Joukkueen rakennus kaudelle 2017–2018

  • 310 487
  • 1 066

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Vielä on 2 keskushyökkääjä haussa toine kärkiketjuihin ja syvyys puolustaja ja laitahyökkääjä kärkiketjuihin eli ei tainnu Vainiolan sopimus vaikuttaa suunnitelmiin.
Tätä ihmettelin vähän itsekkin. Olisi voinut odottaa Vainiolan olevan se syvyyssentteri. Jos tosiaan sieltä vielä yksi sentteri tulee lisää sen kärkisentterin jälkeen niin KalPallahan alkaa olemaan kaksi joukkueellista senttereitä kasassa.

Maione vaikuttaa erinomaiselta hankinnalta. Vaikka onkin pituudessa suhkot lyhyt niin painoa kuitenkin näky olevan kivasti. Toivottavasti ei ole tosiaan kerryyttänyt pelkkää pizzaa syömällä? :D. Kyllä tämmöisen jätkän mieluusti näkee ykköspakkina hankittavan kuin vaikka toisesta Liiga seurasta joku Juuso Pulli tai vastaava. Tuo mukavaa pöhinää varmasti kaukaloon ja sen sisälle tämmöinen aivan uusi ukkeli.

Joukkue alkaa kyllä muovautumaan minusta aika kivasti pikku hiljaa kasaan. Kerrankin näyttää siltä, että toimistolla tiedetään, mitä pitää tehdä. On hankittu Ruotsin divasti ja Slovakian pääsarjasta pistepörssin kärkiukot. Sitten kotimaisesta sarjasta vyysisyyttä tuova Kai Kantola, joka ei varmasti jätä tilanteita puolitiehen. Pakistoon Tuomaiselle tuttu Parikka sekä hyökkäkyseen itselle jo tuttu sentteri Vainiola. Maalille Godlan kaveriksi myöskin jo entuudestaan tuttu Hovinen (en vieläkään tälle pahemmin lämpeä). Kerrankin hankinnoissa näkyy selkeä linja, eikä linjattomuus. Ihan jo vesikielellä odottelee sitä kärkisentteriä ja kärkilaituria. Ainut mikä tässä vaiheessa mietityttää on se, että lähdetäänkö kauteen tosiaan siinä tilanteessa notta Balasz Sebok on meidän kakkossentteri? --- Nythän sentteristö on about mallia: X-Sebok-Luostarinen-Vainiola-Kokkola-syvyyssentteri? ---
 

Bondarev

Jäsen
Nyt kun osa laskee täällä noita senttereiden lukumääriä, niin kannattaa muistaa yks pikku juttu. KalPa ei ole tietääkseni vielä julkaissut Vainiolan sopimusta joten hän voi hyvinkin olla tuo "syvyyssentteri".
 

Uncle Ben

Jäsen
Jaa-a, hyökkäykseen haluttiin Kai Kantola tuomaan fyysisyyttä liikkeenkin kustannuksella, ja Ville-Vesa Vainiolan kohdalla lienee vähän sama asia, mutta puolustuksessa asia taitaa olla sitten mieluummin toisinpäin. Varmaan tietävät asian paremmin kuin minä, mutta itseäni tää kyllä vähän askarruttaa. Kannattaako hyökkäyksessä tinkiä suurimmasta vahvuudesta, liikkeestä, ja mites sitten tää puolustuspää. Nyt kun Timonen ja Mikkola poistuvat, niin minusta puolustukseen ei olisi ollut pahitteeksi joku vähän fyysisempi ja puolustusorientoituneempi kaveri. Parikka ja Maione ovat kuitenkin molemmat alle 180 senttisiä kavereita, ja kummankin vahvuudet taitaa olla mieluummin hyökkäyssuuntaan.

Ei sillä, itselleni fyysisyys ei ole mikään itseisarvo, mietin vaan mikä se punainen lanka tossa joukkueen kasaamisessa on. Hirmuisia tehojahan Maione on Slovakiassa takonut, ehkä sitten ensi kaudella nähdään johtuiko se enemmän Maionen tasosta vai Slovakian sarjan tasosta. Molemmilla lienee osuutensa asiaan.

Lähtökohtaisesti pelaava pakkikuusikko lienee siis jotain tällaista:

Juuso Riikola-Santeri Lukka
Mikael Seppälä-Mathew Maione
Otto Leskinen-Eetu Sopanen
(+ Valtteri Parikka, Syvyys Hankinta, Joona Riekkinen)

Yhtään kahdeksankymmentäluvulla syntynyttä kaveri ei pakistossa ole.
 

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Sanoisin, että Maione sekä Lavoie ovat melkolailla arpakortteja tulevalle kaudella. Lavoie voitti CHL:n rookie of the year -palkinnon tässä muutama vuosi takaperin. Kun katsoo, missä tämän pystin saaneet ovat pelanneet peliurallaan, niin lähes poikkeuksetta ovat jääneet ECHL-tasolle, muutama on saanut vyölleen pari AHL-peliä. No on kuitenkin yksi poikkeus, Cam Abbot on pelannut SHL:ssä viime kaudet noin 0,5 pist/peli -tahdilla.

Maione on vähän samoilla lähtökohdilla varustettu pelaaja, yleensä ECHL:n parhaat pelaajat pääsevät kokeilemaan AHL:ssä, mikäli pelaajissa nähdään potentiaalia ylöspäin. Maione ei kuitenkaan ole päässyt AHL.ssä pelaamaan peliäkään. OK, pisteet Slovakian sarjasta ovat melko hurjat, mutta tasoltaan tuo sarja on varmasti lähempänä Tanskan pääsarjaa tai Tsekin divaria, kuin DEL -liigaa. Jos vilkaisee, minne Slovakian sarjan pistepörssin kärkipään miehet ovat seuraavina vuosina päätyneet, niin siellä ollaan kiekkoiltu pääosin Tsekin tai Saksan kakkostasolla, Puolan ja Ranskan päätasolla, mutta äkkivilkaisulta ei sellaisia nimä löytynyt, joilla suunta olisi ollut kovempiin sarjoihin.

Toivottavasti edes toinen arpa voittaa,
 

Uncle Ben

Jäsen
Nyt kun osa laskee täällä noita senttereiden lukumääriä, niin kannattaa muistaa yks pikku juttu. KalPa ei ole tietääkseni vielä julkaissut Vainiolan sopimusta joten hän voi hyvinkin olla tuo "syvyyssentteri".

Juuri näin, eiköhän Vainiola ole juuri tuo syvyyssentteri. KalPahan ei ole Vainiolan sopimusta julkaissut, asiasta puhuttiin vain tässä Savon Sanomien jutussa.

KalPa kiinnitti keskushyökkääjän - Savon Sanomat

Tuolla todetaan, että ”Hyökkääjä on toistaiseksi sairauslomalla ja hän siirtyy KalPan palkkalistoille kesän aikana.”
 

Mazoo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ihan hauskanoloinen haku toi Maione. Voi niitä lukuisia kertoja kun KalPan ylivoimassa / pyörityksessä on toivonu pakille käsiä. Toki sarjojen väliset tasoerot voi pistää miehen raukeemmaks.
 

Uncle Ben

Jäsen
Kerrankin näyttää siltä, että toimistolla tiedetään, mitä pitää tehdä. On hankittu Ruotsin divasti ja Slovakian pääsarjasta pistepörssin kärkiukot. Sitten kotimaisesta sarjasta vyysisyyttä tuova Kai Kantola, joka ei varmasti jätä tilanteita puolitiehen. Pakistoon Tuomaiselle tuttu Parikka sekä hyökkäkyseen itselle jo tuttu sentteri Vainiola. Maalille Godlan kaveriksi myöskin jo entuudestaan tuttu Hovinen (en vieläkään tälle pahemmin lämpeä). Kerrankin hankinnoissa näkyy selkeä linja, eikä linjattomuus.

Ja mikä tuo linja sitten sun mielestä on, ja miten se eroaa aikaisemmasta ”linjattomuudesta”?
 

Kurmuuttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalikka
Edellisiä kompaten hra Maijonen vaikuttaa hyvältä haulta, mutta pelkkien statsien perusteella ei toki voi onnistuneeksi hankinnaksi vielä lukea. Huippupisteitä joo, mutta ei todellakaan huippusarjoissa. Melkoiselta juntturalta näyttää noissa videoissa, toivottavasti enemmän salilta kuin pitserioista peräisin tuo. Ja pituutta on virallisiin tietoihin lipsahtanut vähän liikaa. Kaiken kaikkiaan hankinnoista positiiviset vibat edelleen.
 

Bondarev

Jäsen
Kun katsoo noita Slovakian liigan finaalien ottelukoosteita, niin vahvasti tulee ajatus, että Mathew Maione on hankittu KalPaan puhtaasti "teksti-tv" scouttauksella. Ennustan tälle kaverille todella isoja vaikeuksia puolustuspäähän. No annetaan toki mahdollisuus näyttää kykynsä, mutta jos jotain pitää veikata niin Derry Menard vol 2 voi olla kyseessä.
Itse en latailis kovin suuria odotuksia tähän kaveriin.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Täällä on moni ilmaissut huolensa siitä, riittääkö Majoneesin taso Liigaan. No, voin kertoa, että riittää!

Kyseessä on itse asiassa Paul Coffey / Phil Hosuley -tason värväys. Vähintäänkin niin, että pistetään ukolle Tuohimaan 1990-pelipaita päälle, niin tuskin kukaan huomaa eroa. Päin vastoin, savolaisille heimoveljillemme homma menee läpi, kuin väärä raha. 19+12-tehoja pidän realistisena. Voi olla, että jos Matt pysyy terveenä, niin jopa 40 pisteen raja paukkuu!
 

Grabovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Juutuupissa näyttää tosi lyhyeltä kaverilta. Onkohan mitään käyttöä maalin edessä. Noiden väläysten perusteella ainakin värikäs kaveri.
 

eakin

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Laittakaas joku linkkejä noihin finaalien ottelukoosteisiin joka ne on löytänyt? Kovasti jo osaa tuomitsee kaverin epäonnistumaan. Silti omasta mielestäni juuri sitä mitä olen kaivannut, vähintään yhtä kova hankinta kuin Bellissimo!
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Hetkinen, muistanko oikein että Kale haki kolmea kärkipään kaveria joista yksi oli pakki? Nyt näyttää että alasarjojen kanukki pakki oli yksi niistä. Ollaan aika heikoilla vesillä.

E. Kärkipään hankinta=kysykää Jyväskylästä
 

Ferris

Jäsen
Saman joukkueen pelaajien yhden kauden pisteiden ja sen jälkeisten urien vertaaminen ei kauheasti välttämättä anna mitään kuvaa, mutta kävipä tuossa Majoneesin tilastoja kattellessa silmiin, että pelasi Guelphin vuotena SaiPan Sam Lofquistin kanssa samassa joukkueessa.

Mathew Maione (D) 66 0 9 9 12 -4
Sam Lofquist (D) 49 5 31 36 67 10

Jotain yhteistäkin kavereilla kuitenkin löytyy, sillä molemmat vetivät poffeissa kiikaritehoin. Persoonalliselle kaverille vaikuttaa, joten toivottavasti onnistuu eikä paljastu uudeksi James Sanfordiksi.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Tämä Mathew Maione on oikein mielenkiintoinen hankinta. Aika näyttää, kuinka taitavasta kiekollisesta puolustajasta oikein on kysymys. Tuoreimpien kausien tilastojen perusteella potentiaalia ei mieheltä ainakaan puutu. Toivottavasti on huolellisesti scoutattu pelaaja, ettei totaalista floppausta tapahdu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös