttuu punainen lanka.

Mitä Huntersin ketjukoostumuksiin tulee, niin en itse ymmärrä esimerkiksi kevään PYRY sarjassa, minkä takia top 9 hyökkäys on täynnä pelkkiä taitopelaajia, eikä yhtään ns. santapaperiosastoa. Kuulun ainakin itse siihen koulukuntaan, joka näkee toimivampana ketjukoostumuksena klassisen Laukoja-Pelinrakentaja-Voimahyökkääjä kolmikon, jossa voimahyökkääjä kaivaa laidassa irtokiekkoja ja ajaa itsensä suoraviivaisesti maalille, pelinrakentajan hakiessa vapauttavia syöttöjä toiselle laitahyökkääjälle tai pakeille. Laukoja tietysti sitten pyrkii pelaamaan lapaansa vapaaksi vetoja varten. Tätähän Huntersissa ei näy edes vähää alusta. Kenties valmennus voisi ensikaudella hakea vähän erilaista näkökulmaa ketjujen kemioiden hakemiseen ja joukkueen roolitukseen. Näin esimerksi päävalmentaja Määtän sanat siitä, miten esimerkiksi Samuli Rannolla on potentiaalia nousta uudelle tasolle eivät jäisi pelkän puheen tasolle. Tuo toive nimittäin jää ainoastaan puheen tasolle, mikäli pelaajalle ei tarjota roolia, jossa on edellytyksiä tehdä tulosta.

Porvoolaisen jääkiekon ystävänä odotan ensikaudella valmennuksella silmien avaamista pelaajaprofiileille ja potentiaalin ulosmittamaiselle sekä erityisesti kehittämään puolustuksen luistelua ja kiekollista osaamista ja rohkeutta avata peliä laadukkaasti ja rohkeasti. Lisäksi hyökkäysalueella näkyy selvästi se, että puolustajat eivät saa osallistua rohkeasti pelaamiseen, vaan heidän tehtävänsä on seistä siniviivalla. Ei oikein kuulu moderniin jääkiekkoon tuommoinen. Ehkä valmennus sitten vaan on minua viisaampi J
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös