Espoo Unitedin tulevaisuuden näkymät

  • 395 587
  • 1 496

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Tiedän, että joillekin United edustaa mörköä, joka tanssii Bluesin haudalla. Itselleni se on brändäytynyt aika kivasti monilajiperheeksi, joka yrittää yhdessä kääntää konkurssien täyteistä espoolaista urheiluhistoriaa kannattavampaan suuntaan. Parhaillaan korisnaiset taistelevat yhteisen logon puolesta. Vaikken sitä paikan päälle mene seuraamaan, niin se kiinnostaa silti enemmän kuin naiskoris kertaakaan aiemmin.

Unohdin mainita samasta asiasta edellisessä viestissäni: eli koska Espoo on yhdyskuntarakenteeltaan tällainen epäkaupunki kuin se on (ja vieläpä täynnä junantuomia ihmisiä), niin juuri siksi monilajiseura on ehdottomasti paras vaihtoehto tähän ympäristöön. Yhden(kin) lajin menestys sataa kaikkien yhteiseen laariin, kuten @Lystikäs sanoi, joten kaikki EU:n kannattajat voivat iloita asiasta ilman että syntyy teennäistä ja tarpeetonta vastakkainasettelua ihmisten/lajien/kaupungin eri osissa asuvien välille..

Vai onko tässä minunkin sitten vain niin helppo puhua, koska vasta kolme vuotta olen Espoossa asunut, eikä esimerkiksi Blues merkinnyt minulle yhtään mitään? En katso, että tässä toimintamallissa lainkaan häpäistään lätkän osalta Bluesin muistoa, vaan päinvastoin toimintaa pyritään järkevöittämään ympäristöön sopivaksi. Tähän kun yhdistetään urheilupuiston kehittäminen ja maamme lähes laajimmat juniorimäärät vähän lajissa kuin lajissa, niin espoolaisen pääsarjatason urheilun tulevaisuutta en näe lainkaan huonona..
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Espoolaisen pääsarjatason urheilun tulevaisuuden hienoudesta on tosin puhuttu viimeiset parikymmentä vuotta. Aika hiljasta on ollut, sitten noin niinkuin käytännössä. Toivottavasti tällä kerralla käy eri tavoin.

Se täytyy kyllä sanoa, että vaikkei itseäni(kään) koris yms randomlajit kiinnosta edes vähää alusta niin kyllä noita EU:n pärjäämisiä jossain määrin tulee seurattua. Jos seurasta joskus kasvaa vahva, persoonallinen ja kiinnostava toimija ihan kokonaisuudessaankin niin voisin kyllä kuvitella joskus käyväni katsomassa satunnaisia korismatsejakin. Futiksessa ei kannata Honkaa vastaan lähteä taistelemaan, ainoa mahdollisuus olisi yhteistyö Hongan kanssa, mutta siihen junaan EU taisi tulla pari vuotta liian myöhään kun edellisen konkan jälkeen Esport pääsi iskemään väliin.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
joten kaikki EU:n kannattajat voivat iloita asiasta ilman että syntyy teennäistä ja tarpeetonta vastakkainasettelua ihmisten/lajien/kaupungin eri osissa asuvien välille..
Kuten hyvin kiteytit, Espoossa ei ole yhtä vahvaa keskustaa, joka edustaisi koko kaupunkia, joten sieltä on aina löytynyt vahvaa vastakkainasettelua ja kilpailua eri kaupunginosien välillä. Varmasti on myös yhteistyökumppaneille ja mainostajille on helpompaa, kun eivät assosioidu tiettyyn kaupunginosaan tai lajiin. Kiekko-Espoo ja Blues onnistuivat olemaan aikoinaan koko Espoon joukkue, mutta samalla se profiloitui niin vahvasti jääkiekon pariin, että monilajiseuran pohjana siinä olisi ollut nielemistä muille lajiseuroille. United on nimenäkin alkanut maistua paremmin, nyt kun aika on hieman parannellut haavoja.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Hyvinhän tuo onnistuu. Ilves pelaa futsalia, salibandyä, jääkiekkoa ja jalkapalloa. Hyvin ne eri lajit omat kustannuksensa kantavat (no jääkiekosta voi keskustella, mutta Bluesin kohtalo väistettiin viimehetkelä).

Futsal pelaa kärkikahinoissa vuodesta toiseen. Jalkapallo on sinne nousemassa, kiakkokin ehkä nyt uusin vetäjin voi tulevaisuudessa pelata muutakin kuin sääläreitä. Salibandyllä on tavoite liiganoususta muutaman vuoden sisään.

Eli negailet ihan turhaa. Monilajisuudesta on vain synergiaetuja.

Olenko ymmärtänyt väärin, jos väitän, että yhteisestä brändistä huolimatta jokainen laji on oma kokonaisuutensa? Vai hoitaako yksi Oy kaikkien lajien asioita? Ainakin HIFK:lla jokainen laji on oma kokonaisuutensa, joita yhdistää brändi - ei juuri mikään muu. Unitedilla taas ainakin ulospäin on viestitty, että Oy kerää hoidettavakseen useita eri lajeja ja jakaa resurssit näiden kesken. Se lisää todella paljon painetta sisäiseen skismaan eri lajien välillä siellä ruohonjuuritasolla.

Asia voisi onnistua oman näkemykseni mukaan huomattavasti paremmin juuri niin päin, että lajilla on vahva osittain vapaaehtoisuuteen perustuva organisaatio, joka haluaa mukaan toimintaan saman brändin alle, mutta pysyy erillisenä organisaationa. Silloin jokainen laji vastaisi edelleen itse omista resursseistaan ja mahdollisuuksistaan, ja yhden lajin motivoituneet "puuhamiehet" voisi oikeasti vaikuttaa omiin asioihinsa ihan vaan tekemällä töitä. Tästä mallista yksi uusi esimerkki on Pelicans salibandy Lahessa. Rakennetaan yhteistyötä alhaalta yhdessä.

Unitedissa taas tuntuu siltä, että ylhäältäpäin kerätään seuroja sateenvarjon alle ja seuroilta otetaan valta pois Unitedille. Samalla menetetään usein vuosien kokemusta ja osaamista, jos tekijät ja vastuuhenkilöt organisaation yläpäässä vaihtuu. Käytännössä tämä malli toimisi silloin, kun olisi joku, joka haluaa päästä seurasta "siististi eroon" esimerkiksi kroonisen rahanpuutteen vuoksi.

En myöskään tiedä, miten United myy esim mainoksia tai jotain muita kumppanuuksia, kun eivät ole ainakaan espoolaisia yrittäjiä niin paljoa yrittäneet kontaktoida, että olisivat vielä saaneet minkäänlaista yhteydenottoa firmani suuntaan aikaan, mutta ainakin vaikuttaa siltä, että kaikki yhteistyökumppanit ovat nimen omaan koko Unitedin kumppaneita. Ja tätä en myöskään ymmärrä. Luulisin, että kokonaispotti olisi isompi, jos kumppanuudet koostuisi useamman eri joukkueen kumppanuuksista kuin yhden ison. En tiedä yhtään, onko korisjengillä tai lätkänaisilla mainoksia paidoissaan tms (enkä jaksa nyt googlaillakaan), mutta vaikea kuvitella esimerkiksi Nesteen maksavan siitä juurikaan lisää, että saa mainoksen myös muuhun kuin miesten edustusjoukkueen paitaan. Sen sijaan joku muu voisi maksaa jotain siitä, että on esimerkiksi korisjoukkueen paidassa, mutta varaa ei olisi budjetissa miesten kiekkoon. Koko paletin kumppanuuksia myymällä tulee myös paljon enemmän oikeita rajoitteita, jos pidetään kiinni siitä, että suoria kilpailijoita ei kumppaneille ole samanaikaisesti.

Voi olla, että olen väärässä monessa asiassa, mutta vaikea itseni on nähdä vastaus siihen, miten käytännössä nämä Unitedin edut erillisille lajiorganisaatioille tai kokonaistaloudellisesti Unitedille olisi tehtävissä.

Muuten tässä ketjussa on paljon ihan oikeasti fiksua pohdintaa. Urheilupuiston tulevaisuus on iso tekijä. Ja Esport on iso kivi Unitedin kengässä, koska jakaa samaa aluetta. Unitedin tulevaisuus vaikuttaa vaan aika vahvasti jäävän tähän jääkiekkoon ja koripalloon, vaikka esimerkiksi jalkapallosta on lehdissäkin kerrottu seuraavana lajina. Honka tuskin lähtee Urheilupuistosta tai liittyy Unitediin,
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Unitedin 1. toimintavuosi on urheilullisesti ollut erittäin/yllättävän menestyksellinen. Tämä antaa hyvät pohjat rakentaa tulevaisuutta. Voisi olla viisasta keskittyä toistaiseksi jääkiekkoon ja koripalloon. Ovathan nämä kumpikin hyviä brändejä jo yksin Suomen kansainvälisen menestyksenkin takia. Jalkapalloon laajentuminen voisi odottaa sopivampaa tilaisuutta.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Olenko ymmärtänyt väärin, jos väitän, että yhteisestä brändistä huolimatta jokainen laji on oma kokonaisuutensa? Vai hoitaako yksi Oy kaikkien lajien asioita?

Ilves ry.

Ilves ry.:n alla on kaikki lajit. Ry. omistaa nimen ja logon ja tietty sen määrittelmättömän statuksen.

Pääsarjatason jääkiekkoa (+ ajunnut) operoi OY, koska Liiga niin vaatii (ja miten Vini sai aikanaan enemmistöosuuden jne… toisen ketjun aiheita) ja koska konkurssi ei näin veisi ry.tä mukanaan. Jalkapallon liigaseura on myös OY, jonka omistaa kokonaan ry.

Futsalilla ja Salibandyllä on omat jaostonsa ry:n sisällä.. ja toki on jääkiekolla ja jalkapallollakin vaikka se pääsarjatason seura onkin OY muotoinen (Futis OY kokonaan ry:llä, nyt uuden omistusjärjestelyjen jälkeen ry:llä ihan hyvä siivu jääkiekostakin kun Vini myi omansa 1€ ry:lle). Jaostot hoitavat omia lajikohtaisia hommiaan, mutta samassa pöydässä istutaan taajaan ja yhteistä strategiaa toteutetaan.

Mutta siis yksi seura, monta lajia.
 

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
Asia voisi onnistua oman näkemykseni mukaan huomattavasti paremmin juuri niin päin, että lajilla on vahva osittain vapaaehtoisuuteen perustuva organisaatio, joka haluaa mukaan toimintaan saman brändin alle
Eli urheilijat on ammattilaisia ja organisaatiossa toimii vaihtuva joukko vapaaehtoisia.... en tiedä mistä tulee käsitys että miksi täysipäiväiset ammattilaiset seuran organisaatiosta on jotenkin huono asia.
Ja organisaatioon en laske jotain fanikaman tai makkaran myyntiä.

Anna mä arvaan. Vapaaehtoiset organisaatiossa tuo yhteisöllisyyttä niillee vapaaehtoisille. Itselle tuolla konseptillla ei olisi mitään merkitystä.

Onko meillä hyviä esimerkkejä seuroista/joukkueista missä ammattiurheilija ja vapaaehtoiset organisaatiossa olisi jotenkin menestystarina ?
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Eli urheilijat on ammattilaisia ja organisaatiossa toimii vaihtuva joukko vapaaehtoisia.... en tiedä mistä tulee käsitys että miksi täysipäiväiset ammattilaiset seuran organisaatiosta on jotenkin huono asia.
Ja organisaatioon en laske jotain fanikaman tai makkaran myyntiä.

Anna mä arvaan. Vapaaehtoiset organisaatiossa tuo yhteisöllisyyttä niillee vapaaehtoisille. Itselle tuolla konseptillla ei olisi mitään merkitystä.

Onko meillä hyviä esimerkkejä seuroista/joukkueista missä ammattiurheilija ja vapaaehtoiset organisaatiossa olisi jotenkin menestystarina ?

Mietin, että ymmärrätkö nyt tarkoituksellisesti väärin, sen mitä yritän sanoa - vai enkö vain osaa sanoa asiaa niin, että sen ymmärtäisi.

Tuo Ilves on itse asiassa aika hyvä esimerkki asioiden hoitamisesta organisaation kannalta hyvin, kun @Tarinankertoja tuon kuvion avasi. Siinä valta on "alhaalla" ry:lla. En tiedä, ketkä ja miten ry:ssa ovat äänivaltaisia Ilveksessä, mutta ry on muotona siinä mielessä hyvä, että se ei ole ostettavissa kuten Oy eikä sen lainmukainen tarkoitus ole tuottaa voittoa kuten Oy:n on. Totta kai ry:n sisällä on eri kuppikuntia ja näkemyksiä (ilmeisesti ainakin Ilveksessä hyvin vahvojakin), mutta ry-muoto kuitenkin pakottaa asioista sopimisen yhdessä omistajan sanelun sijaan. Ja se luo sitä yhteisöä - ei se, että joku kertoo ylhäältä, että näin tehdään, ja voitte joko hyväksyä tämän tai lähteä vittuun.

Se on ihan eri keskustelu, mutta kyseenalaistan kyllä vahvasti myös Oy-vaatimuksen Liigalta tai miltään muultakaan, koska se mahdollistaa juuri vallan keskittymisen jäsenpohjan sijaan ylös huipulle. Urheiluseurassa kuitenkin pohjan pitäisi mielestäni olla se organisaatio sieltä alhaalta asti, edustusjoukkue on vain sen näkyvin ja julkisin osa. Se on se junnuputken maali (josta voi tietysti ponnistaa vielä isommillekin areenoille).

Vaikka Ilves onkin tulkittavissa monilajiseuraksi, se on organisaationa alhaalta organisoitu ja organisaation sitouttamisen kannalta vahva. Ja ehkä sen vuoksi Ilves onkin edelleen olemassa. Ja tulee olemaan.
 

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
JS Iltasanomissa: "Jos meille ei jostain syystä myönnetä liigapaikkaa, vaarana on, että Espoon perinteikäs juniorituotanto tuhotaan. Emme nimittäin saa pidettyä lahjakkuuksiamme täällä, jos meillä ei ole tarjota heille liigapaikkaa"
Tässä ehkä painavin argumentti nousulle ja hyvä on jos edes saadan pidettyä nykyiset kärki-junnut ensi kaudeksi.... no joo Ylönen taitaa olla ainoa jolla on sopimus
 

spede1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Hovitoimittaja taas asialla olipa yllätys. Tällä halutaan luoda paineita päättäjiin tai sitten kaikki on jo sovittu eihän näin voi olla ?
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Liigan johdon joukossa on kyllä muutama aika vahva "jääräkin", joita tuollainen kukkoileva ja saneleva asennoituminen ei varmastikaan miellytä. Uskoisin tämän ulostulon olevan tietyllä tapaa virhe, koska varmasti ärsyttää myös monia. Jos Jussi haluaa Liigaan, hieman nöyrempi lähestyminen voisi toimia tehokkaammin - tosin en tiedä, millaista kulisseissa on ollut.

Tuossa jutussa on muutama muukin asia, joka pitää nostaa esiin. Ensinnäkin Jussi haluaisi rakennuttaa futisstadionin. Tämä ei sovi varmastikaan Esportille, jolla on toivottavasti vuoden päästä Veikkausliigajoukkue. Up:n stadionhanke kuuluu Esportille ja Hongalle tällä hetkellä - vaikea nähdä Jussin mahtuvan siihen stadionhankkeeseen mukaan. Tämä on Unitedille ja Jussille todella haastava paikka, jos Esport saa stadioninsa rakennettua niin, että Jussilla ei ole sormia pelissä mukana. Tuo ulostulo stadionista kyllä kertoo siitä, että Jussilla on kiire ja huoli siitä, että up:n tuleva stadion on jonkun muun kuin Unitedin hallussa.

Toinen juttu on, että Westend Indians on nyt mainittu nimeltä. Tässä on iso riski siitä, että repii Indiansia nyt sisältä päin - tiedän, että hanketta ei mitenkään läpi seuran kyllä varauksetta kannateta. Lisäksi tuo nimen mainitseminen julkisesti tuo Jussillekin Unitedin uskottavuuden kannalta paineita vetää tuo ainakin maaliin. Jos ensi kaudella Indians ei pelaa salibandyliigassa Unitedina, se on oikeasti arvovalta- ja uskottavuustappio Jussille sekä koko Unitedille. Jos asiaa ei ole loppuun asti sovittu, vaan vasta väännetään, tuo nimen julkituominen on oikeasti todella iso riski ja huono veto tähän väliin.

Kokonaisuutena tuo IS:n juttu oli mielestäni hyvin erikoinen valinta tähän väliin. Mielestäni haittaa enemmän Jussin ja Unitedin tavoitteita kuin auttaa niiden saavuttamisessa. Hyvin mielenkiinnolla odotellaan, mitä tapahtuu...
 

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
Tässä kai kaikki tiedossa olevat ensi kauden sopimukset.
Hirso, Uomala, Ylönen, Hopponen, Lehtinen, Väkelä, Isiguzo ja Tirronen
Kyse oli lahjakkaista junnuista jotka lähtee muussa tapauksessa pois Espoosta. Mutta joo, onhan tuossa pari muutakin junnua jolla jo soppari.

Ja mitä se nim E mielenkiinnolla odottelee sellaista josta on jo moneen kertaan julistanut ettei vois vähempää kiinnostaa...
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Inkkarijunnujen vanhemmat varmaan olisivat tyytyväisiä, jos edustusjoukkueen kulut maksaisi Espoo United Oy.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
JS Iltasanomissa: "Jos meille ei jostain syystä myönnetä liigapaikkaa, vaarana on, että Espoon perinteikäs juniorituotanto tuhotaan. Emme nimittäin saa pidettyä lahjakkuuksiamme täällä, jos meillä ei ole tarjota heille liigapaikkaa"
Tässä ehkä painavin argumentti nousulle ja hyvä on jos edes saadan pidettyä nykyiset kärki-junnut ensi kaudeksi.... no joo Ylönen taitaa olla ainoa jolla on sopimus
Espoolaisnäkökulmasta tuo on painava argumentti, mutta eihän Liigan päättävillä elimillä ole mitään velvollisuutta auttaa espoolaista juniorityötä pysymään kasassa. Jos sama massa treenaa jatkossa Helsingin puolella, ei se ole Liigalta pois. Liigan osalta ainoat kiinnostavat kohdat ovat Unitedin talous (onko terveellä pohjalla) ja kiinnostaako seura yleisöä. Yhden Mestis-kauden osalta ei pysty tietenkään kovin pitkälle johtavia päätelmiä tekemään, mutta ainakin jälkimmäisen osalta paljon työsarkaa riittää edelleen.. Siinä auttaisi esimerkiksi se, että Camin tyyppinen pelaaja tekisi sopparin. Varmasti toisi lisää yleisöä halliin ja positiivista pöhinää koko toimintaan. Mutta ilmeisesti Pakaslahti ei tätä tajua...
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Nettilehdessä ja painetussa lehdessä on muuten aikamoisia eroja.

Printissä lukee, että Salonoja on lähettänyt jo piirustukset 7000 hengen jalkapallostadionista kaupungille, mutta nettiversiossa (joka on julkaistu myöhemmin !?) on taas "pian lähetän suunnitelman".

Lisäksi printissä sanotaan huomattavasti suoremmin "olen neuvotellut Westend Indiansin siirtymisestä siipemme suojaan".

Printissä futisjoukkueesta sanotaan, että on 500-1000 juniorifutaajan seura. (Ihan kirjoittajan huomiona, EsPassa on noin 700 junnua tällä hetkellä - onko mitään muuta vaihtoehtoa?).

Tuo nettiversio on huomattavasti pehmeämpi ja epämääräisempi.

Inkkarijunnujen vanhemmat varmaan olisivat tyytyväisiä, jos edustusjoukkueen kulut maksaisi Espoo United Oy.

Kuulostaa ihan inkkarijunnun vanhemman kirjoittamalta. En tiedä tarkkaan, miten paljon junnut kompensoi edustusjoukkuetta Indiansissa, mutta oma muksu pelaa Oilersissa, eikä siellä ole ainakaan isossa kuvassa vastaavaa ongelmaa. Sen kuitenkin tiedän, että Indiansissa on myös porukkaa, joka on ylpeä siitä tarinasta, mitä ovat "heimoineen" itse luoneet, eikä sitä ihan nikottelematta siellä haudata.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Ei ole meillä kotona yhtään Inkkaria eikä Lerssi-junnuakaan vaikka säbäjunnu talosta löytyykin ja eiköhän Lerssissä ainakin nykyään edari mene Färdin piikkiin? Vuosien varrella vain on korviin kuulunut Otaniemen tiipiin suunnasta kaikenlaisia maksuihin liittyviä kummallisuuksia.
Näistä kuulemistani jutuista huolimatta ihmettelisin, jos tämä kohtuu pitkään rakennettu heimoajatus oltaisiin valmiita myymään Jussin United-leikin osaksi. Tosin jos säbän haluaa osaksi muoviseuraansa, niin ei niitä vaihtoehtoja kovinkaan montaa tällä seudulla ole ja kaipa kaikki on myytävänä, jos summa on kohdallaan? Yhteisöllisyys vain on sellainen hauska asia, joka ei kauppakirjalla siirry uudelle omistajalle.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tosin jos säbän haluaa osaksi muoviseuraansa, niin ei niitä vaihtoehtoja kovinkaan montaa tällä seudulla ole ja kaipa kaikki on myytävänä, jos summa on kohdallaan? Yhteisöllisyys vain on sellainen hauska asia, joka ei kauppakirjalla siirry uudelle omistajalle.
Muoviseuraansa? Et tu, brute? Jos joukkue on oikeasti joku yhteisöllisyyden kukkaketo, niin he kyllä äänestävät siitä onko fuusio Unitedin kanssa parasta enemmistölle. Ideaalisen yhteisön tulevaisuus määrittynee kuitenkin sen enemmistön mukaan, joten turha sivullisten on ainakaan murjottaa tai poltella postilaatikoita jos näin käy. Ja totta kai olemassa oleva yhteisöllisyys kärsii, mutta kyllä sitä aina jossain määrin jää jäljelle, ja kyllä uutta yhteisöllisyyttä rakentuu tilalle. Unitedin mukaantulo varteenotettavaksi vastavoimaksi ja paikallisvastustajaksi Oilersille tekisi kyllä hyvää salibandylle. Kaikki kunnia Indiansille siitä mitä ovat onnistuneet rakentamaan, mutta jotenkin on hankala kuvitella, että se pystyy koskaan kampeamaan itseään Oilersin markkinahaastajaksi - tai isomman espoolaisen yleisön suosikiksi. Se on kuitenkin aika lailla Westendin oma juttu. Tai sellaiseksi itse sen olen mieltänyt. Jos nykyinen asioiden tila kelpaa Indiansille, niin hyvä homma heille.

En tiedä tarkkaan, miten paljon junnut kompensoi edustusjoukkuetta Indiansissa, mutta oma muksu pelaa Oilersissa, eikä siellä ole ainakaan isossa kuvassa vastaavaa ongelmaa.
Se, että muksusi pelaa Oilersissa (ei lainkaan muovinen nimi) selittänee vähän enemmän näitä antipatioitasi juuri Jussia kohtaan, joka on ollut napit vastakkain näiden Esport Arenan herrojen kanssa. Eikö olisi mukavaa jos pääsisit kanavoimaan vihaasi paikallismatseissa Unitedia vastaan?
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Se, että muksusi pelaa Oilersissa (ei lainkaan muovinen nimi) selittänee vähän enemmän näitä antipatioitasi juuri Jussia kohtaan, joka on ollut napit vastakkain näiden Esport Arenan herrojen kanssa. Eikö olisi mukavaa jos pääsisit kanavoimaan vihaasi paikallismatseissa Unitedia vastaan?

Voi kun sulla on niin lutunen tapa aina kaivaa jotain syitä ja selityksiä siihen, miksi minä muka vihaisin Jussia. En ole Oilersissa tai koko Esportissa missään muussa roolissa kuin kausimaksujen maksajana. Ei minulla ole mitään sen syvempää sidettä Oilersiin seurana, mitä nyt lapsi tykkää pelata, ja on lähin palveluntarjoaja tässä. Kerran joskus vuosia sitten olen ollut yhtä miesten säbäpeliä katsomassa, kun ilmaiseksi pääsi ja oli joku finaalipeli tai vastaava, mutta eipä siitäkään ole sen enempää muistikuvia. Taisi olla ihan tuossa up:n areenalla, mikä lie sen areenan nimi silloin olikaan. Salibandy ei lajina merkitse oikeastaan yhtään mitään muuta itselleni kuin, että kakkoselta on ollut kiva katsoa MM-kisojen ratkaisupelejä. Että se siitä sitten.

Näistä kuulemistani jutuista huolimatta ihmettelisin, jos tämä kohtuu pitkään rakennettu heimoajatus oltaisiin valmiita myymään Jussin United-leikin osaksi. Tosin jos säbän haluaa osaksi muoviseuraansa, niin ei niitä vaihtoehtoja kovinkaan montaa tällä seudulla ole ja kaipa kaikki on myytävänä, jos summa on kohdallaan? Yhteisöllisyys vain on sellainen hauska asia, joka ei kauppakirjalla siirry uudelle omistajalle.

Aiemmin sattuneista syistä Indiansin jäsenpostiakin itselleni on tullut (muksun koulun iltapäivätoiminnassa olleesta säbäkerhosta aikanaan vastasi Indians), ja aika pirun hyvin mielestäni rakensivat tuota tarinaansa ja viestivät juuri tätä yhteistä heimoa erilaisilla inkkariteemoilla höystettynä - ihan läpi koko viestinnän. Jotenkin tykkäsin todella paljon heidän viestinnästään ja tavasta rakentaa yhteisöllisyyttä, vaikka käytännön kokemusta asioiden käytännön hoitamisista on todella vähän.

Indiansia Jussi on kuitenkin käsittääkseni pitkään hamunnut kelkkaansa, mutta joku syy siinä on takana, ettei ole vielä kelkkaan hypännyt. Ehkä koira ei sopinut inkkariheimon logoksi kuitenkaan. Nyt ulostulon jälkeen on kuitenkin Unitedin uskottavuuden kannalta aika tärkeää, että hyppää - odotan kyllä mielenkiinnolla, mitä tuosta tulee.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Voi kun sulla on niin lutunen tapa aina kaivaa jotain syitä ja selityksiä siihen, miksi minä muka vihaisin Jussia. En ole Oilersissa tai koko Esportissa missään muussa roolissa kuin kausimaksujen maksajana. Ei minulla ole mitään sen syvempää sidettä Oilersiin seurana, mitä nyt lapsi tykkää pelata, ja on lähin palveluntarjoaja tässä.
Tottakai sä vihaat Jussia. Olet aika värikkäin adjektiivein kuvaillut kuinka United häpäisee espoolaista kiekkokulttuuria ja sitä yhteisöllisyyttä jota se mielestäsi rakensi. Miten voisit olla vihaamatta tällaista miestä? Eri asia on, että tiedostatko sitä itse.

Kyllä nuo lapsen harrasteet ja palveluiden läheisyys (jotka ovat varmaan vuosien saatossa tulleet tutuksi) ovat ihan järkevä syy asettua kahden rahatahon yhteentörmäyksessä toisen puolelle. Ainakin itselläni on ollut tapana muodostaa side poikani seuraan (seuroihin). Muistan kun keskustelimme täällä näistä esportin omistajien ja Jussin välisistä kiistoista, ja pohdin itsekseni miksi asetut sivullisena toisen riitapukarin taakse. Nyt kun mainitsit, että oma poika pelaa Oilersissa, ymmärsin tämän valinnan. Ja kysymykseni oli ihan asiallinen - eikö olisi mukava jos poikasi joukkue pääsisi säännöllisesti taistelemaan Unitedia vastaan? Hyvä vihollinen tuo kuitenkin sähköä ottelutapahtumaan. Stadin paikallisväännöt olivat tästä hyvä esimerkki.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Kokonaisuutena tuo IS:n juttu oli mielestäni hyvin erikoinen valinta tähän väliin. Mielestäni haittaa enemmän Jussin ja Unitedin tavoitteita kuin auttaa niiden saavuttamisessa. Hyvin mielenkiinnolla odotellaan, mitä tapahtuu...
Samaa mietin itsekin. Jutun henki oli varsin hyökkäävä, joten se voidaan ottaa hieman ristiriitaisesti vastaan. Ymmärrän toki, että tietynlaista painetta liigalle on hyvä antaa, mutta olikohan tuo nyt niin fiksu tapa tehdä se?

Hyvä pointti PJ:ltä oli tuo jatkuva rahoittaminen. Voi olla Jussille haastavaa rakentaa uudestaan poltetut sillat. Esim. #bluesinpuolesta-puolesta porukka auttaisi varmasti talouden tasapainottamisessa, jos heillä halua löytyy (talkootyö). Vaan tuskinpa löytyy.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös