MM 2017: Suomi

Tila
Viestiketju on suljettu.

Oldtimer

Jäsen
Ei tää nyt kyllä kovin hyvältä näytä, mutta Oulu on hieno kaupunki ja ihmiset ihan mahtavia, poislukien hihhulit tietysti. ; )
 

adolf

Jäsen
Heikoin leijonajoukkue tämä koskaan mitä minulle tulee mieleen. 20 vuotta olen jääkiekkoa seurannut. Johtavia pelaajia ei ole, maalivahtipeli erittäin epävarmaa, joukkue vaikuttaa koko ajan jotenkin lamaantuneelta, valmennus tuntuu epäonnistuneen... listaa voisi jatkaa vielä pitkälle.

Olihan tämä tietysti tiedossa jo ennen turnausta että etenkin hyökkäysmateriaali on erittäin ohkainen, mutta silti tämä tapa millä Suomi on suorittanut niin se on semmoista mitä en ennen ole nähnyt.

Ehkä tässä nyt tosissaan olisi mietinnän paikka että minkälaista jääkiekkoa maajoukkueessa tahdotaan pelata tulevaisuudessa ja mistä löydetään oikeat ukot sitä johtamaan. Marjamäen näytöt ovat kiistatta heikot. Mikä helvetti tuossa nyt sitten onkaan, sitooko se noita pelaajia liikaa vai mitä, mutta aina vaan tuo tuntuu menevän enemmän solmuun. Se peli mitä silloin World Cupissa Ruotsia vastaan nähtiin, niin miksi sitä samaa peliä ja flowta ei ole nähty kuin ihan joitain väläyksiä koko kaudessa? Erän se ehkä kestää ja sitten katkeaa. Ärsyttää katsoa kun hyvät pelaajat alisuorittaa tuolla tavalla.
 
Olisko joukkueeseen pitänyt valita hyvän kauden pelanneita pelaajia eikä esim. sysipaskan kauden pelanneita Jokeri-pelaajia tai juhamasa aaltosia.

Esim. Palola? Peltola? Mikkola? Vittasmäki?
 

tsajari

Jäsen
Keskinkertaisten pelaajien pitäis pelata yksinkertaista kiekkoa. Limppua maalille ja läskiä perään. Liikaa neppailua vajavaisilla taidoilla.
 

DR_J

Jäsen
Olisko joukkueeseen pitänyt valita hyvän kauden pelanneita pelaajia eikä esim. sysipaskan kauden pelanneita Jokeri-pelaajia tai juhamasa aaltosia.

Esim. Palola? Peltola? Mikkola? Vittasmäki?
Lajunen, Jaakola ja erityisesti Aaltonen ovat käsittämättömiä valintoja, mutta liigajyrillä tulos olisi aivan sama. Kysyisin mielummin että olisiko kannattanut olla suututtamatta NHL-pelaajia, Lauri Marjamäki?
Onhan tämä ihan huumorijengi. Säteri muuten päästää vähintään 2, saa ottaa talteen.
 

Kavanagh

Jäsen
Se peli mitä silloin World Cupissa Ruotsia vastaan nähtiin, niin miksi sitä samaa peliä ja flowta ei ole nähty kuin ihan joitain väläyksiä koko kaudessa? Erän se ehkä kestää ja sitten katkeaa. Ärsyttää katsoa kun hyvät pelaajat alisuorittaa tuolla tavalla.

World Cupin Ruotsi-ottelun hehkuttaminen on taas vähän niin ja näin, kun länsinaapuri oli vähintäänkin puolustuskannalla puolet peliajasta, kunhan sai aikaiseksi johtomaalin. Toisessa ketjussa tuli vielä hyvä muistutus, että oli Suomella pelaajamateriaalin suhteen jalkeilla oikeinkin hyvä sentterinelikko ja erinomainen ykkösmaalivahtikin, mitä nyt Rinne oli epähuomiossa päästetty horjumaan maalille kutosparin kustannustehokkaiden NHL-miehien eteen.

Ennemmin miesten kuitenkin Suomen jääkiekkoliiton ja katsomon puolella pitäisi kantaa tulosvastuuta, jos urheilun kannalta näitä kisareissuja pitäisi arvioida.
 

Wiljami

Jäsen
Onko jo jotain ennätyslukemia Suomen väärien vaihtojen määrissä? Jälleen kuusi ukkoa kentällä (eikä edes ihan lyhyttä hetkeä, kellään mikään kiire vaihtoon) sveitsimatsin loppuminuuteilla.
 
Mielestäni Latea tylytetään aivan turhaan vain, koska nykyinen rosteri alisuorittaa. Mies on visionääri. Se jos KHL-jämien jalka ei liiku Pariisin illassa, ei poista sitä maailman tason taktista osaamista, jonka Marjamäki tuo penkin taakse. Voin lyödä vaikka heti vetoa melko suuristakin summista, että viimeistään kaudella 18/19 suurin osa NHL-valmentajista tulee käyttämään PAPP-tilanteissa Marjamäen tänään esittelemää noppakutonen-puolustuskuviota. "Dice six" tulee pohjoisamerikkalaisten uuden polven valmentajien keskuudessa olemaan "The Thing" jo ensi kaudella, mutta suurempaa läpilyöntiä saataneen odottaa juuri mainittuun 2018 syksyyn. Hyvä Suomi!
 

Liitteet

  • noppa_6.jpg
    noppa_6.jpg
    161,4 KB · kertaa luettu: 685

Rici

Jäsen
Säteri pelasi Suomelle paikan puolivälieriin. Tappio Sveitsille olisi nimittäin tehnyt jatkoonpääsystä jo epävarmaa. Oli kyllä jäätävän varma esitys. Kuten studiossa kommentoitiin, tämän pitäisi kaiken järjen mukaan tarkoittaa, että Säterillä mennään nyt loppuun saakka. Korpisalo ei ole missään vaiheessa pystynyt nousemaan tasolle, joka mahdollistaisi meille mitalipelejä. Ei siellä mitään isoja romahduksiakaan ole tullut, mutta Säteri on nyt se veskareista kuumin.
 

Patapakka

Jäsen
Kummasti siellä nyt käännetään näitä kuolemanpelejä voitoksi, vaikka koko Suomi pilkkaa ja nauraa eikä peli ole varmasti kulkenut siten kuin joukkue itse odotti.

Nostan hattua taisteluasenteesta.
 
No ei kyllä tämäkään kauheasti yllättänyt. Ehkä se että Suomi kesti yli 10min ilman kahta takaiskua.

Miten paljon yllätti se, että Sveitsi ei tehnyt ottelussa yli kymmentä maalia?

Nyt ensimmäisen Sveitsin matsin tässä turnauksessa nähneenä täytyy todeta, että toisin kuin Jatkoajan tositietäjät, minä en tuosta joukkueesta onnistunut bongaamaan niitä seikkoja, jotka tekevät siitä Suomea vastaan ylivoimaisen ennakkosuosikin. Minusta siellä oli jäällä kaksi aika tasaista joukkuetta, joista kumpi tahansa olisi voinut voittaa ihan hyvin. Nyt voitti onneksi Suomi.
 

IceWalker

Jäsen
Suomi varmisti Sveitsin ohella käytännössä jatkopaikkansa. Teoriassa voi Norja saamalla pisteen Kanadalta painua Suomen ohitse 12 pisteeseen. Edellyttää tietenkin Suomen häviötä Kanadalle varsinaisella peliajalla ja Norjan kolmen pisteen voittoa Valko-Venäjästä. Kolmas asia, mikä varmistui, oli Laten jatko päävalmentajana. Kaikki eivät siitä pidä, mutta jos NHL ei tule olympialaisiin, silloin kaiketi sen kanssa voi elää.

Nyt Suomi pelasi ensimmäistä kertaa sitä tuttua suomikiekkoa toisesta erästä alkaen. Liikkuvaa, nopeaa, vastustajan puolustuksen syötöillä läpäisevää. Toki tämä pelitapa myös tuottaa vastustajalle maalintekotilanteita, mutta nyt Suomi vaikuttaa löytäneen ykkösveskarin. Säteri oli todella hyvä. Edelleenkin Suomen maalinteko takkuaa ja on liikaa ykkösketjun varassa. Tälle asialle ei oikeastaan voida mitään. Joka tapauksessa, Suomi ansaitsi voittonsa ja tuttu perinne jatkuu: Suomi pelaa ilman Kanadan koomailua puolivälierissä.
 

Valapatto

Jäsen
Jos puolivälieräpaikka nyt napsahtaa, niin tavallaan se on tämän joukkueen minimivaatimus, mutta samalla realistisesti ajatellen myös katto. Toki yhdessä pelissä jne. jne... Suomella on kuitenkin käytössä yksi ok tason "kakkosketju" ja kolme nelosketjua. Pakistokin huojuu keskinkertaisuudessa ja maalissa seisoo jotain kolmoskategorian kassareita.

Analysoitavaa riittää kisojen jälkeen, mutta viime aikoina perinteisesti vähän ylisuorittanut Suomi näyttäisi tällä erää päätyvän tuloksellisesti normaalitason suoritukseen.
 
Säteri pelasi Suomelle paikan puolivälieriin.
Ei Suomi vielä ole puolivälieriin päässyt, vaikka nyt se onkin omissa käsissä. Jos Kanada huomenna sörssii Norjalle yhdenkin pisteen niin silloin on todennäköisesti myös Suomen saatava Kanadalta pisteitä. Eikä mitenkään varmaa että Kanada huomenna täydet kolme pistettä ottaa.
 
Lässynlässyn lää. Tulos ei valehtele ja tälläkin hetkellä Suomi on paska.
Ei se mitään lässytystä ollut. Se oli viiltävä - vaiko jopa Juhaa leukaan osuva - analyysi siitä, miksi toivoit Suomen tappiota.

Harmi kannaltasi, että kävikin näin. Tulos ei valehtele, kuuluu sanontasi.
 
Sehän olisi mahtavaa draamaa, kun Norja yllättäisi Kanadan huomenna ja ottaisi vähintään jatkoaika/rl-voiton. Silloin olisi ennen viimeistä kisapäivää Suomella mahdollisuus mihin tahansa sijoista 1-5 lohkossa!

Mutta toivotaan nyt Kanadan voittoa Norjasta ja sitä myötä jatkopaikan varmistumista. Tiistai-illan pelissä sitten taktikoidaan sopiva puolivälierävastustaja ;)
 
Ei Suomi vielä ole puolivälieriin päässyt, vaikka nyt se onkin omissa käsissä. Jos Kanada huomenna sörssii Norjalle yhdenkin pisteen niin silloin on todennäköisesti myös Suomen saatava Kanadalta pisteitä. Eikä mitenkään varmaa että Kanada huomenna täydet kolme pistettä ottaa.

Mikä ihme siinä on että kun Kanada sössii pisteitä Norjalle niin se ei voi sössiä niitä Suomelle? Monissa kirjoituksissa ainoastaan Norjalla on mahdollisuuksia Kanadaa vastaan mutta Suomella ei oo. En ymmärrä...
 

Blackie

Jäsen
Savinaiselta jälleen mainio peli. Alkaa miettimään, että mahtaisikohan jokin NHL-organisaatio kokeilla onneaan Savinaisen kohdalla. Eipä siinä juuri hävittävää olisi.
 

HMenthal

Jäsen
Tämä menee juuri lähes melko tarkkaan niin, kuten aiemmin ounastelin. Leijonat hyötyy otteluohjelmasta helvetisti ja se pitää pystyä hyödyntämään. Ja näin on käynytkin.

Sveitsi väsyi huomattavasti tänään eilisen myöhäisen Kanada-pelin takia ja nyt Leijonat syötti heille heidän eilistä lääkettään nousemalla takaa ohi. Näin ollen Leijonat on lähes 100varmasti puolivälierissä.

Ainoa haastaja on Norja, mutta jälleen otteluohjelma suosii Leijonia. Norjalla on toki vika peli V-Venäjää vastaan, mutta joutuvat lähtemään siihen Kanada-pelin rasitukset jaloissaan. Ja kas, norskit eivät olekaan enää niin suuri suosikki. V-Venäjä voi lähteä peliin lunkisti, kun sarjapaikka on jo varma. Ainoa asia, mikä voi tilannetta keikauttaa on se, että Kostiitsinin veljekset vievät jengin johonkin Pariisin porttolaan ryypiskelemään edellisenä päivänä, mikä saattaa näkyä koko jengin suorittämisessa, vaikka heillä tästä vankkaa kokemusta onkin.

Toisaalta myös kanukit joutuvat peliin Leijonia vastaan norskien turskat jaloissaan, joten Leijonilla on tuossa pelissä hyvä mahdollisuus ottaa se yksi piste pois kuleksimasta ja paikka auringossa on varma.

Puolivälierissä Leijonat ovatkin taas selkeästi altavastaajia ja sehän vaan passaa. Vastus on varmaankin kova paperilla, mutta nämähän Leijonat osaa hyödyntää.

On Kale jälleen hienosti hoitanut otteluohjelman Leijonien eduksi. On se kone!

Ei nämä(kään) kisat ihan paskimmat historiassa tule olemaan. Mitskua kaulaan ja Kime itkee...
 
viimeistään kaudella 18/19 suurin osa NHL-valmentajista tulee käyttämään PAPP-tilanteissa Marjamäen tänään esittelemää noppakutonen-puolustuskuviota. "Dice six" tulee pohjoisamerikkalaisten uuden polven valmentajien keskuudessa olemaan "The Thing" jo ensi kaudella,

Sehän oli selvä tuomarivirhe, että tuosta puhallettiin jäähy. Kiekko ei ollut Suomella, joten silloin saa pelata kuudella pelaajalla. Tämän opin kevään 2016 SM-finaaleista.
 
Mikä ihme siinä on että kun Kanada sössii pisteitä Norjalle niin se ei voi sössiä niitä Suomelle? Monissa kirjoituksissa ainoastaan Norjalla on mahdollisuuksia Kanadaa vastaan mutta Suomella ei oo. En ymmärrä...
Koska suomalaisen aikuisen miehen 3 ohjaavinta voimaa ovat katkeruus, pelko ja häpeä.
 

IceWalker

Jäsen
Miten paljon yllätti se, että Sveitsi ei tehnyt ottelussa yli kymmentä maalia
Nyt ensimmäisen Sveitsin matsin tässä turnauksessa nähneenä täytyy todeta, että toisin kuin Jatkoajan tositietäjät, minä en tuosta joukkueesta onnistunut bongaamaan niitä seikkoja, jotka tekevät siitä Suomea vastaan ylivoimaisen ennakkosuosikin. Minusta siellä oli jäällä kaksi aika tasaista joukkuetta, joista kumpi tahansa olisi voinut voittaa ihan hyvin. Nyt voitti onneksi Suomi.

Taas tuttua jälkiviisautta. Mutta kauheasti sinua tuntuu ujostuttavan kertoa ne täsmälliset syyt, miksi Suomi voittaa Kanadan. Anna tulla vaan, sivistä meitä. Samoin, paljonko olitkaan lyönyt vetoa Suomen voiton puolesta. Katsos kun omien sanojesi mukaan, kukaan joka ei ole valmis sijoittamaan rahojaan toisen voittoon, ei todella usko siihen.

Eli, vielä kerran, uskotko Suomen voittoon niin paljon, että olet valmis pistämään rahojasi sen puolesta?
 
Viimeksi muokattu:

El Gordo

Jäsen
Suomi varmisti Sveitsin ohella käytännössä jatkopaikkansa. Teoriassa voi Norja saamalla pisteen Kanadalta painua Suomen ohitse 12 pisteeseen. Edellyttää tietenkin Suomen häviötä Kanadalle varsinaisella peliajalla ja Norjan kolmen pisteen voittoa Valko-Venäjästä. Kolmas asia, mikä varmistui, oli Laten jatko päävalmentajana. Kaikki eivät siitä pidä, mutta jos NHL ei tule olympialaisiin, silloin kaiketi sen kanssa voi elää.

Vaatimustaso on aika matalalla, jos kaksi turnausta ihan vihkoon vetämällä varmistaa jatkon päävalmentajana. Siis jos Suomi sinne puolivälierään tiensä nyt selvittää näillä pisteillä, mutta siellä tulee rumasti turpaan, niin kyllä kai turnaus on silloin epäonnistumiseksi laskettava. Kun yhtään kovaa maata ei olisi voitettu, eikä edes kaikkia kohdattuja pikkumaita.
 
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös