Edmonton Oilers 2016–2017

  • 317 581
  • 940

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Joukkue on kyllä parantanut ihan uskomattoman paljon vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna. Oilersin maaliero on nyt +26, kun se viime vuonna tähän aikaan oli -38. McLellan totesi, että syksyllä kärsitty Sabres-tappio oli se herätys, mikä kurssin lopulta sitten käänsi.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Oilers teki sopimuksen yliopistohyökkääjä Joseph Gambardellan kanssa. Gambardella pelasi NCAA-sarjassa 151 ottelua ja teki niissä 129 tehopistettä. Vaikuttaa ihan hyvältä sainaukselta.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Ja näin pudotuspelipaikka varmistui. Vaikka se nyt käytännössä on ollutkin varma jo jonkun aikaa, niin kyllähän tuossa aika hieno fiilis tuli kun viimeisten minuuttien taistelua seurasi. On tätä kuitenkin jo hetki odotettukin.

Maalit eivät olleet sieltä kauneimmasta päästä vaan molemmat menivät Kingsin pakkien kautta sisään. Mutta mitäpä sitten. Takaisku tuli Talbotin pienestä virhearviosta kun yritti purkaa, mutta kiekko päätyi Iginlan lapaan. Muuten Talbot oli taas totutun varma itsensä.

Tätä kirjoittaessa Condors on 3-2 tappiolla Moosea vastaan, kun pelaamatta on vajaa 15 minuuttia. Currie ja Fayne ovat tehneet Condorsin maalin. Heat voitti omassa pelissään Starsin, joten tilanne on taas kiristymässä pudotuspelitaistelussa jos Condors pelin häviää.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kyllähän se Hall-Larsson-treidi omalta osaltaan käänsi Oilersin kurssin. Se oli selkeä signaali joukkueelle, että asioiden pitää muuttua. Sen jälkeen joukkueessa on ollut tekemisen meininki koko kauden ajan.

Aina voi spekuloida, olisiko Oilers pudotuspelijoukkue jos Hallia ei olisi kaupattu. Oma veikkaukseni on että ei olisi. Tuo treidi piti tehdä ilmapiirin parantamiseksi.
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Kolmannen erän jaksoin taas herätä katsomaan. Maroonin 3-1 maalin jälkeen jotenkin omaan silmääni peli vähän sellaista verkkaisen oloista puolin ja toisin. Tai sellaista rentoa. Mutta jännä juttu, että Pavelskin todella hienon ohjausmaalin jälkeen ei kuitenkaan tullut sellaista aiemmilta vuosilta kovin tuttua paniikkia Oilersille. Eikä oikein missään vaiheessa tuntunut siltä, että Sharks pystyisi pelin tasoittamaan.

McDavidilta varsin nätti alivoimamaali. Ensin Caggiula kävi kolauttamassa hyvän vedon tolppaan ja McDavid sitten seuraavassa aallossa kävi laittamassa kiekon sisään. Marleau kierrettiin siinä melko näppärästi.
Ja avausmaalissa Talbot sekä koko ykkösketju syöttelivät nätisti Sharksin puolustuksen nippuun.

Pacificin kärkinelikolla viisi peliä pelaamatta. Ducks pisteen edellä Oilersia, Sharks kaksi Oilersin takana ja Flames kolme Sharksin takana. Tiukkaa on ja viikonloppuna isoja pelejä kun tänään kohtaavat Flames ja Sharks ja huomenna Ducks ja Oilers.

Tuossa aiemmassa viestissäni mainitsema Condorsin peli päättyi lopulta Condorsin 5-2 tappioon. Siellä on Heat enää kaksi pistettä takana yhtä monta peliä pelanneena. Tänään Condorsilla vastassa kahdeksan pistettä edellä oleva Reign ja Heatilla divisiooonan viimeisenä majaileva Rampage. Ja tuttuun AHL-tyyliin huomenna pelaavat samat parit, joten viikonlopun jälkeen tilanne voi olla vielä huonompikin.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
AHL:ssä viikonlopun ensimmäiset kohtaamiset takana ja kävi kuten vähän pelkäsinkin eli Condors hävisi ja Heat voitti. Tällä hetkellä ovat tasapisteissä, mutta Condors vielä pudotuspelipaikassa kiinni. Tänään sitten uudet kohtaamiset Condorsilla Reigniä vastaan ja Heatilla Rampagea. Edelleen pudotuspelipaikka on Condorsilla omissa käsissä, mutta tappioihin ei ole oikein varaa.

Ykkösketjun peli on ainakin pisteiden valossa edelleen vaisua. Toki saattaa AHL:n puolellakin olevan sama tilanne kuin ylhäällä, että pelit kovenevat kevättä kohden ja oikeasti ei enää tilaa ja aikaa ole. Ja tietenkin tässä vaiheessa vaikuttaa Condorsin pudotuspelipaikan kannalta varsin huonolta siirrolta tuo Beckin vaihtaminen Fontaineen. Toki isossa kuvassa sillä saatiin Puljujärvelle enemmän peliaikaa ja Fontaine ehkä saattaisi olla yksi mahdollisuus Oilersin nelosketjuun (toki lukemieni kommenttien perusteella ei ehkä ihan ensimmäisenä jonossa sinne, mutta mistäs näistä tietää). Toisaalta Beck napsuttaa koko sarjan viimeisenä olevassa Wolf Packissa edelleen piste per peli tahdilla kun 12 ottelun jälkeen on kasassa 5+7. Kukaan muu yli kymmenen peliä pelanneista ei siinä jengissä ole päässyt lähellekään samaa tahtia.

NHL:ssä Flames voitti Sharksin. Parasta varmaan se, että peli ei mennyt jatkoajalle, eikä siten siis jaettu kuin kaksi pistettä. Mutta tiukkaa on.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
No sehän oli ihan viihdyttävä peli. Itsellä alkoi usko loppua siihen, etteivät tasoitusta saa aikaiseksi, mutta Lucichan sieltä sitten luuti irtokiekon sisään. Ja jatkoajalla tutkapari kävi tekemässä ratkaisun. McDavidille 1+2 eli kun on neljä peliä jäljellä, niin matkaa 100 pisteen rajaa on kuusi pistettä. Ihan tehtävissä jos tämä samanlainen lento jatkuu. Ja miksei jatkuisi. Draisaitl myös tiukasti bonusten syrjässä kiinni. Pisteissä nyt sijalla 8 ja syötöissä sijalla 10.

Oilers siis Pacificin kärjessä tasapistein Ducksin kanssa, mutta useammalla voitolla ykkösenä. Viimeisistä kymmenestä pelistä yhdeksän voittoa ja yksi tappio. Sharksiin ero on nyt neljä pistettä ja Flamesiin viisi. Jäljellä olevissa peleissä kohtaavat vielä Kingsin, Sharksin ja kahdesti Canucksin.

Heat voitti AHL:ssä oman pelinsä, mutta niin voitti Condorskin maalein 4-1. Eli ovat edelleen tasapisteissä Condorsin pitäessä kiinni viimeisestä pudotuspelipaikasta. Siellä Fleming oli tehnyt sellaisen muutoksen, että Russell tuli ykköseen Puljujärven tilalle ja Pulju sitten kakkosessa Currien ja Fontainen kanssa. Puljujärvi teki ylivoimalla avausmaalin b-pisteeltä suoraan syötöstä. Lander tehokkaimpana pistein 1+1.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Onhan tuo ykkösketju ihan huikea. Vielä kun pari muutakin hyökkäysketjua saadaan lähes samalle tasolle lähivuosina, niin Oilers tappelee kannusta.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Melko lupaavilta kavereilta jo Oilersin organisaatiossa vaikuttaneista Jonesin kaksosista Connor pelaa parhaillaan uransa ensimmäistä NHL-ottelua Islandersissa. Kellen oli heistä se Oilersin varaus mutta aikalailla käsi kädessä ovat kaverit uraansa rakentaneet. Ja toki Kellenkin varattiin vasta seitsemännellä kierroksella eli odotukset eivät kovin kummoiset olleet. Enkä paljoa rahaa laittaisi sille että kumpikaan tekisi pitkää NHL-uraa mutta silti mukava nähdä miten kovalla työllä pääsee toteuttamaan unelmaansa.
 

M.88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oilers, Pepo HC
Onhan tuo ykkösketju ihan huikea. Vielä kun pari muutakin hyökkäysketjua saadaan lähes samalle tasolle lähivuosina, niin Oilers tappelee kannusta.

Tämä. Siellä on AHL:ssä oikeastaan vain Puljujärvi sellainen pelaaja keneltä voi odottaa tuloksia hyökkäyspäässä NHL-tasolla. LaLeggia on pelannut hyökkääjänä tehokkaasti, mutta itse en ainakaan pysty kuvittelemaan että pystyisi siirtämään tehot NHL:n puolelle. Muuten on aika hiljaista, Russell, Chase ja Platzer ovat sellaisia neloskentän jyyriä omissa "papereissani"
Junnuissa on tulossa Benson, mutta hän taitaa kuitenkin olla sellainen potentiaalinen kakkos/ kolmoskentän peluri, samaan kastiin Pitlickin ja Slepyshevin kanssa (jos lunastavat täysin potentiaalinsa, ja Pitlick kestää ehjänä).

Puolustus näyttää miun mielestä paljon valoisammalta, Jones ja Bear ovat vetäneet erittäin hyvät kaudet junnuissa, enkä vielä luovuttaisi Reinhartin suhteen (ellei Vegas vie). Sitten on vielä Lagesson, Niemeläinen ja Paigin? Jos nimi meni oikein.
Edit. Lisätään vielä se uusin signaus, eli Mantha.

Maalille on työntää parin vuoden päästä Talbotille lepoa antamaan Brossoit (ellei Vegas vie), Ellis, Wells (on pelannut aika hyvän kauden junnuissa) tai Svoboda (vaikka pelaa kakkostasolla niin onhan 94 silti kova prosentti).
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Kingsejä ei vaan näköjään voi vieraissa voittaa. 11 tappiota putkeen. Itse katselin toisen erän.

Ensinnäkin ykkösketju oli ainakin sen katsomani erän suorastaan heikko. Ei oikein minkäänlaista tulosta vaan enemmänkin kiekon perässä juoksemista. Lisäksi maalikosteessa varsin usein kuvissa... Kingsin maaleissa.
RNH:n ketju puolestaan oli aktiivinen ja oli useampikin hyvä vaihto. Ja toki sentterin itsensä tekemänä nätti läpiajomaali. Samassa vaihdossa Eberle kaatui pahan näköisesti laitaa päin ja Kassian tuli hänen tilalleen antamaan RNH:lle syötön. Eberle onneksi kuitenkin jatkoi peliä.
Kolmosketju oli myös aika näkymätön. Kassianille tyhmä hyökkäyspään jäähy, mutta kyllähän se aika kevyesti vihellettiin.
Nelonen taas oli mielestäni Oilersin paras ketju tuossa erässä. Siinä Kingsin toisen maalin jälkeen heiltä erityisen vahva vaihto Kingsin päässä, jonka jälkeen tuli ykkönen taas jäälle ja taas soi omissa. En ole vielä katsonut, että muuttiko McLellan ketjuja kolmannessa erässä, mutta olisin mielelään nähnyt esimerkiksi Caggiulan kolmosessa Desharnaisin paikalla.

Puolustuksessa Nursella ja Benningillä vaikea päivä. Varsinkin Benningillä oli isoja vaikeuksia ja pääsi isoon rooliin monessakin takaiskussa.

Talbotista olen tällä hetkellä vähän huolissani. Ei nyt sinänsä mitään kovin helppoja päästänyt, mutta olisi niistä pari voinut ottaakin. Tai "normaalilla" tämän kauden tasolla olisi ottanut.
Kingsin ensimmäinen oli ohjaus aivan maalin edestä ja sille ei voinut mitään. Toisessa Brown veti läheltä ja hyvältä paikalta hyvän vedon. Kolmannessa torjui ensimmäisen laukauksen mutta irtokiekko suoraan Dowdin lapaan ja tämä laittoi sisään. Neljännessä jälleen torjui ensimmäisen tilanteen, mutta irtokiekko taisi pompata Benningin jalasta sisään. Viidennessä jälleen kiekonmenetys omalla alueella ja Pearson pääsi aika hyvältä paikalta vetämään ilmeisesti varsin hyvän vedon eli meni sekin puolustuksen (tai Draisaitlin) piikkiin pääasiassa, mutta ehkä sen olisi voinut Talbotkin ottaa. Yksittäisinä maaleina en siis mitään laita Talbotin piikkiin, mutta kun niitä menee samassa pelissä viisi 26:sta laukauksesta, niin ei maalivahtikaan mitenkään ole loistanut.
Jos ottaa viimeiset kymmenen peliä, niin niissä Talbotilla kaksi nollapeliä, joiden lisäksi kolme kertaa torjuntaprosentti yli 95%, kolme kertaa torjuntaprosentti välillä 80%-90% ja kahdesti alle 80%. Eli ei yhtään peliä missä torjuntaprosentti olisi välillä 90%-94,9%. Aikamoista heittelyä siis viime aikoina Talbotin tuloksissa. Toivotaan, että pudotuspelien alkaessa on taas normaalissa iskussa.

Khaira laitettiin eilen alas. Aika kauan se kestikin kun ei ole kuitenkaan päässyt pelaamaan juuri yhtään ja toisaalta Condorsissa tarvitaan kaikki mahdollinen apu.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Condors meni häviämään Starsille 4-3. Samaan aikaan Heat johtaa Gullsia vastaan kolmannessa erässä samoin numeroin, eli saattaa viimeisen pudotuspelipaikan haltija vaihtua.
Oilersin kanssa viikko sitten entry-level sopimuksen tehnyt Joe Gambardella pelasi ensimmäisen pelinsä Condorsissa. Hänen kanssaanhaan tehtiin ATO eli tuo Oilersin kanssa tehty sopimus alkaa ensi kaudella. Ja Gambardellahan tuli kuvioihin ihan mukavalla rytinällä tekemällä pisteet 1+1.
Otteluun lähdettiin näillä ketjuilla:
LaLeggia-Lander-Russell
Hamilton-Gambardella-Khaira
Descheneau-Currie-Puljujärvi
Sallinen-Dupont-Allen

Puolustus:
Reinhart-Oesterle
Fraser-Simpson
Betker-Fayne

Ellis aloitti maalilla ja noin kymmenen minuutin jälkeen tilanteessa 3-0 Gustavsson meni tilalle.

Ketjuissakin saattoi tulla pelin aikana muutoksia. Ensimmäisessä erässä ykkösketjua vastaan tehtiin yksi maali ja tuota Currien johtamaa kolmosta vastaan kaksi. Starsin neljännen maalin aikana oli sitten jäällä LaLeggia-Lander-Puljujärvi eli joko oli vaihto kesken tai sitten Puljujärvi oli nostettu ykköseen. Gambardellan ketjun maalien lisäksi nelonen teki yhden ja siihen Salliselle syöttöpiste.

Manthan kanssa on myös tehty ATO, mutta ei pelannut vielä. Samoin Paiginin kanss tehtiin ATO, mutten tiedä onko jo joukkueen mukana.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Aamulla ehdin toisen erän katsomaan ja olihan se hyvin Oilersin hallussa... muuten paitsi maalien osalta. Ennen kolmatta erää piti sitten lähteä töihin ja pieni pelko oli siitä, että jatkuuko sama tahti eli Oilers laukoo paljon ja Sharks tekee maalit. Onneksi kuitenkin hyvään kevätvireeseen päässyt Lucic hoiti homman kolmannessa erässä kolmella maalilla.
McDavid luonnollisesti oli jälleen kerran melko maaginen. Tiukkaa tekee 100 pisteen kanssa, mutta toisaalta kahdesti vastassa Canucks ja kolme pistettä pitäisi saada eli pitäisi onnistua. Vielä jos laitahyökkääjänsä vähän useammin taas osuisivat maalipuiden väliin.
RNH:n ketju oli mielestäni hyvä siinäkin pätkässä mitä katsoin... toki Lucic sitten kolmannessa erässä vielä ratkaisi koko homman.
Kolmosessa vähän sellaista HMV-touhua. Kassian ja Pouliot välillä pelaavat ihan hyvää fyysistä peliä, mutta Desharnais ei oikein ole samalla tasolla.
Nelosketjulta en montaa vaihtoa nähnyt. Pakariselta pari vahvaa karvausta. Ja Letestu toki erikoistilanteissa näkyvä. Caggiulalla olisi ollut MaCDavidin syötöstä ihan tekopaikka, mutta ei mennyt.
Klefbomille kohtuullinen 0+4. Draisaitlin pisteputki katkesi. Talbotille eka ohjauksella ja toinen hurjan ruuhkan takaa.

Vielä on pienet mahdollisuudet divisioonan ykköstilaan. Ducksilla 103 pistettä ja yksi peli jäljellä. Oilersilla 99 pistettä ja kaksi peliä jäljellä. Todennäköisin vastustaja avauskierroksella on kuitenkin Sharks, joka on kaksi pistettä takana ja yksi peli pelaamatta.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Nihkeähkö voitto Canucksista, mutta voitto kuitenkin ja edelleen on mahdollisuudet divisioonan voittoon. Vaatii tosin sen, että Ducks häviää Kingsille varsinaisella peliajalla ja Oilers voittaa Canucksin. McDavidille yksi piste eli kaksi pistettä vaille 100 pistettä kasassa. Tiukalla on. Maroonilla on taas menossa se vaihe kun ei saa kiekkoa mistään sisään. Kuten nyt tyhjään maaliin puolen metrin päästä. Siitä kun olisi laittanut, niin olisi McDavid saanut syöttöpisteen.

Pakariselle kauden toinen maali. Siinä Lucicilta hyvä taistelu suoraan jääähyaitiosta tultua ja Pakarinen kävi laittamassa irtokiekon sisään. Kakkosketjulta kohtuullisen heikkoa pelaamista varsinkin alussa, mutta saivat sentään maalin tehtyä toisessa erässä. Kolmosketjun sentteritilanne ei kyllä parantunut yhtään Desharnaisin hankkimisella. No, jos ensi kaudella sitten.

Condors alkaa olla pikkuhiljaa pihalla pudotuspeleistä. Eroa Heatiin jo neljä pistettä kun jäljellä neljä peliä. Toki siellä on yksi keskinäinen jäljellä, mutta silti kaksi pistettä enemmän pitäisi saada muuten kasattua kuin Heat... ja viime aikoina Heat on ollut kirjaimellisesti todella kuuma joukkue toisin kuin Condors. Perjantaina Condors hävisi Gullsille 4-3. Currien ketju oli iskussa. Descheneau teki kaksi maalia ja molempiin syöttöpisteet Currielle ja Fontainelle. Kolmannesta vastasi sitten pelin lopussa Lander ylivoimalla LaLeggian ja Puljujärven syötöstä.
Ykkösketjussa pelasivat Landerin laidoilla LaLeggia ja Gambardella. Kakkosessa puolestaan Hamilton, Khaira ja Puljujärvi.
Mantha ja Paigin pelasivat ensimmäiset pelinsä. Mantha oli Reinhartin parina ja Paigin Oesterlen. Ja yhtenä parina sitten vielä Fraser ja Simpson.
Oesterle taklattiin selästä laitaan ja mies vietiin tuon jälkeen sairaalaan tarkkailtavaksi. Oli kuitenkin aamulla päässyt pois eikä mitään isompaa vikaa ainakaan ollut.
Gustavssonille 31/35.

Beck muuten pelasi yöllä ensimmäisen pelinsä Rangersin paidassa. Ihan kohtuulliset minuutitkin sai eli reilut 12 minuuttia jääaikaa. Yhden takaiskun aikana oli jäällä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Samalla myös Oilers rikkoi 100 pisteen rajan runkosarjassa ensimmäistä kertaa 30 vuoteen. Lisäksi joukkue varmisti kotiedun pudotuspeleihin.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Meininki kolmannessa erässä oli välillä kuin ampumaradalla. Joka kaveri sai vuoron perään vetää, mutta Bachman pelasi varsin hyvin. Eikä siinä nyt ehkä niin verenmaku suussa enää ollut.

McDavidille 100 pistettä täyteen tehojen ollessa siistit 30+70. Eberlelle uran toinen hattutemppu.

Tästä on hyvä lähteä hakemaan pudotuspelikokemusta. Ducks hoiti oman pelinsä eli vastaan tulee Sharks. Ja tosiaan ensimmäiselle kierrokselle siis kotietu.

Condors voitti pelinsä 5-2 ja Heat hävisi jatkoajalla eli sielläkin tilanne kiristyi. Puljujärvelle vaihteeksi yksi maali.
 

M.88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oilers, Pepo HC
Pannaanpas tänne tiedoksi: Oilers on tehnyt Ziyat Paiginin ja Shane Starrettin kanssa kahden vuoden ELC:t.

Paiginillahan vuosi oli hankala loukkaantumisten takia, mutta on silti hyvä tulevaisuus edessä, etenkin kun on seiskakierroksen haku.

Starrett tulee NCAA:sta, Air force academysta. Kahtena kautena 70 peliä, 1,95 GAA ja 92,45 torjuntaprosentti. Aika hyvä haku.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Pannaanpas tänne tiedoksi: Oilers on tehnyt Ziyat Paiginin ja Shane Starrettin kanssa kahden vuoden ELC:t.

Paiginillahan vuosi oli hankala loukkaantumisten takia, mutta on silti hyvä tulevaisuus edessä, etenkin kun on seiskakierroksen haku.
Edellisessä pelissä (tuossa 5-2 voitossa) Paigin pelasi ykkösparissa Reinhartin kanssa. Eli nousi siihen Manthan tilalle. Mantha puolestaan istui katsomossa kuten loukkaantunut Oesterlekin ja tilalle tulivat Fayne sekä Betker.

Hyökkäykseen oli tuohon peliin taas muutettu ketjuja.
LaLeggia-Lander-Khaira
Hamilton-Gambardella-Puljujärvi
Descheneau-Currie-Fontaine
Christoffer-Sallinen-Russell

Tasakentällisin noista ketjuista nelonen onnistui maalinteossa. Puljujärvi teki ylivoimalla ja sitten ykkösketjun osuessa tasakentällisin oli Currie Khairan paikalla. Mutten tiedä oliko tuo pysyvä muutos vai ei. Kaksi viimeistä olikin sitten tyhjiin (Fraser ja Christoffer).

Seuraavaan peliin menee taas kokoonpanoa uusiksi koska Khaira nostettiin takaisin ylös pudotuspelejä varten. Condorsilla nyt siis vielä kolme peliä jäljellä (Gulls, Heat ja Barracuda) viimeisen pelin ollessa lauantaina. Ja eroa Heatiin tosiaan kolme pistettä.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Jaahas, aamulla se sitten alkaisi. Viimeksi kun on Oilersin pudotuspeliottelun takia tarvinnut herätä joutui lisäksi heräilemään muutaman kuukauden vanhan tyttären itkuihin. Nyt sama tyttö on jo ollut kohta neljä vuotta koulussakin. Niin se aika vaan menee.

Jännä juttu, että ennen kauden alkua en missään tapauksessa uskonut pudotuspelipaikkaan. Nyt kun on ensimmäiselle kierrokselle kotietukin takataskussa ja pelit Läntisen joukkueita vastaan sujuneet koko kauden hyvin, niin kyllähän tässä odottelee jatkoon pääsemistä ensimmäiseltä kierrokselta.

Joukkueestahan on suunnilleen puolella pelaajista (todennäköisestä avauskokoonpanosta) kokemusta NHL:n pudotuspeleistä eli ihan uutta hommaa nuo pelit eivät ole. Toki pudotuspeliotteluita ei ihan hirveästi ole kertynyt vaan isoimmat määrät ovat Lucicilla (101), Pouliotilla (54), Desharnaisilla (38), Russellilla (36), Hendricksillä (34), Maroonilla (29) ja Letestulla (17).

Mutta nyt sitä kokemusta olisi muillekin tarjolla lisää ja toivottavasti mahdollisimman monen ottelun verran.

Eilisissä harjoituksissa ketjut olivat
Maroon-McDavid-Draisaitl
Lucic-RNH-Eberle
Caggiula-Letestu-Kassian
Pouliot-Desharnais-Pakarinen
Hendricks-Khaira-Slepyshev

Kaksi ensimmäistä ketjua on ollut ihan hyvässä kevätvireessä. Toivottavasti vire jatkuu pudotuspeleissäkin.
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
No nyt ei edes harmita kun oli niin selvä peli. Ensimmäinen erä oli vielä Oilersilta ihan hyvä mutta eihän sen jälkeen jäällä ollut kuin yksi joukkue. Käsittämätön määrä jäähyjä ja kun eivät tuntuneet voittavan yhtään irtokiekkoa tai laitavääntöä, niin hankalaksi meni. Ja kova määrä harhasyöttöjä ja kiekonmenetyksiä.
Caggiulalle erikoismaininta kahdesta jäähystä. Ensimmäinen aivan turha hyökkäyspäässä ja toisesta en tiedä kun olin pesemässä kuopuksen hampaita. Lisäksi hyvällä paikalla seuraamassa tasoitusmaalia. Läpiajossa toki huonoa tuuriakin kun maila katkesi.
Toinen erikoismaininta McLellanille, joka jatkoajalla käytti kivasti pelisilmää ja kolmosketjun oltua 1,5 minuuttia omassa päässä jyrän alla laittoi seuraavaksi jäälle nelosketjun ja kolmospakkiparin. Ymmärrän, että jatkoerässäkin haluaa peluuttaa kaikkia, mutta jos nyt edes olisi siihen alkuun yrittänyt saada vähän otetta pelistä peluuttamalla kahta ensimmäistä ketjua... siis niitä jotka edes välillä pääsivät kiekon kanssa pois omalta alueelta.

No, mutta toisaalta oli kokoknaisvaltaisesti niin huono esitys (tai Sharks hyvä), että eipä tuo niin harmita. Ja suunta voi oikeastaan olla vain ylöspäin.

Condors hävisi Gullsille 5-1. Ainoan maalin teki Currie Puljujärven ja Gambardellan syötöistä. Tuo kolmikko pelasikin Condorsin kakkosketjuna. Ykkösessä LaLeggian ja Landerin kanssa oli tällä kertaa Fontaine. Ellis 20/24. Neljäs maali oli tyhjiin ja sitten vielä viides sekuntia ennen loppua.
Samalla Heat hävisi Reignille jatkoajalla 3-2. Piste-ero on siis neljä pistettä kun molemmilla on kaksi peliä jäljellä. Seuraavaksi keskinäinen kohtaaminen mikä tietenkin Condorsin on pakko voittaa varsinaisella peliajalla. Ja lisäksi viimeisissä peleissä Condorsin on voitettava divisioonan kärkijoukkue Barracuda ja Heatin hävittävä varsinaisella peliajalla Roadrunnersille.
Sanoisin, että voi jo alkaa katselemaan ketkä tulevat mukaan Oilersin rinkiin ja ketkä lähtevät kesäloman viettoon.

EDIT: Lisätään vielä sen verran, että McLellan ensimmäisessä erässä näytti yrittävän peluuttaa McDavidia Pavelskia vastaan. Ja kahdessa jälkimmäisessä erässä RNH:ta Pavelskia vastaan. Mutta toisaalta välillä vaikutti siltä, että Pavelski esimerkiksi veti joka toista vaihtoa ja McLellan ei siihen halunnut tai pystynyt vastaamaan. Tai mentiin ehkä enemmän Sharksin komennossa peluutusten suhteen. Ja sitten lopulta ratkaisumaalin aikana siellä olikin esimerkiksi Desharnais jäällä.
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Pikaiset kommentit ennen reissuun lähtemistä. Vaikka alivoima toimiikin ja nyt tuli molemmat maalitkin alivoimalla, niin edelleen älytön määrä jäähyjä ja vielä aivan turhissa tilanteissa usein. Mailalla kun huitaisee kaveria päähän, niin ei tarvitse tuomarin edes miettiä puhaltaako vai ei.
RNH:n ketju oli mielestäni Oilersin paras. Sentteri itse oli hyvässä vauhdissa.
Kassian on pudotuspeleissä alkanut löytämään itsensä ja on jatkuvasti tökkimässä ja taklaamassa... herkempi tuomari olisi ryntäämisjäähyn antanut siitä kun jyräsi alivoimalla sen yhden Sharksin kaverin.
Ylivoima ei tällä kertaa onnistunut.
Klefbom loukkaantui ja se on iso menetys jos joutuu jättämään pelejä väliin.

Condors hävisi Heatille 2-1 eli se taistelu pudotuspelipaikasta oli sitten siinä. Reinhart teki Condorsin ainoan Allenin syötöstä. Voittomaali meni tyhjiin pelin lopussa, kun Condors haki ilman veskaria voittoa varsinaisella peliajalla.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tuo hermokontrolli on vain saatava paremmaksi, jos Oilers tästä sarjasta jatkoon mielii päästä. Ei voi ottaa kuutta jäähyä yhteen otteluun. Toivottavasti Klefbomille nyt ei olisi mitään pidempää saikkua luvassa.
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Klefbom oli pelin jälkeen kertonut että on ok, eli pitäisi olla messissä ensi pelissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös