HIFK kaudella 2017–2018

  • 588 725
  • 2 296

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rask kuulemma jatkaa Rindellin mukaan.

Iso palanen ja erittäin mieluisa juttu.

Erittäin hieno juttu. Mikäli Raskin tyylisiä pelaajia olisi joukkueessa enemmän, niin ei olisi näin paskoja kausia.

Missä Rindell moista kertoili?

Tämän joukkueen hyökkäyskalustosta ei montaa pelaajaa tulisi ikävä, vaikka lähtisi koko hyökkäys vaihtoon: Elkins ja Rask ainoat todelliset vitutuksen aiheet. Muuten Hintz pelasi hyvän kevään ja toki noin hyvin luisteleva pelaaja on aina hyödyllinen. Muuten... On siellä pelaajia, joille löytyy käyttöä, mutta muita ei voida oikein pitää tämän kauden perusteella menetyksinä.
 

RustEnuff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Nyt äkkiä Stögölle fudua! New-bondage hommaa AtuSeniilin, ostaa uuden jengin, pelitavan sekä identiteetin(paitsi että stadi ja Brewer). Sitten taas ihmetellään ensi keväänä, että miksi noin paskoja yksilöitä jengi täynnä ja ennen kaikkea paska valmentaja... Ja sitten ostetaan taas uusi valmentaja, joukkue, pelityyli ja... Vit..väsyttää
 

#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,Datsjuk, VPeltonen,Liverpool, RealMadrid
Valmennus EI jatkoon. MV-osasto vain Nikke halutessaan. Puolustus Saku Salmela (päätykiekkoihin aina ensimmäisenä, liike ja peliäly riittävä), #24 O'Connor (oikeassa valmennuksessa Rafalskin tyylinen hyökkäyssuuntaan orjentoitunut pakki), #3 No guestions about that, #4 Oliwer Kaski erittäin kehityskelpoinen nuori suomalainen pakki, #41 Miro Heiskanen paras suomalainen puolustaja ikäluokassaan kaikilla mittareilla ja #43 Miihkali Teppo omaa kaikki kyvyt nousta liigan huipulle.
Hyökkäyksestä koko loppukauden ykkösketju #10, #88 ja #71 ehdottomasti jatkoon! Lisäksi kolmos-nelosketjuihin #27 H Tamminen, #45 M-M Åsten, #51 J Jääskä ja #80 T Nykopp(huippukaveri pelatessaan).
Kaikille muille monoa, ja uutta ukkoa kehiin. Maksoi mitä maksoi. Ollaan sentään Suomen markkinajohtaja!
 

Nashpre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK:n sairastupa, HIFK, Liverpool FC
Pude toivottavasti lähtee, palkka ei vastaa suoritusta; sais jo alkukaudesta pelata eikä vain surffailla painottamalla puoella.
Nypsi taas ei pysy millään kasassa.
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Pude toivottavasti lähtee, palkka ei vastaa suoritusta; sais jo alkukaudesta pelata eikä vain surffailla painottamalla puoella.
Nypsi taas ei pysy millään kasassa.
Pudi: olisko motivoitavissa pelaamaan syksylläkin? Esim bonuksilla? (ellei ole jo sopinut muualle). Nykoppi: palkka vastaamaan vitossentterin liksaa + laatikollinen teippiä.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuli mieleen, kun kukaan ei ole kommentoinut kuukausiin Nykoppista mitään, että voisiko kysymys olla jostain muusta kuin perus-loukkaantumisesta? Esim. jostakin sairastumisesta tms.? Kun nyt on tullut ilmi, että joukkueessa on ollut kaikenlaista tragediaa monellakin, niin tuli mieleen, voisiko Nykoppin kohdalla olla jotain muuta. Tai sitten seura on niin tottunut siihen, että Koppi on rikki eikä jakseta edes kommentoida?
 

444

Jäsen
Nyt kun ilmeisesti sekä Elkins että Leino ovat lähdössä, ja Hintz ei vain riitä ykkössentteriksi koko kauden ajalle (saatta lähteä muutenkin rapakon taa), niin meillähän on vain kolme kärkisentteriä hakusessa. Ottaen huomioon Töppösen taidon hankkia näitä puuttuvia palasia esim. tälle päättyneelle kaudelle, niin en kovasti pidätä hengitystä. Kesästä tulisi mielenkiintoinen, jos jaksaisi edes välittää asian seuraamisesta.

Lisäksi tämä fiasko varmaan kruunataan heittämällä valmentaja bussin alle. Samanaikaisesti herra Turbulenssi jatkaa huimia otteitaan ja samojen virheiden toistamista:
- jatkosopimuksia pelaajille joilla ei ole liigatasolle mitään annettavaa tai mielenkiintoa palkan lisäksi
- sellaisten pelaajien palkkaamista, joilla on vähintään SHL-tason palkkapyynti, mutta taso max 50 % siitä ja ura laskusuunnassa
- unohdetaan hankkia ykkössentteri ja ykköspakkipari tai muita avainpelaajia
- muistetaan mainita, että markkinat ovat kuivat ja verkot on vesillä
- toistetaan sama myös seuraavan kauden päätteeksi
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
- jatkosopimuksia pelaajille joilla ei ole liigatasolle mitään annettavaa tai mielenkiintoa palkan lisäksi
- sellaisten pelaajien palkkaamista, joilla on vähintään SHL-tason palkkapyynti, mutta taso max 50 % siitä ja ura laskusuunnassa
- unohdetaan hankkia ykkössentteri ja ykköspakkipari tai muita avainpelaajia
- muistetaan mainita, että markkinat ovat kuivat ja verkot on vesillä
- toistetaan sama myös seuraavan kauden päätteeksi
Hemmetti, että kuulostaa hyvinkin tutulta. Osanottoni täältä Oulusta, missä UTJ on myöskin täysin suojatyöpaikkalainen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Enempää ei tarttenut sun viestistä lukea.
Iski samat fiilikset. Lankinen pelasi paskan pronssipelin ja samantien heitettiin bussin alle ukkona jolla ei ole käyttöä, "joka ei vain riitä". Mitä nyt kantoi IFK:ta koko syksyn ja pelasi Liigassa muun muassa eniten nollapelejä. Aikamoisia saavutuksia suhteutettuna siihen, kuinka sekaisin IFK:n pelaaminen oli kauttaaltaan.
Toki ei keväällä ollut enää millään jumalamoodilla matkassa ja helppojakin alkoi enemmän menemään, mutta aikamoiseen peliruuhkaan 21-vuotias maalivahti joutui. Ei välttämättä ole vielä sellaisessa kunnossa urallaan, että pystyisi pelaamaan niin paljon putkeen kuin joutui pelaamaan.
Itselleni kauden aikana Bäckströmin pelaaminen aiheutti enemmän epävarmuutta kuin Lankisen. Siihen kun lisätään vielä jatkuvat poissaolot, jonka johdosta Lankinen joutui pelaamaan jatkuvasti, niin soppa on valmis.
Käsittääkseni tämä kaksikko jatkaa ensi kaudella, josta herää kaksijakoiset fiilikset. Niken on pakko pysyä kunnossa paremmin.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Leino kiitti ja kumarsi kolmesta vuodesta. Elkins, Leino, lista kasvanee vielä.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensi kauden sentteriosastoa, kun miettii huhupohjalta, niin melkein toivoisi, ettei Malisella olisi sopimusta. Ei vain jotenkin istu ainakaan Stögön pelitapaan. Mikäli valmentaja joku sellainen, joka osaisi keskikaistaa käyttää hyökkäyksiin lähdöissä, niin ihan eri asia. Huhujen mukaan siis sentteriosasto Carlsson, Malinen, Tyrväinen, Jääskä. Lähdetään nyt siitä, että sentteriosaston pitää olla kasassa päivästä nro. 1 lähtien, ettei taas koko runkosarjaa arvota YV-koostumuksia ja muutenkin se ykköskenttä tarvitaan kauden alusta lähtien voittamaan pelejä ja näyttämään joukkueelle suuntaa. Siinä pitää olla riittävästi laatua kärkiosastolla ja myös leveyttä 5-6 sentterin paikalla pelaamaan pystyvää liigatason ukkoa. Ensinnäkään Carlssonista ei yhtään tiedä hankitaanko laidalle vai keskelle ja toisaalta on hyvä, että on sellaisia pelaajia, jotka voivat pelata monilla pelipaikoilla, mutta en tuollaisen 0,5 PPG sentterilaiturin varaan lähtisi mestarisuosikin ykköskenttää kasaamaan. Ihan selkeä ykkössentteri pitää joukkueesta löytyä kauden alusta asti. Lisäksi aloituspuutteita paikkaamaan selkeä kahden suunnan aloitustaitoinen sentteri neloseen. Sitten alkaa leveyttä olemaan ja laatua.

Muutenkin kärkipelaajista jos löytyy todella Rask, Enlund, Thorell niin joukkueen rakennetta ollaan viemässä oikeaan suuntaan, eli taitavampaan ja liikkuvampaan suuntaan. Vähän liikaa oli tämän kauden jengissä pehmeitä, mukataitavia pelaajia ja keskinkertaisia luistelijoita. Carlssoninkin Elite Prospect statuksessa lukee, että "A quick skater with solid acceleration"

Tuomo Ruudun katsoisin ehdottomasti mikäli palkkapyyntö kohtuullinen. En lähtisi Arttu Luttiseen vertaamaan. Kaveri pelannut NHL:ssä käytännössä koko uransa ja aina tunnettu loukkaantumisistaan huolimatta asenteesta ja harjoittelun laadusta. En näe, että hänen kapteenistossa ollessaan olisi niin helppo pelailla/harjoitella puolivaloilla.

Muutenkin toivoisi, että HIFK pystysi hakemaan muutamia halpoja hyvin luistelevia prospecteja saman tyyppisillä diileillä, kuin Leino. Lisäksi katsoisin ehdottomasti K-Vantaan Toni Leinosen alempiin kenttiin.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En tiedä tuleekohan tästä rapaa niskaan, mutta minusta Roope Hintz voisi olla mitat täyttävä ykkössentteri ensi kaudelle. Tämän kauden alussa tuon varaan ei olisi vielä tullut laskea, mutta nyt kaveri on pelannut alisuorittaneessa jengissä pisteiden valossa hyvän kauden ja loistavat pudotuspelit. Kyseessä on kuitenkin kaksikymppinen kaveri jonka käyrä osoittaa vahvasti ylöspäin ja tulevaisuus lienee rapakon takana. Luistelu, laukaus ym. avut ovat jo nyt Liigaan aivan kärkitasoa, kunhan vielä saataisiin tiettyä suoraviivaisuutta otteisiin.

X/Puustinen - Hintz - Rask
Thorell/X - Tyrväinen/X - Carlsson/X
Partanen - Malinen - Petrell
Åsten - X - Tuomisto
Jääskä,...

Tuossa olisi kolme viime kaudella ykkössentterinä pelannutta keskushyökkääjää ja "ei riitä" -kommentoijat voivat katsoa esim. Tapparaa ja todeta että eipä sielläkään yhtään Ramstedtia pelaa keskellä. Lajunen-Järvinen-Rauhala-Jasu ei varmasti ikipäivänä kelpaisi IFK-faneille sentterinelikoksi, mutta niin vain tuolla koostumuksella hallitseva mestari aloittaa kolmannenkin finaalin. Yksittäisten tähtien sijaan tulisikin keskittyä kasaamaan hyvä tasapainoinen joukkue.

Pakistoon ei tarvita välttämättä mitään "Taimea", jollaista ei ole Tapparallakaan, vaan hyviä puolustajia jotka eivät ole totaalisen paskoja kumpaankaan suuntaan. Erosen valitettavasti jatkaessa ja Varakkaan saapuessa jotain tämän tyyppistä:

"Melart" - O'Connor
Finley - Heiskanen
Eronen - Varakas
Salmela - Kaski
Salmi - Teppo

Ylivoimassa tuosta kykenevät lähtökohtaisesti pelaamaan O'Connor, Heiskanen, Eronen ja Salmela. O'Connorin ja Erosen täytyy parantaa tämän kauden esityksistään selvästi ja tähän uskoisin olevankin varaa. Tarvittaessa sitten tuota kyetään vahvistamaan, mutta koska pakisto ei sisällä Varakkaan lisäksi yhtäkään ikäloppua, vaan lähinnä eteenpäin menossa olevia (kenties pl. Teppo) nuoria tai nuorehkoja pakkeja, on syytä olettaa että jo kolmikko Heiskanen, Salmela ja Kaski on kovempi kuin sama kolmikko tällä kaudella. Gene-Matin korvaaminen Melartin tasoisella puolustajalla nostaisi jo itsessään pakiston tasoa melkoisesti.
 

444

Jäsen
En tiedä tuleekohan tästä rapaa niskaan, mutta minusta Roope Hintz voisi olla mitat täyttävä ykkössentteri ensi kaudelle.
Mun mielestä lähtökohtaisesti ykkössentterinä pitäisi olla hemmo, joka pysyy kasassa ja pelaa vähintään 90 % myös runkosarjapeleistä. Ja sellainen, joka omalla esimerkillään näyttää myös niissä syystalven synkissä peleissä, miten peliä kuuluu pelata.
 

PuukäsiPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Jengi dumaa Malisen koska ei sovi Stögön pelitapaan. No siihe ei sopinut kukaan tällä kaudella ja Malinen tuli vasta loppuvaiheessa mukaan niin ei ihme ettei ollut sateentekijä. Kyllä Malinen on tähän sarjaan hyvä sentteri vaikkei välttämättä teekkään 50 pinnaa. Ykkössentteri ei munkaan mielestä voi IFK:ssa olla mutta kakkosen keskellä menee paremmin kuin hyvin.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Itse en usko, että Hintz jää. Sen verran tulee kuraa omilta niskaan milloin mistäkin, että kannattaa lähteä tavoittelemaan sitä änäripaikkaa. Tuolla luistelutaidoilla ja liikkeellä voi sen paikan hyvin myös ottaa, sillä Dallas pelasi viime kaudella surkeasti, joten Hintzin agenttina laittaisin miehen Pohjois-Amerikan koneeseen.

Toisaalta ensi vuosi on olympiavuosi, joten erinomaisilla liigaotteilla voisi olla lähellä kisapaikkaa. Ja onkos Roopella intti vielä käymättä?

Nybari, jotain tällaista ensi kaudeksi kiitos.

Enlund-Hintz/Carlsson-Rask

Thorell-Tyrväinen-Partanen

Ruutu-Malinen-Ahtola

Åsten-Jääskä-Petrell

Leinonen-Niemimaa-Rantaeskola
Hämäläinen, Levänen, jne.

Melart-Heiskanen

Eronen-Varakas

Finley-O'Connor

Salmela-Kaski
Teppo, Ulander, jne.

Lankinen
Irving
Halonen

Kauden aikana 1-3 syvyyshankintaa, mutta ei niin kuin tällä kaudella, että ykkössentteriä haetaan vielä kauden aikana.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Enlund-Hintz/Carlsson-Rask
Thorell-Tyrväinen-Partanen
Ruutu-Malinen-Ahtola
Åsten-Jääskä-Petrell

Leinonen-Niemimaa-Rantaeskola
Hämäläinen, Levänen, jne.

Melart-Heiskanen
Eronen-Varakas
Finley-O'Connor

Salmela-Kaski
Teppo, Ulander, jne.

Lankinen
Irving
Halonen

Kauden aikana 1-3 syvyyshankintaa, mutta ei niin kuin tällä kaudella, että ykkössentteriä haetaan vielä kauden aikana.

En kyllä halua mitään tuollaista. Tuosta puuttuu kokonaan: 1. voittajat/johtajat, ei siihen laatikkoon nyt mitään Enlundia tai Ruutua voi laskea. 2. Poikkeuksellisen hyvän aloitustaidon omaavat sentterit. 3. Rightin puolen puolustajat (nojoo Kaski ja O'Connor, mutta top4 on kaikki leftejä. 4. Rightin puolen hyökkääjät lähes kokonaan (taitaa olla vain Rask).

Lisäksi tuolla on Eronen, Varakas, Partanen, Jääskä, Carlsson, Melart ja Heiskanen väärässä roolissa ja liian korkealla hierarkiassa. Kyllä, mainitsin kaikki neljä top4 puolustajaa.

Tuolla ei menestytä.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Melart-Mr.Right
Finley-Heiskanen
Eronen-Salmela
Varakas-O'Connor

Melart olis kiva kotiuttaa, mutta jostain on kyllä hankittava myös hyvän vedon omaava rightin pakki. Muuten yv peli tulee kärsimään taas liikaa.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minkä takia täällä sijoitetaan Carlsson ensi kauden joukkueen 1. sentteriksi? Kyseessä on 179 cm pitkä ja 81 kg painava vasen laitahyökkääjä, joka on tehnyt urallaan pisteitä 0,4/peli. Tietävätkö muut palstalaiset Carlssonista jotain mitä minä en tilastoja selaamalla onnistu löytämään?
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Toisaalta ensi vuosi on olympiavuosi, joten erinomaisilla liigaotteilla voisi olla lähellä kisapaikkaa. Ja onkos Roopella intti vielä käymättä?

Hiusten pituudesta päätellen ei ole vielä inttiä käynyt :D Olisi kyllä lottovoitto ifk:lle saada Hintz pysymään vielä vuoden. Vaatisi kyllä kokeneemman sentterin tueksi, joka oikeasti pystyisi johtamaan toista kärkiketjua. En tiedä oikein, onko Tyrväinen sellainen..
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaikille toive-ja/tai fantasiakokoonpanoja suunnitteleville sellainen vinkki, että arvioipa esittämäsi koostumuksen palkkakustannukset. Noin kolmella miljoonalla eurolla saa tietynlaisen joukkueen mutta realismi on hyvä pitää mukana. Esimerkiksi puolustuksessa ei käsitykseni mukaan voi olla kahdeksaa jo varsin kokenutta pelaajaa.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Tässä katsonut u18 mm-kisoja ja pakko todeta, että Nybarin saappaissa taistelisin kynsin hampain kapteeni Aarne Talvitiestä, mikäli hänet on mahdollista Suomessa pitää.

Pidemmällä liigasopimuksella tulisi varmasti olemaan kiinnitys pidemmällä tähtäimellä.

Taitava kaveri aivan huikealla asenteella. Pelasi kuluneen kauden Bluesin A-junioreissa kovilla tehoilla.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Nybarihan ei Espoon eikä narrien junnuihin koske, koska tarkoitus on ilmeisesti näyttää, miten omilla junnuilla pärjätään. Paitsi että osa parhaistamme haihtuu etuajassa rapakon taakse tai Ruotsin/Mestiksen kautta muihin liigajengeihin...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös